29.04.08, 15:18
witam! doznałem urazu stawu kolanowego, zle stanąłem na lewą nogę podczas gry w piłkę nożną, jesli mialbym opisac slowami cale zdarzenie to wygladalo mniej wiecej tak jakby kosc udowa lekko sie skrecila i przesunela w strone boczna, cale szczescie wrocila na swoje miejsce ( jesli chodzi o odczucia bolowe nie potrafilem maksymalnie zgiac i wyprostowac nogi oraz przy ruchu przywodzenia podudzia odczuwalem silny bol) studiuje fizjoterapie wiec z wlasnych badan stwierdzielm uszkodzenie lakotki przysrodkowej bo aparat wiezadlowy nie wykazuje zadnych dolegliwosci bólowych. po wizycie u lekarza u ktorego nie mialem wykonywanych zadnych innych badan oprocz standardowego rtg na ktorym nie bylo zadnych niepokojacych zmian, bo oczywiscie to co boli bylo niewidoczne na zdjeciu, wspomnialem tylko ortopedzie o bolu lakotek i standardowo wpakowal mnie do gipsu. jakos nie jestem zwolennikiem tego typu usztywnien, wydaje mi sie ze duzo lepszym rozwiazaniem dla mnie bylaby jakas orteza lub dobry stabilizator, przynajmniej moglbym normalnie funkcjonowac i nie oslabie ukladu miesniowego i wiezadlowego przez 3 tygodnie noszenia gipsu... ?? ciezko okreslic jak uszkodzone sa lakotki bo nie mialem wykonywanej artroskopii choc zapewne jesli bol nie ustapi lekarz zleci mi to badanie, czy lakotki potrafia sie w jakims stopniu zregenerowac i jak najlepiej o nie zadbac przez te 3 tygodnie (jesli chodzi o gips musze sie niezle nameczyc zeby np. ubrac skarpetke i ciagle draznie, miejsce w ktorym boli, dlatego sklaniam sie bardziej do ortezy oczywiscie bardzo uwazajac w tym czasie na ta noge). prosze o pomoc
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka