Dodaj do ulubionych

ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja?

IP: *.dip.t-dialin.net 19.03.04, 15:19
o ile sie niemyle polska wchodzi 1 maja do unii , jestem ciekaw ilu polakow
zwali sie nam na kark i kiedy bedziemy zmuszeni zamknac granice?

jak donosi niemiecka prasa 1/3 ankietowanych polakow chce wyruszyc na zachod
w poszukiwaniu pracy.

wir wollen euch nicht, bleibt da wo ihr seid !

schön gruß an alle schlesier
Obserwuj wątek
    • Gość: Robert Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.g.pppool.de 19.03.04, 17:46
      Tygodnik "Stern" robił sondarz wsród Polaków !! zamiar ma opuscic kraj około od
      30%do40% Polaków w większosci takie kraje jak Niemcy,
      Francja.Holandia,Schwajcaria, kraje te przezyja prawdziwy POTOP to prawie
      połowa ludnosci i kto tam ma pracowac????
      • filozosia Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 18:14
        Nie martw się tak strasznie. Nikt z moich znajomych się nie wybiera. A znam
        sporo osób!!!!
        • Gość: Sigi Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.g.pppool.de 19.03.04, 18:24
          No taka Inteligentna i o takim zakorzenionym patriotysmie kobieta musi zostac w
          Polsce kto by tam kierowal ta reszta masy! ktos musi wydawac dyspozycje aktos
          musi je wykonywac, tylko ze tych wykonowujacych jest duzo wiencej stad ci rusza
          za chlebem! ale co zrobia bez tej masy ci wydawajacy dyspozacje? prawdopodobnie
          ci musza sami podwinac rekawy i sie wziac za solidna robote.
          • filozosia Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 21:40
            Gość portalu: Sigi napisał(a):

> No taka Inteligentna i o takim zakorzenionym patriotysmie kobieta musi zostac
            w
            >
            > Polsce kto by tam kierowal ta reszta masy! ktos musi wydawac dyspozycje aktos
            > musi je wykonywac, tylko ze tych wykonowujacych jest duzo wiencej stad ci
            rusza
            >
            > za chlebem! ale co zrobia bez tej masy ci wydawajacy dyspozacje?
            prawdopodobnie
            > ci musza sami podwinac rekawy i sie wziac za solidna robote.
            Witaj Sigi!
            Stokrotne dzięki za miłe słowa. Masz rację, nigdzie się nie wybieram.
            Mój patriotyzm, zawdzięczam moim najbliższym. Tak mnie już wychowano i dla mnie
            od "mieć" ważniejsze jest "być".
            Czyżbyś Ty nie był patriotą?
            Co do wydawania dyspozycji, to pochlebiasz mi niezwykle. Niestety nie mam takich
            zapędów/ a może na szczęście ?/.
            Pozdrawiam.
            Filozosia
            • Gość: Robert Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.g.pppool.de 19.03.04, 22:40
              Co za skromnosc!! to gogne podziwu.
        • Gość: anty_korfanty Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.04, 21:47
          no filozosia ty nie musisz tzwoje pracuja na ciebje na zachodzie jaki procent masz z tego?
      • Gość: korn Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.chello.pl 19.03.04, 20:42
        Robert
        raz
        popracuj nad orto - nie zaszkodzi
        dwa
        a Zydow, cyklistow i pedalow to Ty sie nie boisz?
      • Gość: Mesco Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.g.pppool.de 22.03.04, 20:20
        Tak Gorole mozecie w hanoverze na Schlesien Treffen po Slonzokach
        kible czyscic!!!!
    • balest2 Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 19:33
      Warum Deutschland pleite ist

Deutschland ist pleite!
      Es hat gerade mal 10 Jahre gedauert, nachdem Deutschland in Schutt und Asche
      gelegt worden war, ca. 2/5 seines Staatsgebietes beraubt wurde und 15 Millionen
      Heimatlose aufgenommen hatte, da waren nicht nur die schlimmsten Schäden
      beseitigt, sondern es war durch den ungeheuren Fleiß und Lebenswillen des
      deutschen Volkes ein wenig Wohlstand eingekehrt. Und die DM wurde zu einer der
      sichersten Währungen der Welt.

Und heute ist Deutschland pleite! Trotz dieser grandiosen Leistungen, trotz des
      technischen Fortschritts, trotz der weltweiten Handelsbeziehungen!

Wie ist das möglich?
    • filozosia Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 21:56
      Kolego Oberschleiser, trauma to przykre doświadczenie. Dobry psycholog i jakoś
      się pozbierasz. Nie martw się, jak już te 12 mln wyjedzie, to spokojnie możesz
      do nas przyjechać- jakąś posadę Ci znajdziemy.
      Pozdrawiam Cię serdecznie.
      • rico-chorzow Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 22:11
        filozosia napisała:

> Kolego Oberschleiser, trauma to przykre doświadczenie. Dobry psycholog i
        jakoś
        > się pozbierasz. Nie martw się, jak już te 12 mln wyjedzie, to spokojnie możesz
        > do nas przyjechać- jakąś posadę Ci znajdziemy.
        > Pozdrawiam Cię serdecznie.

Pani Filozosiu!może znowu wierszyk,nie rytmiczny,ale celowy jak w innej
        dyskusji?

Rico.
        • filozosia Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 22:31
          Witaj Rico!
          Coś mi się wydaje, że słowo "nierytmiczny" piszemy razem. Ale to detal.
          Gdzie Ty tu widzisz wierszyk? Niestety, nie zajmuję się poezją- niech to robią
          ci, którzy potrafią.
          Czytam poezję i gdybyś potrzebował czegokolwiek- służę uprzejmie.
          Pozdrawiam.
          • rico-chorzow Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 23:11
            filozosia napisała:

> Witaj Rico!
            > Coś mi się wydaje, że słowo "nierytmiczny" piszemy razem. Ale to detal.
            > Gdzie Ty tu widzisz wierszyk? Niestety, nie zajmuję się poezją- niech to
            robią
            > ci, którzy potrafią.
            > Czytam poezję i gdybyś potrzebował czegokolwiek- służę uprzejmie.
            > Pozdrawiam.

Prawdą,sprowadzacie zawsze oboje każdą dyskusję,Pani Filozosiu i Panie
            Filodender na pułap "intelektualny"?,jednak uwypuklając własne niedostatki
            np.Filozosia "żeczywistość" "RZ"!!!!!-------Filodender"Foróm" "U"!!!!,Wy ludzie
            wykszkałceni?albo jedna osoba niedokszkałcona?Proszę,Was?!,Ją?!,Jego?! u mnie
            człowieka mało wykształconego szuka Pani/Pan,szukacie Państwo błędów?Ja szukam
            tylko odpowiedzi od pana Filodendra"Kopernik"+"Krzyżacy i Teutończycy",od Pani,
            Pani Filodendrówna albo Filodendrowa nie chciałem "NIC",Państwo Filodendrowie.

Rico.
            • filozosia Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 19.03.04, 23:45
              Witaj Rico!
              Wcale nie twierdzę, że nie robię błędów !!! Każdy je robi. Nie jestem ani
              Miodkiem ani Bralczykiem. Natomiast cieszę się, że tak uważnie czytasz moje
              wypowiedzi.
              Gdybyś mi jeszcze uprzejmie wyjaśnił: w czym ja Ci tak przeszkadzam na tym
              forum? Chciałbyś, żebym pisała same superlatywy o "kolegach", którzy plują na
              Polaków? Nigdy nie twierdziłam, że nie lubię wszystkich Niemców / mam
              Przyjaciół w Berlinie /. Tylko, że na tym forum nie trafiłam na mądrych Niemców.

Może bądz choć trochę obiektywny i zobacz jak oni prowadzą dyskusję?
              Czy ja tu kogoś obrażam ?

Wracając do Fiodorusa- to jest mój forumowy PRZYJACIEL. Też nie możecie tego
              znieść? Czy ja Ci insynuuję, że Ty i Oberchleisier to ta sama osoba?

Tak więc Rico -Rysiu /jak mnie zezłościsz to będziesz Tico/.
              Pozdrawiam Cię.
              Filozosia.
              • rico-chorzow Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja 20.03.04, 21:42
                filozosia napisała:

> Witaj Rico!
                > Wcale nie twierdzę, że nie robię błędów !!! Każdy je robi. Nie jestem ani
                > Miodkiem ani Bralczykiem. Natomiast cieszę się, że tak uważnie czytasz moje
                > wypowiedzi.
                > Gdybyś mi jeszcze uprzejmie wyjaśnił: w czym ja Ci tak przeszkadzam na tym
                > forum? Chciałbyś, żebym pisała same superlatywy o "kolegach", którzy plują na
                > Polaków? Nigdy nie twierdziłam, że nie lubię wszystkich Niemców / mam
                > Przyjaciół w Berlinie /. Tylko, że na tym forum nie trafiłam na mądrych
                Niemców
                > .
                >
                > Może bądz choć trochę obiektywny i zobacz jak oni prowadzą dyskusję?
                > Czy ja tu kogoś obrażam ?
                >
                > Wracając do Fiodorusa- to jest mój forumowy PRZYJACIEL. Też nie możecie tego
                > znieść? Czy ja Ci insynuuję, że Ty i Oberchleisier to ta sama osoba?
                >
                > Tak więc Rico -Rysiu /jak mnie zezłościsz to będziesz Tico/.
                > Pozdrawiam Cię.
                > Filozosia.

Witam Pani Zosiu!szczerze,spodziewałem się tutaj,czy w innym temacie
                Filodendra,śpieszącego Pani z kawalerską pomocą/podporą.Uważam,unika mnie,może
                mojej monotonności/dociekliwości-osobiście nie lubię Fanfaronów-jedną rzeczą
                jest dobre wysławianie się i do dobór słów w dyskusji,drugą,wiadomości
                dyskutowanego tematu dyskutującej osoby-których brak zauważam u Fiodorusa-
                Czego u Pani nie rozumię,właśnie bezpardonowej gloryfikacji osoby
                Filodendra,Pani Zosiu,to nie jest przyjacielstwo/poparcie tylko
                gloryfikacja,gdzie Pani pisze"on jest mądrzejszy odemnie",dobrze
                napisałem?"odemnie",czy podobne wypowiedzi,tak,czytam pani posty.Co ja mam o
                tym sądzić?jedna osoba?gdzie Filodender napiał-nikt mnie tutaj nie lubi-
                czytając właśnie Pani wypowiedzi.Proszę dobrze przemyśleć.

Pani Zosiu!Pani mnie,nie przeszkadza,tylko ja nie pisałem nic o Niemcach,skąd
                to pytanie?Tak, potrafię niemiecki,jestem Oberschlesier=Górnoślązak,napisałem
                kiedyś Slązak,poprawię się jestem Slonsok i tylko tym jestem.Co do
                niku,sądzę,rozpozna mnie Pani -Rico,Rysiu- po monotematyce/monotonności moich
                wypowiedzi.

Sądzę "Tico"i monotonia da się dobrze sprzedać,wyrównają się,dziękuję za tę
                nazwę.Po za tym,lubię!,gdy dziewczyny/kobiety się denerwują,mam napisać
                Filodendrówna?

Pozdor Rico-Rysiu-Tico.
                • Gość: harry Re: ilu mamy mescow? IP: *.proxy.aol.com 21.03.04, 08:54
                  Ja tylko chcialem zwrocic wszystkim uwage,ze szczegolnym uwzglednieniem
                  Filozosi,ze postow pisanych po niemiecku pochodzi od mesca ,ktory to osobnik
                  podszywa sie czesto pod znane na forum osoby (ballest,Oberschlesier).
                  Udaja mu sie te niby "niemieckie" prowokacje b.dobrze,czasami pisze glupie
                  niemieckie nacjonalistyczne teksty,co oczywiscie filozosie i innych oburzaja,do
                  tego pozniej wlaczaja sie Slazacy ze swoimi krzywdami,dyskusja konczy sie
                  przewznie zbrodniami hitlerowskimi i mamy forumowe Kosowo gotowe.
                  A wszyscy tutaj maja sie za inteligentnych ponadprzecietnie.
                  PS ten O-schlesier do gory to chyba tez mesco!
                  • filozosia Re: ilu mamy mescow? 21.03.04, 10:12
                    Witaj harry:)
                    Dziwne to forum, gdzie ludziom brak odwagi, żeby podpisywać się swoim nick'iem.
                    Zaczęło się również, przybieranie nick'ów podobnych, do tych już występujących.
                    Pseudo-koledzy są jak widać doskonale przygotowani do prowokacji/ nawet uważam,
                    że mają to we krwi/. Pora dorosnąć i brać odpowiedzialność za swoje słowa.
                    Jak widać, nie każdy ma odwagę podpisać się pod tym co pisze!!!!!!!
                    Pozdrawiam:)
                    Pozdowienia dla Fiodorusa:)
                    Filozosia
                    • Gość: maxus [...] IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.04, 09:12
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: Sigi Re: ,Nie podniecaj duzo siedzi jusz na kofrach!!! IP: *.g.pppool.de 22.03.04, 14:04
                        Jezeli chcesz obrazic Slazaka slowem "Burak" to jest okreslenie polaczkow!!
                        My Slazacy uzywamy odpowiednik Cwikła,zdradziłes sie widze ze jestes gorol
                        na obczyznie!!
                      • Gość: OBERSCHLESIER maxus molestowany! IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.04, 15:37
                        sadze ze bedac dzieckiem byles molestowany seksualnie przez twojego tatusia
                        przebywajacego na przepustce z wiezienia.
                        okreslenia typu: "cwelu, debilu" na tym kulturalnym forum swiadcza nie tylko o
                        twoim powiazaniu z kryminalnym polswiatkiem ale rowniez o twoim nieskim
                        poziomie intelektualnym.
                        sadze ze twoj IQ nie przekracza 40 ( przy IQ 45 chrzakaja swinie).

udalo ci sie mnie sprowokowac mimo iz powinienem ignorowac tego rodzaju
                        imbezylizmy.

serdeczne pozdrowienia

• filozosia przeczytaj to rico-chorzow 23.03.04, 10:08
                  Witaj Rysiu-rico!
                  Myślę, że po tak osobistym liście, mam prawo tak do Ciebie mówić:). Przgapiłam
                  Twój list-przepraszam. Teraz co prawda muszę iść do pracy, więc czasu mam
                  niewiele. Chcę coś Ci wyjaśnić:
                  1. Tak, to prawda- napisałam, że Fiodorus jest mądrzejszy niż ja. Podtrzymuję.
                  Dotyczy to oczywiście spraw poruszanych na tym forum. Chcę dodać, że są tu
                  również inne osoby, które imponują mi wiedzą i erudycją ale nie utożsamiam
                  ich wypowiedzi z moimi odczuciami.
                  2. Dość często na tym forum jestem atakowana w chamski sposób i jakoś nikt
                  z obecnych tu Kolegów/Panów, nigdy nie pospieszył mi z odsieczą.
                  Poza Fiodorusem oczywiście.
                  3. Dopuszczam każdą dyskusję na tym forum, poza chamstwem oczywiście.

4. Piszesz, że lubisz jak kobiety się denerują. Ja myślę, że to zależy od tego
                  co powoduje zdenerwowanie. Nikt nie lubi, kiedy przkręca się jego nazwisko.
                  Na forum to nick jest tym nazwiskiem- anlogia oczywista!!!
                  Postaram się nie irytować się, kiedy wymyślasz przedziwne odmiany mojego
                  nick'a

5. Śmieszy mnie, kiedy ktoś chce mi "dokopać" i autorytatywnie oświadcza, że
                  Fiodorus i ja to ta sama osoba. Wyrażam nadzieję, że nie należysz do grupy!!
                  Bo to dyskryminowałoby Cię w moich oczach.
                  6. Może uznasz to za ukłon w swoim kierunku- ale zapewniam Cię, że tak nie jest-
                  moim ulubionym zespołem piłkarskim jest Ruch Chorzów. I zawsze był.
                  Zresztą to, że w nick'u masz rico-chorzów wcale nie oznacza,że jesteś ich
                  fanem.
                  Nie cierpię Legii Warszawa, razem z jej chamskimi kibicami.
                  7. Przez Ciebie nie poszłam dziś do pracy- niech się praca martwi.
                  8. I ostatnie- spróbuj wykrzesać trochę,jeśli nie sympatii to chociaż tolerancji
                  dla innych. Gdyby Świat był tak skonstruowany, że nam wszystkim podoba się
                  to samo, to byłoby nudne.

Pozdrawiam Cię
                  Filozosia

• rico-chorzow Re: przeczytaj to rico-chorzow 25.03.04, 01:32
                    filozosia napisała:

> Witaj Rysiu-rico!
                    > Myślę, że po tak osobistym liście, mam prawo tak do Ciebie mówić:).
                    Przgapiłam
                    > Twój list-przepraszam. Teraz co prawda muszę iść do pracy, więc czasu mam
                    > niewiele. Chcę coś Ci wyjaśnić:
                    > 1. Tak, to prawda- napisałam, że Fiodorus jest mądrzejszy niż ja. Podtrzymuję.
                    > Dotyczy to oczywiście spraw poruszanych na tym forum. Chcę dodać, że są tu
                    > również inne osoby, które imponują mi wiedzą i erudycją ale nie utożsamiam
                    > ich wypowiedzi z moimi odczuciami.
                    > 2. Dość często na tym forum jestem atakowana w chamski sposób i jakoś nikt
                    > z obecnych tu Kolegów/Panów, nigdy nie pospieszył mi z odsieczą.
                    > Poza Fiodorusem oczywiście.
                    > 3. Dopuszczam każdą dyskusję na tym forum, poza chamstwem oczywiście.
                    >
                    > 4. Piszesz, że lubisz jak kobiety się denerują. Ja myślę, że to zależy od
                    teg
                    > o
                    > co powoduje zdenerwowanie. Nikt nie lubi, kiedy przkręca się jego nazwisko.
                    > Na forum to nick jest tym nazwiskiem- anlogia oczywista!!!
                    > Postaram się nie irytować się, kiedy wymyślasz przedziwne odmiany mojego
                    > nick'a
                    >
                    > 5. Śmieszy mnie, kiedy ktoś chce mi "dokopać" i autorytatywnie oświadcza, że
                    > Fiodorus i ja to ta sama osoba. Wyrażam nadzieję, że nie należysz do
                    grupy!!
                    > Bo to dyskryminowałoby Cię w moich oczach.
                    > 6. Może uznasz to za ukłon w swoim kierunku- ale zapewniam Cię, że tak nie
                    jest
                    > -
                    > moim ulubionym zespołem piłkarskim jest Ruch Chorzów. I zawsze był.
                    > Zresztą to, że w nick'u masz rico-chorzów wcale nie oznacza,że jesteś ich
                    > fanem.
                    > Nie cierpię Legii Warszawa, razem z jej chamskimi kibicami.
                    > 7. Przez Ciebie nie poszłam dziś do pracy- niech się praca martwi.
                    > 8. I ostatnie- spróbuj wykrzesać trochę,jeśli nie sympatii to chociaż
                    tolerancj
                    > i
                    > dla innych. Gdyby Świat był tak skonstruowany, że nam wszystkim podoba się
                    > to samo, to byłoby nudne.
                    >
                    > Pozdrawiam Cię
                    > Filozosia
                    >
                    > Pani Zosiu!właściwie nie wiem co mam pisać,grozi mi Pani Dantesem,nie
                    wiem,czy dobrze zrozumiałem-Edmundem Dantesem- albo -Dantem- z tym z Inferno-
                    Purgatorio-Paradiso,obojętnie,obie lektury są ciekawe.Chce Pani mnie posłać w
                    Inferno,albo jak Edmund Dantes,który swoich gnębicieli,zniszczył,zruinował
                    upokorzył?Czy on był szczęśliwy z swoją miłością do Mercedes?(pewnie
                    Oberschlesier napisze-używam marki samochodu,ja jako prymityw).Pani Zosiu,ten
                    konflikt między Polakami a Slązakami nie jest nowy,trwa już 83 lata(nie
                    wspominam historii) i jedna strona drugiej nie pozostaje nic dłużna,może Pani?
                    spróbuje nas Slązaków zrozumieć,ah,właściwie piszę,wiem co?wszyscy posyłają
                    drugą stronę do psychiatry.Nie chciałem Panią"dokopać" z dwoma osobami pod
                    jednym nikiem,może sprowokować Filodendrona,jak widzę pozdrowił kawalersko,jak
                    sią należy kobiety,tylko ten kawaler Fiodorus Niemki-kobiety nazywa
                    Niemrami,butonierkowy kawaler.

Rysiek.

• Gość: OBERSCHLESIER RICO te narkotyki przestana dzialac to przetlumacz IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.04, 15:15
              to co napisales na polski , slaski , niemiecki, angielski albo rosyjski
              bo innymi jezykoma nie wladam.

tschüß
              • Gość: OBERSCHLESIER Re: RICO te narkotyki przestana dzialac to przetl IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.04, 19:55

chodzi o to ze prymitywne slazactwo w Reichu wpada w panike bo sie boja
                zestraca prace na rzecz lepiej wyksztalconych Polakow ktorzy beda taniej
                pracowac .
                Wiec bija piane , ale to nic nie pomoze ;)
                Zostanie im socjal , albo zgodza sie na tansze stawki godzinowe.
                • Gość: ADOLF Re: RICO te narkotyki przestana dzialac to przetl IP: *.dip.t-dialin.net 22.03.04, 19:57
                  OBERSCHLESIER IP: *.dip.t-dialin.net
                  POPIERAM CIE W 1000%
                  • rico-chorzow Re: RICO te narkotyki przestana dzialac to przetl 23.03.04, 00:58
                    Gość portalu: ADOLF napisał(a):

> OBERSCHLESIER IP: *.dip.t-dialin.net
                    > POPIERAM CIE W 1000%

Widzę/czytam w nagłówku"Rico",może panie/panowie-ADOLF/OBERSCHLESIER-
                    sprecyzują o co Wam chodzi?jesteście następnym Filodendronem?,który,sądzę,mnie
                    unika,czekam tutaj,przy i w tym temacie.Popierajcie się dobrze,przy popieranu
                    włożył jeden drugiemu do zadku i tak się w koło popierali i nie wyszli z
                    własnego kręgu,żeby każdy miał coś w zadku a nie w ręku.

Rico.
                    • filozosia przeczytaj to rico 23.03.04, 10:19
                      Witaj Rico!
                      Napisałam do Ciebie powyżej. Bądz uprzejmy przeczytać i skończ z kwiatkami.
                      Albo będę żeńską odmianą Dantesa.
                      pozdrawiam/jescze/
                      Filozosia
                      • rico-chorzow Re: przeczytaj to rico 24.03.04, 00:35
                        filozosia napisała:

> Witaj Rico!
                        > Napisałam do Ciebie powyżej. Bądz uprzejmy przeczytać i skończ z kwiatkami.
                        > Albo będę żeńską odmianą Dantesa.
                        > pozdrawiam/jescze/
                        > Filozosia

Pani Zosiu!Pani Zosiu droga!(potrafię jak Filodender?),oczywiście
                        odpowiem,przeczytałem wszystko u góry i tutaj,zacznę następnym razem z
                        kwiatkami,muszę oddać się morfeuszowi,przepraszam i proszę o zrozumienie,też
                        muszę,niestety,pracować.Jedno mamy już wspólne"Ruch Chorzow".Dobrej Nocy.Korci
                        mnie znowu ten szelm,Pani Filo.....zosiu,proszę,żadnej irytacji,nie powtórzę.

Pozdrawiam Rico.
                        • filozosia Re: przeczytaj to rico 24.03.04, 07:42
                          Witaj Rico!
                          Ja dziś do pracy, już iść muszę. Wczoraj przez pisanie do Ciebie - nie poszłam.
                          Ale sobie specjalnie nie pochlebiaj- mam taką pracę, gdzie sama decuduję o tym
                          czy pracuję czy nie.
                          I jak by Cię jeszcze tak nie korciło , przekręcać mojego nick'a to byłoby
                          naprawdę miło.
                          Pozdrawiam Cię
                          Filozosia
                    • Gość: OBERSCHLESIER RICO ale z ciebie prymityw IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 23:20
                      domena ludzi prymitywnych, jezeli nie znajda zadnych przeciw argumentow, jest
                      (ze sie tak wyraze ), prostacki atak werbalny , sposob jakim probujesz mi
                      ublizyc wskazuje na zaawansowana oligofrenie, radzilbym ci konsultacje z
                      psychologiem , psychoanalitykiem etc.

chetnie bym ci pomogl ale niestety - nie stac cie, sadze ze stawek jakie
                      pobieram od moich pacjentow nie bylby w stanie pokryc ani ty ani zaden z twoich
                      rodakow.

serdecznie pozdrowienia
                      • rico-chorzow Re: RICO ale z ciebie prymityw 24.03.04, 00:36
                        Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a):

> domena ludzi prymitywnych, jezeli nie znajda zadnych przeciw argumentow, jest
                        > (ze sie tak wyraze ), prostacki atak werbalny , sposob jakim probujesz mi
                        > ublizyc wskazuje na zaawansowana oligofrenie, radzilbym ci konsultacje z
                        > psychologiem , psychoanalitykiem etc.
                        >
                        > chetnie bym ci pomogl ale niestety - nie stac cie, sadze ze stawek jakie
                        > pobieram od moich pacjentow nie bylby w stanie pokryc ani ty ani zaden z
                        twoich
                        >
                        > rodakow.
                        >
                        > serdecznie pozdrowienia

Hm,ciekawe.

Rico.
                        • filozosia Jeszcze do Rico 25.03.04, 11:10
                          Witaj Ryszardzie- Rico:)
                          Dantes- o którym wspominałam- był tym, który zastrzelił Puszkina w pojedynku.
                          Zażartowałam sobie i miałam nadzieję, że tak to zrozumiesz.
                          Piszesz, że Cię zdenerwował Fiodorus pisząc o Niemkach- niemry. No cóż- za
                          Fiodorusa oczywiście nie będę się wypowiadała, niemniej jednak słowo "niemra"
                          to przysłowiowy "pryszcz" wobec tego co Panowie piszą o mnie. Nawet już
                          niektórych nie zobaczysz, bo admin je wykasował- takie były parlamentarne.
                          Kermit i oleander /w radosnej twórczości/ zapominają o minimum dobrego
                          wychowania. Nie ma od kogo wymagać. Cham to cham.
                          Teraz chciałabym, żebyś był uprzejmy coś mi wyjaśnić. Czytając na forum Twoje
                          wypowiedzi sądzę, że czujesz się Ślązakiem. Skąd więc, Twoje oburzenie na słowo
                          "niemry"? Kurtuazja?
                          Rysiu -Rico, jeszcze prośba- nie pisz do mnie w formie tak oficjalnej "pani".

W sprawie Ruchu-Chorzów- nie jest to sympatia bez przyczyny. Moje nazwisko /po
                          mężu / jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo znane na Śląsku i związane z tą drużyną.
                          Pozdrawiam Cię.
                          Filozosia

• Gość: Werwolf Re: Jeszcze do Rico IP: *.g.pppool.de 25.03.04, 16:52
                            Cos takiego filozosia i Ruch Chozow a to mnie zaskoczyło ponieważ to bardzo
                            Slązka drużyna iw jej histori grało bardzo dużo Deutsch-Schlesier,niekturzy
                            grali nawet w Bundeslidze,ten klub notabene był nazywany "germanskim" przez
                            kibicow,Zagłebia Sosnowiec,Legie Warszawa,Wisły Krakow,na autobusie klubowym
                            malowali Gorole SS-runen by pokazac ze won znami do Niemiec,a na stadionie
                            podrabiali Hitlera dzwigajac wysoko reke,to była kultura Kibiców Legi-Warszawy.
                            No twój może to poswiadzyc w zaleznosci ile ma lat i kiedy grał ja mówie o
                            latach 60-tych gdyż wtedy byłem w Polsce mfg: Kibic RUCHU
                            • filozosia Re: Jeszcze do Rico 25.03.04, 17:49
                              Gość portalu: Werwolf napisał(a):

> Cos takiego filozosia i Ruch Chozow a to mnie zaskoczyło ponieważ to bardzo
                              > Slązka drużyna iw jej histori grało bardzo dużo Deutsch-Schlesier,niekturzy
                              > grali nawet w Bundeslidze,ten klub notabene był nazywany "germanskim" przez
                              > kibicow,Zagłebia Sosnowiec,Legie Warszawa,Wisły Krakow,na autobusie klubowym
                              > malowali Gorole SS-runen by pokazac ze won znami do Niemiec,a na stadionie
                              > podrabiali Hitlera dzwigajac wysoko reke,to była kultura Kibiców Legi-
                              Warszawy.
                              > No twój może to poswiadzyc w zaleznosci ile ma lat i kiedy grał ja mówie o
                              > latach 60-tych gdyż wtedy byłem w Polsce mfg: Kibic RUCHU
                              >
                              Witaj Werwolf!
                              Potwierdzam raz jeszcze, że jestem kibicem Ruchu-Chorzów. Nie cierpię kibiców
                              Legii Warszawa, bo to chamy jakich mało. Nie lubię też piłkarzy Legii.
                              Przykro mi to mówić ale Kazimierz Deyna też nie był moim idolem. Rogale strzelał
                              ale jako kapitan drużyny raczej kiepski. W sposób chamski zrobił W.Lubańskiego,
                              J.Gmoch w Argentynie. Ale jak nie wiadomo o co chodzi- to chodzi o pieniądze.
                              Poszło o pieniądze. Chyba to wszyscy wiemy ,co tam się stało.
                              Z drużyny narodowej bardzo lubiłam :W.Lubańskiego, G.Lato .A.Szarmacha
                              J.Gorgonia. Nie lubiłam Bońka, bo zawsze wydawał mi się niedomyty.
                              Jeśli chodzi o młodszych - Marek Citko- zawiódł mnie totalnie. Gwiazda jednego
                              sezonu.
                              Wracając do kibiców Legii- należy omijać z daleka, bo bezpośredni kontakt grozi
                              w najlepszym razie kalectwem. Bezmózgowcy.
                              Chciałabym jeszcze dodać, że nie było i już nigdy nie będzie takiego
                              komentatora jak Jan Ciszewski. Kiedy krzyczał"...gol proszę państwa gol.."
                              to dreszcze chodziły po plecach.
                              Bardzo się kiedyś interesowałam sportem a piłką nożną - szczególnie.
                              Pozdrawiam
                              Filozosia
                              ps
                              Gdyby przez przypadek widział ten wpis Pan Janusz Wójcik- to pozdrawiam Panie
                              Januszu serdecznie. Proszę wracać z Syrii, bo tu też jest co robić.
                              Z.L.
                              • Gość: Werwolf Re: Jeszcze do Rico IP: *.g.pppool.de 25.03.04, 18:31
                                Dziekuje za neutralne spostrzezenie oraz nowinki ze Sportu!
                                Pytanie Jak leci teraz Ruchowi i czy to prawda ze zle???
                          • Gość: OBERSCHLESIER Re: hej , hej , hej zoska! IP: *.dip.t-dialin.net 27.03.04, 00:08
                            czyzby byl to poczatek wielkiej milosci zosiu?
                            zycze ci wszystko naj. ale wierz mi 99 % wirtualnych milosci konczy sie
                            rozczarowaniem .

;) zocha i rico jak oni sie kochaja... :)))

pozdrowko
                          • rico-chorzow Re: Jeszcze do Rico 27.03.04, 09:25
                            filozosia napisała:

> Witaj Ryszardzie- Rico:)
                            > Dantes- o którym wspominałam- był tym, który zastrzelił Puszkina w pojedynku.
                            > Zażartowałam sobie i miałam nadzieję, że tak to zrozumiesz.
                            > Piszesz, że Cię zdenerwował Fiodorus pisząc o Niemkach- niemry. No cóż- za
                            > Fiodorusa oczywiście nie będę się wypowiadała, niemniej jednak słowo "niemra"
                            > to przysłowiowy "pryszcz" wobec tego co Panowie piszą o mnie. Nawet już
                            > niektórych nie zobaczysz, bo admin je wykasował- takie były parlamentarne.
                            > Kermit i oleander /w radosnej twórczości/ zapominają o minimum dobrego
                            > wychowania. Nie ma od kogo wymagać. Cham to cham.
                            > Teraz chciałabym, żebyś był uprzejmy coś mi wyjaśnić. Czytając na forum Twoje
                            > wypowiedzi sądzę, że czujesz się Ślązakiem. Skąd więc, Twoje oburzenie na
                            słowo
                            > "niemry"? Kurtuazja?
                            > Rysiu -Rico, jeszcze prośba- nie pisz do mnie w formie tak oficjalnej "pani".
                            >
                            > W sprawie Ruchu-Chorzów- nie jest to sympatia bez przyczyny. Moje
                            nazwisko /po
                            > mężu / jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo znane na Śląsku i związane z tą
                            drużyną
                            > .
                            > Pozdrawiam Cię.
                            > Filozosia
                            >

Pozdrowienia Zosiu!

Dantes-myślałem o Edmuńdzie Dantes,który mści się rafinowanie na swoich
                            gnębicielach=Hrabia Monte Christo-sądzę,Twój rodzaj zemsty jest bardziej
                            humanitarny,dziękuję.Dziękuję także za przydomek"Tico" z
                            hiszpańskiego"szaleniec-wariat",dlatego to wyrównanie z moją"monotonnością
                            tematyczną".Co do Fiodorusa i -Niemry- ,narodowość nie ma znaczenia,następnym
                            razem przy potrzebie nazwie on Francuzki-Zabojadkami-czy inaczej/gorzej
                            inne,sądzę,jedno-pięć słów potrafią trochę uzewnętrznić
                            charakter,nawet,wirtualnego partnera/przeciwnika.Po za tym,nie byłem
                            zdenerwowany czy oburzony wypowiedzią Fiodorusa-temat-polskie ładne dziewczyny-
                            czy podobnie.Wchodząc na to forum,trzeba się tylko trochę cieplej ubrać i
                            uśmiechnąć.Zosiu,popatrz/przeczytaj!,jak sądzę Slązak,mój krajan-OBERSCHESIER-
                            zrobił z nas miłosną parę,śmiejąc się komórkowym znaczkiem,osobiście nie lubię
                            tych znaczków używać.Jednak można zauważyć jego podejście do naszej rozmowy,jak
                            podlotka w wieku 11-13 lat z wiejskiej szkoły.Przejdźmy do poważniejszych
                            rzeczy,Twoje pytające zdanie,czy czuję się Slązakiem,tak,szczerze,nie czuję się
                            Polakiem,może co gorsza jestem przekonanym Slązakiem i zwolennikiem
                            RAS.Zosiu,może biedak OBERSCHLESIER zakochany w swoich stawkach/taryfach nie
                            zauważył,że należymy do różnych obozów,jednak,jak sądzę,potrafimy ze sobą
                            normalnie cywilizowanie rozmawiać/pisać.Co do Bońka,bardzo dobry piłkarz,ale
                            nosił zawsze wysoko nos.W tym momeńcie coś mi wpada-W.L był żonaty z Z.L-
                            niemieckie panieńskie nazwisko-nauczycielka-też w szkole 24-tej-harcerskiej
                            szkole-imienia nie chcę pisać,Zosiu mylę się?On przecież nie grał w Ruchu.Mamy
                            tych samych znajomych?znowu ciekawe.

Pozdrowienia Rysiek.

• filozosia Re: Jeszcze do Rico 27.03.04, 12:17
                              Witaj Ryszrdzie- Rico:)
                              Absolutnie nie chciałam Cię brzydko nazwać /Tico/ - nie znam hiszpanskiego.
                              Tico to był po prostu rym, nie doszukuj sie żadnych podtekstów- bo ich nie ma.
                              Raz jeszcze przepraszam, nie chciałam Cię urazić.
                              Co do nazwiska, to wcale nie zaczyna się ono na L. L, to moje drugie imię,
                              którego też używam / w zasadzie w pracy /. Jeśli chodzi o W.L. to o ile pamiętam
                              jego żona ma na imię Grażyna, ale nie będę się upierała bo mogę się mylić.
                              Wracając do Ruchu- chyba najmilej wspominam: Bulę, Maszczyka, Marksa.
                              Nie jestem pewna ale chyba Marks był królem strzelców.
                              Myślę, że obecnie Klub powinien znalezć sponsora. Bez pieniędzy, trener Wyrobek
                              też wiele nie zdziała. Obecnie / dla mnie / najlepsi piłkarze w Ruchu to:
                              Mosur, Fornalik, Błażejewski. To tyle o piłce.
                              Jeszcze na chwilę wrócę do mojego nazwiska. Nie zdradzę go na forum.

Przyklejają nam już jakąś etykietkę. To tutaj normalne.
                              Kolega Oberschlesier / chyba ten co jest psychologiem / po prostu sobie żartuje.
                              Kolego Oberchlesier- może kiedyś porozmawiamy, Zimbardo przerobiłam!!!!!!!!!
                              Rysiu- Rico, piszesz ,że jesteś Ślązakiem. Ja jestem Polką. I chyba o to chodzi
                              na tym forum,żebyśmy potrafili ze sobą rozmawiać. To że mamy odmienne poglądy,
                              nie oznacza, że dyskusja ma się odbywać w tonie wzajemnej nienawiści i
                              obrzucanie błotem / delikatnie mówiąc/.
                              Jeszcze slowo o Fiodorusie. Jest na tym forum postacią niezwykle kontrowersyjną.
                              To dobrze. Zawsze wolałabym budzić kontrowersje, niż nie wywoływać żadnych
                              uczuć.
                              Jest moim Przyjacielem, czy to się innym podoba czy nie. Mamy takie same
                              poglądy, ważne są dla nas te same wartości. Zapewniam Cię, że to bardzo miło
                              mieć takiego Przyjaciela.
                              Jeszcze tylko pytanie- dlaczego nie jesteś w RAŚ ?
                              Pozdrawiam serdecznie
                              Filozosia
                              • rico-chorzow Re: Jeszcze do Rico 27.03.04, 13:33
                                Zosiu!zauważyłem,niestety muszę się oddalić,żadnych nazwisk!!to nie był cel i
                                rozumię,Tico nieważny,nie rób sobie głowy,też nie potrafię hiszpańskiego.

Serwus Rysiek.
                    • Gość: OBERSCHLESIER Re: RICO nie draznij mistrza! IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 18:21
                      wydaje mi sie ze jest wiele ludz ktorzy cie nie lubia,
                      bo nie dosc ze jestes glupi to napewno jeszcze brzydki.

ein land, ein volk, ein -
                      • rico-chorzow Re:Für Obersowiso von Meister Rico. 27.03.04, 12:54
                        Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a):

> wydaje mi sie ze jest wiele ludz ktorzy cie nie lubia,
                        > bo nie dosc ze jestes glupi to napewno jeszcze brzydki.
                        >
                        >
                        > ein land, ein volk, ein -
                        • filozosia Re:Für Obersowiso von Meister Rico. 27.03.04, 13:13
                          rico-chorzow napisał:

> Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a):
                          >
                          > > wydaje mi sie ze jest wiele ludz ktorzy cie nie lubia,
                          > > bo nie dosc ze jestes glupi to napewno jeszcze brzydki.
                          > >
                          > >
                          > > ein land, ein volk, ein -
                          • rico-chorzow Re:do Zosi. 28.03.04, 14:52
                            Pozdrawiam Zosiu!

Przepraszam,powinienen najpierw do Ciebie napisać,byłem trochę zajęty
                            Fiodorusem.Czy Oberschlesier mnie zna?sądzę nie,może jest jasnowidzem?,może go
                            zapytamy o numery następnego ciągnięcia lotka,osobiście nie znam realnie
                            żadnego dyskutanta tego forum.Co do mego hiszpańskiego,wystarczy na zamówienie
                            w restauracji w dalszej dyskusji bolały by mnie strasznie ręce.

Pozdrawiam Rysiek.
                            • filozosia Re:do Zosi. 28.03.04, 16:28
                              Witaj 1
                              A coż Ty znowu chcesz od Fiodorusa ? Jak już pisałam to jest mój Przyjaciel.
                              W przyjazni jestem wierna aż do bólu.
                              Filozosia
                              • rico-chorzow Re:do Zosi. 30.03.04, 08:06
                                Zosiu!jak pisał:"Nie lubię Fanfaronów",obojętnie,Twój czy nie Twój przyjaciel.

Pozdrawiam Rysiek.
                                • filozosia Re:do Rico 31.03.04, 17:53
                                  Witaj !
                                  Fiodorus odpowiada tylko na zaczepki. Nie zauważyłam, żeby kogokolwiek pierwszy
                                  atakował. Niestety, chamstwo na tym forum jest potworne. Szczególnie agresywni
                                  są Niemcy / o ironio !!!!!!!!!/. Poza tym , to kretynizm totalny podszywać się
                                  pod kogoś. Namnożyło się termitów, panów franciszków etc.
                                  Pozdrawiam
                                  Filozosia
                  • Gość: OBERSCHLESIER Re: DZIEKI ADI :) IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 18:13
                    gruß
    • Gość: V&Builder Re: ilu polakow "zwali" sie nam na kark 1-go maja IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 01.04.04, 00:51
      Gość: OBERSCHLESIER IP: *.dip.t-dialin.net
      Data: 19.03.2004 15:19 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
      o ile sie niemyle polska wchodzi 1 maja do unii , jestem ciekaw ilu polakow
      zwali sie nam na kark i kiedy bedziemy zmuszeni zamknac granice?

jak donosi niemiecka prasa 1/3 ankietowanych polakow chce wyruszyc na zachod
      w poszukiwaniu pracy.

wir wollen euch nicht, bleibt da wo ihr seid !

schön gruß an alle schlesier

no i co z tego, ze sie zwali?
      boisz sie o prace?
      jezeli nie, to po co ten komentaz?
      , a moze ty sie boisz, ze inni, mlodsi cie wyreczom, co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka