kubek dawno nie zaglądałem, ale wydaje mi się 09.12.06, 04:09 że tramwaje cieszyńskie jakoś tak trochę nowego mają Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 nie wiem, bo czasami zaglądam : ) 09.12.06, 09:53 a na termometrze 15 stopni, dla pewności sprawdziłem, rzeczywiście - mamy 9 grudnia 8 | Odpowiedz Link Zgłoś
kubek no pięknie tak sobie siedzę i patrzę za okno 09.12.06, 12:11 i dokładnie o tym samym myślałem, nawet kolor nieba jest raczej wiosenny niż jesienny! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 porobiłem na działce... 09.12.06, 15:59 bo w końcu miałem chwilę czasu; dżdżownice żerują w najlepsze i w ogóle - wiosna panie sierżancie : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek może i wiosna pachnie, ale właśnie dopatrzyłem 10.12.06, 00:18 się, że choina stoi na rynku i nikt nic nie mówi ! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ( ja też zaraz zmykam ) 10.12.06, 12:01 w czasie deszczu dzieci sie nudzą i wywierają na mnie presję, żebym w końcu wstał od komputera : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek witam "żywiec" 10.12.06, 12:57 Mnie Tu nie ma ja się uczę :))) Mi nie wolno do końca grudnia do kompa siadać!!! Ale jakoś nerwy moje tylko tu mogą odparować. Właśnie poznaję ewolucje patogenności, proszę nie mylić patogenności z polityką ;) Ja jako dziecko, mam chwilę oddechu od rodziny idą święta chóry trenują Kolędy ;) Dostałem tylko prikaz, że ma polatać na odkurzaczu i zmywarkę ręczną uruchomić :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 no to polataj i uruchom 10.12.06, 13:16 a jak będę mógł jakoś pomóc w "terapii forumowej" to będzie mi bardzo i w ogóle Odpowiedz Link Zgłoś
kubek melisa i chmiel nie pomagają tylko 10.12.06, 13:24 cieszyńskie kawałki dają jeszcze nadzieję, a ponoć nadzieja to matka głupców, a głupiec to student - jakoś tak po łacinie no i koło się zamyka! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek myślisz że forum ma jeszcze szansę aby ożyć 10.12.06, 13:26 Jakoś tak życie tu u nas cicho i smutno ostatnio, mało nas czy co ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubek wracam do ewolucji 10.12.06, 13:32 PZDR Samozwańczy atachee kulturalny Księstwa Cieszyńskiego na wygnaniu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 nie wiem, nic nie myślę... 10.12.06, 13:48 w każdym razie jako attachee masz moje pełne poparcie ( albo głos, gdyby twoją kandydaturę trzeba gdzieś było oficjalnie przegłosować ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jaka sjesta ? nie wiem, może ktoś zgubił... : ) 11.12.06, 20:03 na szczęście czcionka wróciła do normy bo tamta z buziek robiła kwadraciki Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a w cieszynie piękna słoneczna pogoda : ) 12.12.06, 10:58 jak tam "nie cierpiące zwłoki" sprawy ? ( też nie mam ostatnio głowy do niczego, może skrobnę coś wieczorem na @ ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 "gwiazdki z nieba" dla każdego... 12.12.06, 12:05 www.rzeczpospolita.pl/News/1,50,49200.html#49200 Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jakoś tak się dziwnie składa... 12.12.06, 12:23 że jak ogłaszają wysyp, to zwykle za przeproszeniem g... widać : ) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: jakoś tak się dziwnie składa... 12.12.06, 12:36 oj, narzekasz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a co.... 12.12.06, 12:38 i potem człowiek musi uszczęśliwiać jakieś ptactwo ; ) no dobra, żartowałem... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: a co.... 12.12.06, 12:42 a propos żartów... polecam nowe Chomiki...;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 alex jest małpa 14.12.06, 11:52 tzn. chciałem powiedzieć... alex, masz pocztę ; ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 a znacie wierszyk o samolotach? 14.12.06, 12:32 F-16, cud techniki leci tydzień z Ameryki ;) zdaje się kolejne cuda powolutku nadlatują... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: a znacie wierszyk o samolotach? 14.12.06, 23:31 F-16 muszą lecieć tak długo, bo mają międzylądowanie we Włoszczowej... Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 Re: a znacie wierszyk o samolotach? 15.12.06, 09:37 a... to wszystko tłumaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a to znacie ? 15.12.06, 10:48 przychodzi baba do doktora ( tradycyjnie ) i mówi - panie doktorze, wydaje mi się, że jestem rycerzem Jedi - hmmm, a kiedy to się zaczęło ? - dawno dawno temu, w odległej galaktyce... Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Chciałem powiedziec, 15.12.06, 13:08 że już od jutra będę nadrabiał zaległości. I chciałem powiedzieć, że właśnie zdałem ostatni egzamin z biochemii i k rwa jestem szczęśliwy! I chciałem powiedzieć, że lubię wszystkich profesorów z komisji, i choć siorpali kawkę lub herbatę kiedy się produkowałem, to dalej ich lubię i szanuję! I bardzo wszystkim zazdroszczę koncertu wieczorem Przyznaje, że jestem wykończony, ale zaczął mi się okres świąteczny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Chciałem powiedziec, 15.12.06, 21:10 No to bardzo panu gratulujem! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 bardzo bardzo 15.12.06, 22:47 a koncert był oczywiście fantastyczny i niepowtarzalny, bo jak inaczej, jakieś zdjęcia porobiłem, właśnie się ściągają Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 gratulacje, 18.12.06, 08:11 dla genialnego Kubka! Jesteś wielki! /a poczta nie doszła chyba.../ Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Muszę o tym na G przekazać w rodzinie :))) 18.12.06, 21:42 A z tym listem to u mnie siedzi, że wysłany! Ale dziś się już uspokoiłem znaczy kary jeszcze nie poniosłem kiedy pisałem byłem roztrzęsiony, zapłakany i jeden strzęp nerwu mi został! Pięć dni temu kiedy pisałem o Pomoc nawet nie wiedziałem o co prosić! Dziś się zapytam publico, a co! Czy jest klej do szkła (kufel) który sklei tak żeby tego kleju nie było widać, i w ogóle najładniej sklei jak się da! Dodam, że jakiś kretyn (ja we własnej osobie) wlał do szklanego kufla (x3) wrzątek, aby się ów kufel umył jeden z drugim. Tak jak to się robi z praniem wrzuca się do miski nasypuje proszek i pranie się samo pierze ;-) A więc z kufelków zostały po wrzątku szkiełka, nie wiem jak to możliwe(znaczy wiem rozszerzalność cieplna to się nazywa). No i ja z tym pytanie o klej najwyższej jakości do szkła ?!? Zaznaczam tylko że to nie był zwykły kufelek to był Gral z mojego ołtarzyka Cieszyńskiego !!! I jak by ktoś stela się dowiedział co ja zrobiłem z czym to cienko bym śpiewał! Odpowiedz Link Zgłoś
kserkses1 przekaż, przekaż :) 19.12.06, 09:16 Z tym klejem to problem... W zasadzie każdy klej zostawia ślad na szkle, nawet przejrzysty żółknie z czasem. Niestety. Temu lepiej tłuc porcelanę. Możesz spróbować epoksydowym - dwuskładnikowy, teoretycznie trzyma dobrze /tylko już daruj sobie ten wrzątek, żadne szkło tego nie przetrwa;)/ Ja znam ("służbowo") parametry takich, podobno super przejrzyste, trwałe etc...na szczęście jeszcze nie musiałam sprawdzać: loctite.fast.de/pl/local-pl/pdf/brochures/epoxy-pl.pdf To powodzenia w żmudnych próbach konserwatorskich... I już nie płacz, zorganizujemy ci nowe?! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek "I już nie płacz, zorganizujemy ci nowe?!" 19.12.06, 10:23 To był rzadki okaz ustrzelony snip'em i można powiedzieć, że gdyby sprzedawca czytał trochu w gotyku to by napisał Cieszyn, a że napisał "kufel chyba stary", to kufel wylądował u mnie zdarma! Mam nadzieję, pan Henkel sobie poradzi! Trzeba jakoś licznik u nas nakręcić, więc ciekaw jestem co u Lwa słychać? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 niech moc Henkela będzie z tobą 19.12.06, 10:29 a nie zalewaj na przyszłość relikwii wrzątkiem ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: o rany 19.12.06, 10:26 Rany na Gralu są okrutne i ja mu to zrobiłem! Chciałem się nawet sam za karę polewać wrzątkiem ale jakoś wymiękłem! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek ja byłem na zakupach tam to dopiero jest dużo 19.12.06, 23:22 reklamy! A ludzie powariowali! delikatnie to ujmując Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 a niedelikatnie ? 20.12.06, 08:31 a w cieszynie spadło trochę śniegu i leży, błe-e-e Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a niedelikatnie ? 20.12.06, 17:58 A na wschodzie Ksiestwa śnieg spadł i .... stopniał. Uff, powiedział Winnetou :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: a w cieszynie spadło trochę śniegu i leży, błe 21.12.06, 00:09 "Śniegu" sobie gdzieś polazł, bo w kamerze na rynku go ni widu ni słychu (to już na pewno). Za to w Bieszczadach zorza polarna! www.bieszczady.pl/Zorza_polarna_ponownie_nad_Bieszczadami_?newsID=3858 PS. Tak sobie myślę o tym dźwięku z Cieszyna, ale bym miał jazdę! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: ja byłem na zakupach tam to dopiero jest dużo 20.12.06, 17:57 Oj powariowali. Podobaja mi się te wszystkie "promocje". Wszystko droższe choć "tańsze" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Ja sobie tak to wyobrażam: 21.12.06, 00:00 Głęboka komuna, tłum "komunistów" rzuca się na półki, każdy ogląda maca przestawia i grymasi. A kiedy zobaczy, że ktoś się zbliża do jego regału zabiera cały towar! Na półkach jak to w komunie stoi tylko ocet, ale każdy ma inną etykietę. Jakiś taki mam obraz tego co się dzieje, dziś ? Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Re: straszne rzeczy opowiadacie 21.12.06, 00:18 To nic strasznego to jest koniunktura-prosperita ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 ahoj 21.12.06, 08:48 w nocy padał śnieg, ale już stopniał, na wszelki wypadek zmieniłem wczoraj opony, chyba kiedyś ta zima w końcu przyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
kubek No i nie mogę wrócić do domu stolica stoi 21.12.06, 20:00 Autobus miał wypadek 33 osoby ucierpiały, no i policja nie wpuszcza nikogo do centrum w aucie, a ja muszę przejechać przez centrum więc czekam, Aż sklepy się zaczną zamykać! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Święta bez ''Szklanej pułapki'' 24.12.06, 20:06 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3812274.html Nieutulony w żalu informuje, że teraz nic już nie będzie takie samo. Bo i co to za święta bez rodziny? Bez znanych i lubianych, którzy odwiedzali nas rokrocznie od.. od święta właśnie. Otóż w tym roku, nie zajmie swojego miejsca przy moim stole, nie zapuka do mych drzwi Bruce Willis, by ze spluwą w dłoni i demonicznym uśmiechem, wyłaniając się z windy życzyć mi wesołych świąt. A co to za święta bez miłego i zawsze oczekiwanego gościa, który zawsze był i człowiek myślał, że... że zawsze będzie...? I niech mi nikt nie mówi, że przecież widziałem to już dziesiątki razy i cytaty znam na pamięć, i wiem co się za chwilę nastanie, i że tu spadnie, a tu wybuchnie, a tu ktoś coś komuś pokaże. Ja to wszystko wiem a jednak i tak z radością sześciolatka i wypiekami na twarzy rok po roku oglądam! Na pocieszenie wiem, że jednak część filmowej rodziny zjawi się jak zawsze, że odwiedzi mnie Kevin, który znów zostanie pozostawiony sam i to zarówno w Domu jak i Nowym Jorku, po raz kolejny zobaczę komandosów z Delta Force, i kolejny raz Dostanę Wiadomość, i po raz kolejny ominę szerokim łukiem M jak Miłość za co pewnie od wielu mi się dostanie! Ale to pewnie kwestia wiary, w miłość znaczy się... I mimo tego tłumu znanych gości samotnie mi, bo z Brucem Willisem przy stole zawsze czułem się bezpiecznie. Czuję się osierocony! ja też Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Święta bez ''Szklanej pułapki'' 24.12.06, 22:20 Od razu widać, żeś Stoiku nie tędy, znaczy się nie trendy (nie mylić z tendowatym). Otóz, od jakiegos czasu telewizje polskie, lansują model "pro rodzinny", wychowawczy co to z łobuza z Łobzowa i ministrem uczyni. Takie cuda tiechniki w naszym XXI wieku psze pana nastały. Jest zatem Kevin, dzielny chłopiec, nieustraszony stróż domowego gniazda, pogromca złoczyńców, śrutowy strzelec wyborowy, bicz na włamywaczy, który tęstnkni za mamą i tatą, a starszemu bratu miłosiernie wybaczy. Do tego modelu nijak nie pasuje nasz dzielny Bruce. Rozwodnik, nie mieszka z żoną i dziecmi, klnie jak wiadomo kto i do tego nosi broń. Poza tym, zamiast wezwać Straż Miejską i czekać, sam wyczynia harce, niszczy cudze mienie i w ogóle nie liczy się że odłamki szkła moga kogoś pokaleczyc. Słowem liberał w czystej postaci, róbta co chceta. Takie rzeczy to może i w Los Alamos, ale nie w naszej kruchcie bogobojnej i cnotliwej. Tedy więc Kevin- tak, Bruce- nie. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 zaiste pięknie napisane 25.12.06, 16:24 zatem pozwolisz acan, że się do meritum w piśmie odnosił nie będę, a jeno zacnym a krotochwilnym wywodem z ukontentowaniem podelektuję... Odpowiedz Link Zgłoś
andy-stela Dobrze dowalone głupim pisiorom 26.12.06, 00:54 Witam piszących na tutejszym forum Wesołych Świąt Na powitanie : kaczorom precz Odpowiedz Link Zgłoś
andy-stela Re: Święta bez ''Szklanej pułapki'' 26.12.06, 00:57 Czego się innego spodziewać po tvpis ? Pobożny kevin walczący z liberałami pod wodzą ojca dyrektora Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 świętujemy... 26.12.06, 17:57 jak coś, to "rezyduję w tle", fajnie tak nie mieć nic konkretnego do roboty... Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Rynek w Cieszynie lekko prześwietlony 28.12.06, 12:49 ale ludzi sporo! Stwierdzam, że brakuje mi czasu na nudy! Taka przypadłość jest szalenie męcząca! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek normalnie, nudze się na czas i ciągle patrzę 28.12.06, 12:57 z tej nudy na zegarek! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: normalnie, nudze się na czas i ciągle patrzę 28.12.06, 14:59 Ciekawie ogląda się przeskakujace obrazki z kamery. Zuepłnie jak w starym kinie. Brakuje tylko akompaniamentu pianina :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Ameryka jak zwykle zacofana 28.12.06, 15:06 Na Brodway`u poranne nudy. Jakiś gość okupuje budke telefoniczną. www.earthcam.com/usa/newyork/timessquare/ Za to w Cieszynie, juz podsumowanie dnia. www.cieszyn.pl/_kamera/ Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 fascynujące 28.12.06, 18:00 teraz jacyś dwaj goście okupują centrum kadru, jeden zarośnięty, drugi w kaszkiecie, zabawni są, stoją sobie na środku, a tłum się przelewa i faluje... Odpowiedz Link Zgłoś
kubek teraz co raz sprawdzam czy ktoś tu mieszka 29.12.06, 20:09 ale chyba nikogo nie ma w domu! Odpowiedz Link Zgłoś
kubek a czy nawiedzone to czarujące 29.12.06, 21:09 Bo jeśli tak, to mi się tu podoba z tymi czarami! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: a czy nawiedzone to czarujące 29.12.06, 23:14 Rozczaruję Was. Po prostu wszyscy spią :P Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Racja! 30.12.06, 07:58 Ja trenuje, jak co roku, poranny noworoczny spacer. Przy odrobinie wyobraźni wrażenia mogą być niesamowite. Wymarłe, lekko zaśmiecone resztkami petard ulice, brak samochodów, ludzi. Jak w filmie grozy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jest to niesamowite 30.12.06, 12:59 nawet bez zbytniego angażowania wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Czy mogę założyć wątek i wkleić link www 30.12.06, 20:35 czy muszę wkleić do WWWWWWWWW? Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 guzik atomowy wygląda tak... 30.12.06, 20:39 nawet taki ładny dość, jakoś tak się złożyło, że dotąd tam nie zaglądałem ckcieszyn.w.interia.pl/foto/fm.jpg ktoś ma ochotę zawidnieć w nagłówku ? oferta ważna do końca roku ( opcja nr 1 ) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Wygląda na to że nie ma chętnych, 30.12.06, 21:02 to jest zbyt trudne i wymaga całkowitej koncentracji, a przede wszystkim zobowiązuje! Ja myślę że jesteś szefem w porzo i widzisz świat we właściwych kolorach, a to ważne! Forum działa i jest klawe pewne źródło obsesji ucichło i mamy mniej wpisów, ale to nie powód do obaw. Ja przyjmuje Wasze Towarzyszu Stoik sprawozdanie na koniec roku jako sukces! I bardzo mi odpowiadasz jako zwierzchnik! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 trudno żeby byli, skoro nikogo nie ma... 30.12.06, 21:15 z wyjątkiem ciebie, a ty najwyraźniej nie reflektujesz... w każdym razie przychylne odebranie sprawozdania za kończący się rok przyjąłem z satysfakcją Odpowiedz Link Zgłoś
kubek No też zauważyłem wypalający się płomień 30.12.06, 21:25 ale to nic świat należy do wytrwałych! Kiedyś robiono badania IQ i wszelkie inne wśród milionerów którzy doszli sami do swojego majątku. No i nic im nie wyszło,żaden logiczny wniosek! Byli wśród milionerów idioci i geniusze, niewiadome o co chodzi? Byli piękni i brzydale też nic! Psycholodzy się załamali, żadnej cechy wspólnej. I wtedy (dziś milioner) pewien student zauważył jedną jedyną zbieżność! Wszyscy WYTRWALE próbowali na różne sposoby i to wiele razy! Nigdy nie przestali próbować, aż w końcu osiągnęli swój pierwszy milion! Średnia ilość prób ociągnięcia miliona to 16 razy. Jeśli wytrwamy tu 16 lat to będzie wielki sukces i nam życzę jeszcze dłużej! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 wiadomo, że mało wiadomo... 30.12.06, 21:42 w każdym razie jak słyszę hasło "chcieć to móc" podane w formie dobrej rady, to robi mi się niedobrze, bo MSZ oznacza to, że znakomitej większości populacji w naszym kraju się po prostu nic się nie chce ( mnie w to wliczając ) żeby to było takie proste ale to już tylko tak na marginesie... : ))) Odpowiedz Link Zgłoś
kubek cholewa mi też się nic nie chce 30.12.06, 21:51 ale zostanę na miejscu i nawet nic nie robiąc dochrapię się stopnia oficerskiego to prosta zależność trzeba tylko być. To też chyba jest kwestią chciejstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kubek kupiłem więc spadam, 30.12.06, 22:17 do napisania za rok! I wszelkiego dobra w Nowym Roku wszystkim i z osobna! www.allegrofun.pl/item-3i143388466.html Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 fajna kategoria 31.12.06, 11:18 a już myślałem, że zakupiłeś jakiegoś numizmata do usłyszenia za rok Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 pirotechnika odpalona 31.12.06, 18:55 dziecko miało radochę a ja już mam spokój Odpowiedz Link Zgłoś