Dodaj do ulubionych

Na życzenie - FAKTY - separatyści proniemieccy!

IP: *.echostar.pl 06.05.03, 14:58
1. RAŚ promuje koncepcje podziału Polaków na różne narodowości. Jest to
koncepcja hitlerowską, potępioną przez Europę i Polskę.

2. RAŚ oficjalnie nie jest skrajny, jednak większość jego sympatyków nie lubi
Polski, Polaków, Goroli, ludzi innych narodowości niż niemiecka, retoryka
antypolska jest mniej lub bardziej sprytnie przemycana między wierszami.

3. sympatycy RAŚ to ludzie ślepo wpatrzeni w Niemcy i aspirujacy do
niemieckości

4. RAŚ podważa odwieczną polskość Śląska, co samo w sobie jest częścią
propagandy nazistów z czasów II wojny. Używanie hitlerowskich nazw polskich
miast (np. Kattowitz) jest prowokacją i obrazą dla każdego Ślązaka.
Obserwuj wątek
    • wilym a moim zdaniem.... 06.05.03, 15:20
      ... najwiekszym naziolem na tym forum jest tunderbolek, bo wsrod wszystkich
      myslacych moze wywolac dziwne wrazenie jakoby reprezentowal poziom
      intelektualny wszystkich Polakow (w koncu ich imieniu sie wypowiada). Poniewaz
      jednak nie jestem naziolem, w przeciwienstwie do rzeczonego, wiem, ze ludzie
      dziela sie na normalnych i glupoli niezaleznie od narodowosci, co znaczy ze
      nawet gdyby Tunderbolek okazal sie Slazakiem to i tak pozostalby glupkiem.
      • Gość: 007 Re: a moim zdaniem.... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.03, 15:28
        wilym napisał:

> ... najwiekszym naziolem na tym forum jest tunderbolek, bo wsrod wszystkich
        > myslacych moze wywolac dziwne wrazenie jakoby reprezentowal poziom
        > intelektualny wszystkich Polakow (w koncu ich imieniu sie wypowiada).
        Poniewaz
        > jednak nie jestem naziolem, w przeciwienstwie do rzeczonego, wiem, ze ludzie
        > dziela sie na normalnych i glupoli niezaleznie od narodowosci, co znaczy ze
        > nawet gdyby Tunderbolek okazal sie Slazakiem to i tak pozostalby glupkiem.

To jest niestety smutne, prawdziwe
        • Gość: Hanysek Re: a moim zdaniem.... IP: *.hannover.is 06.05.03, 17:41
          Nie wierze, iz gdyby Thunderbold okazal sie Slazakiem bylby jak to nazwal
          wilymek "glupolem" - jak manna ze slaskiego nieba splynelaby nan inteligencja i
          gleboka wiedza cechujaca wszystkich "prawdziwych" Slazakow... przemowilby
          jezykami roznych narodow, czytalby w roznych jezykach i slowa plynace z jego
          ust bylyby pelne nieskazitelnej madrosci... gdyby byl slazakiem...
    • Gość: MASZ-OCZY? Re: Na życzenie - FAKTY - separatyści proniemiec IP: *.dip.t-dialin.net 06.05.03, 18:51
      Gość portalu: Thunderbolt napisał(a):
      > 1. RAŚ promuje koncepcje podziału Polaków na różne narodowości. Jest to
      > koncepcja hitlerowską, potępioną przez Europę i Polskę.
      > 2. RAŚ oficjalnie nie jest skrajny, jednak większość jego sympatyków nie lubi
      > Polski, Polaków, Goroli, ludzi innych narodowości niż niemiecka, retoryka
      > antypolska jest mniej lub bardziej sprytnie przemycana między wierszami.
      > 3. sympatycy RAŚ to ludzie ślepo wpatrzeni w Niemcy i aspirujacy do
      > niemieckości
      > 4. RAŚ podważa odwieczną polskość Śląska, co samo w sobie jest częścią
      > propagandy nazistów z czasów II wojny. Używanie hitlerowskich nazw polskich
      > miast (np. Kattowitz) jest prowokacją i obrazą dla każdego Ślązaka.

a prawda wyglada tak:
      ad 1) W originale koncepcja hitlerowska brzmi nastepujaco: "Für Führer, Volk
      und Vaterland", znaczy nie czyjas roznorodnosc a wlasna JEDNOSC narodowa lezy u
      podstaw przekon i dzialan KAZDEGO narodowego SOCJALISTY, tak kiedys jak i
      DZISIAJ.

ad 2) co do czegos "nie lubiec" - nie ma takiej kategorii zycia spoleczno-
      politycznego. Za to spoleczenstwa nadal sa pod wplywem zabobonow, przesadow i
      uprzedzen. RAS obserwuje tylko trzezwo RZECZYWISTOSC i wyciaga z tego
      niezalezne wnioski, a w oparciu o nie formuluje wlasne cele i metody dzialania.

ad 3) RAS nie jest zapatrzona w Niemcy, a operuje na skale europejska w zgodzie
      z wielowiekowa tradycja Slaska. W historii "slepi" i zapatrzeni w siebie
      okazali sie Polacy. Mam podac na to przyklady?

ad 4) RAS nie moze podwazac "odwiecznej polskosci Slaska", bo Slask nigdy NIE
      byl i przez to nigdy nie moze stac sie "odwiecznie polski".
      • Gość: Thunderbolt Re: Na życzenie - FAKTY - separatyści proniemiec IP: *.echostar.pl 06.05.03, 19:28
        > ad 1) W originale koncepcja hitlerowska brzmi nastepujaco: "Für Führer, Volk
        > und Vaterland", znaczy nie czyjas roznorodnosc a wlasna JEDNOSC narodowa lezy
        u podstaw przekon i dzialan KAZDEGO narodowego SOCJALISTY, tak kiedys jak i
        > DZISIAJ.

DOKŁADNIE TAK - Koncepcja hitlerowska to jedność dla Niemiec - ale przy tym
        rozbicie dla wrogów. Skłócanie wrogich narodów i ich rozbijanie na wrogie sobie
        grupy etniczne: polityka hitlerowska w Polsce, Jugosławii, Rosji
        GŁOSZENIE PODZIAŁU POLSKI NA REGIONALNE NARODOWOŚCI TO 2-GA STRONA HITLERYZMU.

>
        > ad 2) co do czegos "nie lubiec" - nie ma takiej kategorii zycia spoleczno-
        > politycznego. Za to spoleczenstwa nadal sa pod wplywem zabobonow, przesadow i
        > uprzedzen. RAS obserwuje tylko trzezwo RZECZYWISTOSC i wyciaga z tego
        > niezalezne wnioski, a w oparciu o nie formuluje wlasne cele i metody
        dzialania.
        >

JEŚLI TRZEŹWE JEST OPLUWANIE OJCZYZNY - WŁASNEGO KRAJU TO DZIĘKUJĘ... BEZ
        KOMENTARZA

> ad 3) RAS nie jest zapatrzona w Niemcy, a operuje na skale europejska w
        zgodzie z wielowiekowa tradycja Slaska. W historii "slepi" i zapatrzeni w
        siebie
        > okazali sie Polacy. Mam podac na to przyklady?
        >

MYLISZ OKRES KUMUNY PZPR Z WIELOWIEKOWĄ POLSKĄ TRADYCJĄ, TO CZĘSTY BŁĄD. JA
        JESTEM POLSKIM PATRIOTĄ - ANTYKOMUNISTĄ.

> ad 4) RAS nie moze podwazac "odwiecznej polskosci Slaska", bo Slask nigdy NIE
        > byl i przez to nigdy nie moze stac sie "odwiecznie polski".

TEN REGION ZAWSZE BYŁ POLSKI I PRZEZ WIEKI OKUPACJI NIEMIECKIEJ TAKI POZOSTAŁ.
        NIE POMOŻE TUTAJ ŻYCZENIOWE MYŚLENIE GERMANOFILÓW.

• silesius Re: Na życzenie - FAKTY - separatyści proniemiec 06.05.03, 20:24

> JEŚLI TRZEŹWE JEST OPLUWANIE OJCZYZNY - WŁASNEGO KRAJU TO DZIĘKUJĘ... BEZ
          > KOMENTARZA

Moja Ojczyzna to Slask, o jej polityczna przynaleznosc do panstwa PRL nie
          prosilem.

> MYLISZ OKRES KUMUNY PZPR Z WIELOWIEKOWĄ POLSKĄ TRADYCJĄ, TO CZĘSTY BŁĄD. JA
          > JESTEM POLSKIM PATRIOTĄ - ANTYKOMUNISTĄ.

Ta twoja "polskosc" to klepanie komuszej propagandy

> TEN REGION ZAWSZE BYŁ POLSKI I PRZEZ WIEKI OKUPACJI NIEMIECKIEJ TAKI POZOSTAŁ.
          > NIE POMOŻE TUTAJ ŻYCZENIOWE MYŚLENIE GERMANOFILÓW.

Wszelkich pretensji Polski do Slaska zrzekl sie na wsze czasy, pod przysiega i
          grozba ekskomuniki, polski krol Kazimierz Wielki. Gdybys szanowal autentyczna
          polskosc, mial honor Polaka, zaakceptowalbys wole polskiego krola.
          Ale jako komuszy pomiot, majaczacy czerwone bzdety....

S.

• Gość: Thunderbolt MYLISZ KOMUNĘ PRL Z POLSKĄ IP: *.echostar.pl 06.05.03, 21:59
            silesius napisał:

> > JEŚLI TRZEŹWE JEST OPLUWANIE OJCZYZNY - WŁASNEGO KRAJU TO DZIĘKUJĘ... BEZ
            > > KOMENTARZA
            >
            > Moja Ojczyzna to Slask, o jej polityczna przynaleznosc do panstwa PRL nie
            > prosilem.
            >

MYLISZ KOMUNĘ PRL Z POLSKĄ - TO 2 RÓŻNE SPRAWY! JESTEM POLSKIM PATRIOTĄ -
            ANTYKOMUNISTĄ. MYLISZ OKRES PZPR I RADZIECKIEJ OKUPACJI Z WIELOWIEKOWĄ POLSKĄ
            TRADYCJĄ,

> Wszelkich pretensji Polski do Slaska zrzekl sie na wsze czasy, pod przysiega
            i grozba ekskomuniki, polski krol Kazimierz Wielki. Gdybys szanowal autentyczna
            > polskosc, mial honor Polaka, zaakceptowalbys wole polskiego krola.

POLITYKA POLITYKĄ - ALE POLACY ZE ŚLĄSKA NIGDY NIE ZRZEKLI SIĘ POLSKOŚCI!!!

S. TWÓJ ŚLEPY UPÓR W GŁOSZENIU NIEMIECKOŚCI ŚLĄSKA UTWIERDZA MNIE W PRZEONANIU
            ŻE JESTEŚ NAZISTĄ-FOLKSDOJCZEM.
            • folksdojcz1 Re: MYLISZ KOMUNĘ PRL Z POLSKĄ 06.05.03, 22:00

> silesius napisał:
              >
              > > > JEŚLI TRZEŹWE JEST OPLUWANIE OJCZYZNY - WŁASNEGO KRAJU TO DZIĘKUJĘ...
              > BEZ
              > > > KOMENTARZA
              > >
              > > Moja Ojczyzna to Slask, o jej polityczna przynaleznosc do panstwa PRL nie
              > > prosilem.
              > >
              >
              >
              > MYLISZ KOMUNĘ PRL Z POLSKĄ - TO 2 RÓŻNE SPRAWY! JESTEM POLSKIM PATRIOTĄ -
              > ANTYKOMUNISTĄ. MYLISZ OKRES PZPR I RADZIECKIEJ OKUPACJI Z WIELOWIEKOWĄ
              POLSKĄ
              > TRADYCJĄ,
              >
              >
              > > Wszelkich pretensji Polski do Slaska zrzekl sie na wsze czasy, pod przysi
              > ega
              > i grozba ekskomuniki, polski krol Kazimierz Wielki. Gdybys szanowal
              autentyczna
              >
              > > polskosc, mial honor Polaka, zaakceptowalbys wole polskiego krola.
              >
              > POLITYKA POLITYKĄ - ALE POLACY ZE ŚLĄSKA NIGDY NIE ZRZEKLI SIĘ POLSKOŚCI!!!

Polacy z Australii pewnie tez?
              >
              > S. TWÓJ ŚLEPY UPÓR W GŁOSZENIU NIEMIECKOŚCI ŚLĄSKA UTWIERDZA MNIE W
              PRZEONANIU
              > ŻE JESTEŚ NAZISTĄ-FOLKSDOJCZEM.
    • silesius Re: Na życzenie - FAKTY - separatyści proniemiec 06.05.03, 20:16

> RAŚ promuje koncepcje podziału Polaków na różne narodowości.

RAS chyba nie interesuja Polacy, podobnie jak i np. mnie, uwazajacego sie za
      Slazaka.
      I byloby milo, gdyby Polakow nie interesowalo komuszym zwyczajem, ze ktos uwaza
      sie za Slazaka, Kaszuba itd.

Silesius

• Gość: Thunderbolt ŚLĄZACY - POLACY IP: *.echostar.pl 06.05.03, 22:00
        silesius napisał:

> Gość portalu: Thunderbolt napisał(a):
        >
        > > RAŚ promuje koncepcje podziału Polaków na różne narodowości.
        >
        > RAS chyba nie interesuja Polacy, podobnie jak i np. mnie, uwazajacego sie za
        > Slazaka.
        > I byloby milo, gdyby Polakow nie interesowalo komuszym zwyczajem, ze ktos
        uwaza
        >
        > sie za Slazaka, Kaszuba itd.
        >
        >
        > Silesius
        >

ŚLĄZACY I KASZUBI TO POLACY !!! A TYLKO NAZIŚCI I FOLKSDOJCZE TWIERDZĄ INACZEJ.
        • folksdojcz1 Re: ŚLĄZACY - POLACY 06.05.03, 22:02

> silesius napisał:
          >
          > > Gość portalu: Thunderbolt napisał(a):
          > >
          > > > RAŚ promuje koncepcje podziału Polaków na różne narodowości.
          > >
          > > RAS chyba nie interesuja Polacy, podobnie jak i np. mnie, uwazajacego sie
          > za
          > > Slazaka.
          > > I byloby milo, gdyby Polakow nie interesowalo komuszym zwyczajem, ze ktos
          > uwaza
          > >
          > > sie za Slazaka, Kaszuba itd.
          > >
          > >
          > > Silesius
          > >
          >
          > ŚLĄZACY I KASZUBI TO POLACY !!! A TYLKO NAZIŚCI I FOLKSDOJCZE TWIERDZĄ
          INACZEJ.

Jo jes S`loonzok. I niy jestech Polokym. Czechym tyz. Chytosz uo co uazi
          kretynie?
        • slezan Jan I. Baudouin de Courtenay - pierwszy nazista 07.05.03, 14:38
          Wybitny polski językoznawca przełomu wieków, kandydat na prezydenta II RP,
          który nie uważał Kaszubów i Ślązaków za Polaków, był, jak wykazał Tunderbolek,
          "folskdojczem" i nazistą. Tym samym wątpliwy zaszczyt "wynalezienia" nazimu
          odebrany został pewnemu Austriakowi i przypadł Polakom. To zaiste naród wybrany!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka