Dodaj do ulubionych

Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA

IP: *.67.164.45.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 01.12.01, 21:17
Jak chodzilem do technikum a cos zginelo, to mi nawet na mysl nie przyszlo, ze
to mogl "gwizdnac" Slazak i do dzisiaj zawsze mialem racje.
Jak kogos zlapali, to to byl zawsze ktos z internatu, (POLAK) albo Slazacy sie
nie dali zlapac?

Obserwuj wątek
    • Gość: krzyzak1 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 02.12.01, 13:29
      Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Jak chodzilem do technikum a cos zginelo, to mi nawet na mysl nie przyszlo, ze
      > to mogl "gwizdnac" Slazak i do dzisiaj zawsze mialem racje.
      > Jak kogos zlapali, to to byl zawsze ktos z internatu, (POLAK) albo Slazacy sie
      > nie dali zlapac?

Już to raz przerabialiśmy o złych Polakach i innych "nadludziach". Gratuluję !!

• mario2 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 02.12.01, 13:35
      Naprawde nie masz wiekszych problemow? Moze jeszcze wprowadzisz Rassenamty? To
      podobne do szowinistow i takich ciemnych glabow, ktorzy mienia sie byc tymi
      najprawdziwszymi, najlepszymi i krysztalowo czystymi Slazakami. A mnie jest za
      takich wstyd!
    • Gość: alex Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.opole.dialup.inetia.pl 02.12.01, 18:17
      I dlatego międzyinnymi za to Ślązacy nie lubią Polaków ,gdyż Ślązak ma
      zakodowane od pokoleń uczciwość ,a Polak cwaniactwo.
      Przyjrzyjmy się przestępczości w Kędzierzynie Kożlu i w innych rejonach
      Opolszczyzny -pomijając Brzeg i inne miejscowości gdzie zagnieździła się
      ludność Polska .
      Widać wyraźnie wzrost przestępczości w tych rejonach.
      Wnioski się same nasuwają .
      • ballest Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 02.12.01, 22:38
        Byles juz kiedys w Holandii, tam spotkasz napisy w jezyku polskim, zgadnij
        jakie.
      • Gość: sqro Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 157.158.55.* 03.12.01, 11:54
        Jasne, ze poziom przestepczosci wsrod "werbusow" byl
        wyzszy jednak moze dla rownowagi polece ci przejsc sie
        przez Lipiny, Chropaczów czy niektóre dzielnice Zabrza,
        gdzie mieszkaja same 'echte' Karlusy. Wynisienie
        kompletu zebów, wieczorowa porą należy tam do rzadkości
        • Gość: Matowa Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.dip.t-dialin.net 03.12.01, 16:29
          Prawdziwy Slazak ma dwa paszporty i zre zur a Polak ma jeden paszport i je
          bigos.Ot i roznica.
          • hanys_hans Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 03.12.01, 16:51
            Gość portalu: Matowa napisał(a):

> Prawdziwy Slazak ma dwa paszporty i zre zur a Polak ma jeden paszport i je
            > bigos.Ot i roznica.

Matowa, ale zes´ sam namotlou bigosu ze paszportami!
          • krzyzak1 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 03.12.01, 16:52
            Gość portalu: Matowa napisał(a):

> Prawdziwy Slazak ma dwa paszporty i zre zur a Polak ma jeden paszport i je
            > bigos.Ot i roznica.

Czy znasz nieprawdziwego Ślązaka, skoro piszesz o prawdziwym. To znaczy, że
            Ślązacy dzielą się jeszcze na kategorie ?
            Mam dwa paszporty, zajadam żur, nie lubię bigosu i jestem Polakiem.
            Coś tu Two przyklad nie pasuje.
            • Gość: alex Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.01, 20:44
              >
              > Czy znasz nieprawdziwego Ślązaka, skoro piszesz o prawdziwym. To znaczy, że
              > Ślązacy dzielą się jeszcze na kategorie ?
              > Mam dwa paszporty, zajadam żur, nie lubię bigosu i jestem Polakiem.
              > Coś tu Two przyklad nie pasuje.

Ja mous ! Ale tyn drugi to je Ruski !
        • Gość: Augustus Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 12.12.01, 16:58
          Gość portalu: sqro napisał(a):

> Jasne, ze poziom przestepczosci wsrod "werbusow" byl
          > wyzszy jednak moze dla rownowagi polece ci przejsc sie
          > przez Lipiny, Chropaczów czy niektóre dzielnice Zabrza,
          > gdzie mieszkaja same 'echte' Karlusy.
          Nie wiem skąd ty bierzesz takie doskonałe informacje o Lipinach i Chropaczowie,
          chyba z reportarzy w TV Katowice. Chciałbym ci powiedzieć że na Lipinach to już
          dość sdawno "echte karlusy" nie mieszkają, a jak już sa to jest to zdecydowana
          mniejszość.Te tzw. "echte Karlusy" ze swoimi rodzinami wyprowadzili się do
          Panewnik i Kochłowic po likwidacji Kopalń Matylda i Śląsk pod koniec lat 70 oraz
          do Miasteczka Śląskiegopo likwidacji Huty Silesia w Lipinach. Tam znajdziesz
          Prawdziwych Ślązaków z Lipin i ich potomków. To raz a po drugie obecnie na skutek
          nienormalnej polityki władz Świętochłowicna Lipinach upycha się wszystkich
          niepłacących czynszu ludzi z całego miasta, i to niekoniecznie Ślązaków. Wielu z
          nich to ludzie którzy w latach 50-tych i 60-tych przyjechało na Śląsk za kasą i
          nie potrafi się teraz odnaleść w nowej rzeczywistości.
          A tak w sumie jako mieszkaniec Piaśnik czyli dzielnicy Świętochłowic bezpośrednio
          graniczącej z wymienionym przez ciebie Lipinami i Chropaczowem nie uważam żeby
          spacer przez Lipiny czy Chropaczów był jakoś super niebezpieczny. Robiłem to już
          wielokrotniei jakoś jeszcze nic mi się nie stało. Pozdrawiam
    • Gość: ? Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.proxy.aol.com 03.12.01, 19:33
      Slazacy na ogol sa zwolnnikami CDU ,a Polacy ,szczegolnie nacjonalistycznie
      nastawieni sa zwolennikami SPD !?!Czy musze tlumaczyc dlaczego ?
      • Gość: QCZ Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.proxy.aol.com 03.12.01, 20:19
        Nieuwazacie przypadkiem ze ta cala dyskucja to jedna wielka bzdura.
        W kazdej grupie spaleczenstwa mozna wyroznic lepczych i gorszych.
        Lub tzn sa ludzie i ludziska. A licytacja nie ma najmniejszego sensu.
        Prawdziwy slazak wogole nie wchodzi w ta glupia dyskusje.
        Uwazam najlepiej byloby zamknac ten temat.
        • Gość: mesco czystosc rasy germansko-slaskiej IP: 62.16.189.* 03.12.01, 21:09
          prosze Ballesta o wytlumaczenie, dlaczego za Hitlera nie przeprowadzono badan
          rasowych do 14 pokolenia wstecz, mimo ze Hitler, legalnie wybrany kanclerz, to
          obiecal?
          • Gość: QCZ Re: czystosc rasy germansko-slaskiej IP: *.proxy.aol.com 03.12.01, 22:06
            Mesco nie masz Ty innych problemow? Zajmnij sie lepiej nauka .
          • Gość: ! Re: czystosc pochodzenia meska IP: *.proxy.aol.com 03.12.01, 22:32
            Gość portalu: mesco napisał(a):

> prosze Ballesta o wytlumaczenie, dlaczego za Hitlera nie przeprowadzono badan
            > rasowych do 14 pokolenia wstecz, mimo ze Hitler, legalnie wybrany kanclerz, to
            > obiecal?

Ale szkoda ,w twoim wypadku stwierdzono by ze pochodzisz z plemienia Sarmatow
            zamieszkujacych stepy na polnocnywschod od Morza Czarnego a twoj prapradziadek
            zszedl z drzewa w roku 659 n.e.gdzies w polnocnym Kaukazie ,tz.jestes 100%Polak
            • ballest Re: czystosc pochodzenia meska 04.12.01, 17:58
              Mephisto Polak ????
              Wstydz sie POLSKO !!!!!
              • Gość: polska Re: czystosc pochodzenia meska IP: 193.243.189.* 05.12.01, 08:06
                uwazam ze gorole nie umia sie z tym pogodzic, ze sa debilami i cala eurpa sie z
                nich smieje, a slask wszystkie kraje zachodnie popieraja!!!!!
          • Gość: Wehrwolf Re: czystosc rasy germansko-slaskiej IP: *.pppool.de 08.01.02, 16:03

> prosze Ballesta o wytlumaczenie, dlaczego za Hitlera nie przeprowadzono badan
            > rasowych do 14 pokolenia wstecz, mimo ze Hitler, legalnie wybrany kanclerz, to
            > obiecal?

Mesko du bist ein Arsch mit Ohren eben ein Säckel!!!!!!
        • Gość: piekny Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 193.243.189.* 05.12.01, 08:05
          Gość portalu: QCZ napisał(a):

> Nieuwazacie przypadkiem ze ta cala dyskucja to jedna wielka bzdura.
          > W kazdej grupie spaleczenstwa mozna wyroznic lepczych i gorszych.
          > Lub tzn sa ludzie i ludziska. A licytacja nie ma najmniejszego sensu.
          > Prawdziwy slazak wogole nie wchodzi w ta glupia dyskusje.
          > Uwazam najlepiej byloby zamknac ten temat.

ja cie popieram! masz racje ze w kazdej grupie tak jest, ale w polsce jest to
          najlatwiej, bo lepsi to sa zawsze slazacy a gorsi to sa te wszystkie gorole!!!!
          • Gość: sqro Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 157.158.55.* 05.12.01, 12:09
            masz rację niestety nasi rodzimi szowinisci dobór
            argumentów uskuteczniają taki żeby udowodnić swoje tezy
            ("Polska dla Polaków", "Gorole won" itp). Zwróć uwage
            ze nikt nie odniósł sie do mojego wczesnejszego postu

Pozdrawiam
            sqro
            • Gość: piekny Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 193.243.189.* 05.12.01, 14:00

> masz rację niestety nasi rodzimi szowinisci dobór
              > argumentów uskuteczniają taki żeby udowodnić swoje tezy
              > ("Polska dla Polaków", "Gorole won" itp). Zwróć uwage
              > ze nikt nie odniósł sie do mojego wczesnejszego postu
              >
              > Pozdrawiam
              > sqro

czesc! nareszcie jeden madry czlowiek sie tutej znaloz! nie wiym jak ty, ale jo
              juz mom dosyc tych gupich tekstow od tych gorli na tym forum! nie dosc ze sie
              wprosili na slask a teroz chca jeszcze wielkich panoczkow zgrywac! jo by ich
              wszystkich......... (chyba wiysz co))))
              • Gość: sqro Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 157.158.55.* 05.12.01, 16:00
                hem hem
                Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale ja naprawdę nie mam
                nic do goroli hasła "Polska dla Polaków", "Gorole won",
                czy "Nur fur deutsche" dla mnie brzmia jednakowo -
                ciulato sa po prostu przejawem szowinizmu dlatego z
                takimi ludzmi nie dyskutuje (pewne osoby tu juz kiedys
                o to zhepałem).
                Tak naprawde jedyne co w moich oczach dyskwalifikuje
                ludzi to właśnie bycie szowinista czy nacjonalista,
                jest jeszcze miernota intelektualna - ale to juz jest
                czyjs prywatny problem.
                Na tym forum niestety zrobiło się modne wyzywanie
                goroli od najgorszych jakby wazne było skąd pochodzisz
                a nie to jakim jestes człowiekiem. Co ciekawe (choc to
                moze zbyt duze uogolnienie) celuje w tym duza grupa
                dipdialinowców - moze to jakies kompleksy czy proba
                dowartosciowywania sie kosztem innych - nie wiem.
                • Gość: piekny Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 193.243.189.* 06.12.01, 08:24

> hem hem
                  > Nie wiem czy zwróciłeś uwagę ale ja naprawdę nie mam
                  > nic do goroli hasła "Polska dla Polaków", "Gorole won",
                  > czy "Nur fur deutsche" dla mnie brzmia jednakowo -
                  > ciulato sa po prostu przejawem szowinizmu dlatego z
                  > takimi ludzmi nie dyskutuje (pewne osoby tu juz kiedys
                  > o to zhepałem).
                  > Tak naprawde jedyne co w moich oczach dyskwalifikuje
                  > ludzi to właśnie bycie szowinista czy nacjonalista,
                  > jest jeszcze miernota intelektualna - ale to juz jest
                  > czyjs prywatny problem.
                  > Na tym forum niestety zrobiło się modne wyzywanie
                  > goroli od najgorszych jakby wazne było skąd pochodzisz
                  > a nie to jakim jestes człowiekiem. Co ciekawe (choc to
                  > moze zbyt duze uogolnienie) celuje w tym duza grupa
                  > dipdialinowców - moze to jakies kompleksy czy proba
                  > dowartosciowywania sie kosztem innych - nie wiem.

bo to jest bardzo wazne skad pochodzisz! mozno dla ciebie nie jak zes jest jakis
                  miszling, ale dla czystego slonzoka jest to bardzo wazne! jo bych nigdy nie
                  pedziol ze zech jest z polski! jo pochodza ze slonska i basta! jeszcze zech
                  nikomu nie pedziol ze zech jest z polski! zapamietej sie to!!!!!
                • ballest Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 08.12.01, 23:35
                  Dipdialinowcow?......
                  To posadzanie to tez szowinizm,albo?
                  • Gość: Iza Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.zywiec.sdi.tpnet.pl 09.12.01, 11:00
                    ballest napisał(a):

> Dipdialinowcow?......
                    > To posadzanie to tez szowinizm,albo?

Próba pokazania pieknego idioty.
                    • Gość: piekny [...] IP: 193.243.189.* 12.12.01, 08:36
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: mesco [...] IP: *.ub.uni-leipzig.de 13.12.01, 19:23
                        • Gość: Hermann [...] IP: *.dip.t-dialin.net 13.12.01, 19:30
                          • Gość: QCZ Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.proxy.aol.com 13.12.01, 22:24
                            Mesco tys pokazal czym sie rozni Slazak od Polaka.
                            2. Ty jeszcze masz czelnosc wchodzic na Katowickie "Forum"
                            3. Proponuje abys zalozyl swoje Forum "Mesco"
                            • Gość: dd Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.stg.tli.de 13.12.01, 23:56
                              Polak to Polak a Slanzak to pijak. ani Polak a napewno nie Niemiec
                              przeciesz zaden Niemiec nie rozumie tego belkotu slaskiego.
                              • Gość: mesco Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.ub.uni-leipzig.de 14.12.01, 17:58
                                Slazak umie lepiej obracac kilofem niz butelka

P.S. Romek, pozdrowienia do Stuttgartu.
                                A tka to ile masz lat i jak wygladasz, serdenko?
                                • Gość: Hermann Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 19:36
                                  mesco an deinem Arsch könnte sich ganz China sattfresssen.
                                  • ballest Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 15.12.01, 06:58
                                    Piszemy na temat, a wiec jesli chodzi o picie, to za moich czasow, Slazacy piwo
                                    pili a Polacy wodke.
                                    Stimmt !!!!
                                    • Gość: Hermann Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.01, 08:49
                                      ballest napisał(a):

> Piszemy na temat, a wiec jesli chodzi o picie, to za moich czasow, Slazacy piwo
                                      > pili a Polacy wodke.
                                      > Stimmt !!!!

Die Herstellung von Vodka hat in Polen eine große Tradition. Nicht umsonst
                                      gilt "Wässerchen" als das Nationalgetränk der Polen. Kenner in aller Welt wissen
                                      in zu schätzen.
                                      • Gość: mesco Re: Czym sie zwierze od POLAKA IP: *.ub.uni-leipzig.de 15.12.01, 14:22
                                        widac to po regalach z wóda w niemieckich domach towarowych.......

• Gość: dd [...] IP: *.karlsruhe.ipdial.viaginterkom.de 15.12.01, 15:50
                                          • Gość: Hermann [...] IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.01, 15:57
                                            • Gość: mesco Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka IP: *.ub.uni-leipzig.de 15.12.01, 16:13
                                              najlepszym przykladem Hermann
                                              Uwaza ten kretyn ze mesco i dd to ta sama osoba.
                                              Duren ten mieszka w Niemczech i nie wei ze nie mozna byc w jednakowym czasie w Leipzig i w
                                              Karlsruhe (600-700 km)
                                              • Gość: Hermann Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka IP: *.dip.t-dialin.net 15.12.01, 17:15

> najlepszym przykladem Hermann
                                                > Uwaza ten kretyn ze mesco i dd to ta sama osoba.
                                                > Duren ten mieszka w Niemczech i nie wei ze nie mozna byc w jednakowym czasie w
                                                > Leipzig i w
                                                > Karlsruhe (600-700 km)

mesco wenn Dummheit klein machen wuerde könntest du unter dem Teppich Fallschirm
                                                springen !
                                              • Gość: janek Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka IP: *.karlsruhe.ipdial.viaginterkom.de 15.12.01, 17:42
                                                moze moze ! zainstaluj smart serfer. www.web.de Smartsurfer sciagnil go i on
                                                wybiera ci najtanszego providera w danej chwili raz jest monachium raz
                                                karlsruhe i innym razem jeszcze cos .. polecam po 21 placisz tylko 1,68
                                                pf.
                                                • hanys_hans Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka 15.12.01, 20:21
                                                  Gość portalu: janek napisał(a):

> moze moze ! zainstaluj smart serfer. www.web.de Smartsurfer sciagnil go i on
                                                  >
                                                  > wybiera ci najtanszego providera w danej chwili raz jest monachium raz
                                                  > karlsruhe i innym razem jeszcze cos .. polecam po 21 placisz tylko 1,68
                                                  > pf.

mesco pszeczytoues´co sam Janek naszkryflou? Je kupa jeszcze inkszych sposoboow
                                                  ale tys´ je i tak do tego za c´ymny, i niywiyszej noom sam nudli lepi wejs´ ta
                                                  twoja szabelka, koonia, zaloguj sie iwalcz jak prawdziwy UB a niy jak partyzant!
                                                  • Gość: Ballest Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka IP: 62.27.132.* 16.12.01, 23:39
                                                    Chopcy zaczynomy juzas na temat pisac.
                                                    Jou uwazom ,ze kazdy Polok to filozof (oprocz Mirka z Toronto)
                                                  • Gość: tejo Re: Czym sie czlowiek od durnego slonzaka IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 16.12.01, 23:50

> Chopcy zaczynomy juzas na temat pisac.
                                                    > Jou uwazom ,ze kazdy Polok to filozof (oprocz Mirka z Toronto)

A jou yno chcam dodac ze z filozofji jescy zoudyn kraj sie nie zbogaciou
                                                    ,beztos we polsce je biyda .
                                                    tejo
                      • Gość: maszo [...] IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 10:27
                  • Gość: sqro Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 157.158.55.* 17.12.01, 13:20
                    Nie bierz tego osobiście - to było dość duże
                    uogólnienie a o Tobie to sie akurat w jakims poscie
                    dosc korzystnie wypowiadałem.
                    • Gość: ballest Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 62.27.136.* 25.12.01, 01:40
                      o kim piszesz???
    • Gość: anka9009 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 26.12.01, 20:24
      ludzie
      przeciez to bez sensu
      a poza ty chcialam zauważyć, że w takich postach uwydatniają się kompleksy
    • Gość: ????? Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 30.12.01, 13:09
      Czytajac wasze wszystkie wypowiedzi twierdze ze, WASZE VATRY SE LEPI MOGLY NA
      POCIONG SPUSCIC;TO BYSCIE JESZCZE TERA PO SWIECIE LOTALI AN NIE TAKIE PIERDOLY
      PISALI.
    • Gość: mch Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pai.net.pl 31.12.01, 13:33
      Czy mam to odebrać jako prowokacja? Oskarżasz resztę Polaków o to, że są
      złodziejami?
    • Gość: Wehrwolf Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 31.12.01, 16:47
      Slanzak od Polaka rozni sie pracowitoscia ,rzetelnoscia, utczciwoscia,
      Slanzak nie zna CWANIACTWA, Kanciarstwa,Szmuglerstwa,To sa niestety cechy
      narodowe Przypisywane Polakom ,Obiboki-lenie do roboty,patrza tylko jak
      wykolowac innych ludzi,haslo- CZY SIE STOI CZY SIE LEZY ZAWSZE SWOJE SIE NALEZY
      To haslo powojennej Polski.
      • Gość: Janosik Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.dip.t-dialin.net 31.12.01, 22:30
        slazok- to przedewszystkim szowinista a do tego burak i czeresniak nie umiacy
        sie wyslowic-a w niemczech taki sam gorol jak kazdy inny(gorol to wasz wymysl
        na przyjezdnych)
        • Gość: Wilym Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 01.01.02, 00:51
          Janosik! Jesli rabujesz tak samo pieknie jak sie wyslawiasz to niedlugo
          padniesz z glodu!
      • Gość: mazer Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.bielsko.dialog.net.pl 01.01.02, 09:15
        Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> Slanzak od Polaka rozni sie pracowitoscia ,rzetelnoscia, utczciwoscia,
        > Slanzak nie zna CWANIACTWA, Kanciarstwa,Szmuglerstwa,To sa niestety cechy
        > narodowe Przypisywane Polakom ,Obiboki-lenie do roboty,patrza tylko jak
        > wykolowac innych ludzi,haslo- CZY SIE STOI CZY SIE LEZY ZAWSZE SWOJE SIE NALEZY
        > To haslo powojennej Polski.

Dziękuję za nowe informacje o mnie samym.
        Ot, człowiek uczy się życie całe, a nauki nigdy dość. Mimo wszystko, mimo wielu
        wad mojej polskiej nacji, czuję dumę (taką małą, ale jednak)z tego że jestem
        Polakiem. Kilka rzeczy nam Polakom się udało, a że mamy wady? "Kto jest bez winy,
        niechaj pierwszy rzuci kamieniem."
        Szczęśliwego Nowego Roku śląscy sąsiedzi. Życzę Wam większej mądrości, niźli nam
        Polakom stało. Lepiej uczyć się na cudzych błędach.

• krzyzak11 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 03.01.02, 23:56

- "cudowne" przesłanie prosto z Niemiec.

> Slanzak od Polaka różni sie pracowitoscia ,rzetelnoscia, utczciwoscia,

- tak, to prawda, bo każdy człowiek rożni się od drugiego tymi cechami i to
        niezależnie od narodowości.

> Slanzak nie zna CWANIACTWA, Kanciarstwa,Szmuglerstwa,
        - jeśli te cechy są napisane z dużej litery to ich nie zna, ale jak z małej, to
        zapewniam Cię, że zna.

To sa niestety cechy
        > narodowe Przypisywane Polakom ,

- no właśnie, dobrze, że potrafisz się do tego przyznać, że są to cechy
        przypisywane ... a Ty jesteś jednym z tych przypisujacych. Przypisujesz je w
        Niemczech, a zatem powiedz kim ty jesteś Niemcem czyn Ślązakiem ?

Obiboki-lenie do roboty,patrza tylko jak
        > wykolowac innych ludzi,

jeśli innych ludzi, to pytam się co Ci inni ludzie robią w Polsce ?, a jeśli
        dzieje się to poza Polską tzn. że ci Polacy są madrzejsi, bo to oni wykołują, a
        nie ich wykołują.

haslo- CZY SIE STOI CZY SIE LEZY ZAWSZE SWOJE SIE NALEZY
        > To haslo powojennej Polski.

- dla ścisłości ( ba tam za Odrą, coś Ci się pogmatwało), hasło to brzmiało:
        "Czy się stoi, czy się leży 2 tysiące się należy".

Nie chciej jednak, żebym ja z kolei przypomniał Ci wspaniałe hasła wypowiadane i
        wypisywane tam, gdzie obecnie przebywasz, a z którymi zapoznała się cała Europa i
        do dziś nie może ich zapomnieć. Realizowane były z Niemiecką dokładnością,
        pracowitością, rzetelnością i uczciwością, która swój finał miała w Norymberdze.

Na zakończenie, mam do Ciebie pytania.
        Tak Ty widzisz pojednanie europejskie ?
        W ten sposób chcesz pomóc Ślązakom walczącym o swoją narodowość ?

Proponuję Ci raczej abyś posłuchał oficjalnych haseł, obecnie głoszonych tam
        gdzie jesteś, bo to jest Twoją powinnością wynikajacą z Twoich cech charakteru, o
        których piszesz, a więc rzetelnością i uczciwością oraz wybacz, że musi Ci o tym
        przypominać Polak, który tych cech nie posiada. To chyba złośliwośc losu !

• Gość: jaro Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 134.147.154.* 01.01.02, 17:22

> Jak chodzilem do technikum a cos zginelo, to mi nawet na mysl nie przyszlo, ze
      > Jak kogos zlapali, to to byl zawsze ktos z internatu, (POLAK) albo Slazacy sie
      > nie dali zlapac?
      >
      Swiat nie dzieli sie na dobrych Slazakow i zlych Polakow.
      Mialem przesympatycznego kolege z Bytomia... ale to on, a nie ja, gorol, ukradl z
      akademika szafke, bo akurat taka byla w domu potrzebna pod telewizor.
      A na marginesie: jakos dotychczas niczego jeszcze nie ukradlem. Wsrod moich
      polskich znajomych nie ma tez zlodziei.
      O Slazakach moglbym napisac wiele dobrego i zlego, bo mialem okazje przyjaznic
      sie z kilkoma... To zwykli ludzie, a nie jacys mityczni tytni.
      • kuratz Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 04.01.02, 00:04
        to prawda slazak slazakowi nie rowny, jeden chleje jak swinia a drugi to
        zlodziej.
        pozdrawiam was Polak.
        • mesco Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 04.01.02, 15:03
          przesadzasz!
          Dwóch moich dobrych kumpli to Slonzaki!!!!
          Zaden nie chleje i zaden nie kradnie.

kuratz napisał(a):

> to prawda slazak slazakowi nie rowny, jeden chleje jak swinia a drugi to
          > zlodziej.
          > pozdrawiam was Polak.

• Gość: WEHRWOLF Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 08.01.02, 14:14
            mesco napisał(a):

> przesadzasz!
            > Dwóch moich dobrych kumpli to Slonzaki!!!!
            > Zaden nie chleje i zaden nie kradnie.
            >
            >
            > kuratz napisał(a):
            >
            > > to prawda slazak slazakowi nie rowny, jeden chleje jak swinia a drugi
            > to
            > > zlodziej.
            > > pozdrawiam was Polak.
            >

Kto kradnie w Niemczech i w Polsce Samochody i wspolpracuje z Bandami Mafji
            Rosyjskiej schmugluje Papierosy do Niemiec, Na ten Temat uzyskasz informacje od
            BUNDES KRIMINAL AMT ile Polakow siedzi za KRATKAMI w wienzieniach BRD.
            NIESTETY MESUNIU TAKA JEST PRAWDA ,ALE PRAWDA JAKA BY NIE BYLA HOLERNIE BOLI.
            Twoj WEHRWOLF.
            • mesco Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 08.01.02, 16:08
              te durny, tepy slonzaku
              przeczytaj dokladnie co ja napisalem!

Bandy Mafji Rosyjskiej - co za zaszczyt, ze piszesz to duza litera.
              wiezienie - a nie wienzienie
              cholernie a nie holernie.
              Nawet po niemiecku, czyli w twoim ojczystmy jezyku pisze sie Cholera oder auch cholerisch

Gość portalu: WEHRWOLF napisał(a):

> Kto kradnie w Niemczech i w Polsce Samochody i wspolpracuje z Bandami Mafji
              > Rosyjskiej schmugluje Papierosy do Niemiec, Na ten Temat uzyskasz informacje od
              >
              > BUNDES KRIMINAL AMT ile Polakow siedzi za KRATKAMI w wienzieniach BRD.
              > NIESTETY MESUNIU TAKA JEST PRAWDA ,ALE PRAWDA JAKA BY NIE BYLA HOLERNIE
              BOLI.
              > Twoj WEHRWOLF.

• Gość: Wehrwolf Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 09.01.02, 12:29
                Mesko Jestes Polska zmija ktora pluje na wszystko i wszystkich bez
                wzglendu kim sa Ty jestes chorym Facetem ktory ma tylko jedna obsesje
                jak opluc jadem Slansakow i iwszystko co wiaze sie z ich tradycja,Jestes
                czlowiekiem godnym porzalowania ,b nie masz nawet akceptacji u twoich
                rodakow jestes pogardzany nawet przez nich, nie muwiac jusz o Slazakach ktorym
                prawde mowiac mozesz skoczyc na "Buckel".Ciekaw jestem tylko jednego co jest
                powodem takiej nienawisci do Slazakow , doznales od nich krzywdy jesli tak to
                umie to zrozumiec ? jesli nie to rob lepiej jakas terapie ktura ci pomorze.
                Leben und Leben lassen!! Pomysl nad tym prosze o rzetelna odpowiedz.

• mesco Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 09.01.02, 15:30
                  twój powyzszy post o niezliczonej liczbie Polaków w wiezieniach jest oczywiscie postem w którym widac twoja
                  slonska tolerancje.
                  Slonskich tradycji nie krytykuje i na watkach typu "slaskie okreslenia Polaków" nie udzielam sie.

> Mesko Jestes Polska zmija ktora pluje na wszystko i wszystkich bez
                  > wzglendu kim sa Ty jestes chorym Facetem ktory ma tylko jedna obsesje
                  > jak opluc jadem Slansakow i iwszystko co wiaze sie z ich tradycja,Jestes
                  > czlowiekiem godnym porzalowania ,b nie masz nawet akceptacji u twoich
                  > rodakow jestes pogardzany nawet przez nich, nie muwiac jusz o Slazakach ktorym
                  > prawde mowiac mozesz skoczyc na "Buckel".Ciekaw jestem tylko jednego co jest
                  > powodem takiej nienawisci do Slazakow , doznales od nich krzywdy jesli tak to
                  > umie to zrozumiec ? jesli nie to rob lepiej jakas terapie ktura ci pomorze.
                  > Leben und Leben lassen!! Pomysl nad tym prosze o rzetelna odpowiedz.
                  >

• Gość: Erwin Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 10.01.02, 11:21
                    Mesco, niy wiym czymu ziejecie do siebie niynawiściom i zapominocie w tyj
                    swoji zapalczywości ło postawionym pytaniu?

Ślonzok praktykuje Dekalog, a inne Go ino deklarujom.

I z tego wyniko cołko reszta.

A kończy sie na tym, że Ślonzok nigdy niy rozbiyroł swojego "Heimatu".

I dali ło to zabiego.

Woli dać sie łokraść, niż som komuś coś zebrać.

Choćby to boły ino mity abo urojynia.

Punkt.
                    • krzyzak11 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 11.01.02, 14:56
                      Gość portalu: Erwin napisał(a):

> Mesco, niy wiym czymu ziejecie do siebie niynawiściom i zapominocie w tyj
                      > swoji zapalczywości ło postawionym pytaniu?
                      >
                      > Ślonzok praktykuje Dekalog, a inne Go ino deklarujom.
                      >
                      > I z tego wyniko cołko reszta.
                      >
                      > A kończy sie na tym, że Ślonzok nigdy niy rozbiyroł swojego "Heimatu".
                      >
                      > I dali ło to zabiego.
                      >
                      > Woli dać sie łokraść, niż som komuś coś zebrać.
                      >
                      > Choćby to boły ino mity abo urojynia.
                      >
                      > Punkt.

Erwin, przykro mi. Jestem Polakiem i przestrzegam Dekalog, a nie deklaruję jak
                      piszesz. Takich jak jest chyba wielu, skoro papież z nich się wywodzi.
                      Tobie, bez cienia złośliwości chcę przypomnieć, że 8 przykazanie tego właśnie
                      Dekalogu obowiazuje zarówno mnie jak i Ciebie, chyba, że Ty piszesz o
                      przestrzeganiu, a faktycznie jest to tylko deklaracja, bo Twoje czyny w tym
                      przypadku nie poszły w parze z Twoją deklaracją.

Erwin, spóbujmy inaczej. Uda nam się to skoro łączy nas Dekalog.
                      • Gość: Erwin Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 01:17
                        Godoueh do "mesco", a uodezwou sie "krzyżak" ?

Nic z tego niy rozumia!

Dekalog nos moge łonczyć i powiniyn. Ale som inksze, Ciebie to może niy dotyczy,
                        kerym do niego daleko!

Co tu mo za znaczynie: Polok, Niymiec, Ślonzok, Rus czy inkszy.

Chodzi uo ludzi spoza kryngo łoddziaływanio Dekalogu. A tacy przeca som?

Ponkt.
                    • Gość: Ski Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.lv.lv.cox.net 22.01.03, 01:21
                      DoErwina;Nie Dekalog a dialog prowadzi do rozwiazania problemu.
                    • Gość: Ski Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.lv.lv.cox.net 22.01.03, 01:21
                      DoErwina;Nie Dekalog a dialog prowadzi do rozwiazania problemu.
    • Gość: Trzpiot Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.02, 18:00
      Ludzie , nie dyskutujcie z tym starym ciulem mesco. To przeciez idiota , debil,
      gangrena i pedal. Jego wypowiedzi to znane jeszcze za czasow komuny i bylego
      PRL-u floski o Slazakach i Slasku. Jest to wsteczny imbycel , ktoremu nic nie
      pomoze. Proponuje go olewac. Przykro mi jest ,ze musze sie w taki sposob tu
      wyslawiac i znizylem sie troche do jego stylu .Przepraszam !
      Prosze jednak o bojkot jego wszystkich notatek i nie wdawania sie w dyskusje z
      tym osobnikiem . To gangrena tego Forum !
      • krzyzak11 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 11.01.02, 15:00
        Trzpiot - nie potrzeba się zniżać, ale musisz przyznać, że gangreną są nie
        tylko te wypowiedzi. Jeśli czytasz wszystko na Forum Katowice, to z reką na
        sercu musisz przyznać, że jest tu strasznie dużo tego. Cel masz świetny, ja też
        wszędzie o to proszę, ale nie można robić czegoś wybiórczo.
        Etykieta winna dotyczyć nas wszystkich.
        Pzdr.
    • Gość: Silesius Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.tgory.pik-net.pl 13.01.02, 11:50
      Ogólnie do pytania:
      Ślązak różni co najmniej tym od Polaka, czym Czech od Słowaka - po prostu są to
      inne nacje!
      • Gość: Nyśka Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.01.02, 22:44
        Dokładnie TAK !
      • Gość: Basia Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 14:43
        Na zadane pytanie należy odpowiedzieć rzetelnie!

Polak nie różni się od Ślązaka płcią!

Wiem coś na ten temat!
        • Gość: zetor Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 16.01.02, 20:57
          slazak chleje wiecej bimbru a pozniej dalej zyga.
    • Gość: jaroo Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pppool.de 19.01.02, 10:49

> nie dali zlapac?
      >
      >

Wiele lat temu skradziono mi rower.
      Złodzieja nie schwytano!!!
      Gdybym był głupi głupotą autora tego wątku, wiadomo, kogo powinienem teraz
      podejrzewać...
    • Gość: titok Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 13:58
      Różnice dziś się już zatarły. Nastąpiła synteza ale niestety najgorszych cech.
      Jeszcze kilkanaście lat temu było widać z daleka gdzie mieszka gorol a gdzie
      hanys. W familokach szyby lśniły czystością a w blokowiskach odnosiło się
      wrażenie jakby nikt ich od początku nie mył. A tam gdzie okna były czyste to
      mieszkał jakiś Pniok czy Kowolik.
      • Gość: eddieb Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: 192.127.210.* 19.01.02, 14:48
        różnicę łatwo poznać między śląskiem a polską
        jest coś takiego jak genius loci i to się rzuca w oczy.
        ślązacy są charakterystyczni, mają inne poczucie humoru itp
        widać to bardziej np w rudzie niż w katowicach, gdzie już jest wogole
        niewielu ślązaków
        • Gość: Krysia Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 11:30
          Masz rację.

Tam też bywa Marian Makula za swoją twórczością i jest wtedy wesoło.
    • Gość: Adolf Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 14:15
      Szło by pedzieć poziomym samoakceptacje.
    • jane-007 Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 22.01.02, 14:20

> nie dali zlapac?
      >
      > czeym się rózni SLĄZAK OD POLAKA, polak to nierób ,złodziej,cwanak i itp
      ślązak - to człowiek , pracowity , prawy itp

• Gość: Marian (Student) Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.nwn.pl / 192.168.3.* 21.01.03, 14:27
        Tak to prawda.Toalety są zdewastowane,i nie ma gdzie zaparkować pojazdu
      • Gość: Normalny Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 21.01.03, 21:31
        Wiekszosc SLAZAKOW jest pracowitych i uczciwych a wy polskie powsinogi to wam
        wszedzie dobrze jak mozna przyjechac na slask i ciagle narzekac na Hanysow
        jezeli sie do kogos przyjechalo to trzeba ten pysk trzymac ???Wizerunek polaka
        w swiecie to taki nierob ,zlodziej,kombinator i jeszcze duzo innych zeczy to
        dotyczy takze niektorych slazakow ale w wiekszosci to dobre karlusy ??
        • agnes_achtung_motorad Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 19.06.03, 20:56
          Pracowitosciom ,moralnosciom,wartosciom itd

Pozdrawiam
          • Gość: Ania Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA IP: *.pool.mediaWays.net 20.06.03, 00:30
            Jestem Polka. Moi rodzice przyjechali na Slask bo musieli, nie pchali sie
            tutaj, jak bez przerwy sugerujecie. Od dziesiecioleci staraja sie zyc z
            sasiadami w zgodzie i nam rowniez probowali normalne sasiedztwo zaszczepic.
            Pojecia nigdy nie mialam, ze tyle jadu kryje sie za drzwiami czystych slaskich
            familokow. Tyle niecheci do Polakow, ktorzy przeciez w wielu przypadkach
            wywaleni zostali pez pardonu z o wiele piekniejszych miejsc niz Slask i do tych
            miejsc zawsze tesknili bez szans na odzyskanie ich.
            Od paru lat przebywam z mezem ( Slazakiem!!!) w Niemczech i nigdy nie moglam
            zrozumiec skad tyle niecheci do mnie w jego slaskiej( niemieckiej) rodzinie.
            Z przykroscia stwierdzilam rowniez, ze Slazacy tutaj w Niemczech w dosc zalosny
            sposob probuja sie " germanizowac" zamiast chronic swoja tozsamosc. Polacy
            dumni sa ze swojej narodowosci i to rowniez, wbrew temu co piszecie, jest
            wiarygodniejsze i zaskarbia wiekszy szacunek otoczenia.
            Ludzie, pamietajmy o swoich korzeniach i szanujmy innych. Bedzie latwiej.
            • builder Re: Czym sie rozni SLAZAK od POLAKA 20.06.03, 00:37
              Gość portalu: Ania napisał(a):

> Jestem Polka. Moi rodzice przyjechali na Slask bo musieli, nie pchali sie
              > tutaj, jak bez przerwy sugerujecie. Od dziesiecioleci staraja sie zyc z
              > sasiadami w zgodzie i nam rowniez probowali normalne sasiedztwo zaszczepic.
              > Pojecia nigdy nie mialam, ze tyle jadu kryje sie za drzwiami czystych
              slaskich
              > familokow. Tyle niecheci do Polakow, ktorzy przeciez w wielu przypadkach
              > wywaleni zostali pez pardonu z o wiele piekniejszych miejsc niz Slask i do
              tych
              >
              > miejsc zawsze tesknili bez szans na odzyskanie ich.
              > Od paru lat przebywam z mezem ( Slazakiem!!!) w Niemczech i nigdy nie moglam
              > zrozumiec skad tyle niecheci do mnie w jego slaskiej( niemieckiej) rodzinie.
              > Z przykroscia stwierdzilam rowniez, ze Slazacy tutaj w Niemczech w dosc
              zalosny
              >
              > sposob probuja sie " germanizowac" zamiast chronic swoja tozsamosc. Polacy
              > dumni sa ze swojej narodowosci i to rowniez, wbrew temu co piszecie, jest
              > wiarygodniejsze i zaskarbia wiekszy szacunek otoczenia.
              > Ludzie, pamietajmy o swoich korzeniach i szanujmy innych. Bedzie latwiej.

-widac szczerosc w twoim wpisie i bardzo mnie to cieszy, ze wreszcie zlamalas
              te bariere prawdy o tzw. S`lonzakach z Niemiec!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka