bebokk 12.10.03, 21:56 W tym miejscu stykają się granice Polski,Czech i Słowacji. Ja tam jeszcze niestety nie byłem. Zdjęcia zrobił pewien Fin i umieścił na swojej stronie : www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersCRPS.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bebokk Inne trójstyki granic 12.10.03, 21:58 W Europie sporo jest podobnych miejsc jak w Jaworzynce, gdzie krzyżują się granice 3 państw. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Polska-Słowacja-Ukraina 12.10.03, 22:02 Granica schodzą się na górze Krzemieniec www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersPSU.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Polska-Litwa-Rosja 12.10.03, 22:07 Granice tych państw spotykają się koło wsi Bolcie. www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersLPR.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Polska-Czechy-Niemcy 12.10.03, 22:10 Na zdjęciach trójstyk w Porajowie,w tzw. Worku Turoszowskim www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersCRGP.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koper Bardzo ciekawy mostek przez Nysę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 11:00 Jeszcze nie widziałem mostu z płotem na środku Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Polska-Litwa-Białoruś 12.10.03, 22:14 Zewnętrzna granica Unii wygląda w tym miejscu dość dziwnie : www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersBLP.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Austria - Liechtenstein - Szwajcaria 12.10.03, 22:18 Liechtenstein należy do szwajcarskiego obszaru celnego. Kontrole na granicach Szwajcarii są nadal, dopóki Szwajcaria nie przystąpi do układu z Schengen. Można być w Schengen i nie być w Unii - Norwegia ! www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersALSn.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Austria-Słowenia-Włochy 12.10.03, 22:21 Myślałem, że granica będzie tam trudno zauważalna, a tu płoty, tablice i cały cyrk www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersAIS.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Austria-Węgry-Słowacja 12.10.03, 22:24 Na trójstyku są dziwne rzeźby : www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersAHSk.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Austria-Czechy-Słowacja 12.10.03, 22:26 Austrię ze Słowacją łączy w tym miejscu most pontonowy ! www.vasa.abo.fi/users/rpalmber/BordersACRS.htm Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Jaworzynka-Trzycatek 13.10.03, 00:00 bebokk napisał: > Ja tam jeszcze niestety nie byłem. Ja tam bylem i powiem, ze miejsce jest urokliwe. W dolince 3 obeliski (worawdzie pomurowka bylejak wykonana) informuja ze tu spotykaja sie 3 panstwa. Byly one transportowane przez helikoptery podobno. Do slowackiego obelisku trudno sie dostac, bo trzeba przekroczyc gleboki jar (nie wiem jak obecnie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koper Re: Jaworzynka-Trzycatek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.03, 10:51 Czytałem kiedyś w "Głosie", że straż graniczna złapała w tym miejscu grupę Czechów, bo pobłądzili i weszli do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
cieszyniok Re: Jaworzynka-Trzycatek 13.10.03, 16:00 Pobladzili? hehe Pewnie sie chcieli do nas nielegalnie przedostac. Nie dziwie sie im :D Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Jaworzynka-Trzycatek 31.10.03, 20:48 Niedaleko, po czeskiej stronie znajduje się małe gospodarstwo, więc może zabłądzili szukając go. A wzdłuż granicy dość często jeżdżą patrole pograniczników na czterokołowcach, więc złapanie takich gapowiczów to drobnostka. Odpowiedz Link Zgłoś