samiusienka
23.12.12, 00:43
Dobry wieczór szukam kogoś kto mi pomoże odejść od mojego "chorego" męża. Mam 2letniego synka i dość hałasów w domu chciałabym żeby moje dziecko miało spokojne dzieciństwo dlatego muszę od niego odejść. Problem w tym że on mi cały czas grozi że porwie mi moją kruszynkę. Nie mogę iść z tym na policję ponieważ jego brat jest policjantem i pół jego rodziny więc nikt mi nie uwierzy jaki on jest. Mam dość tego terroru psychicznego i fizycznego chociaż to drugie zdarza się sporadycznie jeśli można nazwać tak bicie żony raz na 5tygodni. Mieszkamy u niego na piętrze a jego rodzice na dole. Piętro postawili jego rodzice chociaż wylewki strop i cały środek łącznie z wstawieniem okien, z kładzeniem kg i gipsowaniem, płytki, panele, łazienka wszystko to sami robiliśmy za pieniądze z wesela i za własne zarobione a także za pieniądze moich rodziców. Ja pracowałam jeszcze 1,5 roku po ślubie do 7miesiąca ciąży. Później tylko pracował i pracuje mój mąż, nie żeby mi się nie chciało ale on uważa że mam siedzieć w domu i zajmować się dzieckiem i nim. Każda moja próba podjęcia jakiejkolwiek pracy wiązała się z awanturami i ... tu chyba nie muszę kończyć. za każdym takim razem tłumaczyłam sobie że dziecko musi mieć pełny dom ale już nie mogę jeżeli ja tu zostanę to zwariuję albo co gorsza się zabije. Błagam pomóżcie mi bo ja już tak dłużej nie dam rady przy każdej lepszej okazji wyrzuca mnie z domu zabiera kluczyki od naszego wspólnego samochodu a dzisiaj nawet teściowa mi powiedziała że to moja wina bo ja go do takich zachowań prowokuje a dom oni stawiali. i jak tu żyć z takimi ludźmi. Nie pracuję wiec nie mam pieniędzy na adwokata i na mieszkanie żeby się od niego uwolnić. Myślałam nad domem samotnej matki z dzieckiem ale jak on mnie znajdzie to mnie zabije. Niestety do swoich rodziców też nie mogę wrócić bo jak raz to zrobiłam to on przyszedł i mnie przepraszał a moja matka powiedziała tylko że wiedziałam co brałam i nie chce w ogóle słyszeć o żadnym rozwodzie. Może ktoś z Was zna jakiegoś dobrego adwokata który pomaga takim jak ja w czynie społecznym lub instytucje które potrafią pomóc.