Dodaj do ulubionych

pomoc prawna matce

23.12.12, 00:43
Dobry wieczór szukam kogoś kto mi pomoże odejść od mojego "chorego" męża. Mam 2letniego synka i dość hałasów w domu chciałabym żeby moje dziecko miało spokojne dzieciństwo dlatego muszę od niego odejść. Problem w tym że on mi cały czas grozi że porwie mi moją kruszynkę. Nie mogę iść z tym na policję ponieważ jego brat jest policjantem i pół jego rodziny więc nikt mi nie uwierzy jaki on jest. Mam dość tego terroru psychicznego i fizycznego chociaż to drugie zdarza się sporadycznie jeśli można nazwać tak bicie żony raz na 5tygodni. Mieszkamy u niego na piętrze a jego rodzice na dole. Piętro postawili jego rodzice chociaż wylewki strop i cały środek łącznie z wstawieniem okien, z kładzeniem kg i gipsowaniem, płytki, panele, łazienka wszystko to sami robiliśmy za pieniądze z wesela i za własne zarobione a także za pieniądze moich rodziców. Ja pracowałam jeszcze 1,5 roku po ślubie do 7miesiąca ciąży. Później tylko pracował i pracuje mój mąż, nie żeby mi się nie chciało ale on uważa że mam siedzieć w domu i zajmować się dzieckiem i nim. Każda moja próba podjęcia jakiejkolwiek pracy wiązała się z awanturami i ... tu chyba nie muszę kończyć. za każdym takim razem tłumaczyłam sobie że dziecko musi mieć pełny dom ale już nie mogę jeżeli ja tu zostanę to zwariuję albo co gorsza się zabije. Błagam pomóżcie mi bo ja już tak dłużej nie dam rady przy każdej lepszej okazji wyrzuca mnie z domu zabiera kluczyki od naszego wspólnego samochodu a dzisiaj nawet teściowa mi powiedziała że to moja wina bo ja go do takich zachowań prowokuje a dom oni stawiali. i jak tu żyć z takimi ludźmi. Nie pracuję wiec nie mam pieniędzy na adwokata i na mieszkanie żeby się od niego uwolnić. Myślałam nad domem samotnej matki z dzieckiem ale jak on mnie znajdzie to mnie zabije. Niestety do swoich rodziców też nie mogę wrócić bo jak raz to zrobiłam to on przyszedł i mnie przepraszał a moja matka powiedziała tylko że wiedziałam co brałam i nie chce w ogóle słyszeć o żadnym rozwodzie. Może ktoś z Was zna jakiegoś dobrego adwokata który pomaga takim jak ja w czynie społecznym lub instytucje które potrafią pomóc.
Obserwuj wątek
    • chamskityp Re: pomoc prawna matce 27.12.12, 11:45
      Pomoc prawna, co prawda tutaj dla pani to głównie adwokat taki twarzą w twarz by sie przydał, ale w części spraw oni sobie świetnie dadzą radę. Pomogą w 254 godziny, wcześniej darmowa wycena, pomoc drogą mailową więc jeżeli boi się pani o to czy mąż nie przeglądnie maila, to wystarczy założyć nowego tylko na potrzebę tych porad. e-prawnik.pl/zamow-opinie/ tutaj link
      • samiusienka Re: pomoc prawna matce 27.12.12, 23:16
        dziękuje za odpowiedź
        • jan27031964 Re: pomoc prawna matce 30.12.12, 09:36
          Witam Panią! Myślę że tak jak poprzednik udzielił Pani pomocy, by się Pani przydał Adwokat który by poprowadził sprawę a nie wziął pieniądze tylko za poradę, bo z tymi poradami przez internet to różnie jest, a Pani zależy pewnie by się uwolnić od dotychczasowego w stresie życia, myślę że najlepszym rozwiązaniem jest Adwokat z urzędu, by Pani nie musiała wydawać około 2 tyś zł za sprawę a porada sama to około 200 zł, taka porada to za wiele nie da, bo tu chodzi by nadal mąż nie znęcał się nad Panią, trzeba to rozwiązać drogą prawną, jak bym mógł być pomocny zbyszek14 @ onet. eu , Może Pani wystąpić z wnioskiem o przydzielenie pomocy prawnej z urzędu w postaci Adwokata który założy sprawę rozwodową jeśli Pani zechce będzie trzeba.
          Pozdrawiam mając nadzieję że wszystko się ułoży i będzie po Pani myśli
          • tatta-janusz Re: pomoc prawna matce 30.12.12, 16:16
            Kolejna hiena licząca na darmowy seks .
            Mam nadzieje , ze Jarek się z Wami rozliczy .

jan27031964 napisał(a):

> Witam Panią! Myślę że tak jak poprzednik udzielił Pani pomocy, by się Pani przy
            > dał Adwokat który by poprowadził sprawę a nie wziął pieniądze tylko za poradę,
            > bo z tymi poradami przez internet to różnie jest, a Pani zależy pewnie by się u
            > wolnić od dotychczasowego w stresie życia, myślę że najlepszym rozwiązaniem jes
            > t Adwokat z urzędu, by Pani nie musiała wydawać około 2 tyś zł za sprawę a pora
            > da sama to około 200 zł, taka porada to za wiele nie da, bo tu chodzi by nadal
            > mąż nie znęcał się nad Panią, trzeba to rozwiązać drogą prawną, jak bym mógł by
            > ć pomocny zbyszek14 @ onet. eu , Może Pani wystąpić z wnioskiem o przydzielenie
            > pomocy prawnej z urzędu w postaci Adwokata który założy sprawę rozwodową jeśli
            > Pani zechce będzie trzeba.
            > Pozdrawiam mając nadzieję że wszystko się ułoży i będzie po Pani myśli
      • 7michal12 Re: pomoc prawna matce 02.12.13, 12:07
        www.kancelariecls.pl Polecam fachową obsługę tej kancelarii. Bardzo mi pomogli, mają dobrych prawników, którzy znają się na tym co robią.
    • ilonnabaranna Re: pomoc prawna matce 19.04.13, 11:38
      Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś wątpliwości po wizycie u prawnika, polecam Ci porady prawne online, bo możesz uzyskać pomoc nawet nie ruszając się z domu.
    • 3kasia17 Re: pomoc prawna matce 23.04.13, 13:07
      Drogie mamy ;)
      Bardzo proszę o wypelnienie mojej ankiety , dotyczacej problemu samotnego macierzynstwa. Pytania służą celom badawczym mojej pracy dyplomowej ;)
      Z gory dziękuje za udział w ankiecie ;)
      www.ankietka.pl/ankieta/112579/samotne-macierzynstwo.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka