Gość: paweł IP: *.acn.waw.pl 30.07.03, 03:59 Świetny pomysł dajcie jeszcze tylko uczelnie prywatne!!!;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grj Re: Gdzie są wolne miejsca na studia 30.07.03, 09:13 na Uniwersytecie Wrocławskim nie ma wolnych miejsc na informatyce (juz słysze te telefonu do dziekanatu), na politechnice są wolne miejsca na informatyke inżynierską ale tylko w filii w Jeleniej Górze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.kom / 10.101.6.* 30.07.03, 20:05 grj napisał: > na Uniwersytecie Wrocławskim nie ma wolnych miejsc na informatyce > (juz słysze te telefonu do dziekanatu), na politechnice są wolne > miejsca na informatyke inżynierską ale tylko w filii w Jeleniej Górze14. Zalaczam dla przykladu informacje o wolnych miejscach na studiach dziennych na Uniwersytecie Wroclawskim, jaka mozna znalezc na stronie MENiS, przetworzona tworczo i uzupelniona przez redakcje GW. Coz tam widzimy: na wiekszosci kierunkow sa wolne miejsca na MAGISTERSKICH STUDIACH UZUPELNIAJACYCH (a wiec na studiach dla absolwentow studiow licencjackich). A z tego prostego powodu, ze egzaminy na te studia sa we wrzesniu. Wyrazy wspolczucia dla nekanych pracownikow dziekanatow informatyki, ekonomii, folologii obcych itd Uniwersytet Wrocławski tel.(0-71) 343-01-43 studia dzienne Astronomia (M); Biologia (MU); Biotechnologia (MU); Ekonomia (MU); Filologia - sp.filologia germańska (MU), filologia romańska-profil hiszpański (MU), filologia słowiańska (MU); Filozofia - sp.: komunikacja społeczna (MU); Fizyka (Z,MU); Geografia (MU); Geologia (Z,MU); Informatyka (MU); Ochrona środowiska (MU); Pedagogika (MU), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STFX Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: 172.25.35.* 30.07.03, 09:27 napiszcie jeszcze o wolnych miejscach na uczelniach prywatnych i zaocznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kahna Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.multicon.pl / 192.168.30.* 30.07.03, 11:18 czy ja dobrze zrozumialam tam sa wolne miejsca ale i tez sa egzaminy tak? hmm szkoda ze nie napisaliscie terminu skaldania dokumentow, ale wogole to si:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loki Na UJ wcale nie ma wolnych miejsc na kulturoznastwie ! IP: *.lama.net.pl / 192.168.6.* 30.07.03, 11:57 To jest jakieś nieporozumienie, dzwoiniłem do dziekanatu i w rzeczywistości są wolne cztery pierwsze kier. podane w tym artykule. Czasami warto by było sprawdzić informacje, żeby nie wprowadzać ludzi w błąd i dając im złudne nadzieje. Brak kompetencji !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blados Re: Na UJ wcale nie ma wolnych miejsc na kulturoz IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 16:50 Gość portalu: loki napisał(a): > Czasami warto by było sprawdzić informacje, żeby nie > wprowadzać ludzi w błąd i dając im złudne nadzieje. Brak > kompetencji !!! Zauwaz, ze roznica pomiedzy data opublikowania postu a twoja wypowedzia jest dosc znaczna. Jesli ktos z tego miasta przeczytal informacje wieczorem, mogl z samego rana wybrac sie na uczelnie i zlozyc papiery. Pomysl logicznie zanim zaczniesz oskarzac... Przeciez te dane nie sa aktualizowane minuta po minucie - obrazuja stan na dany dzien i dana godzine. PS Pomysl jak najbardziej przedni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: caryca Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 13:30 Ten artykuł to chyba skifa. Połowa telefonów jest nie aktualna no i niektóre kierunki także. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocian Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: 217.153.158.* 30.07.03, 13:32 Fajnie że o tym piszecie, byłoby jeszcze fajniej jakbyście napisali o studiach zaocznych.. (please...) Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Maj śmiechu warte, czyli ciag dalszy o studiach...WARTO !! IP: *.tsi.tychy.pl / 10.10.43.* 30.07.03, 14:01 Przypuszczalnie podobnie jak wielu innych absolwentów szkół średnich, którym zabrakło "tych kilku punktów" postanowiłam iść tropem uczelni, wydrukowanych w dzisiejszej gazecie wyborczej . Po dłuższych przeszukaiwaniach stron internetowych a także kilkunastu telefonach doszłam do paradoksalnego wniosku: to zwykła kaczka dziennikarska, mająca na celu zwiększenie sprzedaży gazety. Rozpoczęłam od uczelni najblizszej mi:Uniwersytetu Ślaskiego. Po wyciśnięciu numeru podanego w gazecie, usłyszałam "nie ma takiego numeru". No ale od czego mamy ksiażki telefoniczne? Filia UŚ w Cieszynie okazała sie być filią w Rybniku. No cóz małe przeoczenie, w końcu chciałam uzyskać informacje na temat filologii angielskiej a nie geografii. Nie zrażajac się , wykręciłam kolejny numer PWZS w Koninie. Tym razem podobnie jak w Poznaniu abonent okazał się czasowo niedostępny. Co tam pomyślałam i szukałam dalej. Amerykanistyka i studia latynoamerykańskie na UJ okazały się kolejnym niewypałem. Pani poinformowała mnie miłym głosem,że na studia magisterskie uzupełniajace tak od razu po LO nie przyjmuja chętnych. Zabawę zakończyłam po telefonie do dziekanatu Akademii Swiętokrzyskiej w Kielcach Cóż, nie ma to jak rzetelna informacja dziennikarska. Przykro mi tylko,że na wydanie specjalne 12 sierpnia chyba się już nie skuszę... Z poważaniem Kamila Maj lilith1983@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.nowy-targ.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 14:33 Interesuja mnie wolne miejsca na KSW im. A.F. Modrzewskiego w Krakowie!Z góry dziekuje!!!:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.03, 14:39 Guzik prawda - Uniwersytet Wroclawski nie ma wolnych miejsc na informatyke ani na ochrone srodowiska. Nie ma i nie mial, bo przyjeli tych, co sie dostali i mieli jeszcze nadkomplet. Kolejny raz GW podaje nieprawdziwe informacje, zeby podniesc naklad? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kbat Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.lomianki.sdi.tpnet.pl 30.07.03, 16:23 A dlczego sa tu tylko - w wiekszosci beznadziejne - uniwersytety panstwowe, a nie ma najlepszych szkol prywatnych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent SWPS Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.swps.edu.pl / 192.168.15.* 30.07.03, 16:41 Gość portalu: kbat napisał(a): > A dlczego sa tu tylko - w wiekszosci beznadziejne - > uniwersytety panstwowe, a nie ma najlepszych szkol prywatnych? W prywatnych o tej porze zwykle jest jeszcze ciągle nabór. W mojej uczelni - SWPS - są jeszcze miejsca. Na pewno. Ja kończyłem Psychologię i bardzo ją sobie chwalę. Poza tym są w SWPS-ie inne kierunki, jak np. socjologia, politologia czy filologia angielska. Można fajnie połączyć studia na dwóch kierunkach. Powiedzmy w sześc latek dwa dyplomy :) Zresztą jak jesteście zainteresowani to zajrzyjcie na stronkę: www.swps.edu.pl (może komuś się ten adres przyda). Pozdrówka Internauci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majkel Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 19:17 Gość portalu: kbat napisał(a): > A dlczego sa tu tylko - w wiekszosci beznadziejne - > uniwersytety panstwowe, a nie ma najlepszych szkol prywatnych? Człwieku jako stdent 4 roku mowie Ci, ze bredzisz. Prywatne uczelnie znajduja sie o kilka poziomow nizej jesli chodzi o poziom wyksztalcenia niz panstwowe. Sytaj jakiegokolwiek pracodawcy kogo zatrudni w pierwszej kolejnosci: studenta uczelni panstwojej czy studenta uczelni prywatnej za pieniadze zdajacego kolejna poprawke poprawki? Wierz mi, ze tego pierwszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narine@konto.pl Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: 81.15.204.* 30.07.03, 16:48 Moja opinia jest jednoznaczna- wasz portal przygotowany jest bardzo sumiennie i wyczerpująco. Nie wszyscy jeszcze odnależ li przyszłość w jakiej kolwiek szkole lub na uczelni.Może z tego względu że za mało jest o tym informacji.Ja dzięki wam odnalazłam już swoja uczelnię.pozdrowienia dla redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: 62.233.214.* 30.07.03, 20:26 Popieram Pawła, który napisał, żeby podać uczelnie prywatne. Myślę, że to dobry pomysł, żeby podać listę wolnych miejsc na studiach zaocznych i w szkołach wyższych, które mają status uczelni wyższej (!!!). Mam na myśli też te, które kończą się licencjatem. Nie wszyscy chcący się dalej uczyć mzją czas na studia dzienne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryan-Maverick Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: 217.96.193.* 30.07.03, 23:00 Wszystko pięknie i ładnie, tylko niezapominajmy,że sam fakt pojawienia się danego kierunku na tym spisie nie oznacza, że wolnych miejsc jest więcej niż 1 !!!!!!. Dlatego prosił bym auatorów późniejszych póblikacji, aby w miare swych sił, dołączyli ilość wolnych miejsc. Pozdrowienia dla redakcji i czytelników GW.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moo Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.zgora.dialog.net.pl 31.07.03, 13:38 jak sie gdzieśdostane to poprawie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 13:28 właśnie dzwoniłam do Poznania na Uniwersytet A. Mickiewicza i powiedziano mi, że Gazeta błędnie podała informację o wolnych miejscach na Filologii Angielskiej. Nie ma tam żadnych wolnych miejsc!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: razdym Re: Gdzie są wolne miejsca na studia IP: *.pppool.de 06.08.03, 11:30 to jest dobre bo zadna szkola wyzsza sama sie nie pofatyguje aby powiadomic zalamanego studenta o wolnych miejscach cocby na internetowej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx czy sa wolne miejsca w Collegium Civitas? IP: *.zlotoria.sdi.tpnet.pl 07.08.03, 11:46 sluchajcie, czy sa miejsca w CC na stosunkach m-narodowych po angielsku jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika bedę studiować zaocznie IP: *.szczecinek.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 13:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika bedę studiować zaocznie........!!!!!! IP: *.szczecinek.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 13:53 to nie jest złe rozwiązanie,powiem nawet tak: taniej sie studiuję mimo panującego wszędzie stereotypu jaki to się bardzo upowszechnia i trąbi wszędzie. Dzięki takiemu trozwiązaniu mogę zdobyć tak bardzo teraz poszukiwany i wymagany przez pracodawcow staż i doświadczenie. Wiec, się nie ma czym załamywać studiować w tych czasach można i nawet należy nie ma dziś znaczenie jak..ważne jest oby wogóle podjąć studia i dalej kontynuawać naukę!! Odpowiedz Link Zgłoś