aylin_de 21.04.10, 08:54 Barduo prosze o napisanie jak nazywa sie po turecku-akt urodzenia i zaswiadczenie o tym iz nie jestem mezatka. Z gory dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grazynanowa Re: Wazne!!! 22.04.10, 10:06 Aylin nie wiem po co Ci to tlumaczenie , zwracasz sie do USC ,niezaleznie w jakim kraju i mowisz ,ze potrzbujesz dokumenty do zawarcia zwiazku malzenskiego , chodzi o zaswiadczenie o zdolnosci prawnej i akt urodzenia ,urzednicy wiedza o co chodzi ,rowniez w Turcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
devrimkocak Re: Wazne!!! 25.04.10, 11:22 Pani Aylin, Po turecku akt urodzenia nazywa się Dogum Belgesi i oznaczony jest symbolem urzędowym "Formül A" (czyli jak ktoś pójdzie do USC w Turcji wystarczy powiedzieć, że chce dostać tzw. Formül A to dostanie Akt Urodzenia. Z kolei Zaświadczenie o zdolności do zawarcia związku małżeńskiego po turecku nazywa się `Evlenme Ehliyet Belgesi`. W razie ıstnıenıa więcej pytań proszę napisać do mnie mail pod adres kocakdevrim@gmail.com. Jestem tłumaczem przysięgłym w Stambule i w tej sprawie mam duże doświadczenie. Pozdrawiam.. Devrim Kocak - Tel. +90 532 253 6815 Odpowiedz Link Zgłoś