Gość: ja IP: *.zab.nat.hnet.pl 08.05.05, 18:52 co dla kogo znaczy luksusowe??? dla jednych (a wlasciwie większosci) to wlasnie łazienka, tel i telewizor!!! dlaczego tego nie uznac??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eirinn Re: pytanie do egzaminatora!!!! 08.05.05, 22:39 A ktoś powiedział, że nie uznać? Błagam, nie przejmujcie się odpowiedziami podawanymi w różnych gazetach - TO NIE SĄ OFICJALNE ODPOWIEDZI CKE!!!!!! Klucz dostana dopiero egzaminatorzy w przyszłym tygodniu, razem z modelem poziomu podstawowego, w którym będzie okreslone, co uznawać a co nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elios Re: pytanie do egzaminatora!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 08.05.05, 22:46 Hreheheh .. ma ten sam problem. Co wazniejsze moj lektor, ktory przygotowywal mnie do FCE w zeszlym roku, mowi lze tez by mial roblemy z tym pytaniem. Mowil ze powinni uznac obie odpowiedzi ..., bo n myslal i myslal ale nie doszed do tego ktora jest bardziej porawan. Uznal obie za poprawne ... . Ja tez zanaczylem Hotel B w tym zadaniu a nie A. W koncu nie w kazdym pokoju hotelowym jest telewizor, lazienka i co tma jeszcze juz nie pamietam co to bylo. Tym bardziej ze bylem na kilku zagranicznych wycieczka po siwecie i dobrze wiem co mowie. Tlewizor i kazda inna dodatkowa rzecz, wchodzi w wyposarzenie dodakowe zawsze, a kazde wyposarzenie dodtkowe to w jakims sesnie standard luxyery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dbl Re: pytanie do egzaminatora!!!! IP: *.crowley.pl 08.05.05, 23:13 Ale mimo wszystko w dziesiejszych czasach telewizor i lazienka to zaden luksus. Luksus to klimatyzacja, taras, dobry widok itd. Przy hotelu A wyraznie pisze "higest standards of quality and comfort". Tak wiec mysle, ze mimo wszystko nie macie racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: belfer Re: pytanie do egzaminatora!!!! IP: *.net.autocom.pl 09.05.05, 00:38 Nie znam angielskiego na tyle, aby się wypowiadać w sprawie najwyższej jakości oraz komfortu i luksusu. Spytaj dobrego polonistę, on doradzi najlepiej. W razie wątpliwości można składać odwołania od zastosowanej punktacji. Klucz podany za tydzień przez CKE nie musi być święty i jedyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: pytanie do egzaminatora!!!! IP: 80.51.226.* 09.05.05, 10:02 Hm,ale luxury nie znaczy luksusowy jak by sie moglo wydawac ale "the best". Ja w prawdzie zaznaczylam B, ale pogodzilam sie juz ze to A jest prawdopodobnie poprawne. Chociaz nie wiedzialam ze trzeba sie sugerowac czyms co brzmi jak zwykly slogan reklamowy.... a tamten mial wymienione konkrety o ktorych inne nie do takiego stopnia nie wspominaly. Watpliwosci tez mialam w zadaniu 5 a mianowicie w 5.1... i tez chyba trzeba mi sie pogodzic z tym ze to bedzie B a nie D (chociaz nawet na stronie gazety znalazlam dwie wersje odp. jdna z B, inna z D) ale wiecie, mam taka cicha nadzieje ze moze uznaja dwie, bywaly juz w koncu takie przypadki.... No i ze z polskiego nie bedzie tak zle.... Odpowiedz Link Zgłoś