Dodaj do ulubionych

Jak się uczyć j. niemiecki do matury ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:27
Jak się nauczyć niemca na maturę, trzeba korzystać z jakiś książek, jeśli tak to z jakich. Czy jest jakaś książka gdzie można znalęść słownictwo do określonych działów na maturę ?
Obserwuj wątek
    • Gość: popek Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:49
      No właśnie są jakieś książki czy ćwiczenia godne polecenia :-) ?
      • Gość: tortor Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:53
        Też chciałbym sie dowiedziec, bo jakos sie w tym nie orientuje.

Jak sie ludzie uczycie niemca do maturki ?
    • Gość: . Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:54
      Języka do matury uczysz się od kilku lat. Wystarczy być systematycznym.
      Przypomnij sobie jak się uczyłeś/uczyłaś języka polskiego (bo nie znasz go od
      zawsze prawda? :) )
      • bobbymcgee Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? 15.02.06, 16:57
        ja się uczę z repetytoriów i z książek Omegi, polecam :) może nie gorąco, ale
        złe nie są...zalezy tez, jaki poziom na maturze was interesuje, ale podejrzewam
        ze rozszerzony...?
    • Gość: :) WAGROS - Repetytoria tematyczne IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 23:58
      Polecam repetytoria tematyczne firmy p. Rostek:
      www.wagros.pl/niemiecki.html
    • malina862 Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? 25.04.06, 20:16
      JA kupiłam takie ksiązeczki: Deutsch repetytorium tematyczno-leksykalne(są dwie)
      Tam są wspaniale opracowane tematy na mature ustą i dużo ,dużo potrzebnego
      słownictwa.Uczyłam się tylko z nich i z ustnej miałam 95%.Z pisemną już jest
      troszke gorzej(najgorsze jest rozumienie ze słuchu)Należy też robić mase testów
      i nie przesadzać z gramatyką.Głównie słownictwo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka