Gość: toresik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 12:27 Jak się nauczyć niemca na maturę, trzeba korzystać z jakiś książek, jeśli tak to z jakich. Czy jest jakaś książka gdzie można znalęść słownictwo do określonych działów na maturę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: popek Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 17:49 No właśnie są jakieś książki czy ćwiczenia godne polecenia :-) ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tortor Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 23:53 Też chciałbym sie dowiedziec, bo jakos sie w tym nie orientuje. Jak sie ludzie uczycie niemca do maturki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 22:54 Języka do matury uczysz się od kilku lat. Wystarczy być systematycznym. Przypomnij sobie jak się uczyłeś/uczyłaś języka polskiego (bo nie znasz go od zawsze prawda? :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
bobbymcgee Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? 15.02.06, 16:57 ja się uczę z repetytoriów i z książek Omegi, polecam :) może nie gorąco, ale złe nie są...zalezy tez, jaki poziom na maturze was interesuje, ale podejrzewam ze rozszerzony...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) WAGROS - Repetytoria tematyczne IP: *.icpnet.pl 19.02.06, 23:58 Polecam repetytoria tematyczne firmy p. Rostek: www.wagros.pl/niemiecki.html Odpowiedz Link Zgłoś
malina862 Re: Jak się uczyć j. niemiecki do matury ? 25.04.06, 20:16 JA kupiłam takie ksiązeczki: Deutsch repetytorium tematyczno-leksykalne(są dwie) Tam są wspaniale opracowane tematy na mature ustą i dużo ,dużo potrzebnego słownictwa.Uczyłam się tylko z nich i z ustnej miałam 95%.Z pisemną już jest troszke gorzej(najgorsze jest rozumienie ze słuchu)Należy też robić mase testów i nie przesadzać z gramatyką.Głównie słownictwo! Odpowiedz Link Zgłoś