Dodaj do ulubionych

informacja!!!!

20.04.07, 17:10
chcialabym wiedziec jaka jest roznica miedzy turkiem a turkiem kurdem ? nie
wiem czy dobrze okreslilam, ale chodzi mi informacje na temat facetow ktorzy
sa kurdami, tzn jacy sa ? czy roznia sie od turkow ? wiem ze to tez turek ,
ale czy jest miedzy nimi jakas roznica w kulturze ? zachowaniu ? trakotwaniu
kobiet ? dzieki za info, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • civciv1 Re: informacja!!!! 20.04.07, 20:36
      Dziewczyno,czy sądzisz,że tutaj są znawczynie i Kurdów i Turków? A poza tym,czy
      istnieje jeden model Polaka,Kurda czy Turka? Czy pisząc o cechach jakiegoś
      Polaka,możemy to ogólnić na całą populację polskich mężczyzn? Podobnie na pewno
      jest z Turkami i Kurdami.
      • nouvelle1 Re: informacja!!!! 20.04.07, 21:45
        Różnica między Turkiem a Kurdem tkwi w czymś innym. Kurdowie są najwiekszą na
        świecie mniejszością. W Turcji traktowani są jak terroryści, separatyści i
        najgorsze zło. A Kurdowie po prostu dążą do zbudowania własnego państwa. Ich
        korzenie są we wschodniej Turcji ( Iraku, też ) samo to oznacza, że religia ma
        większy wpływ na ich codzienne życie. Łącząc to z ich nieszczęśliwą historią,
        powoduje, że są bardziej radykalni. Istnieją różnice między Turkami, a Kurdami,
        np w traktowaniu kobiet - bo to interesuje Cię najbardziej. Uprościłam
        strasznie, ale nie będę tu wykładać. Po prostu Kurdowie nie do końca
        zaakceptowali wpływ zachodniej kultury, są dyskryminowani przez Turków. Ale
        zapewne są też tacy, którzy się zaasymilowali. Ja bym była ostrożna. Po prostu
        trzeba zbadać jaki człowiek ma stosunek do religii, i czy ważne jest dla niego,
        aby kobieta zakrywała ciało, twarz..
        • malinna4 Re: informacja!!!! 21.04.07, 12:33
          oooo juz cos wiem na temat kurdow, malo bo malo ale to zawsze cos, dziekuje.
          jesli chodzi o jego kulture to przywiazuje do niej wielka wage, natomiast nie
          przeszkadza mu ze kobieta nie zakrywa ciala i twarzy, i ja tez nie musze tego
          robic, pozdrawiam
      • malinna4 Re: informacja!!!! 21.04.07, 12:32
        twoj komentarz jest zbedny wiec albo sie nie wypowiadaj jak nie masz ochoty,
        albo napisz co wiesz, glupoty nie sa mile widziane
    • szems Re: informacja!!!! 21.04.07, 15:17
      Róznica jest taka , że Turcy to naród turecki , a Kurdowie to naród irański.
      Wiadomo, że jak Kurd czy Turek wychowany jest w rodzinie ortodoksyjnej to taki
      sam jest a jak w bardziej otwartej to to jest bardziej otwarty. Róznica miedzy
      nimi jest taka ze Kurdowie maja ładniejsze oczy. Tyle. Chyba sa tez wiekszymi
      romantykami. Bzdury o separaytstach i i problemach z państwem ok, tak też jest,
      ale olbrzymia grupa Kurdów to normalni ludzie, którzy nie angazują się w ta
      problematyke. Kurdowie są czsto alewitami. Jeśli chodzi o traktowanie kobiet to
      nie ma problemu. Wiadomo że może się trafic swir, ale czasami Kurd szamuje
      swoja kobietę o wiele bardziej niz Polak. Ja bardzo lubie Kurdów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka