ag.ak 28.10.08, 16:52 witam :) co oznacza słowo calismak w kontekście: Ben calismak gece i zdanie z drugim słowem: Simdi playadim seni dusunuyorum? Strasznie jestem ciekawa, więc proszę napiszcie :) Pozdrawiam ag.ak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarkady Re: calismak, dusunuyorum 28.10.08, 22:21 Ben calismak gece JA PRACOWAC NOC =JA PRACUJĘ W NOCY (NAPISNE W SPOSOB PROSTSZY, ABYS LATWIEJ ZROZUMIALA) playadim = ZLE PRZEPISANE, ALBO ZLE NAPISANE, NIE MA SLOWA PLAYADIM (KONCOWKA -DIM SUGERUJE ,ZE CHODZI O CZASOWNIK, CZAS PRZESZLY) SIMDI= TERAZ SENI DUSUNUYORUM=MYSLE O TOBIE Odpowiedz Link Zgłoś
ag.ak Re: calismak, dusunuyorum 28.10.08, 22:35 dziękuje bardzo :) czyli co nieco w miarę zrozumiałam a czy słówko plajdayim jest? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ag.ak Re: calismak, dusunuyorum 28.10.08, 22:44 i jeśli mogę to serdecznie proszę o: bende gun idare et gece isim var stokrotne dzięki :) Odpowiedz Link Zgłoś
sarkady Re: calismak, dusunuyorum 28.10.08, 23:53 teraz wszytsko jest jane: plajdayim= jestem na plaży plaj (czytaj: plaż=plaża) -da=na yim=jestem plaj+da+yim=jestem na plaży Odpowiedz Link Zgłoś