mariposa 05.04.07, 11:50 gotujecie? pieczecie? czy kupujecie gotowe? m. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotabma Re: co przyrzadzacie na Swieta? :-) 05.04.07, 11:54 ja pieke babke i jakies inne ciasto, reszte zrobi mamusia ))) a ja jej pomoge. przyjezdza do mnie jutro i bierze sie za gotowanie bo w tym roku zwali sie nam na glowe troche gosci. rodzina sie powieksza )) Odpowiedz Link
nives1 Nic 05.04.07, 11:57 Wielkanoc w Kościanie Poniedziałek u teściów ALe i tak dla nas zrobie moja ulubioną słatkę Odpowiedz Link
mada.d.n NIC!!!!! 05.04.07, 14:10 po raz pierwszy od chyba 10 lat nie piekę, nie gotuję, nie sprzątam!!!! 2 pierwsze z tego powodu, że jutro jedziemy do mojej baci, wracamy we wtorek, a babcia już ma dawno wszystko porobione i pokupowane (cóż, została sama, więc mówi, że przynajmniej ma co robić ), zresztą na 3 osoby i tak dużo nie trzeba no i idziemy w niedzielę popołudniu na urodziny do jej brata, więc w ogóle luzik nie sprzątam -bo we wtorek wjeżdża pan z cykliniarką i robi parkiet, więc sprzątanie będzie dopiero pod koniec kwietnia. więc nawet okien nie myję, tylko dziś z meblami pobiegamy, a ciężkie cholerstwo, bo dębowe. a my będziemy po świętach u Tomka rodziców )) czas na sprzątanie mam do ślubu - wtedy zwali się tu całą rodzinka i trzbe będzie coś z chatą zrobić hihi niech żyją remonty tuż po świętach ;p 79 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link
lubna Re: no ladnie! 05.04.07, 17:39 A cóż ma jedno z drugim wspólnego??? U nas pan jest od gotowania, a ja zmywam Odpowiedz Link
mada.d.n Re: no ladnie! 05.04.07, 20:23 przepraszam bardzo, jak napisałm - pierwszy raz od 10 lat nic nie robię. mam już na głowie przygotowanie wigilii z pomocą młodszej siostry. ogólnie 3 dni przed świętami zakopuję się w kuchni i nikt nie ma wstępu -chyba, że do lepienia pierogów na Gwiazdkę albo mama do baby drożdżowej -jest w tym mistrzynią! ) 79 dni Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link
greene3 Re: co przyrzadzacie na Swieta? :-) 05.04.07, 21:36 ja też nic - mamuśka i teściowa robią święta a my się jedziemy gościć Odpowiedz Link