dupsztalka 22.02.10, 21:39 Według mnie, wiele szumu o nic :) A Jak Wasze wrażenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baaasiiia Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 21:43 Ja to z przerażeniem patrzyłam jak oni w dniu ślubu robili listę rzeczy do zrobienia/kupienia i tam np wymienili sukienkę dla córci, której chrzest odbywał się tego samego dnia.... Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 21:46 Aha, no i pan młody zabrał się za MYCIE OKIEN! Myślałam, że padnę :))))) Poza tym Kinga mogłaby się jednak uczesać do tego ślubu. IMO wyglądała wyjątkowo niechlujnie w tej fryzurze. Odpowiedz Link Zgłoś
saren-ka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 21:50 chyba nie do oglądałam szczegółów, a gdzie gości zawiało do Oazy? a niejaki 'poczęstunek'? Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 21:51 Mnie też powaliła lista rzeczy do zrobienia/kupienia. Poza tym wydaje mi się, że Kinia się wybierała do fryzjera i kosmetyczki, a tymczasem Magda walnęła jej beznadziejny fryz. I ten taniec na koniec... Dramat :) Odpowiedz Link Zgłoś
dupsztalka Mycie okien 22.02.10, 21:57 Ha ha ha. No to było śmieszne ale i jednocześnie żałosne. Żałosna scena z tym myciem okien oczywiście. Kto to w ogóle wymyślił w scenariuszu? Żenada. Kto w dniu własnego ślubu myje okna? Luuuuuuuuuuuuuuudzie !! Tyle czasu mieli przed ślubem, w ostatnim odcinku cała rodzinka im pomagała i co? Wszyscy trzęśli się nad Lenką, a okien nikt nie umył :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sosna tragedia IP: *.theshell.com 22.02.10, 21:50 moje wrażenia podobne. Ceremonia była taka sobie. Za to sukienka kingi była fatalna. Już gorszej chyba nie można było wybrać. Mi się nie podobała, ale to rzecz gustu. Pewnie zaraz zostanę zjedzona, bo pewnie większości, sukienka się podobała bo niby taka prosta i skromna. Ale jak już powiedziałam, to rzecz gustu :) Za to sweterek który miała na sobie w kościele był tragiczny. Strasznie poszarzały i zmechacony. W ogóle ujmował tylko uroku tego wszystkiego. Śnieżnobiały byłby zdecydowanie lepszy. Ale to też rzecz gustu :) Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: tragedia 22.02.10, 21:56 Sweterek kupiła babcia Basia na wyprzedaży w Lipnicy. Podobnie jak swoją garsonkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Re: tragedia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 09:04 i niebieskie pantofelki... Odpowiedz Link Zgłoś
saren-ka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 21:56 Mejkap wizażystki Magdy sprawił iż Kinia wyglądała jak panienka na A4.Róz poliki jej rozsadził a do tego oko początkującego ku...szonka. Odpowiedz Link Zgłoś
saren-ka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 22.02.10, 22:05 Po tak udanym a jakże ślubie i przyjęciu nieprawdaż nabyłabym-sę pół monopolowego i zapiła radość Zimną Mirką powtarzając ...i Cię nie opuszczę aż do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
dupsztalka Kpina 22.02.10, 22:07 W ogóle ten dzisiejszy odcinek z tym ślubem złożył się na to, że ta atmosfera była jakaś taka OLEWATORSKA. Ślub jakby nie do końca dopięty na ostatni guzik. Lista zakupów na ostatnią chwilę, już pomijam to mycie okien. Magda robiąca jakiś amatorski makijaż i i fryzurę. Komicznie wyglądało to pudrowanie dekoltu :D No i zaproszeni goście... Marta dostała po pysku i nagle zaniemogła. Pewnie będzie "inwalidką" przez najbliższe odcinków, bo będzie nadal roztrzęsiona. Spóźnialscy Marta i Marek, którzy całkiem sobie olali ślub. Jak już się spóźnili to powinny gnać do tego kościoła, a nie mizdrzyć się przed wejściem. Tragedia. Kuba, który powiedział, że nie chciał iść, bo to niby rodzinna ceremonia. To dlaczego w takim razie była tam Grażyna i Michał? Przecież oni są zupełnie obcy dla Zduńskich. Bez sensu to dla mnie. Już na pewno bliższy jest im Kuba Ziober niż ta cała Grażynka. (Przecież Kuba z nimi cały czas mieszka) Mieć niby tylu najlepszych przyjaciół i nie zaprosić ich na własny ślub. Żenada !! No i też głupio wyszło z tą Majką. Mogła już przyjść i siedzieć. Ludzie z gipsem na nogach doskonale sobie radzą, a ją traktują jak co najmniej sparaliżowaną. Doczłapać się mogła, żeby złożyć życzenia, więc i mogła przyjść na ceremonię. Luudzie. Kpina trochę z tego wszystkiego wyszła i to nie mała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 22:35 Michał jest bratem matki Piotrka, czyli jego wujkiem, więc zaprosić wypadało... Odpowiedz Link Zgłoś
suzannka23 Re: Kpina 22.02.10, 22:36 Ceremonia faktycznie taka sobie. A już te przygotowania w dzień ślubu to żenada zupełna. Ciekawe czy oni coś do jedzenia w ogóle podali, bo na końcu na stołach stały jedynie kieliszki i talerz z winogronami. Nie żebym od razu mówiła że miał byc rosół i schabowy, ale jednak coś na ciepło chyba byłoby wskazane, zwłaszcza, że to listopad, to chyba w kościele wszyscy trochę zmarzli. Chyba wolałabym przyłączyć się do Mirki i chłopaków, tylko że ci znowu poleźli do jedynego lokalu w całej Warszawie - do Oazy!!! A a'propos Grazynki i Michała, to przecież Michał jest bratem matki pana młodego, a więc bliską rodziną, zatem jego obecność na slubie nie powinna dziwić. Tak się zastanawiam jak hanka i Marek upchali w bagażu go Egiptu te eleganckie ciuszki i garnitur?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia Re: Kpina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.10, 22:58 to samo pomyślałam. goście poszli sobie do klubu bo dobija ich, że ich przyjaciele są szczęśliwi i biorą ślub :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sonia-3 Re: Kpina 22.02.10, 23:06 Ale największym hitem był taniec, nadal zakochanych... Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Kpina 23.02.10, 08:10 Zgadzam się w całej rozciągłości! Najbardziej zdziwiło mnie, że Kuba olał, bo z tego co mówił to ON nie chciał brać w tym udziału, że to niby rodzinna ceremonia, a on nie był w nastroju by patrzeć na zakochanych Zduńskich... Zdziwiło mnie to bardzo... Tyle czasu się znają, mieszkają razem, a ten nawet na ślub nie poszedł :/ Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 08:21 A co stało sie Martusi?? I czy Grazyna juz porozmawiała z "Hanka? udalo mi sie ogladnac tylko cud-taniec :( Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 08:49 Czekolada, dziś powtórka ;) I w sieci można obejrzeć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_poranka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 08:59 szkoda było tego całego trąbienia o tym ślubie i chrzcinach, jak zawsze wszystko wyszło do d..y, ale czego można się spodziewać po telenoweli, to juz lepsze było weselicho u Balcerków, jakie to zorganizowali swojej "5 wodzie po kisielu"- tam przynajmniej były tańce, żarcie na stołach i wódeczka Bareja górą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 08:59 ach to był ekscytujący wątek kryminalny poprzedzający niezwykle porywający ślubno-chrzestny ... Martusia została napadnięta na parkingu centrum handlowego. Bandziory (które akurat w pobliżu spacerowały) ukradły torebkę i komórkę przez, którą rozmawiała ze swoim (poważnie o niej myslącym) wielbicielem. Dzielna kobieta chciała się bronić, ale w obliczu przeważającej siły wroga .. Skończyło się tak a nie inaczej ... Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 10:00 Najbardziej ze wszystkiego zazenowalo mnie nie: mycie okien, nie makijaz, fryzura i welniane bolerko, ale wlasnie brak obecnosci "przyjaciol". Kuba - stracilam do tej postaci resztki szacunku. Gdy stracil dach nad glowa (i to cala rodzina wowczas) albo zle mu, bo rozciapana Olga puscila go w trabe - gdzie pedzil? Na Deszczowa oczywista, bo tam zawsze przyjma go z otwartymi ramionami. Juz skoro twierdzi, ze to taka rodzinna uroczystosc, to niech nie idzie na tego schabowego z winogronami, ale do kosciola to moglby, nie? To samo umierajaca Martusia, ktora chcac miec wolna chate wygonila wrecz Lukasza a jakze z Ania na impreze - zenada do kwadratu. I najlepsi ze wszystkich - Zaczes z Hanka, obcalowujacy sie na kazdym zakrecie (och, niech juz ta Graza powie wszystkim!!!!!) - ze takie toto zakochane. No i bonusik: Graza, ktora tak zaniemogla, ze az nie mogla pozegnac sie z gospodarzami... I Majka, ktorej nie mozna bylo podwiezc na slub... Ech.... :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 10:02 Taaak, Martusia dobra ciotka zachowała się wspaniale :/ Do d..py z taką rodziną :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kia bonnie75 świetne podsumowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.10, 16:04 napisałaś dokładnie to wszystko co mnie w...iło w tym odcinku. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Filarski 23.02.10, 16:43 Filarski też dupa wołowa, wymówkę sobie znalazł, żeby na ślub córki nie przyjść. Odpowiedz Link Zgłoś
fanka_poranka Re: Filarski 23.02.10, 17:15 Filarski nie może, ma teraz nową żoneę, niejaką Mariolę Kaczorek, kawała baby z niej, więc mógłby z liscia dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Filarski IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 17:40 ha ha racja, z Mariolą nie ma żartów:))) Ale tak jak już Ktoś wyżej pisał, to, że Hanka i jej Zaczes mimo, że wylądowali w Krakau dojechali do Warszawy w eleganckich strojach, bez śladu najmniejszego zagniecenia czy ufaflania się w podróży to jest hit. No chyba, że na lotnisku w kibelku się przebierali, a Hanka żelazko w bagażu miała.... Odpowiedz Link Zgłoś
dupsztalka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 17:39 No dokładnie goście pokazali gdzie tak naprawdę mają Zduńskich, czyli głęboko w D*** -Marta -Ojciec Kingi -Kuba -Majka -Mirka -W sumie Hanka z Markiem też, bo pewnie i na te chrzciny nie zdążyli Mi by było cholernie przykro, gdyby na mój własny ślub nie przyszła moja najbliższa rodzina i przyjaciele z BŁAHYCH, naprawdę błahych powodów takich jak mieli wczorajsi bohaterowie. Z tym Michałem jako rodziną, to macie rację. Zwracam honor. Faktycznie to brat Marysi, więc powinien się pojawić jako wujek :):) Jakoś mi to z głowy kompletnie wyleciało :) A wiecie co? Tak sobie pomyślałam, że ten beznadziejny sweterek był tą rzeczą na ślubie, która powinna być stara. Miała coś nowego (np. sukienkę) coś niebieskiego czyli te nieszczęsne niebieskie pantofelki, a starą rzeczą był ten moherowy i zmechacony sweterek :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 17:58 i taka z niej panienka w welonie dzieciata :) nie żebym miała coś przeciw sama mam jeszcze możliwość wystąpić w kościele w roli panny młodej (tez dzieciatej;) ale czy szłabym w welonie ,,, hmmm,,,, może Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 18:03 A dlaczego Tomaszka z Zofiją nie było? Wie ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 18:06 przyszli z bukietem i prezentem wcześniej bo polecieli do Francyji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: 80.54.30.* 23.02.10, 18:32 Pojechali do Hiszpanii, bo Małgosia "zachorzała" na przeziębienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 18:33 nie do Francji ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: 80.54.30.* 23.02.10, 18:34 To mi sie coś pomotało. To gdzie ona jest: we Francji czy Hiszpanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.10, 19:11 we Francyji u Grzegorza jest Odpowiedz Link Zgłoś
chloe30 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 19:10 Wczoraj zapomnialam że to TEN odcinek, dzisiaj w pracy mnie zatrzymali i potem gnałam jak szalona, ale przecież musiałam TO zobaczyć :D :D Cudo, cudo, cudo, dzień ślubu mojego już za mną, ale może ich przebiję myciem okien np: w niedziele wielkanocną (czy palmowa wystarczy??) No po prostu - Ach, co to był za ślub :) A zauważyliście ile nieznanych osób było w kościele?? Chyba zeby pustkami nie świecił, skoro najbliższa cioteczka WARGĘ ma rozciętą :) Odpowiedz Link Zgłoś
karen64 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 19:46 a Filarski czemu nie przyszedł??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.tvkdiana.pl 23.02.10, 20:15 karen64 napisała: > a Filarski czemu nie przyszedł??? powiedział,że dziwnie by sie czuł gdyby zobaczyła matkę Kingi z innym facetem.bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
herbata_z_makaronem Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 19:54 powiem szczerze - żenada (ewentualnie odcinek satyryczny) serio jakikolwiek pan młody z ekipy MjM mył w dniu ślubu okna? nie znalazł się nikt, kto postukałby się w głowę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.chello.pl 23.02.10, 20:38 Mycie okien, brak sukienki dla młodej do chrztu (też hit), olewka ze strony połowy rodziny... Kurczę, nie chciałabym mieć takiego ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 23.02.10, 21:37 Gość portalu: Aga napisał(a): > Mycie okien, brak sukienki dla młodej do chrztu (też hit), olewka ze > strony połowy rodziny... Kurczę, nie chciałabym mieć takiego ślubu. Mogli poprzestać na swym romantycznym, młodzieńczym ślubie cywilnym. Odpowiedz Link Zgłoś
princessroyal Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 24.02.10, 13:12 Jednym słowem - właśnie leci kabarecik . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sedno-sprawy Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.INTELINK.pl 24.02.10, 13:44 Dokładnie żenada. Mogli odpuścić sobie ten ślub, skoro był on zrobiony dosłownie na odpieprz i wygląda że nikt nie traktował go poważnie. Pan Młody myjący okna w dniu wesela to rzeczywiście hit. Wszystko zrobione na ostatnią chwile. Panna młoda tez zrobiona jak najmniejszym kosztem. I po co to im było.? Myślę, ze Kuby nie było bo to było przyjęcie tylko dla rodziny i rzeczywiście nie było tam żadnych innych znajomych. Oprócz Madzi, która była chrzestną i świadkową. Może dla znajomych zrobią potem jakąś imprezkę. A ciotunia Martusia rzeczywiście sie nie popisała. NA pewno było to traumatyczne przeżycie, ale az tak aby opuścić ślub siostrzeńca i wziąść urlop na 2 dni? No nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 24.02.10, 14:19 Nie tyle odpuścić sobie mogli ślub a wesele. Chociaż ten ślub też był raczej uhonorowaniem tradycji, a nie potrzebą religijną. Odpowiedz Link Zgłoś
raszefka Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 24.02.10, 22:26 To w końcu było jakieś wesele czy nie? Zupełnie mi się nie zgadza ta ichnia koncepcja ślubu kościelnego. Bo znam sytuacje, kiedy młodzi pobierali się państwowo, a za parę lat, jak ich było stać na wesele, robili okazję, czyli ślub w kościele i to, co najważniesze: duuuuużo gości, wódki, białe bezy i welony i takie tam. A tu takie niewiadomo co, z tego, co piszecie, ani tradycja ani przeżycie religijne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachullcia Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: 83.238.243.* 24.02.10, 23:34 cały odcinek był taki niewiadomo co właśnie Odpowiedz Link Zgłoś
imasumak Rewelacja 25.02.10, 14:37 1. Wiecznie stękająca Marta nie poszła na ślub swojego siostrzeńca, bo jej dwa oprychy torebkę wyrwały - przypominam, mówimy tu o pani sędzi, której nie straszna mafia!:) 2. Prawie wszyscy spóźnili się na ten ślub albo całkiem go olali. 3. Za to pojawiła się Grażyna z Michałem 4. Pan młody myjący okno i zakupy w dniu ślubu - hit! 5. No i oczywiście motyw Majki, której lekarz oraz zatroskani bliscy zabraniają być na ślubie - po prostu czad! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kemot97 Re: Rewelacja IP: 212.183.140.* 26.02.10, 00:09 1. Wiecznie stękająca Marta nie poszła na ślub swojego siostrzeńca, bo jej dwa oprychy torebkę wyrwały - przypominam, mówimy tu o pani sędzi, której nie straszna mafia!:) Bo mafia uzywa broni i innych sprzetow, ktorej Marta sie nie boi, a uliczne oprychy przeciez moga uszkodzic warge i jak ona potem biedna bedzie sie calowac z ukochanym? :) 2. Prawie wszyscy spóźnili się na ten ślub albo całkiem go olali. Tacy goscie jakie wesele, jaka para mloda ;) 3. Za to pojawiła się Grażyna z Michałem Dramaturgia :) 4. Pan młody myjący okno i zakupy w dniu ślubu - hit! Szkoda ze nie pokazal tej sztuczki podczas wesela, jako np gry weselnej - to bylby hit ;) 5. No i oczywiście motyw Majki, której lekarz oraz zatroskani bliscy zabraniają być na ślubie - po prostu czad! Coz zwichnieta noga, spowodowala zwichniecie mozgu, no ale potem Majka jako cierpietnica pojawila sie w bolach na weselu akurat w momencie najbardziej niepozadanym Odpowiedz Link Zgłoś
mycha70 Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 26.02.10, 12:08 A czyż nikt nie zwrócił uwagi na wielkie, błyszczące oczy Kingi, którymi się tak wpatrywała w męża. Musieli jej chyba czymś wypastować oczęta, bo miała takie już podczas malowania Madzią. Ujęcia w kościele miały chyba w założeniu wyciskać łzy oglądaczek, ale, choć ja często uczuciowa bywam, moich nie wycisnęły. Za to śmiech mnie ogarnął i wkurzenie jakieś, bo nieprawdziwe to wszystko dla mnie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ama Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 18:56 miałam skręconą kostkę dwa razy,za każdym razem szyna i gips. Nie przeszkadzało mi to normalnie funkcjonować,istnieją przecież kule i taksówki...dlatego absurdalne wydaje mi się niepojawienie się Majki. Nie wiem dlaczego nie mogli poczekać z tym ślubem do świąt... Odpowiedz Link Zgłoś
qpiska Re: Ślub, Ślub i po Ślubie (Zduńskie) 27.02.10, 19:34 Ja kilka razy też miałam skręconą kostkę i nawet gipsu ani szyny nie miałam... Kulałam, ale chodziłam. Ślub chciali by się odbył w pierwsze urodziny Lenki stąd ten listopad. Odpowiedz Link Zgłoś