Dodaj do ulubionych

Anulka i kasa - Klan

IP: *.chello.pl 12.04.10, 11:02
Nie wiem czy był poruszany taki wątek, zastanawia mnie jedna rzecz. Otóż jeżeli Kurzawski odzyska Anulką, a wiemy już że odzyska, to położy łapą na sporej kasie i nieruchomościach. Wtedy nie ma potrzeby kupowania większego mieszkania. A jeżeli mała zostałaby z Ławecką to po cholerę im większe mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 12:09
      Teraz mogą przeprowadzić się do domu Anulki. :) A znając zaradność tych dwojga,
      wszystko roztrwonią. Dlatego może jakoś zabezpieczą ten spadek tak, żeby dziecko
      miało wszystko po 18 urodzinach.
    • bonnie75 Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 12:11
      Wieksze mieszkanie bylo im potrzebne wlasnie po to, by wykazac przed sadem, ze
      maja dobre warunki bytowe, czyli np. oddszielny pokoj dla dziecka.
      A w kwestii kasy - czy jest pewne, ze osoba, ktora nabedzie praw rodzicielskich
      do Ani rownoczesnie nabierze takich samych praw do jej pieniedzy? Nigdzie to
      chyba nie zostalo powiedziane.
      • renatka_1 Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 12:37
        ja się nie znam, ale wydaje mi się, że oni do pełnoletności dziecka będą rządzić
        jej majątkiem. ale zastanawia mnie co innego. Kto opiekował się firmą ojczyma
        Ani po jego śmierci?
      • lilith76 Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 12:42
        Dla mnie motyw finansowy w walce o Anulkę, to jakieś drobne nieporozumienie.
        Sama się dopytywałam, bo chciałabym wiedzieć co się stanie z moim mieszkaniem,
        gdybym odeszła z tego świata przed pełnoletnością mojej córki (a ona miała
        opiekuna prawnego).
        Dziecko dziedziczy, ale opiekun prawny nie ma prawa nic z owym majątkiem zrobić
        - ani sprzedać, ani roztrwonić. Ale pewnie może ciągnąć korzyści, np. z wynajmu.

Choć chyba jakoś można to obejść, bo przecież Ryśkowie kupili większe mieszkanie
        dzięki sprzedaży tego, które odziedziczył Maciek (chyba). Dziś nikt nie pamięta,
        że dzięki chłopakowi rodzina ma większe lokum, a on nie ma własnego oddzielnego
        kąta (pokój ma).
        • pluskotka Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 12:56
          Za tą małą ktoś musi w ogóle przyjąć ten spadek, i dopiero teraz dostała
          opiekuna prawnego, więc Daro musi wyrazić zgodę. Ale najpierw musi dostać zgodę
          sądu ma dokonanie za dziecko tak poważnej decyzji (przekroczenie czynności
          zwykłego zarządu).
          Tak przynajmniej mówią moje notatki.
        • renatka_1 Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 14:54
          dla mnie kompletnym nieporozumieniem jest tez to, że ta mała nie słyszy niby i
          nawet mieli z nią migać:/
          • Gość: fanka_poranka Re: Anulka i kasa - Klan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.10, 17:37
            a wyobrażacie sobie Czesię w roli , gdzie musiałąby grać migając?

teraz kiepsko gra, a co dopiero jakby miała się posługiwać językiem migowym, scenarzysci może i mieli dobry pomysł wprowadzając rolę postaci niesłyszącej, ale teraz nie wiedzą co z tym fantem zrobić, wiec Ania nagle ozdrowiała, wprost cud...
            • pluskotka Re: Anulka i kasa - Klan 12.04.10, 20:03
              Bo czytania z ruchu warg, to chyba jej nie przypiszą mam nadzieję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka