Dodaj do ulubionych

Szpilki na Giewoncie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:36
i jak??? narazie zawiewa nudą, a szkoda..mam nadzieje ze sie rozkreci, bo
obrazki z Zakopca piekne..no i troche kuriozalne rzeczy - zeby wykształcona
kobita nie wiedziała co to kwasnica???
Obserwuj wątek
    • notting_hill Re: Szpilki na Giewoncie 02.09.10, 22:51
      Rany, i jak oni mówią! Masakra jakaś, nie było aktorów, którzy mówią naturalnie gwarą?
      Wkurza mnie też ten ton wyższości hrabianki wobec plebsu.

No i znowu mamy bohaterkę, na którą lecą wszystkie chłopy w promieniu kilometra, nie bardzo
      wiedzieć czemu... Wątek z molestowaniem w pracy wyjątkowo żenujący, nic dziwnego, że w życiu tak
      pod górkę, skoro w serialu pokazują całkowitą niemoc i zerową reakcję otoczenia na takie zachowania.

Eee, zawracanie głowy, po 10 min już wiadomo, że kicha.
      • Gość: aaaaaaa Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 23:15
        dokładnie..dam jeszcze szanse za tydzien..jednak narazie nic nie przebija hotelu
        52..trzyma poziom od poczatku..chociaz to te szpilki miały byc hitem tej ramowki
      • Gość: boos11 Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:36
        a mnie się podoba, choć mogło by się trochę zacząć coś dziać oprócz ponownego
        wbijania artykułów biurowych w tyłek . . teraz jeszcze czekam na stronę www
        serialu z jakimiś ciekawymi bajerami :)
    • Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 03.09.10, 07:02
      To, że serial to zestaw klisz, no OK ;) ale dialogi - koszmar! Najgorsza imo Pieczyńska. Nie wiem czy obejrzę 2 odcinek.
      • Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: 87.205.145.* 03.09.10, 07:12
        Pieczyńska tragiczna, no i te jej stroje! Wyrychtowana jak na procesję w Boże
        Ciało. Czy scenarzysta był choć raz w Zakopanem?
        • ilekobietamalat Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 08:41
          Gość portalu: acce napisał(a):

> Pieczyńska tragiczna, no i te jej stroje! Wyrychtowana jak na procesję w Boże
          > Ciało. Czy scenarzysta był choć raz w Zakopanem?

wzystko fajnie gdyby to sie dzialo na jakiejs wiosce zabitej dechami, a pieczynska mialaby 90 lat..
          zrozumialabym i stroje i gware.. ale w zakopanem, mloda babeczka, tak mowiaca.. az mnie uszy i
          oczy bolaly.. wygladalo to wszystko komicznie.
          • Gość: b Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.spray.net.pl 03.09.10, 10:00
            Panna Schejbal ma koszmarną dykcję, ja połowy dialogów nie rozumiem a może mam problemy ze
            słuchem! Poza tym nuda, nuda!!!!
            • Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 03.09.10, 10:16
              No właśnie, dźwięk. Była taka scena z Schejbal rozmawiającą przez komórkę, w której słychać było tylko muzykę z podkładu.
    • Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 10:13
      po 1) brunet góral (chyba Bartek) - BOSKI;-) juz mi sie podoba i następny odc obejże dla niego
      po 2) mało orginalny watek o narzeczonym ktory zdradza z najlepsza przyjaciółką;-) NUDA!
      po 3) Pieczynska zachowuje sie jak lekko upośledzona (nie urażając przy tym niepełnosprawnych
      umysłowo!) - tak mówi i tak sie zachowuje. i te jej stroje pożal sie Boże wielkiej gOralki...staruszki
      tak nie chodza po krópówkach a ona co dzien to inna kiecka...głupio to rozegrali
      po 4) ta blond pinda (gó...ara jakas) z agencji reklamowej - wyszczekana jak ta lala - czy ona nie
      wie ze za pyskowanie"szefowej" grozi negana lub zwolnienie - ona i tak pracuje juz w upadajacej
      firmie wiec wbija sobie gwozdz do trumny tym zachowaniem buntowniczki!
      po 5) i jak ktos zauwazył - wszyscy niemalże rzucaja sie na blond "pięknosc" z warszawy??? a gdzie
      tam ona ładna atrakcyjna ta Schejbal? rozumiem - jakby Cielecka grała tę role to co innego ale nie
      ona...

serial przypomina mi troszke fabuła cukierkowym kraiobrazem strojami z D&G apartamentami
      biurowcami i autami - Magde M...

obejze za tydz jeszcze ale cos czuje ze bedzie "wielka kicha na Giewoncie"
      • Gość: nnn Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 10:55
        > i
        > po 4) ta blond pinda (gó...ara jakas) z agencji reklamowej - wyszczekana jak t
        > a lala - czy ona nie
        > wie ze za pyskowanie"szefowej" grozi negana lub zwolnienie - ona i tak pracuje
        > juz w upadajacej
        > firmie wiec wbija sobie gwozdz do trumny tym zachowaniem buntowniczki!

niech mnie ktos oswieci skad znam ta dziewuche?? gdzie ona juz wystepowała??
        irytujaca
        • Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 11:34
          www.joannakulig.com/glowna.html
          nooo - irytująca
          ale nie kojaze jej jakos
          • ilekobietamalat Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 11:43
            wychodzi na to ze z szansy na sukces ja najbardziej kojarze..
            irytujaca jest potwornie.
            • Gość: ''' Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 11:46
              aaaa juz wiem skad znam ta dziewczyne :/ kto ogladał idola ten pamieta irytujaca
              góralke ;] pozniej chyba jej siostra w drugiej edycji brała tez udział
              • Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 11:56
                pamietam jak przez mgłe ale pamietam...
                chcieli gOralke to mają - wyszczekaną dziewczynę - buntowniczkę z wyboru;-)
                • Gość: łał Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:35
                  trzeba przyznac ze jest sliczna
                  www.forumgwiazd.com.pl/oferty/05oa8o60?offset=0
                  • Gość: ajajajaj Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:22

> trzeba przyznac ze jest sliczna
                    >
                    rel="nofollow">www.forumgwiazd.com.pl/oferty/05oa8o60?offset=0

na takich zdjeciach ok, natomiast w rzeczywoistosci z wygladu i charyzmy
                    przupomina taka meliniarską dziewuche..dac jej łysego pakera w dresach i
                    idealne zestawienie..no nie wiem takie mam skojarzenie i nic na to nie poradze :]
            • lejdimakbet Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 23:22
              kojarzę, że w szansie kiedyś spiewała, a ostatnio w czasie honoru. Grała siostrę tych szkolonych przez Zakościelnego, co to samowolkę uprawiali i zginęli
      • Gość: Ziuta Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.range86-179.btcentralplus.com 06.10.10, 19:42
        Tys prowdo
    • pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 12:40
      Będzie klapa, niestety. Nie robi się bohaterki antypatycznej w serialu. Można w
      filmie - bo widz siądzie, obejrzy, zobaczy przemianę. Przy serialu większość
      widzów nie obejrzy kolejnego odcinka.

Zgaduję, że chcieli żeby było "prawdziwie". Jednak to ostatnie słowo, jakie
      przyszłoby mi do głowy po obejrzeniu 1 odcinka.
      • aga_ata Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 15:09
        Mnie odrzuciły same reklamy, serwowane milion razy dziennie w radiu i tv. Serial
        był włączony, ale tylko na niego zerkałam. Z ta kwaśnicą... Jak ktoś wyżej
        napisał - bez przesady, każdy normalny mądry człowiek wie, co to jest.

Poza tym wkurza mnie Schejbal. Kolejna piękność, która wcale - moim zdaniem -
        pięknością nie jest, a jej miłosne podrygi przyprawiają o zażenowanie.
        • Gość: Ola Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.10, 07:21
          Trzy fakultety mam, ale co to jest kwaśnica - nie wiem. Nie cierpię Zakopanego i
          okolic z powodu turystów, jeżdżę w Bieszczady. Jeśli kwaśnica to coś
          regionalnego, no to wybitnie nie miałam możliwości ani powodów, żeby to poznawać.
          • Gość: dobre... Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 04.09.10, 07:30
            > Trzy fakultety mam

...trzy fakultety? ale mowisz o tych zajeciach fakultatywnych, co to sie w
            liceum przechodzi? albo gimnazjum? bueheheheheheh :-))))))
          • Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 04.09.10, 10:25
            "Trzy fakultety mam, ale co to jest kwaśnica - nie wiem"
            vs
            "Jeśli kwaśnica to coś regionalnego, no to wybitnie nie miałam możliwości ani powodów, żeby to poznawać."

Imo nie ma się czym chwalić :/ Góralska kwaśnica, to w pewnym sensie, już element polskiej popkultury. Piosenki o niej śpiewają :)
            • Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 18:31
              No niestety teraz takie fakultety sa na tych różnych "uczelniach";)
              To się potocznie nazywa brak wiedzy ogólnej.
            • the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 06.09.10, 14:26
              > Imo nie ma się czym chwalić :/ Góralska kwaśnica, to w pewnym sensie, już eleme
              > nt polskiej popkultury. Piosenki o niej śpiewają :)

Nie słucham polskich piosenek i uważam, że znajomość popkultury to nie jest nic, czym trzeba się chwalić. Jeśli przypadkiem piosenki o kwaśnicy spiewają zespoły typu pop-cepelia jak Golec Uorkiestra, to ja ich nie trawię i nie słucham. Mam wyższe wykształcenie. Nie wiem, co to jest kwaśnica. Ochapia mi się tylko, że to jakiś rodzaj zupy, może jakiś żur? I co z tego?
              (oczywiście zaraz sobie to sprawdzę w Googlach)
              • Gość: mgr inż Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 20:16

> Nie słucham polskich piosenek i uważam, że znajomość popkultury to nie jest nic
                > , czym trzeba się chwalić. Jeśli przypadkiem piosenki o kwaśnicy spiewają zespo
                > ły typu pop-cepelia jak Golec Uorkiestra, to ja ich nie trawię i nie słucham. M
                > am wyższe wykształcenie. Nie wiem, co to jest kwaśnica. Ochapia mi się tylko, ż
                > e to jakiś rodzaj zupy, może jakiś żur? I co z tego?
                > (oczywiście zaraz sobie to sprawdzę w Googlach)

o matko z córka, ile bedziesz jeszcze sie srac o tym wyższym wykształceniu??? ja tez mam i uwazam, ze to nic specjalnego jak na dzisiejsze czasy..a juz na pewno nie powod, zeby sie tak obnosic z tym na lewo i prawo i podkreslac na kazdym kroku..i jak ktos juz wspomnial wczesniej- tylko brak wiedzy ogólnej..ma sie rozumiec ze nigdy nie słyszałas o naszych rodzimych górach i tradycjach ich mieszkancow???
                • the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 08:59
                  A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? I zauważyłeś/aś może, że to jest mój pierwszy post w tym wątku, więc z niczym się "jeszcze nie sram" i niczego "nie podkreślam na każdym kroku"?
                  Tak nawiasem mówiąc, gratuluję stylu wypowiedzi. Sensu w niej nie ma za grosz...
              • Gość: allo Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 07:57
                I co z tego?

To z tego, że jesteś ignorantem z niewiele wartym papierkiem. Pewne rzeczy się po prostu wie, bo coś się wyniosło z domu, coś tam się w życiu przeczytało, czymś się interesowało. Ta nieszczęsna kwaśnica jest oczywiście elementem, ale nie żadnej popkultury tylko kultury, kultury Podhala, a biorąc pod uwagę kto ją tam jadał to i całej Polski;) No ale cóż, film jest właśnie o takiej Dzidce - zadufanej w sobie ignorantce.
                • f.l.y Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 11:43
                  główna bohaterka wkurza, bo ma wkurzać - przecież serial ją pewnie odmieni ;)

mnie się podoba :)

Pieczyńska fajnie mówi gwarą i podoba mi się w tej roli, góral muzyk też :)

serial się rozkręci...

kurczę, czego wy chcecie, same narzekania - jaśnie państwo krytycy filmowi :)

rozluźnijcie się trochę, fikcja, film lekki, dla relaksu... dla rozwoju duchowego to sięgnijcie po encyklopedię ;)
                  • Gość: allo Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 14:20
                    dla rozwoju duchow
                    > ego to sięgnijcie po encyklopedię ;)
                    >

Zawsze mi sie wydawało, że to raczej rozwojowi umysłowemu służy...;)
                • liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 15:05
                  A ja będę bronić prawa do nieznajomości kwaśnicy. Ciekawa jestem, czy na Podhalu wiedzą, co to są nasze poznańskie pyry z gzikiem, plyndze czy szneka z glancem. Ignorancja nie polega moim zdaniem na niewiedzy, ale na braku ambicji, by tę wiedzę poszerzyć.
                  • annvangier Re: Szpilki na Giewoncie 13.09.10, 11:13
                    pyry to chyba kazdy niemal wie, ja nie z podhala ni z wielkopolski, a kwasnica nawet czysto podhalanska nie jest mozna ją znależć i w beskidach
                    • liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 11:29
                      Widzę, że z tej krótkiej listy dziedzictwa narodowego kojarzysz tylko pyry i to bez gzika.
                      • annvangier Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 13:13
                        nie powiedzialm ze tylko i ze bez gziku ale wiem czytanie ze zrozumieniem wiesz co to brateringi, moze nie ale o zurze pewnei slyszalas wiec ochlon i zacznij leczyc wtórny analfabetyzm
                        • liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 14:50
                          Analfabetyzm? To nie ja ignoruję wielkie litery i interpunkcję.
                          • Gość: zawiedziona godz. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:30
                            kto wymyślił taką nieludzką porę emisji? chętnie bym obejrzała ale o 22.00 to idę spać a w niedzielę po południu-to mam lepsze rzeczy do roboty :((((
                • the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 09:00
                  Rozbawiłaś mnie :) lepiej ci? Bo mnie dużo lepiej :)
                  Boszsz, jakie tutaj niedocofy pisują... Widać wpływ odmóżdżających seriali :D
                  • Gość: dzidka Re: Szpilki na Giewoncie IP: 194.126.221.* 10.09.10, 11:57
                    chodząc po necie i szukając coś na temat "szpilek..." znalazłam fajną stronkę www.szpilkinagiewoncie.com która mnie nawet zainteresowała. podobno mają tam być nawet odcinki do ściągnięcia albo online z ipla. Zobaczymy :)
                    • Gość: anty-ipla Re: Szpilki na Giewoncie IP: 194.126.221.* 13.09.10, 11:26
                      a dzisiaj jest na tej stronie szpilkinagiewoncie.com możliwość obejrzenia powtórek online :_ fajny bajer bo ipla nie chce mi się instalować specjalnie
      • Gość: kajkai Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.09.10, 20:48
        a co Pan taki znawca seriali i glownych bohaterow ??? :))) Czy dr House jest bohaterem sympatycznym ???? Jakas bajda na kolkach ! :D

M. nie jest typowa bohaterka, ktorej sie nie lubi !!
        Tak sie sklada, ze znam troche temat z drugiej strony. Szejbal jest swietna. Byly watpliwosci co do jej roli, owszem....ale wiekszosc dala jej szanse i wg. mnie SUPER !
        Serial ma swietna ogladalnosc - prosze sobie sprawdzic np. w wirtualnych mediach.
        • Gość: haba Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.bb.online.no 23.09.10, 23:19
          Potrzebuję pomocy!!! Chodzi mi o 4 odcinek serialu "Szpilki na Giewoncie" pod koniec odcinka dokładnie po scenie gdy główna bohaterka nakryła swojego chłopaka z inną w łóżku leci piosenka, czy ktoś jest w stanie podać mi jej tytuł Bardzo proszę i z góry dziękuję...
          • f.l.y Re: Szpilki na Giewoncie 24.09.10, 13:56
            w niedzielę 26.09 będzie powtórka o 16.45 nagraj sobie, a w napisach zobaczysz wykorzystane do filmu utwory ;)
    • hermina5 Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 16:41
      Szczerze mówiac obejrzałam pierwszy odcinek, bo spodziwałam sie ladnych widoków i chciałam
      choc popatrzec na Tatry w TV, bo wyjazd rozpieprza mi się w tym roku tak smao niemiłosiernie jak
      w tamtym i nie ma na dodatek pogody.

To chyba ma być komedia problem w tym, z e ja mam
      chyba inne poczucie humoru - sorry, nie bawi mnie wbijanie w dupe szpikulców jakimus kolesiowi,
      bo temat takich zachowąń w Polsce jest bardzo bolesny dla wielu osób i NIE MA JAK się bronić -
      to akurat jest ostatnia rzecz, z której chcciałoby mi się smiać. Tak samo z rzygania na widok
      oscypka.

Poza tym, Szejbal czy jak jej tam , gra tak, jakby nagle straciła całe umiejetnosci aktorskie naraz ,
      ale to absolutnie wszystkie jednoczesnie i ktos przerobil ją w durny klon Joanny Brodzik - to jest nie
      do zniesienia , rozpacz, nie gra ...

Ostatnia rzecz to Zakopane - sorry to nie jest dziura w dupie zamieszkana przez wiesniaków w
      kierpcach, którzy nie maja ani jednej knajpy z latte - to normale male miasto turystyczne, jasne, ze
      jest mnóstwo górali zaiwaniajacych gwarą JAK szaleni i łazacych w portkach i serdakach, ale oni
      zazwyczaj na tym zarabiają - forma cepeli. Poza tym, rzeczywiscie są góralki w kieckach i koralach,
      niektore z takim wyglądem, jakby je zywcem z landszaftu wyjeli, ale problem z tym, ze nie w
      samym Zakopcu, ale w Zebie czy koło Murzasihla - do Zakopca to one jezdzana handel.

Jedyna zaleta to trzy widoki z niskiej Gubałówki na Giewont - ale sorry, wale to szczerze, wolę se
      pojechac za tydzień - moze snieg juz zejdzie wreszcie.
    • afortunada Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 18:01
      eeej no, masakra...
      główna bohaterka jest strasznie pretensjonalna, wyszczekana blondynka z biura
      też mnie wkurza.
      coś im chyba nie wyszedł ten serial...
    • zavsze_usmiechnieta Re: Szpilki na Giewoncie 04.09.10, 23:16
      A tak na marginesie to jak prawidłowo czyta się nazwisko głównej bohaterki?
      Schejbal - tak jak jest to napisane, czyli > s c h e j b a l < ? czy,...
      > S z e j b a l < (fonetycznie). Bo już sama nie wiem. Jedni czytają przez "sz" inni przez "sch".
      Więc jak jest prawidłowo ?
      • aga_ata Re: Szpilki na Giewoncie 06.09.10, 14:56
        To pierwszy serial, od którego odrzuca mnie po samych zwiastunach.
        Jak widzę zajawki drugiego odcinka to ciśnienie mi się podnosi na tę durnowatą Schejbal.
    • Gość: rybka Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 16:03
      Góralski folklor z dużą dozą przesady. Pomijam gaździnę serwującą kwaśnicę i oscypki, bo jakże by inaczej ale Hanka z długim warkoczem w soim specyficznym sweterku.
      Główna bohaterka nie tyle antypatyczna, co nudna jak flaki z olejem. To, że ma ogromne powodzenie, włącznie z molestującym biurowym ogierem wiadome było. Przecież ma na imię Ewa, jest blondynką.
      W przeciwieństwie do niektórych forumowiczek kreacja Pieczyńskiej podoba mi się. Jest tak różna od jej wcześniejszych ról sztywnej jak kij Sabiny czy zimnej śpiewaczki .
      Nie wiem jeszcze czy zostanę wierna fanką serialu. Może...Przecież po pierwszym odcinku Blondynki czy Rozlewiska zarzekałam się, ze nigdy więcej...a jednak.

• pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 17:00
        Gość portalu: rybka napisał(a):

> Główna bohaterka nie tyle antypatyczna, co nudna jak flaki z olejem. To, że ma
        > ogromne powodzenie, włącznie z molestującym biurowym ogierem wiadome było.

Ale dlaczego za nią wszyscy latają? Pani Magda nie trafia w gusta wszystkich, urodę ma dość oryginalną, ba, rzekłbym nawet, że to taka piękna brzydula. Przy tym (tu już mówię o bohaterce) niewiele gracji, zero kobiecości... grubymi to nićmi szyte jest. Chyba :)
        • Gość: adam Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 09.09.10, 00:42
          piękna brzydula? Ona jest przecież brzydka niczym noc listopadowa ,a już rola "ślicznej blondyneczki" to z pewnością nie dla niej...
          • dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 11:43
            Gość portalu: adam napisał(a):

> piękna brzydula? Ona jest przecież brzydka niczym noc listopadowa ,a już rola "
            > ślicznej blondyneczki" to z pewnością nie dla niej...

Ona ma po prostu "intrygującą urodę" podobnie jak Buzek i Seweryn;)
            • Gość: mmm Re: Szpilki na Giewoncie IP: 188.33.119.* 09.09.10, 22:23
              i jak np. DŻEnifer Aniston
              dla calego swiata wyzej wymienione to poprostu paskudy ale skoro sa popularnymi aktorkami to jzu sie je nazywza - jedne z najpieksniejszych aktorek swego pokolenia
              • Gość: nnn Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 22:35
                w którym odcinku tego serialu zacznie sie wreszcie cos dziac??? bo juz konczy sie drugi a nic konkretnego jeszcze sie nie dzieje, zero wciagajacych akcji..nuda nuda nuda
              • liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 11:17
                Mów za siebie, nie za cały świat. Według mnie Schejbal i Aniston są ładne. Twój gust nie jest na szczęście jedynym obowiązującym.
                • dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 20:46
                  liza_s napisała:

> Mów za siebie, nie za cały świat. Według mnie Schejbal i Aniston są ładne. Twój
                  > gust nie jest na szczęście jedynym obowiązującym.

Zgodnie z maksymą "Nie to ładne co ładne tylko to co się komu podoba" bez wątpienia masz rację, ale bliższe prawdy byłoby stwierdzenie, że wg ciebie są powiedzmy...interesujące;)
                  • liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 10:37
                    Jakiej prawdy? Chodzi właśnie o to, że w tych kwestiach nie ma obiektywnej prawdy obowiązującej wszystkich. Tak samo jak nie wszyscy muszą chórem uznać kwaśnicę za naczelny składnik polskiego dziedzictwa narodowego.
          • pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 00:01
            Piękna, brzydka - to kwestia gustu. A faceci w serialu widać, inaczej niż w życiu, mają jeden gust.
    • delfin79 Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 22:13
      po śniegu w szpilkach? czy w Warszawie to butów zimowych nie znają?
    • Gość: Sonia Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.aster.pl 09.09.10, 23:06
      Ale wieje nuuudą, i ta obsada....
      • pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 00:01
        Gość portalu: Sonia napisał(a):

> Ale wieje nuuudą, i ta obsada....

Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;)
        • dalenne Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 10:19
          pan_dr_andrzej napisał:
          > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;)

hyhyhy ;D
          • dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 20:43
            dalenne napisała:

> pan_dr_andrzej napisał:
            > > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;)

Piękne:))
        • Gość: mmm Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.10, 10:57
          pan_dr_andrzej napisał:

> Gość portalu: Sonia napisał(a):
          >
          > > Ale wieje nuuudą, i ta obsada....
          >
          > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;)

hahahha idealne podsumowanie
          • Gość: Julia_n Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:04
            czy w agencjach reklamowych naprawdę pracują takie niedouki i nieroby??? w tej zakopiańskiej agencji to jakby przedszkolaki pracowały:(
    • Gość: Anika Re: Nowa Strona Serialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:30
      Pierwszy odecinek Szpilek oglądalo 2.79 mln widzów, a drugi 2.55. ciekawe, ile ostatni?
    • thorgalla Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 08:27
      Po promocjach w serialach różnych miast w Polsce przyszedł czas i na Zakopane (jakby to było konieczne :/ ) Widoki przepiękne,jak zachciało mi się tam jechać.
      • Gość: monia Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 15:01
        a do Grabiny i Gródka pojedziesz?
        • thorgalla Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 22:13
          Ani na moment mi to przez myśl nie przeszło ;)
          Ale do Wrocławia to bym pojechała (Tancerze) i porządnie Kraków zwiedziła (Majka)
          • Gość: rozczarowana Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 11:07
            obejrzałam kolejny odcinek (nr 2) i ...strata czasu
    • jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 15.09.10, 19:50
      O ludu, ile tu postów z tym samym IP! Ludzie, opanujcie się!
      A tak do tematu - osobiście widziałam jeden odcinek i mam dość, nie mogę patrzeć na tę pseudo piękność, a jak pokazywali z Polsacie [100 razy dziennie] migawki z następnego, to myślałam, że puszczę pawia na widok tego jej oblizywanego palca, fuuu! Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, ble!
      • dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 15.09.10, 23:34
        jaszczur.ka_87 napisała:

> Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią le
        > cą, ble!

Trudniej chyba zrozumieć dlaczego Schejbal została obsadzona w roli kobiety na którą wszyscy lecą, mogliby obsadzić np taką Żmudę Trzebiatowską, ona zwykle grywała dyżurne laleczki;)
      • Gość: obiektywna Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 08:15
        jaszczur.ka_87 napisała:
        > Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, ble!

A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i powstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę!!!

• dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 10:45
          Gość portalu: obiektywna napisał(a):

> jaszczur.ka_87 napisała:
          > > Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, b
          > le!
          >
          > A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i p
          > owstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę!!!

I tu nie masz racji, powodzenie lub nie serialu, filmu itp to również dobra obsada, dlatego ocenianie aktorów, nawet pod względem urody, jest jak najbardziej na miejscu. Oczywiście potrzebni są aktorzy o różnych warunkach fizycznych, ale pamiętam jak Jan Englert, dziekan Akademii Teatralnej powiedział chyba w jakimś wywiadzie, że tak bardzo chciałby, żeby do jego szkoły przychodziły przede wszystkim piękne dziewczyny, a przychodzą najczęściej zdolne;)
        • jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 23:24
          Gość portalu: obiektywna napisał(a):

> A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i p
          > owstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę

Coś się tak zasapała? Powstrzymaj to Ty lepiej pytajniki i wykrzykniki.
          Jak już dziewczyna napisała, omawiamy wszystko, czyli obsadę też. I to moja sprawa, czy ona mi się podoba, czy nie. A nie podoba i to bardzo. Nie mam zamiaru patrzeć w lustro i się oglądać - jeśli bym miała zamiar grać w filmie, to i owszem. Ale nie gram. A ta pani gra. Więc powinna być... no, względna. Żeby MIŁO było popatrzeć na serial. Właśnie dlatego aktorzy są ŁADNI. I mówią poprawną polszczyzną.
          • Gość: Aga Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 17.09.10, 00:30
            O, tak, aktorzy są ładni. Taki Jack Nicholson na przykład. Meryl Streep. Janusz Gajos. Marian Opania. Kinga Preis. Maja Ostaszewska. Wymieniać dalej?
            Zdradzę ci sekret: aktor (nie kukła w rodzaju Żmudy Trzebiatowskiej) ma być zdolny. Ładny być nie musi.
            W "Szpilkach na Giewoncie" przeszkadza mi jakiś milion rzeczy (wyjątkowa chała z tego serialu), ale akurat nie uroda Schejbal.
            A przytoczony wyżej cytat z Englerta - cóz, dla niego jest bardzo typowy.
            • Gość: M. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:43
              > A przytoczony wyżej cytat z Englerta - cóz, dla niego jest bardzo typowy>

chyba inaczej rozumiemy konteksty, bo ja w przytoczonym cytacie odnalazłam ironię, której nie odbiera się w tak dosłowny sposób ;)
              • Gość: znawca kobiet Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 14:49
                nie znacie się-Magda Schejbal jest ŁADNA i koniec kropka. Ten kto mówi że nie-niech spojrzy krytycznie na siebie i tyle!!!!
                • Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 17.09.10, 15:05
                  Uroda Magdy Schejbal raczej tylko dla koneserów. ;)
                  • Gość: koneser Re: Szpilki na Giewoncie IP: 87.205.144.* 17.09.10, 20:50
                    Mocno dyskusyjna uroda i absolutny brak wdzięku.
                    • Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 18.09.10, 21:49
                      Gość portalu: koneser napisał(a):

> Mocno dyskusyjna uroda i absolutny brak wdzięku.

Uroda Magdy Schejbal raczej tylko dla pewnej części koneserów. ;)
            • jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 18.09.10, 15:45
              Gość portalu: Aga napisał(a):

> O, tak, aktorzy są ładni. Taki Jack Nicholson na przykład. Meryl Streep. Janusz
              > Gajos. Marian Opania. Kinga Preis. Maja Ostaszewska. Wymieniać dalej?
              > Zdradzę ci sekret: aktor (nie kukła w rodzaju Żmudy Trzebiatowskiej) ma być zdo
              > lny. Ładny być nie musi.

Masz rację. Ale co innego świetny aktor w genialnym filmie, a co innego "piękna" główna bohaterka podrzędnego serialiku, którą gra brzydka kobieta. W konsekwencji nic nie przemawia za serialem. No, może oprócz Zakopanego ;)
    • Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 00:03
      No i wszystko jasne już w trzecim odcinku. Ewa to córka Skorupy. Można dalej nie oglądać;))
      Chyba, że dla widoków.
    • Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 21.09.10, 12:01
      www.pudelek.pl/artykul/27323/szpilki_na_giewoncie_sa_hitem_polsatu/
      • Gość: Vika Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 23.09.10, 16:23
        No to pora umierać :)
        • limonka-2 Re: Szpilki na Giewoncie 23.09.10, 23:55
          Gość portalu: Vika napisał(a):

> No to pora umierać :)

Dziś przeczytałam, że Kożuchowska ma zagrać w serialu "Rodzice", bo widzowie "wprost ją uwielbiają", jeszcze większa pora umierać:/
          • Gość: Cornooko. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:58
            Ej nie wie ktoś w jakiej karczmie jest nagrywana impreza w 5 odcinku?
            Czy to nie jest Bacówka?
    • Gość: taka mała Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 15:06
      pojęcia nie mam ale liczę na Elizę, że trochę fermentu zasieje.
      • sophie_ann Re: Szpilki na Giewoncie 01.10.10, 19:22
        myslicie ze wlosy elizy sa prawdziwe czy cos sobie dopina? wygladaja dziwnie...
    • Gość: Ziutka7 Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.range86-179.btcentralplus.com 06.10.10, 19:37
      Dla mnie super serial. Kocham te widoki! Na Giewoncie bylam , na Krupowkach jadlam i pilam tylko takiego przystojnego Gorala jak filmowy Bartek nie spotkalam. Rola pana Krzysztofa jest jak Patrick Swayze w Dirty dancing. Meski, szczery, przystojny, zadna kobieta sie mu nie oprze:)
    • paskudek1 Re: Szpilki na Giewoncie 07.10.10, 18:22
      no to ja się chyba narażę wszystkim znawcom, krytykom i tym z wysublimowanym gustem bo mnie się ten serial podoba:) I juz widac ze Pieczyńska czyli gaździna ubiera sie na ludowo bo to ma być folkor dla "warszawki" a nie tak na codzień:) I gwarą też mówi raczej dla przyjezdnej. Widoki są ładne, Szejbal zawsze mi się podobała jako kobieta, dialogi tewz mi się podobały. Zwłaszcza ostatnio te między miśkiem i tym goprowcem kiedy Ewa wróci:) "prorok".
      Widocznie jestem mało wysublimowana, widocznie lubię kicz itd. Ale mnie się "szpilki na Giewoncie" podobają i już.
      • maniaczytania Re: Szpilki na Giewoncie 07.10.10, 20:35
        nie jestes sama :)
        • paulinaa Re: Szpilki na Giewoncie 08.10.10, 20:31
          obejrzałam kilka dni temu hurtem wszystkie odcinki
          1 odcinek jakiś przaśny;) i przekombinowany ale dałam szansę
          powiem szczerze, że każdy kolejny podobał mi się coraz bardziej
          arcydzieło sztuki filmowej to to nie jest ale ogląda się przyjemnie;)
    • Gość: af eeej, przegapiłam fragment! IP: *.net.stream.pl 07.10.10, 22:35
      słuchajta ludziska
      była taka scena, że Ewa biegnie i woła "pani Anielooo, pani Anielooo", a Aniela zatrzasnęła jej furtkę od bramy przed nosem - dlaczego? obraziła się na nią-za co? (w streszczeniu przeczytałam, że "Ewa poznaje sekret Anieli i Aniela nie chce, żeby Ewa u niej mieszkała", o co cho? ;)))
      • Gość: kaśka Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 13:25
        Aniela cierpi na rozdwojenie jaźni. Jaj mąż i syn zgineli prawdobodobnie w ataku na WTC.
        Kobieta nie bardzo jednak chce o tym mówić. Zdaje sobie sprawę, że ludzie uwazają ją za wariatkę. Być może ta jej podwójna osobowość to świadome działanie. Niektórzy lubią nawet swoje dwa oblicza.
        • Gość: R Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:11
          Oglądam ten serial, bo lubię Magdę Schejbal i podoba mi się Joanna Pierzak, czy tam teraz Orleańska. W ogóle rozwalił mnie w 1 odcinku ten tekst "Wal się misiu" jak ten misiek zaczepiał Ewkę. :)

A tak poza tym to nie lubię gór, Zakopanego, tej ich gwary (OMG ten koleś z dyspozytorni w Ratownikach) i w ogóle wisi mi ten cały klimat i jego realność.
        • Gość: R Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:15
          Aniela nie ma żadnego rozdwojenia jaźni! Jesteś psychiatrą, że diagnozujesz u niej schizofrenię?

Ona po prostu tęskni za synem i mężem, a ten pensjonat, regionalne stroje i gwara pozwala jej się czuć bezpiecznie, czuć tak jak dawniej za ich życia, kojarzy się z dobrymi szczęśliwymi czasami.
    • Gość: koncha Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.244.47.* 24.11.10, 11:50
      Serial faktycznie z deka nudny sie robi, choć było parę niezłych akcji i zabawnych scenek. Ogólnie chyba pozytywnie bym go oceniła :) no i plenery mi się podobają, już nie mogę się doczekać zimowego wypadu na narty do Gliczarowa. Ostatnio było o tej miejscowości w 11 odcinku, ciekawe czy jest tak ładna jak mówią :)
      • pipi43 Re: Szpilki na Giewoncie 24.11.10, 14:20
        Mnie z plenerów głównie w pamięci zapadły Krupówki;)
        Ciągle ten sam fragment - z mostkiem...
        Żeby obejrzeć plenery wolę luknąć na Ratowników.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka