Gość: aaaaaaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 22:36 i jak??? narazie zawiewa nudą, a szkoda..mam nadzieje ze sie rozkreci, bo obrazki z Zakopca piekne..no i troche kuriozalne rzeczy - zeby wykształcona kobita nie wiedziała co to kwasnica??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
notting_hill Re: Szpilki na Giewoncie 02.09.10, 22:51 Rany, i jak oni mówią! Masakra jakaś, nie było aktorów, którzy mówią naturalnie gwarą? Wkurza mnie też ten ton wyższości hrabianki wobec plebsu. No i znowu mamy bohaterkę, na którą lecą wszystkie chłopy w promieniu kilometra, nie bardzo wiedzieć czemu... Wątek z molestowaniem w pracy wyjątkowo żenujący, nic dziwnego, że w życiu tak pod górkę, skoro w serialu pokazują całkowitą niemoc i zerową reakcję otoczenia na takie zachowania. Eee, zawracanie głowy, po 10 min już wiadomo, że kicha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaa Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 23:15 dokładnie..dam jeszcze szanse za tydzien..jednak narazie nic nie przebija hotelu 52..trzyma poziom od poczatku..chociaz to te szpilki miały byc hitem tej ramowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boos11 Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 11:36 a mnie się podoba, choć mogło by się trochę zacząć coś dziać oprócz ponownego wbijania artykułów biurowych w tyłek . . teraz jeszcze czekam na stronę www serialu z jakimiś ciekawymi bajerami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 03.09.10, 07:02 To, że serial to zestaw klisz, no OK ;) ale dialogi - koszmar! Najgorsza imo Pieczyńska. Nie wiem czy obejrzę 2 odcinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: 87.205.145.* 03.09.10, 07:12 Pieczyńska tragiczna, no i te jej stroje! Wyrychtowana jak na procesję w Boże Ciało. Czy scenarzysta był choć raz w Zakopanem? Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 08:41 Gość portalu: acce napisał(a): > Pieczyńska tragiczna, no i te jej stroje! Wyrychtowana jak na procesję w Boże > Ciało. Czy scenarzysta był choć raz w Zakopanem? wzystko fajnie gdyby to sie dzialo na jakiejs wiosce zabitej dechami, a pieczynska mialaby 90 lat.. zrozumialabym i stroje i gware.. ale w zakopanem, mloda babeczka, tak mowiaca.. az mnie uszy i oczy bolaly.. wygladalo to wszystko komicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.spray.net.pl 03.09.10, 10:00 Panna Schejbal ma koszmarną dykcję, ja połowy dialogów nie rozumiem a może mam problemy ze słuchem! Poza tym nuda, nuda!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 03.09.10, 10:16 No właśnie, dźwięk. Była taka scena z Schejbal rozmawiającą przez komórkę, w której słychać było tylko muzykę z podkładu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 10:13 po 1) brunet góral (chyba Bartek) - BOSKI;-) juz mi sie podoba i następny odc obejże dla niego po 2) mało orginalny watek o narzeczonym ktory zdradza z najlepsza przyjaciółką;-) NUDA! po 3) Pieczynska zachowuje sie jak lekko upośledzona (nie urażając przy tym niepełnosprawnych umysłowo!) - tak mówi i tak sie zachowuje. i te jej stroje pożal sie Boże wielkiej gOralki...staruszki tak nie chodza po krópówkach a ona co dzien to inna kiecka...głupio to rozegrali po 4) ta blond pinda (gó...ara jakas) z agencji reklamowej - wyszczekana jak ta lala - czy ona nie wie ze za pyskowanie"szefowej" grozi negana lub zwolnienie - ona i tak pracuje juz w upadajacej firmie wiec wbija sobie gwozdz do trumny tym zachowaniem buntowniczki! po 5) i jak ktos zauwazył - wszyscy niemalże rzucaja sie na blond "pięknosc" z warszawy??? a gdzie tam ona ładna atrakcyjna ta Schejbal? rozumiem - jakby Cielecka grała tę role to co innego ale nie ona... serial przypomina mi troszke fabuła cukierkowym kraiobrazem strojami z D&G apartamentami biurowcami i autami - Magde M... obejze za tydz jeszcze ale cos czuje ze bedzie "wielka kicha na Giewoncie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 10:55 > i > po 4) ta blond pinda (gó...ara jakas) z agencji reklamowej - wyszczekana jak t > a lala - czy ona nie > wie ze za pyskowanie"szefowej" grozi negana lub zwolnienie - ona i tak pracuje > juz w upadajacej > firmie wiec wbija sobie gwozdz do trumny tym zachowaniem buntowniczki! niech mnie ktos oswieci skad znam ta dziewuche?? gdzie ona juz wystepowała?? irytujaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 11:34 www.joannakulig.com/glowna.html nooo - irytująca ale nie kojaze jej jakos Odpowiedz Link Zgłoś
ilekobietamalat Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 11:43 wychodzi na to ze z szansy na sukces ja najbardziej kojarze.. irytujaca jest potwornie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ''' Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 11:46 aaaa juz wiem skad znam ta dziewczyne :/ kto ogladał idola ten pamieta irytujaca góralke ;] pozniej chyba jej siostra w drugiej edycji brała tez udział Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Szpilki na Giewoncie IP: 195.117.255.* 03.09.10, 11:56 pamietam jak przez mgłe ale pamietam... chcieli gOralke to mają - wyszczekaną dziewczynę - buntowniczkę z wyboru;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łał Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 12:35 trzeba przyznac ze jest sliczna www.forumgwiazd.com.pl/oferty/05oa8o60?offset=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajajajaj Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 14:22 > trzeba przyznac ze jest sliczna > rel="nofollow">www.forumgwiazd.com.pl/oferty/05oa8o60?offset=0 na takich zdjeciach ok, natomiast w rzeczywoistosci z wygladu i charyzmy przupomina taka meliniarską dziewuche..dac jej łysego pakera w dresach i idealne zestawienie..no nie wiem takie mam skojarzenie i nic na to nie poradze :] Odpowiedz Link Zgłoś
lejdimakbet Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 23:22 kojarzę, że w szansie kiedyś spiewała, a ostatnio w czasie honoru. Grała siostrę tych szkolonych przez Zakościelnego, co to samowolkę uprawiali i zginęli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.range86-179.btcentralplus.com 06.10.10, 19:42 Tys prowdo Odpowiedz Link Zgłoś
pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 12:40 Będzie klapa, niestety. Nie robi się bohaterki antypatycznej w serialu. Można w filmie - bo widz siądzie, obejrzy, zobaczy przemianę. Przy serialu większość widzów nie obejrzy kolejnego odcinka. Zgaduję, że chcieli żeby było "prawdziwie". Jednak to ostatnie słowo, jakie przyszłoby mi do głowy po obejrzeniu 1 odcinka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 15:09 Mnie odrzuciły same reklamy, serwowane milion razy dziennie w radiu i tv. Serial był włączony, ale tylko na niego zerkałam. Z ta kwaśnicą... Jak ktoś wyżej napisał - bez przesady, każdy normalny mądry człowiek wie, co to jest. Poza tym wkurza mnie Schejbal. Kolejna piękność, która wcale - moim zdaniem - pięknością nie jest, a jej miłosne podrygi przyprawiają o zażenowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.warszawa.vectranet.pl 04.09.10, 07:21 Trzy fakultety mam, ale co to jest kwaśnica - nie wiem. Nie cierpię Zakopanego i okolic z powodu turystów, jeżdżę w Bieszczady. Jeśli kwaśnica to coś regionalnego, no to wybitnie nie miałam możliwości ani powodów, żeby to poznawać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobre... Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 04.09.10, 07:30 > Trzy fakultety mam ...trzy fakultety? ale mowisz o tych zajeciach fakultatywnych, co to sie w liceum przechodzi? albo gimnazjum? bueheheheheheh :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boo Re: Szpilki na Giewoncie IP: 85.222.87.* 04.09.10, 10:25 "Trzy fakultety mam, ale co to jest kwaśnica - nie wiem" vs "Jeśli kwaśnica to coś regionalnego, no to wybitnie nie miałam możliwości ani powodów, żeby to poznawać." Imo nie ma się czym chwalić :/ Góralska kwaśnica, to w pewnym sensie, już element polskiej popkultury. Piosenki o niej śpiewają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 04.09.10, 18:31 No niestety teraz takie fakultety sa na tych różnych "uczelniach";) To się potocznie nazywa brak wiedzy ogólnej. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 06.09.10, 14:26 > Imo nie ma się czym chwalić :/ Góralska kwaśnica, to w pewnym sensie, już eleme > nt polskiej popkultury. Piosenki o niej śpiewają :) Nie słucham polskich piosenek i uważam, że znajomość popkultury to nie jest nic, czym trzeba się chwalić. Jeśli przypadkiem piosenki o kwaśnicy spiewają zespoły typu pop-cepelia jak Golec Uorkiestra, to ja ich nie trawię i nie słucham. Mam wyższe wykształcenie. Nie wiem, co to jest kwaśnica. Ochapia mi się tylko, że to jakiś rodzaj zupy, może jakiś żur? I co z tego? (oczywiście zaraz sobie to sprawdzę w Googlach) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgr inż Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 20:16 > Nie słucham polskich piosenek i uważam, że znajomość popkultury to nie jest nic > , czym trzeba się chwalić. Jeśli przypadkiem piosenki o kwaśnicy spiewają zespo > ły typu pop-cepelia jak Golec Uorkiestra, to ja ich nie trawię i nie słucham. M > am wyższe wykształcenie. Nie wiem, co to jest kwaśnica. Ochapia mi się tylko, ż > e to jakiś rodzaj zupy, może jakiś żur? I co z tego? > (oczywiście zaraz sobie to sprawdzę w Googlach) o matko z córka, ile bedziesz jeszcze sie srac o tym wyższym wykształceniu??? ja tez mam i uwazam, ze to nic specjalnego jak na dzisiejsze czasy..a juz na pewno nie powod, zeby sie tak obnosic z tym na lewo i prawo i podkreslac na kazdym kroku..i jak ktos juz wspomnial wczesniej- tylko brak wiedzy ogólnej..ma sie rozumiec ze nigdy nie słyszałas o naszych rodzimych górach i tradycjach ich mieszkancow??? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 08:59 A ty umiesz czytać ze zrozumieniem? I zauważyłeś/aś może, że to jest mój pierwszy post w tym wątku, więc z niczym się "jeszcze nie sram" i niczego "nie podkreślam na każdym kroku"? Tak nawiasem mówiąc, gratuluję stylu wypowiedzi. Sensu w niej nie ma za grosz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 07:57 I co z tego? To z tego, że jesteś ignorantem z niewiele wartym papierkiem. Pewne rzeczy się po prostu wie, bo coś się wyniosło z domu, coś tam się w życiu przeczytało, czymś się interesowało. Ta nieszczęsna kwaśnica jest oczywiście elementem, ale nie żadnej popkultury tylko kultury, kultury Podhala, a biorąc pod uwagę kto ją tam jadał to i całej Polski;) No ale cóż, film jest właśnie o takiej Dzidce - zadufanej w sobie ignorantce. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 11:43 główna bohaterka wkurza, bo ma wkurzać - przecież serial ją pewnie odmieni ;) mnie się podoba :) Pieczyńska fajnie mówi gwarą i podoba mi się w tej roli, góral muzyk też :) serial się rozkręci... kurczę, czego wy chcecie, same narzekania - jaśnie państwo krytycy filmowi :) rozluźnijcie się trochę, fikcja, film lekki, dla relaksu... dla rozwoju duchowego to sięgnijcie po encyklopedię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allo Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.10, 14:20 dla rozwoju duchow > ego to sięgnijcie po encyklopedię ;) > Zawsze mi sie wydawało, że to raczej rozwojowi umysłowemu służy...;) Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 15:05 A ja będę bronić prawa do nieznajomości kwaśnicy. Ciekawa jestem, czy na Podhalu wiedzą, co to są nasze poznańskie pyry z gzikiem, plyndze czy szneka z glancem. Ignorancja nie polega moim zdaniem na niewiedzy, ale na braku ambicji, by tę wiedzę poszerzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Szpilki na Giewoncie 13.09.10, 11:13 pyry to chyba kazdy niemal wie, ja nie z podhala ni z wielkopolski, a kwasnica nawet czysto podhalanska nie jest mozna ją znależć i w beskidach Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 11:29 Widzę, że z tej krótkiej listy dziedzictwa narodowego kojarzysz tylko pyry i to bez gzika. Odpowiedz Link Zgłoś
annvangier Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 13:13 nie powiedzialm ze tylko i ze bez gziku ale wiem czytanie ze zrozumieniem wiesz co to brateringi, moze nie ale o zurze pewnei slyszalas wiec ochlon i zacznij leczyc wtórny analfabetyzm Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 14.09.10, 14:50 Analfabetyzm? To nie ja ignoruję wielkie litery i interpunkcję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona godz. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:30 kto wymyślił taką nieludzką porę emisji? chętnie bym obejrzała ale o 22.00 to idę spać a w niedzielę po południu-to mam lepsze rzeczy do roboty :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 09:00 Rozbawiłaś mnie :) lepiej ci? Bo mnie dużo lepiej :) Boszsz, jakie tutaj niedocofy pisują... Widać wpływ odmóżdżających seriali :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidka Re: Szpilki na Giewoncie IP: 194.126.221.* 10.09.10, 11:57 chodząc po necie i szukając coś na temat "szpilek..." znalazłam fajną stronkę www.szpilkinagiewoncie.com która mnie nawet zainteresowała. podobno mają tam być nawet odcinki do ściągnięcia albo online z ipla. Zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ipla Re: Szpilki na Giewoncie IP: 194.126.221.* 13.09.10, 11:26 a dzisiaj jest na tej stronie szpilkinagiewoncie.com możliwość obejrzenia powtórek online :_ fajny bajer bo ipla nie chce mi się instalować specjalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajkai Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 23.09.10, 20:48 a co Pan taki znawca seriali i glownych bohaterow ??? :))) Czy dr House jest bohaterem sympatycznym ???? Jakas bajda na kolkach ! :D M. nie jest typowa bohaterka, ktorej sie nie lubi !! Tak sie sklada, ze znam troche temat z drugiej strony. Szejbal jest swietna. Byly watpliwosci co do jej roli, owszem....ale wiekszosc dala jej szanse i wg. mnie SUPER ! Serial ma swietna ogladalnosc - prosze sobie sprawdzic np. w wirtualnych mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haba Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.bb.online.no 23.09.10, 23:19 Potrzebuję pomocy!!! Chodzi mi o 4 odcinek serialu "Szpilki na Giewoncie" pod koniec odcinka dokładnie po scenie gdy główna bohaterka nakryła swojego chłopaka z inną w łóżku leci piosenka, czy ktoś jest w stanie podać mi jej tytuł Bardzo proszę i z góry dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: Szpilki na Giewoncie 24.09.10, 13:56 w niedzielę 26.09 będzie powtórka o 16.45 nagraj sobie, a w napisach zobaczysz wykorzystane do filmu utwory ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hermina5 Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 16:41 Szczerze mówiac obejrzałam pierwszy odcinek, bo spodziwałam sie ladnych widoków i chciałam choc popatrzec na Tatry w TV, bo wyjazd rozpieprza mi się w tym roku tak smao niemiłosiernie jak w tamtym i nie ma na dodatek pogody. To chyba ma być komedia problem w tym, z e ja mam chyba inne poczucie humoru - sorry, nie bawi mnie wbijanie w dupe szpikulców jakimus kolesiowi, bo temat takich zachowąń w Polsce jest bardzo bolesny dla wielu osób i NIE MA JAK się bronić - to akurat jest ostatnia rzecz, z której chcciałoby mi się smiać. Tak samo z rzygania na widok oscypka. Poza tym, Szejbal czy jak jej tam , gra tak, jakby nagle straciła całe umiejetnosci aktorskie naraz , ale to absolutnie wszystkie jednoczesnie i ktos przerobil ją w durny klon Joanny Brodzik - to jest nie do zniesienia , rozpacz, nie gra ... Ostatnia rzecz to Zakopane - sorry to nie jest dziura w dupie zamieszkana przez wiesniaków w kierpcach, którzy nie maja ani jednej knajpy z latte - to normale male miasto turystyczne, jasne, ze jest mnóstwo górali zaiwaniajacych gwarą JAK szaleni i łazacych w portkach i serdakach, ale oni zazwyczaj na tym zarabiają - forma cepeli. Poza tym, rzeczywiscie są góralki w kieckach i koralach, niektore z takim wyglądem, jakby je zywcem z landszaftu wyjeli, ale problem z tym, ze nie w samym Zakopcu, ale w Zebie czy koło Murzasihla - do Zakopca to one jezdzana handel. Jedyna zaleta to trzy widoki z niskiej Gubałówki na Giewont - ale sorry, wale to szczerze, wolę se pojechac za tydzień - moze snieg juz zejdzie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
afortunada Re: Szpilki na Giewoncie 03.09.10, 18:01 eeej no, masakra... główna bohaterka jest strasznie pretensjonalna, wyszczekana blondynka z biura też mnie wkurza. coś im chyba nie wyszedł ten serial... Odpowiedz Link Zgłoś
zavsze_usmiechnieta Re: Szpilki na Giewoncie 04.09.10, 23:16 A tak na marginesie to jak prawidłowo czyta się nazwisko głównej bohaterki? Schejbal - tak jak jest to napisane, czyli > s c h e j b a l < ? czy,... > S z e j b a l < (fonetycznie). Bo już sama nie wiem. Jedni czytają przez "sz" inni przez "sch". Więc jak jest prawidłowo ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Szpilki na Giewoncie 06.09.10, 14:56 To pierwszy serial, od którego odrzuca mnie po samych zwiastunach. Jak widzę zajawki drugiego odcinka to ciśnienie mi się podnosi na tę durnowatą Schejbal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.10, 16:03 Góralski folklor z dużą dozą przesady. Pomijam gaździnę serwującą kwaśnicę i oscypki, bo jakże by inaczej ale Hanka z długim warkoczem w soim specyficznym sweterku. Główna bohaterka nie tyle antypatyczna, co nudna jak flaki z olejem. To, że ma ogromne powodzenie, włącznie z molestującym biurowym ogierem wiadome było. Przecież ma na imię Ewa, jest blondynką. W przeciwieństwie do niektórych forumowiczek kreacja Pieczyńskiej podoba mi się. Jest tak różna od jej wcześniejszych ról sztywnej jak kij Sabiny czy zimnej śpiewaczki . Nie wiem jeszcze czy zostanę wierna fanką serialu. Może...Przecież po pierwszym odcinku Blondynki czy Rozlewiska zarzekałam się, ze nigdy więcej...a jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 07.09.10, 17:00 Gość portalu: rybka napisał(a): > Główna bohaterka nie tyle antypatyczna, co nudna jak flaki z olejem. To, że ma > ogromne powodzenie, włącznie z molestującym biurowym ogierem wiadome było. Ale dlaczego za nią wszyscy latają? Pani Magda nie trafia w gusta wszystkich, urodę ma dość oryginalną, ba, rzekłbym nawet, że to taka piękna brzydula. Przy tym (tu już mówię o bohaterce) niewiele gracji, zero kobiecości... grubymi to nićmi szyte jest. Chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 09.09.10, 00:42 piękna brzydula? Ona jest przecież brzydka niczym noc listopadowa ,a już rola "ślicznej blondyneczki" to z pewnością nie dla niej... Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 11:43 Gość portalu: adam napisał(a): > piękna brzydula? Ona jest przecież brzydka niczym noc listopadowa ,a już rola " > ślicznej blondyneczki" to z pewnością nie dla niej... Ona ma po prostu "intrygującą urodę" podobnie jak Buzek i Seweryn;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Szpilki na Giewoncie IP: 188.33.119.* 09.09.10, 22:23 i jak np. DŻEnifer Aniston dla calego swiata wyzej wymienione to poprostu paskudy ale skoro sa popularnymi aktorkami to jzu sie je nazywza - jedne z najpieksniejszych aktorek swego pokolenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.10, 22:35 w którym odcinku tego serialu zacznie sie wreszcie cos dziac??? bo juz konczy sie drugi a nic konkretnego jeszcze sie nie dzieje, zero wciagajacych akcji..nuda nuda nuda Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 11:17 Mów za siebie, nie za cały świat. Według mnie Schejbal i Aniston są ładne. Twój gust nie jest na szczęście jedynym obowiązującym. Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 20:46 liza_s napisała: > Mów za siebie, nie za cały świat. Według mnie Schejbal i Aniston są ładne. Twój > gust nie jest na szczęście jedynym obowiązującym. Zgodnie z maksymą "Nie to ładne co ładne tylko to co się komu podoba" bez wątpienia masz rację, ale bliższe prawdy byłoby stwierdzenie, że wg ciebie są powiedzmy...interesujące;) Odpowiedz Link Zgłoś
liza_s Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 10:37 Jakiej prawdy? Chodzi właśnie o to, że w tych kwestiach nie ma obiektywnej prawdy obowiązującej wszystkich. Tak samo jak nie wszyscy muszą chórem uznać kwaśnicę za naczelny składnik polskiego dziedzictwa narodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 00:01 Piękna, brzydka - to kwestia gustu. A faceci w serialu widać, inaczej niż w życiu, mają jeden gust. Odpowiedz Link Zgłoś
delfin79 Re: Szpilki na Giewoncie 09.09.10, 22:13 po śniegu w szpilkach? czy w Warszawie to butów zimowych nie znają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.aster.pl 09.09.10, 23:06 Ale wieje nuuudą, i ta obsada.... Odpowiedz Link Zgłoś
pan_dr_andrzej Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 00:01 Gość portalu: Sonia napisał(a): > Ale wieje nuuudą, i ta obsada.... Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 10:19 pan_dr_andrzej napisał: > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;) hyhyhy ;D Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 10.09.10, 20:43 dalenne napisała: > pan_dr_andrzej napisał: > > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;) Piękne:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.09.10, 10:57 pan_dr_andrzej napisał: > Gość portalu: Sonia napisał(a): > > > Ale wieje nuuudą, i ta obsada.... > > Właśnie, niby szpilki a wieje sandałem. Z masłem ;) hahahha idealne podsumowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia_n Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 11:04 czy w agencjach reklamowych naprawdę pracują takie niedouki i nieroby??? w tej zakopiańskiej agencji to jakby przedszkolaki pracowały:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Nowa Strona Serialu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.10, 17:30 Pierwszy odecinek Szpilek oglądalo 2.79 mln widzów, a drugi 2.55. ciekawe, ile ostatni? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 08:27 Po promocjach w serialach różnych miast w Polsce przyszedł czas i na Zakopane (jakby to było konieczne :/ ) Widoki przepiękne,jak zachciało mi się tam jechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 15:01 a do Grabiny i Gródka pojedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: Szpilki na Giewoncie 11.09.10, 22:13 Ani na moment mi to przez myśl nie przeszło ;) Ale do Wrocławia to bym pojechała (Tancerze) i porządnie Kraków zwiedziła (Majka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.10, 11:07 obejrzałam kolejny odcinek (nr 2) i ...strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 15.09.10, 19:50 O ludu, ile tu postów z tym samym IP! Ludzie, opanujcie się! A tak do tematu - osobiście widziałam jeden odcinek i mam dość, nie mogę patrzeć na tę pseudo piękność, a jak pokazywali z Polsacie [100 razy dziennie] migawki z następnego, to myślałam, że puszczę pawia na widok tego jej oblizywanego palca, fuuu! Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, ble! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 15.09.10, 23:34 jaszczur.ka_87 napisała: > Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią le > cą, ble! Trudniej chyba zrozumieć dlaczego Schejbal została obsadzona w roli kobiety na którą wszyscy lecą, mogliby obsadzić np taką Żmudę Trzebiatowską, ona zwykle grywała dyżurne laleczki;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywna Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 08:15 jaszczur.ka_87 napisała: > Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, ble! A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i powstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 10:45 Gość portalu: obiektywna napisał(a): > jaszczur.ka_87 napisała: > > Ona jest naprawdę brzydka, nie rozumiem, czemu tak wszyscy na nią lecą, b > le! > > A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i p > owstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę!!! I tu nie masz racji, powodzenie lub nie serialu, filmu itp to również dobra obsada, dlatego ocenianie aktorów, nawet pod względem urody, jest jak najbardziej na miejscu. Oczywiście potrzebni są aktorzy o różnych warunkach fizycznych, ale pamiętam jak Jan Englert, dziekan Akademii Teatralnej powiedział chyba w jakimś wywiadzie, że tak bardzo chciałby, żeby do jego szkoły przychodziły przede wszystkim piękne dziewczyny, a przychodzą najczęściej zdolne;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 16.09.10, 23:24 Gość portalu: obiektywna napisał(a): > A ty jesteś śliczna że tak innych krytykujesz??? spójrz w lusto dziewczyno i p > owstrzymaj swe jady na forum!!! Omawiamy i oceniamy SERIAL a nie aktorkę Coś się tak zasapała? Powstrzymaj to Ty lepiej pytajniki i wykrzykniki. Jak już dziewczyna napisała, omawiamy wszystko, czyli obsadę też. I to moja sprawa, czy ona mi się podoba, czy nie. A nie podoba i to bardzo. Nie mam zamiaru patrzeć w lustro i się oglądać - jeśli bym miała zamiar grać w filmie, to i owszem. Ale nie gram. A ta pani gra. Więc powinna być... no, względna. Żeby MIŁO było popatrzeć na serial. Właśnie dlatego aktorzy są ŁADNI. I mówią poprawną polszczyzną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 17.09.10, 00:30 O, tak, aktorzy są ładni. Taki Jack Nicholson na przykład. Meryl Streep. Janusz Gajos. Marian Opania. Kinga Preis. Maja Ostaszewska. Wymieniać dalej? Zdradzę ci sekret: aktor (nie kukła w rodzaju Żmudy Trzebiatowskiej) ma być zdolny. Ładny być nie musi. W "Szpilkach na Giewoncie" przeszkadza mi jakiś milion rzeczy (wyjątkowa chała z tego serialu), ale akurat nie uroda Schejbal. A przytoczony wyżej cytat z Englerta - cóz, dla niego jest bardzo typowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 09:43 > A przytoczony wyżej cytat z Englerta - cóz, dla niego jest bardzo typowy> chyba inaczej rozumiemy konteksty, bo ja w przytoczonym cytacie odnalazłam ironię, której nie odbiera się w tak dosłowny sposób ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca kobiet Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 14:49 nie znacie się-Magda Schejbal jest ŁADNA i koniec kropka. Ten kto mówi że nie-niech spojrzy krytycznie na siebie i tyle!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 17.09.10, 15:05 Uroda Magdy Schejbal raczej tylko dla koneserów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koneser Re: Szpilki na Giewoncie IP: 87.205.144.* 17.09.10, 20:50 Mocno dyskusyjna uroda i absolutny brak wdzięku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 18.09.10, 21:49 Gość portalu: koneser napisał(a): > Mocno dyskusyjna uroda i absolutny brak wdzięku. Uroda Magdy Schejbal raczej tylko dla pewnej części koneserów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszczur.ka_87 Re: Szpilki na Giewoncie 18.09.10, 15:45 Gość portalu: Aga napisał(a): > O, tak, aktorzy są ładni. Taki Jack Nicholson na przykład. Meryl Streep. Janusz > Gajos. Marian Opania. Kinga Preis. Maja Ostaszewska. Wymieniać dalej? > Zdradzę ci sekret: aktor (nie kukła w rodzaju Żmudy Trzebiatowskiej) ma być zdo > lny. Ładny być nie musi. Masz rację. Ale co innego świetny aktor w genialnym filmie, a co innego "piękna" główna bohaterka podrzędnego serialiku, którą gra brzydka kobieta. W konsekwencji nic nie przemawia za serialem. No, może oprócz Zakopanego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acce Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 00:03 No i wszystko jasne już w trzecim odcinku. Ewa to córka Skorupy. Można dalej nie oglądać;)) Chyba, że dla widoków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jamjam Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.59.248.* 21.09.10, 12:01 www.pudelek.pl/artykul/27323/szpilki_na_giewoncie_sa_hitem_polsatu/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vika Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.chello.pl 23.09.10, 16:23 No to pora umierać :) Odpowiedz Link Zgłoś
limonka-2 Re: Szpilki na Giewoncie 23.09.10, 23:55 Gość portalu: Vika napisał(a): > No to pora umierać :) Dziś przeczytałam, że Kożuchowska ma zagrać w serialu "Rodzice", bo widzowie "wprost ją uwielbiają", jeszcze większa pora umierać:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cornooko. Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 13:58 Ej nie wie ktoś w jakiej karczmie jest nagrywana impreza w 5 odcinku? Czy to nie jest Bacówka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka mała Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 15:06 pojęcia nie mam ale liczę na Elizę, że trochę fermentu zasieje. Odpowiedz Link Zgłoś
sophie_ann Re: Szpilki na Giewoncie 01.10.10, 19:22 myslicie ze wlosy elizy sa prawdziwe czy cos sobie dopina? wygladaja dziwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziutka7 Re: Szpilki na Giewoncie IP: *.range86-179.btcentralplus.com 06.10.10, 19:37 Dla mnie super serial. Kocham te widoki! Na Giewoncie bylam , na Krupowkach jadlam i pilam tylko takiego przystojnego Gorala jak filmowy Bartek nie spotkalam. Rola pana Krzysztofa jest jak Patrick Swayze w Dirty dancing. Meski, szczery, przystojny, zadna kobieta sie mu nie oprze:) Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Szpilki na Giewoncie 07.10.10, 18:22 no to ja się chyba narażę wszystkim znawcom, krytykom i tym z wysublimowanym gustem bo mnie się ten serial podoba:) I juz widac ze Pieczyńska czyli gaździna ubiera sie na ludowo bo to ma być folkor dla "warszawki" a nie tak na codzień:) I gwarą też mówi raczej dla przyjezdnej. Widoki są ładne, Szejbal zawsze mi się podobała jako kobieta, dialogi tewz mi się podobały. Zwłaszcza ostatnio te między miśkiem i tym goprowcem kiedy Ewa wróci:) "prorok". Widocznie jestem mało wysublimowana, widocznie lubię kicz itd. Ale mnie się "szpilki na Giewoncie" podobają i już. Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Szpilki na Giewoncie 08.10.10, 20:31 obejrzałam kilka dni temu hurtem wszystkie odcinki 1 odcinek jakiś przaśny;) i przekombinowany ale dałam szansę powiem szczerze, że każdy kolejny podobał mi się coraz bardziej arcydzieło sztuki filmowej to to nie jest ale ogląda się przyjemnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: af eeej, przegapiłam fragment! IP: *.net.stream.pl 07.10.10, 22:35 słuchajta ludziska była taka scena, że Ewa biegnie i woła "pani Anielooo, pani Anielooo", a Aniela zatrzasnęła jej furtkę od bramy przed nosem - dlaczego? obraziła się na nią-za co? (w streszczeniu przeczytałam, że "Ewa poznaje sekret Anieli i Aniela nie chce, żeby Ewa u niej mieszkała", o co cho? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 13:25 Aniela cierpi na rozdwojenie jaźni. Jaj mąż i syn zgineli prawdobodobnie w ataku na WTC. Kobieta nie bardzo jednak chce o tym mówić. Zdaje sobie sprawę, że ludzie uwazają ją za wariatkę. Być może ta jej podwójna osobowość to świadome działanie. Niektórzy lubią nawet swoje dwa oblicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:11 Oglądam ten serial, bo lubię Magdę Schejbal i podoba mi się Joanna Pierzak, czy tam teraz Orleańska. W ogóle rozwalił mnie w 1 odcinku ten tekst "Wal się misiu" jak ten misiek zaczepiał Ewkę. :) A tak poza tym to nie lubię gór, Zakopanego, tej ich gwary (OMG ten koleś z dyspozytorni w Ratownikach) i w ogóle wisi mi ten cały klimat i jego realność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: eeej, przegapiłam fragment! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 18:15 Aniela nie ma żadnego rozdwojenia jaźni! Jesteś psychiatrą, że diagnozujesz u niej schizofrenię? Ona po prostu tęskni za synem i mężem, a ten pensjonat, regionalne stroje i gwara pozwala jej się czuć bezpiecznie, czuć tak jak dawniej za ich życia, kojarzy się z dobrymi szczęśliwymi czasami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koncha Re: Szpilki na Giewoncie IP: 212.244.47.* 24.11.10, 11:50 Serial faktycznie z deka nudny sie robi, choć było parę niezłych akcji i zabawnych scenek. Ogólnie chyba pozytywnie bym go oceniła :) no i plenery mi się podobają, już nie mogę się doczekać zimowego wypadu na narty do Gliczarowa. Ostatnio było o tej miejscowości w 11 odcinku, ciekawe czy jest tak ładna jak mówią :) Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Szpilki na Giewoncie 24.11.10, 14:20 Mnie z plenerów głównie w pamięci zapadły Krupówki;) Ciągle ten sam fragment - z mostkiem... Żeby obejrzeć plenery wolę luknąć na Ratowników. Odpowiedz Link Zgłoś