Dodaj do ulubionych

Nowa Plebania

07.09.10, 17:05
Jak Wam sie podoba nowa Plebania? Tracz nie tylko zmienil chalupe (na plus, nareszcie widac, ze koles ma kase), ale i szuka egzotyki, wymyslil sobie gejsze. I jak sie szybko przydupasa Krystyny pozbyli, juz nie wroci, ale watek byl nudny, wiec po co bylo go ciagnac?? Kasia pewnie na wozek pojdzie.
Wszystko inne chyba po staremu, tylko dlaczego ten serial nadaja o tak beznadziejnej porze? O 16.47 byly juz napisy koncowe, chyba troche za krotki odcinek.
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: Nowa Plebania 07.09.10, 19:53
      Nawet mój brat się zainteresował hehe. Ale on tylko sceny z Traczem ogląda. Ja za to tylko przez wrzesień, ale potem pewnie i tak zacznie wiać nudą. W zeszłym roku prawie wcale nie oglądałam.
      • Gość: RRR Re: Nowa Plebania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.10, 20:23
        Bo w tym serialu tylko Tracz jest w miarę prawdziwy. Reszta jest do wyrzygania prawa i porządna.
        • shatmach Re: Nowa Plebania 07.09.10, 22:49
          Zmieniło się również to, że akcja nie toczy się już dzien po dniu. Wczoraj była u nich sobota, a dziś mieliśmy wydarzenia toczące w tym samym dniu. Do tego dochodzą nowi bohaterowie. Dorota Kamińska w czołówce.
          • baba67 Re: Nowa Plebania 08.09.10, 15:09
            Czolowka jest troche podobna do Ojca Mateusza. Plus ze Rafala sie pozbyli-poprzedniego lubialam ale tego nie za bardzo. Minus ze juz sie na dobre do Hrubielowa przeniesli-do starej plebanii nie wroca, ksiedza Antka nie bedzie:-(No i stara plebania miala niezwykly urok, Tracz jako supergansta-miodzio...
    • Gość: ikarr Re: Nowa Plebania IP: *.as.kn.pl 11.09.10, 08:12
      Bardzo nudna, naiwna merytorycznie i psychologicznie, wręcz komiksowa, tak jak estetyka zdjęć i napisów początkowych. Widać, że sami aktorzy już nie mogą grać w tym serialu, bo nawet nie wysilają się, żeby coś pokazać. Najczęściej więc widzimy zbliżenie twarzy ( przoduje w tym ujęcie Krystyny ), plecy ( nowo poślubiona żona syna policjanta, ale ta to zawsze na wszystko jest obrażona, co akcentuje zwrotem w tył ), nieustające samo zło w Traczu, który BEZ WYJAŚNIENIA ma nowy dom, chyba unicestwił już dawno swoje dziecko i służącą - intrygantkę, która kiedyś występowała w każdym odcinku przez 2 miesiące. Strasznie te wątki są naciągane,nudne i niewiarygodne. Panna młoda obraża się, że nie wyjedzie w podróż poślubną, bo Mateusz chce być na pogrzebie przyjaciela! Więc on rezygnuje z pogrzebu... O wątku Tracza z "gejszą" naprawdę nawet mi się pisać nie chce.
      Zrezygnowali z krwistej i prawdziwej Wandy, wątku pracy w gminnym biurze, gdzie między postaciami naprawdę coś się działo, były ludzkie emocje i aktorzy bardzo dobrze grali.
      Jeśli piszemy, że "Klan" się zmienił na gorsze ( zgadzam się ), to "Plebania" sięgnęła dna. Niech sobie będzie po 16 w TV, bo i tak nie da się tego oglądać.
      • Gość: ol Re: Nowa Plebania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.10, 16:29
        Zgadzam sie stara plebania miała swój klimat , Wanda i Zbyszek super temat , teraz to naciaganie tematu . Żona Mateusza koszmar obrażalska wredna i nie sympatyczna postać.

Osobiście chetnie obejrzałabym odcinki od początku serialu , pamiętam te wszystkie przygotowania na starej plebani do świąt , rodzinną atmosferę . Mam nadzieję , że scenarzyści posłuchają telewidzów .
    • Gość: k Re: Nowa Plebania IP: *.aster.pl 12.09.10, 10:35
      Pora nadawania kiepska. Chętnie widziałabym powrót do niektórych wątków, np. hodowcy róż i jego młodej żony, p. Janiny i jej uwiedzionego ;) klienta, pogaduszek w Urzędzie Gminy. Miło byłoby dowiedzieć się, co u nauczyciela i jego zagranicznej żony. Mógłby zniknąć dom towarowy w Hrubielowie, świeżo poślubiona panna z wypożyczalni video z upiornie irytującym dzieckiem, a proboszcz powinien wrócić do Tulczyna.
      Całe szczęście, że Tracz ma się dobrze. To chyba jedyna postrać, dla której warto czasem zerknąć na ten naiwny serial. Czekałam, kiedy sobie wreszcie przerobi tę zdezaktualizowaną wnętrzarsko chałupę i doczekałam się.
      • shatmach Re: Nowa Plebania 12.09.10, 12:40
        Gość portalu: k napisał(a):

> Pora nadawania kiepska. Chętnie widziałabym powrót do niektórych wątków, np. ho
        > dowcy róż i jego młodej żony,

Ja także. To mój ulubiony wątek. To co się wyrabia teraz z Plebanią to tragedia. :/
      • deczko Re: Nowa Plebania 12.09.10, 12:59
        Gość portalu: k napisał(a):

> Pora nadawania kiepska.

Wrecz tragiczna. Zeby doczekac sie na telekspress, trzeba wytrzymac ponad 10 minut reklam. Kiedy lecial klan, teraz leci celownik. Jest to tak beznadziejny program, krotki, o niczym, poprzedzony milionem reklam i zapowiedzi, ze nie ma jak ogladac. A jak ktos lubi takie programy to na tvn24 leci o tej samej porze "prosto z polski" o wiele ciekawszy i dluzszy.

Miło byłoby dowiedzieć się, co u nauczyciela i jego zagran
        > icznej żony.

Zwlaszcza, ze spodziewaja sie dziecka. Ja bym sobie zyczyla powrotu do spraw ludzi najbiedniejszych, tak jak bylo kiedys. A teraz to wszyscy sie bogaca i juz nikt nie oglada sie na biednych ludzi i ich problemy. Ostatni watek z wydumana aktorka, rodzina, ktorej pieniadze dal Tracz, byl dnem dna tego serialu. Ucieli ten watek bez zadnego zakonczenia, totalny niewypal! Nic sie jednak nie nauczyli, tylko poszli w tym samym kierunku, podgladajmy zycie klasy sredniej i nowobogackiej.

Mógłby zniknąć dom towarowy w Hrubielowie, świeżo poślubiona panna
        > z wypożyczalni video z upiornie irytującym dzieckiem, a proboszcz powinien wró
        > cić do Tulczyna.

Ale gdzie tam, narod sie bogaci, to co ma robic w takiej zapyzialej dziurze??
        Co do tej irytujacej blondyny, jej nowego mezusia i dzieciaka- upiora, to szkoda slow. Wszyscy troje sa mega irytujacy (dzieciak najbardziej), nienawidze tego watku, dobrze, ze wyjechali! Niestety wroca...
        Szkoda, wielka szkoda tego serialu, jego klimatu, watkow, bohaterow, poruszanych problemow.

> Całe szczęście, że Tracz ma się dobrze. To chyba jedyna postrać, dla której war
        > to czasem zerknąć na ten naiwny serial. Czekałam, kiedy sobie wreszcie przerobi
        > tę zdezaktualizowaną wnętrzarsko chałupę i doczekałam się.

Jedyny plus tego sezonu. Jednak ta Wietnamka nie gra zbyt przekonujaco, a Tracz, az nadto, wiec ogladam ten watek z zazenowaniem. Wolalabym, zeby krecil z Kryska, ale w serialu standardowow, ktos musi miec uszkodzony kregoslup i problemy, wiec padlo na dzieciaka Kryski. Wyeksploatowanywatek do granic niemozliwosci, a nadal popularny...

Muzyke tez zmienili, takze ja wzbogacili. Muzyka sama w sobie niezla, ale tez przekombinowana.
        • shatmach Re: Nowa Plebania 13.09.10, 16:43
          Plebania: niecałe dwa miliony widzów

"Plebania" serial emitowany przez
          TVP1 o nowej porze (16.25) nie przyciąga takiej samej widowni jak o starej porze. Obecna widownia (6-9 wrzesnia br.) to średnio blisko 2 mln osób (5,52 proc.), co dało średnio Jedynce 26,76 proc. udziałów w rynku
          . Największy udział serail osiagnął we wtorek, 7 września br. - 28,12 proc.
          Date Start time AMR AMR % SHR %

06-09-2010 16:27:32 2148240 5,98% 27,63%
          07-09-2010 16:26:32 1878655 5,23% 28,12%
          08-09-2010 16:29:09 1682105 4,68% 25,72%
          09-09-2010 16:28:46 2224897 6,19% 25,70%
          1984377 5,52% 26,76%
      • piotr7777 Re: Nowa Plebania 13.09.10, 17:22
        > Pora nadawania kiepska. Chętnie widziałabym powrót do niektórych wątków, np. ho
        > dowcy róż i jego młodej żony, p. Janiny i jej uwiedzionego ;) klienta, pogadusz
        > ek w Urzędzie Gminy. Miło byłoby dowiedzieć się, co u nauczyciela i jego zagran
        > icznej żony. Mógłby zniknąć dom towarowy w Hrubielowie, świeżo poślubiona panna
        > z wypożyczalni video z upiornie irytującym dzieckiem, a proboszcz powinien wró
        > cić do Tulczyna.

Powinien wrócić przed świętami BN, bo oficjalnie jego misja w Hrubielowie miała trwać rok, ale chyba już nikt w to nie wierzy.
        W sumie szkoda, że nie ma u nas tradycji spinoffów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka