Dodaj do ulubionych

Ania ma 3 lata MJM

IP: *.is.net.pl 21.09.10, 21:56
No wow!!! Ania ma 3 lata :O
Urodziła się wtedy co moja córa - jesienią 2005
Moja właśnie kończy 5 lat - tam wiosna więc powinna mieć jakieś 4 i pół!
Nieźle - no ale skoro ciąża Marty ponad rok trwała to wszystko możliwe hehe
Obserwuj wątek
    • iza232 najlepszy tekst wszechczasów! 22.09.10, 10:59
      Padłam!!! :)))
      Marta: "Jestem matką samotnie wychowującą małą dziewczynkę" i dalej "Czy ty wiesz ile rzeczy ma 3 letnia dziewczynka?" W pierwszym tekście pomyliła się okrutnie: to był chyba tekst Henia, przecież to on wychowuje małą dziewczynkę. A drugie to było chyba pytanie retoryczne, bo ona sama też pewnie nie wie ile tych rzeczy ma jej córka. Henio wie.
      • Gość: ???? Re: najlepszy tekst wszechczasów! IP: *.icpnet.pl 22.09.10, 11:14
        Praktycznie to dziecko to do henia powinno mówić mamo, marta nawet nie wie czy ania potrafi wiązać buty do tego nawet nie wie ile ona ma lat chyba że miała przechodzoną ciążę czyli w sunmie to dzecko w wieku dwóch lat poszło do pszedszkola paranoja normalnie???? nigdy w życiu nie widziałam takiej matki.
      • Gość: mo Re: najlepszy tekst wszechczasów! IP: *.subscribers.sferia.net 24.09.10, 09:14
        a może Marta chciała w końcu się dowiedziec i tak sobie pomysłała, że Budzyński jest bardziej w temacie (wszak pewnie każdy jest bardziej) i wie ile rzeczy może mieć 3 latka (lub niewiadomo ilo). Jednak pozytywne jest to, że wie jak dziecko ma na imię.
        • wiotka_trzpiotka umarłam!!! 24.09.10, 14:02
          >a może Marta chciała w końcu się dowiedziec i tak sobie pomysłała, że Budzyński
          > jest bardziej w temacie
          a w ogóle to jak ona sobie to wyobrażała- pobiora się i nie zamieszkają razem?odwiedzac się będą? jakoś to dziwne dla mnie
          a Budzyn nie może się do nich wprowadzić? do wyra Papugi się zmieści chyba
    • Gość: lucylla Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.chello.pl 23.09.10, 23:41
      Moim zdaniem rola się nie rozwijała, bo dziecko jest jakieś takie mało zdolne aktorsko.
      Może nie radziła sobie, była nieśmiała i pogubili się w scenariuszu.
      Ja na miejscu reżysera bym zmieniła osóbkę.
      • aga_ata Re: Ania ma 3 lata MJM 24.09.10, 11:30
        A ja myśle, że zdecydowali się na dziecko, bo chcieli może rozwijać wątek przez Norberta, może mieli nawet niezłe plany.

Ale niestety aktor zmarł i dziecko pozostało tylko problemem, a uśmiercić małą Anię to bestialstwo;-)
        • iza232 Re: Ania ma 3 lata MJM 24.09.10, 16:36
          Może Henio z Niną mogliby Anię zaadoptować. Zamknąć wątek i mamy Anię z glowy ;)
        • filipianka Re: Ania ma 3 lata MJM 24.09.10, 20:02
          > a uśmiercić małą
          > Anię to bestialstwo;-)

takie tragedie też się w życiu zdarzają niestety
          może właśnie jak serial taki życiowy (w założeniu, hehe) to mogliby pokazać emocje wynikające z dramatu jakim jest śmierć dziecka
          • piotr7777 Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 09:56
            > takie tragedie też się w życiu zdarzają niestety
            > może właśnie jak serial taki życiowy (w założeniu, hehe) to mogliby pokazać emo
            > cje wynikające z dramatu jakim jest śmierć dziecka

Przecież zmarła córeczka Marysi i Krzysztofa w pierwszym roku serialu.
            • aga_ata Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 11:08
              Kiedy to było...

A gdyby uśmiercić Anię, może Marta wzbiłaby się na wyżyny uczuć matczynych. Chociaż... nie, nie. Raczej nie...
              • Gość: misia Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.icpnet.pl 25.09.10, 11:50
                ej ale swoja droga aktorka wyglada tragicznie. ma brzydkie włosy o nieokreslonym kolorze i teraz ten aparat na zebach!<fuuujjjjj>
                • kosheen4 Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 13:36
                  Gość portalu: misia napisał(a):

> ej ale swoja droga aktorka wyglada tragicznie. ma brzydkie włosy o nieokreslony
                  > m kolorze i teraz ten aparat na zebach!<fuuujjjjj>

aparat na zęby fuj? a do kibla chodzisz? to jest dopiero fuj.
          • Gość: gocha Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.10, 13:54
            > może właśnie jak serial taki życiowy (w założeniu, hehe) to mogliby pokazać emo
            > cje wynikające z dramatu jakim jest śmierć dziecka

jesli chieliby pokazć ŻYCIOWOŚĆ serialu to po co zaraz poprzez tragedie? wystarczyłoby kilka scen gdy Marta odbiera dziecko z przedszkola, taszczy na rękach, przypina w foteliku samochodowym, robi zakupy z Anią w wózku sklepowym... wiele wiele innych spraw które robią samotne matki mające dziecko. teraz mogliby zaangazowac w sprawe Andrzeja, który zabiera dziecko na plac zabaw, rysuje z dzieckiem, maluje, lepi czy gra w cokolwiek.. takie przecież jest zycie, wiele ludzi ma po dwoje dzieci i sobie musi radzic, a codziennosc to nie tylko kolacyjki lub spotkania w kawiarenkach

dajcie spokoj z dramaten, dramat juz był po smierci mężą, niech pokażą że po takiej tragedii mozna normalnie żyć
            • Gość: Kama Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.net.stream.pl 25.09.10, 16:53
              Skonczylam z Mjm jakies 3 lata temu, ale lubie poczytac dyskusje na forum, bo zabawa jest zawsze przednia. Watek Marty to jest chyba najlepszy przyklad, jak zepsuto jeden z calkiem fajnych seriali obyczajowych. Pamietam, jak na samym poczatku Marta tez byla samotna matka, wychowywala Lukasza i byla wrecz nadopiekuncza. Dzieciak nie robil nic sam, wszystko zawsze pod nos i nigdzie nie mogl chodzic sam. Kiedy Marta zaczela sie spotykac z Jackiem (fantastyczny Gonera), to bylo wielkie halo, co na jego obecnosc powie Lukasz. Na dobra sprawe wszystko absolutnie krecilo sie wokol smarkacza. Minelo pare lat, pare tragedii i nagle scenarzysci w niezwykle wiarygodny sposob przeksztalcili postac Marty w jakas atrape matki. :/ Nie dosc, ze ma w nosie wlasciwie caly swiat, to jest jakas niezdecydowana pancia, bez celu snujaca sie po domu. Idiotyzm. Na samym poczatku serialu wszystko bylo bardzo spojnie prowadzone, zarowno watki jak i postaci. Teraz jest jeden groch z kapusta, nic sie nie trzyma kupy, plus scenariusz najwyrazniej pisza absolwenci gimnazjum.

Zupelnie na marginesie - Dominika Ostalowska jest wybitna aktorka, to co widzialam z nia w TeatrzeTv i filmach zawsze robilo wrazenie. Nie rozumialam dlaczego zgodzila sie na gre w Mjm, ale pierwsze lata serialu mogla jednak zapisac na plus. To co gra teraz (nie mam na mysl fabuly), to juz chyba podbijanie karty w fabryce. Szkoda.
              • iza232 Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 18:06
                Gość portalu: Kama napisał(a):

> Skonczylam z Mjm jakies 3 lata temu,

Eeeee, to zrobiłas duży BŁĄD ;)))
                >

• aga_ata Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 18:37
                  Dokładnie.

Teraz to się dopiero dzieje! :D
                  • Gość: Kama Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.net.stream.pl 25.09.10, 19:30
                    Czytam streszczenia co jakis czas i zaprawde utwierdzam sie w przekonaniu, ze to ostatnie podrygi. Cala ta "zabawna ekipa" skupiona wokol Cichopek i Mroczka i ich dzieje, to jest niewyslowiony zal. Starszyzna czyli Lucek i Barbara i te ich zabawy z koza, krowa czy szachami przechodza ludzkie pojecie. Nie dalabym rady ogladac, ale czytam co jakis czas watki na forum i to jest o wiele bardziej ciekawe od samego serialu.

Pomyslec, ze na samym poczatku w serialu pojawialy sie takie nazwiska jak Henryk Talar (!) czy Robert Gonera i z jakimi emocjami wszyscy to ogladali. Tak czy inaczej, podziwiam wasza wytrwalosc, dla mnie to juz raczej stracona sprawa :)
                    • aga_ata Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 19:32
                      Uwielbiałam wątek Marty i Jacka. Wtedy ten serial miał ręce i nogi.

Teraz, masz rację, raczej to żenada. Czasami mnie takie skrępowanie łapie, jak to oglądam, że strach pomyśleć, że wciąż to robię;)
              • Gość: the_accidental Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.toya.net.pl 29.09.10, 16:20
                Zgadzam się całkowicie z Kamą co do Dominiki Ostałowskiej. I też już wyleczyłam się z MjM już dawno, czasem tylko obejrzę jakiś odcinek, po czym gratuluję sobie decyzji o "odstawieniu". Pozdrawiam uzależnionych.
        • Gość: lucylla Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.chello.pl 28.09.10, 02:46
          aga_ata napisała:
          Ale niestety aktor zmarł i dziecko pozostało tylko problemem, a uśmiercić małą
          > Anię to bestialstwo;-)

Broń Boże, nie uśmiercać, ale mogłaby zachorować na jakąś nieśmiertelną, ale przewlekłą chorobę, leżeć w szpitalu, a po szpitalu - inna dziewczynka przejęłaby rolę.
          W końcu tyle dzieci w Polsce poważnie choruje, przy okazji można byłoby jakąś akcję propagująco-dydaktyczną przemycić :)
    • gazeta_mi_placi Re: Ania ma 3 lata MJM 25.09.10, 23:32
      Może jest opóźniona w rozwoju,tak bywa.
      • Gość: misia Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.icpnet.pl 26.09.10, 11:41
        a powiedzcie mi w których odcinkach mafrta i jacuś pobrali sie?
        • pluskotka Re: Ania ma 3 lata MJM 28.09.10, 09:34
          Łóżeczko nadal w używaniu. :)
          • bonnie75 Re: Ania ma 3 lata MJM 29.09.10, 21:31
            > Łóżeczko nadal w używaniu. :)

I do tego postawione na srodku pokoju. Robia prawdziwa niedojde z tego dziecka, jakby nie mogli zafundowac mu zwyklego lozka!
            • Gość: Polka Re: Ania ma 3 lata MJM IP: *.adsl.inetia.pl 30.09.10, 11:18
              to jest tragedia, bo moja dwulatka juz od ponad pół roku śpi w normalnym łózku!!!
              • marslo55 Re: Ania ma 3 lata MJM 30.09.10, 11:28
                Polka napisał(a):
                "to jest tragedia, bo moja dwulatka juz od ponad pół roku śpi w normalnym łózku!!!"
                Tak sobie myślę, że niezależnie od wieku Ani łóżko jej niepotrzebne, bo to dziecko z tego samego gatunku co Pawełek Lubicz: daj mu zapałki, śrubokręt, domestosa, a i tak nic się nie stanie z racji niemrawości jego. Zabierz łóżeczko, a i tak nigdzie nie popełznie.
                Fascynują mnie włosy Marty. To tak specjalnie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka