chelseaa 08.12.10, 23:53 Dobrze, że nie endomorświny, he, he Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alina Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 08:49 Bo pani farmaceutka za malo w aptece, a za dużo w krzaczorach przebywa. To się jej pokręciło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozambique Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: 10.1.1.* 09.12.10, 09:55 ENDORFINY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 10.12.10, 08:34 No i powiedział właśnie "endorfiny". Oglądałem powtórkę. Odpowiedz Link Zgłoś
chelseaa Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 12.12.10, 18:59 michal_82 napisał: > No i powiedział właśnie "endorfiny". Oglądałem powtórkę. Nie "powiedział", ale powiedziała, oczywiście "endomorfiny", bo to farmaceutka rozmawiała z koleżanką(Jungowską). A swoją drogą, facet, który ogląda powtórki seriali.... Hm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.home.aster.pl 12.12.10, 19:35 To się nie dogadaliśmy! :) Ja słyszałam jak Paweł mówił do Krysi, że ma za mało endorfin. A Wy o kimś innym? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 14:21 Malo wiecie to i glupoty piszecie. Endorfiny (ENDO - z laciny wewnetrzny) to takie hormony produkowane w organizmie, dzialaja na receptory opioidowe, na ktore dziala tez morfina. Czyli to wcale nie blad, bo morfina ma dzialanie podobne jak te endorfiny. Endorfiny to wewnetrza morfina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.home.aster.pl 09.12.10, 14:32 Krysi brakuje endorfin, taką diagnozę postawił jej mąż! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanka_poranka Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.net.stream.pl 09.12.10, 17:20 Endorfiny to tzw.hormony szczęścia, starsznie tego dużo jak człowiek jest zakochany. Czy Krysi to grozi? raczej nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.home.aster.pl 09.12.10, 20:17 Skoro to Paweł postawił taką diagnozę to coś w tym musi być! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: "Endomorfiny" w Klan odc. 1979 IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 09.12.10, 19:17 Hahahaha, aż zdębiałam kiedy to usłyszałam ;P Odpowiedz Link Zgłoś
sfi A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć 09.12.10, 23:00 Jakiś czas temu założyłam wątek o AJUWERDYJSKIM ośrodku, o którym opowiadał Eugeniusz na imieninach Elżbiety, ale prawie nikt tego nie skomentował. A jeszcze chyba wczoraj zauważyłam, że Czesia powiedziała WZIĄŚĆ gdy mówiła o wzięciu Ryśka ponownie do pracy. Coś za dużo tych pomyłek ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Francesca Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.acn.waw.pl 10.12.10, 13:00 Myślałam, że się przesłyszałam z tym 'wziąść' i 'endomorfinami'... Co się dzieje, przecież do tej pory bohaterowie Klanu mówili staranną, żeby nie powiedzieć aż arcypoprawną polszczyzną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.home.aster.pl 10.12.10, 13:06 Ja tam słyszałam, że Paweł powiedział endorfiny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: 83.1.81.* 10.12.10, 13:15 w takim razie radze wybrac sie do lekarza - od uszu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć 10.12.10, 13:28 Powiedział endorfiny, macie zbiorowe przesłyszenie. Oglądałem na drugi dzień po tej całej dyskusji i specjalnie zwróciłem na to uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.home.aster.pl 10.12.10, 14:12 No wlasnie ja tez!! Odpowiedz Link Zgłoś
monia515 Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć 10.12.10, 14:57 Nie wiem jak to sie stało, że w powtórce było endorfiny, bo w pierwotnym odcinku było na 100% endomorfiny. Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć 10.12.10, 15:02 To pewnie spisek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.146.127.144.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.12.10, 19:32 Nie wiem czy spisek. Ja w pewnym teleturnieju w pytaniu miałem zwrot "w benzynie" co mnie zmylio i odpowiedziałem jakąś bzdurą. Wszyscy słyszeli w benzynie, więc po nagraniu się poskarżyłem i w wyemitowanym odcinku już był zwrot "w medycynie". Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć 10.12.10, 17:04 zupełnie nie wiem o co wam chodzi, są endorfiny i endomorfiny, jest masaż ajuwerdyjski, a wziąść jest tak powszechnym błędem, że właściwie powinno stać się normą językową czy możecie napisać jak wg was powinne brzmieć poprawnie te nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 17:32 Wszedzie mowia endorfiny, to zaraz sie larum podniosl, ze Elizabet nowa nazwe wprowadzila. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: A j u w e r d y j s k i, w z i ą ś ć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 20:44 ib_k napisała: > zupełnie nie wiem o co wam chodzi, są endorfiny i endomorfiny, jest masaż ajuwe > rdyjski, a wziąść jest tak powszechnym błędem, że właściwie powinno stać się no > rmą językową Co do wziąść, pełna zgoda, zwłaszcza Czesia może , a nawet powinna robić takie bledy. Co do reszty, to rownie dobrze mozesz powiedziec, ze bynajmniej= przynajmniej, że są firany i firanki , dieta kopenhaDzka oraz ten winogron. Są endorfiny, a masaż nazywa sie ajurwedyjski. Owszem, ludzie tak mowią. Ale filolog nie powinien mówić "firany" i co tam jeszcze przytrafilo sie Krystynie, a farmaceutka wie, ze są "endorfiny". Bo to Elżuni były te "endomorfiny" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Pan Bolesław, drobiarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 08:53 albo jest kłamcą i pochodzi z Tłuszcza albo kolejną ofiarą ignorancji autora dialogow do tego serialu z misją. bo mieszkaniec miasta zwanego Turek nie powie "jestem z Turka" . On z TurkU jest, cholera jasna. www.miastoturek.pl/content.php?cms_id=143 Odpowiedz Link Zgłoś