Dodaj do ulubionych

Dlaczego Jacek Borecki

04.03.11, 15:39
nosi obrączkę na lewej ręce? Czyżby już uśmiercił Beatkę i został wdowcem?
Obserwuj wątek
    • Gość: jojo785 Re: Dlaczego Jacek Borecki IP: *.nplay.net.pl 04.03.11, 15:45
      z tego co wiem to on i ona(Beata) nosili obrączki na lewej ręce. Dużo osób tak robi.
      • iza232 Re: Dlaczego Jacek Borecki 04.03.11, 16:26
        To jakaś nowa polska tradycja? Na włoskiej licencji zresztą?
        • Gość: ela Re: Dlaczego Jacek Borecki IP: *.play-internet.pl 07.03.11, 15:11
          nie np protestanci też tak noszą.Ja też noszę na lewej,wygodniej mi.Znam wielu ludzi ,którzy tak noszą
          • iza232 Re: Dlaczego Jacek Borecki 07.03.11, 17:22
            Gość portalu: ela napisał(a):

> nie np protestanci też tak noszą.

Taaaak??? No proszę! A ja jestem protestantką od prawie 20 lat i pierwsze słyszę o tym. Co więcej nikt z mojego kościoła też nie nosi na lewej.
            • Gość: ela Re: Dlaczego Jacek Borecki IP: *.play-internet.pl 08.03.11, 12:57
              to ciekawe,bo ja protestantka i wszyscy znajomi tez tak noszą.I cóż w tym dziwnego?
    • gocha221 Re: Dlaczego Jacek Borecki 07.03.11, 16:47
      Tak z 90% świata nosi obrączkę, choć fakt, że w PL raczej "obowiązuje" prawa dłoń.
      No ale jak komu wygodnie.
      Ja czasem na lewą przekładam zagranicą, unikam wtedy pytań, czy jestem zaręczona :) (nosze pierścionek, choć nie zaręczynowy, bo takiego nie posiadam).
      • annie_laurie_starr Re: Dlaczego Jacek Borecki 08.03.11, 08:50
        Ja tez nosze na lewej - na prawej mialam tylko na slubie koscielnym i przelozylam bo jest mi wygodniej na lewej. Maz zyje i ma sie dobrze.
      • Gość: Honorata Re: Dlaczego Jacek Borecki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 20:48
        Masz rację, na Zachodzie w większości noszą obrączki na lewej ręce, tej "od serca". Tylko jakie to ma w ogóle znaczenie? Ja nigdy w życiu nie nosiłam żadnej obrączki ani pierścionka, bo uważam to za zwyczaj "murzyński" (jak również wszelkie inne "paciorki"). Ręce człowieka, to bardzo ważny, odpowiedzialny i godzien szacunku "instrument", a nie choinka do obwieszania jej bibelotami. Powinny być dobrze utrzymane, czyste i jak najbardziej wolne, gotowe do działania, a nie ograniczone rozmaitym "żelastwem". Pzrynajmniej ja tak uważam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka