tytus.wag 03.04.11, 20:07 widziałem w tv spot reklamowy gry o tron- zapowiada się całkiem interesująco. Swego czasu dość intensywnie czytałem martina, jestem ciekawy kto wcielił się w role poszczególnych postaci. Czy ktoś z Was zna dokładną obsadę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 04.04.11, 12:30 Muszę przyznać, że serial zapowiada się rewelacyjnie. Dzisiaj wieczorem, o 22giej, będzie można obejrzeć na HBO specjalny prolog. A co do obsady to wygląda całkiem ciekawie. - Charles Dance, chyba nie trzeba go przedstawiać. Ostatnio widziałem go w rewelacyjnej komedii - Pocztowe Piekło. W serialu pojawi się także Sean Bean (Boromir - Władca Pierścieni). REWELACJA. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 04.04.11, 22:02 no to już za chwilę prolog, najbardziej ciekawi mnie właśnie kreacja Seana Beana, we władcy pierścieni zagrał superowo! Gra o tron- niech się rozpocznie! Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 05.04.11, 11:34 tytus.wag napisał: > no to już za chwilę prolog, najbardziej ciekawi mnie właśnie kreacja Seana Bean > a, we władcy pierścieni zagrał superowo! Gra o tron- niech się rozpocznie! Możesz wejść na stronę hbo i obejrzeć prolog. Sean Bean w formie. Niezły, ciężki klimat. Fabuła na kolejne odcinki prezentuje się znakomicie. Co ciekawe prolog otworzył, jeżeli dobrze policzyłem, trzy różne wątki, które można będzie potem śmiało rozwijać. Oczywiście pomniejsze także istnieją. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 07.04.11, 08:06 co prawda to prawda, choć widziałem tylko prolog mogę już stanowczo stwierdzić, że na pewno będę oglądał kolejne odcinki gry o tron :) Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 07.04.11, 09:34 tytus.wag napisał: > co prawda to prawda, choć widziałem tylko prolog mogę już stanowczo stwierdzić, > że na pewno będę oglądał kolejne odcinki gry o tron :) Na pewno warto czekać na premierę 18 kwietnia. Dobrzy aktorzy i doświadczona ekipa producencka, to gwarant, że poziom powinien zostać utrzymany. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 09.04.11, 15:17 do premiery już mniej niż 10 dni :D na stronie hbo, poza tym, że można obejrzeć prolog, znajduje się bardzo wiele ciekawych informacji dotyczących produkcji np. opis premierowego odcinka. polecam Waszej uwadze graotron.hbo.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 13.04.11, 10:19 Sporo ludzi też zaczyna "lubić" serial na Facebooku. Zatem wydaje się, że serial osiąga już sporą popularność, a jeszcze nie było premiery. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 13.04.11, 18:02 dziś rano na fejsie nową produkcję HbO lubiło już ponad 800 userów :) dobrym pomysłem na przeżycie serialu jest jednoczesne czytanie książki i oglądanie kolejnych odcinków produkcji. Dni do premiery można już odliczać na palcach jednej dłoni... Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 19.04.11, 10:38 Dzisiaj jest już przeszło 2600 i po premierze. Serial jest świetny i wciągający. Zakończenie premierowego odcinka na prawdę mocne i niewątpliwie zachęcające do dalszego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.pppoepub.vspace.pl 19.04.11, 19:37 Zdecydowanie rewelacyjnie sie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 20.04.11, 15:33 Zapowiada jak zapowiada, ale zajrzyj na i ch stronę na fesjie, do premiery było całkiem przyjemie, a teraz to wszystko się rozkręca. Konkurs, wywiady, itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.pppoepub.vspace.pl 20.04.11, 18:49 A Ty robiłeś tą stronę czy pracujesz w HBO? Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 21.04.11, 08:59 Gram główną rolę w serialu. Ale tak na poważnie. Jestem pod wrażeniem tego jak to wygląda. Mam nadzieję, że to początek pewnej epoki, nie tylko chodzi o fantasy, ale seriali dla dorosłych, które nie unikają pokazywania przemocy, seksu, itd. Nie chodzi oczywiście o jakieś wielkie epatowanie nimi. Ale brak sztucznej autocenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 24.04.11, 08:18 jestem w tej chwili po 4 obejrzeniu pierwszego odcinka- wciąż można oglądać w HBO i HBO2 powtórki i z czystym sumieniem mogę napisać, że to majstersztyk. różnorodność poszczególnych królestw, tradycji rodów, ilość intryg (pomimo tego że to dopiero pierwszy odcinek) jest zaskakująca. polecam nie tylko fanom gatunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.pppoepub.vspace.pl 24.04.11, 09:20 W pełni się zgadzam. Nie jestem jakims fanem fantasy. Władce Pierścieni oglądnąłem z mody (podobało mi się) ale ten serial ma w sobie coś co przyciąga. Nawet złapałem się na tym ze nie moge się doczekać kolejnego odcinka co mi się zdarzało dotychczas tylko przy Jacku Bauerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japp-an Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 16:03 u mnie z tego serialu zrobiło się małe szaleństwo- nawet zamówiłem książkę. i choć drugi odcinek dopiero o 22 od rana szperam w necie w poszukiwaniu jakichś newsów dotyczących serialu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.pppoepub.vspace.pl 25.04.11, 16:56 Gość portalu: japp-an napisał(a): > u mnie z tego serialu zrobiło się małe szaleństwo- nawet zamówiłem książkę. Ale co postawisz sobie na telewizorze? Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 25.04.11, 18:55 Aż takim maniakiem nie jestem, by oglądać po kilka razy. Na pewno z chęcią w przyszości wrócę do serialu. Może po lekturze książki, a ta po 1 serii. A na drugi odcinek to się także nie mogę doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
toska075 Re: gra o tron obsada aktorska 26.04.11, 18:25 No mi się bardzo podoba ten serial . Oglądam z wielkim zaciekawieniem i czekam na dalsze odcinki. Szkoda ,że tak długo trzeba czekać aż cały tydzień. HBO HD daję radę z serialami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avvanturnikk Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.11, 22:31 zgadza się serial jest niesamowity. w HBO podoba mi się to, że nawet jeśli nie załapię się na pierwszą emisję (tak jak w przypadku drugiego odcinka) w intuicyjny sposób jest podana informacja kiedy będzie można zobaczyć powtórkę. no i superowo bo produkcja idzie w HD Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 28.04.11, 08:06 Znam takich, co oglądają każdy odcinek dwa razy. Dla mnie to oczywista przesada, bo może i to ciekawe widowisko, jednak bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: avvanturnikk Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.11, 10:59 pierwszy odcinek obejrzałem dwa razy, bo jakby nie patrzeć ten serial coś nowego. Do tego kilka razy przyglądałem się poszczególnym scenom doszukując się coraz to nowych detali, drugi odcinek obejrzałem raz + powtórki niektórych scen. Nie jestem aż takim zapaleńcem bo wszystkie kolejne odcinki maglować kilka razy, jednak im więcej zarejestruje się na początku, tym większa radość z oglądania kolejnych odcinków... Najbliższy odcinek jest pojutrze, a zatytułowano go Lord Snow :D Już jestem ciekawy co zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 29.04.11, 13:08 Mnie akurat czeka powtórka. Długi weekend. Jeżeli mi się przytrafia ponowne oglądanie, to raczej w na dłuższej przestrzeni, żeby prześledzić wątki, które mogły być otwarte kilka odcinków wcześniej. CZyli być może pod koniec 1 sezonu, jeżeli już. Oczywiście są seriale, do których fajnie się wraca nawet po 10 latach. Odbiór wtedy jest zupełnie inny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszyczek Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.11, 23:24 no, przede wszystkim jeśli oglądamy serial/czy odcinek po raz któryś tam nie ma już tych emocji który towarzyszą premierowej emisji i można zobaczyć w serialu więcej Gra o Tron nie jest tu wyjatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: gra o tron obsada aktorska 01.05.11, 10:28 Ja między pierwszym oglądaniem a drugim,przeczytałam książkę i widzę różnice. Zwracam uwagę na szczegóły,dialogi. Kilka razy do przesada ale na pewno warto każdy odcinek obejrzeć dwa razy. Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 01.05.11, 16:53 jeszcze raz- pomiędzy pierwszym a drugim odcinkiem przeczytałaś cały pierwszy tom Gry o tron? To wprost niewiarygodne, tomisko jest ogromne, a przerwa między odcinkami w HBO trwała tydzien... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.pppoepub.vspace.pl 01.05.11, 17:20 To pewnie żart. Jeszcze nikt nie przeczytał tak grubej książki w tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: gra o tron obsada aktorska 01.05.11, 18:29 Napisałam,że przeczytałam książkę między pierwszym oglądaniem dwóch pierwszych odcinków ale mniejsza o to. Ostatniego Harrego P. przeczytałam w 18 godzin więc tydzień na książkę o nieco większej grubości to i tak za długo.No ale teraz mam więcej obowiązków domowych. A czy ktoś nie wierzy to trudno,nie moja wina,że szybko czytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: gra o tron obsada aktorska 01.05.11, 18:35 Dodam,że duża w tym zasługa tematu książki bo gdybym miała przeczytać np.Quo vadis to i miesiąca by nie starczyło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tytus.wag Re: gra o tron obsada aktorska 01.05.11, 22:36 no wszystko super, też potrafię pożerać książki, ale zawsze mam potem wyrzuty sumienia, że nie "delektowałem się" książką i przeszła raz dwa... z serialem akurat nie ma tego problemu bo trwa dokładnie tyle ile trwa... Trzeci odcinek już jutro, a prawie już dzisiaj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.play-internet.pl 21.06.11, 22:52 Bez przesady. W tydzień spokojnie można przeczytać pierwszy tom. Książka jest gruba, ale wciągająca, więc naprawdę szybko się ją "wchłania". Po emisji pierwszego odcinka zdążyłam przeczytać Grę o tron i Starcie królów, także przy drugim odc startowałam już z pozycji oceniającego wierność adaptacji. Teraz pozostaje czekać do września .... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
dalenne Re: gra o tron obsada aktorska 22.06.11, 09:47 Rewelacyjny serial. Boję się czytać książkę aby nie wyłapywać różnic na niekorzyść ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubel Re: gra o tron obsada aktorska IP: *.play-internet.pl 25.06.11, 18:48 wiosna?!?! i za co ja płacę abonament HBO? Odpowiedz Link Zgłoś
robsonos Re: gra o tron obsada aktorska 29.06.11, 12:16 Za to samo co ja, za niezłą ofertę programową. Przecież teraz masz choćby Rodzinę Borgiów - polityka, ciekawe postaci, niezła obsada, świetna scenografia i całe mnóstwo intryg. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
jujitsu-kid Re: gra o tron obsada aktorska 25.07.11, 10:04 Niestety nie znam aktorów, oprócz Seana Beana, ale aktorsko ten serial stoi na bardzo wysokim poziomie, jeden z lepszych jaki widziałem. Dobrze grają aktorzy grający postacie z rodu Lancasterów, zwłaszcza karzeł i ten gó...arz książę :). Czekam teraz na następny sezon :) Odpowiedz Link Zgłoś
anabel5454 Re: gra o tron obsada aktorska 04.08.11, 13:43 uwielbiam ten serial jest naprawdę doskonały, świetna obsada, bardzo fajna fabuła no i dawno nie było w telewizji tak wciągającego serialu, bardzo dobra robota Odpowiedz Link Zgłoś
olala00 Re: gra o tron obsada aktorska 16.09.11, 13:37 nie przypuszczałam, że ten serial aż tak mnie wciągnie, jest więcej niż świetny ;). trzymam za niego kciuki, bo ma szansę na zgarnięcie kilku nagród emmy. Jestem ciekawa jak sobie poradzi. hbo będzie prowadzić transmisję na dwa fronty – w tv i necie. przewidują też jakiś konkursik :) Odpowiedz Link Zgłoś
issa1979 Re: gra o tron obsada aktorska 18.09.11, 19:53 a faktycznie, jest jakiś. znając swoje szczęście do gier, pewnie nie mam co liczyć, ale spróbować warto :) Odpowiedz Link Zgłoś