Dodaj do ulubionych

Mini serial Hbo

IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 15:30
Podobno od dziewiętnastego ma być emitowany kolejny serial ich stacji – Mildred Pierce. Na razie wiem tylko, że będzie w nim Kate Winslet i że ma sporo nominacji do jakiejś nagrody filmowej. Wiecie może coś więcej??
Obserwuj wątek
    • Gość: wiktorC Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 12.09.11, 19:18
      mówiąc szczerze, słyszałem tyle, ile ty. jestem ciekaw, co to będzie :)
    • matti_hautameki Re: Mini serial Hbo 12.09.11, 21:54
      To serialowa wersja filmu z Joan Crawford z 1945 www.imdb.com/title/tt0037913/

Historia kobiety, która po odejściu męża i śmierci młodszej córki, musi porzucić dotychczasowe życie kury domowej i wziąć sprawy w swoje ręce. Najpierw podejmuje pracę jako kelnerka, później zakłada swoją własną restaurację. W międzyczasie wikła się w romans ze znanym aktorem i ma problemy z wychowaniem starszej córki, która snobuje się na pannę z "wyższych sfer".

Sam serial niestety nie rzuca na kolana, mimo świetnej Winslet i pięknych zdjęć. Niestety brakuje mu trochę tempa, moim zdaniem jest za długi, w dwóch częściach spokojnie można było zmieścić tę historię. Ogólnie takie 6/10, no może 7 za kreację Kate.
      • samson-najt Re: Mini serial Hbo 12.09.11, 23:56
        Czyli samo życie, jednym słowem. Myślałem, że pięć odcinków to i tak niewiele... No nic, poczekam do poniedziałku i sam się przekonam co do fabuły. Dzięki za rozwinięcie tematu :)
        • Gość: fan Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 17.09.11, 21:46
          tak mi się wydawało, ze kiedyś ten tytuł obił mi się o uszy… co do tych nagród, zgadza się, ma sporo nominacji do emmy. nawet kate ma szanse na statuetkę za swoją rolę. a co do serialu… życzę mu jak najlepiej na naszych ekranach i czekam na poniedziałkowy wieczór.
          • eri22 Re: Mini serial Hbo 19.09.11, 08:27
            przepraszam za głupie pytanie, ale czy nie posiadając HBO mam szanse gdzie obejrzeć go? net?
            • black_magic_women Re: Mini serial Hbo 19.09.11, 12:14
              eri22 napisała:

> przepraszam za głupie pytanie, ale czy nie posiadając HBO mam szanse gdzie obej
              > rzeć go? net?

www.serialeonline.pl/mildred-pierce-2011-online
              • eri22 Re: Mini serial Hbo 19.09.11, 14:23
                super :) dzięki!
    • Gość: milka Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 12:43
      pierwsze odcinki super :) nie mogę doczekać się następnych :)
    • Gość: Gapa Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 14:18
      Ktoś z was tu zaglądających wie, czy HBO ma zamiar je powtórzyć? Najlepiej w godzinach wieczornych… Przegapiłam niestety :(
    • janka.janicka Re: Mini serial Hbo 20.09.11, 21:22
      Mają powtarzać jutro, tyle, że na hbo 2 o 20.00 i chyba również w niedziele, po kwadrans po 18. Do wyboru do koloru :)
    • Gość: numer raz Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 22.09.11, 15:33
      Początek serialu rewelka. Fajnie oddali klimacik lat trzydziestych. Plus za stroje i dekoracje :) Pzdr
      • eri22 Re: Mini serial Hbo 22.09.11, 17:46
        Ale postawa bohaterki- dla mnie- irytująca. Oglądam 4y odcinek, szczęście ze to mini serial :)
        • Gość: Lilka Re: Mini serial Hbo IP: *.play-internet.pl 23.09.11, 12:01
          Ja dopiero zatrzymałam się na drugim. No, tak trochę :/. Zwłaszcza przy wyborze pracy… Jakbym nie miała kasy, łapałabym wszystko, jak leci, bez względu na to, czy to sprzątanie czy gotowanie…. Ale ogólnie, serial bardzo ładnie zrobiony. Montaż, zdjęcia, kostiumy. Mała Veda cudownie wkurzająca :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka