Dodaj do ulubionych

KRUK w MjM

11.10.11, 20:55
No przegięli... Bezczelna reklama KRUKA...czy z budżetem tego tasiemca jest już tak słabo?? I to jeszcze Luckom przypadło to odpykać. To chyba ostatni odcinek, który oglądałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: kemot97 Re: KRUK w MjM IP: 82.132.139.* 11.10.11, 20:59
      wlazlo lokowanie produktu i okazuje sie ze polowa ludnosci Grabiny ma dlugi i to niesplacone.. ;)
    • Gość: kia Re: KRUK w MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.11, 00:12
      Lucki dostali za to pewnie jakąś ekstra kasę bo ostatnio w gazetach również reklamują Kruka.
    • justynabal Re: KRUK w MjM 12.10.11, 07:35
      Najbardziej żenujący odcinek, jaki miałam "zaszczyt" obejrzeć. Zamiast rozczulać się nad problemamu Lucków, czekałam tylko jak pociągną dalej tego Kruka i jakie to dobrodziejstwo dla ludu. Zresztą scena w sklepie, była miażdżąco podobna do reklamy Kruka w tv( tam na szczęście krótsza niż w MjM, bo w MJM to była najdłuższa reklama na świecie) . I pomyśleć, że telewizja publiczna takie coś funduje widzom( a abonament każą płacić)!!!!
    • Gość: anka Re: KRUK w MjM IP: *.ats.pl 12.10.11, 10:28
      a do tego jakie naciągane.Luckowa myślała ,że to on płaci raty ,... a on -że Luckowa.
      A swoją drogą , które to te meble kuchenne spłacają? jakoś nie widzę żadnej metamorfozy w kuchni.
      • meeegotka Re: KRUK w MjM 12.10.11, 10:58
        No szafki kuchenne przeciez!! A maja tych szafek raptem 4. Ile moze tyle tej "zabudowy" kosztowac? Gora 1000zl. Marysia zostawila im plik banknotow po 100zl, a oni mowia, ze to na pierwsza rate bedzie. No zezarly ich te odsetki chyba, bo to beda nadrozsze 4 szafki kuchenne w Grabinie. A scena w sklepie Kwasniakowej - tragedia, az wstyd mi bylo za Arlak, ze musi w tym uczestniczyc :-/
        • bardu Re: KRUK w MjM 12.10.11, 16:10
          Ja widziałam też dwusetki.
    • Gość: Aga Re: KRUK w MjM IP: *.dynamic.chello.pl 12.10.11, 11:27
      I tak nie przebili poziomu karty telegrosik w "Klanie" (może kwestia lepszych aktorów?). Ale zgadzam się - żenada.
      • railly Re: KRUK w MjM 12.10.11, 12:31
        Pamiętam, ze szafki kosztowały 4000 zł i była akcja ze zgubionymi pieniędzmi z kredytu.
        • eurytka Re: KRUK w MjM 12.10.11, 12:43
          To mnie również wnerwiło.Szafki aż tyle nie kosztują.
          zmian w kuchni nie ma:(
          No ale kruk windykuje nawet 80 zł, wiem z doświadczenia:(
          jak kto jaka durna umowę z telekomunikacja podpisał:)
        • Gość: stolat Re: KRUK w MjM IP: 195.117.239.* 12.10.11, 12:43
          To wychodzi jakiś tysiak za szafkę :]. Zaraz się okaże, że KRUK rozkłada na takie raty że Lucki dokupią drugi komplet i też nie będą płacić, bo taniej wychodzi w Kruku (który zresztą ma gawrona czy jakieś inne ustrojstwo w logo).
          Jaka radość mnie ogarnia, że nie płacę abonamentu...
          Ale aktor jak dzi**a - za kasę zagra KAŻDĄ rolę.
          • pluskotka Re: KRUK w MjM 12.10.11, 17:08
            W Klanie pierw reklamowali tusze, że niby takie wydajne i sru tu tu. A potem bliźniaki zużyły cały na stos kartek...czyli mało wydajne się okazały. Może w MjM jeszcze Lucków wplączą bardziej w te czteroszafczane długi, już bez nazwy firmy. Jakieś ABSy do nich wpadną czy coś.
            • myszka1969 Re: KRUK w MjM 16.10.11, 11:04
              Ale czemu się czepiacie??...Przeciez to sie chwali, ze w serialu jest troche edukacji...wg mnie dobrze zrobili ten watek a długi dotyczą bardzo duzej czesci społeczenstwa ( w tym mnie ;) ;( )

Głupio pokazali, jak laska Łukasza pouczała go, zeby nie wyrzucał baterii...no to była chała..zupełnie jakby czytała wiersz z kartki na szkolnej akademii :) :(
              • jerryone1 Re: KRUK w MjM 16.10.11, 11:33
                Pracujesz w Kruku?
                • myszka1969 Re: KRUK w MjM 16.10.11, 11:41
                  A wtedy miałabym dalej te długi?...Pewnie bym je wtedy spłaciła...proponowałam zresztą kiedys pewnemu bankowi spłatę wzamian za pracę;)

Nie wiem, co Was tak wkurza w tym watku...ze co niby Kruk z tego ma?..jesli tylko faktycznie dają ludziom "raty mozliwe do spłaty" jak w ich reklamie to chyba jest ok??
                  • Gość: Aga Re: KRUK w MjM IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.11, 12:54
                    Czy ty masz 13 lat? Serial to nie jest reklama. Wszelkie wciskanie reklamowego kitu w serialach jest żenujące i śmieszne. Zwłaszcza tak sztuczne jak w "Klanie" czy MJM.
                    • myszka1969 Re: KRUK w MjM 17.10.11, 08:46
                      Widac, ze nie masz pojęcia o roli jaka spełaniają seriale...jest nią rowniez rola edukacyjna!...chyba to dovbrze jesli edukuje sie ludzi, ze mogą umawiac sie z firma edukacyjna zamiast chowac gowe w piasek! z co niby ma z tego Kruk bo nie bardzo rozumiem Twoje stwierdzenie, ze to jest reklama...a nawet jesli to co?...moim zdaniem wiecej pozytku z tego.

Czy wątek badania cytologicznego w Klanie tez byl wg ciebie reklamą??
                      • jerryone1 Re: KRUK w MjM 17.10.11, 08:52
                        Edukuje się ludzie, że mogą umawiać się z firmą edukacyjną! Hahahaha skąd Ty się wzięłaś? Poza tym jeśli już ma edukować to nie powinno się wymieniać nazwy konkretnej firmy, ale możesz tego nie rozumieć sądząc po Twoich wypowiedziach :/.
                        • myszka1969 Re: KRUK w MjM 17.10.11, 09:03
                          Z firmą windykacyjną jesli nie pojąłes...

A slyszłaes np. o czyms taiim jak artykuł sponsorowany..słuzy edukacji a przy okazji przemyca informacje k konkretnej firmie...to tez jest pewna forma reklamy a na pewno promocji.

Jesli juz to moga sie oburzac inne firmy windykacyjne ale te jakos nie postarały sie nawet o wlasna reklame jaką ma KRUK...byc moze juz wczesniej miał najwiecej klientow a moze najlepszy stosunek do dłuzników...nie wiem, nie miałam u nich długu.
                          • jerryone1 Re: KRUK w MjM 17.10.11, 09:39
                            To się nazywa PRODUCT PLACEMENT (w tym przypadku nie mamy do czynienia z konkretnym wyrobem, ale usługą). Jeśli już jesteśmy przy tym temacie to np. jaki przekaz niesie za sobą (edukacyjny oczywiście) "ukryta" reklama herbaty MINUTKA lub jedzenie Delicji?
                            Oburzać mogą się nie inne firmy windykacyjne, ale osoby które płacą abonament RTV i nie życzą sobie robienia wody z mózgu i to w tak prostacki sposób.

A tak przy okazji:
                            Reklama jest jedną z kilku form Promocji (czyli węższe zagadnienie), więc zdanie: "...to też jest pewna forma reklamy a na pewno promocji." jest kompletnie bez sensu.

pozdrawiam
                            • myszka1969 Re: KRUK w MjM 18.10.11, 07:43
                              Wiesz, Słonko, skonczyłam PR więc wiem, co mówię.
                              Nie wiem, co tu ma do rzeczy Twój przykład z "Minutką"...A tak poza tym to ma wazniejsze problemy na głowie;)
                              • jerryone1 Re: KRUK w MjM 18.10.11, 07:55
                                Chyba po pierwszym semestrze skończyłaś. Poczytaj trochę literatury z zakresu Badań rynkowych i Marketingowych.
                                Czytaj ze zrozumieniem to wyłapiesz co ma do rzeczy...
                                pozdrawiam
                                • myszka1969 Re: KRUK w MjM 18.10.11, 07:58
                                  Cos jeszcze a propos nieszczesnego KRUKA w M jak miłosc?..

Osobiscie bardziej interesuje mnie serial i przekazywane w nim idee niz forumowe pyskówki dlatego jesli o mnie chodzi, to zakanczam te dyskusję.
                                  • Gość: Fojtek zakańczam :)))))))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.11, 09:10
                                    pani po PR,broniąca kruk'a
                                    Normalnie lokowanie produktu.
                                  • Gość: Alina Re: KRUK w MjM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.11, 10:33
                                    myszka1969 napisała:

>
                                    >
                                    > Osobiscie bardziej interesuje mnie serial i przekazywane w nim idee

Łomatko, nigdy nie pozwolę moim dzieciom na studiowanie PR :)
                                    • Gość: stolat Re: KRUK w MjM IP: 195.117.239.* 18.10.11, 11:51
                                      PR to skrót od Pogłębianie Redlin??
                                  • Gość: lolek Re: KRUK w MjM IP: *.radom.vectranet.pl 19.10.11, 19:10
                                    > Osobiscie bardziej interesuje mnie serial i przekazywane w nim idee niz forumow
                                    > e pyskówki dlatego jesli o mnie chodzi, to zakanczam te dyskusję.

Ty masz chociaz mature, dziecinko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka