Dodaj do ulubionych

MJM- przegląd bieżący

18.12.12, 15:24
widzę, że ubieracie choinki i lepicie pierogi, bo forum jakoś zamarło...
a u Mostowiaków tyle się dzieje!!!
między Mareczkiem a Małą Rudą Mi aż iskrzy i trzeba przyznać, że fajna będzie z nich para. tylko czy Basi się spodoba??? Budzyn w tarapatach, gangsterzy go szantażują, ale jednocześnie radośnie planuje sobie remoncik mieszkania, jakby nigdy nic- no co za mężczyna ze stali! Kasia się namyśliła i jednak by chciała, ale ten jej Bad Boy jednak nie chce, bo jej nie godzien... wzruszające i takie to romantyczne, a my bidulki czekamy kiedy w końcu ją.... :) czekamy też na Madzię i Pawełka, bo przecież tam jakaś ciąża miała być, a tu nawet jeszcze się nie całowali...
BTW co to była za piosenka, którą Mała Ruda Mi wczoraj przedstawiła? całkiem ladne to było...
Obserwuj wątek
    • matt_banco Re: MJM- przegląd bieżący 18.12.12, 15:33
      "Scarborough Fair", najbardziej znana chyba z wykonania Simona and Garfunkela ;-) Jak widac TVP realizuje misje w obszarze edukacji muzycznej. I dobrze.
      Ale fajne okreslenie Mala Ruda Mi ;-)
      • madi138 Re: MJM- przegląd bieżący 18.12.12, 15:38
        pasuje do niej, jak ulał, nieprawdaż??? :)
        jak Mareczek poprosił ją, by coś zagrała to byłam pewna, że usłyszymy 'Dla Elizy', a tu proszę, jak ambitnie...
        • roks30 Re: MJM- przegląd bieżący 18.12.12, 16:46
          O co chodzi z Budzynem i tym gangsterem?
          • aga_ata Re: MJM- przegląd bieżący 18.12.12, 20:13
            > O co chodzi z Budzynem i tym gangsterem?
            Nie wiem:p Nie oglądałam aż tak uważnie, ale wystarczy mi świadomość, że jest mega groźnie, a Budzyń jest w kolosalnym niebezpieczeństwie, ale wszystko będzie dobrze.

Zapomniałaś - autorko wątku - o sprawozdaniu z bohaterskiej postawy Tomasza Wargasa, który dzielnie walczy na przekór okrutnemu losowi, a także o wciąż pięknięjącej z dnia na dzień Martusi i coraz więcej mówiącej Ani :-D

A tak w ogóle to w MjM więcej jest wątków postaci typu Kasia, Bad Boy, Mała Ruda Mi, Barciś i jak będą zmieniać czołówkę kiedyś tam, to im się może znacząco wydłużyć lista obecności...
            • kemot97 Re: MJM- przegląd bieżący 18.12.12, 23:03
              MJM biezaco!!!!

90% kazdego odcinka to wstawki muzyczn-wizualne nic nie wnoszace do akcji. W sumie nie wiem czy tam jest jeszcze jakas akcja....

mamy zatem muzyczne podklady z przebitkami na ulice Warszawy, tramwaje i autobusy...
              • kachullcia Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 08:53
                ależ moi drodzy, z pewnej gazety się dowiedziałam, że Marek wyląduje w łóżku wcale nie z Małą Rudą Mi! Nawet fotki były!
    • misza.lecter Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 08:52
      Ruda /stara Ruda/ wczoraj pięknie wyglądała, by się związać mogła ze starszym z braci i wyjechać, wszak rezygnuje z "em jak miazga"??? mareczek niby ku małej Rudej Mi się skłania, ale czytałam iż ze szwagierka w łożnicy wyląduje:)))))))) Mucha mnie wkurza. mleczarnia na wierzchu, te szpile na nogach... ona w MOPS-ie pracuje????? i szefa od siebie chce jakoś tak, odepchnąć???? z mleczarnią na wierzchu???? Wargasa stopy pokazywali wczoraj długie minuty, obawiam się, ze tak może być kilka odcinków. a w ogóle to fajnie żyją.... siedzą, kawe piją, truskawki jedzą, nie pracują.... fajnie. podoba mi się:))))
      • myszka1969 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 09:53
        " Mucha mnie wkurza. mleczarnia na wierzchu, te szpile na nogach... ona w MOPS-ie pracuje????? i szefa od siebie chce jakoś tak, odepchnąć????"

Może scenarzyści chcą usprawnić i unowocześnić naszą pomoc społeczną ?? :) :)..Osobiście jednak bardziej gustuję w "Głębokiej Wodzie"...
        • myszka1969 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:00
          "A tak w ogóle to w MjM więcej jest wątków postaci typu Kasia, Bad Boy, Mała Ruda Mi, Barciś i jak będą zmieniać czołówkę kiedyś tam, to im się może znacząco wydłużyć lista obecności..."

Barciś osobiście bardzo mi się spodobał w roli tutejszego sadownika :)
          • kemot97 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:04
            Barcis to prawdziwy aktor w przeciwienstwie calego tego towarzystwa tam sie krecacego na planie
            • angazetka Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:18
              Prawdziwych aktorów to tak akurat trochę jest.
    • pearlinee Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:09
      wczoraj podczas sceny awantury magdy z ojcem i chochołem, tato mój zerknął na telewizor i bardzo poważnie skomentował: prostytutke sobie zaprosili i się z nią kłócą?
      Beznadziejnie stylizują Muchę ostatnio. Ona czuje niczym nie pohamowaną potrzebę pokazania Polsce, że urodziła dziecko i stała się demonem seksu.
      Jak pokazali ją w tej fundacji wczoraj, w tych szpilach i cycach pod brodą, to poczułam się zażenowana. Mucha wygląda teraz jak podstarzała lampucera, zero wdzięku, świeżości. Już chyba wolę Martę.
      • aga_ata Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:33
        >>Mucha wygląda teraz jak podstarzała lampucera, zero wdzięku, świeżości.

Świetne określenie. Ja też poczułam się zażenowana jest strojem i wyglądem ogólnie... Nie to miejsce, nie ten czas.

Czyli powiadacie, że Marulek się spiknie ze Złą Anną Arciuchową?
        To kiedy oni się z Kasią spikną... Chyba za jakieś 2 lata, jak dobrze pójdzie.
        • kemot97 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:40
          oj tam oj tam, Kasie cierpietnica fast-foodowa bedzie miotac sie od wyra do wyra, az w koncu zniknie z serialu. Tako mowio gwiazdy....
        • kachullcia Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 10:55
          spiknie się oj spiknie i to ponoć już w Sylwestra w ramach rozrywki to pokażą:)
      • misza.lecter Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:09
        Mucha wygląda teraz jak podstarzała lampucera, zero wd
        > zięku, świeżości. Już chyba wolę Martę.

a wiesz, ze masz rację:)))) Mucha wyglada brzydko. brzydko, staro. jak lampucera, właśnie!!!!
        • kemot97 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:16
          Mucha strasznie posunela sie po ciazy. Dodatkowo ten makijaz i proste wlosy w dlugi konski ogon dodaja jej lat - czasem widzi sie takie stare babcie z dlugim konskim ogonem, tak walsnie Mucha wygalda. FUJ!
          • pearlinee Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 12:07

moim zdaniem ona się nie posunęła po ciąży, tylko jest to kwestia właśnie tego jej nowego stylu. Wcześniej nie nakładała szpachli na twarz , podkreślającej wszelkie zmarszczki, nie czesała się na starą pudernice i nie epatowała z każdego ujęcia cyckami. Wczorajsza scena w fundacji, gdy rozmawiała z tą pokrzywdzoną kobietą, byłabardzo nie na miejscu, a głównymo bohaterami były dwa cycki Muchy.
            Ktoś wspomniał że ten serial teraz to tylko piosenki i ujęcia miasta. I tak jest. Zero akcji, nic się nie dzieje, wczorajsza końcówka zadedykowana stopom wargasa, w tle przejmująca muzyka. Porażka jednym słowem.
            • anonimowa_melancholiczka Re: MJM- przegląd bieżący 25.12.12, 11:43
              pearlinee napisała:

>
              > moim zdaniem ona się nie posunęła po ciąży, tylko jest to kwestia właśnie tego
              > jej nowego stylu. Wcześniej nie nakładała szpachli na twarz , podkreślającej ws
              > zelkie zmarszczki, nie czesała się na starą pudernice i nie epatowała z każdego
              > ujęcia cyckami. Wczorajsza scena w fundacji, gdy rozmawiała z tą pokrzywdzoną
              > kobietą, byłabardzo nie na miejscu, a głównymo bohaterami były dwa cycki Muchy.
              >
              > Ktoś wspomniał że ten serial teraz to tylko piosenki i ujęcia miasta. I tak jes
              > t. Zero akcji, nic się nie dzieje, wczorajsza końcówka zadedykowana stopom warg
              > asa, w tle przejmująca muzyka. Porażka jednym słowem.

Wieki tego nie oglądałam. Wargas to Tomek? Gdzieś czytałam, że aktor zastrzegł sobie, by nie kamerowali mu stóp i zażądał dublera...O, tutaj ;)
              www.pudelek.pl/artykul/42562/aktor_m_jak_milosc_zazadal_dublera_stopy/
              A ta mała ruda z którą Zaczes kręci to niby Ula jest? Ta z bidula znaczy się?
        • pearlinee Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:55
          Gdyby nie to, że ojciec Madzi jest jeszcze całkiem do rzeczy, scenarzyści mogliby wprowadzić watek, że Madzia to odrobinę młodsza siostra Simony :)podobny typ "urody" i styl.
      • asiek25 Re: MJM- przegląd bieżący 20.12.12, 12:03
        pearlinee napisała:

> wczoraj podczas sceny awantury magdy z ojcem i chochołem, tato mój zerknął na t
        > elewizor i bardzo poważnie skomentował: prostytutke sobie zaprosili i się z nią
        > kłócą?

To znamienne, że mężczyźni tak postrzegają styl Muchy :) Mój M. patrząc na nią, ubraną w tą niebieską kieckę z wywalonym cycem i różowy żakiecik, stwierdził, że wygląda jak dziwka :)))
    • vandikia Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:24
      Mnie się podoba nowy duet ojca <majora Krawca :P> i synka bad boya
      mili dla oka, żądam więcej scen

Ruda <od Tomka> ładnie wczoraj wyglądała
      watek z sadownikiem fajny, ciepły, Barciś mi się bardzo podoba w tej roli i te dwa małe łepki i ich knucie też
      • aga_ata Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 11:29
        A mnie ci gó...arze denerwują, niedługo to będzie serial o dzieciach, tylko patrzeć az pokażą intrygi małej Ani z Zosią, albo Wojtusiem, albo może samym Heniem!

Swoją drogą, gdzie się podział Henio? Przeoczyłam wyjaśnienie kwestii jego zniknięcia?
        • roks30 Re: MJM- przegląd bieżący 19.12.12, 22:43
          Hahaha. Ponawiam pytanie: o co chodzi z Bydzynem i Wojdasem?
          • myszka1969 Re: MJM- przegląd bieżący 20.12.12, 00:15
            "Mucha strasznie posunela sie po ciazy. Dodatkowo ten makijaz i proste wlosy w dlugi konski ogon dodaja jej lat - czasem widzi sie takie stare babcie z długim konskim ogonem, tak walsnie Mucha wygalda. FUJ!"

Ja w ogóle nie rozumiem, co to za styl...ona się na jakąs Cygankę robi czy co?...te usta bardzo ciemnym kolorem okropnie zrobione przy ciemnych włosach....A pamietam jak była takim sympatycznym dziewczątkiem- nawet jak zawierała to fikcyjne małzenstwo dla jakiegos Saszy
            :) :(...
            • majka_forum Przegląd starszych odcinków Mjm 15.01.13, 20:56
              Dziś w porannej powtórce starych odcinków nasza Mireczka grała barmankę/recepcjonistkę Patrycję w jakiejś siłowni w Gródku :D
              W szoku byłam bo myślałam że Mirka tak zaczynała a tu się dziewczyna przedstawia Jaroszemu jako Patrycja :P
              • myszka1969 Re: Przegląd starszych odcinków Mjm 16.01.13, 10:34
                Szkoda, ze tego nie widziałam...Lubie postac Mirki- jest ciekawa.
                Nie zauważyłam, ze w serialu są az takie błedy :)
    • abrakadabraaa Re: MJM- 961 16.01.13, 14:10
      961
      Odtrącony przez Agnieszkę Marcin upija się z rozpaczy i wdaje się w bójkę nad brzegiem Wisły. Pobity pojawia się u Chodakowskich. Marek zamierza spędzić kolejną noc z Anną. Intymną atmosferę zakłóca telefon od Ewy, wystraszonej obecnością Jacka pod drzwiami mieszkania. Marek zostaje u Ewy na noc. Antek jest przekonany, że Mostowiak związał się z jego mamą. Marek i Ewa dobrze się czują w swoim towarzystwie. Gdy podczas spaceru dzwoni Anna, Marek odrzuca połączenie.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka