Dodaj do ulubionych

Na krawędzi nic?

25.03.13, 16:13
Nie podoba mi się odegranie roli przez wychwalaną aktorkę młodego pokolenia Joannę Kulig. Zły dobór. Wygląda jak nastolatka co mocno razi w scenach z serialowym mężem. Zachowanie tak wyglądającej aktorki daje co najwyżej skojarzenia z nawiedzoną nastolatką. Mocno naciągane i karykaturalne.
Damięcki w roli prokuratora to też mocny zgrzyt.
Rola Marka Bukowskiego taki nieokreślone coś, jest wszędzie i bez celu. Tak samo Sadowski.

To na minus. Teraz na plus.

Podoba mi w tym serialu:
Urszula Grabowska.
Mirosław Baka
Niklińska w roli bogatej małolaty wyjątkowo mi się podoba.
Warchulska
No i Krzysztof Pieczyński szkoda, że tak krótko.
Obserwuj wątek
    • aga.doris Re: Na krawędzi nic? 25.03.13, 16:50
      Jak to nic?
      forum.gazeta.pl/forum/w,433,136747327,,Na_krawedzi_matka_7_lat_starsza_od_corki.html?v=2
      • ksionzka Re: Na krawędzi nic? 25.03.13, 18:04
        Widze, ze musiałam mocno nadepnąć na odcisk pod innym nickiem (?), że będziesz teraz latać za mną jak większość nawiedzonych i poprawiać, wytykać, czynić osobiste wycieczki. To jest dosyć żałosne.
        Ale nigdzie nie pisze, że nie można. ( żebyś miała co robić choć to dyskusyjna sprawa w potocznym kontekście)
        Wątek o którym piszesz z decyzji autora skupia się wokół wieku matki i córki i ma mnóstwo informacji nie związanych bezpośrednio z serialem. Ja wolałam stworzyć coś bardziej na temat samego serialu i obsady wyrażając jednocześnie swe zdziwienie " że tak mało tego i o tym"

Ale, nie zaczyna się od ale.

• kas_ma Re: Na krawędzi nic? 25.03.13, 19:40
          Hmmmm... Nie rozumiem Twojego ataku na agę.doris. Jeśli zadajesz pytanie, to dostajesz odpowiedź, a tu odpowiedzią jest link do wątku, bo na tym forum staramy się nie mnożyć bytów. Po za tym z Twoją postawą kojarzy mi się jeszcze wypowiedź któregoś ze stałych bywalców tego forum - spotykamy się tu pogadać o serialach, bo je oglądamy i lubimy. Nie jesteśmy hejterami czy innymi trollami, więc personalne wycieczki są niepotrzebne. Nie uważam, że ktoś Ci coś wytknął czy poprawił, masz gorszy dzień, że tak bierzesz sprawę do siebie?
        • angazetka Re: Na krawędzi nic? 25.03.13, 20:44
          Czepiasz się. Dziewczyna zalinkowała ci wątek, w którym mówimy o "Na krawędzi", a ty ją za to ochrzaniasz?
          • faszyna Poza krawędzią 04.04.13, 23:09
            Dzisiejszy odcinek jest poza krawędzią mojej wytrzymałości wobec słabości scenariusza i nielogiczności akcji. Po finalnych napisanych mogę tylko powtórzyć za filozofem: wiem, ze nic nie wiem. Powiem szczerze, takiego zagubienia w niespójnej akcji dawno nie przeżyłam. Chyba w przyszłym tygodniu poszukam jednak czegoś alternatywnego...
    • nowa_nudziara Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 10:47
      Joanna Kulig jest którąś tam żoną,przyszłego Sędziego Sądu Najwyższego, a obecnie już nią nie jest.W tej chwili będzie się mściła na swoim byłym mężu, który chciał się Jej pozbyć definitywnie,aby Mu nie przedszkadzała w robieniu kariery. Tylko nie wiadomo czy mu się to uda?.W tej chwili Pan Sędzia przeciw sobie ma dwie osoby : swoją byłą i w dalszym ciągu Panią Sajno.A jak będzie,dowiemy się z dalszych odcinków. Co do Damięckiego - fakt nie pasuje do Niego ta rola jako prokuratora, nie jest jakoś wiarygodny.Ale ktoś Go w niej jednak obsadził.
      • faszyna Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 11:02
        Nowa-nudziaro, jaki trafiający w sendo ten Twój nick. ;)
        Tylko tyle masz do powiedzenia o serialu?
        • faszyna Re: Na krawędzi nic? -literówka 05.04.13, 11:02
          Sorry, oczywiscie sedno, nie sendo...
      • nick_ze_hej Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 11:02
        Mu, Go, Niego - o Bogu piszesz?
        "Pani Sajno", jeśli nie zwracasz się do niej wprost tylko o niej piszesz to też "pani" z małej litery.
        Może jestem stary nudziarz ale pytam - ludzie kto i gdzie Was polskiego uczył?;))
        • baabeczka Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 12:39
          Nicu! Wiesz...to stara szkola jest, kiedy szanowano jezyk polski i sam piszesz Was z duzej litery,wiec cos w tobie jest... A co fo serialu, ja nie ogarniam, chyba za duzo skrotow,ja ogladam nieuwaznie i wlasciwie juz tylko patrze, ale nic innego w tym czasie nie ma...wiec patrze;-)))
          • nick_ze_hej Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 13:21
            Babeczko nie pleć bzdur! Jaka stara szkoła? Nigdy w języku polskim nie używało się w takim kontekście wielkich liter. No chyba, że pisano o Bogu lub jakiejś wielkiej, niezwykle szacownej osobie i to najczęściej już zmarłej. Nieuctwo i dorabianie do tego sztucznych teorii. Tyle!
          • angazetka Re: Na krawędzi nic? 05.04.13, 15:27
            "Was" i "Ty" - to formy z listów. NIGDY we wspólczesnej polszczyźnie nie pisano w ten sposób o osobach trzecich, chyba że o Bogu czy szacownym zmarłym.
            A serial sobie odpuściłam sobie po dwóch odcinkach.
    • mm969696 Re: Na krawędzi nic? 10.04.13, 23:20
      a czy ktoś może kojarzy co za piosenkę ciągle puszczają w tym serialu?
      • ksionzka ta? 12.04.13, 14:46
        www.youtube.com/watch?v=RfDR0P8x5Zs
        • ksionzka Re: ta? 12.04.13, 15:02
          www.youtube.com/watch?v=LQIAlWgvzt8
          www.myspace.com/582008745/music/songs/it-all-depends-on-the-heart-92467188
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka