vayacondios Re: Mjm moja lista absurdów 14.05.14, 10:13 tak, Marysia z minami jak z thrilllerów klasy E - cudowne aktorstwo!. Gapi się tak dziwnie, zamyśla, to jest tak głupie że aż śmieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 14.05.14, 17:42 Marysia zawsze miała tendencje do stuporowego spojrzenia w dal, ale teraz przy tej czarnej oprawie zaczyna się to robić wręcz horrorystyczne. Może zaciukała mężunia siekierką i wrzuciła poszadkowane części do kominka. Z tego co pamiętam koleżanka Martusi smaliła do Arturka cholewki, co się stało dalej romans był czy nie ? Jak to się skończyło? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Mjm moja lista absurdów 14.05.14, 17:53 No słyszałam/widziałam, nie pamiętam już, że Santana z Łakomską, w sensie z koleżanką Martusi ciągle się spotyka i chyba właśnie tego się dowiemy i dlatego Marysia ma traumę. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Mjm moja lista absurdów 16.05.14, 00:17 Co za licho mnie podkusilo, zeby po nocy posty w watku ulubionym czytac? Nie moge sie przestac śmiać, dzieki bardzo wszystkim😂 Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka0o Re: Mjm moja lista absurdów 14.05.14, 20:12 jakoś ostatnio mniej oglądam Mjm, może dlatego, że dawno odeszli od pierwotnych zamierzeń, ale postać małej Basi lubię najbardziej, bo jest najmniej naciągana, szczera i zabawna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pioterm20 Re: Mjm moja lista absurdów 14.05.14, 21:40 Czytałem dziś na WP, że Lubińska to wariatka (straciła synka i teraz to wróciło), będzie chciała otruć męża i porwać Mikołaja. Kolejny durny wątek w dodatku przypominający wątek Gałązkowej z 2002 roku. Co do odc. 1062 czemu Maryja nie wezwała karetki? Wkurzył mnie Filarski i Marszałek. Kiedyś poważni ludzie teraz zachowują się jak małe dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 16.05.14, 00:37 pioterm20 napisał: Co do odc. 1062 czemu Maryja nie wezwała karetki? Bo czuła, że z przyjęciem tego porodu rozpocznie nowe życie ;). Coś mówiła w ostatnim odcinku, że to wydarzenie to jakiś zwrot w jej życiu ;). Co tam, jakby nie wyszło, to by se zrobili nowe, nie? To mi bardzo współgra z jej ostatnim diabolicznym obliczem ;) Wkurzył mnie Filarski i Marszłek. Kiedyś poważni ludzie teraz zachowują się jak małe dzieci. A kiedy oni byli poważni? :D Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Re: Mjm moja lista absurdów 16.05.14, 12:05 A pamiętacie,że Maryja sama też rodziła u siebie w domu? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 16.05.14, 13:08 aga_wer napisała: A pamiętacie,że Maryja sama też rodziła u siebie w domu? ;-) Może ona tak lubi :) I Kinga też najwyraźniej, bo wykonała 500 telefonów do Piotrka, a ani jednego na pogotowie :D Odpowiedz Link Zgłoś
aga_wer Spojler nt Małgosi 19.05.14, 10:32 superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-odcinek-1072-smierc-michala-lagody-i-tajemnicze-znikniecie-malgosi_400645.html :-D :-D :-D Tego to już komentować nie ma jak :-P Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Spojler nt Małgosi 19.05.14, 11:12 "Dynastia" i "Moda na sukces" przy tym wysiadają. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Spojler nt Małgosi 19.05.14, 13:33 Wielka szkoda, ze Okraska zniknie z serialu. Zalosne jednak, ze Michal juz w snach widzi swoj pogrzeb, smutny zegna sie z Marysia (odc. 1065) i nawet nakazuje sie pochowac obok ojca. A mogliby sie w koncu pozbyc WQR.WIAJACEGO, wszechuzdolnionego i w ogole zayebistego pod kazdym wzgledem Pawla Zdunskiego, razem z bohaterka Maaaaadzia. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Spojler nt Małgosi 19.05.14, 14:37 A miało byś odwrotnie - to mysza miała umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Spojler nt Małgosi 19.05.14, 15:54 Boże, co za nieszczęśliwa rodzina! W każdej rodzinie są zgony, ale u Mostowiaków to już wysyp - wszystkie dzieci owdowiały, każdemu umarł mąż lub żona, jak można dalej żyć w takim ogromie nieszczęścia? Klątwę chyba ktoś na nich rzucił - toż to absurd nad absurdy! Nie mogę tego znieść - ci ludzie chyba nie mają ludzkich uczuć, że dalej mienią się być cudowna rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Spojler nt Małgosi 19.05.14, 17:03 Na dodatek kolejny smiertelny wypadek w Stanach. Ciekawe, czy Eryka z Kazanem stamtad wroca. Zywi. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Spojler nt Małgosi 20.05.14, 11:18 naturally_soft napisała: > Na dodatek kolejny smiertelny wypadek w Stanach. Ciekawe, czy Eryka z Kazanem s > tamtad wroca. Zywi. Kiedyś w tym seriali wszyscy jeżdzili do Berlina. Teraz na tapecie jest USA, widac że scenarzyści poszerzyli horyzonty. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa spoiler nt.dzisiejszego odcinka -Baśka 19.05.14, 18:40 Obejrzałam już odcinek który będzie wyemitowany dziś i w 80 procentach poświęcony będzie Basi i Ali - czy scenarzyści oszaleli? Problemy z ojcem Basi, zaręczynowe plany Pawła, na temat których Basia ma najwiecej do powiedzenia i decydowania. Basia to głowa tej rodziny, jej zdanie jest najważniejsze. Blech...................................... Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: spoiler nt.dzisiejszego odcinka -Baśka 19.05.14, 22:11 Skąd się biorą tacy durni taksówkarze? kto zabiera male dziecko samo do taksówki późną, ciemną porą, jadące do hotelu, czyli nie wiadomo, gdzie? Taksowkarze powinni zaprotestować. Czy Ala nie moze wykrzesać z siebie odrobinę ikry? Wiecznie smętny usmiech i ta sama mina. Poza tym - podobała mi sie Olga i akcja Janka wyrzucającego z knajpy jej absztyfikanta. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: spoiler nt.dzisiejszego odcinka -Baśka 19.05.14, 22:51 Ja znowu do tyłu jestem. Ta Olga to siostra Ali? Ten jej lowelas, niby laryngolog - że też takie placki jeszcze po ziemi chodzą? Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 09:55 moje hity ostatniego odcinka : 1. Pavulon, który mówi Ali ( w trakcie zaręczynowej kolacji) że pięknie wygląda. Taaa, mega naciągane, Ala ubrana jak zakonnica, z udręczoną miną. 2. Basia jadąca sama ciemną nocą do hotelu. Czy scenarzyści to już do reszty powariowali!!!? 3. I Michał włóczący się po okolicy i przepraszający wszystkich napotkanych. Strasznie to durne, że on ciągle nawiedza Tomka i ciągla zawraca mu d.... Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 11:53 no ja też nie rozumiem , po co Michał zawraca tyłek Tomkowi, w końcu na co dzień mieszkają tysiące kilometrów od siebie. a Ala faktycznie UDRĘCZONA. Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 11:58 Ja myślę, że powinni chyba Pavulonowi dopłacić sporo, że musi z tą męczennicą się zadawać. Nie wiem, po kim mała Baśka ma tyle ikry, bo na pewno nie po tej chodzącej zmorze. Sukienkę ubrała hehe - jedna w namiotach, druga w pogrzebowej scenerii. Coraz częściej mam wrażenie, że szkoda mojego telewizora na ten serial ale oglądam dalej chyba z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 12:56 Do tego wniosku doszłam ponad rok temu i sobie chwalę :) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 12:17 vayacondios napisała: >. Pavulon, który mówi Ali ( w trakcie zaręczyno > wej kolacji) że pięknie wygląda. Taaa, mega naciągane, Ala ubrana jak zakonnica > , z udręczoną miną. Płaszczyk i czapka, w których przyszła po Alę do szkoły, to dopiero była stylizacja, nie obrażając zakonnic;) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 12:27 dami251 napisała: > vayacondios napisała: > > >. Pavulon, który mówi Ali ( w trakcie zaręczyno > > wej kolacji) że pięknie wygląda. Taaa, mega naciągane, Ala ubrana jak zak > onnica > > , z udręczoną miną. > > Płaszczyk i czapka, w których przyszła po Alę do szkoły, to dopiero była styliz > acja, nie obrażając zakonnic;) po Basię znaczy się;) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 14:53 > Płaszczyk i czapka, w których przyszła po Alę do szkoły, to dopiero była styliz > acja, nie obrażając zakonnic;) co tam płaszczyk, ale te adidasy! Czy ona nie słyszała o kozakach albo chociaż zimowych botkach? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 15:35 gemowa napisała: > co tam płaszczyk, ale te adidasy! Czy ona nie słyszała o kozakach albo chociaż > zimowych botkach? CO my wiemy o ubieraniu;) teraz przecież do dresów szpilki się nosi, a do sukienek adidasy:) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 17:26 > CO my wiemy o ubieraniu;) teraz przecież do dresów szpilki się nosi, a do sukie > nek adidasy:) To akurat nie problem, bo ja do pracy jezdze w adidasach i eleganckim ubraniu :) Nie wiem czy w Polsce tak jest, ale u nas kazdy tak do pracy dojezdza, ja mam dlugi spacer z dworca, 30 min, nie ma szans w eleganckich butach dralowac, trzymam je w pracy:) Kazdy tak robi, faceci tez. Pamietam jak na poczatku to widzialam kiedy jeszcze studiowalam, wiele lat temu, myslalam 'ale wiocha' a potem sama wlazlam w ten system. Wiec moze Ala daleko chodzi i trenuje bieg/chod w drodze:) I zmienia buty w sklepie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 29.05.14, 15:47 A gdzie tak jest, ze zapytam z ciekawosci? :) Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 15:46 > co tam płaszczyk, ale te adidasy! Ufffff, już myślałam, że mi się coś przywidziało z tymi adidasami... :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 12:52 A mnie zrazil sposob, w jaki spozywali posilek, a wlasciwie Ala. Jakby nigdy nie byla w restauracji, rzucila sie na jedzenie, bez zyczenia "smacznego", jeszcze zabrala talerz Pawlowi. To samo Kinga, bodajze w odcinku, ktory bedzie emitowany dzis wieczorem. Wszystko jakos na chybcika. Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: Mjm moja lista absurdów 27.05.14, 13:49 naturally_soft napisała: > Ala. Jakby nigdy ni > e byla w restauracji, rzucila sie na jedzenie, bez zyczenia "smacznego", Życzenie komuś smacznego posiłku, według zasad savoir-vivre jest czymś zupełnie zbędnym, a w niektórych sytuacjach nawet niekulturalnym. Jeżeli jednak bardzo zależy nam na tym, żeby to stwierdzenie nie znikło całkowicie z naszego życia, wówczas wypowiadamy je tylko w sytuacji, gdy własnoręcznie przygotowaliśmy posiłek. Etykieta zezwala na używanie tego zwrotu jedynie przez samego kucharza lub kelnera. www.mowimyjak.pl/styl-zycia/savoir-vivre/dlaczego-nie-wypada-mowic-smacznego-czemu-nie-jest-zgodne-z-zasadami-dobrego-wychowania,92_32285.html Życzenie komuś smacznego posiłku, według zasad savoir-vivre jest czymś zupełnie zbędnym, a w niektórych sytuacjach nawet niekulturalnym. Jeżeli jednak bardzo zależy nam na tym, żeby to stwierdzenie nie znikło całkowicie z naszego życia, wówczas wypowiadamy je tylko w sytuacji, gdy własnoręcznie przygotowaliśmy posiłek. Etykieta zezwala na używanie tego zwrotu jedynie przez samego kucharza lub kelnera. www.mowimyjak.pl/styl-zycia/savoir-vivre/dlaczego-nie-wypada-mowic-smacznego-czemu-nie-jest-zgodne-z-zasadami-dobrego-wychowania,92_32285.html Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 27.05.14, 15:07 mmk9, a widziałaś tę scenę? Nie o "smacznego" tutaj chodzi, ale o samo zachowanie sie Ali, jakby nigdy nie była w restauracji. To miała być chyba scena zażyłości między partnerami, ale wyszło fatalnie, postać sie nie popisała i wyszło z niej buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 27.05.14, 16:32 Dokładnie, jakby pierwszy raz jedzenie na oczy widziała. I to wyjadanie Pawłowi z talerza, a potem zamiana bez pytania. Ja czasem też się z mężem zamienię i wiem, że nie pogniewałby się, gdybym to zrobiła bez pytania, ale sobie nie wyobrażam tego zrobić w ten sposób, mimo że jesteśmy razem kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 27.05.14, 19:41 Otoz to. Jak ktos narzuca szybkie tempo przy jedzeniu, od razu czuje dyskomfort. Poza tym odnioslam wrazenie, jakby przed wizyta w restauracji Ala cale zycie zasuwala jedynie ziemniaki ze skwarkami. Odpowiedz Link Zgłoś
sashka75 Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 21:12 Dzisiejszy odcinek 1066. Monika rozmawia z Piotrkiem na temat Anny i dziwi sie, ze Piotrek jej za dobrze nie zna, bo przeciez sa rodzina!! A Piotrek na to: No tak, ale daleka! WTF?? Od kiedy Najlepszy Prawnik w Warszawie jest rodzina Anny skoro jest ona siostra Hanki??? Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Mjm moja lista absurdów 20.05.14, 22:16 A jak nagle w rodzinie M i okolicach nagle namnożyło się wróżów. I Michał nagle objawiły się zdolności i czuje swoim 6 zmysłem, że coś złego wisi w powietrzu.... I Pyza kolacji w ekskluzywnej jadłodajni przełknąć jskoś nie może, bo coś wyczuwa negatywną energię. A sąsiadeczka byłego męza podtruła i dziecinę zwędziła. Ciekawe dlaczego ów mąż dzwoni do podłej żony aby wezwała mu pogotowie. Kinia też na okoliczność porodu, do wszystkich wydzwaniała a pogotowia nie wzywała. A Marysia zostanie chyba kolejnym kloszardem, może do towarzystwa dziadkowi Basi. Huraaa odcinek bez Basi i jej wiecznie skrzywionej mamusi, jednak się daje bez nich... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 10:20 > A Marysia zostanie chyba kolejnym kloszardem, może do towarzystwa dziadkowi Ba > si. Przecież za chwilę dostanie spadek po bracie - według polskiego prawa jest jego jedyną żyjącą krewną i dziedziczy wszystko. W tym serialu spadki zawsze spadają z nieba w najbardziej odpowiednim momencie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.par Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 22:18 malinowykrzak napisała: Huraaa odcinek bez Basi i jej wiecznie skrzywionej mamusi, jednak się daje > bez nich... Nie bój, nie bój, w odcinku 1068 nadrobią to z nawiązką. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 01:06 sashka75 napisała: Od kiedy Najlepszy Prawnik w Warszawie jest rodzina Anny skoro jest ona siostra Hanki??? Jest powiązany z nią przez tzw "zimne powinowactwo". Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 07:43 ina to krewni i powinowaci. Piotrek jest skoligacony z nia poprzez malzenstwo brata swojej matki z siostra anny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 10:11 > Od kiedy Najlepszy Prawnik w Warszawie jest rodzina Anny skoro jest ona siostra > Hanki??? No jak, przecież Anna jest siostrą jego cioci. Nie wiem jak Ty, ale ja znam rodzeństwo żon moich wujków. Anna jest więc jego daleką rodziną, nie krewną, ale spowinowaconą. Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 08:34 O ludzie! Scena Marysi z Martą w kawiarni była mega żenująca! Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 22.05.14, 13:16 a ktoś widział/zwrócił uwagę na Marysine spodnie???? Ni to skóra ni to co, błyszczące i opięte na maksa. No nastolatka normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 za kim tęsknicie w mjm? 22.05.14, 19:52 mógłby czasem Stefan zajechać do Grabiny, chyba nie umarł? Teresa z Agnieszką odwiedzić Pawła. Ze "świeższych" postaci brakuje mi byłej żony Pawła - Aśki. Swoją drogą nie mogę zrozumieć, jak po takich traumatycznych przejściach z poprzedniego małżeństwa, Pawełek znowu chce się zaobrączkować, przecież dopiero się rozwodził... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: za kim tęsknicie w mjm? 22.05.14, 23:41 Oj Stefana i Simony mi brakuje. I tej postaci granej przez Bosaka. Terasa mogłaby wpaść trochę zamącić, jestem pewna że by się jej to udało! A co, tylko Mucha ma mieć na to monopol? ;) Kisiel i Kwaśniakowa też mogliby czasem się pokazać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: za kim tęsknicie w mjm? 26.05.14, 15:17 o tak, Kisiel i Simona to była boska para :) Kamil (Bosak) to już się raczej nie da skusić na come back, nawet nikt o nim się ie zająknie, teraz Zezol robi za "ten typ " luzaka, i musi nam to wystarczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: za kim tęsknicie w mjm? 26.05.14, 15:30 Jakis rok temu Zduńskie z Madzią mówili o Kamilu - że się ożenił, jest przykładnym mężem i ojcem 2 córek. Odpowiedz Link Zgłoś
darkness99 26.05 27.05.14, 06:29 1. Chłopcy jadą z Grabiny do Warszawy, nie mają kasy, a Marek daje Mateuszowi 10zł (!!??) na taksówkę? 2. Lubiński mówi Kindze, że demoniczna małżonka go podtruwa, Kinia, mgr psychologii - pierwsze gdzie idzie - to do domniemanej trucicielki, by powiadomić ją o słowach męża Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: 26.05 27.05.14, 06:44 darkness99 napisał: > 1. Chłopcy jadą z Grabiny do Warszawy, nie mają kasy, a Marek daje Mateuszowi 1 > 0zł (!!??) na taksówkę? > Tyle im zabrakło - wyraznie bylo powiedziane. > 2. Lubiński mówi Kindze, że demoniczna małżonka go podtruwa, Kinia, mgr psychol > ogii - pierwsze gdzie idzie - to do domniemanej trucicielki, by powiadomić ją o > słowach męża > O tak, to bylo cooodne :))) On ma do niej zaufanie, wiec ona nie mowi nic swojemu mezowi, ale chlapie podejrzewanej zonie. Odpowiedz Link Zgłoś
darkness99 Re: 26.05 28.05.14, 08:08 czekolada72 napisała: > darkness99 napisał: > > > 1. Chłopcy jadą z Grabiny do Warszawy, nie mają kasy, a Marek daje Mateus > zowi 1 > > 0zł (!!??) na taksówkę? > > > Tyle im zabrakło - wyraznie bylo powiedziane. A to przepraszam :D Kiepsko ze mną, jeśli nie ogarniam tak skomplikowanego serialu :D Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: 26.05 27.05.14, 15:10 2. Lubiński mówi Kindze, że demoniczna małżonka go podtruwa, Kinia, mgr psychol > ogii - pierwsze gdzie idzie - to do domniemanej trucicielki, by powiadomić ją o > słowach męża Niezle to bylo :)) Trucicielka na to robi mine typu 'Och' i juz na podstawie tej nijakiej reakcji Kinia uznaje ze 'nie powinnam Ci byla tego mowic'. Rozumiem jakby trucicielka zemdlala i Kinia wtedy doszla w ciagu paru sekund do tego wniosku. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: 26.05 27.05.14, 16:27 darkness99 napisał: 1. Chłopcy jadą z Grabiny do Warszawy, nie mają kasy, a Marek daje Mateuszowi 10zł (!!??) na taksówkę? Wyraźnie było powiedziane, że wydali na taksówkę wszystkie swoje oszczędności, a i tak zabrakło im 10 zł. 2. Lubiński mówi Kindze, że demoniczna małżonka go podtruwa, Kinia, mgr psychologii - pierwsze gdzie idzie - to do domniemanej trucicielki, by powiadomić ją osłowach męża Przecież Kinga jest tak infantylna, że to zachowanie akurat mnie nie dziwi. Przecież ona nawet wysłowić się nie potrafi w taki sposób, żeby stworzyć chociażby pozory profesjonalizmu, a co dopiero racjonalnie zachowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: za kim tęsknicie w mjm? 11.06.14, 12:24 poważnie? nie przyuważyłam. Coś tam słyszałam ze o Kamilu mowa, ale że ojcem jest to nie dosłyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 09:31 ten Andrzejek to jednak menda jest. Chociaż z drugiej strony scenarzyści śmiesznie rozgrywają jego postac, przez długie miesiące ciągnie rolę przykładnego męża, ojca, no w ogóle super gość, aby za chwilę znowu oglądać się za pierwszą spódnicą która się nawinie. I ten powód który wczoraj zaserwował Marcie, że on taki niedopieszczony!!!. Bidulek :)). Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 10:24 Bardzo podobała mi sie akcja Marty w kawiarni z rywalką. Może trochę zbyt emocjonalnie do tego podeszła, ale każdy ma prawo czasem zaznaczyć swoje terytorium, zwlaszcza jeśli partner ma w zwyczaju korzystac z terytoriów innych. Ja zrobiłabym tak samo i choć raz Marta nie była chrząkającym memłonem, tylko kobietą z krwi i kości. Swoją drogą, bardzo ładnie Martusia wyglądała, w końcu zrobiła coś z włosami i miała całkiem fajną fryzure. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 10:51 oj tak, jak w odcinku nie pokazali Ali z Baśką, a za to więcej Marty to od razu nieco lepiej się oglądało. ostatnio rola Marty w tym serialu ograniczała się do stękania i chrząkania, była wiecznie martwiona. we wczorajszym odcinku znów miała w sobie więcej życia i była taka jak kiedyś. Pamiętacie ją sprzed kilku lat - wątki z Gonerą i tym drugim? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 11:41 gemowa napisała: > Bardzo podobała mi sie akcja Marty w kawiarni z rywalką. Może trochę zbyt emocj > onalnie do tego podeszła, ale każdy ma prawo czasem zaznaczyć swoje terytorium, Gdyby nie dzieci, pewnie zachowałaby się jeszcze bardziej emocjonalnie. Ciekawe jak rozwinie się ten wątek, Andrzej już długo był grzeczny, odstawiony na boczny tor chętnie wpadnie w ramiona wyposzczonej Soni, a Marta może będzie miała cierpiętniczy romans z Wiktorem? Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 14:13 I mnie się Marta podobała, zarówno wygląd, no może kolorystykę mogłaby zmienić jak i zachowanie. Jeszcze niedawno niezdecydowana jak mamałyga tym razem dowcipnie a zarazem dobitnie zaznaczyła terytorium. Szkoda tylko, że nic z tego zaznaczania nie wyjdzie bo Andrzejek ze swoją naturą babiarza poleci za nową spódniczką szybciej, niż się wydaje. Kinga ładnie wygląda, tylko jakoś dziecka w tym domu nie widać. Może już klocki układa jak reszta dzieci w tym serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Mjm moja lista absurdów 21.05.14, 22:19 >> A sąsiadeczka byłego męza podtruła i dziecinę zwędziła. Ciekawe dlaczego ów mąż dzwoni do podłej żony aby wezwała mu pogotowie.>> Musi z tego bólu zapomniał numeru na pogotowie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 23.05.14, 10:25 Chociaż to nie absurd, ale napiszę. Marta ukazuje się w serialu stosunkowo rzadko, ale gdy juz się pojawi, ja mam uczucie, że ta postać jest bardzo swojska. Jak wygląda, tak wygląda, nieważne, czy jest mamałygą, czy poważną sędzią, czy kim tam jeszcze (a kim jest teraz?) - jej wejście odbieram jako wejście kogoś bliskiego, miłego, dobrego znajomego. Z innymi postaciami tak nie jest, niektórzy są wręcz odpychający. Może dlatego wobec Marty żywię takie uczucia, że ona właściwie nigdy nie była świniowata, perfidna, wredna, pyskata, wręcz przeciwnie - na ogól poddańcza, poszkodowana, wykorzystana czy tez ciepły miś, milutka, łagodna. To postać pozytywna, bez jakichkolwiek złych emocji, podchodów, zdrad, perfidii. Podobna jest Maria, ale ona nie wzbudza pozytywnych uczuć. Nie jest dla mnie swojska, może ze względu na grę aktorki. A Marta? No cóż, im starzej wygląda, im jest grubsza i "poubierana", tym więcej moich dobrych uczuć wzbudza. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 00:00 Te zaręczyny i wścibska Basia, która przeszła samą siebie: "Tutaj się pierwszy raz pocałowaliście" i jeszcze: "No mamo, powiedz teraz tak!!!" Czekam na moment, gdy będzie ich animować podczas seksu :D Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 07:23 misterni napisała: > Te zaręczyny i wścibska Basia, która przeszła samą siebie: "Tutaj się pierwszy > raz pocałowaliście" i jeszcze: "No mamo, powiedz teraz tak!!!" > Czekam na moment, gdy będzie ich animować podczas seksu :D :D Jestem w stanie to sobie wyobrazic. I to nie jest nieprawdopodobny scenariusz. :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 10:09 > > Te zaręczyny i wścibska Basia, która przeszła samą siebie: "Tutaj się pie > rwszy > > raz pocałowaliście" Jeju, ten związek Pawła z Alą jest tak przesłodzony, że nie da się na to patrzeć. Żeby ta kobita wykrzesała z siebie trochę energii, ta ich namiętność udawana i Baśka non stop. Niech się pojawi jakaś była Pawła, nawet Madzia, Teresa albo Joanna i zdrowo namiesza, niech się coś dzieje. Śnieg w Grabinie pojawia sięi znika w ciągu jednego dnia. Budzyńska brodzi w lesie po kolana w śniegu, Bartek woła pod oknem Ulę, też stoi w zaspach, ale już Paweł oświadcza się na zielonej trawce;) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 10:43 W ogóle wszyscy tam chyba zapominają żeby urealnić ten styczeń (bo jest Dzień Babci). Ok, na śnieg wpływu nie mają, ale np. Kinga chodzi w rozpiętej króciutkiej skórzanej kurteczce, odpowiedniej raczej na wiosnę czy jesień a nie na drugą połowę stycznia z zaspami śniegu. Co prawda jeździ pewnie autem od męża więc ciepłych kurtek nosić nie musi, ale niechby chociaż założyli jej jakiś szalik. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 12:21 chyba za bardzo puscili kierownice scenarzysci, nie? co jeszcze wymysla? Odcinek 2005 Mała Basia tuli tate Pawła i mame Ale. -Och, och! - krzyczy- Będe taka szczesliwa jak jeszcze zrobicie tylko jedna rzecz! tylko jedną -Baśka, co ty znowu wymyslias?- pyta Ala i wywraca oczami az po obrzeża białkowe -Mamusiu, tak cie prosze, zamieszkajmy gdzie indziej! Tu nie lubie! -No dobrze- mówi Ala i znowu wywala oczami, tym razem wywijajac juz też powieki -super! Kocham cie! A możemy zamieszkac tam, gdzie Pawełek cie pierwszy raz cie stukał?! Mamusiu, pamietasz?! -Oczywiscie, że pamietam, kochanie- usmiecha sie krzywo Ala - Chodź tu do mnie, moja mała rozrabiaro. Przeprowadzimy sie tam, gdzie mamusia miała pierwszy orgazm z Pawłem. Skarbie, powiem co od razu, co to jest orgazm -Ale ja wiem mamusiu!- krzyczy rezolutna dziewczynka - Taro mi pokazał niedawno. I obieca, że narysuje mange, a ja bede tam wystepować! Och, tak cie kocham, mamusiu! I ciebie, Paweł! Paweł nie słyszy. Pochylony nad laptopem wkleja ogłoszenie o sprzedazy mieszkania, którego nie lubi mała Basia i ejdnoczesnie wkleja tez ogłoszenie o kupnie mieszkania w dzielnicy, którą wybrała Basia. Zarzuca pospiesznie szalik. -Pędze dziewczyny, do banku! Musze zlikidowac lokaty i konta oszczędnosciowe, bo mi nie wystarczy na nowe meiszkanie. Wroce pozno. Pa! -No, pa! - odpowiada półgebkeim Ala i znowu sie krzywi. Koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 12:42 > -Baśka, co ty znowu wymyslias?- pyta Ala i wywraca oczami az po obrzeża białkow > e Czy ktoś zauważył, że ten tekst pada ZAWSZE, jeśli w odcinku pojawią się Basia z Alą? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 12:45 :D > -Pędze dziewczyny, do banku! Musze zlikidowac lokaty i konta oszczędnosciowe, b > o mi nie wystarczy na nowe meiszkanie. Wroce pozno. Pa! > -No, pa! - odpowiada półgebkeim Ala i znowu sie krzywi. c.d. Okazuje sie jednak, ze nie musi, bo kiedy Pawel bierze dlugopis, zeby zlozyc podpis na dokumentach w banku, akurat dzwoni Janka z ambasady amerykanskiej, z lukratywna propozycja. Akurat potrzebuja fotografa do finalu Super Bowl. Ktos przypadkiem podsunal Obamie zdjecia mistrza w Glosie Grodka i ten jest pod wrazeniem. Oszczednosci Zdunskiego uratowane. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 14:30 Ależ absolutnie Basia ma rację. Muszą się przeprowadzić i to koniecznie do bloku w którym mieszka reszta rodziny. Kamizela nie będzie musiała z zapasami biegać .., Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 22:05 O matko:) Hahahahaha!! Super Bowl:) Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 13:21 Akurat potrzebuja fotografa do finalu Super Bowl. Kto > s przypadkiem podsunal Obamie zdjecia mistrza w Glosie Grodka i ten jest pod wr > azeniem. Oszczednosci Zdunskiego uratowane. :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
dorpaula Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 16:58 Matko Boska!Dziewczyno pisz scenariusze...:)))))też padłam!Proszę o cd Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 12:39 Mnie rozśmieszyło, że wszyscy czytają anons matrymonialny Kolendy, a nikt nie rozpoznał jego nr telefonu, który jak byk stał pod ogłoszeniem! I mogę zrozumieć, że Lucki stare, mogą nr nie znać na pamięć. Ale przy stole siedziała młodzież w postaci Antka i Mateusza, a oni jak wiadomo, niezwykle bystrzy są i zawsze wszystko wiedzą :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 13:03 chocbym miala przed oczami anonse z numerami telefonow moich rodzicow, syna, męża oraz moj osobisty, i tak bym nie rozpoznala Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 14:29 A jak skomentujecie pomysł, że matka Budzyna SAMA nagle sobie chodzi po lesie (kto ją tam zawiózł i po co? Gdzie był jej samochód?). Była w sklepie po niezwykle potrzebną gazetę Głos Gródka, pokłóciła się z Barcisiem o tę gazetę, a następnie znalazła się w lesie... Inna sprawa związana z psychologią postaci i konsekwencją w ich prowadzeniu. Barciś to taki wyjątkowy gentelman, a tu nagle w każdej scenie z Budzyńską arogant i buc (w tym samym czasie odbierał kolejne matrymonialne telefony i był dla rozmówczyń bardzo miły, mimo iż zdumiewały go propozycjami). Teraz zaręczyny Pawła i Ali - kicz w pomyśle na elektryczne oświetlenie całej przystani + ognisko na śniegu. Nowoczesność i tradycja w jednym? A może chcieli piec kiełbaski od razu na tym ognisku? Aż dziw, że Lucek nie dostarczył ich w plecionym koszyku od Kamizeli. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 14:43 ikarr napisała: > A jak skomentujecie pomysł, że matka Budzyna SAMA nagle sobie chodzi po lesie ( > kto ją tam zawiózł i po co? Gdzie był jej samochód?). Była w sklepie po niezwyk > le potrzebną gazetę Głos Gródka, pokłóciła się z Barcisiem o tę gazetę, Moim skromnym zdaniem, Budzyńska weszła do sklepu po zakupy, nie po gazetę, którą wzięła odruchowo do ręki, widząc zachowanie Kolędy zaczęła się z nim przekomarzać dla żartu. Kisielowa była sobą i wykurzyła klientkę ze sklepu. Jak Marek się dowie, to poleci jej po pensji, Budzyńska przecież nie wzięłaby byle czego, tylko wszystko z górnej półki;) W Grabinie zapewne wszystko pod ręką, to ze sklepu wybrała się do lasu na spacer i zbłądziła biedaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 14:48 Budzyńska to chyba autobusem do Grabiny przyjechała. Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 28.05.14, 22:26 Obserwując zachwyty Lucków, zwłaszcza jego, nad kolejną narzeczoną Pawła przypomniałam sobie oto, że każdą z poprzednich pawłowych dziewczyn, żon - nie żon, witali w podobny sposób. Każda była miła, wspaniała wręcz, każda uznawana była za wyjątkowo trafny wybór Pawła. A Mostowiakowie, zwłaszcza starsi, jako rodzina z kręgosłupem moralnym(wide sprawa Małgosi i |Michała) nie powiedzieli Pawłowi NIGDY NIC, że takie fruwanie z kwiatka na kwiatek jest niegodne, że sam rozwód jest niegodny, dziadkowie nie zwrócili uwagi na to, żeby się ustabilizował raz na zawsze i nie przestrzegli go przed kolejnym zerwaniem nowego związku, co na pewno stanie sie wkrótce, bo jakżeby inaczej. Na razie Ala jest cudem., a paweł ma dobry gust. Odpowiedz Link Zgłoś
konwalka Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 00:08 Tymczasem andrzej Budzyński wpada w drzwiach kancelarii na kolejną mamę ze szkoły ani. Rozpina pasek od spodni. -Pani, jak rozumiem, przyniosła mi jakieś tłumaczenie do analizy prawnej?- pyta omdlewajacą matkę i zabiera się za rozpinanie rozporka - O jaki język chodzi? - Staro-cerkiewno-słowianski i flamandzki- jeczy matka koleżanki Ani - Trzeba też uzupelnic kilka pojęć w narzeczu indu, ale to ... Andrzej bierze matke koleżanki wśród akt i kodeksu karnego. Nie zauważa, że do szklanych drzwi przyklejona jest twarz jego zony Marty. Tymczasem Kinga odwiedza lubinskiego w szpitalu. Sąsiad jest w stanie agonalnym. Monosylabami wydysza, że osoba, która do niego strzelała, to zona Beata. Wzburzona kinga pedzi na deszczową i wpada do lubisiowego domu. -Beata, ja nie wiem, jak ci to powiedzieć- zaczyna -Ale twoj mąż uważa, że... że to ty strzelałaś kinga krztusi sie z emocji. tymczasem beata, przeciwnie, jest dziwnie spokojna -A to debil - syczy. Nachyla się nad kuchenna ladą i przeładowuje leżącą na niej giwere. -No ja wlasnie tez sie zdziwilam - mowi zawstydzona kinga -ale wiesz, on teraz lezy w kamizelce kuloodpornej. Kolega mu zalatwil. Tylko ta kamizelka konczy sie na brzuchu, bo mieli małe rozmiary. Kinga przerazona dostrzega bron, ale zaraz sie uspokaja -Kupiłas misiowi zabawke- pistolet jak dorosnie, tak?- usmiecha sie promiennie, lecz szybko zaczyna sie doąsać. -Ale ja nie toleruję takich zabaw. no, musze lecieć, pa!- rzuca kinga i zostawia pogrążoną w rozmyslaniach beate. Ta juz wie, ze jutro musi celować w tetnice pachwinową, gdy niepostrzeznie wedrze sie z bronią do szpitala w czasie obchodu. Marcin chodakowski szuka w myslach rozwiazan ortopedycznych, jakie powinien zastosowac jego brat w czasie operacji pana waldka. Za drzwiami biura prezesa czai sie dysząca żądzą mordu dżejn. Nie wie, czy ma zastosować na swoim wymyslonym narzeczonym jeden z miliona chwytow i ciosow karate czy przestraszyc go smiertelnie pokazujac mu identyfikator z ambasady, zanim ten straci wazność. -Szukam mieszkania- płacze wprost w kolnierz marcina- Pomożesz mi? -Przeciez wiesz, ze mam kasie- odpowiada marcin i caluje dziewczyne soczyscie. Nie widzi, ze z tylu czai sie juz pielegniarka z dzieciecej onkologii i niepostrzezenie wciska marcinowi do tylnej kieszeni spodni czekoladki "merci". Wszytsko z boku obserwuje kasia. wybiega z placzem z budynku i wpada po uszy w snieżną zaspę. w innym szpitalu bezdomny pan stefan dochodzi do siebie po zawale i udarze. Woła notariusza, by sporzadzic testament. Zapisuje małej basi dwie góry i jezioro w walii oraz przylegający do nich zamek, który przed laty odziedziczył "wraz z tytułem czternastego lorda Aberystwyth." -ja nie wiem, paweł- martwi sie serdecznie Ala. -chyba nie przyjmiemy tego spadku... -Dlaczego?!- wykrzykują paweł i basia -Np bo ta góra taka wysoka. jak my tam wejdziemy, co? A wogole to taki zamek trzeba ogrzac, opalic, a to kosztuje. Nie mam na opał -Kochanie, poradzimy sobie- odpowiada paweł. - Masz mnie. A ja narąbie drew z tego lasu obok -No nie wiem...- krzywi sie Ala. - a wegiel? Paweł juz tego nie słyszy. Wyciaga z szafy siekiere i chowa ją do walizki. Nie wie jednak, że linie ryanair nie przepuszczą podczas odprawy siekiery w bagazu podrecznym... Ciag dalszy po wakacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 00:51 konwalka napisała: Ciag dalszy po wakacjach... Nie! Teraz! Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 07:37 Fajne:D Dawaj wiecej! Przypomnialy mi sie dawne dobre czasy na Ottku...serial zyl drugim zyciem na podstawie wymyslonych scenariuszy...:D Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 11:05 Pomysł bardzo fajny, ale moja propozycja jest taka, aby w celu wymyślania własnych scenariuszy założyć nowy wątek. Ten od początku służy obśmiewaniu absurdów, które wydarzyły się w odcinkach. A nie naszych fantazji :))) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 11:38 Dla mnie absurdem samym w sobie jest obsadzenie w roli Ali Olgi Frycz. Kompletnie nie przekonuje mnie że Paweł po tych wszystkich Majkach, Madziach i Joannach zakochał sie w takim chudym wypłoszu bez osobowości. Raczej uwierzę że pokochał Basię, a jej matkę musiał wziąc w pakiecie. Zresztą wszytskie poprzednie partnerki Pawła pokazują jaki typ urody i osobowości lubi, a Ala która zresztą chyba nigdy nie słyszała o staniku push-up i jak już odgadłyśmy nie ma zwyczaju jadac w restauracjach kompletnie do tego typu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 13:17 i te jej kołnierzyki wyłożone na sweterek jak uczennica z PRL. Marta w namiotach ta męczydusza w kołnierzykach. Poprzednie wybranki Pawełka były znacznie lepiej ubrane, miały biust na właściwym miejscu i nie robiły min umęczonych życiem starych panien. Powinna wrócić Teresa. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 14:41 emwu55 napisała: > i te jej kołnierzyki wyłożone na sweterek jak uczennica z PRL. Marta w namiotac > h ta męczydusza w kołnierzykach. Poprzednie wybranki Pawełka były znacznie lepi > ej ubrane, miały biust na właściwym miejscu i nie robiły min umęczonych życiem > starych panien. Powinna wrócić Teresa. Teresa akurat kojarzy mi się z umęczoną życiem cierpiętnicą, nie najlepiej ubraną a i biustu specjalnie chyba nie miała, ale bardzo chętnie zobaczyłabym ją ponownie w serialu. Agnieszka już chyba jest pełnoletnia, ciekawe jak wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 16:13 dami251 napisała: > emwu55 napisała: > > > i te jej kołnierzyki wyłożone na sweterek jak uczennica z PRL. Marta w na > miotac > > h ta męczydusza w kołnierzykach. Poprzednie wybranki Pawełka były znaczni > e lepi > > ej ubrane, miały biust na właściwym miejscu i nie robiły min umęczonych ż > yciem > > starych panien. Powinna wrócić Teresa. > > Teresa akurat kojarzy mi się z umęczoną życiem cierpiętnicą, nie najlepiej ubra > ną a i biustu specjalnie chyba nie miała, ale bardzo chętnie zobaczyłabym ją po > nownie w serialu. Agnieszka już chyba jest pełnoletnia, ciekawe jak wygląda? Teresa kojarzy mi sie z wiecznym zawodzeniem, przebeczala chyba polowe swojego czasu na planie. A dziewczyne grajaca AGNIESIE mozna podgladnac na facebooku, ok. 20 lat ma chyba teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 17:59 Hehe no właśnie o to mi chodzi - obydwie męczennice ale młodzieńcza fascynacja Teresą i zestawienie jej z obecną fascynacja mogłoby mu na to męczeństwo obydwu oczy otworzyć. Swoją droga ciekawe co się stało z poprzednimi żonami Pavulona. Gdyby tak nagle wszystkie żony i nieżony wróciły na raz - to byłby ubaw. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Olga Frycz jako Ala 29.05.14, 19:21 emwu55 napisała: > Gdyby tak nagle wszystkie żony i nieżony wróciły na raz - to byłby ubaw. Oooo tak, to byłoby super:) Ale wszystkie żony? to on miał jeszcze poza Joanną żonę? Ze wszystkich kobiet Pawła kojarzę Teresę, Magdę, Sylwię, taka z Oazy Ola chyba, ta którą grała Laura Samojłowicz, no i Joanna. Kiedyś jeszcze Anka ( Rosati) go podrywała. Więcej nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
wiewaj Re: Olga Frycz jako Ala 02.06.14, 21:44 nie słyszała tez chyba o grzebieniu:) a do tego wiecznie jakas taka przygarbiona. generalnie-kobieca jak diabli:) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Szczyt wszystkiego dzisiaj nastąpił :D 29.05.14, 16:09 :D:D:D:D:D:D Poplakalam sie ze smiechu. Przy paru zdaniach musialam uwazac, zeby glowny zawor mi nie puscil. :D Nie zauważa, że do > szklanych drzwi przyklejona jest twarz jego zony Marty. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Oni nigdy nie zauwazaja! > -Przeciez wiesz, ze mam kasie- odpowiada marcin i caluje dziewczyne soczyscie. :D:D:D > Wszytsko z boku obserwuje kasia. wybiega z placzem z budynku i wpada po uszy w > snieżną zaspę. :D:D:D:D:D:D:D > -Np bo ta góra taka wysoka. jak my tam wejdziemy, co? A wogole to taki zamek t > rzeba ogrzac, opalic, a to kosztuje. Nie mam na opał > -Kochanie, poradzimy sobie- odpowiada paweł. - Masz mnie. A ja narąbie drew z t > ego lasu obok Cala Ala i caly Pavulon :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Konwalka :-) 29.05.14, 20:31 Uśmiałam się przednio, dzięki :-) Dawaj dalej, dziewczyno, to jest cudne! ;-) A tekst: "Ja nie wiem, Paweł" - przeszedł już w moim domu do klasyki tekstów używanych na codzień :-) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Konwalka :-) 29.05.14, 22:45 A u mnie "Coś ty Baśka znowu wymyśliła?" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Budzynowa i Kolenda 03.06.14, 18:42 Wątek sam w sobie zabawny, nie powiem. Zachodzę jednak w głowę, czemu Budzynowa tłukła się z Warszawy do Grabiny autobusem. Co to, auta pani sędzia nie posiada? Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Budzynowa i Kolenda 03.06.14, 19:43 Pewnikiem posiada. Ale dlaczego PKSem jechała to faktycznie zastanawiające. Tak samo jak to, że ordynator nagle i to w trakcie operacji wrócił do szpitala i od razu, natychmiast! wiedział, że operują pacjenta, któremu spartolił kolano. Jak również to, że po tej operacji obaj wyszli w zielonych kostiumach jak prosto z magazynu - ani śladu krwi, jedynie lekko na rękawiczkach. I nie wiem dlaczego Kaśka się ciągle migdali z Marcinem w pracy - czy tylko to są jej obowiązki czy co? Patrzeć już na to nie mogę, dosłownie rzyg tęczą. Marcin od kiedy go wbili w garnitur i wsadzili na stołek bardzo stracił. Nudny i poprawny niczym Mroczek. Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Budzynowa i Kolenda 03.06.14, 20:38 zapomniałam jeszcze dodać, że ordynator wyrzuci na pewno z pracy dwóch młodych gniewnych, ale oni się nie poddadzą i założą prywatną klinikę zatrudniając oczywiście Marię, która pomimo swych ogromnych zawodowych walorów pracy znaleźć nijak nie może. Ewentualnie wykorzysta ona swoje nadzwyczajne umiejętności wskrzeszając ordynatorskiego psa, za co szczęśliwy ordynator da młodym podwyżki i awanse, a Marię oczywiście w szpitalu zatrudni na stanowisku przełożonej wszystkich przełożonych salowych i pielęgniarek. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Budzynowa i Kolenda 03.06.14, 21:47 A na koniec pokocha ją miłością namiętną, gorącą jak piec ... Nie może nam Marysia tak bez wielbiciela zbyt długo funkcjonować ... Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 08:17 ech, być Mostowiakówną..... kolejka amantów dłuższa niż do ortopedy na NFZ. I tak jeszcze na marginesie się zastanowiłam, gdzie Maria miała tę porcelanę rodową od Kamizeli dla Myszki, bo chyba nie w tej jednej niedużej walizce. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 09:57 Aktorka grająca Marię chyba zapomniała juz jaka była jej bohaterka. Teraz jest zupełnie inna, zauważyliście? Oczywiście równie serdeczna dla całego swiata, ale do tego jakaś taka kompletnie rozmemłana, powiedziałabym ze godna młodszej siostry. Pewnie chodzi o to, żeby pokazać depresję postaci, ale jakoś to nie za bardzo wychodzi. Poza tym rzeczywiście amantów wokól niej na pęczki, co chwilę jakiś obcy facet rzuca jej powłóczyste spojrzenia, że niby taka z niej niezła sztuka? Hmmmm, no cóż, mężczyzną nie jestem, nie mnie oceniać. A może chodzi o to że dziadek Artur nie wie co traci, łajdacząc się z blond prawniczką. Nigdy nie zrozumiem do końca pzresłania scenarzystów w tym serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 10:46 > Nigdy nie zrozumiem do końca pzresłania scenarzystów w tym serialu. Bo oni się co jakiś czas zmieniają, a każdy nowy pewnie ma własne koncepcje i pomysły rodem z kosmosu :)) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 11:01 Bardzo jestem ciekawa gdzie Maria zmiescila to pudlo od Mostowiakow. Walizki miala zdecydowanie mniejsze niz to pudlo. Czy alkoholizm Lucka nikogo juz nie dziwi?:)) Przedstawiany jakby to mialo byc cos smiesznego? W spoleczenstwie gdzie problem alkoholowy jest niestety dosc znaczny. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 13:29 od kiedy Baśka zdominowała ten serial i zajmuje coraz więcej czasu ten serial po prosu nie da się oglądać. Marcin też coraz nudniejszy. Kiedyś było zdecydowanie ciekawiej, więcej Perypetii dzieci Mostowiaków, a inne wątki byly bardziej poboczne, teraz mnóstwo Marcinka, Ali i jej siostry, Janki i innych pierdól, a prawie nie widać Marty, Marek ostatni też rzadziej, tak samo Kinga. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 22:03 I tak wracając do tematu, jakie śprytne są Ci scenarzyści. Kolendę pożenią z Budzyńską i eksmituje się ich do żółtego domku Martusiowego. Stoi chałupka i tylko wiatr w niej hula. Ewa z Mareczkiem zajmą Kolendową chatkę i zajmą się produkcją nowych Mostowiaków. A wnuczęta będa u babci i dziadka. Genialne Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Budzynowa i Kolenda 04.06.14, 22:24 A Agnieszka bedzie im wszystkim serwowala 27 salatek na kolacje... czy mnie oczy mylily, czy tez na kolacje zostały podane 3 salatki - i nic po za tym? Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Budzynowa i Kolenda 08.06.14, 09:34 xemxija napisała: > A Agnieszka bedzie im wszystkim serwowala 27 salatek na kolacje... czy mnie ocz > y mylily, czy tez na kolacje zostały podane 3 salatki - i nic po za tym? Ja mam czasem wrażenie, że na kolacje są podawane puste miski pomalowane na kolorowo. Jak scenarzyści będą dalej tacy pomysłowi to wkrótce zobaczymy jak Tomeczek taką miskę wcina, beka, uśmiecha się i mówi: "pysznie gotujesz". Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Budzynowa i Kolenda 09.06.14, 12:50 > Ja mam czasem wrażenie, że na kolacje są podawane puste miski pomalowane na kol > orowo. Jak scenarzyści będą dalej tacy pomysłowi to wkrótce zobaczymy jak Tomec > zek taką miskę wcina, beka, uśmiecha się i mówi: "pysznie gotujesz". Ale to przecież od dawna stosowany trik :)) Mnie nieodmiennie śmieszy, jak aktorzy piją kawę z pustych filiżanek. To naprawdę nietrudno rozpoznać. Pełną filiżankę trochę inaczej się podnosi, a poza tym ona wydaje trochę inny dźwięk przy odkładaniu jej na spodek. Nie mówiąc już o innym dźwięku przy mieszaniu łyżeczką w pustej i pełnej filiżance czy kubku :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Budzynowa i Kolenda 09.06.14, 13:07 asiek25 napisała: > Ale to przecież od dawna stosowany trik :)) Mnie nieodmiennie śmieszy, jak akto > rzy piją kawę z pustych filiżanek. To naprawdę nietrudno rozpoznać. Pełną filiż > ankę trochę inaczej się podnosi, a poza tym ona wydaje trochę inny dźwięk przy > odkładaniu jej na spodek. Nie mówiąc już o innym dźwięku przy mieszaniu łyżeczk > ą w pustej i pełnej filiżance czy kubku :)) No i te suche jak pieprz usta. Mnie to podnoszenie pustych filizanek do szalu doprowadza. A kiedy trzeba ukryc zazenowanie czy zaskoczenie, to oni sie tymi kubkami "z goraca herbata" wrecz nakrywaja. Kinga jest w tym "najlepsza". Odpowiedz Link Zgłoś
wiewaj Re: Budzynowa i Kolenda 09.06.14, 22:02 a Marysia ciągle w tych samych spodniach :) faktycznie jej sie nie przelewa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pipi43 Re: Budzynowa i Kolenda 10.06.14, 11:40 wiewaj napisała: a Marysia ciągle w tych samych spodniach :) faktycznie jej sie nie przelewa ;) Na kapcie też nie starcza. Łazi po tych białych , puchatych dywanikach w buciorach, jakby była u siebie. Muszę przyznać, że powrót tej postaci mnie rozczarował. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Budzynowa i Kolenda 10.06.14, 11:49 pipi43 napisała: > Na kapcie też nie starcza. > Łazi po tych białych , puchatych dywanikach w buciorach, jakby była u siebie. Michał nie żyje, a Wy o spodniach i kapciach Marysi oraz o pustych filiżankach;)) Też zastanawiam się kto czyści te dywany, może w stolicy nie chodzi się już w kapciach. Do tego jedzą same sałatki jak króliki:) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Budzynowa i Kolenda 05.06.14, 06:38 malinowykrzak napisała: > I tak wracając do tematu, jakie śprytne są Ci scenarzyści. Kolendę pożenią z Bu > dzyńską i eksmituje się ich do żółtego domku Martusiowego. Stoi chałupka i tylk > o wiatr w niej hula. Ewa z Mareczkiem zajmą Kolendową chatkę i zajmą się produk > cją nowych Mostowiaków. A wnuczęta będa u babci i dziadka. Genialne A jakie plany masz odnosnie chalupy Budzynowej pod Warszawa? Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: Budzynowa i Kolenda 05.06.14, 07:17 Opcje są łatwe do przewidzenia :) 1/ Budzyn wykorzysta chałupkę mamusi na gniazdko schadzek z tłumaczką lub zamieszka tam po wyrzuceniu przez Martusię, która nie zdzierży jego powrotu do kawalerskich przyzwyczajeń 2/ zamieszka tam podłamana życiem i mężem matka dziecka Budzyna z Budzynem juniorem. Rusałka owa ucieknie ze stanów, bo życie przy mężu stanie się dla niej nie możliwe. I znów będzie szukała pracy .... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 porcelana rodowa 04.06.14, 19:33 kachullcia napisała: > I tak jeszcze na marginesie się zastanowiłam, gdzie Maria miała tę porcelanę ro > dową od Kamizeli dla Myszki, bo chyba nie w tej jednej niedużej walizce. Ciekawe czy Mostowiakom jeszcze coś rodowego zostało na ślub Marka i Ewy, bo jak naliczyłam ślub Gośki byłby 9 ślubem ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: porcelana rodowa 04.06.14, 21:22 Mnie bardziej ciekawi, skąd w chłopskiej rodzinie tyle rodowej porcelany. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: porcelana rodowa 05.06.14, 06:15 Ale jakiej "rodowej"? W którym momencie to było powiedziane? Przecież to były zwykłe, białe filiżanki ze spodkami, które pewnie Maro w gratisie za zamówienie stu par pantalonów do swojego sklepu dostał ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: porcelana rodowa 05.06.14, 06:39 Wlasnie, Mostowiakowa przyniosla karton , opakowany, i poinformowala Lucka, ze to serwis kawowy dla Goski. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: porcelana rodowa 05.06.14, 08:08 oj nigdzie nie było powiedziane. Sama zinterpretowałam:))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: porcelana rodowa 05.06.14, 10:41 kachullcia napisała: > oj nigdzie nie było powiedziane. Sama zinterpretowałam:))))))) Prawdę mówiąc, ja też nie słyszałam co Lucki dokładnie gadają podając Marysi wielkie pudło, ale czy nie bez sensu jest taszczyć przez ocean zwykły serwis kawowy dla Myszy, która ma przecież wszystko, willę z basenem itp. Dopowiedziałam sobie, że to musi być coś wyjątkowego:)) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: porcelana rodowa 05.06.14, 11:29 e czy nie bez sensu jest taszczyć przez ocean zwykły serwis kawo > wy dla Myszy, która ma przecież wszystko, willę z basenem itp. Najlepsze jest to ze jesli mieszka w Arizonie, czy LA, to kazdy pierwszy lepszy domek ma przynajmniej maly basen w ogrodzie, calkowita norma :)) Cos jak M3 :)) Ale willa z basenem brzmi dumnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 11.06.14, 09:01 No więc wg mnie scenarzysci poszli po bandzie na maxa! Albo maja tam jakiegos niespelnionego scenarzyste marzacego o filmach sensacyjnych, ktorego jednak w sensacji nie chcieli - wiec przemyca do MjM. Ilez mozna - Kazan, mordercy z Budzynem, Paulina, zapewne cos o czym teraz nie pamietam, terazz Joasia. Film o rodzinie M - zamiast o rodzinie - a mogli tak pieknie w nowym sezonie zaszalec - corki Marka, syn Marty, Zosia, oraz blizniaki, do tego problemy srednich Mostowiakow z najmlodszymi - dziecmi Kini, mala Basia, Wojtusiem, Ania, nawet upiorna Baska; a tu znowu sensacyjny kosmos z Koroniewska. Czy ta aktorka ma jakis kontrakt dozywotni, ze w kazdej chwili moze wrocic do serialu, np za 25 lat. Szczerze piszc to raczej wolalabym banalny melodramat z potencjalem - Malgosia wychodzi za Michala, rodi sie dziecko, Malgosia i michal gina w wypadku, albo niech Michal sam, a Malgosia zwieje, a Joasia przyjezdza do Polski z wojtusiem i malym Łagoda i niech tu sie rozkreci cos obyczajowego a nie marna podroba sensacji. Jestem mocno zdegustowana, zniesmaczona, moze przez wakacje mi przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Mjm moja lista absurdów 11.06.14, 11:56 10/10 znaczy: nic dodać - nic ująć:) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 26.06.14, 10:02 Jak tam dziewczyny życie bez serialu?;)) Właśnie przeczytałam, że Anna Wendzikowska czyli serialowa Monika jest w ciąży, ciekawe co z jej wątkiem, czy gdzieś ją wyślą jak Ewę Kolędową czy może dopiszą jej "brzuszek" ? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 26.06.14, 10:14 Monika to postać epizodyczna, w zasadzie chyba mało kto zauważy jeśli jej jakiś czas nie będzie. Odcinki powakacyjne sa już nakręcone, więc jeszcze na pewno będzie sie pojawiać, a potem można ukryć ciążę np. sadzając ją za biurkiem czy zasłaniając segregatorem z dokumentami :) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 26.06.14, 16:02 gemowa napisała: > Monika to postać epizodyczna, w zasadzie chyba mało kto zauważy jeśli jej jakiś > czas nie będzie. Może i tak, ale ja znacznie wolę jej wątek niż Anny z Wernerem, mogłaby coś namieszać, poromansować, podnieść komuś ciśnienie:) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 29.06.14, 11:52 ciśnienie to ona podnosi mi - swoim głosem i fochami. Niech ten jej wątek popadnie w zapomnienie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
vvwwvv Wyśledzona wpadka.Olga Frycz już była kiedyś w MJM 04.07.14, 10:39 Z nudów oglądam powtórki MJM sprzed 7 lat (rano lecą w Dwójce odcinki z 2007-2008). Pamiętacie jak młodzi Zduńscy zamieszkali w domu na Deszczowej, który naraił im Boguś (to był dom jego ciotki)? z Magdą, która jeździła na zagraniczne misje i z Kubą, i z Asią - podopieczną Bogusia, która startowała do Szansy na Sukces i innych konkursów śpiewaczych? Jest scena, w której Aśka tańczy w domu z dwiema koleżankami. Jedną z nich gra Olga Frycz. Wypowiada nawet kwestię - "Aśka, ale masz drętwych współlokatorów". Ewidentna wpadka i brak listy aktorów serialu - gdyby to już wtedy była obecna serialowa Ala, to powinna pochylać się nad wózeczkiem z małą Basią :P Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Wyśledzona wpadka.Olga Frycz już była kiedyś 04.07.14, 11:53 Żadna wpadka, kilku innych aktorów którzy są teraz w stałej obsadzie grało przed laty w tym serialu epizody. Scenarzyści liczą na to, że widz juz nie pamięta że ktoś pojawił sie na ekranie przez kilka sekund jako recepcjonista czy kelner. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Wyśledzona wpadka.Olga Frycz już była kiedyś 05.07.14, 17:32 vvwwvv napisał(a): > Ewidentna wpadka i brak listy aktorów serialu - gdyby to już wtedy była obecna > serialowa Ala, to powinna pochylać się nad wózeczkiem z małą Basią :P Zapewne Baśkę zostawiła pod opieką Olgi;)) Odpowiedz Link Zgłoś
korowiow20 Re: Wyśledzona wpadka.Olga Frycz już była kiedyś 08.07.14, 18:30 Co do Olgi Frycz to niezła alegoria. Wypowiada kwestię o "drętwości", kiedy jej postać lata później jest najbardziej drętwą wśród wszystkich XD. Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Mjm moja lista absurdów 02.09.14, 22:10 a gdzież nowe wpisy w moim ulubionym wątku? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.pychaciasta Re: Mjm moja lista absurdów 02.09.14, 23:47 To ja zacznę w tym nowym sezonie ;) od małej wpadki. Pierwszy powakacyjny odcinek Marcin "ubolewa", że brat nie ma pracy, ten kolega jego dostał pracę, Olek nie. Jest impreza, na którą Olek nie przychodzi, przysyła jednak smsa, że był w robocie i "jest dętka". Czegoś tu nie rozumiem? Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 00:43 Bardzo proszę - gdzie podziało się dziecko Marysi??? Było wspomniane, że gdzieś je zostawiła czy scenarzyści o nim po prostu zapomnieli? Albo pamiętali, ale idą juz tak daleko w robieniu z widza kreatyna, że stwierdzili, że i to mu nie zaszkodzi.. Te odcinki są jeszcze gorsze niż te, które były przed wakacjami, masakra z tragedia, a człowiek głupi, sentymentalny i ogląda grom wie po co :/ Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 06:26 Ale miało być śmiesznie ? Wybierają dziewczyny suknie i po połowie kieliszka dziewczyny jak po butelce... A sklep sam jak zawsze sprzedaje... A co to się stało, że ktoś ma odbierać Basię ze szkoły i to takiej co jest 2 kroki. Dotąd jakoś sama łazuła dniem i nocą i było w porządku ... Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 08:29 Pilnujcie Wojtusia! - ostrzegła Mostowiaków blondynka, ale jak przyjechała ruda, to bez wahania wysłali Wojtusia samego po kamizelkę dla dziadka. A gdyby się w krzakach się sekta czaiła.... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 09:41 Oooooo, wrócił mój ulubiony wątek!!! Dla mnie największym absurdem jest to, że wciąz ten serial oglądam :) A tak przy okazji, przepowiadałam przed wakacjami że na pewno znów w najbardziej odpowiedniej chwili spadek spadnie z nieba - i prosze, wywróżyłam: spłukana Marysia dostaje od brata nieboszczyka dokładnie tyle kasy ile potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 13:06 A co to się stał > o, że ktoś ma odbierać Basię ze szkoły i to takiej co jest 2 kroki. Dotąd jakoś > sama łazuła dniem i nocą i było w porządku ... To samo pomyslalam. Moze nagle sie okazalo ze oprocz komorki dziecku przydalaby sie bardziej jakas opieka. A Ala jak zwykle swoje 'oj Pawel co ja mam robic' bo przeciez sukienki biedna wybrac nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 11:39 Całe wakacje czekałam na mój ulubiony wątek :DDD Na razie jakichś większych absurdów nie zauważyłam, ale faktycznie jakaś ta nowa seria drętwa na razie. Może się rozkręci. No i uśmiałam się jak sobie uświadomiłam, że każde z dzieci Mostowiaków pochowało już swojego pierwszego współmałżonka. A Gośka to nawet dwa w jednym - pierwszego i przyszłego :DD Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 11:57 Mnie tylko rozsmieszylo, jak we wczorajszym odcinku Tomek, Aga i Marta dyskutowali, co poczac w tych nowych okolicznosciach przyrody i Agnieszka nagle wypalila do Tomka, jakby od niechcenia, przy okazji "Zarezerwowalam ci lot do Stanow, lecisz dzis poznym wieczorem." A bylo pewnie juz kolo poludnia, bo i Zosia zdazyla zabrac Wojtka na spacer, i to, i tamto. Zupelnie, jakby chodzilo o wypad na druga strone miasta. Nad tym, ze Wojtek wyladowal u starenkich Mostowiakow, ktorzy chwala bogu, ze sami ze soba daja sobie jeszcze rade, szkoda nawet strzepic jezyka. No i faktycznie, ktos juz wspomnial, gdzie podziala sie marysina Basia? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 07.09.14, 10:19 Basia może też jest u starych Mostowiaków, tylko jej nie pokazują? :D Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Mjm moja lista absurdów 08.09.14, 07:17 No i po co pokazywać, pewnikiem śpi jak wszystkie Mostowiakowe dzieciska 24h na dobę. Obudzą się, kiedyś może w np wieku 16 lat i jakiś wątek z romansem w tle czy złym człowiekiem z internetu im się przydarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
belcia1 Re: Mjm moja lista absurdów 08.09.14, 21:53 O matko! Budzyn w garniaku po krzakach goni, porzuciwszy wcześniej chrzciny! Czymże są chrzciny wobec wizji wycieczki szkolnej?!:) Wątek podtruwającej żony Roberta, to już w ogóle brak słów! Chłopa ze szpitala wypuścili i we krwi nic nie zbaczyli, no ale na pewno bystry Piotruś wraz z małżonką nakryją i odkryją kryminalną wariatkę! Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 08.09.14, 23:15 belcia1 napisała: O matko! Budzyn w garniaku po krzakach goni, porzuciwszy wcześniej chrzciny! Czymże są chrzciny wobec wizji wycieczki szkolnej?!:) I to wszystko Martusia mu zorganizowała, bo zapomniała sobie ciamajda, że nowa kochanica mężusia jest też w trójce klasowej :D Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.14, 12:45 Poza Budzynem i tą laską nie widziałam żadnego innego opiekuna tych dzieci. Zatem to chyba dość dziwne, że oni razem lecieli przez las rozkładając te patyki, zostawiwszy grupę dzieci z tyłu, zupełnie bez opieki. Rozumiem, że latanie po lesie rozmiękcza mózg i żadne nie pomyślało, że dzieciaki mogą się porozłazić, pogubić :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.14, 12:54 Dokladnie to samo przykulo moja uwage. Wygladali jak na romantycznej randce, nie na szkolnej wycieczce. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni To były podchody, więc dzieci nie mogły 10.09.14, 13:33 iść z nimi. Na samym początku Budzyń kazał iść Ani i tej drugiej małej do wychowawczyni, nie słyszałyście? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: To były podchody, więc dzieci nie mogły 11.09.14, 12:00 No pewnie, że nie mogły. Mnie chodziło o to, że zostawili dzieci same i sobie latali romantycznie jak motyle po lesie. Jeśli była jeszcze jakaś wychowawczyni, to zmienia postać rzeczy. Ja jej po prostu nie widziałam, ani nic o niej nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.14, 15:30 belcia1 napisała: > O matko! Budzyn w garniaku po krzakach goni, porzuciwszy wcześniej chrzciny! Cz > ymże są chrzciny wobec wizji wycieczki szkolnej?!:) To w Warszawie tak dużo chrzestów, że trzeba w dzień powszedni w godzinach pracy chrzcić? U nas na prowincji to raczej w niedzielę;) A Kinia w taką uroczystość porzuciła dzieciaka i gości, zwiała do domu i paradowała w tej eleganckiej sukience do wieczora. Fotomontaż Joanny na gdyńskiej plaży też był dobry;) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Chrztów... nie chrzestów :) 10.09.14, 09:48 wiem, wiem zorientowałam się po czasie;) Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 12:02 Bo Mostowiaki wyrabiają statystyki ilości w zakresie związków małżeńskich, zamiast tych wszystkich wiecznych singli z innych seriali :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 13:47 Tez się zastanawiam gdzue utopilu marysina Basie? Ale mize przeoczylam cos tak jak powid dla którego doktorek nie dotarl na pogrzev szwagra??? Moze Baska myai byc odbierana ze szkoły muzycznej przez opiekuna odgornie? Tak bywa w niwktoeych szjolach do 4 kk. A w zw z sukbia to myske ze Ali xhodzi glowniw o kasę na kiecke Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 16:17 A jak wam sie podobała reklama Skody Octavii co sama parkuje? I skąd Janka ma taki samochód???? Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 17:59 ... i dlaczego ta Janka nie zniknie jak mała Basia Marysina? ;-) Nie znoszę tej dziewuszycy - Janki znaczy - przeokrutnie. A co do Basi Marysinej - przecież zajmuje się nią siostra zdrajcy Rogowskiego w Norwegii...może i dobrze to dla dziewuszki - patrzeć na tę Marysiną depresję nie sposób... Chociaż może warto byłoby Luckom ją podesłać - oni jak nic żwawo by się małą i Wojtkiem, i Mateuszem, i Antkiem, i Ulą, i Natalką, i Anią, i Łukaszem zajęli... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
belcia1 Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 18:17 Ciekawe jak Joanna tak szybko przemieściła się pod krzaki w Grabinie?:) A cały ten wątek o Małgosi, to robienie z widzów idiotów. Czy naprawdę nie mogli zastąpić aktorki inną? Ci niebezpieczni ludzie to scjentolodzy???? Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 03.09.14, 22:43 Czy Wy także kilka dni przed ślubem byłyście tak rozlazłe, nieruchawe i szarobure, jaką jest Ala? Bo ja żyłam jak w amoku, a ona jest skrzywiona, w wymuszonym uśmiechem - pewnie już wyczuwa, że kolejną żoną Pawła do grobowej deski nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
misza.lecter Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 09:09 watek Plejówki jest wkurzający. łazi po miescie, po krzakach, snuje sie. po cholere ludziom w nocy do drzwi stuka. głupota. janke bym tłuczkiem potraktowała, kasi soli w oczy nasypała. lucki pokrzywione na maxa. marta straszna. nie wiem co aktorce dolega, ale wyglada /w porównaniu z tym jak wygladała wczesniej/ strasznie. jak matka tej matry z czołówki. ala. brak słów. czekam na watek demonicznej madzi z zakolami:))) i pojawienie się kingi wraz z męzem-kapciem. ogladam z sentymentu. gdzie te czasy gdy był sztefan, jolka, simona, a marek mial pub. i gdzie był Bruder jak sie Plejówka w krzaczorach czaiła. czym tam zajechała??? skodą oktawią?? za wałków nas mają. ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 10:36 misza.lecter napisała: gdzie te czasy gdy był sztefan, jolka, simona, a marek mial pub. > i gdzie był Bruder jak sie Plejówka w krzaczorach czaiła. czym tam zajechała??? > skodą oktawią?? za wałków nas mają. ot co. też brakuje mi Stefana, taki przyjaciel rodziny a teraz nawet świeczki Hance nie zapali, na pierogi do Mostowiaków nie zajedzie. A Ewa Nowicka i jej matka grana przez Ewę Wencel, gdzie one się podziały, jak skończył się ich wątek, nie pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 09:11 belcia1 napisała: > Ciekawe jak Joanna tak szybko przemieściła się pod krzaki w Grabinie?:) Wcześniej stała w krzakach u Tomka pod blokiem, więc chyba jechała za nim do Grabiny, jak to tak, taki super policjant i nie widział?:) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 09:15 Jak Wam podoba się gra aktorska Kurdej Szatan? Moim zdaniem w reklamie playa gra o wiele lepiej, w mjm jest drętwa jak stołowa gira. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 10:03 dami251 napisała: > Jak Wam podoba się gra aktorska Kurdej Szatan? Moim zdaniem w reklamie playa g > ra o wiele lepiej, w mjm jest drętwa jak stołowa gira. Zgadzam sie, trochę drewniana, ale może sie jeszcze wyrobi, dla niej gra w produkcji telewizyjnej to chyba nowość, więc nie ma wprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 10:34 Mnie dziwi, ze Tomek - policjant nie jest w stanie namierzyc Aski, majac jej nr telefonu. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 04.09.14, 10:01 > > Ciekawe jak Joanna tak szybko przemieściła się pod krzaki w Grabinie?:) Tym samym tunelem czasoprzestrzennym co Marek kiedy jeździ wte i we wte kilka razy dziennie na trasie Grabina - Warszawa. Skodą Octavią z bajerami jeździ Janka. Czy ona ma w ogóle jakąś pracę? Bo w ambasadzie chyba już jej podziękowali, o ile pamiętam? Odpowiedz Link Zgłoś
misza.lecter Re: Mjm moja lista absurdów 05.09.14, 08:29 hmm, obejrzałam kolejne dwa odcinki. nie jest dobrze, nei jest. może to kwestia odzwyczajenia się przez wakacje od grabinowskich realiów. ślub chochoła i drewnianianej ali, porazka. basi wyłupiasta coraz bardziej, tomkowi z nerwów peknie szczeka, tak zebiska zaciska:) plejówka znowu sie przetwiera po miejscach róznych:) marysia tępym wzrokiem patrzy w dal:) pojawia się złowieszcza muzyka, badź romantyczne dźwięki cymbałow mające zwiastować miłe momenty:) jest dziwnie, jest dziwnie:) nie powiem dokładnie, ale budzyń pomykający po lesie w garniaku z witką w reku przebił wszystko:))))))) wstydziłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 05.09.14, 11:11 Jak długo Tomek był w Stanach? Gdy wyjeżdżał była jeszcze zima ew. wczesna wiosna, jak wrócił, to w Grabinie już kwitły drzewa owocowe i letnie kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 05.09.14, 12:10 w opisie jakimś napisali że trzy tygodnie chyba. Teoretycznie jak wiosna wybuchła ze zdwojoną siłą z dnia na dzień to pączki może zdążyły się wyrobić :D Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.14, 18:08 A tu piszą o romantycznej podróży poślubnej Pawła i Ali do Florencji.....przez chwilę zastanawiałam się kto się Basią zaopiekuje na tenczas, a tu masz: -Nie jesteś ciekawa gdzie jedziemy? -A właśnie, gdzie? Bo jeszcze nie wiem czy się zgodzę. -Do Florencji. -Naprawdę? No to jadę! - Ala jest zachwycona. -Jedziemy do Florencji! -Tylko ty i ja... - Ala się rozmarzyła. - Basi będzie przykro. -Jadę z wami. Poprosiłam Pawła i się zgodził. Rodzina musi trzymać się razem. - wtrąci się mała Basia. hue hue hue Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c o co chodzi z tymi koturnami Muchy? 09.09.14, 20:53 odkąd wróciła z tego kazachstanu czy innej afryki, ciągle popyla w jednych butach takich espadrylowych koturnach czarnych na jasnej podeszwie. Wszystkie inne biednym oddała czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
misku123 Re: Mjm moja lista absurdów 09.09.14, 23:57 a Paweł widzę ma już tradycję kupowania przyszłej żonie sukni śłubnej. Ciekawe czy skończy się tak samo jak z Joanną. Na jakimś serialowym portalu widziałam zajawki młodych państwa Zduńskich nad Bałtykiem, chyba z Joanną też mieli podróż romantyczną nad Bałtykiem Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 14:58 z małżonką Joanną zdaje się w jakiejś Szwecji czy Norwegii byli Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 03:03 Jak subtelnie im się udało do Wyspiańskiego nawiązać... Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 09:31 A mnie intryguje wątek Stefana /teścia Ali. O ile pamiętam, z ojcem Basi to był jakiś szkolny związek, nie poznała wtedy jego ojca? Ok, byłoby to możliwe z różnych względów, ale skąd w takim razie kojarzy go Olga? Kupy się to nie trzyma. I co jest z rodzicami Ali? Chyba przegapiłam tę informację. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 09:33 Aha, chciałam jeszcze zwrócić uwagę że odbijanie pana młodego podczas jego pierwszego tańca z małzonką jak zrobiła to Mucha to świństwo i brak poczucia przyzwoitości. Ale w serialu oczywiście panna młoda miło się na to uśmiechała i ochoczo oddała męża zamiast co najmniej na to się nie zgodzić jak zrobiłaby każda normalna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 09:55 A gdzie był Mateusz z Antkiem? Czyżby już w poprawczaku, że na ślub ich nie zabrali? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 10:22 Motyw Muchy pojawiajacej sie zawsze wtedy, kiedy Pawelek znajduje kolejna wybranke serca jest juz tak mdly i przeze mnie znienawidzony, ze nie moge patrzec. Oczywiscie musiala pasc formulka "slubu po 40." RZYGAC mi sie tym chce. Nie rozumiem tego muszynego watku, przeciez oni byli taka BEZNADZIEJNA para. Jak byli razem, to nic im sie nie kleilo, i kazde szukalo szczescia w cudzych portkach. Wiec dlaczego do diaska kreuja ich na idealna, niespelniona pare? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 10:29 ...bo Mucha musi zarabiać na kolejne dzieci. Dla mnie tez postać Madzi jest wpychana do scenariusza na siłę. Nie znoszę tej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 11:35 Nazwisko zobowiązuje, musi być natrętna i przylatywać gdzie nikt jej nie chce.. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_forum Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 11:53 Mnie zastanawia dlaczego rodzina Ali nie pojawiła się na ślubie, tylko sam klan Mostowiaków? Czy mężowie/ żony mostowiaków/ zduńskich nie mają swoich rodzin? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 13:03 A mnie zastanawia skąd na weselu znalazło się tyle obcych twarzy. Szczególnie męskich. Generalnie znajomych Zduńskiego znamy, więc kto to był? Byli gachowie Ali? ;DD No i tak znikąd się pojawili, bo przy składaniu życzeń po ceremonii ślubnej jakoś ich nie widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 13:18 A mój nos już czuje mega-skrzywienie i jęczenie Ali na okoliczność Madzia to, Madzia tamto. Jakoś nie wierzę w długotrwałe poczucie pewności ... Miejmy nadzieje, że będziemy mieli do czynienia z syndromem Majki i Ala uleci w dal wraz ze swoją przemądrzałą córuchną ... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 10.09.14, 13:48 Ja tam zdecydowanie wole Madzie od kolejnych wybranek Pawla! Natomiast w odcinku btlo wspomniane xos o niezyjacych rodzicach Ali, chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się tak nie 10.09.14, 13:56 zachował, a już że Paweł nie odmówił grzecznie i zaproponował następnego tańca, to skandal. W ogóle mam wrażenie, że Pawełka scenarzyści celowo nie żenią kościelnie, choć to przecież rodzina katolicka, bo ten jedynie właściwy ślub czeka na Madzię :P gemowa napisała: Aha, chciałam jeszcze zwrócić uwagę że odbijanie pana młodego podczas jego pierwszego tańca z małzonką jak zrobiła to Mucha to świństwo i brak poczucia przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 10.09.14, 14:49 Byla wzmianka w ostatnim odcinku, ze nie bedzie koscielnego, bo oboje sa po rozwodzie. Wiec pewnie koscielny byl z Aska? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c śluby i podróże Pawła 10.09.14, 14:57 tak, z Aśką im jakiś znajomy księżulo ślubu udzielał uciekli do jakiejś minikaplicy przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: śluby i podróże Pawła 11.09.14, 10:27 Poważnie? Eee, to komplikuje trochę moją koncepcję ;) no ale pewnie Pawełek załatwi unieważnienie ślubu kościelnego z Aśką, gdy będzie się żenił z Magdą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 11.09.14, 10:14 naturally_soft napisała: Wiec pewnie koscielny byl z Aska? Nie było kościelnego z Aśką. Jednak wystarczy, że Ala miała poprzedni kościelny. Ale kwestia wzięcia przez Pawełka kościelnego ślubu w przyszłości pozostaje otwarta :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 11.09.14, 13:45 racja! o kościelnym były mowy bo ten księżulo ich namawiał, i miał udzielać, tylko biedny nie zdążył bo się rozeszli w międzyczasie. Czyli Pawcio nadal wolny bo co to dla niego taki tak rozwód załatwić, ekspresowo brat mu załatwi w zastępstwie pójdzie nawet :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 11.09.14, 15:56 znacie tę stronę? Trochę nieaktualna, ale niektóre opisy całkiem sympatyczne :) bezsensopedia.wikia.com/wiki/M_jak_mi%C5%82o%C5%9B%C4%87 Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 11.09.14, 22:25 A czemu Ewunia Zaczesa, oraz ich latorośle, jak również Ula i Natalka byli nieobecni. Nagromadzili natomiast jakichś obcych ludzi? I z jakiej to takiej parady obecny był Marcin z Kaśką? Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 09:16 Ewunia i dziewczyny były, widziałam je w tle. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 10:22 eo_wina napisała: > A czemu Ewunia Zaczesa, oraz ich latorośle, jak również Ula i Natalka byli nieo > becni. Nagromadzili natomiast jakichś obcych ludzi? I z jakiej to takiej parady > obecny był Marcin z Kaśką? Mateusza z Antkiem na pewno nie było, psociliby ew. coś podpalili. Ewy ani dziewczyn też nie widziałam, ale gemowa pisze, że były, to chyba muszę do okulisty... Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 14:08 Zerknelam jeszcze raz na tych gosci weselnych, bo mi to zyc nie dawalo. Nie bylo dziewczyn ani Ewy, za to byla jakas ruda atrapa w turkusowej sukience. A chlopaki to pewnie w tym poprawczaku siedza, dlatego Marek mial spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 14:31 Tak, przyznaję, ja też zerknęłam jeszcze raz. Ruda atrapa wygladała zupełnie jak Ewa, taki sam styl i typ urody. A co do dziewczyn, to wydawało mi się że podczas szybszej piosenki na imprezie w Bistro w tle szalała Natalka, ale teraz juz nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 23:10 Gdyby Ewa była, to pewnie Mareczek choć trochę z nią tańczył, a on robił tam za dyżurnego tancerza wszystkich dam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 12.09.14, 23:13 Swoją drogą zastanawiające, dlaczego Janka przyszła sama, zamiast przyprowadzić doktorka i odgrywać przedstawienie dla Kaśki i Marcina, co jest jej ulubionym zajęciem ostatnio ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 13.09.14, 13:40 A Ewa to przypadkiem nie w Irlandii jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 13.09.14, 16:41 Chyba tak, nadal bada grzyby w jabłkach;) bardu napisała: > A Ewa to przypadkiem nie w Irlandii jest? Odpowiedz Link Zgłoś
nickname22 Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 17.09.14, 15:03 to juz pewnie bylo poruszane, ale zastanawia mnie : skad Janka ma TAKIE mieszkanie?!to Pawel mieszkajacy z Ala, gdzie oboje pracuja, czegos takiego nie ma a ta bez wyksztalcenia (chyba?) ma takie wypasione mieszkanie.. to samo Marcin. On co prawda pracuje na waznym stanowisku, ale wcześniej pomagał ojcu, a mieszkali z Kasią w jakimsapartamentowcu chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: Też mnie to uderzyło. Nikt normalny by się ta 17.09.14, 15:31 > to juz pewnie bylo poruszane, ale zastanawia mnie : skad Janka ma TAKIE mieszk > anie?! TAKIE mieszkanie i TAKI samochód!! Pewnikiem w pracując w tej ambasadzie się tak dorobiła. Albo może Lucek jej tam czasem coś ukradkiem do kieszeni wkładał, to sobie uskładała :DD Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 A za ścianą u Anny 17.09.14, 17:35 Anna to chyba w domu ma bardzo dobrze wyciszone ściany ( jak to w każdym bloku bywa). Parka w pokoiczku sobie tam grucha bez przeszkód, a ta ślepa i głucha nic nie widzi nic nie słyszy. Dobrze, że nie wchodzi do jej pokoju ani też nie zagaduje tylko każda u siebie. A tak w kwestii technicznej:A jak chłopak wyjdzie ? Przez okno? A prozaicznie za potrzebą? Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: A za ścianą u Anny 18.09.14, 08:47 No właśnie sobie pomyślałam od razu, że siedzi tam od popołudnia w ukryciu i całą noc bez wyjścia do łazienki... Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: A za ścianą u Anny 18.09.14, 09:17 Może Ula przekonała ciotkę, aby pozwoliła Bartkowi przenocować? Tylko czy Anna pozwoliłaby im spać w jednym łóżku?:) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: A za ścianą u Anny 18.09.14, 10:22 no przeca, że nie pozwoliła. Wszak była scena pożegnania i zatrzaskiwania drzwi za wychodzącym-niewychodzącym Bartkiem. A może robi Ula wstępne rozeznanie terenu a w tym czasie Bartek cichaczem do kibelka, no albo tradycyjny nocnik albo cóś takiego (?) Albo po prostu bohaterowie seriali nie udają się za potrzebą. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: A za ścianą u Anny 18.09.14, 13:45 Takie rzeczy to tylko w rodzince.pl. Nie widziałam w mjm u nikogo łazienki;) na4 napisała: A może robi Ula wstępne rozeznanie ter > enu a w tym czasie Bartek cichaczem do kibelka, no albo tradycyjny nocnik albo > cóś takiego (?) Albo po prostu bohaterowie seriali nie udają się za potrzebą. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: A za ścianą u Anny 18.09.14, 15:00 no jak to? a u Martusi po remoncie????? Odpowiedz Link Zgłoś
amamutek Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makaron 23.09.14, 07:01 Mam wrażenie, że ciągle widzę to samo Madzia i jej problemy (zazwyczaj) z facetami i na pomoc wzywa Pawełka. A on czy leży czy stoi, biegnie by pomóc dziewczynie. Znowu ona przeprasza i oznajmia ze skruchą, no tak to już ostatni raz i nie będzie mu zawracała głowy. Ileż to już lat, tak w kółko. Jedynie zmienia się aktualna narzeczona Pawełka, ale motyw jest ten sam każda dostaje szału. Nie wiem kto sobie wymyślił, że Mucha jest tak świetna, że tzw granie w jej wykonianiu jest tak wspaniałe, że widz z radością obejrzy ciągle to samo. Ależ to jest irytująca postać brrrr. Tak na marginesie ławka nowym miejscem znalezienia pracy. Wszyscy do parków, może i kolacja będzie w pakiecie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wiewaj Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 13:00 A ja sie zastanawiam czy w dzisiejszych czasach ktos jeszcze szuka pracy przez ogloszenia w gazecie?! Musze stwierdzic, ze generalnie drewniana Plejowka jest o niebo lepsza w scenach z samym Wojtusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 13:42 Mnie Plejowka w serialu nie podchodzi w ogole. Moze jeszcze sie rozkreci. No ale moglo byc znacznie gorzej. Mogli zatrudnic dyplomowane drewno (specjalnosc: przewracanie oczami), ale wole nie pokazywac palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 14:03 nie wierzę że nikt jeszcze niewiernego Santany nie zjechał. Co za obślizgły typ, raz rzuca Marynie, za chwilę Terenię bo mu życie przeprojektowuje zbyt brutalnie, potem znowu Marynię (teoretycznie na razie, bo jeszcze mu się odmienić przecież może) no zdecydowałby się w końcu :) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 14:46 Do tego Marysia, ktora juz czula pismo nosem, nagle tepieje, jak kochanica sama do niej przychodzi i rzuca wymowne spojrzenia wyblaklemu Santanie. Przeciez slepiec by zauwazyl. A mlodzi doktorkowie jak bracia blizniacy, dla mnie ledwo do odroznienia. Ciekawe, czy ktorys wyleci z obsady. Odpowiedz Link Zgłoś
j-laki Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 09:46 Protestuję stanowczo!!! Jeden doktor - Aleksander jest beznadziejny. Uroda z czasów kina niemego (tak mi sie kojarzy), w repertuarze min aktorskich posiada chyba góra trzy. Natomiast drugiego gra Mateusz Janicki, który moim zdaniem jest najprzystojniejszym aktorem młodego pokolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 10:19 :) A mnie sie jakos w jedno zlewaja... Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 18:04 Myślałam, że tylko ja tak mam, tez gości nie odróżniam, nawet się zastanawiałam dlaczego jego jest dwóch i pomyślałam, że może się okazało, że to odnaleziony bliźniak. Odpowiedz Link Zgłoś
eo_wina Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 21:24 Może dlatego, że wygląda na mocno chorego... Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_googl Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 23.09.14, 21:54 Dzisiejszy odcinek był nie do strawienia - dłużył się niemiłosiernie. Naprawdę takie postaci jak Janka powinny wylecieć z serialu. Przez chwilę miałam wrażenie, że powtórzą numer z pudłami na drodze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 08:26 W ogóle Janka tuz po tym gwałcie bez problemu obściskuje się z kim popadnie, wpuszcza obcych facetów do mieszkania, bo się wystroiła a została wystawiona do wiatru, a po tym wszystkim nagle ma same złe wspomnienia jak tylko ktoś chce ją dotknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 10:52 bo chyba ktoś z produkcji przeczytał na forum ze jej zarzucaliśmy brak jakichkolwiek emocji po tym gwałcie, więc dokręcili :) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Madzia i Pawełek wątek ciągnący się jak makar 24.09.14, 12:49 Nie tylko gwalcie, ale i zabiciu lubieznika przez Janke. Ot, taki pryszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 12:14 Dziś rano zerknęłam na odcinek sprzed kilku lat - Marta mieszkała wtedy w innym mieszkaniu, skromniejszym. Obecnie wszyscy tam mają duże piękne nowe mieszkania lub domy. O ile w przypadku Marty jest to zrozumiałe, ( sędzia_+adwokat), o tyle w przypadku Janki, Olka, który jest młodym lekarzem, Marcina, który z dnia na dzień nauczył się zarządzać dużą firmą i kilku innych osób jest to dziwne. Kiedyś Marysia z Krzysztofem mieszkali w takim zwykłym, przeciętnym mieszkaniu. Obecnie chyba wszystkie mieszania są urządzane przez architektów wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 14:55 bo wszystkim Mostowiakom oraz krewnym i znajomym Mostowiaków to kasa, domy i samochody z nieba lecą, zobacz choćby Jankę, Muchę, Kasię czy kogokolwiek innego, jak tylko bąknie o szukaniu pracy natychmiast obsypane coraz to lepszymi ofertami :) Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 18:07 Ja kiedyś obejrzałam pierwsze odcinki i jak zobaczyłam mieszkanie Marty, to mi się słabo zrobiło - ciemne ściany, ponuro, okien chyba nie miała. Nie dziwię się, że ktoś z produkcji wpadł na to, żeby trochę im odmienić wnętrza, bo tamte to był dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 19:24 Każde mieszkanie Marty kojarzy mi się z czarnym dywanem wiszącym na ścianie. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 19:25 U Marty nadal ciemno jak w kopalni, chyba nawet bardziej niz w pierwszym mieszkaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: m jak mieszkanie 24.09.14, 22:10 Może to działanie strategiczne, zawsze to i tamto w ciemnościach da się skryć;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewenny58 Re: m jak mieszkanie 27.09.14, 17:24 wtedy takie ciemne kolory były tryndy Odpowiedz Link Zgłoś
piotreekm20 SZOK to co się w tym gniocie wyprawia. 29.09.14, 22:35 A pomyśleć, że kiedyś to był taki dobry serial... Przeciętne mieszkanie Marii, Grabina też zwykłe gospodarstwo, Marta trochu lepiej żyła ale jakby nie było sędzia, Małgosia zwykła ambitna dziewczyna, Marek przeciętny chłopak ze wsi. Serial nie był wyobcowany, zdobył dzięki temu popularność (seriale o klasie średniej szybko się kończyły) A teraz... zdrady, rozwody, śmierć co kroku. Wszyscy bogaci, wszyscy mają mieszkania nie wiadomo skąd, projektowane przez najlepszych architektów, normalnie klasa średnia, pieniądze z nieba spadają. Ale do rzeczy: dzisiejszy odcinek to ciągłe przepychanki dwóch podstarzałych lowelasów chętnych do samicy stare ale jare durnie, jeden i drugi nie wylewa za kołnierz, obydwaj cudownie wspomagani przez równie mądre córcie; reszta to sprawy kryminalne - amerykańska sekta, tajemnicze powiązania, kolejne zdrady. Cała telewizja w Polsce schodzi na psy. Wystarczy popatrzeć na repertuar polskojęzycznych stacji: ciągłe powtarzanie Czterech Pancernych, Stawki większej..., Samych swoich (TVP czarnonbiałe, Polsat kolorowe) i Kogla-Mogla; na Polsacie i TVN ciągle amerykańskie kino klasy B, strzelanki, głupawe komedie, raz na miesiąc powtórka powtarzanej powtórki jakiegoś prawdziwego hitu; Barwy szczęścia (nie wiadomo o co chodzi, białaczka z ojczyma na pasierba, były strażak z kilkoma ruskimi babami, też śmierci, rozwody, kłótnie, pedały, dopychanie postaci na siłę); Na dobre i na złe (taak ja chcę do leśnej góry, do lekarzy bez łapówek, do braku kolejek na izbie przyjęć, do nowoczesnego sprzętu, szczelnych okien, dobrych posiłków); Trudne sprawy, Dlaczego ja (brak słów) i świnia, która MA TALENT do srania na żywo. A reklamy coraz dłuższe... Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: SZOK to co się w tym gniocie wyprawia. 30.09.14, 12:21 > Trudne sprawy, Dlaczego ja (brak słów) i świnia, która MA TALEN > T do srania na żywo. A reklamy coraz dłuższe... Te dwa zdania zabrzmialy tak niedorzecznie, ze sprawdzilam w internecie, o co chodzi. Nie ogladam polskiej telewizji, ale znam troche niemieckie paradokumenty i wiem, ze to najwiekszy szajs pod sloncem. A ta swinia bardzo symbliczna, ot, pokazala, ile wart jest teraz show biznes. A "M jak milosc", no coz. Nawet tytul sie nie zgadza, bo przeciez tam jest zdrada na zdradzie, kto tam wlasciwie jest szczesliwie zakochany? Nawet Lucki, gdyby byli mlodsi, skakaliby pewnie na boki. Odpowiedz Link Zgłoś
kolonistka Re: SZOK to co się w tym gniocie wyprawia. 01.10.14, 08:04 a dla mnie najwiekszym hitem byl wpis kontaktowy w komorce Magdy -facet z parku. czy sa granice absurdow? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: SZOK to co się w tym gniocie wyprawia. 07.10.14, 10:38 a to mnie akurat nie zdziwiło - mam koleżankę która 90% kontaktów w telefonie ma wpisane "branżowo" czy sytuacyjnie, rzadko kiedy imionami :) powiem Wam że to się czasem przydaje, zamiast główkowćc nad jakimś nazwiskiem "kto to jest" jest wpisane od czego ten ktoś jest i kłopot z głowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 30.09.14, 11:18 Po Putinie ze złowrogą muzyką w tle ,ścigającego Budzyna, teraz będziemy mieć Zezola ze złowrogą muzyką w tle, goniącego Uściastego Tomka. Odpowiedz Link Zgłoś
korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.14, 10:05 Ile lat ma Wojtuś? Czy takie małe dziecko miewa wypasiony telefon i potrafi się nim właściwie posługiwać - wpisywać numery, odczytywać je, nagrywać rozmowy, montować baterie? Czy takie małe dziecko pamięta, ze mama ZAWSZE na urodziny robiła tort z bitą śmietaną? Czy Magda, ucząca się menedżerki w barze za rogiem dzień przed rozmową o pracę będzie wiarygodna pracownicą? I czy, do licha, czas tulipanów przypada na czas kukania kukułki, która to kukała, gdy Janek z Olgą byli na spacerze w parku? Z tego, co wiem, kukułka kuka w czerwcu, a wtedy po tulipanach ani śladu, zwłaszcza w kwiaciarniach, bo pewnie takie tulipany przyniósł Agnieszce Tomek . Tulipany to kwiecien, maj, w kwiaciarniach nawet już od lutego, marca. Diabeł, jak zwykle, tkwi w szczegółach. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 01.10.14, 13:32 > Ile lat ma Wojtuś? Czy takie małe dziecko miewa wypasiony telefon i potrafi się > nim właściwie posługiwać - wpisywać numery, odczytywać je, nagrywać rozmowy, m > ontować baterie? Czy takie małe dziecko pamięta, ze mama ZAWSZE na urodziny rob > iła tort z bitą śmietaną Wojtus to mi niewiele odstaje od martowej Ani, a przeciez miedzy nimi jest chyba duza roznica wieku? Chociaz to, ze potrafi obsluzyc telefon, akurat mnie nie dziwi. Ale czy sporo starsza Ania by potrafila, mam watpliwosci. Mnie bardziej niz kukanie kukulki dreczy szczekanie psa. Od lat ten sam, jeden jedyny, szczeka zawsze i wszedzie, jak tyko sie sciemni. Nawet u Soni bylo go slychac. Niech go wlacza do obsady, bo ma wieksza role niz wspomniana Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.14, 13:25 korolla-x napisała: > Ile lat ma Wojtuś? Czy takie małe dziecko miewa wypasiony telefon i potrafi się > nim właściwie posługiwać - wpisywać numery, odczytywać je, nagrywać rozmowy, m > ontować baterie? to potrafi od dawna mój czterolatek Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: Mjm moja lista absurdów 03.10.14, 13:29 aha, telefonu oczywiście na własność nie posiada Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp ślubne zwyczaje 01.10.14, 21:28 jako ze ostatnio byłam na weselu, tak mi się slub Ali i Pawła przypomniał, i rzucanie bukietem za siebie...czy u nas jest taki zwyczaj, czy to kalka z zachodu? Zgodnie z polskimi obyczajami to chyba panna młoda rzuca welonem, w trakcie oczepin? A moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: ślubne zwyczaje 01.10.14, 22:03 Ja rzucałam bukietem i na wielu ślubach to widziałam. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: ślubne zwyczaje 02.10.14, 06:20 Tez rzucalam bukietem i na wszystkich slubach na ktorych bylam panna mloda rzucala bukietem, niektore mialy nawet dwa - ten drugi wlasnie na rzut ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: ślubne zwyczaje 03.10.14, 00:49 Kalka z zachodu. Kiedy ja brałam ślub (30 lat temu) wiązankę należało zasuszyć i spalić w pierwszą rocznicę ślubu. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c akcja z Janką 07.10.14, 10:41 no proszę Was. Nikt jeszcze tego nie obśmiał? Dlaczego mnie żaden biznesmen nie zatrzyma na środku wiejskiej drogi ze mnie do wypasionej pracy chce bo taka bystra jestem? No dlaczego?????? że w japonkach po wsi nie chodzę ? to się poświęcę i zacznę tylko gdzie mam iść żeby mnie szukać za długo nie musiał Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: akcja z Janką 07.10.14, 13:14 A Kasia rozmyślająca na ławce w parku nad testem ciążowym też była śmiechu warta:) Jak i Marcin, który wszystko rzuci byle przywieźć samochód Taro do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: akcja z Janką 07.10.14, 14:34 taaaaaaaaak akcja z NiezwykleCennyIPotrzebnymSamochodemTaro była przednia. A w ogóle to jak Marcin się po niego stawił? Ze spadochronem skoczył czy jak? Na piechotę z Warszawy przyszedł? Ledwo Lucek zadzwonił już ten na ganku się melduje. I w ogóle co za pomysł, tam nikt pracowć nie musi tylko jest na każde pierdnięcie kogoś komu jest akurat niezwykle potrzebny? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: akcja z Janką 07.10.14, 15:19 jakis czas temu auto Taro to byl rozlatujacy sie gruchot, teraz - wypasna bryka. Nie mowiac, ze tam WSZYSCY oczywiscie limuzynami z najwyzszej polki jezdza obecnie... Gdzie te czasy gdy Martusia nabywala pande, blizniak mial rzecha, a Malgosi rozsypal sie pojazd.... Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: akcja z Janką 07.10.14, 16:25 A mnie, po namysle, wcale to nie dziwi. Pracuja, wiec maja. Taro jest kelnerem w restauracji, ale ma na utrzymaniu tylko siebie. Marta jest prawnikiem, Marcin szefem firmy. Bardziej absurdalne jest samo zycie. Mam na mysli takich, ktorzy nie pracuja na etacie, tylko (z wyboru) dorywczo, i cale lata jecza, ze nie maja pieniedzy, w tej kwestii maja nawet pretensje do znajomych. Ale jezdza na wakacje pare razy do roku, buduja domy, kupuja auta, rodza dzieci. Wiec mnie juz powoli MjM przestaje bulwersowac... :D Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Kalendarzyk Kaski 07.10.14, 13:49 I jeszcze ten tekst Janki "Nikt nie daje nikomu pracy na ladne oczy." Tylko w M jak milosc, sczegolnie Janka. Ale nie to powalilo mnie najbardziej. Mnie wprost rozwalil ten kalendarzyk w rekach Kaski, spanikowanej ewentualna ciaza. Takie kalendarzyki mozna w ogole jeszcze kupic? Jesli tak, to pewnie jako jedna z metod antykoncepcji, w Polsce. Widac od czasow "Kogla mogla" niewiele sie pod tym wzgledem u nas zmienilo. Zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni No chwila, moment 08.10.14, 23:07 Ale to był kalendarzyk do zaznaczania, kiedy się ma okres, tak przypuszczam przynajmniej - ona sprawdzała wszak, kiedy ostatnio miesiączkowała. Sama mam podobny, bo niezależnie od stosowanej metody antykoncepcji, wskazana jest kontrola częstotliwości menstruacji. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: No chwila, moment 09.10.14, 15:17 No tak. Tylko zwazywszy, ze w MjM wszystkie ciaze (oprocz Kingi) sa nieplanowane, i aktywne seksualnie, wyksztalcone, 30- i 40-letnie kobiety sa w szoku, kiedy sie o nich dowiaduja, to ten kalendarzyk mnie smieszy. Zreszta nawet sama Kinga, ktora robila wszystko, zeby w ciaze zajsc, i w koncu dopiela swego i ma objawy, to mysli o wszystkim - zatruciach, przemeczeniu, dupie maryni, tylko nie o ciazy. Zreszta ktos tu juz kiedys ten temat poruszal, "ciaze z nieba", po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Kalendarzyk Kaski 09.10.14, 20:51 > Mnie wprost rozwalil ten kalendarzyk w rekach Kaski, spanikowanej ewentualna ci > aza Tak bo w tym serialu nikt o antykoncepcji nie slyszal. Wszystkie ciaze sa nieplanowane, nikt nie wie skad dzieci sie biora. Kindze Luckowa powiedziala na blyszczace oczy ze ciaza pewnie. Stad panika Kasi:) Jakby stosowala normalna antykoncepcje, nie byloby paniki :) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Kalendarzyk Kaski 09.10.14, 21:29 Hahh, "na blyszczace oczy", pamietam te scene. W kwestii ciazy nawet Marysia pozwolila sie zaskoczyc naturze, doswiadczona pielegniarka i zona lekarza. :D Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: Kalendarzyk Kaski 09.10.14, 21:34 E tam, taki kalendarzyk to ja mam :P zaznaczam, kiedy mam okres i wpisuję wizyty u różnych lekarzy a że mam tych wizyt dużo i często - przydaje się kalendarzyk pod ręką jak gdzieś umawiam się na konkretny termin, albo dzieci muszę do specjalisty zapisać itp. Kalendarzyk mam niezależnie od stosowanej antykoncepcji i nie ma z nią żadnego związku :) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Kalendarzyk Kaski 09.10.14, 21:46 Ok, dla mnie ma wymiar symboliczny, zwazywszy na deszcz nieplanowanych ciaz w tym serialu, i towarzyszacym im zawsze ogromnemu zdumieniu, pisalam wyzej. A o kalendarzyk pytalam z ciekawosci, bo pare lat mnie juz w Polsce nie bylo. Moja Mama tez taki miala... :D Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: akcja z Janką 07.10.14, 13:54 moniq_c napisała: Nie martw się, na pewno przyjedzie po Ciebie na białym koniu;) Ten serial ma mało wspólnego z realnym życiem, tak jak Marek spacerujący samotnie poboczem i rozmyślający nad swym życiem. Który facet zdrowy na umyśle robi tak?:) > Dlaczego mnie żaden biznesmen nie zatrzyma na środku wiejskiej drogi ze mnie do > wypasionej pracy chce bo taka bystra jestem? No dlaczego?????? Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: ślubne zwyczaje 07.10.14, 13:52 ucanie bukietem za siebie...czy u nas jest taki zwyczaj, czy to kalka z zachodu > ? Zgodnie z polskimi obyczajami to chyba panna młoda rzuca welonem, w trakcie o > czepin? A moze się mylę? Czy ja wiem na ile on polski a na ile jakis tam, wszystkie zwyczaje skads sie biora:) Bralam slub wiele lat temu ale rozwalanie fryzury aby wydobyc welon wydalo mi sie tak glupim pomyslem ze sama wolalam rzucac bukietem, duzo logiczniej i mniej zamieszania :)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: ślubne zwyczaje 07.10.14, 14:32 gwoździami go sobie przybijałaś?:))) Przeważnie wyjęcie tych dwóch grzebyków czy wsuwek nie stanowiło aż tak wielkiego problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: ślubne zwyczaje 07.10.14, 15:50 moniq_c napisała: > gwoździami go sobie przybijałaś?:))) > Przeważnie wyjęcie tych dwóch grzebyków czy wsuwek nie stanowiło aż tak wielki > ego problemu :) Ale jaki logiczny sens i po co sobie we wlosach grzebac i sciagac z siebie czesci garderoby :))? Sorry, gdziekolwiek bylam na weselu i takie cuda wyczyniali, panna mloda miala fryzure po tym z lekko w nieladzie :) Dziekuje bardzo:) Raz jedna za wlosy poszarpali z lekka, a na innym weselu ktos niechcacy nadepnal i welon sie podarl. Jak kazda 'tradycja' przyszla skads i jesli nie ma dla mnie sensu logicznego to warto ja zmienic i tyle :) Nie lubie za tlumem podazac dla zasady :) Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: ślubne zwyczaje 07.10.14, 22:24 ale to zdjęcie welonu nazywa się w polskiej tradycji "oczepiny"...tyle ze już młodej nie wkładają czepca na głowę Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: ślubne zwyczaje 08.10.14, 00:08 Jakby byl czepiec to by mialo sens bo by mozna bylo rozwalona fryzure zakryc :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni A ja np nie miałam welonu, czy wianka 08.10.14, 23:11 Tylko rozpuszczone włosy bez żadnych ozdób. To czym miałam rzucić? ;) moniq_c napisała: > gwoździami go sobie przybijałaś?:))) > Przeważnie wyjęcie tych dwóch grzebyków czy wsuwek nie stanowiło aż tak wielki > ego problemu :) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: A ja np nie miałam welonu, czy wianka 09.10.14, 13:39 a to insza inszość :) To mogłaś i butem :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.pychaciasta Re: wtorkowy odcinek 07.10.14, 23:12 Chyba każdy musi mieć. Mieli wylecieć za tydzień, zjawia się Kris i już pakują się wszyscy do samolotu, 5 min i gotowi. Jakby to podróż do Warszawy była.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-008 Re: wtorkowy odcinek 08.10.14, 09:02 mnie bardziej uderzyłđa beztroska Marka - raz mówi że chłopcy lecą raz ze nie leca...tak lekką ręką macha tymi wizami przed ich oczkami jakby 5 zł każda kosztowała - tak samo bilety lotniczne - napewno nie kosztują 200 zł od sztuki ale 2,500...głupi wątek z tym zabrannianiem chłopcom wyjazdu... druga sprawa : ta akcja na końcu o utracie wzorku w jednym oku...miało chyba być bardzo dramatyczne a wyszło z doopy to zakonczenie.... rzygac mi się chce jak widze to mjm już..................................... PS mam wrażenie że wózek mikołaja zduńskiegi był w na wspólnej i jeździli nim Igor Kingi i Filip Marty....????w sumie ta wawa jednak małe miasto;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko Re: wtorkowy odcinek 08.10.14, 08:36 Głupota Janki sięga zenitu. Podpisuje umowę o pracę z klauzulą poufności nie czytając co podpisuje. A potem będzie płacz bo będzie w coś wrobiona, a nic nie wiedziała. Facet machnie jej papierami przed nosem i wtedy będzie olśnienie, że mogła przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: wtorkowy odcinek 08.10.14, 17:34 beakarp napisała: > czy dzieci nie muszą mieć wizy do USA? Wizy jak wizy ale pozwolenie na podrozowanie z osoba trzecia? Nieletni wszakze. Odpowiedz Link Zgłoś
bursztyn9 a mnie zastanawia 08.10.14, 10:06 ..czemu mają służyć takie poboczne i do tego nudne wątki! jak ten z beznadziejną skądinąd Janką, albo wątek Muchy? Oba te wątki są wymyślone na siłę i do tego pozbawione sensu,chyba ,że chodzi o to ,żeby "gwiazdy "miały zatrudnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 10:53 scenarzystom się fantazja kończy i takie zapchajdziury jak Janka czy Mucha nam specjalnie organizują żeby te 45 min odcinka jakoś zleciało w sumie na niewiadomoczym ... Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 10:55 a w ogóle mało uważnie wczoraj oglądałam i nie bardzo wiem czy było coś godnego uwagi poza świetną rolą dwóch wiejskich kocurów kręcących się po schodkach rezydencji Mostowiaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 10:56 O tak!! Czarne koty byly rewelacyjne :)) Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 11:17 uważam, że znacznie podniosły wartość odcinka. Prosimy o rozpisanie im większej roli, sprawdzają się aktorsko znacznie lepiej niż niektóre drewna występujące w charakterze aktorów :) skoro i tak w większości nie ma na co popatrzeć bo ciągle coraz to inna laska chodzi po krzakach i rozmyśla, albo faceci dumają nad swym losem ,to my chętniej popatrzymy na kociaki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 11:32 Ta głupia Janka nadal po lasach biega... Oprócz kotów podobała mi się Pierzak Orleańska w roli Beaty, jak jej nie lubię to tutaj autentycznie zagrała. No i nie było ani małej Basi ani Kasi ani Asi :) A chłopaki znowu mają wakacje, oni ciągle mają wakacje, to którą klasę skończyli bo chyba już 3 lata szwendali się razem, na moje oko powinni skończyć 6? W tym roku szybko w mjm lato i wakacje, zawsze było chyba w grudniu... Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 16:46 A wogóle skąd nowy pracodawca Janki miał już jej wszelkie dane, bo rozumiem że umowę o pracę też podpisała? A mnie zastanawia jak rozwiążą sprawę nierozłącznych chłopaków. Jakoś mi się widzi, że ślubu chyba nie będzie. To co z Ewinym syneczkiem zostanie w Grabinie przez zasiedzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: a mnie zastanawia 09.10.14, 13:42 i dobrze , mogłoby tego ślubu nie być bo mnie ta Ewunia drażni. Nie pasują do siebie zupełnie jak Chochoł z ta swoja skrzywioną Alą. Totalnie niedobrane pary, zero chemii między nimi ani nic Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 18:59 Zaczynam wyczekiwac odcinkow bez plasajacej non stop Asi.... Odpowiedz Link Zgłoś
bachula_gr Re: a mnie zastanawia 08.10.14, 20:25 Kim jest Asia i dlaczego plasa? Oswieccie. Odpowiedz Link Zgłoś
kremmaska Re: a mnie zastanawia 09.10.14, 10:18 Podejrzewam, że chodzi o Playówkę ? Pląsa, może w sensie, że ciągle w ruchu ????? Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia a świadectwo Natalii 09.10.14, 11:00 mnie zastanowiło. Bo ponoć tylko 2 czwórki, żadnej trójki, to chyba pasek czerwony musiałby być? Odpowiedz Link Zgłoś
kamila.pychaciasta Re: a świadectwo Natalii 09.10.14, 19:02 może zachowanie dobre lub niższe, ale też mnie to zastanowiło Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: a mnie zastanawia 09.10.14, 20:53 kremmaska napisała: > Podejrzewam, że chodzi o Playówkę ? Pląsa, może w sensie, że ciągle w ruchu ??? > ?? No Asia czyli niania Wojtusia:)) Ciagle w roznych kolejnych odslonach biega po ogrodzie, zwykle w pseudo urokliwych podskokach, w bikini lub bez, i oczywiscie zawsze wtedy Tomek sie zjawia. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: Mjm moja lista absurdów 09.10.14, 21:11 Ludzie, co Wy z tym kalendarzykiem? To jest normalny mały kalendarzyk do zapisywania terminu spotkania czy wizyty u lekarza, można sobie w nim zaznaczyć termin miesiączki, nie każdy ma super pamięć i nie każdy zapisuje w telefonie. Poza tym, na Boga, większość rzeczy, która Was dziwi wynika z tego, że to jest serial, a nie życie, jakoś muszą pewne rzeczy pokazać ludziom przed tv!!! Gdyby np Mucha zapisała kontakt w telefonie do "faceta z parku" po nazwisku, to 80% by nie skojarzyła o kogo chodzi. Ogarnijcie się, to jest fikcja! Odpowiedz Link Zgłoś
gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 10.10.14, 12:50 Spoko, kalendarzyk normalna sprawa, ja tez taki mam do zapisywania wizyt u kosmetyczki, przyjmowanych leków, daty miesiączki itp. Nie ma w tym nic dziwnego, przeciez nie każda dziewczyna musi znac na pamięć daty swoich cykli, ja np. nie pamiętam bo zawsze mogę sprawdzić w kalendarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
xemxija Re: Mjm moja lista absurdów 12.10.14, 00:23 Kurna mania, jak fikcja??! To oni nie istnieją te Mostowiaki? To kto w ich chałupie mieszka???!! Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 13.10.14, 14:46 Fikcja to nie to samo co absurd. Absurdem jest ze w XIX wieku wszystkie kobiety w tym serialu jak jeden maz zachodza w ciaze z zaskoczenia i totalnie niespodziewanie. O planowaniu czy antykoncepcji oczywiscie nie ma co marzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sashka75 Re: Mjm moja lista absurdów 13.10.14, 21:48 Nie no, w XIX wieku to nie bylo takie dziwne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 13.10.14, 23:07 Dobre :)) Chociaz moze podswiadomie mialam na mysli ze nawet w XIX wieku lepiej z ta swiadomoscia kobiet bywalo bo przynajmniej nie byly zdziwione jakim cudem sypiajac z facetem/mezem/partnerem nagle zachodza w ciaze lol Odpowiedz Link Zgłoś
kremmaska Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 09:19 Mam wrażenie, że Pawełek i jego nowa żona zachowują się jakby mieli spory bagaż lat w małżeńskim stadle. Jakoś brak chemii, spontaniczności i już wieje nudą ... Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Komórka Kamizeli 14.10.14, 11:32 Wczoraj, gdy szukała numeru do Tomka, mignął mi kontakt "Norbert". Przecież Norbert nie żyje już z 7-8 lat ;) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni No i Janka, największy absurd tego odcinka ;) 14.10.14, 11:37 Przecież ją wywalą z tej roboty, zanim dowie się czegokolwiek ;) To szperanie w papierach przy sekretarce, chowanie się za węgłem z telefonem, nachalne wypytywanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 11:51 kremmaska napisała: > Mam wrażenie, że Pawełek i jego nowa żona zachowują się jakby mieli spory bagaż > lat w małżeńskim stadle Mysle ze nawet z bagazem lat ludzie zachowuja sie bardziej spontanicznie.. szczegolnie Pawelkowa Ala, z dziwnym pruderyjnym zachowaniem, 'no co Ty, Pawel' :)) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 12:51 Ja ich odbieram podobnie, jak pare nastolatkow, ktora dopiera odkrywa co to seks i wstydzi sie o tym mowic, chociaz oboje ich to kreci "Tutaj jeszcze TEGO nie robilismy." W ostatnim odcinku, juz pomijajac wszelkie absurdy, dala mi w kosc scena z Ala plasajaca po sianie. I jeszcze ta slodka muzyczka:) Nie trawie takich scen, tych BEZNADZIEJNYCH zapychaczy odcinkow.. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 14:11 A w ogóle jak patrzyłam na to, jak oni pracują przy tym sianie, to ręce mi opadły. ;) Na koniec zostawili do na tych kupkach, zamiast zwieźć z pola przed burzą. Ja mieszczuch jestem, zwożenie siana pamiętam tylko z wakacji na wsi, ale doskonale pamiętam, że ważne było, żeby nie zostawiać tego siana na noc na polu, zwłaszcza gdy zapowiadana była burza z deszczem. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 15:15 A mi teraz przyszlo do glowy - po co im wlasciwie to siano? Do "kochania sie"? Przeciez Lucki owiec nie maja, ani zadnych zwierzat hodowlanych, tylko pare kotow. Odpowiedz Link Zgłoś
blum10 Re: Mjm moja lista absurdów 14.10.14, 16:45 A mnie wczoraj zachwycił proces myślowy, który zachodził w Tomeczkowej głowinie. Jechał i myślał, analizował, słowa dziewczyny, a szczęki jeszcze mocniej zaciskał niż zazwyczaj . No i po przejechaniu pewnie jakiś 50 km, aż dojechał do stolicy zaświeciła mu się lampa o trzeba wracać i bronić !!! i z piskiem opon zawinął się i pognał ku Asi i Wojtkowi, bo w końcu po chwili przemyśleń połączył fakty. Brawo Tomeczku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 08:26 Mnie wkurza brak komunikacji między nimi wszystkimi. Wchodzi Agnieszka do mieszkania Tomka i widzi niczego sobie blondynkę w swoich ciuchach, która zamiast wyjaśnić co się dzieje to robi głupie miny jakby ją ktoś przyłapał na czymś nieporządnym. Wydaje mi się, że gdybym weszła do mieszkania mojego faceta, w którym jest obca dla mnie laska, która nic nie mówi, tylko robi durne miny to też bym się zabrała i poszła do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 14:37 blum10 napisała: > A mnie wczoraj zachwycił proces myślowy, który zachodził w Tomeczkowej głowinie > . Jechał i myślał, analizował, słowa dziewczyny, a szczęki jeszcze mocniej zaci > skał niż zazwyczaj . No i po przejechaniu pewnie jakiś 50 km, aż dojechał do s > tolicy zaświeciła mu się lampa o trzeba wracać i bronić !!! i z piskiem opon za > winął się i pognał ku Asi i Wojtkowi, bo w końcu po chwili przemyśleń połączył > fakty. Brawo Tomeczku!!! Ja bym sie tam Mlynarczyka nie czepiala. Moim zdaniem to bardzo dobry aktor, a ze rola glupia, to juz inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
toxicity1 Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 12:35 naturally_soft napisała: > A mi teraz przyszlo do glowy - po co im wlasciwie to siano? Siano jest produktem ubocznym trawy porastającej sad;) Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 14:34 > Siano jest produktem ubocznym trawy porastającej sad;) A ja o tym doskonale wiem ;) Tylko jesli komus trawa nie jest potrzebna w celach gospodarczych, to nie czeka, az urosnie laka, tylko po prostu wjezdza kosiara i po sprawie. A tam grabia, kopia, i ciekawe co pozniej z tym robia, przechowac tez to gdzies trzeba. Ale to tak pytam z ciekawosci, nie w ramach absurdu. :P Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 15:13 A może Kisielom dadzą? Tak w ramach przyjaźni.. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_33 Re: Mjm moja lista absurdów 15.10.14, 21:08 albo mam omamy wzrokowe albo jak Budyń wiózł Wojtusia do domu to raz chłopiec był zapięty pasem w foteliku a raz nie. już chciałam nawet do producentów pisać co oni propagują a tu patrzę na ostatnie ujęcia a on zapięty. :) biedny ten Budzyn faktycznie Martusia się wzięła i wyjechała a on musi ogarniać jej liczną rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 16.10.14, 12:11 A gdzie Martusia? Cos przegapilam? Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Mjm moja lista absurdów 17.10.14, 09:05 Martusia wyjechała pielęgnować Łukasza i wróciła zostawiwszy mu rudą Anię, nie wiem po co, ale ma mu to dobrze zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 17.10.14, 10:44 wiotka_trzpiotka napisała: > Martusia wyjechała pielęgnować Łukasza > i wróciła zostawiwszy mu rudą Anię, nie wiem po co, ale ma mu to dobrze zrobić Oczywiście nie ma telefonu, żeby poinformować o tym Budzyna, o co on miał pretensje. Ani żeby powiedzieć, że wraca, chyba chciała go zastać z Sonią. Swoją drogą gdzie jest i co robi Łukasz? > Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Mjm moja lista absurdów 17.10.14, 17:20 Z tego co wiem, Łukasz studiuje teraz w Berlinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 17.10.14, 10:53 naturally_soft napisała: > A ja o tym doskonale wiem ;) Tylko jesli komus trawa nie jest potrzebna w celac > h gospodarczych, to nie czeka, az urosnie laka, tylko po prostu wjezdza kosiara > i po sprawie. A tam grabia, kopia, i ciekawe co pozniej z tym robia, przechowa > c tez to gdzies trzeba. Ale to tak pytam z ciekawosci, nie w ramach absurdu. :P Skoro im to siano niepotrzebne, to po co tak pilnie grabią przed burzą, pilnie wzywają pracujące wnuki, żeby potem gniło na deszczu? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy braciszek 17.10.14, 17:17 mają konia! A koń je siano! :) naturally_soft napisała: > > Siano jest produktem ubocznym trawy porastającej sad;) > > A ja o tym doskonale wiem ;) Tylko jesli komus trawa nie jest potrzebna w celac > h gospodarczych, to nie czeka, az urosnie laka, tylko po prostu wjezdza kosiara > i po sprawie. A tam grabia, kopia, i ciekawe co pozniej z tym robia, przechowa > c tez to gdzies trzeba. Ale to tak pytam z ciekawosci, nie w ramach absurdu. :P Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 17.10.14, 19:11 misterni napisała: > mają konia! A koń je siano! :) > Scenarzyści chyba zapomnieli o tym koniu, jak i o sklepie Marka z bielizną;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 17.10.14, 19:18 nie nie - panieka ze sklepu byla kilka odcinkow temu Odpowiedz Link Zgłoś
dami251 Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 17.10.14, 20:11 czekolada72 napisała: > nie nie - panieka ze sklepu byla kilka odcinkow temu Znowu coś przegapiłam, chyba że mówisz o tej blondynie, co przybiegła pod dom w Grabinie, której Marek zaglądał w biust, ale to chyba nie ta ze sklepu??? Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 17.10.14, 22:04 dami251 napisała: > czekolada72 napisała: > > > nie nie - panieka ze sklepu byla kilka odcinkow temu > > Znowu coś przegapiłam, chyba że mówisz o tej blondynie, co przybiegła pod dom w > Grabinie, której Marek zaglądał w biust, ale to chyba nie ta ze sklepu??? O tej, o tej mowi, tej blondynie ze sklepu, ktora tak btw. spiewala u Rubika. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 18.10.14, 15:35 ano, o tej, bylam pewna, ze ona ze sklepu. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 17.10.14, 22:00 misterni napisała: > mają konia! A koń je siano! :) "Cza" bylo tak od razu gadac! A tak glowilam sie przez 3 dni, na co im to wszystko, bo watek konia calkiem wylecial mi z glowy ;) A Janka sie nie zobowiazala do udzielania lekcji jazdy, czy mi sie juz wszystko pokielbasilo? A tak przy okazji, co sie stalo z kisielowo-luckowa Mucka? Odpowiedz Link Zgłoś
moniq_c Re: No a kuń? Przcież Mateusz i jego nowy bracisz 20.10.14, 14:59 a ten koń to nie stał u kogoś? chyba że mu catering ogarniają :) Odpowiedz Link Zgłoś