Dodaj do ulubionych

Mjm moja lista absurdów

• kamila.pychaciasta Re: Mjm moja lista absurdów 20.10.14, 17:42
      Barbara chrzestną dziecka Kasi i Marcina... No brak słów po prostu. Kto wybiera na chrzestnych 70letnich dziadków???!!!
      • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 20.10.14, 17:47
        Sporo osob znam , ktore na chrzestnych wybralo dziadkow malucha.
        • angazetka Re: Mjm moja lista absurdów 20.10.14, 19:31
          Serio? Nigdy nawet nie słyszałam o takim rozwiązaniu.
          • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 20.10.14, 20:36
            Serio, i tez jest to dla mnie dziwne. Chociaz na takich krolewskich dworach - do niedawna tez bylo norma ;)
          • toxicity1 Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 12:33
            angazetka napisała:

Serio? Nigdy nawet nie słyszałam o takim rozwiązaniu.

Wałęsa z żoną są chrzestnymi swojego wnuka/wnuczki.
            Dla mnie dziwne...
            • mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 12:48
              U mnie w rodzinie kuzyn ma za rodziców chrzestnych swoich babcię i dziadka - rodziców swojej mamy.
              U niego jednak sytuacja była trochę skomplikowana, bo urodził się za granicą, w czasach PRL, i taniej i prościej było na chrzest zaprosić babcię i dziadka pełniących rolę chrzestnych 2 w 1 niż szukać extra pary do bycia chrzestnymi.
      • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 09:40
        To Kasia jednak jest w ciązy? Sorry, że pytam, ale nie oglądałam 2 ostatnich odcinków, a ostatnio jej test ciążowy był negatywny, więc co się stało?
        • aurinko Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 09:46
          Wydaje mi się, że po tym negatywnym teście Marcin oznajmił, że chce mieć z Kasią dziecko i zabrali się do dzieła. Nie wiem z jakim skutkiem, bo nie oglądałam kilku dalszych odcinków.
          • korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 10:34
            Dla mnie ta Kasia od zawsze jest absurdem. Skąd się w ogóle wzięła? Wiem, wiem, to jakaś "podopieczna " Marty, ale ona żadnej rodziny nie posiada? Znikąd pochodzi? Nigdzie nie jeździ w odwiedziny? Nie należy do rodziny Mostowiaków, jednak jest postacią niemal nr 1 w serialu, jak i Marcin - tylko bratanek mostowiakowego zięcia. Drażni mnie to, że rodzina Mostowiaków jest spora, dzieci dorosłych w niej czworo, wnuków kilkoro - a prym wiodą jakieś Kasie, Janki, Ale, Olki, Wojtki, ASie, srasie i inni Chodakowscy. No, ale ta rodzina jako wzór już od dawna nie istnieje, niemal wszyscy powymierali lub powymierają, zostanie tylko Kasia, Asia i Janka.
            • moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 11:24
              jeszcze jakby tak moje marzenia się spełniły i te dwie lebiegi na zawsze wyjechały byłoby cudnie...
              superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-agnieszka-odejdzie-od-tomka-i-wyjedzie-do-szczecina_426377.html
              superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-ala-przez-magde-ucieknie-od-pawla-do-gdyni_429059.html
              • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 12:15
                o, tego nie słyszałam, żeby Barbara chrzestną miała być. A to wczoraj było? Za to na pewno nie widziałam w sklepiko-galerii kasy fiskalnej:) Ala stówkę do łapy dostała, trzy dyszki oddała, w kajeciku coś tam skrobnęła i już. Oj skarbówka już ręce zaciera....
                • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 13:31
                  Miała tylko taki metalowy sejfik;)
                  • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 23:23
                    Mogę się mylić, ale kasa fiskalna w niektórych profilach dg obowiązuje dopiero od pewnego poziomu przychodów.
        • kamila.pychaciasta Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 12:52
          Będzie, trochę wybiegłam w przyszłość. Ale jakieś serialowe czasopisma już o tym piszą....
          • korolla-x Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 12:57
            To Ala coś sprzedała? Umiała? I nie bała się?
            • moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 13:33
              i nawet przy tym nie zajęczała ani razu... Tez byłam w szoku :)
              za to bardzo szybko zabiła to pozytywne wrażenie swoimi głupimi pretensjami że jej Paweł nie obudził, zupełnie jakby budzików na świecie nie było ...
              • blum10 Re: Mjm moja lista absurdów 21.10.14, 17:56
                Huraaaa Basia na koloniach!!! Tylko czemusz to Ala pakowała ją do bladego świtu ? Specjalny ekwipunek, czasu nie miała bo w sklepie tłum? A nowy chłopak Uli to chyba jakiś Grabiński ojciec chrzesny? W tych okularach i image w sam raz, aż strach się bać
                • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 22.10.14, 09:27
                  no w okularach, bo po operacji oka co to już na nie nic nie widział. Przynajmniej tak myślę.
                  A czy ktoś mógłby mi powiedzieć, co z Basią tą od zdradzonej Mariii, bo akurat jak wczoraj to mówiła do Martusi gdzie jest Basia to mąż mój garem trzasnął i nie usłyszałam. Dziękuję.
                  • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 22.10.14, 09:29
                    No a co może być, do Grabiny ją wywiozła. Scena z kwiatem w doniczce pod pachą była the best.
                    • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 22.10.14, 09:33
                      Ja i tak podejrzewam, ze i Basie, i anie, i wylupiasta BASKE< A NIEDLUGO MOZE I Wojtusia - potopia i bedzie z glowy, a , "blizniaki" Markowe tez potopili
                      • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 22.10.14, 21:55
                        Ale by było, gdyby się okazało, że Lucki to w rzeczywistości psychopatyczni mordercy ;)
                    • enjo Re: Mjm moja lista absurdów 23.10.14, 14:58
                      Zupełnie jak Leon Zawodowiec :P
    • beakarp Wypadek, /niestety / z happy endem :P 23.10.14, 21:53
      M jak miłość. Wypadek Basi podczas powrotu z kolonii. Córka Ali w szpitalu, ale przeżyje

Więcej
      superseriale.se.pl/seriale/m-jak-milosc-wypadek-basi-podczas-powrotu-z-kolonii-corka-ali-w-szpitalu-ale-przezyje_430465.html
      • gemowa Re: Wypadek, /niestety / z happy endem :P 24.10.14, 10:38
        A czytaliście w zapowiedziach o akcji z Alą i Marszałkówką vs Paweł? Ha ha ha, nie wiem kto to wymyśla.
    • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 25.10.14, 17:55
      Przestań podbijać wątki reklamami.
    • roks30 Re: Mjm moja lista absurdów 28.10.14, 22:05
      Gdzie był Wojtuś ? Asia u matki, Tomek u Agi, Budzyni w berlinie :) No gdzie ?
      • anntracytowa Re: Mjm moja lista absurdów 28.10.14, 23:08
        pewnie w Grabinie u dziadków jak wszystkie dzieci z tego serialu
        • nickname22 Re: Mjm moja lista absurdów 01.11.14, 12:56
          po co w ogole ten wątek brata Marcina? Po co ten brat, któy chyba miał byc siostra?? Przewinal sie raz czy dwa w tej przychodni, nawet sie nie usmichnie. Straszny sztywniak.
          • misterni Chcą uśmiercić Mostowiakom kolejną synową? 06.11.14, 00:06
            Niedoszłą wprawdzie, ale zawsze.
            Czyżby Dominika Kluziak miała dość MjM? ;)
            W sumie nie dziwne, dziwiłam się, co tak dobra aktorka tam robi ;)
            • dami251 Re: Chcą uśmiercić Mostowiakom kolejną synową? 06.11.14, 10:18
              Też mam takie wrażenie. Podobno gwiazdorzyła strasznie na planie. A wątek Anny ciągle jakby otwarty na miłość, mimo że było kilka okazji zeswatać ją, ona czeka nadal na Marka.
              • czekolada72 Re: Chcą uśmiercić Mostowiakom kolejną synową? 06.11.14, 10:47
                Podobno ma jednak przezyc.
                • kachullcia Re: Chcą uśmiercić Mostowiakom kolejną synową? 06.11.14, 11:30
                  no, a nie kręcili tego, kiedy aktorka była już w zaawansowanej ciąży? Położyli ją bo jakby się okazało że kolejna w serialu nieświadomie zaszła w ciążę, to już przeginka by była.
    • misterni Imprezka u Marcina (spojler) 15.11.14, 14:33
      Janka z trzema chłopami, niby to skręcają łóżko (zbyt zaawnowana myśl techniieczna, bo burza 4 mózgow nie wystarcza ;)), niby tańczą, chleją na umór - Janka obściskuje się zkażdym po kolei, aż dziw że to jakimś gang bang się nie skończyło ;)
      Kaśka, która wraca z Grabiny o 6 rano, bo jej wieczorem autobus uciekł, czyli teraz musiała jakiś w okolicach 4 rano złapać i zastaje śpiących razem Marcina i Jankę na kanapie. Oczywiście 5 minut wcześniej doktorek poszedł kupić coś na śniadanie dla wszystkich :D
      • roks30 Re: Imprezka u Marcina (spojler) 17.11.14, 10:39
        Nie, nie i jeszcze raz nie !!!.
      • moniq_c Re: Imprezka u Marcina (spojler) 18.11.14, 13:02
        taaaaa i te pretensje Kaski ze chłopina TAK ZABALOWAŁ... jakby co najmniej tydzień pił i melinę z domu zrobił. Strasznie nadmuchane te ich problemy
      • straszny.upal Re: Imprezka u Marcina (spojler) 23.11.14, 12:33
        Na tym etapie co jest Kaska to ja sie rano przewracalam na lozku bo tak mi niedobrze bylo,a ta autobusem smiga? No way.
        • wiewaj Re: Imprezka u Marcina (spojler) 24.11.14, 23:06
          Te wieczne spierzchniete usta Kachny!!! Fuj
          • burina Re: Imprezka u Marcina (spojler) 25.11.14, 01:37
            Aaa, to dlatego był taki zoom na usta Janki, jak sobie pomadką ochronną smarowała...
    • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 18.11.14, 21:25
      Wiecie, nie dalam dzisiaj rady obejrzeć odcinka MjM. Wyłączyłam po 20 minutach. Miałam dość po zobaczeniu skwaszonej Fryczówny i Plejki która przyszła sprzatac ubrana na biało a potem wyskoczyła przez okno. Tego było dla mnie dużo. Jesli później były jeszcze jakieś smakowite kaski do wyśmiania to niestety je przegapiłam.
      • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 18.11.14, 21:30
        Pozniehsze watki wylacznie moga byc przyczyna samobojstwa lub naruszenia scian dzialowych poprzez waleniem lbem o nie...
        Dramat, dramat. dramat!
      • angazetka Re: Mjm moja lista absurdów 18.11.14, 22:28
        Ja doszłam do wniosku, że na MJM patrzeć nie mogę, jakieś półtora roku temu. Teraz tylko czasem forum podczytam, co tam się dzieje ;)
        • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 25.11.14, 11:11
          Czy teraz będą nas przez 9 miesięcy katować ciążą Kaśki? Po kiego oni pojechali z samego rana bez zapowiedzi do Zduńskich? A potem do pracy? po co, przecież trzeba było jechać do Grabiny pokazać Barbarze słodkie ciuszki. Oczywiście autobusem, bo autobusy bezpośrednio do Grabiny odchodzą co kwadrans z każdego osiedla w Warszawie. Jeszcze można zdążyć odebrać wyniki, skonsultować z Marią i zjeść lunch w bistro...
          • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 25.11.14, 11:29
            To sie nazywa nielimitowany czas pracy? ;-))))

BTW, ta Kaska nie ma zadnej rodziny? Z kosmosu sie wziela czy jak?
            Co z rodzicami Marcina? Matce lepiej? Zeszli sie z ojcem?>
            Cos chyba nie nadazam...........
          • moniq_c Re: Mjm moja lista absurdów 25.11.14, 13:54
            i tymi jej fochami o niewiadomoco? Matko, ona nawet dla mnie jest nieznośna i nie do wytrzymania, a widzę ją ledwie dwa razy w tygodniu tylko :) Współczuję Marcinowi :P
            • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 25.11.14, 15:30
              Marto, na litość boską, dlaczego nie robisz mężowi Budzynowi espresso, on tak bardzo lubi espresso....
              • wawrzanka Wojtuś gate 25.11.14, 21:48
                Marta musi zacząć na fitness chodzić. Albo na boks :)

Ale do rzeczy. Nie sądzicie, że wątek Wojtusia przypomina nieco klimaty wojenne? Toż ten dzieciak zmienia kryjówki częściej, niż Żydzi w ucieczce przed gestapo. A Joanna udzielająca opieki i schronienia odnosi rany. W czasie obławy ma się rozumieć. Gdzie Fakt? Gdzie Superekspres? A... wiem, pewnie w luku bagażowym samolotu, którym Tomeczek będzie leciał do Stanów. Bo chyba nie wierzycie, że ten samolot doleci na miejsce bez terrorystów na pokładzie?
                • misterni Re: Wojtuś gate 25.11.14, 22:10
                  Serial robi się nie do zniesienia. Wątek Madzi proszącej Pawła a zapłodnienie dopełnił czary nonsensu :D
                  Chyba sobie daruję dalsze oglądanie ;)
                  • naturally_soft Re: Wojtuś gate 26.11.14, 00:10
                    misterni napisała:

> Serial robi się nie do zniesienia. Wątek Madzi proszącej Pawła a zapłodnienie d
                    > opełnił czary nonsensu :D
                    > Chyba sobie daruję dalsze oglądanie ;)

Ale chociaz przestali piep..yc o slubie po 40. Dla mnie to jeden z najbardziej irytujacych watkow, chociaz wg mnie zaczyna robic sie ciekawie. Bo absurdem tracilo od zawsze, ale to chyba cecha wszystkich polskich seriali. Moim zdaniem o niebo glupszy okazal sie kicz pt "Prawo Agaty", ktory z ciekawosci liznelam, co to za cudo, ktore wszyscy ogladaja. Gdzie tak a propos wystepuje polowa obsady MJM.
                  • moniq_c Re: Wojtuś gate 26.11.14, 15:38
                    misterni napisała:

> Serial robi się nie do zniesienia. Wątek Madzi proszącej Pawła a zapłodnienie d
                    > opełnił czary nonsensu :D
                    > Chyba sobie daruję dalsze oglądanie ;)
                    a to już temat zapodała Pawłowi? Bo widziałam ze się tylko przymierzała do tej genialnej myśli.. :)
                • asiek25 Re: Wojtuś gate 25.11.14, 22:53
                  wawrzanka napisała:

> Ale do rzeczy. Nie sądzicie, że wątek Wojtusia przypomina nieco klimaty wojenne
                  > ? Toż ten dzieciak zmienia kryjówki częściej, niż Żydzi w ucieczce przed gestap
                  > o.

UMARŁAM!!!!!!!!!!!! :DDDDDDDDDDD

BTW - czy komuś jeszcze dzisiejsze bieganie Ali i Pawła po tym wieżowcu skojarzyło się z "Bezsennością w Seattle"?
                  • naturally_soft Re: Wojtuś gate 25.11.14, 23:59
                    asiek25 napisała:

> BTW - czy komuś jeszcze dzisiejsze bieganie Ali i Pawła po tym wieżowcu skojarz
                    > yło się z "Bezsennością w Seattle"?

Faktycznie. :) Az sobie to przypomne, z sentymentu.
                    • dami251 Re: Wojtuś gate 26.11.14, 14:07
                      A gdzie jest Zosia? Nie żebym tęskniła, ale dawno jej nie było, do Marty z Wojtusiem też nie została podrzucona, czyżby Grabina?
                      • blum10 Re: Wojtuś gate 28.11.14, 16:10
                        Jeśli akurat nie śpi, nie jest w Grabinie, to może na koloniach/obozie
    • j-laki Werner 02.12.14, 09:40
      W jakim celu postać Wernera została tak wyeksponowana? Był on wspólnikiem i przyjacielem Budzyna, poważnym prawnikiem. Nie rozumiem dlaczego z postaci z piątego chyba rzędu stał się praktycznie ostatnio główną osobą w serialu. Ani on fajny, ani dobry, ani nawet miły, jedynie wątek z nim ma iśc chyba w kierunku komedii??? Kompletnie nieśmiesznej zresztą. Wczorajsza akcja z jego choroba, upiciem się, potem niesamowicie sprytną mistyfikacją Kingi była tylko i wyłącznie żenujące. Poza tym jest namnożenie dziwnych postaci, które sa totalnie głupie a maja być chyba z załozenia zabawne. Ojciec Kingi i jego amory oraz wędrówki z kwiatami wręcz prawie oświadczyny obcej młodej kobiecie - to nr dwa. I numer trzy Kisielowa i jej rajd po Warszawie - no doprawdy ubaw po pachy. Do tych wątków prześmiesznych scenarzysta postanowił dać "coś" smutnego i poważnego więc dali Muchę i jej prośbę o zapłodnienie. Cudowny odcinek był i pośmiać się można było i poryczeć. Ale jedynie nad swoją głupotą, że straciłam 50 minut życia w ten sposób czas.
      • straszny.upal Re: Werner 02.12.14, 09:57
        Ja to chyba przestane ogladac, serio, tak jak dawno temu przestalam ogladac klan bo juz sie nie dalo
        • czekolada72 Re: Werner 02.12.14, 11:47
          Dlatego tez wczoraj wybralam Polsat ;)
          • rainowiec Re: Werner 02.12.14, 12:07
            ależ facet wszystko łyknął jak młody leszcze a nie prawnik wyjadacz, który wysysa krew z każdego przeciwnika ... Ale już makabryczna Madzia to już szczyt szczytów. Jej miny i ten pomysł z zaciążeniem za pomocą Pawełka . Ratunku, że on nie wybuchł śmiechem jej prosto w twarz. Tylko zastanawiam się czy było powiedziane jak to ma się odbyć klasycznie czy mechanicznie ? No i oczywiście po raz kolejny ostatnia prośba, uuuuuu.
            Dobrze, że dziś Wikingowie ...
            • angazetka Re: Werner 02.12.14, 20:36
              Powiedzcie, co zrobiła Kinia Wernerowi, co?
              • burina Re: Werner 03.12.14, 00:13
                Zaczęło się od tego, że Werner nie dał podwyżki Piotrusiowi.

A potem przyszedł pijany do domu Kini. Ta go wpuściła, a jak już Werner siedział na kanapie i jej wyłuszczał dlaczego to jej mężowi nie da podwyżki, to się zorientowała, że go w domu nie chce i że Werner się jej narzuca i nadużywa sąsiedzkiej uprzejmości.
                Akurat gdy krzyczała 'Wynoś się!', ktoś zadzwonił do drzwi. Chwilowo Werner zszedł na dalszy plan. Okazało się, że to tata Kini przybył, nie, nie z odsieczą, ale pogadać o jego nowej miłości. W międzyczasie Werner zasnął.

No to Kinia, jak przystało na dorosłą osobę, matkę dzieciom, lwicę walczącą o męża i dyplomowanego psychologa wpadła na pomysł (zapewne sprowokowany tym, że Werner powiedział coś o jej byciu seksimamą - paradoksalie Cichopek w życiu prywatnym prowadzi krucjatę o bycie seksimamami). Tata pomógł jej zanieść Wernera do jej własnej małżeńskiej sypialni. Ona natomiast rozdarła sobie bluzkę, potargała włosy, przewróciła stół, zalała się łazami i czekała na przebudzenie zła wcielonego i koszmaru sąsiedzkiego w jednym.
                Werner się obudził, zobaczył gdzie jest, zobaczył Kingę i dodał dwa do dwóch. Kinga jeszcze go uświadomiła że za takie rzeczy idzie się do więzienia, co zupełnie pogrążyło go w panice i wstydzie. Kinia na to, że ona to pamiętliwa nie jest i mogą to inaczej załatwić. Więc jak tylko wrócił Pietrek, to Werner zaproponował mu podwyżkę.

W ten oto sposón spełniła się misja TVP - prawo szariatu dla Polski! Sami widzicie co się dzieje, jak się z obcą babą sam na sam zostanie. Ani chybi się będzie chciało ją zgwałcić a ona potem wymusi jakieś finansowe rekompensaty. Po co to komu? Nie wpuszczajmy się do domów, bądźmy beznadziejni dla sąsiadów i nie rozmaiwjmy, skoro wystarczy poczekać na to, aż ktoś z kim mamy problem się upije.
                • aurinko Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 08:58
                  Tak się zastanawiam, bo ostatnio jak widziałam jakiś kawałek z Anną to odmówiła kasy na operację oczu chłopaka (?)młodej rudej bo kawiarnia cienko przędzie a teraz chce kupić ziemię i dom (te tereny co Kisielowa chciała foty dla agencji nieruchomości). Za co kupi? Kredyt dostanie na cienkie kawiarniane dochody? Nie znała ani ceny ani swojej zdolności kredytowej.
                  • mariamm87 Re: Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 09:27
                    Mówiła wcześniej, że sprzedała restaurację.
                  • bachula_gr Re: Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 09:41
                    Kawiarenke sprzedala.
                    • aurinko Re: Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 10:00
                      Aaaa, to nie widziałam. A pracę jakąś ma czy sprzedaż kawiarni zapewni jej możliwość kupna ziemi, domu i wystarczy na życie na najbliższe lata?;)
                      • naturally_soft Re: Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 11:51
                        aurinko napisała:

> Aaaa, to nie widziałam. A pracę jakąś ma czy sprzedaż kawiarni zapewni jej możl
                        > iwość kupna ziemi, domu i wystarczy na życie na najbliższe lata?;)

No co Ty. (Super) praca sama ja znajdzie. :)
                        • mariamm87 Re: Anna dostała spadek?;) 03.12.14, 11:57
                          Pewnie otworzy jakieś agroturystyczne coś i całe tłumy będą tam zjeżdżały z Warszawy, a ona będzie się mogla snuć po wsi z Markiem. Przynajmniej skończy się teleportacja Marka z Grabiny do Warszawy 4 razy dziennie.
                • angazetka Re: Werner 03.12.14, 13:28
                  Dzięki :) Ale żenuowość tego scenariusza aż mnie boli. Brrr. Paskudne.
      • naturally_soft Re: Werner 02.12.14, 12:47
        > Ale jedynie nad swoją głupotą, że straciłam 50 minut życia w ten s
        > posób czas.

Plus jeszcze kilka na wpis na forum. A nie prosciej po prostu zmienic kanal, zamiast az tak dramatyzowac?
        • misterni Re: Werner 02.12.14, 14:03
          Oj, nie przesadzaj - sama nieraz deklarujesz, że coś było żenujące i niewarte poświęconego czasu i też wiemy to z wpisu na forum ;)
          • dami251 Re: Werner 02.12.14, 17:46
            Paweł zachował się jak przykładny mąż i odmówił zapłodnienia, a nawet nie dał jej buziaka na do widzenia. Mam nadzieję, że w następnym odcinku nie zadzwoni do Muchy i powie, że przemyślał sprawę i w sumie może ją bzyknąć, byle Ala się nie dowiedziała...
            • beatiti Re: Werner 03.12.14, 18:00
              Agroturystykę uskuteczniała już Mysza i chyba kokosów na tym nie zbiła. Jaki biznes może prowadzić Anna w metropoli Grabina? Klubokawiarnia z ciastami Kamizeli? A czy Zaczes pozbył się sklepu filii w seks szopie? Może tam jakąś fucha dostanie? Jeśli chodzi o Pawełka to chyba mocno mu się marzy potomek, takich genów nie wolno dać na zmarnowanie. A Alunia chyba ma jakoś traumę ciążową. Może, żeby dochować wierności i zapewnić ciągłość zaproponuje in vitro ...
              • czekolada72 Re: Werner 03.12.14, 18:02
                Agro, agro, jakis czas temu zwierzala sie, ze pensjonat to marzenie jej zycia
                • yumemi Re: Werner 03.12.14, 20:08
                  Wątek Ewy chorej przez Skype - porażka. Marek oczywiście nie słyszy ze Ewa ledwo mowi, no i typowy wątek z kategorii 'ukrywam informacje przed partnerem po to zeby był wątek jakis w serialu i żeby mozna było pozniej przepraszać i sie obrażać'.
                  Plus wątek Ali która zapomniała wspomnieć przed ślubem ze dzieci nie chce :-)
                  • straszny.upal Janka 03.12.14, 20:21
                    Tez tej zenady nie rozumiem - niekonsekwencji, trauma po zgwalceniu powoduje, ze nie dopuszcza tego apetycznego lekarza, ale ta sama trauma jakos jej nie przeszkadza latac za zajetym Marcinem (btw na jej miejscu milion razy wolalabym lekarza, bo jest sliczny i fajny)
                    • gemowa Re: Janka 04.12.14, 10:30
                      Dziewczyny, uwielbiam ten wątek :) uśmiałam się czytając, jesteście świetne :D
                    • dami251 Re: Janka 04.12.14, 11:54
                      Śliczny, fajny i wykształcony do tego, a Marcin skończył te studia w końcu? Pamiętacie jak on zaczynał w serialu, jako kochanek do wynajęcia dla starszych, bogatych pań bodajże?:)
                      • naturally_soft Seksowny lekarz. 04.12.14, 20:45
                        > Tez tej zenady nie rozumiem - niekonsekwencji, trauma po zgwalceniu powoduje, z
                        > e nie dopuszcza tego apetycznego lekarza, ale ta sama trauma jakos jej nie prze
                        > szkadza latac za zajetym Marcinem (btw na jej miejscu milion razy wolalabym lek
                        > arza, bo jest sliczny i fajny)

dami251 napisała:

> Śliczny, fajny i wykształcony do tego, a Marcin skończył te studia w końcu? Pam
                        > iętacie jak on zaczynał w serialu, jako kochanek do wynajęcia dla starszych, bo
                        > gatych pań bodajże?:)

Eeee tam, taki cukierkowaty chlopczyk, bez pazura ;) Pewno gola klate jeszcze ma. Na moje oko niewiarygodny jako lekarz, do spolki z Olkiem. Bardziej pasowaliby mi na chippendalesow;)
                        • straszny.upal Re: Seksowny lekarz. 04.12.14, 20:52
                          Wolisz MArcina? ten dopiero zenujacy
                          • naturally_soft Re: Seksowny lekarz. 04.12.14, 21:01
                            Hahah, absolutnie nie. Wlasnie zdalam sobie sprawe, ze nikt mi sie tam nie podoba. Tzn. sa sympatyczne twarze, m. in. Twoj doktorek, ale zeby sie tak zachwycic kims, to nie. Juz predzej kobiety sa milsze mojemu oku - np. Anna albo matka Budzyna - kobieta i z ikra, i z klasa. No i Jance tez niby niczego nie brakuje, ale cos w niej niesamowicie drazni, moze to kwestia roli.
                            • naturally_soft Re: Seksowny lekarz. 04.12.14, 21:04
                              P.S. I zapomnialam dodac - za kazdym razem jak widze marcinowa Kasie, to mam skojarzenia z Kaska Niezgoda, partnerka Tomka Kammela, tylko w szczuplejszym wydaniu.
                            • straszny.upal Re: Seksowny lekarz. 04.12.14, 21:11
                              Ja wiem co mnie drazni w Jance (juz w "Majce" mnie draznilo) - te jej "spuchniete" wargi :P
                              • moniq_c Re: Seksowny lekarz. 08.12.14, 16:49
                                spuchnięte to pół biedy, ale ten sposób, w jaki ona je sobie układa to dramat jest.
                                jak się nad czymś mocno zaciuka (wiem że to znaczy coś innego, ale na potrzeby chwili tu mi bardzo pasuje to słowo, bo ona tak tą gębę ciuka no :) to owija jakoś górną wargę na dolną, jak glonojad jakiś, no obleśnie to wygląda :)
                      • misterni Re: Janka 05.12.14, 22:38
                        dami251 napisała:

Pamiętacie jak on zaczynał w serialu, jako kochanek do wynajęcia dla starszych, bogatych pań bodajże?:)

Coś Ci się pomyliło - wynajmowały go panienki jako ochroniarza, z jedną z nich coś tam mu się przytrafiło ;)
                        Poza tym były grane jeszcze nielegalne walki bokserskie.
                        • na4 Re: Janka 06.12.14, 08:27
                          Ale wcześniej był utrzymankiem pani, która notabene spotykała się ze swoim rownieśnikiem czyli Marcinowym tatuńciem. A może tych pan było więcej ...
                          • misterni Re: Janka 06.12.14, 10:29
                            Tak, ale to nie było na zasadzie wynajmowania na godziny, tylko byli niejako parą ;). A z ojcem Marcina zaczęła się spotykać z zemsty i było to już po tym, jak Marcin z nią zerwał ;)
                        • czekolada72 Re: Janka 06.12.14, 09:44
                          A nie - to juz bylo uuuuzo pozniej
                        • dami251 Re: Janka 09.12.14, 15:26
                          Coś Ci się pomyliło - wynajmowały go panienki jako ochroniarza, z jedną z nich coś tam mu się przytrafiło ;)

aaa... to zwracam Marcinowi honor;)))
              • asiek25 Re: Werner 04.12.14, 11:27
                > Agroturystykę uskuteczniała już Mysza i chyba kokosów na tym nie zbiła. Jaki bi
                > znes może prowadzić Anna w metropoli Grabina? Klubokawiarnia z ciastami Kamizel
                > i?

Może remiza? Wiejska potupajka dla miejscowych. Ula z Natalką miałyby gdzie na wyrywkę chodzić, Antek z Mateuszem kręciliby swoje lody sprzedając bilety, Barbara zaopatrywałaby bar w ciasta i nalewki domowej roboty, a Zaczes mógłby czasem komuś sztachetą przyłożyć.
                Działoby się... ;)))
            • majaa Re: Werner 04.12.14, 11:33
              To wcale nie jest wykluczone... Ala nie pali się do rodzenia następnego dziecka, a Pawełek zaczyna mieć parcie, które przypadkiem zbiega się w czasie z parciem Muchy... może sobie ulżą cichaczem, kto wie...
              • straszny.upal Re: Werner 04.12.14, 13:00
                Jesli tak sie stanie, to ja przestane ogladac, bo to bedzie zalosne - cos jak Brooke i Ridge z Mody na sukces, wieczna niesmiertelna milosc, s...anie w banie :P
                • majaa Re: Werner 05.12.14, 11:15
                  Żenua to będzie, fakt, ale za to komplikacji i problemów masz na kolejnych 500 odcinków przynajmniej... toż to gratka dla scenarzystów;)
    • dami251 Wojtek 09.12.14, 15:33
      Tomek jest taki zalatany, że nie zauważył jak mu dzieciak z fotelika wyrósł. Wojtuś wciśnięty w za mały fotelik, głowa wystaje zza oparcie... i zawsze przesypia drogę;)
      • nickname22 Re: Wojtek 09.12.14, 19:47
        hahaha faktycznie, on zawsze spi w aucie,a gdzie jest Zosia?
        • nickname22 Re: Wojtek 09.12.14, 19:48
          W ogole nie rozumiem po co jest w tym serialu Ruda. Zawsze jak 5te kolo u wozu. Wiecznie strzela fochem. W ogole nie ma chemii pomiedzy nia a Tomkiem
          • czekolada72 Re: Wojtek 10.12.14, 07:13
            Zosie utopili ;)

(chociaz niedlugo sie pokaze, w towarzystwie)

Ruda - nie moze sie zdecydowac, byc czy nie byc.... scenarzysci takze...
    • ikarr Re: Mjm moja lista absurdów 09.12.14, 20:35
      Ruda - niekończący się foch, podobnie jak Janka, Joasia - infantylizm, naiwność, nuda,słodka do obrzydzenia, wiecznie Wojtek na niej uwieszony (jak Laleczka Chucky na Pawle), co to za mimozy.
      • straszny.upal Re: Mjm moja lista absurdów 09.12.14, 20:56
        Wojtek to jakiś zupelnie nie chłopięcy chłopak jest :P
        • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 09.12.14, 22:32
          straszny.upal napisał(a):

Wojtek to jakiś zupelnie nie chłopięcy chłopak jest :P

Jak na niego patrzę, to widzę jednego z chłopców z filmu "Czułe słówka" ;)
          Wiecznie zapłakany i buzi skrzywiona jakby zjadł cytrynę.
          • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 09.12.14, 22:34
            img2.bdbphotos.com/images/orig/5/b/5bohhgkkdkesekk.jpg?djet1p5k
            • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 10.12.14, 07:16
              Ilez ten wojtek ma miec tu lat? 5? 6? Przeciez tak nie zachowuja sie dzieci w takim wieku!
              No, rozumiem jeszcze zachowanie zaraz po powrocie do Polski, ale od tego czasu - posiedzial z ojcem, siostra, przypomnial sobie dziadkow, z ktorymi byl, ciotki, wujkow, kuzynow; pochodzil do przedszkola, tego czasu to z pol roku bylo jak jest w Polsce, ok - byl jeszcze napad, ale to dziecko zachowuje sie ciagle jakby zylo w swiezutkiej traumie. to albo do psychologa, albo niech scenarzysci pomysla, bo poki co to pokazuja absolutnie chore relacje tegop dziecka z otoczeniem :/
              • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 10.12.14, 09:47
                Chyba 5, chodzi niby do przedszkola, ale jak Joaśka go kiedyś odprowadzała, to pożegnała się z nim pod budynkiem i sam wszedł. Może przeczulona jestem, ale nie zostawiłbym tak dzieciaka.
          • wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 10.12.14, 21:08
            misterni napisała:

> Wiecznie zapłakany i buzi skrzywiona jakby zjadł cytrynę.

Rośnie rasowy aktor Mjm. Za 10 lat zapłakanie zamieni się w foch, a skrzywienie w grymas, jakby ktoś podstawiał coś śmierdzącego pod nos.
            • petshopgirl Re: Mjm moja lista absurdów 22.12.14, 16:25
              misterni napisała:
              >
              > > Wiecznie zapłakany i buzi skrzywiona jakby zjadł cytrynę.
              >
              > Rośnie rasowy aktor Mjm. Za 10 lat zapłakanie zamieni się w foch, a skrzywienie
              > w grymas, jakby ktoś podstawiał coś śmierdzącego pod nos.

Und pocieranie czoła.

• belcia1 Re: Mjm moja lista absurdów 19.12.14, 18:31
      Nie sądziłam, że wątek będzie cieszył się taką popularnością:) ale to zasługa scenarzystów.... Mnie jeszcze zastanawiają dwie sprawy - jakie jest prawdopodobieństwo wierności Budzyna wobec licznych propozycji romansowych? Mając przy sobie taką cudowną Martusię, wciąż niestrudzenie płci pieknej się opiera. I drugie - czy Marta nie była sędzią? Teraz jest adwokatem! Cudowna metamorfoza, czy coś mi umknęło...I chyba związek Tomka z Asią to tylko kwestia czasu....
      • moniq_c Martusia 23.12.14, 16:07
        kiedyś tam podczas kolejnego focha zapodała, że już nie chce być sędzią bo cośtam
        • czekolada72 Re: Martusia 23.12.14, 16:16
          Przez lata zylam w przekonaniu, ze po ukonczeniu prawa robi sie >specjalizacje< : sedzia, adwokat, prokurator, notariusz, radca; i jest sie TYM. Tak jak np jest sie dermatologiem lub pediatra. A wg scenarzystow - jak sie komu odwidzi bycie sedzia - zostaje z dnia na dzien adwokatem. Albo, jak bylo w przypadku Budzynskiego - adwokatem go zawiesili - zostal kims innym, nie pamietam juz kim, wrocil do adwokatury po tym polroczu.
          • misterni Re: Martusia 11.01.15, 21:23
            Oczysiście, że trzeba zrobić aplikacje, ale po zrobieniu aplikacji sędziowskiej i latach praktyki, stosunkowo łatwo przejść na adwokaturę.
            • czekolada72 Re: Martusia 12.01.15, 07:08
              Ale chyba nie w trakcie pogaduchy ze znajomym??
              • misterni Re: Martusia 12.01.15, 22:55
                Szczerze., nie wiem dokładnie jakie są procedury w przypadku aplikacji sędziowskiej, ale wiem, że mój znajomy z aplikacją sędziowską i prokuratorską, z automatu rozpoczął praktykę adwokacką.
                • czekolada72 Re: Martusia 13.01.15, 07:05
                  No to moze tak...
    • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 22.12.14, 17:05
      A ja juz przyjme wszystko, tylko patrzec nie moge na Lukasza, te jego borde i przede wszystkim ohydny piercing. Brrr.
    • asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 22.12.14, 21:47
      O której godzinie Joaśka podała Tomkowi tę kolację? O północy? Czy może 15-stoletnia Zosia zasypia o 20-stej pod kocykiem jak pięciolatka???

No i niech mnie ktoś oświeci - dlaczego Kinga mówi do Wernera na ty, a Piotrek zwraca się do niego bezosobowo "szefie", na dodatek za każdym razem jakby był ciężko przestraszony? Bo ja tego nie ogarniam...
      • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 23.12.14, 22:35
        właśnie, właśnie, ile ta Zosia ma w końcu lat? dobrze zrozumiałam, że do liceum chodzi?
        • karolla44 Re: Mjm moja lista absurdów 23.12.14, 23:03
          Dobrze, ona tylko tak dziecinnie wygląda
          • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 10:14
            Ojej, a co to za zastój w tym wątku? A tyle się wydarzyło w ostatnich odcinkach! :)
            1. Nie mogę znieść cierpiętniczych min i stałego stanu obrażenia Marii na niewiernego męża, zamiast zmierzyć się z rozwodem jak dorosły człowiek, zachowuje się jak dziecko
            2. Nie wierzę też w to co wyprawia Marcin - trzeba być naiwną Kasią żeby związać się z takim gó...arzem i jeszcze mieć z nim dziecko. Ja już dawno pogoniłabym go z powrotem do piaskownicy.
            • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 10:40
              wydaje mi się też, że pudełka kolorowe z prezentami, które Grzegorz przyniósł do Kasi i Marcina stały później w sklepie u Ali:)
              • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 11:22
                kachullcia napisała:

> wydaje mi się też, że pudełka kolorowe z prezentami, które Grzegorz przyniósł d
                > o Kasi i Marcina stały później w sklepie u Ali:)

staly staly- tez mi sie rzucily w oczy ;))))
                • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 11:50
                  kachullcia napisała:

> wydaje mi się też, że pudełka kolorowe z prezentami, które Grzegorz przyniósł d
                  > o Kasi i Marcina stały później w sklepie u Ali:)

staly staly- tez mi sie rzucily w oczy ;))))

Oj tam, jak zawsze wszystko zostało w rodzinie.
                  Czytałam w streszczeniu że Bartek Uli wyjedzie za pracą do innego miasta, aż nie wierze że nikt nie wpadł na to żeby zatrudnił się w Bistro. Przecież i tam, i wczesniej w Oazie zawsze znajdowała sie praca dla całej bliższej i dalszej rodziny.
                  • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 11:53
                    Nie Bartek a jego matka...
                    • wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 12:11
                      Może w agroturystyce u Anny? Tam też już powoli nadciągają bezrobotni.
                      • mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 07.01.15, 12:17
                        W tym kobieta ze sklepu z majtkami, która najpierw opowiada jak to w kiepskiej sytuacji jest i potrzebuje pilnie pracy na już a potem zgadza się na pracę z mglistą perspektywą zarobku kiedyś tam - ileś tam - niedużo - jakoś się rozliczymy.
                        • wawrzanka Do czego służy komórka w mjm 07.01.15, 18:02
                          Na pewno nie do uprzedzania o wizycie. Wizyty w mjm składa się bowiem bez zapowiedzi: "przejeżdżałem niedaleko, pomyślałem: wpadnę pogadam. Masz chwilę, Ala?" Albo Teresa: "wiedziałam/em, że cię tu znajdę". Niespodziewany gość i osłupienie na twarzy gospodarza to stały numer, ale może pora już zaniechać?
                          • yumemi Re: Do czego służy komórka w mjm 09.01.15, 18:04
                            Nic nie rozumiem - po co Marcin pojechał do Janki?? Bo jej siostra miała wypadek i on pojechał ja pocieszać? Jako kto??
                            Paranoja.
                            • eo_wina Re: Do czego służy komórka w mjm 09.01.15, 19:04
                              Ja już też zupełnie nie mogę pojąć tych manewrów z Dżejn Bofort i Marcinem. Dzwoni do niego - jakby nie miała do kogo. A gdzie wujcio Lucjan - powiernik wszelkiej sromoty? A ten kretyn leci na złamanie karku "pomóc koleżance", mając w perspektywie ważne być albo nie być w firmie ojca. I jeszcze zamiast zadzwonić pisze dureń sms-a.
                              Na dodatek ta idiotyczna wyprawa Kaśki z bukowatą Janką do sklepu z ciuchami...

Inne durnoctwo to zdrajca Rogowski i lafirynda Teresa. A pytanie o to, czy gdyby miał nowe dziecko - to byłoby ono ważniejsze dla niego z ust pani prawnik - po prostu zwala z nóg. Coś czuję, że zdrajca będzie chciał wrócić na Marysine łono (tak jak i Mysza już sobie szykuje grunt) umęczony Teresowymi fumami, ale będzie za późno, bo oto i wyskoczył już jak królik z kapelusza Adam Roztocki z "Na Wspólnej" ;-)
                              • konwalka Re: Do czego służy komórka w mjm 09.01.15, 21:12
                                Mysza grunt? przecież przysięgała na pamięć ojców oraz matek, że nigdy nigdy nie wroci do emki
                              • yumemi Re: Do czego służy komórka w mjm 09.01.15, 23:02
                                A ten kretyn leci na złamanie karku "pomóc koleżance", mając w pe
                                > rspektywie ważne być albo nie być w firmie ojca.

Totalnie bez sensu watek - bo niby jechal tam po co, zeby ona mu powiedziala ze siostra miala wypadek, a on by siedzial obok mowiac 'ojej jakie to straszne'. Bo niby co mialby robic? Pomagac czyli co?
                                • yumemi Re: Do czego służy komórka w mjm 09.01.15, 23:08
                                  No i kolejne ciaze z nieba spadajace - tym razem Monika :)) Jeszcze nigdy nie bylo ciazy zaplanowanej, bez zaskoczenia skad ta ciaza:))
                                  • bachula_gr Re: Do czego służy komórka w mjm 10.01.15, 08:05
                                    yumemi napisała:

> No i kolejne ciaze z nieba spadajace - tym razem Monika :)) Jeszcze nigdy nie b
                                    > ylo ciazy zaplanowanej, bez zaskoczenia skad ta ciaza:))

Ooo mam przerwe trzyodcinkowa?
                                    A Z kim to? z kim?
                                    W. w realu jest w ciazy wiec pewnie musie;li jakos wybrnac bo juz widac bylo, ze diametralnie zmienila styl ubierania albo poszalala na wyprzedazach oversize'ow ))))
                            • wawrzanka Re: Do czego służy komórka w mjm 11.01.15, 13:47
                              yumemi napisała:

> Nic nie rozumiem - po co Marcin pojechał do Janki?? Bo jej siostra miała wypade
                              > k i on pojechał ja pocieszać? Jako kto??

Jako trzymacz komórki, gdy dzwoniła do szpitala. Trzymacz komórki to niezbędny element wyposażenia w takiej sytuacji, choć moim zdaniem lepiej by się do tego nadawał Taro. No i roboty by nie stracił, bo barman jest od nalewania wódki i od pocieszania. Pewnie się okaże, że Eryce nic nie jest.
                              • gemowa Re: Do czego służy komórka w mjm 12.01.15, 12:17
                                Marcin poleciał do Janki, żeby pokazać jaki z niego nieodpowiedzialny gó...arz. Ja na miejscu Kasi dawno bym pogoniła gnojka.

A jeśli chodzi o Taro, to od początku nie rozumiem dlaczego wszyscy w bistro traktują go jak popychadło - on ma więcej rozumu w głowie niż te wszystkie żłopiące tam darmową kawę Janki, Kasie i Ale.
                                • mariamm87 Re: Do czego służy komórka w mjm 13.01.15, 11:09
                                  Jak chodzi o Kasię to słyszałam, że aktorka którą gra tą postać odeszła z MJM, wiadomo coś jak zamierzą ten wątek zakończyć w serialu?
                                  • beakarp Re: Do czego służy komórka w mjm 13.01.15, 12:09
                                    umrze przy porodzie, czy jakoś tak...
                                    • ikarr Re: Do czego służy komórka w mjm 13.01.15, 22:34
                                      Ewa chora na raka w izolatce - bez przerwy najazd ludzi z ulicy, dorośli, dzieci,pięć razy na dzień te same osoby, nikt nie ma na twarzy maseczki przeciwzakaźnej (która ją będzie głównie chronić przed zarazkami, a nie odwrotnie). Porażające nieliczenie się z realiami osób w takim stadium choroby, w jakim znajduje się Ewa. Wczoraj to właściwie towarzysko gawędziła sobie ze wszystkimi, dziś nagle przyśpieszyli (umiera?). Włosy nieruszone przez chemię, wcześniej pokazywali ją na skypie w chustce.
                                      Inna sprawa - nikt nie pracuje w tym serialu! Marek, Piotrek, Paweł, szef Piotrka, Monika, ojciec Kingi, ojciec Ewy, Anna, ojciec Basi, dzieci, młodzież, wszyscy snują się po parkach, ulicach, alejach, kawiarniach. Nawet wyjazd nad morze się planuje! (wszyscy ubrani w jesienne kurtki). Myślałam, że może chociaż Andrzej coś robi w tej kancelarii, ale gdzie tam, przecież jego też w kółko wywołuje telefonem taka jedna, która się rozwiodła z mężem, a teraz liczy na coś ze strony Andrzeja.
                                      • bachula_gr Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 07:36
                                        I tak realniejsze niz pudla Hanki ;)

A ten wasik a'la Don Juan u ex narzeczonego Uli? bleeeee.............
                                        • yumemi Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 08:13
                                          Wasik koszmarny .. Nie mozna oczu oderwać myśląc czy naprawde młody chłopak z tym wasikiem na co dzien chodzi...
                                          • moniq_c Re: Do czego służy komórka w mjm 15.01.15, 14:29
                                            może się chłopaczyna załapał na tą akcję ogólnowąsową która królowała w listopadzie, i dlatego zapuścił to paskudztwo? W sumie jakoś w kurtkach chodzili więc może akurat?
                                      • majaa Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 10:38
                                        ikarr napisała:

Wczoraj to właściwie towarzysko gawędziła sobie ze wszystkimi, dziś nag
                                        > le przyśpieszyli (umiera?).

E tam umiera..., ślub podobno niedługo będą z Markiem brali w kaplicy szpitalnej. No ale od czasu do czasu dramatyzm sytuacji należy wzmocnić, cnie?;)

> Inna sprawa - nikt nie pracuje w tym serialu! Marek, Piotrek, Paweł, szef Piotr
                                        > ka, Monika, ojciec Kingi, ojciec Ewy, Anna, ojciec Basi, dzieci, młodzież, wszy
                                        > scy snują się po parkach, ulicach, alejach, kawiarniach.

No fakt, ciągle ktoś tam się z pracy urywa, albo wcale nie przyjdzie, bo ma do załatwienia sprawę niecierpiących zwłok... Ale z drugiej strony, co się dziwić, jak tam prawie każdy albo byznesmen - właściciel, albo przyjaciel byznesmena... Tylko co do Piotrka nie do końca się zgodzę, bo ciągle ostatnio narzekali z Kinią, że on jeden za całą firmę pracuje, nawet na chrzciny syna się spóźnił. Dopiero ostatnio mu szef poluzował, po tej akcji Kini...

Nawet wyjazd nad morze
                                        > się planuje! (wszyscy ubrani w jesienne kurtki). Myślałam, że może chociaż And
                                        > rzej coś robi w tej kancelarii, ale gdzie tam, przecież jego też w kółko wywołu
                                        > je telefonem taka jedna, która się rozwiodła z mężem, a teraz liczy na coś ze s
                                        > trony Andrzeja.
                                        • dami251 Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 13:44

> ikarr napisała:
                                          >
                                          > Wczoraj to właściwie towarzysko gawędziła sobie ze wszystkimi, dziś nag
                                          > > le przyśpieszyli (umiera?).
                                          >
                                          A w którym to szpitalu można zaparkować pod samymi drzwiami, tak jak Marek przyjechał do Ewy?
                                      • czekolada72 Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 14:26
                                        ikarr napisała:

> Inna sprawa - nikt nie pracuje w tym serialu! Marek, Piotrek, Paweł, szef Piotr
                                        > ka, Monika, ojciec Kingi, ojciec Ewy, Anna, ojciec Basi, dzieci, młodzież, wszy
                                        > scy snują się po parkach, ulicach, alejach, kawiarniach.

A jak pisalam w sprawie wypasionych aut, ktorymi wszyscy jezdza (bo tam sie nikt nie znizy do takiego una czy pandy czy daewu) toscie mi napisali, ze jezda, bo maja, bo przecie wszyscy pracuja wiec zarabiaja.... tez bym tak chciala....
                                        • dami251 Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 16:24
                                          czekolada72 napisała:

>
                                          > A jak pisalam w sprawie wypasionych aut, ktorymi wszyscy jezdza (bo tam sie nik
                                          > t nie znizy do takiego una czy pandy czy daewu) toscie mi napisali, ze jezda, b
                                          > o maja, bo przecie wszyscy pracuja wiec zarabiaja.... tez bym tak chciala....

Się pracuje w stolicy, się ma;) Marta jeździła kiedyś pandą, wcześniej cinquecento.
                                          • czekolada72 Re: Do czego służy komórka w mjm 14.01.15, 16:27
                                            Ale kiedy to bylo?! :)
                                            Fakt, Pawel jezdzil jakims zlomkiem, i ten chlopaczek z baru, ale nagle - WSZYSCY maja wypasione limuzyny....
    • dami251 Mocne słowa... 14.01.15, 13:59
      Podobała mi się wczoraj scena, gdy ojciec Kingi pogonił Wernera słowami " wytranżalaj" nie wiem jak to się piszę, ale uśmiałam się do łez. Brakuje takich scen w serialu, ciągle tylko płacz, choroby, przestępstwa. Kiedyś Kisiel przychodził do Lucka i zawsze było do śmiechu:)
      • naturally_soft Re: Mocne słowa... 14.01.15, 14:53
        Ja tez. :) Przepadam za ojcem Kingi i ciapowatym Wernerem i jego Guciem, nawet Monike polubilam. Btw. aktorka wyglada w ciazy rewelacyjnie.
        • nickname22 Re: Mocne słowa... 16.01.15, 07:24
          Marcin jest koszmarny. Strasznie dziecinny facet. Dla mnie w ogoke nie meski bo niepowazny.
          ktos mi moze wyjasnic dlaczego w ogole Kasia byla na zakupach z Janka? Nie ogladalam od poczatkui nie rozumiem, przeciez one sie nie lubia wiec po jaka cholere ida razem na zakupy?! Na moejscu Kasi unikalabym tej Janki. Czy ta Kasia w ogole nie ma jakiejs wlasnej kolezanki?
          • czekolada72 Re: Mocne słowa... 16.01.15, 08:10
            Oprocz szeroko pojetej rodziny Mostowiakow - nie ma nikogo....
            • gemowa Re: Mocne słowa... 16.01.15, 15:19
              A najlepsze jest to że Kasia w 3 miesiącu ciąży kupowała jesienią letnią sukienkę, zamiast kupić coś ciepłego na jesień i zimę. Zastanawiam się kiedy planuje ją założyć skoro latem będzie zaraz po porodzie.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 16.01.15, 14:57
      Dwie adoptowane córki Mostowiaka to lewuski .Leniwe dziewuchy nie poczuwające się do żadnej pomocy w domu czy też Ance na nowym siedlisku.Tylko im wyjazdy w głowie , jazda konna , francuski i romanse i ciuchy. Wątpie ,że przeciętna rodzina finansuje takie wymagania adoptowanych dzieci , przygarniętych z miłosierdzia i współczucia dla ich niedoli.Są już pełnoletnie , można uczyć się i pracować na swoje potrzeby .Pomóc w sklepie ,babci Basi , a tu nic .Pamiętam jak były wkurzone na wszystkich po śmierci Hanki , znudzone bezczynnością wakacyjną .Marek w rozpaczy , synek też ,Basia miota się w kuchni , a one na pięterku .Pannice niewdzięczne.
      • aurinko Re: Mjm moja lista absurdów 16.01.15, 15:04
        Ruda chyba ostatnio pomagała właśnie w siedlisku ogarniać.
        • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 16.01.15, 15:21
          A Natalka za chwilę będzie miała na głowie co innego. Nie chcę spojlerować, ale czytałam streszczenia nowych odcinków.
        • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 16.01.15, 15:22
          Akurat....... razem z wystylizowana na maksa do sprzatania Anna w ogrodniczkach I bandance ;))))))
          • free.your.mind Re: Mjm moja lista absurdów 17.01.15, 09:45
            Moją rodzinkę niezmiennie fascynuje łatwość parkowania tych wypasionych limuzyn w serialu. Marek podjeżdża pod szpital do Ewy, oczywiście staje pod samymi schodami. Pod blok czy kamienicę też każdy podjeżdża pod sama klatkę schodową i staje na wolnym wśród wielu innych miejscu.
            Kiedyś jeszcze nikt nie zamykał auta, teraz jest lans na elektroniczny zamek, więc wszyscy robią klik.
            • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 18.01.15, 10:14
              free.your.mind napisała:
              > Kiedyś jeszcze nikt nie zamykał auta, teraz jest lans na elektroniczny zamek, w
              > ięc wszyscy robią klik.

A moze maja auto jak moje? Nie robiac kliku auto samo po minucie czy 1.5 minuty klika samo I po sprawie ;)
              Ale fakt. Parkowanie na podjazdach dla karetek, tudziez na chodniku dokladnie przed klatka (Marty np) wkurza.
      • angazetka Re: Mjm moja lista absurdów 17.01.15, 15:55
        Dość obrzydliwe masz podejście do adoptowanych dzieci.
        • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 17.01.15, 17:08
          Byłam blisko rodziny z adoptowanym dzieckiem.Zostało obdarzone ogromną miłością i wszystkim co tylko możliwe przez rodziców. Pochodziło z rodziny patologicznej.Najpierw były dąsy i drobne kłamstewka , niechęć do nauki , tabuny korepetytorów .Po 15-ym roku życiu zaczął się horror , oczywiście dla rodziców.Można by dużo opowiadać .No ale serial jak to serial musi budzić jakieś emocje.Może jeszcze docenią to co mają .
      • yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 19.01.15, 19:06
        latarnik88 napisał(a):

> Dwie adoptowane córki Mostowiaka to lewuski .Leniwe dziewuchy nie poczuwające s
        > ię do żadnej pomocy w domu czy też Ance na nowym siedlisku.Tylko im wyjazdy w g
        > łowie , jazda konna , francuski i romanse i ciuchy. Wątpie ,że przeciętna rodzi
        > na finansuje takie wymagania adoptowanych dzieci , przygarniętych z miłosierdzi
        > a i współczucia dla ich niedoli.

Co do leniwych dziewuch - zgadzam sie calkowicie. Niemile, pamietam jak koszmarnie sie potrafily odzywac do siebie wzajemnie czy do Mateusza. Nigdzie nie dorabiaja, nic innego poza nauka nie robia.
        Co do adopcji - nie wiem jaki to ma zwiazek... . Aspekt milosierdzia w temacie adopcji chyba nietrafiony.
        • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 19.01.15, 20:31
          Powinny trochę bardziej się starać.Dostały szansę na życie , trzeba być przyzwoitym.Szczególnie Ulka , jako nastolatka weszła do tej rodziny , nie jest głupia , raczej inteligentna i zdolna ,może wykazać minimum zrozumienia całej sytuacji .Wszyscy im pobłażają a Marek tylko sięga po portfel.Księżniczki .
          • yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 19.01.15, 23:02
            Mnie tez denerwuja, z powodu ogolnego nadecia.
            • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 20.01.15, 13:17
              Scenarzyści zapomnieli o talentach młodych Mostowiaków: Ula była wybitnie uzdolniona z matematyki,a Mateusz od kołyski przejawiał talent ekonomiczny. Szkoda ze nie ciągną tych wątków.
              • eo_wina Re: Mjm moja lista absurdów 20.01.15, 15:15
                No przecież Urszula na polibudę poszła, a Mateusz co i rusz jakieś lody kręci ;-)
                • alfik116 Re: Mjm moja lista absurdów 20.01.15, 19:17
                  Wydawało mi się, że Natalka i Uła były w jednej klasie. Czemu teraz Uła jest na studiach, a Natalia w klasie maturalnej?
                  • kamila.pychaciasta Re: Mjm moja lista absurdów 20.01.15, 19:26
                    A nie została siedzieć w tej policyjnej szkole?
                  • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 12:26
                    Ula przeniosła się w pierwszej klasie do LO w Warszawie, trzyletniego. Natalka została w policyjnej szkole, która jest zadaje się czteroletnia.
                  • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 12:27
                    Ulka zmieniła szkolę , na liceum, natomiast Natalka została w 5-letnim technikum, matura za rok.
                    • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 12:34
                      ale 5-letnich technikow juz nie ma....
                      • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 13:16
                        Są czteroletnie. A licea trzyletnie. Nadal to oznacza o rok dłuższą naukę dla Natalii.
                        • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 13:20
                          zgadza sie
    • asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 20.01.15, 21:36
      Dziś Marysia, stojąc z Arturem przed przychodnią, mówi mu, że była u niej Teresa i powiedziała, że jest w ciąży. Jest popołudnie,na dworze jasno. Ta informacja tak chyba zszokowała Artura, że zatkało go na tak długo, że rozmowę na ten temat wznowili gdy na dworze było już ciemno :DDD

No i kolejna osoba dostaje pracę od ręki. A ta opinia, którą pisze Budzyńska to pewnie za tak grubą kasę, że w try miga spłaci swoje wielotysięczne długi :DDD
      • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 06:38
        asiek25 napisała:

> Dziś Marysia, stojąc z Arturem przed przychodnią, mówi mu, że była u niej Teres
        > a i powiedziała, że jest w ciąży. Jest popołudnie,na dworze jasno. Ta informacj
        > a tak chyba zszokowała Artura, że zatkało go na tak długo, że rozmowę na ten te
        > mat wznowili gdy na dworze było już ciemno :DDD

Tez to wlasnie zauwazylam :))
        No i oczywiscie zadnemu z rodzicow nie przyszlo doglowy, ze malej B przydalbny sie niebieski plecaczek, ktory kurczowo sciskal artur... chociaz to zapewne mialo dramaturgie podkreslic...
        • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 06:39
          A i tak perelka byl wczoraj ojciec Madzi1
          Jak to brzmialo?
          - To jest wlasnie Monika.
          - Monika to jest wlasnie.
          :)))))))
          Bossski!
          • yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 07:45
            Lubie ojca Madzi :-) Pamietam go z czasów 'Awantury o Basie' Makuszynskiego :-)

Co to za szopka z Pawlem? Pokłócił sie z Ala i chodzi po domach szukając noclegu po czym laduje u Madzi??
            Czy ludzie w normalnych związkach, mając dzieci, etc naprawde tak robią? Nie wyobrażam sobie żebyśmy ja albo maz po każdej sprzeczce szukali noclegu po osiedlu całym. Paranoja
            • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 08:03
              Awantury?
              A nie Szelenstw panny ewy?!
              :)
              Ja go w sumie lubie TYLKO z Ewy...
              Ale ten wczorajszy odcinek - bossski
              • yumemi Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 08:56
                No pewnie ze Szaleństwa panny Ewy ..... Pomieszało mi sie całkiem lol
            • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 10:34
              yumemi napisała:

> Co to za szopka z Pawlem? Pokłócił sie z Ala i chodzi po domach szukając nocleg
              > u po czym laduje u Madzi??
              > Czy ludzie w normalnych związkach, mając dzieci, etc naprawde tak robią? Nie wy
              > obrażam sobie żebyśmy ja albo maz po każdej sprzeczce szukali noclegu po osiedl
              > u całym. Paranoja

W Bistro mógł się przekimać. Ale jeździł po ludziach, wcześniej oczywiście nie zadzwonił, tylko wali w ciemno do Muchy. Z dwojga złego to wolę Alę, ale widać że Mucha wczepiła się pazurami w ten serial i nie odpuści. A taka ambitna była, rzuciła kiedyś mjm, żeby w Ameryce uczyć się aktorstwa, coś jej nie wyszło, że wróciła?
            • majaa Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 11:07
              Dokładnie. Też mnie wkurzają takie akcje, bo to absurdalne zachowanie. A jak już koniecznie ktoś musi gdzieś przenocować, to dlaczego, u licha, nie użyje przedtem telefonu, tylko robi nalot znienacka???
              • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 11:42
                Mogl sie w BISTRO przespac albo po sasiedzku, w galerii, tudziez u mamusi. No a przede wszystkim na kanapie w swoim salonie ;) Ale wyczul, ze Mucha spod prysznica wyleciala akurat....
                • ikarr Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 13:38
                  Wyszła spod prysznica, noc, ktoś dzwoni do drzwi, a drzwi otwarte! Wcale nie przekręciła zamka, tylko otworzyła klamką.
              • wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 14:20
                majaa napisała:

> Dokładnie. Też mnie wkurzają takie akcje, bo to absurdalne zachowanie. A jak ju
                > ż koniecznie ktoś musi gdzieś przenocować, to dlaczego, u licha, nie użyje prze
                > dtem telefonu, tylko robi nalot znienacka???

Dla podkreślenia dramaturgii :D Tak się pisało scenariusze w czasach sprzed telefonów komórkowych. Ale to już z 10 lat... Teraz to jest po prostu głupie, a nie dramatyczne.
            • mhadau1 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 14:41
              trochę się czepiacie - akurat jestem sobie w stanie wyobrazić, że ktoś w nerwach wybiega z domu. Idzie się napić, lub nocuje u... mamusi lub kolegi... W tym przypadku powinien u brata. Ale... wiadomo... lepiej dla dramaturgii że u Piotrka.

mam przyjaciół, do których mogę przyjść bez dzwonienia, zapowiedzi itd.
              • mhadau1 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 14:42
                że u kobiety ...miało być w poście wyżej
                • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 16:00
                  No przecie byl u brata, tylko zwial na widok goscia...
                  • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 16:53
                    a w sumie to dlaczego nie pofatygowal sie do Grabiny? Przeciez tam ZAWSZE I na WSZYSTKICH o kazdej porze dnia I nocy czekaja z ciastem/herbata/lozkiem...... Oj ;)
          • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 21.01.15, 17:00
            czekolada72 napisała:

> A i tak perelka byl wczoraj ojciec Madzi1
            > Jak to brzmialo?
            > - To jest wlasnie Monika.
            > - Monika to jest wlasnie.
            > :)))))))
            > Bossski!

A jeszcze lepsza byla mina Krysi na widok Moniki. :)))
    • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 09:38
      Dlaczego Basi i Luckowi nie dadzą odpocząć na stare lata? Teraz jeszcze Ewa tam zamieszka i będą jej usługiwać, chłopaki nadal na ich głowie. a Ewa jak wyzdrowieje będzie ambitnie badać grzyby w jabłkach zamiast teściom zupy nalewać...
      • mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 12:45
        Oczywiście Marek dostał kasę na dobrą inwestycje i oczywiście akurat Anna nie ma kasy na ten cały pensjonat.
        • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 13:17
          Ta inwestycja na bank stanie się górą złota już w pierwszym sezonie działalności, i to mimo tego że w wakacje będzie tam pomieszkiwać cała bliższa i dalsza rodzina Mostowiaków. Drugie Bistro.
          • wawrzanka Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 13:28
            Dokładnie. Pierwsze wielkie zyski już za pasem: wesele Marka i Ewy.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 13:19
      Ciekawi mnie ten Rafał , czy to jakiś gwałciciel, tak oblizywał się na widok Anny , podglądając ją przez szparę w zasłonie , aż mnie ciary przeszły , czy też może brat cudem odnaleziony...
      • aurinko Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 13:24
        latarnik88 napisał(a):

> Ciekawi mnie ten Rafał , czy to jakiś gwałciciel, tak oblizywał się na widok An
        > ny , podglądając ją przez szparę w zasłonie , aż mnie ciary przeszły , czy też
        > może brat cudem odnaleziony...

Jakaś tajemnica się za nim kryje, o której wie ksiądz. Może to rzeczywiście jakaś rodzina, może jako niemowlę porzucony przez którąś świętą z rodziny Mostowiaków;p
        • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 13:25
          W jakis opisach bylo podane, ze choc powiedzial Annie, ze wyszedl z wiezienia dopiero co - nie zdradzil za co siedzial.
          Za jakis mord?
          • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 15:14
            Eee, ja myślę że po prostu Anna mu sie podoba, ale wie że za wysokie progi dla niego. Na Wernera zerka zazdrośnie.
        • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 20:12
          aurinko napisała:

Jakaś tajemnica się za nim kryje, o której wie ksiądz. Może to rzeczywiście jak
          > aś rodzina, może jako niemowlę porzucony przez którąś świętą z rodziny Mostowia
          > ków;p

A jak to było z Hanką, po co ona pojawiła się w Grabinie, co chciała od Mostowiaków? Kojarzę, że jej rodzice zginęli w wypadku, ale co to miało wspólnego z Mostowiakami??
          • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 27.01.15, 20:38
            Myslala, ze Mostowiak ich zabil, a on zdaje sie byl swiadkiem wypadku i usilowal ich uratowac
            • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 09:31
              Samochód którym jechali Mostowiakowie zderzył się z samochodem rodziny Hanki który prowadził młody Jaroszy. Rodzice Hanki zginęli, Lucek uratował zycie małej Hance, a Jaroszy zwiał żeby pojawić się po 30 latach z wyrzutami sumienia.
              • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 09:34
                Nie mogę patrzeć na watek Pawła i Ali - kompletnie nie przemawia do mnie ta para. Nie ma między nimi żadnej chemii, poza tym pzrez 10 lat serialu znamy już ulubiony typ kobiety Pawła: dobrze zbudowana, ciemnowłosa i z temperamentem. Ala nie ma z tego nic. Sztuczne to bardzo.

Ale, ale: czy widzieliście jak wczoraj Marta ładnie wyglądała? W końcu wyszła z namiotów i zaczyna wyglądac jak człowiek.
                • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 10:11
                  gemowa napisała:

> Ale, ale: czy widzieliście jak wczoraj Marta ładnie wyglądała? W końcu wyszła z
                  > namiotów i zaczyna wyglądac jak człowiek.

Dokładnie, wyglądała całkiem całkiem. I włosy inaczej zrobione i twarz jakby szczuplejsza czy może kwestia makijażu. No i chyba wygrała z tą całą Sonią.
                  • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 10:13
                    Za to Łukasz.... tragedia z tym kolczykiem w nosie. On tak na poważnie czy tylko do serialu?
                    • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 10:23
                      Tylko do serialu, było o tym kiedyś w "Kulisach". A ja się zastanawiam, skoro Konga zostawiła wczoraj Miśka z Alą i poleciała do szkoły Maćka, Piotrek był na spotkaniu, potem wszyscy spotkali się w szpitalu, gdzie wujek Werner siedział z Maćkiem, a Ala dumała na rogu warszawskich ulic, czy wrócić do domu czy nie, to kto siedział wtedy z młodymi Zduńskimi?
                      • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 10:42
                        kachullcia napisała:

> o kto siedział wtedy z młodymi Zduńskimi?

Chyba Gucio;) Biedna umęczona Kinia, parę dni miała trójkę dzieci, a już z dwójką jak źle przecież i ciężko, do spa nie jeździła biedula ojoj...
                        • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 31.01.15, 11:43
                          dami251 napisała:

Chyba Gucio;)

O tym samym pomyślałam :D

Biedna umęczona Kinia, parę dni miała trójkę dzieci, a już z dwójką jak źle przecież i ciężko, do spa nie jeździła biedula ojoj...

Ciekawe, że też nad Piotrkiem nikt się nie rozczula, a on przecież lata między obowiązkami domowymi a firmą z wywieszonym ozorem. I na dodatek ciągłych pretensji żony wysłuchuje. ;)
                          • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 31.01.15, 17:48
                            misterni napisała:

> Ciekawe, że też nad Piotrkiem nikt się nie rozczula, a on przecież lata między
                            > obowiązkami domowymi a firmą z wywieszonym ozorem. I na dodatek ciągłych preten
                            > sji żony wysłuchuje. ;)

Pewnie wieczorem jeszcze Miśka kąpie, oczywiście w gajerku, pod krawatem i nieskazitelnie białej koszuli, nawet rękawów nie podwinie;)
                            • belcia1 Re: Mjm moja lista absurdów 05.02.15, 21:34
                              A co sądzicie na temat wpuszczenia psychopaty do siedliska Anny? Gość na kilometr wygląda jak killer, jednak dobroduszna Anna szybko proponuje zamianę drewnianej kanciapy na pokoik w sowim nowym domu. Facet wyszedł z więzienia, ale Anna nawet nie zapyta, dlaczego w nim siedział??? I jaką wersję obstawiacie? Maniak, psychopata, likwidator adoratorów, gwałciciel? dź
                      • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 10:47
                        Tez na to zwrocilam uwage i obstawialam wrzucenie do rowu ;)
                    • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 20:33
                      dami251 napisała:

> Za to Łukasz.... tragedia z tym kolczykiem w nosie. On tak na poważnie czy tylk
                      > o do serialu?

Wstretny kolczyk i ohydna BRODA.
                • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 20:41
                  gemowa napisała:

> Nie mogę patrzeć na watek Pawła i Ali - kompletnie nie przemawia do mnie ta par
                  > a. Nie ma między nimi żadnej chemii, poza tym pzrez 10 lat serialu znamy już ul
                  > ubiony typ kobiety Pawła: dobrze zbudowana, ciemnowłosa i z temperamentem. Ala
                  > nie ma z tego nic. Sztuczne to bardzo.
                  >
                  Nie ogladam zbyt czesto polskich seriali, ale widzialam Frycz w "Rozlewisku" i musze powiedziec, ze tam gra dobrze i tam pasuje. Ale chyba tylko do tamtej roli, bo jak ja widze z Pawlem i Baska w MjM, to az mnie zeby bola. A przy okazji dziewczyn Pawla, smieszy mnie, ze z kazda chce sie niemal od razu zenic.
                  • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 06:55
                    Dla mnie zas gra identycznie nedznie i w Rozlewisku i w eMce. Jednakowo, zadnej roznicy miedzy bohaterkami.
                    A takiego genialnego aktora ma za ojca... ;)
                    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 12:17
                      Ja też to zauważyłam , jest identyczna i tu i tam.Przewraca tylko oczami i powtarza "no nie wiem nie wiem".Pchała się do zawodu na siłę, wbrew ojcu ,Ale ma dziewczyna tupet i chyba potrafi po trupach do celu iść.Uroda też nie filmowa.
                      • mama-008 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 12:56
                        to fakt...Alę (Olgę) widzę bardziej w Teatrze Dramatycznym a nie w serialu bo i tam i tu czy to rozlewisko czy mjm to jest nudnaaaaaaaaaaaaaa i rozlazła i taka sztywna...nie wiem czy ona umie się śmiać albo krzyknąć na tego plejbojowatego męża swego?
                        • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 15:41
                          Tak, jest taka sama i w Rozlewisku i w MjM, tylko tam ona mi pasuje. Tyle, ze to Rozlewisko zalatuje ni to parodia, ni pastiszem, takie to nie wiadomo co.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 13:34
      Tak , wraca dawna Marta .Może leki zaczęły działać(podobno tarczyca).Wczoraj inna , naturalna twarz, włosy. Ona to taki typ urody, atrakcyjna od czubka głowy do talii. Potem ciężki , niezbyt zgrabny dół.Pokazywano ją przeważnie w mocno wydekoltowanych bluzkach, ładne ramiona i cały gors. Delikatna .dziewczęca twarz.Pamiętam ją ze ślubu z Jackiem, wyglądała ślicznie , długie włosy na jedno ramię.
      A Jaroszy to chyba był przyrodnim bratem Hanki .
      • konwalka Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 13:54
        kurcze, aja sie wczoraj dziwilam, że Marta nie chudnie, tylko wciąż wyglada ciężko, klocowato, topornie
        jestem jedyna osoba która odniosła takie wrażenie czy ke?
        dzisiaj wp pokazala stare kadry z mjm (przy okazji hipotezy o naglym a nieoczekiwanym powrocie Gonery do serialu) i tam Marta wygląda naprawdę przeslicznie- dziewczęco, świeżo, młodo
        ale jest szczupła - to niestety podstawa
        bo przeciez wiek nie robi az takich spustoszen, zwlaszcza ze minelo kilka lat, a nie dekad
        • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 14:04
          Nie, nie tylko tobie tak sie wydalo. Ja tez stwierdzilam, ze wyglada ladnie i zadbanie, moze i nawet elegancko, ale... niestety - jezeli to choroba, to bardzo niekorzystnie sie odbija na tuszy aktorki.
          • angazetka Re: Mjm moja lista absurdów 28.01.15, 16:04
            Nie jest szczególną tajemnicą, że Ostałowska choruje na tarczycę.
        • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 16:02
          konwalka napisała:

> dzisiaj wp pokazala stare kadry z mjm (przy okazji hipotezy o naglym a nieoczek
          > iwanym powrocie Gonery do serialu) i tam Marta wygląda naprawdę przeslicznie-

Co sądzicie o powrocie Gonery do mjm? Ja jestem za, lubiłam go, szkoda że tak nagle zrezygnował. Ciekawe czy wróci i jaki byłby jego wątek.
    • mama-008 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 12:53
      a dla mnie szczytem chamstwa był we wtorek Paweł Zduński który to w swojej komórce ma zdjęcie przy identyfikacji numeru tego szmatławca Magdy jak do niej chciał telefonować z mostu przy Polach Mokotowskich a jak dzwoni do żony Ali to już puste miejsce na foto!

i te bezszczelne odzywki do Ali wielce dotkniętej Madziuni - na miejscu Ali wytargałabym za kudły za świadome niszczenie rodziny a ta rozlazła jak flaki z olejem Ala jeszcze gotowa przeprosi Madzię w następnym odcinku za swoje irracjonalne zachowanie i te dziwne pytanie czy coś jest między nią a pawciem...żal...
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 13:18
      Do szkoły aktorskiej jej nie przyjęli , także w teatrze to chyba nie za bardzo.Ale są inne sposoby , choćby partner reżyser Borciuch.
      • mama-008 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 13:23
        ale Mucha tez bez wykształcenia a gra w teatrze ;-)))))
        Fryczówna z Borcuchem się buja
        • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 13:35
          Teraz teatry na własnym rozrachunku to potrzebują smaczków przyciągających widzów.Cichopek też grała i nawet Rafalala też u Jandy raz wystąpiła .Muchy mam dość w Mjm , ale dziewczyna solidnie wykształcona .Liceum Batorego, prawo na UW, podyplomowe.Nie jest leniuchem i nie podczepia się pod nikogo. Ale w Mjm powinni jej powiedzieć dość , wystarczy wątków Paweł-Magda.
          • mama-008 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 13:44
            może i ma dyplom z UW nie wiem bo ona osobiście mnie nie interesuje ale niech pod jej nazwiskiem nie piszą AKTORKA
            i tak samo jak jej wymądrzanie się jako super mamy żony i kochanki czy kierowce mercedesa - dla mnie to żaden ekspert od wychowania dzieci czy prawidłowej jazdy autem.
            gdybym w mjm miała przyjemność kiedyś zagrać to pierwsze co zrobię to zdejmę jej z buźki ten wredny uśmieszek ;-)))
            • czekolada72 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 13:46
              A ja wole tam Madzie, niz caly sznurek przewijajacych sie w eMce panienek, wlasnie Ali, Janki, bylej zony Pawla, bylej szefowej Pawla etc etc
              • mama-008 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 14:00
                zapomniałaś o Teresie;-)))) ta to dopiero była "agentka" heheh - widac Paweł lubi takie szare myszki bo ma teraz substytut czyli Alę;-)))

no ale co by nie gadac to faktycznie Madzia najlepiej do niego pasuje ...powinni byc razem albo chociaż powinni kręcić na boku i być kochankami.

a Janke bym powiesiła na najbliższej Luckowej jabłonce jest taka wkurw....jąca!
                i Kaśka tak samo jak Ala siedzi i patrzy jak im szmaty facetów bałamucą;-))))
                • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 14:50
                  Na TVP2 dają stare odcinki MjM, stwierdzam że najlepszą z dziewczyn Pawła była Majka. Szkoda że aktorka odeszła z serialu, była szansa na jakąś sympatyczną postać, bo ta flegmatyczna wychudzona i wiecznie przestraszona Ala bez krzty seksapilu to wielka porażka.
                  • naturally_soft Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 16:10
                    Alescie pojechaly po Musze. Ja tam nie twierdze, ze jest nie wiadomo jaka aktorka, i jej rola mnie irytuje, ale dyplom z filmowki wcale nie swiadczy, ze ktos jest naprawde dobry, bo to nie jest rzemioslo, ktorego mozna sie wyuczyc w 3 lata. Liczy sie talent, ktorego nie ma wiele polskich dyplomowanych aktorek, ale z litosci nie wymienie nazwisk. Chociaz mam takie dwie ulubione i do Muchy bez papierka jest im jak.... stad tam. Poza tym sa inni swietni aktorzy ze straszego pokolenia, a ludziom moze nawet nie przyjdzie do glowy, ze nie skonczyli szkoly. Pierwszy z brzegu przychodzi mi do glowy np. Zbigniew Buczkowski.
                    • bardu Re: Mjm moja lista absurdów 30.01.15, 15:54
                      Zbigniew Buczkowski jest zawodowym aktorem - zdał egzamin eksternistyczny w 1986 r.
                      • burina Re: Mjm moja lista absurdów 30.01.15, 22:59
                        Co nadal nie zmienia faktu, że szkoły nie skończył...
          • bardu Re: Mjm moja lista absurdów 30.01.15, 15:50
            Nigdzie nie jest napisane, że Mucha ukończyła UW, a tylko, że studiowała.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 15:38
      Ta najwcześniejsza obsada serialu była dobrze dobrana.Mucha , wiarygodna w roli Magdy.Ten jej śmiech głośny , barani , dziewczyna całkowicie wyluzowania emocjonalnie i erotycznie(sceny z Kamilem na Deszczowej) .Odchodzi i wraca. Wraca zawsze po jakiejś porażce miłosnej i miesza Pawłowi w życiu. Robią z Pawła idiotę w tym serialu .W czerwonych bądż zielonych portkach.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 29.01.15, 16:26
      Mucha nie zadziera z produkcją , zawsze ma gwarancję powrotu a i gdzie indziej potrafi zarobić.Potrafi sprawiać wrażenie , że zna się na tym i na tamtym ,że umie to i tamto i że zawsze wygląda cudownie. Umiejętność wielce pożądana w dzisiejszych czasach.Lekki chleb ? Chyba tak , bo wszyscy się pchają do tego interesu.
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 31.01.15, 11:32
      Ale wtopa ! Mucha była radną w W -wie czy też ubiegała się. Wtedy informowali w gazetkach o jej solidnym wykształceniu.A to wykształciuch jedna !
      • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 12:10
        Czy ktoś może mi przypomnieć, dlaczego sad Mostowiaków nalezy teraz do Anny?
        O ile pamiętam, w ramach jakichś roszczeń i rozliczeń dostała go kiedyś Hanka. Czy Anna odziedziczyła go po siostrze?
        • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 16:15
          Anna kupiła siedlisko , dom i otoczenie łącznie z sadem i przystanią
          • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 16:40
            latarnik88 napisał(a):

> Anna kupiła siedlisko , dom i otoczenie łącznie z sadem i przystanią

oooo. a to mi umknelo choc w ostatnim odcinku az roilo sie od jablek przeciez ;)
            Ale od kogo kupila ten sad? Bo przeciez nie od Naczelnej Biznesloman Grabiny?
    • latarnik88 Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 16:58
      Kupiła od Kisielowej , która dostała w spadku po jakimś tam zmarłym , Starym ....no nie pamiętam
      • bachula_gr Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 17:01
        a jak ten sad, co go kupila ma sie do sadu Mostowiakow? Wygladal identiko ;)))
        • jerryone1 Re: Mjm moja lista absurdów 03.02.15, 18:42
          We wsi jest jeden sad przechodni, jedyna rzecz, którą trzeba w tym serialu kupić to właśnie przechodni sad :). Wszystko inne odziedziczysz lub wygrasz w totka :)
        • burina Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 00:37
          Jakiś trzymany na czarną godzinę czarny charakter - agent nieruchomości nieźle ich tam wszystkich w bambuko robi :)
    • mariamm87 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 08:08
      Podchody Tomka-Wargasa do Słodkopierdzącej Asi były wczoraj nie do zniesienia, poziom żenady alarmowo przekroczony.
      • kachullcia Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 08:40
        UWAGA! bo to dopiero będzie - jak wynika z wczorajszych kulis - już w poniedziałek - kolejna ciąża z zaskoczenia... to już nudne jest.
        I jeszcze w odcinku z poniedziałku - Tomek podjechał pod kasyno, zwinął stamtąd Aśkę, działo się to w pełnym słońcu, a potem do samego ciemka ją po stolicy obwoził? Albo wczoraj - wchodzi Zosia ze swoim absztyfikantem, Tomek nawet głowy nie odwrócił, oznajmiają Wojtusiowi, że jak się tata zgodzi będzie miał chomika - nic, zero reakcji. Dziwne trochę, bo to jednak żywe zwierzę i obowiązek, zazwyczaj rodzice mają coś do powiedzenia na ten temat. I zgadzam się, że podchody do randki - żenujące u faceta w tym wieku.
        • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 09:21
          Co do chomika się zgadzam - ale myślę że Tomek po prostu nie słuchał co mówią młodzi.
          Bardziej żenujące niż podchody do niani było rwanie chłopaków przez panienki w klubie.
          Mnie zastanawia coś innego: skąd Wojtek miał telefon do Asi? Przecież dała mu kosza kiedy zapraszał ją na obiad, nie sądzę więc żeby mimo to dała mu swój numer telefonu. Swoją drogą naprawde mała ta Warszawa: przyjaciel bratanka wyrywa Tomkowi nianię jego dziecka, Tomek wsadza rozochoconą pannę do taksówki zaraz pod nosem Agnieszki która oczywiście znalazła się w tym samym miejscu zupełnie przypadkowo...
          • moniq_c a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 12:04
            coś mnie ominęło?Rozeszli się czy gdzieś wyjechała jęczeć na gościnnych występach?
            Czego ten Wojtuś tak od razu w miasto ruszył nianie wyrywać na skręconą nogę?
            • kachullcia Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 12:32
              od razu wyrywał - toż on jej życie uratował! ktoś ją chciał samochodem staranować, a on ją spod kół wyciągnął. Tego bohaterskiego czynu dokonawszy Wojciech nogę w kostce skręcił, że auta własnego prowadzić nie mógł, więc Joanna poproszona przez niego odwiozła go (jego samochodem). A w podzięce on ją na kolację zaprosił. Natomiast gdzie jest Janka, to faktycznie nie wiem.
              I de facto teraz mi się skojarzyło, że Aśka nawet nie syknęła jak się wywalili, a potem u Tomka otarcie na ręce miała całkiem pokaźne.
            • dami251 Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 12:38
              moniq_c napisała:

> coś mnie ominęło?Rozeszli się czy gdzieś wyjechała jęczeć na gościnnych występa
              > ch?
              > Czego ten Wojtuś tak od razu w miasto ruszył nianie wyrywać na skręconą nogę?

Janka nie wiem, też nie oglądałam paru odcinków, ktoś na forum pisał, że Eryka miała wypadek to może do niej poleciała?
              A mnie zastanawia czy kobieta zdrowa na umyśle idzie na randkę do mieszkania, do obcego faceta, którego zna kilka chwil?

• gemowa Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 12:55
                Ja mam nadzieję że kiedy Janka zobaczy jaką laskę wyrwał Wojtek, to przygryzając górną wargę wyjedzie do Stanów na zawsze.
                • bachula_gr Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 12:59
                  gemowa napisała:

> Ja mam nadzieję że kiedy Janka zobaczy jaką laskę wyrwał Wojtek, to przygryzają
                  > c górną wargę wyjedzie do Stanów na zawsze.

;-O
                • moniq_c Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 14:04
                  gemowa, czytasz mi w myślach :) miałam dokładnie taką nadzieję, że ta oferma juz nie wróci ranić mych oczu i uszu :)
                  • czekolada72 Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 15:11
                    Wroci, wroci i vhyba sie nawet oburzy na widok Asi...
                    • moniq_c Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 15:27
                      czekolada72 napisała:

> Wroci, wroci i vhyba sie nawet oburzy na widok Asi...
                      to ja już się oburzam na zmuszanie mnie do oglądania jej oburzenia :)
                      • latarnik88 Majątek Anny 04.02.15, 16:44
                        Ja zachodzę w głowę , skąd ta Anna , wyszedłszy z więzienia , miała pieniądze. Coś tam mi świta , że nawet płaciła jakiemuś szantarzyście z rodziny zabitego męża.Chyba jakiś interes prowadziła z mężem (restauracja w Suwałkach ?) Potem mieszkanie w W-wie , chyba wynajęte , kawiarnia kupiony lokal czy wynajęty ? Teraz kupiła siedlisko za pieniądze ze sprzedaży kawiarni.W mieszkaniu Anny mieszka Ula .No nie bilansuje mi się.
                        • wawrzanka Re: Majątek Anny 05.02.15, 09:49
                          Restauracja w Suwałkach musiała być co najmniej pięciogwiazdkowa i słynna na cały kraj, skoro wystarczyło na zakup restauracji w Warszawie i jeszcze mieszkanie. A jakoś pominięto ten wątek:) Możliwe też, że Anna wygrała w totolotka tak jak kiedyś Lucjan, który obdarował chochoły dwoma losami. Jeden trafił szóstkę.
                          • gemowa Re: Majątek Anny 05.02.15, 10:00
                            Normą w MjM jest spadek o wartości takiej jaka akurat jest potrzebna w konkretnym momencie. Anna w zasadzie należy do rodziny Mostowiaków, więc pewnie i ona załapała się na ten szczęśliwy traf.
              • moniq_c Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 15:26
                dokładnie to samo mi w głowie brzęczało cały czas - co za idiotka lezie obcemu chłopu prosto do domu, zwłaszcza wiedząc że zawsze się w coś pakuje, to trzy razy się powinna zastanowić nad tym, co robi...
                • gemowa Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 15:35
                  A mnie i tak wciąż intrygują dwie sprawy: skąd Wojtek miał jej numer telefonu i dlaczego zgodziła się na kolację mimo że godzinę wcześniej odmówiła.
                • na4 Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 04.02.15, 17:21
                  Chlopak widać wzbudza zaufanie. Najpierw Janka teraz Asia wszystkie pchają się do nieznajomego na kolacje na jego chatę. Podobał mi się też motyw jak nasz dzielny ortopeda przekazał Niani kluczyki do swojej wypasionej bryki, aby zawiozła go do domku. I na marginesie oczywiście samochód został zaparkowany pod samą klatką, gdzie innych pojazdów ani widu ani słychu
                  • moniq_c Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 05.02.15, 11:24
                    na4 napisała:

> Chlopak widać wzbudza zaufanie. Najpierw Janka teraz Asia wszystkie pchają się
                    > do nieznajomego na kolacje na jego chatę. Podobał mi się też motyw jak nasz dz
                    > ielny ortopeda przekazał Niani kluczyki do swojej wypasionej bryki, aby zawiozł
                    > a go do domku. I na marginesie oczywiście samochód został zaparkowany pod samą
                    > klatką, gdzie innych pojazdów ani widu ani słychu

zwłaszcza bez zająknięcia się o taki szczegół, jak pytanie, czy posiada pani prawko :)
                    • latarnik88 Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 05.02.15, 12:52
                      Na pierwszy rzut oka widać , że babka posiada prawo jazdy , na inną by nie zwrócił uwagi przecież .A z tym telefonem - zaproszeniem na kolację , to faktycznie przegięcie.Widzieliśmy akcję i nie było tam wymiany numerów , tym bardziej , że w dzisiejszych czasach dać numer nieznajomemu to ryzykowne a iść do niego do mieszkania to prawie jak szukanie guza .No a ta Kaśka - kotka mrucząca stałe murmurando Marcinowi to niedługo znudzi mu się.
                      • belcia1 Re: a co się stało z tą flegmowatą Janką? 05.02.15, 21:33
                        A co sądzicie na temat wpuszczenia psychopaty do siedliska Anny? Gość na kilometr wygląda jak killer, jednak dobroduszna Anna szybko proponuje zamianę drewnianej kanciapy na pokoik w sowim nowym domu. Facet wyszedł z więzienia, ale Anna nawet nie zapyta, dlaczego w nim siedział??? I jaką wersję obstawiacie? Maniak, psychopata, likwidator adoratorów, gwałciciel?
                        • misterni Obstawiam likwidatora adoratorów, tudzież 06.02.15, 14:39
                          wszelkich przeszkód sprzed stóp wybranki ;)
                          • misterni A i wszystkich tych, co wpadną na trop 06.02.15, 14:41
                            jego skłonności.
                            Podejrzewam, że ksiądz też będzie w niebezpieczeństwie.
                            W każdy razie oczekuję, że ten wątek zostanie rozwinięty z holiłudzkim rozmachem, a nie jakieś pitu pitu, które się rozmyje po kilku odcinkach :P
        • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 10:07
          kachullcia napisała:

> UWAGA! bo to dopiero będzie - jak wynika z wczorajszych kulis - już w poniedzia
          > łek - kolejna ciąża z zaskoczenia... to już nudne jest.

Przecież ona już raz wyskoczyła z taką niespodzianką, okazało się jednak, że ma jakieś problemy hormonalne. Byłam przekonana, że ją wtedy już uświadomili, jak nie ojciec, to ciotka czy może babka, albo Ewa... a tu nic, zacofanie jakieś, bo nie podejrzewam aby ciąża była planowana...
          • jerryone1 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 11:13
            W ramach zadośćuczynienia za nieplanowaną ciążę, Zaczes kupi jej sad w Grabinie :)
            • asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 14:01
              Ja przepraszam, ale ile jest tych sadów w Grabinie? Bo Zaczes ma sad, i teraz okazuje się, że Anna też ma sad. To on jej sprzedał swój sad, czy ona ma jakiś inny?
              • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 14:04
                Anna kupiła sad od teścia Marka.
                Siedlisko natomiast od Kisielowej.
                Sadów w tamtych rejonach jest mnóstwo.
                • asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 14:10
                  Aaa, no to super!
                  Jeśli tam jest jeszcze tyle sadów, to Mateusz z Antkiem też powinni sobie jakiś kupić. Mają przecież chłopaki żyłkę do interesów ;)))
                  • misterni Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 14:39
                    Sceny w Grabinie kręcone są w Czaplinie niedaleko Góry Kalwarii. W tamtych okolicach dużo rolników żyje z sadownictwa i przetwórstwa owocowego. A wy się tu ekscytujecie 2 niewielkimi sadami ;)
                    • asiek25 Re: Mjm moja lista absurdów 05.02.15, 10:35
                      Ja myślę, że skoro Marcin kupił działkę w Grabinie i będzie tam się budował, to jakiś sad też powinien niedługo nabyć ;))
                      • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 05.02.15, 11:19
                        Wątek miziania się Kaśki z Marcinem na świeżo zakupionej działce był mega przesłodzony...
        • dami251 Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 13:57
          kachullcia napisała:

> I jeszcze w odcinku z poniedziałku - Tomek podjechał pod kasyno, zwinął stamtąd
          > Aśkę, działo się to w pełnym słońcu, a potem do samego ciemka ją po stolicy ob
          > woził?

Też zwróciłam na to uwagę... z jednej strony jest jesień, szybko robi się ciemno, ale z drugiej strony to przeczy łatwości i szybkości przemieszczania się z miejsca na miejsce w mjm :)
          • gemowa Re: Mjm moja lista absurdów 04.02.15, 14:18
            dami251 napisała:

> kachullcia napisała:
            >
            >
            > > I jeszcze w odcinku z poniedziałku - Tomek podjechał pod kasyno, zwinął s
            > tamtąd
            > > Aśkę, działo się to w pełnym słońcu, a potem do samego ciemka ją po stol
            > icy ob
            > > woził?
            >
            > Też zwróciłam na to uwagę... z jednej strony jest jesień, szybko robi się ciemn
            > o, ale z drugiej strony to przeczy łatwości i szybkości przemieszczania się z m
            > iejsca na miejsce w mjm :)

Widocznie słynny tunel czasoprzestrzenny obowiązuje tylko na trasie Grabina - Warszawa :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka