Dodaj do ulubionych

NDiNZ TVP Seriale

05.05.14, 20:38
Może też ktoś ogląda z sentymentu :)
Aktualnie mamy rok 2008, a dziś po raz pierwszy pojawiła się para Wiktoria-Przemek. Konsekwentnie budowane postacie, żadnych diametralnych zmian :)
Latoszek czeka na mieszkanie w nowym budynku dla pracowników szpitala i tu ciekawostka - ma to być mieszkanie dwupokojowe i nie jest tam jedyne. Ta sprawa potem rozmyła się w scenariuszu - dziś to trochę lepiej rozbudowany akademik.
Obserwuj wątek
    • raszefka Re: NDiNZ TVP Seriale 05.05.14, 20:56
      Akademik? ja mam wrażenie, że oni jeden wspólny lokal zajmują teraz (jedna kuchnia, łazienka), tylko sypialnie osobne (ale i z tym różnie bywa ;) )
      • misterni Re: NDiNZ TVP Seriale 05.05.14, 23:41
        Ale przecież to zupełnie inny budynek. Obecne mieszkania mieszczą się na terenie szpitala, tamten był kilka kilometrów od niego.
        • lilith76 Re: NDiNZ TVP Seriale 06.05.14, 08:45
          Mogła mi po drodze umknąć kolejna przeprowadzka.
          Czy to po tym, jak ulatniał się gaz i zatruł mieszkańców?
          • misterni Re: NDiNZ TVP Seriale 06.05.14, 15:42
            To nie był gaz, tylko wadliwy ciąg w szybie kominkowym ;)
            Ale to było po tym. Podobno ekspertyzy po tym wypadku wykazały szereg wad technicznych budynku, nie opłacało się tego naprawiać, ponadto rezydenci nie chcieli mieszkać tam, gdzie zginęła ich koleżanka, więc podjęto decyzję o budowie nowego hotelu. A właściwie chyba po prostu wyremontowano jakieś pomieszczenia przy szpitalu.
            • misterni W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 07.05.14, 13:50
              Wiki z Przemkiem pożyczyć mleko do kawy, Witek powiedział, żeby wzięli sobie z lodówki we wspólnej kuchni ;)
              Czyli nawet w starym hotelu kuchnia była wspólna ;)
              • lilith76 Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 07.05.14, 18:33
                I przypomnieliśmy sobie dlaczego Agata została lekarzem - z powodu okoliczności śmierci ojca.
                Co potwierdza teorię spiskową, że za każdą karierą medyczną stoi ktoś z rodziny :)
                • misterni Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 08.05.14, 00:22
                  Oraz że Lena była zawsze rozkapryszoną gó...arą ;)
                  Wlecze za sobą faceta i zaprasza na jedyny wieczór, który może spędzić z mężem, chociaż wie, że ten ma alergię na gościa, nie będzie nic załatwiać w urzędzie, bo to nie jej wina, że urzędniczka się pomyliła. No kretynka. Nie dziwne, że Latoszek przy niej wiecznie wściekły ;)
                  • ywwy Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 08.05.14, 19:15
                    A kto pamięta , że Lenka to Milenka :)
                    • raszefka Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 09.05.14, 07:53
                      Ja ja ;)
                    • annajustyna Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 10.05.14, 08:57
                      Ja - nawet W NDiNZ wiedza, ze lena to zdrobnienie :P.
                  • lilith76 Re: W dzisiejszym odcinku do Latoszków przyszła 09.05.14, 19:58
                    I ten cynizm i sarkazm Latoszka :)
                    Dlaczego małżeństwo wypłukało to z niego :(
            • annajustyna Re: NDiNZ TVP Seriale 10.05.14, 08:57
              A kto tam zginal w tym budynku? Akurat w tamtych latach mialam przerwe w ogladaniu...
              • misterni Re: NDiNZ TVP Seriale 10.05.14, 13:41
                Stażystka grana przez Matyldę Damięcką
    • raszefka Re: NDiNZ TVP Seriale 15.05.14, 21:54
      A jak to właściwie jest? Wprowadza się tam kto chce i kiedy chce, i tylko informuje współlokatorów? Administracja szpitala ma tu coś do powiedzenia?
    • misterni Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 15.05.14, 23:22
      Teraz lecą te odcinki. Wiadomo Tomek i Agata ciężko ranni, Kuba decyduje się zeznać, że to on prowadził, bo rzekomo we krwi Tomka alkohol był. I teraz tak sobie myślę - wypił jedno piwo (na drugie nie dał się namówić) w trakcie odwołanych praktyk, ze scenki wyglądało, że było nie później niż godzina 14-15 (ale dodałam jeszcze godzinę dla bezpieczeństwa) i że jest to koniec sierpnia, początek września. Po Zosię pojechali gdy było już całkowicie ciemno, czyli z pewnością po 20.
      Założyłam, że Tomek waży 65 kg i mierzy 172 cm wzrostu (przypuszczam, że zaniżyłam, ale niech tam ;)) i że pił na pusty żołądek.
      Wpisałam te wszystkie dane do alkomatu internetowego i wyszło mi, że o godzinie 19.00, Tomek miał 0 promili alkoholu we krwi, a prowadzić już mógł o godzinie 17.30, bo wtedy miał już tylko 0,17 promili, czyli mniej niż dopuszcza się w Polsce. Więc jakim cudem podczas badania, przypuszczam, że nie wcześniej niż o 21.00 wyszło, że ma alkohol we krwi i to przekroczoną ilość?
      To tak w ramach wyszukiwania absurdów ;)
      • eulalija Re: Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 16.05.14, 08:59
        Może wypił "mocne" z "ubotem"?
        Żartuję, też się wtedy obśmiałam z pomysłu umoralniania społeczeństwa.
      • lilith76 Re: Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 17.05.14, 22:31
        Ja kompletnie zapomniałam o bracie Agaty.
        Chyba pierwszy jej pokręcony związek z mężczyzną, który naznaczył ją na resztę życia.
        Aktorzy skarżą się, że w serialu nie ma szansy budowania postaci, ale jak patrzy się na archiwalne odcinki, to widzi się, jak ta postać została zbudowana.
      • paskudek1 Re: Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 28.05.14, 09:52
        tez dopiero teraz, przy powtórnym oglądaniu zauważyłam ten absurd. napił sie piwka w porze obiadowej a po 20 wieczorem miał promile? bzdura konkursowa.
        • agus7 Re: Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 28.05.14, 10:11
          Lilith, a co to byla za historia z bratem Agaty?
          • lilith76 Re: Wypadek Kuby, Tomka i Agaty, i alkohol w tle 29.05.14, 20:39
            Byli bardzo ze sobą emocjonalnie związani. Był jakimś pieniaczem sądowym, który chyba chciał założyć firmę pozywającą lekarzy za błędy w sztuce, uważał, że lekarze tylko się nawzajem kryją. Niestabilny emocjonalnie. Potem słuch o nim w serialu zaginął.
    • misterni Siostra Bożenka i zamążpójścia ;) 25.07.14, 12:26
      Teraz akurat są odcinki opisujące jej rozterki w związku z kolejnym, piątym już ślubem. Wiadomo, że wkrótce weźmie ślub kościelny z Holendrem. :)
      Tylko, że scenarzyści zapomnieli już, że gdy miała brać ślub z Mareczkiem, wykrzyczała mu, że nie będzie kościelnego, bo ona już ślub kościelny miała, więc niech się zastanowi, czy ślub cywilny ma dla niego znaczenia. ;)
      • raszefka Re: Siostra Bożenka i zamążpójścia ;) 26.07.14, 01:44
        Przed ślubem z Holendrem pojawiają się jacys bracia, którym Bozenka ma za złe, że zeznawali przeciw niej - tak mi się jakoś przez mgłę kojarzy. Wtedy przyszło mi do głowy, że to taka dyskretna sugestia na temat procesu kościelnego, którego zaistnienie w przeszłości uwiarygodniloby ten ostatni ślub. W górach się pobrali czy jakoś tak, prawda?
        • misterni Re: Siostra Bożenka i zamążpójścia ;) 01.08.14, 15:21
          Tak, w górach :)
          • annajustyna Re: Siostra Bożenka i zamążpójścia ;) 01.08.14, 22:40
            A moze w obrzadku innym wzieli? ;)
    • lilith76 Re: NDiNZ TVP Seriale 04.08.14, 15:08
      Odcinki gdy Marta boryka się z trudami macierzyństwa i bliźniaki dają jej w kość tak, że aż chce uciec do pracy :) A przecież zaraz zajdzie w kolejną ciążę. Nie dziwię się jej, że prysnęła :)
      I szkoda, że jej z młodym ginekologiem- cherubinkiem nie wyszło :)
      • misterni Re: NDiNZ TVP Seriale 08.08.14, 19:04
        W ogóle szkoda mi niektórych "starych" postaci. Brakuje Jędrasa, Moniki, Jacka. No i szkoda że Rafała Fudaleja wywalili ostatecznie z produkcji - tak się zastanawiam, mają teraz tylko 3 ginekologów na cały oddział?
    • marcysia288 Re: NDiNZ TVP Seriale 22.08.14, 22:58
      www.facebook.com/groups/202389899885475/
      polecam swoja grupe zwiazana z serialem Na dobre i na złe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka