Dodaj do ulubionych

Ranczo 2015 :)

09.03.15, 00:39
Jak się podobało?
Mnie się bardzo przyjemnie oglądało, aczkolwiek bez rewelacji.
Szykuje się fajny wątek nowego proboszcza zazdrosnego o względy Michałowej i Czerepacha w roli polityka na szerokich wodach. ;)
Zobaczymy co dalej ;)
Obserwuj wątek
    • ikarr Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 07:23
      Mnie też się podobał ten odcinek, ale - blond Monika zupełnie nie sprawdziła się w poprzedniej serii i wczoraj niestety też nie, nie mając pomysłu na tę postać każą jej być idiotką, jakich mało (podobnie jak staje się to z tą młodą kuzynką Kusego pomieszkującą u Lucy i Kusego). Darcie się bez sensu do obu panów naprawdę nie jest śmieszne. "Ranczo" przecież oparte jest na inteligentnych dialogach, które bywają i śmieszne, i satyryczne, i liryczne wreszcie. Inna sprawa, chyba rozwinie się postać biskupa, którego gra Zborowski. Niestety, jest także przerysowany do tego stopnia, że za chwilę okaże się idiotą przypadkowo sprawującym swoją funkcję. Myślę, że w tym przypadku jest to wina stylu gry aktora, który wg mnie w każdym serialu, w którym grał, jest taki sam. Nie wierzę, że jako biskup w "Ranczu" ma być kretynem, a w scenach z wszystkimi innym serialowymi, zwykłym księżmi niestety na takiego wygląda.
      • zuzanna807 Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 09:23
        O co kłócili się Jerry i Monika? Aktor grający Jerrego mówi tak koszmarnie niewyraźnie, że nic nie rozumiem! Peruki Czerepacha - cudo!
      • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 14:33
        Peruki zgasily caly odcinek! :)
        Darcie sie obu bab bylo koszmarne, a "wisienka" bylo darcie sie Lucy.
        Mam takie wrazenie, ze serial sie w koncu niestety wypalil... bo nie moge sie pogodzic, ze kolejni bohaterowie robia za idiotow.
        Biskup (Zborowski) robi nagle za kretyna... po tylu perelkowatych odcinkach w jego wykonaniu, no ludzie!
        "Ławeczka" na sile taka....
        Michalowa - jakas sztuczna...
        No moze jakos sie rozkreci... oby!
    • iza232 Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 18:42
      Mnie powaliła nowa chuda figura Arlakowej. Zmieniła się nie do poznania.
      • belcia1 Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 19:30
        Ja miałam wrażenie, że to już nie to samo....nawet zastanawiałam się, czy ksiądz nie zrezygnuje z tej funkcji...Proboszcz jako biskup, mieszkańcy jako posłowie....a kto został we wsi? A tak swoją drogą, to skoro wszyscy zostali posłami, to chyba odcinki będą kręcone w Warszawie? Szkoda, że wątek polityczny tak się rozrósł...
        • sowca Re: Ranczo 2015 :) 09.03.15, 23:21
          A mnie się podobał wątek księdza i biskupa też :D Czerepach i jego peruki też!
          • misterni Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 13:36
            No właśnie, nie rozumiem narzekania na biskupa ;)
            Wiktor Zborowski jest aktorem wybitnie charakterystycznym, jego postacie zawsze są przerysowane i o to chodzi. ;)
            • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 13:45
              Odpowiem za siebie - dla mnie biskup"Zborowskich" z tej serii, z tego odcinka oraz z dotychczasowych serii - to dwie rozne postaci. I dlatego jestem zdegustowana.
              • misterni Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 15:39
                Ale przecież w poprzednich seriach też pajacował ;)
                Nie widzę różnicy.
                • raszefka Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 17:25
                  Też nie widzę różnicy. Mam tylko nadzieję, że się biskup Sądecki nie będzie często pojawiał w Wilkowyjach.
                  • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 21:51
                    A ja widze, gdyz teraz pokazuja go jak pajaca, ktoremu woda sodowa tryska uszami. A scena gdy oburzyl sie, na sposob powitania sie z podwladnymi i sugestie by "proboszcza" wspomagali - dla mnie zenada....
                    Mam nadzieje, ze moge miec wlasne odczucia?
                    • raszefka Re: Ranczo 2015 :) 11.03.15, 10:06
                      A ja mogę mieć swoje?
      • lafiorka2 Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 14:23
        iza232 napisała:

> Mnie powaliła nowa chuda figura Arlakowej. Zmieniła się nie do poznania.

oooo włąśnie...cały odcinek nie mogłam wyjść z podziuwu :)
        • lafiorka2 Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 14:24
          nie znam się ale czy Lucy nie powinna już umieć" mówić po polskiemu"?
          • gemowa Re: Ranczo 2015 :) 10.03.15, 14:53
            Ranczo 2015 oglądam juz tylko z sentymentu, bardzo daleko mu do świetnych pierwszych części.
            • iza232 Re: Ranczo 2015 :) 11.03.15, 16:28
              gemowa napisała:

> Ranczo 2015 oglądam juz tylko z sentymentu, bardzo daleko mu do świetnych pierw
              > szych części.

Mam tak samo. Obawiam się, że nasze Ranczo dobija do końcowego portu :(
              • domi_33 Re: Ranczo 2015 :) 11.03.15, 21:42
                oj tam dla mnie Rancho jest i tak moim ulubionym serialem, co potwierdza fakt iż jest to to jeden jedyny serial który mąż ze mną ogląda i jestem wobec niego mało krytyczna. każda seria ma swój urok. Bardzo mi się podobał wątek nowego biskupa pod hasłem 'i po co mi to było, siedziałem sobie spokojnie w mojej parafii a tu biskupowania mi się zachciało'. no fakt, że zbytnio politykują ale cóż. Wójtową vel Senatorową nie byłam zdziwiona gdyż ostatnio w jakimś Party czy innym Show czytałam, że schudła (aczkolwiek uważam, że w niektórych momentach wygląda dziwnie bo jej się ta chuda szyja jakoś dziwnie układa :)). dobra była scena w aptece jak wpadła Michałowa i o mało nie nakryła kochanków. z tego co kojarzę to chyba nawet nie zapłaciła za leki. peruki niezłe i zgaszenie Czerepacha przez senatora też dobre.
              • mariami Re: Ranczo 2015 :) 12.03.15, 15:49
                Po jednym odcinku nie warto juz wieszczyc konca serialu.
                • eri22 Re: Ranczo 2015 :) 16.03.15, 06:15
                  ale po 2 juz można zaryzykować...
                  nie wiem czy sie przekonam do tych przejaskrawionych problemów i postaci
                  • wiewaj Re: Ranczo 2015 :) 16.03.15, 14:34
                    kolejny odcinek taki sobie,
                    ale Lodzia boska jak zawsze :)))
                    • iza232 Re: Ranczo 2015 :) 16.03.15, 16:22
                      Głupi był ten wątek jak się w sejmowym kiblu schowały. W dodatku denerwuje mnie nagła przemiana Koziołowej: na początku pyskata, rubaszna, dyrygująca mężem i córką a teraz potulna, cichutka, przemyka się cichaczem zamiast normalnie chodzić. Tak jakby razem z kilogramami ubyło jej własnej wartości.
                      • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 22.03.15, 09:36
                        Obejrzałam wczoraj 2-gi odcinek na sobotniej powtórce , na 1szy nie miałam czasu.Wszystko i wszyscy są na swoim miejscu .Akcja dzieje się w krzywym zwierciadle naszej rzeczywistości , może niektóre postacie są przejaskrawione, np Monika wygląda i zachowuje się za bardzo zdzirowato , Kinga od samego początku była odpychająca a inni są tacy jak byli , z drobnymi zmianami.Kozłowa z beczułkowatej cycatki stała się cytatką , Lodzia chodzi jak kura dziobiąca trotuary .Kozłowa wpadła w uczucie z wyciszonym aptekarzem , wobec czego w zachowaniu upodabnia się do niego.Wszyscy są poza tym śmieszni i o to chodzi w tym serialu.A co do sejmu i posłowania , to porządnych ludzi tam ze świecą szukać , trafiają tam przeważnie kanalie i o to chodzi.
                        • b_k18 Re: Ranczo 2015 :) 23.03.15, 20:09
                          Po obejrzeniu trzech odcinków stwierdzam, że Ranczo nadal potrafi bawić. Wydaje mi się, że głównym problemem jest pewne zamknięcie głównych wątków na koniec poprzedniej serii i teraz potrzeba czasu, aby akcja rozkręciła się na nowo.
                          • domi_33 Re: Ranczo 2015 :) 23.03.15, 21:21
                            A mi bardzo Alex to bardzo przykro bo przeczytałam w dzisiejszym Show ze następna seria która będzie kręcona latem będzie ostatnią. Najlepszy serial balustrady muszą kończyć? Szkoda bardzo szkoda.
    • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 29.03.15, 11:38
      Śmiesznie i straszno .Dlaczego oni tak wrzeszczą , oprócz Kusego to wszyscy , no może oprócz kilku osób mówiących dobitnie.Ale te wariatki Monika i Klaudia , to przechodzą same siebie , nawet biskup też zaczął pokrzykiwać mówiąc , Wezół nieśmiało , powariowali w tej wiosce czy co?
    • ja27-09 Re: Ranczo 2015 :) 04.05.15, 10:03
      Coś ostatnio nieuważnie oglądam odcinki, albo coś mi umknęło, bo nie ogarniam o co chodzi Lusi i Kusemu? Okazało się, że Kusy zdrowy jak ryba, kuleje z powodów emocjonalnych, a teraz to osochozi? że tak zapytam po młodzieżowemu? Lusi nie chce być już wójtem, to nawet jestem w stanie zrozumieć, ale czemu wczoraj ryczała po kątach?
      • misterni Bo 04.05.15, 12:15
        Po raz kolejny sobie uświadomiła, co to znaczy żyć z artystą i to jeszcze tak pokopanym jak Kusy ;)
    • latarnik88 Totolotto 04.05.15, 16:17

Solejukowa chyba wygrała i to dużo , bo zemdlała.Ciekawe, co zrobi z wygraną , czy odpali część na Plebanię , na tych trzech wałkoni?
      • czekolada72 Re: Totolotto 04.05.15, 17:00
        A jakos nie kojarze by taka wyrywna do tej pory byla. Moze cos przeoczylam?
        • misterni Re: Totolotto 04.05.15, 23:35
          Nic nie przeoczyłaś. Gdy zaczęła zarabiać konkretne pieniądze ksiądz proboszcz jej sugerował, że kościół ma swoje potrzeby, a ona mu odpowiedziała, że jak już sobie dom pobudują taki piękny jak plebania i dzieci wyposażą, to pomyślą o jakimś datku na kościół ;)
          • latarnik88 Re: Totolotto 05.05.15, 09:21
            Solejukowa , jak Midas , czego dotknie , zamienia się w złoto, jeszcze lepiej , bo w żywe złoto.Następny etap , występy na Stadionach i motywowanie ludzi do życia.
      • misterni Re: Totolotto 04.05.15, 23:32
        latarnik88 napisał(a):

, Solejukowa chyba wygrała i to dużo , bo zemdlała.Ciekawe, co zrobi z wygraną ,
        czy odpali część na Plebanię , na tych trzech wałkoni?

5 milionów wygrała. Nie odpali, to mądra kobieta ;).
    • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 04.05.15, 19:00
      Kiedyś , dawno temu jak wystawiła dom z pierogów , proboszcz upomniał się o datek, a ona odpowiedziała , że proboszcz samotnie w lepszym mieszka .
      • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 04.05.15, 19:17
        ano wlasnie, wiec skad taki pomysl??
        • skarolina Re: Ranczo 2015 :) 11.05.15, 21:19
          Nie, ona wtedy powiedziała, że (cytuję niedokładnie) "Jak my już się dorobim i taki piękny dom jak plebania będziem mieć, to wtedy się chętnie będziem dzielić"
          A ponieważ się dorobili i dom postawili, to pora na dzielenie z parafią :)
    • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 11.05.15, 15:45
      Lodzia zamilkła i nie może dojść do siebie po bliskim spotkaniu z prezesem Koziołem , który również melancholijnie milczy.Co ten Kozioł ma w sobie , że tak na niego babki lecą?Bo to byly :Wezółowa-doktorowa ,Monika _światowa ,Lodzia-premierowa, Wioletka i pewnie masa innych .Za kołnierz nie wylewa , zarobić potrafi , prawdziwy chłop jednym słowem.
      • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 11.05.15, 15:51

skad sie wzial pomysl na kawiarnie literacka?? Przeoczylam odcinek??
        • skarolina Re: Ranczo 2015 :) 11.05.15, 21:18
          Z narady z (nomen omen) Dudą i dyskusji nad jego pomysłami wyborczymi :)
          • eri22 Re: Ranczo 2015 :) 16.05.15, 11:17
            no tak, wiedziałam że skądys znam to nazwisko...

ciekawe jak Kusy...w szpitalu wylądował

z dudą nie jedyne to proroctwo z tej serii rancza :(
            • zuzanna807 Re: Ranczo 2015 :) 16.05.15, 20:28
              Czy opozycjonistę pana Marka grał Wiesław Komasa? W obsadzie nie było wymienionej tej postaci!
              • aneta-1989 Re: Ranczo 2015 :) 17.05.15, 17:52
                zuzanna807 napisała:

> Czy opozycjonistę pana Marka grał Wiesław Komasa? W obsadzie nie było wymienion
                > ej tej postaci! Tak
    • skarolina Re: Ranczo 2015 :) 25.05.15, 00:20
      Heh, ciekawe czy TVP będzie ukarana za złamanie ciszy wyborczej. Odcinek z transparentem "Głosuj na Dudę" i banerem "Duda najlepszym kandydatem" na godzinę przed ustaniem ciszy wyborczej był co najmniej zabawny, co gorsza, niestety proroczy
      • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 25.05.15, 06:44

Dokladnie to samo sobie pomyslelismy w domu :)))
        • raszefka Re: Ranczo 2015 :) 25.05.15, 10:07
          To było łaszenie się nowemu układowi :D
          • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 25.05.15, 11:42

deser.pl/deser/1,111857,17978049,Serial__Ranczo__zlamal_cisze_wyborcza__Przed_22_30.html#Prze
    • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 08.06.15, 14:45
      Przyjemnie się oglądało , szkoda , że to już koniec .Podobno mają jeszcze kręcić , ale Królikowski zachorował , podobnież mocno podupadł na zdrowiu , także nie wiadomo .Daje mocno do myślenia , oglądanie Rancza powinno być obowiązkowe ,szczególnie przed wyborami.
      • aneta-1989 Re: Ranczo 2015 :) 10.06.15, 23:24
        Będzie 10 sezon.
    • skarolina Re: Ranczo 2015 :) 15.06.15, 22:57
      Taka ciekawostka - oglądam właśnie odc.68 i dziennikarka/asystentka Ola prowadziła tam tę debatę telewizyjną, w której Kozioł brał udział na prochach
      • czekolada72 Re: Ranczo 2015 :) 16.06.15, 09:38
        skarolina napisała:

> Taka ciekawostka - oglądam właśnie odc.68 i dziennikarka/asystentka Ola prowadz
        > iła tam tę debatę telewizyjną, w której Kozioł brał udział na prochach
        >
        I?
        • skarolina Re: Ranczo 2015 :) 16.06.15, 10:18
          No to na logikę, powinni wiedzieć, że mają do czynienia z dziennikarką jak przyszła anonimowo, nie?
          • semihora Re: Ranczo 2015 :) 17.06.15, 22:31
            No przecież Czerepach wiedział, że Ola jest z brukowca, sama mu o tym powiedziała na tej rozmowie "kwalifikacyjnej ".
            • latarnik88 Re: Ranczo 2015 :) 18.06.15, 12:51
              Ale , że dwaj tacy wyjadacze , jak Czerepach i Kozioł dali się podejść dzierlatce z brukowca i nie zorientowali się,że nagrywa wszystkie rozmowy.Obca kobieta , a oni całkowity luzik , zachowanie bez zmian , koniaczek i
              ciągłe knucie bez żenady .Minęli się z rozumem po prostu , tak zadufani w sobie , że na myśl im nie przyszło , że ktoś może mieć złe intencje.Ale załatwili sprawę po swojemu czyli politycznie.Jedynka w wyborach do EP.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka