latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 13:55 Jednym słowem Mucha umie się urzadzić w życiu , z byle Muszki stała się LadyMuchą.I ozdrowiała oczywiście , gania za piłką , popija winko i oddaje się karesom z dochtorkiem.Momentów nie było bo nadszedł mały nachodżca z książęczką , żeby mu poczytać na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 20:56 A stara Bacha pod pretekstem przetworów już wtyka swoją kichawę w nieswoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 21:11 Dzisiejszy odcienek to 100% esencji MjM. Mamy: -chochola z miną kota stojącego na pustyni - dziecko spiące w drodze z Grabiny - święta moja Asia - bezproblemowy powrót Tomka do pracy - telefon Tomka z pracy A to jeszcze nie koniec! Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 21:28 No tak, do tego mieliśmy oczywiście awans chochola, wyjątkowo emocjonalne wyznania Wargasa do ucha spiacej Mojej Asi i zakochana pannę zza firanki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 21:29 Muszę się wygadać;d Zaczę od pytania w kwestii formalnej: ile wynosi dług Chochoła i Kingi? Z tego, co pamiętam - co najmniej kilkadziesiąt tysięcy (dłużne Pavulonowi) i 100 tys. (Santanie z pamiętnej transakcji roku sprzedaży auta, chociaż ten dług najpewniej jest umorzony w hołdzie Marysi). Kinga rzekła, że mają kasiorę odłożoną, a zresztą "jeszcze kilka miesięcy i wyjdą na prostą". to ILE ZARABIA Chochoł u Wezóła?! :-D W sensie, zarabiał. Bo oczywiście jak przystało na rozsądnego ojca rodziny, Chochoł zamiast skupić się na wożeniu dupska musiał wtryniać nos w kwity i podkładać się jak ostatni cienias. Ale oczywiście Wezół musi się nawrócić ze złej strony mocy, wszak popełniając kardynalny błąd wyrzucenia Chochoła praktycznie pogrzebał wszelkie szanse powodzenia jakiekolwiek przyszłej inwestycji i finansowych planów. Nieprawdopodobne, że w MjM każda porażka staje się przyczynkiem nie tylko do odrobienia strat, ale nawet do spektakularnego zwycięstwa. Scena Plejki z Luckową. Aż sama miałam ochotę wstać z fotela i uroczyście podziękować Plejce, Luckowej i w ogóle wszystkim. Za wszystko. No a rozmowy na szczycie! To przenikliwe spojrzenie Tomasza, to rozbiegane rozhisteryzowane spojrzenie Rudej-wiecznie-rozchwianej Matki Polki Samotne Macierzyństwo, zdziwionej, że Plejka podchodzi do tematu pragmatycznie, a nie na zasadzie: "Oj Agnieszko, jak będziesz potrzebowała Tomasza, to dzwoń, dzwoń kochana o każdej porze!" czyt. "Kilkanaście razy dziennie, do kolki, do pierdnięcia, do kupy, do kupna pieluchy, do kupna kaszki, do podniesienia wózka". No i to chwytające za serce wyznanie Tomaszowe do śpiącej Plejki. Ileż w tym dramy! Ileż w tym emocji! No dobra, ulżyło mi. PS. Miałam zakładać nowy wątek, bo nam posty w tysiące mkną niepostrzeżenie, ale uznałam, że dotrwamy do końca sezonu w tym bieżącym. Ruszymy z trzecią częścią po wakacjach. Pasi? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 24.05.16, 21:51 Miałam zrobić dokładnie to samo z nowym wątkiem :D ale pomyślałam że wytrzymamy jeszcze te kilka odcinków ;) Dobrze ze Plejka zaczyna ustalać swoją w tym pie...iku. A wargas wpisuje się jako kolejny na długą listę dorosłych chłopów usiłujących odzyskać dorosłą babe za pomocą zakupu ciacha. A co w ogóle Kamizela opowiadała mojej Asi bo akurat ten moment opuściłam? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 07:25 >A co w ogóle Kamizela opowiadała mojej Asi bo akurat ten moment opuściłam? Że się cieszy, że w ferie mogła spędzić czas z Wojtusiem, że Plejka taka lojalna wobec Tomasza, chociaż on wobec niej nie i że Plejka zastępuje Wojtusiowi matkę i to wspaniale, choć to takie trudne i skomplikowane. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 08:30 ciekawe co niby może mieć do powiedzenia matka byłej żony jej faceta :D Ale tam ze zdaniem Kamizeli wszyscy się liczą :) Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 08:48 A mnie się ta scena z "zebraniem rodzinnym" wydała żenująca. Plejka się nieco zagalopowała w stwierdzeniu, że są z Wargasem rodziną, bo "narzeczona" to jeszcze nie rodzina. I że Ruda, wielka pani prokurator, tak posłusznie się stawiła na to zebranie, i tak potulnie słuchała tego wszystkiego... A ta "miłość" Plejki i Wargasa jest tak sztuczna, że szok! Tam jest przecież zero chemii! Po raz kolejny utwierdziłam się w przekonaniu że Lenka w MjM jest jedynym normalnym dzieckiem. I że jakoś nie usiłuje się wtrącać w problemy swoich rodziców i ich pouczać... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 09:18 No , ale rozmowa Kamizeli i Playa przeprowadzona została na stojąco , czyli w trybie zdawkowo-dyplomatycznym , chociaż każda z pań trzymała filiżankę herbaty + ciasteczka na stole.Ale nie usiadły , chociaż krzeseł było do wyboru , bo rozmowa przebiegała w stołowym.Kamizela mogłaby nas poinformować co tam u Goshy , bo przecież korespondują chyba? Tacy biegli w internecie. A to Bistro u Kini rozrasta się w tempie błyskawicznym , zaplecze jak w restauracji , a jeszcze niedawno była to ociupinka . Mają długi , u Pavulona, u Santany i jeszcze Chochoł wspominał , ze płaci za te studia doktoranckie bo zgłosił się ochotniczo.Nie wiem jak oni tam żyją w Mjm , w kraju bieda aż piszczy a oni uchachani od rana do wieczora , Taro wspominał , że prawie nie dopłacają do Bistro , czyli nie zarabiają. Ale Kini ładnie wczoraj było w tej wieczornej fryzurze , koczek na czubku. Ruda wczoraj podsumowała rozmowę z goryczą stwierdzając , że nie dziwi się Tomkowi , że wybrał Playa , czyli , miała nadzieję , że .... Ja n ie wierzę , że to da sie tak poskładać , bo i Wargas i Ruda lubią tak z doskoku i na każde wezwanie , a on w podświadomości wybiera Asię , moją , bo Wojtuś jej potrzebuje.Aga nie jest zdolna do poświęceń. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 09:57 Zebranie "rodzinne" było o tyle żenujące, że Play - żaden członek rodziny - musiał użyć fortela, żeby zgromadzić wokół stołu 3 zainteresowane strony. Przy czym Ruda, która ma nianię (a jak nie, to dzieciaka zawsze komuś upchnie, żeby np. po parku pobiegać) nie wiedzieć czemu tym razem przylazła z Helenką. Dzieciak zdawał się służyć za bufor, zdominował spotkanie i w końcu nic nie zostało ustalone, czy coś przeoczyłam?:) Rozbiegane oczka Rudej i milczące usta Wargasa to było wszystko, na co ich stać. Oboje zachowywali się tak, jakby mieli stworzyć plan misji na Marsa, a nie plan wychowawczy. Na dodatek Wargas odprowadził Rudą aż za blok, a Play został sam w domu z niczym. No więc wieszczę po tym, że jednak Wargas w przyszłym sezonie wróci do Rudej i Helen, a supermediator Wojtuś-kid rozerwie się na pół. I jeszcze te dziwne słowa Rudej: "na twoim miejscu wybrałabym tak samo". Czyli, że JEST wybór między Rudą, a Playem? Kolejna żenująca scena - zakup super hiper sprzętu do bistro, gdy "prawie już nie dokładamy do interesu". Nie znam się. Nie pracuję w gastronomii. Ale gdybym miała małe bistro to chyba zaczęłabym pracować tym, co mam, a jak by się okazało, że interes idzie dobrze, to dopiero wtedy kupiłabym krajalnice i rozdrabniacze za kilkadziesiąt tysięcy. Widocznie głupia jestem. Najpierw się kupuje super hiper sprzęcior (najlepiej firmy reklamowanej w TVP) na raty (najlepiej w banku, który reklamuje TVP), tak przynajmniej radzi serial z misją edukacyjną w telewizji publicznej, która każe sobie płacić abonament (widzieliście ten pasek na dole?) Chciałabym w przyszłym sezonie zobaczyć rozmowę Kamizeli i Playa porzuconego przez Wargasa dla Rudej i Helen. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 10:15 Celowo wzięła Helen na spotkanie , a Helen celowo zrobiła kupę zeby zaakcentować , kto tu jest rodziną. W następnym sezonie przewiduję , ze Wargas będzie jednak z Rudą , a Wojtuś wyląduje w Grabinie u dziadków i dopełni kompletu niegrzecznych z problemami.Będzie biegał po okolicy między Grabiną, szkołą w Lipnicą , siedliskiem,leśnikiem, domem Pavulona, domem Kolendy , sklepem Natalki,a i do przetwórni zajrzy.Także sie wybiega jako Herold. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 10:43 latarnik88 napisała: > W następnym sezonie przewiduję , ze Wargas będzie jednak z Rudą , a Wojtuś wylą > duje w Grabinie u Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby i moja Asia wylądowała w Grabinie, a przynajmniej była częstym gościem. Sodoma i Gomora. A z tą kupą Helen to trafne spostrzeżenie, dokładnie tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 10:52 Jeszcze dojdzie do tego, że Kamizela 'usynowi' Plejkę a wyklnie Tomasza! Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 12:20 Czy dobrze mi się wydawało, że oprócz powiększenia się bistro trochę zmienił się tam też wystrój, kolorystyka ? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 12:27 A z bardzo gorących newsów powakacyjnych, nasz Gibon zostanie osaczony ze wszystkich stron przez wielbicielki. Do grona Lemur, ostatnio mocno zainteresowana prawniczka z dzieckiem, dołączy również japońska baletniczka. Mały haremik ? Łoj gorąąco uf .. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 12:32 Chochoły poradzą sobie ze wszystkim.Przecież Piotruś awansował , to chyba będzie więcej zarabiał jako asystent.Wezół go nawet pochwalił za to , że ucieka się do niekonwencjonalnych rozwiązań , czyli ,wie że chodziło o akcję z podrzuceniem narkotyków i popiera go jako ojciec ojca. O ile pamiętam , to przed sprzedażą Bistro , Pavulon również inwestował a nawet przeinwestował w sprzęt.Także Kinia szaleje , kucharza zatrudni i będzie u niej na zapisy do stolika. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 13:36 A jak to jest z tym długiem u Chochołów??? Kto komu wisi kasę i ile? Bo piszecie, że perła palestry ma dług u Pavulona. A przecież to Pavolun pożyczał kasę u swojego klona, jak bistro cienko przędło. A potem tę kasę ukradł Markowski, czy jak mu tam było. I potem chyba za ten dług Kinia bistro przejęła. Pogubiłam się w tych skomplikowanych, braterskich wyliczeniach... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 14:03 Pavulon miał dług 15tyś , pożyczył od brata , położył do słoja na zapleczu i Markowski to ukradł.Czyli miał już 30tyś długu razem.Potem Pavulon zdecydował się na odstąpienie udziałów w Bistro Chochołom i oceniamy je na ok 100tyśzł.Nie dali mu do ręki , bo nie mieli , zobowiązali spłacać w ratach. Do tego doszło 100tys długu u Santany , które przeznaczyli na zapłatę handlarzowi narkotyków, żeby milczał.Ale sprawa się i tak rypła a dług pozostał. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 14:07 Czyli jakieś 200 tys w plecy przy knajpie do której prawie nie dokładająjak to stwierdził Taro. Czyli Chochoł musi zarabiać ani chybi jakieś 50 tys miesięcznie. A ja się martwię ratami za telewizor :( Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 14:37 No właśnie! Czyli moja czujne - acz niewprawne finansowo oko - dobrze wyczuło machlojki ekonomiczne u Chochoła:p Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 15:34 100 tys. za udziały w Bistro??!!! Czyście poszalały??? :D Toż to jakaś ciupeńka knajpka w jakimś podwórzu, a w dodatku ten lokal to nie jest chyba ich własność, zdaje się, że go wynajmują. No chyba, że to odstępne za ten stary sprzęt, co go Kinia teraz odnowiła. No i nie za cały, tylko za połowę, bo druga połowa jest Janka. A właśnie, gdzie on się podział? Też udziały odstąpił? Wydaje mi się, że długu Pavulona za bistro było 25 tys. Ale z czego się wziął? Bo nie pamiętam. Odpowiedz Link Zgłoś
zazulka358 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 16:02 Przypomnijcie mi proszę, za co Wargas dostał naganę? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 17:00 zazulka358 napisała: > Przypomnijcie mi proszę, za co Wargas dostał naganę? Podczas misji specjalnej w Hiszpanii Wargas cos tam skopał , ale to ściśła tajemnica.W każdym bądż razie odpuścili mu i skończyło się naganą .Dzięki Rudej , która wstawiła się za nim. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 25.05.16, 16:05 A no właśnie Kinia kupuje sprzęt, dużo sprzętu. Ciekawe czy konsultuje takie wydatki ze wspólnikiem zaginionym Jankiem? Z tego co pamiętam nie był on zwolennikiem jakichkolwiek zmian w bistro. Czyż nie wyjechał, aby zastanowić się nad sensem życia i przemyśleć różne-różności po tym jak Kinia postawiła robić bistro/rewolucje? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 26.05.16, 22:34 na4 napisała: > Czyż nie wyjechał, aby zastanowić się nad se > nsem życia i przemyśleć różne-różności po tym jak Kinia postawiła robić bistro/ > rewolucje? No to powinien być w Siedlisku, przecież to mekka dla wszystkich, którzy życiowych przemyśleń potrzebują :) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 17:15 asiek25 napisała: > No to powinien być w Siedlisku, przecież to mekka dla wszystkich, którzy życiow > ych przemyśleń potrzebują :) Być może te problemy do przemyśleń są głębsze niż przewiduje norma Siedliskowa i wymagają specjalnego miejsca do tych działań:) Jest też opcja, że ruszył na Jamajkę w poszukiwaniu siostruni Alusi. Teraz razem siedzą gdzieś na plaży, słoneczko praży, muzyczka buja, a oni pykają dymka .... bo raczej tam w okolicy nie specjalnie zbyt dużo miejsc do odnawiania, chyba (?) Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 23:38 rilla-m napisała: , Plejka się nieco zagalopowała w stwierdzeniu, że są z Wargasem rodziną, bo "narzeczona" to jeszcze nie rodzina. W ten sposób to można nawet twierdzić, że mąż/żona to też nie rodzina. A Plejka akurat jest rodziną, dla Wojtak i Zosi, u nich widać autentyczne przywiązanie do niej. Wargas też deklaruje, ze jest dla niego najważniejsza na świecie, i choć brzmi to sztucznie, to myślę, że zamysł scenarzystów jest wprost przeciwny ;) I że Ruda, wielka pani prokurator, tak posłusznie się stawiła na to zebranie, i tak potulnie słuchała tego wszystkiego... , A co miała robić? Wszak to ona najwięcej jest winna zaistniałej sytuacji. Ona urwała się spod ołtarza, pognała z Wargasem, wskoczyła mu do łóżka mamiąc, że będą odtąd razem, potem uciekła i ukrywała przed Tomkiem prawie 9 miesięcy, że jest w ciąży. Tomasz też winny, ale wyłącznie tego, że uległ rudej i ukrywał prawdę przed Moją Asią. Co więc mieli robić? Musieli siedzieć cicho i spijać z warg Mojej Asi, co miała do powiedzenia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bupu Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 26.05.16, 18:40 Tak podczytuję ten wątek i jajakoko córka leśnika muszę powiedzieć, że ten dzielny Robin, co i rusz zbierający po mordzie oklep od kłusowników z mazowieckich puszcz, rozczula mnie tak więcej do łez. Rozczula mnie albowiem ganianie za kłusolami i złodziejami drewna to jest zasadniczo działka Straży Leśnej, a nie podleśniczego/leśniczego. Zresztą jako podleśniczy Robin byłby tak zarobiony, że na łapanie złoczyńców czasu by mu zbrakło. Na ustawiczne teleporty do Grabiny też by mu zbrakło i nieważne, że tam jest nadleśnictwo. Ani leśniczy, ani podleśniczy nie są przyrośnięci do siedziby nadleśnictwa. Leśniczy zasadniczo ma swoje leśnictwo, które może być bardzo dużo kilometrów od rzeczonej siedziby, w której pokazuje się co jakiś czas. Leśniczy się pokazuje, nie leśnictwo. Podleśniczy, jak sama nazwa wskazuje, podlega leśniczemu i jest jego pomocnikiem, chociaż teraz jeden podleśniczy przeważnie obskakuje dwóch leśniczych naraz, a wtedy jest naprawdę zarobiony po samą kokardę. Żeby mu czasu starczyło na siedzenie w Grabinie i wycieczki do Warszawy, musiałby dysponować chyba gumianą dobą, rozciągającą się do 72 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 26.05.16, 19:49 a mnie interesuje ten doktorat Piotrka. Gdzie on właściwie się zgłosił? na studia doktoranckie czy do jednostki która ma uprawnienia do doktoryzowania? Jeśli to pierwsze to studia owszem może skończyć, ale to nie oznacza, że otrzyma tytuł doktora (prawa jak mniemam). Jeśli to drugie, to musiałby sam opłacić otwarcie i zamknięcie przewodu, recenzentów, promotora ect. a chyba niezbyt teraz go na to stać. I tak nagle ni z gruchy ni z pietruchy, ot doktorat robi. Kurde, przecież to nie kurs szydełkowania! Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 26.05.16, 21:17 Wygląda na to, że w mjm wszystko jest prostsze od kursu szydełkowania. Czego się człowiek nie dotknie - zamienia się toto w złoto. Agroturystyka? Ależ proszę bardzo, od razu dwóch pracowników, a właścicielka eksperymentuje z konfiturami i wypiekami, bo lubi. Zniżki daje znajomym, bo lubi. Pokoje wynajmuje głównie znajomym, po co obcy mają się pałętać. Bistro? Ależ proszę bardzo, zdolny japoński (?) kucharz pracuje, bo lubi i wie, że "prawie już nie dokładamy do interesu". Skąd wie? Ano jest wtajemniczony widocznie we wszystkie tajniki księgowości. Kto prowadzi księgowość? Och, czy to ważne... sama się prowadzi. Radca prawny z wyrokiem? Ależ proszę bardzo, nagle jest praca u bogatego magnata, najpierw co prawda tylko kierowca luksusowej limuzyny (a i to mu znajomi wyrzygują, że się marnuje), ale zaraz potem asystent, co to propozycję pensji dostaje napisaną na kartce przez samego magnata, niczym w "Karierze Nikodema Dyzmy". No i oczywiście "nie musi pan podejmować decyzji od razu", rzecze magnat, w domyśle: "jeśli chce pan więcej, nie jest to żaden, kurna, problem". Że o innych bohaterach nie wspomnę i pominę milczeniem, np. policjanta z trójką dzieci, którego stać na nianię dla dziecka i wyjazdy córki do Londynu, a przy tym nie widać, by miał jakiekolwiek przyziemne ograniczenia finansowe. Np. bezrobotnego młokosa o niewiadomym wykształceniu, co to ma chatę jak z katalogu, samochód za 200 tysięcy i ot tak wynajmuje sobie lokal "będąc młodym deweloperem", bo może. A kto mu zabroni. Nożesz! Piękny ten kraj nad Wisłą. Mlekiem i miodem płynący, że nawet bezdomni (dziadek Basi) okazują się upadłymi aniołami-profesorami. Nie narzekajcie ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 26.05.16, 22:42 Do grona złotych biznesów można zaliczyć również pracę Santany, któremu niczego w życiu nie brakuje, wypas chatę ma za fri od kolegi co to wybył. Kupił sobie furę za 100 tysiaków, ale miał dobre serce i sprzedał, coby dupę eks-pasierba ratować. I przy tym chyba aktualnie nigdzie nie pracuje, bo go w żadnej robocie nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 09:37 Jawność życia w Rodzinie Wargasa powinna polegać również na jawności w finansach ,czy Moja Asia wie o wydatkach na opiekunkę Helen ?Chyba nie .Powinna wiedzieć o tym .Dwoje jego dzieci , mieszkanie , życie codzienne ona obsługuje i zamartwia się nad budżetem rodziny , a on ma tajemnice .Traktuje ją podle. A on bryluje służbowo w Hiszpanii , rozlatuje się samolotami na każde wezwanie matki swojej córki . Nie do wytrzymania to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 10:09 Właśnie, nie wydaje mi się żeby każdy przelot z Hiszpanii Wargasa do Helen z powodu rozpaczliwego telefonu dzielnej samotnej rudej matki był finansowany przez policję... Kilka takich biletów lotniczych kupionych nie na jakiejś promocji tylko w desperacji na ten konkretny lot za 5 minut powinien mocno odbić się na budżecie domowym Wargasa... Chyba że próbował zrobić to na koszt policji to chyba mamy odpowiedź czemu go zwolnili... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 10:57 Być może bilety na trasie Warszawa-Hiszpania (Barcelona ?) i na z powrotem były jednym z kamyczków do zawieszenia Wargasa. Jednakże było coś jeszcze, utkwiło mi w pamięci enigmatyczne - jest ciężko !!!! - które były Wargasową odpowiedzią na pytanie dot. działań na półwyspie iberyjskim. Może było coś więcej oprócz malwersacji biletowych. Jednak obawiam się że nigdy nie dowiemy się ( a szkoda - brak scenarzystom pomysłu ?) czemu Tomaszek działał na hiszpańskim froncie i co tam przeskrobał okrutnie ? Czy Wargas zna hiszpański ? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 14:44 Pewnie z kolegami z Interpolu namierzali jakiegoś grożnego bandytę rodem z Polski, mieli go ująć , ale Wargas głowę miał zaprzątniętą czymś innym np czy Helen za bardzo się nie ulewa po jedzeniu i czy Ruda powinna zmienić menu w związku z tym .No i jedno ogniwo było słabe i ptaszek poleciał w siną dal. Ale co tam , następny etap łapanki to pewnie będzie Peru czy inna Brazylia. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 15:31 Może trochę trudno będzie z lataniem w tą i z powrotem z okolic Peru, Brazylia, i bilety mogą troszkę być droższe, ale co. Już widzę Wargasa wskakującego do samolotu, parogodzinny rejs, bo Ruda zauważy jakieś niepokojące objawy Helen. Tomeczek na złamanie karku leci do córeczki, wpada do chałupy, a Aga rzucając nerwowo głową we wszystkie możliwe kierunki i wywracając oczami stwierdza a wiesz chyba przewidziało mi się .... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 16:30 na4 napisała: > Może trochę trudno będzie z lataniem w tą i z powrotem z okolic Peru, Brazylia, Ależ skąd! Przecież całkiem niedawno Namiot postanowił w te pędy wrócić z Kolumbii do Warszawy, wsiadł sobie w samolot i jeszcze tego samego popołudnia wylądował na Okęciu. No naprawdę, błyskawiczne przeloty transgraniczne to nie jest żaden problem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 16:51 Ja to się tak tylko luźno zastanawiam czasami, czy scenarzyści to tak celowo jaja sobie robią licząc, że głupi widz zaślepiony miłością do serialu nie przyuważy takich detali czy też scenarzyści są po prostu debilami. Wielokrotnie się słyszy, że styrany życiem Polak wraca po pracy do domu i jedyne na co ma ochotę to przyjemny serialik bez problemów, które Polak sam zna na co dzień, a ja sobie myślę, że to chyba bardziej niemoc twórcza i brak talentu jakiegokolwiek scenarzystów, żeby napisać scenariusz o bohaterach, którzy problemy mają, a przy okazji widz styrany Polak odczuwa przyjemność z oglądania i słuchania dialogów. Jak ja sobie czasami zwizualizuję te ich dialogi spisane na sucho, na czystej kartce papieru... i jak ja sobie pomyślę, że oni je dostają w takiej suchej wersji, i oni je czytają, uczą się ich... i kurna nie zgrzytnie im to?! nie czują tego, że to jest żenujące do pierdylionowej potęgi?! że ludzie tak nie mówią, że nie żyją problemami gimbazy, że nie sprzedają starego opla za sto tysięcy, że... grrrr!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 17:04 Albo ten Wargas , niby taki grzeczniutki , ale kawał chama z niego , powiem brzydko.Jak można przylecieć z Hiszpanii rano ii od razu lecieć do Helen i jej mamusi w połogu.Zostawia prezenty , chustę dla Rudej i leci do spraw zawodowych i tak do wieczora, kiedy zjawia się w domku i kłamie , że dopiero przyleciał i taki stęskniony.A Plejka widziała Rudą w Kchuście na bieganiu i ktoś tam dzwonił , że widział Tomka na ulicy. Kłamie w żywe oczy , oszukuje na każdym kroku , ma ją za nic.Ale Kamizela dała Plejce swoje błogosławieństwo jako drugiej mamie Wojtusia i wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 27.05.16, 17:29 > Wielokrotnie się słyszy, że styrany życiem Polak wraca po pracy do domu i jedyn > e na co ma ochotę to przyjemny serialik bez problemów, które Polak sam zna na c > o dzień, a ja sobie myślę, że to chyba bardziej niemoc twórcza i brak talentu j > akiegokolwiek scenarzystów, żeby napisać scenariusz o bohaterach, którzy proble > my mają, a przy okazji widz styrany Polak odczuwa przyjemność z oglądania i słu > chania dialogów. Fakt. Tu moze jeszcze dochodzic problem finansowy. W Barwach Szczescia ewidentnie oszczedzaja na garderobie, a w MjM chyba na statystach, bo u takiej Marysi w przychodni nigdy nie uzyczysz pacjentow, do Anny praktycznie zjezdza tylko rodzina, a do Bistro schodza sie prawie sami znajomi, czyli glowna obsada, i tak sie kisza wszyscy na kupie. Poza tym jakos w ogole sobie nie wyobrazam, zeby w Polsce powstal serial na miare "Twin Peaks" czy "Przystanku Alaska". A aktorzy? No coz, moze i maja polewke i wstydza sie tez, ale co maja zrobic? Z czegos zyc trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 28.05.16, 10:01 Karmią widzów absurdami i myślą , że łykamy to wszystko , jak pelikany rybę , ale nas to śmieszy i daje pożywkę do zabawy w forum tropienia absurdów. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 28.05.16, 19:56 Ale kiedyś robili i u nas dobre seriale, weźmy "Lalkę", "Noce i dnie", "Alternatywy 4", "Zmiennicy". Przecież to były perełki. A teraz koniec. Wszystko sztuczne, dziwne, jedna seryjna reklama nie wiadomo czego i aktorstwo na poziomie teatrzyku w klubie osiedlowym, choć podejrzewam, że obrażam teraz niejeden klub osiedlowy. Ma się wrażenie, że te nasze opery mydlane (podejrzewam, że taka jest większość, oglądam wyłącznie "Mjm") mają się wpisywać w pewien schemat i nie ma mowy, by wyjść poza niego, bo "nie wiadomo, czy się widzowi spodoba", a to, co jest - już sprawdzone. Ale co tu się dziwić, skoro niedawno się dowiedziałam, że spośród wszystkich kanałów TV największą oglądalność ma... Polo TV. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Agato Kochana, powiedzmy sobie szczerze, ten 01.06.16, 02:15 serial nie jest skierowany do nas. My tylko korzystamy z niego, bawiąc się w tym wątku analizami :) aga_ata napisała: Ja to się tak tylko luźno zastanawiam czasami, czy scenarzyści to tak celowo jaja sobie robią licząc, że głupi widz zaślepiony miłością do serialu nie przyuważy takich detali czy też scenarzyści są po prostu debilami. , Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 29.05.16, 09:05 bupu napisała: A jak to ma sie do tego, e Robin na ubranku ma napis "Sluzba Lesna", nie straz, nie lesnictwo. Z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
bupu Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 29.05.16, 23:31 czekolada72 napisała: > bupu napisała: > > A jak to ma sie do tego, e Robin na ubranku ma napis "Sluzba Lesna", nie straz, > nie lesnictwo. > Z gory dziekuje! A to leśnicze i podleśnicze takie właśnie mają napisy na wdziankach. Gdyż w myśl ustawy Służba Leśna to ogół mundurowych pracowników Lasów Państwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 30.05.16, 11:15 Bupu, dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 30.05.16, 21:29 Mam takie pytanie... retoryczno-zagwozdkowe: Czy pani wybitna aktorka Walach była uczona w szkole, że warsztat aktorski to rozbiegane oczy, potrząsanie rudą głową i rzucanie wszystkimi kończynami zależnie od tego, czy się idzie, czy ewentualnie siedzi? czy to jest jej kunszt? czy to jest jej wkład własny w twórczość teatralną? czy po prostu nie potrafi inaczej i jest przekonana, że tak właśnie trzeba, że tak właśnie jest okey, że tak właśnie powinna się zachowywać? Jak myślicie?:D A wracając do tematu odcinka: Straciłam orientację w wątku Bilobila. Nie wiem już, czy oni się pokłócili, o co, po co, czy Maryja mu wybaczyła, czy nie wybaczyła, czy on miał się zmieniać i jest to jego mocne postanowienie poprawy, czy ona mu w to uwierzyła... ni hu hu nie obczajam tej dramy. Podoba mi się dzień pracy Marysi, tak baj de łej. Wstała, poprzeżywała spotkanie autorskie w Poznaniu, poszła do przychodni, odwołała wszystkich pacjentów, zjadła LANCZ z byłym mężem, odbyła poważną i trudną rozmowę o życiu i przyszłości związku z Bilobilem... a dzionek leci :-D No i oczywiście, gdyby do mnie ktoś zadzwonił, po czym otwieram drzwi i nikogo nie ma, to obeszłabym pół bloku i osiedla, bo może się ktoś zawieruszył, zamiast wzruszyć ramionami i po prostu zamknąć drzwi. Abstrahując od faktu użycia wizjera, ale to na pewno czepialstwo. A jako bonus cierpienia młodego Tomasza i jakże nam znany problem 'kocham go, ale nie mogę z nim być' - w roli głównej Plejka! Generalnie rozumiem jej punkt widzenia, też by mnie Tomasz wkur* na maksa, ale po pewnym czasie to wóz albo przewóz, strzelanie fochów na dłuższą metę jest nużące i męczące obie strony. PS. czytałam SPOILERY (o ile prawdziwe), że nianią młodej Helen będzie kto? ....... .... .... .... Plejka :-o w sumie jak patologia to po całości! Pozdrawiam Was i z niecierpliwością oczekuję Waszych wrażeń:D Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 30.05.16, 21:47 To już nie tylko kochamcięale ... widzę nowy trend -Chce-mieć-z-Tobą-dziecko,-ale-nie-mogę- bo jest-Helen. To bardzo ożywcza sytuacja, powiew świeżości. Już nie Plejka będzie się uganiała za skuteczną konsumpcją, nie będzie cichaczem podmieniała prochy anty na witaminki, tylko on Wargas rozkręcił się jako rozpłodowiec Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 30.05.16, 22:06 Widzę że dużo straciłam nie oglądając dziś odcinka :( chyba nie zdążę nadrobić w internecie przed jutrzejszym, więc muszę zadowolić się waszymi barwnymi opisami :D mówicie że Maryja obłaziła pół bloku dookoła szukając kogoś kto pukał do drzwi? Ale czy widzowie dowiedzieli się kto pukał i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 07:45 Wyszła na klatkę, rozejrzała się bacznie, wtedy zgasło światło, Marysia się spłoszyła i pognała do mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 09:15 Wczorajszy odcinek , no cóż, brak słów. Ruda , pokazuje kolejny raz gdzie ma wszystkich .Teraz chyba macierzyński trwa 1 rok , ona posiedziała chyba ze 4 m-ce .Ok, tak jak kiedyś .Ale od razu wyjeżdzać w delegację .I jaka butna przy tym była. Pokazała Wargasowi gdzie jego miejsce. Natomiast Wargas rozpaczliwie wyznaje miłość mojejAsi , bo wie , że ona trzyma zręby jego domu. Rano wstali , śniadanko dla Wojtusia , wyprawiła go do szkoły , potem śniadanko dla biednego Wargasa. Następnie ona do pracy , zrobiła zakupy , obiad w domu , myśli o wszystkim.A on wie , że dnia nie przeżyje bez niej , wszystko się zawali .On nic nie robi w domu przy dzieciach.I teraz troje dzieci . Przybył do domu z Helen , bez słowa uprzedzenia , z całym majdanem .Lepiej chyba żeby został u Rudej.Po co drażnić towarzystwo.Zosia jest zrozpaczona całą sytuacją .A chłopina z głupim uśmieszkiem prosi żeby nie gniewali się na niego. MojaAsia nie ma nikogo bliskiego kto by interweniował w jej sprawie , matka zmarła , a wszyscy znajomi pchają ją w tę niewolę i kolejne jarzmo zakładają jej na głowę .I jeszcze jak ma robić za opiekunkę tej małej.Tylko choroba Helen i badania w szpitalu negujące ojcostwo Wargasa mogą oczyścić sytuację.A tak Ruda ma wszystkich w głębokim poważaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 09:23 Dla mnie ten wątek MojejAsi i Wargasa jest już nudny i niestrawny. I coraz bardziej nie mogę oprzeć się wrażeniu że facet potrzebuje po prostu darmowej niani dla swojej, wciąż powiększającej się dziatwy... Ta "miłość" jest tak samo sztuczna, jak "miłość" Lemura i Gimona, Marii i Bilobila... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 09:27 Ruda wczoraj odświeżona wparowała do prokuratury.Włos błyszczący, rudy , stuka obcasami i wydaje polecenia .Woli latać z pistoletem za bandytami niż bawić się w mamusię.,Mogłaby posiedzieć jeszcze trochę z tym wyczekanym dzieckiem ale nie , obowiązki ją wzywają .Ja wprawdzie też wróciłam do pracy po 4-ch miechach i była opiekunka , ale pracowałam na miejscu , od -do.Zresztą sytuacja finansowa często zmusza , zeby pracować , ale u niej liczy się tylko pomiatanie tym głupim Tomusiem , który niestety znalazł głupszą od siebie Asię Play , a ona czuje się odpowiedzialna za dzieci , czego nie można powiedzieć o Wargasie.Chyba dotarło do niego , że Ruda nigdy , przenigdy , nie zajmie się jego dziećmi i nie zechce stworzyć domu dla nich, Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 11:30 Czy ktoś wczoraj policzył, ile razy padło w odcinku: kocham cię, jesteś wyjątkowa, jesteś dla mnie wszystkim, nie mogę bez ciebie żyć, tęsknię za tobą, jeszcze raz powtórzę że cię kocham, zawsze będę z tobą. Aż mnie zemdliło. I o dziwo, do wyznających wieczną miłość, tym razem nie dołączył Santana... MojaAsia zdecydowanie powinna zażądać zrobienia jej dziecka jako zadośćuczynienie za doznane krzywdy. Oraz za bycie darmową pomocą domową do wciąż powiększającej się rodziny Wargasa. Aż dziwne, że odrzuciła jego propozycję po tym, jak Wargas bez konsultacji z nią przytachał do domu Helenkę Hot Potato. Bo on rano pewnikiem poleci do pracy, a ona zajmie się kolejnym potomkiem dzielnego policjanta. I oczywiście nie pytana o zdanie, czy jej się to podoba, czy nie. A ktoś zauważył jak uzdolniona malarsko jest Basia Santanowa? Karmnik malowała zawzięcie, a papier rozłożony na stole miał tylko jedną malutką plamkę z farby :D A Maryja pobiła wczoraj samą siebie tym dumnym unoszeniem głowy i zadumanym wzrokiem w dal... Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 11:50 latarnik88 napisała: > Tylko choroba Helen i badania w szpitalu negując > e ojcostwo Wargasa mogą oczyścić sytuację.A tak Ruda ma wszystkich w głębokim p > oważaniu. A są takie pogłoski w spoilerach? Jestem za. Dosyć tej panspermii Wargasa. Wczorajszy odcinek był jednym z tych, których nie wstyd oglądać przy rodzinie, bo poziom śmieszności był w stanie rozbawić nawet tych, co nie są w temacie. Tak oto Wargas przybywszy z Helen pod pachą oferuje Play'owi spłodzenie całkiem nowego dziecka, już czwartego do kolekcji. Czy oni będą w stanie ogarnąć sprawę "pińcet na bachora" - kto jest ojcem, matką, pasierbem, przysposobionym, a kto adoptowanym? Trudna sprawa. Play nie może zajść w ciążę, bo ktoś musi sprzątać, prać, gotować i zajmować się Helen. Co ona jeszcze robi w tym domu? Ja rozumiem, że jest sierotą (Ambergolda nie liczę, bo z niego też jest sierota), ale ma mieszkanie po matce, jakąś pracę, więc co ją trzyma przy tym ponurym fagasie? No tak, zapomniałam, Wojtuś! Ten dzieciak skolonizował Playa, a Play ewidentnie ma jakieś geny niewolnicze, w sumie dobrze jej tak. Maryja i jej wieczory autorskie naznaczone piętnem przeszłości wytatuowanego kochanka... Jakiż to tatuaż i gdzie może mieć Bilobil? - bardzo interesujące, bardzo. Grobowy ton Maryi ("mam zobowiązania wobec wydawnictwa") świadczy o wielkim smutku tejże. Jest to wielce niesprawiedliwe. Zważywszy, że prawdopodobieństwo, iż jakiekolwiek wydawnictwo samo będzie się pchało do blogerki-amatorki opisującej traumę rozwodu jest mniejsze, niż trafienie w totolotka, Maryja powinna skakać po drzewach z radości. Tymczasem jej patrzenie w siną dal i mrużenie przy tym oczu jest o tyle niepokojące, że niestety - najwyraźniej tylko Santana w jej łóżku może rozwiać wszelkie smutki i tak się zapewne stanie, po tym jak Bilobil w końcu zostanie zabity w ciemnej uliczce. Równie zabawne były wyznania miłosne Bilobila i próba określenia się "kim jestem". Otóż jest on jedną wielką l'amour, aż dziwne, że się nie rozpłynął jeszcze w tej miłości do Maryi. Jego love widać na każdym kroku, począwszy od tego, jak nie chciał dać kasy na ratowanie dupy Chochoła, a na ponętnej pasiastej piżamce i ziewaniu skończywszy. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 12:05 wawrzanka napisała: > Czy oni będą w stanie ogarnąć sprawę "pińcet na bachora" - kto jest ojcem, matką, pasierbem, przysposobionym, a kto adoptowanym? To mógłby być casus dla kadry urzędniczej, rozwiąż równanie i zdecyduj, komu się należy, a komu nie - odpowiedź uzasadnij w 120 słowach:p >Tymczasem jej patrzenie w siną dal i mrużenie przy tym oczu Miny Marysi i jej gra aktorska jest na podobnym poziomie co pani wybitnej aktorki Walach. Widziałyście w ogóle reklamę z Pieńkowską? Reklamuje jakiś specyfik na uspokojenie, i jej wyraz twarzy oraz dźwięk głosu sugerują, że go przedawkowała... Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 12:38 wawrzanka napisała: > Maryja i jej wieczory autorskie naznaczone piętnem przeszłości wytatuowanego ko > chanka... Jakiż to tatuaż i gdzie może mieć Bilobil? - bardzo interesujące, bar > dzo. No to akurat już wiemy. Ma tatuaż 7 września. Nie wiemy tylko gdzie :D Maryja wierzy, że sobie ten tatuaż zrobił jako wyraz jego miłości do niej, bo to data ich poznania. A to tymczasem jakaś data z mrocznej przeszłości Bilobila. > najwyraźniej tylko Santana w jej łóżku może rozwiać wszelkie smutki i tak się zapewne > stanie, po tym jak Bilobil w końcu zostanie zabity w ciemnej uliczce. Ja myślę, że wkrótce pojawią się okrutne zbiry z tajemniczej przeszłości Bilobila i Maryja z Basia uciekną pod opiekuńcze skrzydła Santany. A wtedy odżyje w Maryjnym sercu wielka love do eks-męża i będzie w końcu come back, a Santanowe oczekiwanie na Maryję jednak mu się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 13:01 > Ja myślę, że wkrótce pojawią się okrutne zbiry z tajemniczej przeszłości Bilobi > la i Maryja z Basia uciekną pod opiekuńcze skrzydła Santany Jakiego Santany, do Siedliska! To najlepsza kryjówka dzieci przez zbirami! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 13:40 Santa Maryja wczoraj wyrażnie wyartykułowała do Santany ,że jest z Bilobilem , bo on skutecznie ją przytulał po zdradzie jakiej doznała od wiarołomnego męża i wydobył z traumy , dlatego jest mu winna lojalność i pełna akceptację jego podejrzanej osoby.Jeszcze trochę takich zachowań , to bliżniacy powinni matkę ubezwłasnowolnić bo ona zagraża bezpieczeństwu Basi. Nie mówię , że z Santany ideał ale zajmuje się Basią sumiennie i nawet zrezygnował z wyjątkowo lukratywnej posady we Wrocławiu , zeby nie zostawiać córki na pastwę Bilobila.A Maryja znowu zasiądzie przed klawiaturą i strzeli nową powieść , O człowieku z Tatuażem.O Doktorku już było , to teraz opisze miłość w sferach mafijno-gangsterskich. Co do wątku Wargasa i Playa , jest bardziej komiczny niż absurdalny.Ponieważ na wyciągnięcie palca takich historii jest mnóstwo , Forum Macochy chociażby.Jeszcze przed wakacjami Wojtuś zaniepokojony, że Wargas śpi nie w łożu z Mojąasią a samotnie na karnym jeżyku , czyli na kanapie ,nakaże pełną zgodę i przebaczenie w domu.Także Wargas utonie w objeciach Playa. Odpowiedz Link Zgłoś
lipcowapanna Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 13:40 Jakież te SantaMaryjowe wspomnienia są poczytne, nawet wśród typów spod ciemnej gwiazdy, których obawia się Bilobil, skoro znaleźli go ledwie parę dni? po wydaniu tychże. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 13:49 Faktycznie... wychodzi na to, że prawdziwi gangsterzy również czytują babską literaturę niskich lotów. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 14:15 Lub książka jest takim bestsellerem, że nie trzeba czytać żeby znać treść - wystarczyło podsłuchać jak w tramwaju dwie panie z wypiekami na twarzy rozmawiały o tatuażach w tajemniczych miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 16:28 Nie wiem, nie wiem czy ten zmasowany, niekończący się foch mojejAsi to nie zapowiedź jej ewakuacji ze strefy ucisku. Chodzą słuchy, że na horyzoncie Plejówki pojawi się nowy absztyfikant w osobie Jana Wieczorkowskiego. Przecież to też tak nie można zostawić, żeby dziecko nie miało ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 17:58 na4 napisała: > Przecież to też tak nie można zostawić, żeby dziecko nie miało ojca. Ale jakie dziecko? Wojtuś? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 18:13 Oj pośpieszyłam się ... Myślę sobie, że Wieczorkowski zakocha się w mojejAsi i będą żyli długo i szczęśliwie. Wtedy Ruda połączy się w rodzinnych i miłosnych więzach z Wargasem. I wtedy rodzina będzie cudownie kompletna i poprawna politycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 18:18 Serialowo pojawienie się absztyfikatna Plejki jest logiczne jak dwa razy dwa. Wiadomo, póki co to Tomcio nastręczał problemów Plejce z uwielbieniem go przez płeć przeciwną w osobie Rudej, a w serialach zawsze musi być kwita, zatem dla podtrzymania 'namiętności' w związku Wieczorkowski... jak to mówią teatralnia tffffórcy takich gniotów jak MjM: 'mocno namiesza w wątku' buahahahahaah :D Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 19:59 I ja liczę na to , że przestanie nas bulwersować sytuacja rodzinno-romansowa Wargasa . Przewiduję , ze jeśli Wargas i Ruda będą stanowić rodzinę i mieszkać w jednym domu , to Wargas skończy swoją karierę agenta i przejdzie na emeryturę , założy fartuszek i zajmie się dziećmi , oraz wszelkimi sprawami gospodarczymi.A Ruda będzie rozwijać ambitnie swoją karierę.Może pójdzie w politykę ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 21:28 I co? Znów zaczynam wylewać żale jako pierwsza:D Oto bistro jawi się nam jako kolejne miejsce w stylu 'robota zawsze się znajdzie'. Oraz jako miejsce w rodzaju 'wszystkie drogi prowadzą do Rzymu'. Kolejna kwestia: czy Lemur musi być ciągle skwaszony? Dlaczego? A dlaczego wszystkie rodziny mają jakąś mega mroczną tajemnicę, listy z przeszłości, przestępstwa w rodzinie, morderstwa, niewyjaśnione zagadki... a moja rodzinka takich nie ma? A Wasze mają? :p W temacie Lemura i Gibona: czy Wy widzicie chociaż smugę/cień/nitkę/widmo jakiegokolwiek uczucia między nimi? W porównaniu do nich między Plejką a Tomaszem wybucha wulkan miłości. W ogóle a propos traumy Lemura mam jeden komentarz, bo nie mogę znieść jego widoku i tych maślanych oczu: TRAUMA SR*AUMA. W ogóle myślę, że treść listu była porażająca, to był mega przełom w jej życiu, to zmienia wszystko, Lemur powinien z Gibonem odpokutować za śmierć Wezółowej żony po stokroć. A dlaczego Mucha ubrała tak wspaniałą tręęędi czapkę na zumbę? Takie się nosi do ćwiczeń? To ja muszę sobie kupić, bo jak guuupia chodzę z gołą głową na siłownię! Chochoł szefem rady nadzorczej? Jak usłyszałam ten tekst z ust Zuzy to wcale się nie zdziwiłam. Poczekamy rok czy dwa i Wezół na pewno upchnie Chochoła na poczesnym i suto opłacanym stanowisku, a Kinga swoim bistro zrobi konkurencję McDonaldowi. Jestem również zdruzgotana prostotą myślenia Pieczyńskiej, w sensie matki Gibona: nie kocham cię i chcę rozwodu. To nie do pomyślenia w MjM. Powinno być: nie kocham cię, ale dajmy sobie szansę/ nie kocham cię, potrzebuję czasu/ nie kocham cię, odpocznijmy od siebie trochę/ kocham cię, ale chce rozwodu, bo nie mogę z tobą być/ kocham cię, ale ci nie ufam, chcę rozwodu/ nie jestem pewna, co do ciebie czuję, muszę to przemyśleć. Wątek Zuzy i Wiktora <rzyg>. Mówcie co chcecie, ale mając do wyboru wnerw z powodu Zaczesa albo nerw z powodu Marysi, albo nerw z powodu Gibona, albo jakikolwiek inny... to wybieram nerw z powodu Tomasza-Plejki-Rudej. Jakoś ten wątek wyjątkowo mnie 'uskrzydla':p Dobranoc:D Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 31.05.16, 21:50 To ja tradycyjnie jako druga. Dla mnie zumba w czapce szał. Nie wiem jakoś chwilę temu nie zumbowałam i może coś się od tego czasu zmieniło. Jednak z tego co pamiętam to raczej bardziej dynamiczna zabawa niż mniej, trochę wyciskająca poty. A co z naszą ledwo co z grobu wstałą, po przeszczepie Madzią, nie ma z tym problemu? Etam jasne, że nie bierze jeszcze zajęcia indywidualne z trenerem osobistym zumbowym. Takie rzeczy to naprawdę tylko w Mjm. Czy mam wrażenie, że nasza pannienka-zza-firany przeszła niejaką metamorfozę, wewnętzną przemianę duchową pod wpływem Piotrusia perły palestry? kolejne zagadnienie -Niania przybiega do bistro i błaga Kinie o robotę przy sałatkach i kawie. Czemu dzieckiem się nie zajmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 07:33 >Czemu dzieckiem się nie zajmuje ? Dokładnie! Też mnie zaciekawiło, kto się dziećmi zajmował wtedy. >nasza pannienka-zza-firany przeszła niejaką metamorfozę, wewnętzną przemianę duchową pod wpływem Piotrusia W MjM przemiana zawsze idzie w dobrą stronę. Nigdy w złą. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 08:03 A uchodźca prawie jak galernik skazany na ciężkie roboty, ciągnie ten wózek w kółko w dyskretnym oddaleniu, aby dochtor z Gibonem mogli omówić sprawy bieżące. Odcinek promujący zdrowy tryb życia chłopaki biegają w gaciochach, dziewczyny zumbują ci nie które w czapach. Trochę zaskoczył dochtor odsłaniając swoją nową filozoficzną twarz oddając się medytacjami nad sensem-sensu wszechrzeczy i co by było, gdyby .... I wracając do malej bony-uchodźcy jeszcze prowadzał gondole ? Ile Szymcio ma już na liczniku miesięcy? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 08:11 Wiek dzieci w MjM to kwestia dyskusyjna, nie podejmuje się nawet obliczeń:p zaginanie czasoprzestrzeni przez bohaterów nastręcza problemów w dokładniejszych analizach :p Dochtór miał również interesujący zaczes wczoraj. Z tego, co widzę to teraz taka moda chyba jest? Żeby nażelować włoski i zrobić nad czółkiem falę? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:22 aga_ata napisała: ,Dochtór miał również interesujący zaczes wczoraj. Z tego, co widzę to teraz tak a moda chyba jest? Żeby nażelować włoski i zrobić nad czółkiem falę? Ja to się dziwię, że oni nie pozapuszczali bród do tych alfich zaczesów ;). Czyli jednak opierają trochę tryndom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 08:38 > by było, gdyby .... I wracając do malej bony-uchodźcy jeszcze prowadzał gondo > le ? Ile Szymcio ma już na liczniku miesięcy? Szymcio powinien mieć około roku. Sexi Tatuś wraz z Kaśką mieli wziąć ślub w styczniu, lecz Kaśka tuż przed dokonała żywota i powiła Szymka. Teraz natomiast jesteśmy już na pewno po Sylwestrze, a podejrzewam, że przed Walentynkami, ponieważ dają one tak wielkie możliwości scenarzystom, że na pewno by z nich skorzystali. Santana mógłby kupować ciacha dla Maryji, Zaczes mógłby pomylić się z Ksielową prezentami dla małżonków, Wargas mógłby olać kino z Plejką z powodu telefonu Rudej alarmującego o czkawce Helenki, a Gibon mógłby przez podglądanie baletnicy spóźnić się na kolację z Lemurem, dzięki czemu ta mogłaby od nowa plątać się nad Wisłą ze łzami w oczach. Z tego wychodzi mi, że szacowny Szymek ma około roku i powinien stawiać już swe pierwsze kroki, a nie zaiwaniać w gondoli. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 09:21 Ja też mam niedosyt po wczorajszym , rozkminy Lemura ,Zuzy i Głowa siwiejed.sz nie bawią mnie tak , jak Wargas i jego płaczliwe miny. Jedynie Matka Chodakowska postawiła sprawę jasno w temacie wybaczania i chce rozwodu. Dzieci już dorosłe często naciskają na rodziców w kwestii pozostania razem , pomimo doznanych przez jedną stronę krzywd.Tak jest im wygodniej a starszych(+50) rodziców traktują często jak niedorozwiniętych umysłowo. Do takich widzów skierowany jest również wątek Zuzy i prawnika.I oczywiście Kinia trzyma wszystkie wątki u siebie , w bistro. Jest już po feriach , także Walentynki zostały w tym roku pominięte ,Szymek powinien kończyć rok, dziwne , że nie wyprawili mu fety w Bistro , z orkiestrą oczywiście. Matka Chodakowska nie pracuje ale zajmuje się non stop wnukiem , a to jest ciężka praca.Także jest bardzo pomocna Gibonowi. Smieszna była ich integracja na zumbie , a jeszcze niedawno Lemur przypadkiem usłyszał na swój temat określenie , że jest erzatzem , czy tam substytutem narzeczonej.Także jak ona może być zadowolona , życie miała ciężkie i tu jej nie chcą.Nie wiem czy Gibon wyciagnie Lemura z tego smutku, czy sam się nie pogrąży i czy to odpowiednia para dla niego .Ja optuję za tą ładną , wesołą Moniką , ona wprowadziła by trochę humoru do rodziny Ch. Odpowiedz Link Zgłoś
kachullcia Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 09:50 "Z tego wychodzi mi, że szacowny Szymek ma około roku i powinien stawiać już swe pierwsze kroki, a nie zaiwaniać w gondoli" No i stawia, pokazywali w którymś z odcinków jak sobie stawia kroczki, podtrzymywany lekko, ale zawsze. No i wczoraj uchodźca nie targał go w gondoli przecież, jeno w trzykołowej spacerówce. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 09:57 Zdecydowanie ładna i pogodna Monika jest opcją number łan dla Gibona. Naprawdę trudno w MjM znaleźć równie niesympatyczną i odpychającą swoją wieczną rozmemłatowatością i cierpiętnictwem postać jak Lemur. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:04 Z Lemurem jest aż przykra sprawa bo kiedy wkroczyła do serialu była pełną energii, nieco groźną ale zdecydowaną panią kurator, a zmieniła się w rozmemłaną mameję. Wyprostowanie włosów jej chyba zaszkodziło, dopóki nosiła loki było w niej więcej życia. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:25 To nie pierwsza postać mjm o osobowości wielorakiej. I to nie tylko w kwestii scenariusza, ale samej gry aktorskiej. Babcia Chodakowska też startowała jako "sama sobie rzepkę skrobię i nikogo się nie boję". Z przebojowej, światowej kobiety, której zależy wyłącznie na własnym szczęściu przemieniła się w babcię w kapciach. W dodatku wścibską, interesującą się sprawami dzieci i wnuków, wtrącającą się we wszystko niczym Kamizela. Nie chce mi się szukać w pamięci, ale chwilowe psychologiczne "odloty" głównych bohaterów też się nierzadko zdarzały. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:05 Ja niestety wczorajszy odcinek oglądałam w ferworze innych zajęć. Będę musiała nadrobić zaległości online. Końcówki to wcale nie oglądałam. Skończyłam na tym jak Lemur smarkał na Gibona, że "byłam w tym samochodzie i to wszystko widziałam". Mam w pamięci scenę, gdy Lemur siedzi przy stole i trzyma jakiś list. Musiała to być długa scena, bo wyszłam na chwilę i jak wróciłam - Lemur nadal tam siedział z tym listem. Również dla mnie, Aga-ato, wątek Plujki i Wargasa jest najbardziej obecnie inspirujący. Na drugim miejscu jest thriller Maryja-Santana-Bilobil. A Lemur ze swą traumą powiązaną z tragiczną śmiercią wezółowej małżonki niech się schowa do nory i zapłacze na śmierć. Ale przedtem niech jeszcze Gibon go zdradzi z Moniką. To ile jeszcze odcinków MjM nam zostało w tego lata? Po ostatnim powinny być zajawki kolejnego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:11 Chyba, 7,06 ostatni napewno zaskakujący/ ekscytujący odcinek, który pozostawi nad osierocone z setką pytań co dalej, długie wakacyjne bezproduktywne tygodnie oczekiwań... Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:13 Chyba jeszcze tylko w przyszłym tygodniu 2 odcinki nam zostały. Zdecydowanie wątek Plejki i Wargasa jest najbardziej porywający aczkolwiek w kwestii absurdów zawrotna kariera Chochoła jest równie smakowita. Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 10:21 a co do pierwszych kroków Syzmka i wożenia go w gondoli to biję się w pierś, ale ostatnio traktuję MJM bardziej jak słuchowisko i np. maluję przy okazji paznokcie, wieszam pranie czy ogarniam jakiś szybki obiad na następny dzień. Brak ciągłego spoglądania na ekran może nie ujmuje dużo ze zrozumienia treści jako takiej (czy się patrzy na te kamienne twarze czy nie to żadna różnica) ale niestety czasem pominę takie szczegóły jak Kaczka na Muszych włościach czy rodzaj wózka Szymka. Zerkając pomiędzy kolorowym lakierem a top Coatem wydawało mi się, że mignęła mi gondola, ale to faktycznie mogła być spacerówka. A jeszcze jedno - mam wrażenie, że aktualnie cała Warszawa spaceruje tylko li i jedynie po ogrodach na dachu biblioteki (nie pomnę jakiej, bom ja z dawnej stolicy kraju, ale o tych ogrodach oglądałam ostatnio jakiś program w internecie i bardzo spodobał mi się zamysł). Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 11:27 wawrzanko thriller Maryja-Santana-Bilobil celnie określiłaś :-D zwłaszcza wziąwszy pod uwagę charakter Maryi i jej gimnazjalne podejście do życia w kontrze do brutala-Bilobila i ciepłe-kluchy-Santany. MjM zostało nam ino dwa odcinki... strach się normalnie się bać! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 14:18 Ja na ten przykład wczoraj uchwyciłam moment , w którym Gibon dał klucze od swego auta Lemurowi ze słowami "ufam Ci".Nie wiem czy tyczyło to jego auta , czy Lemura.Za chwilę Lemur już nieco zagniewany kieruje dłoń zamkniętą ku dłoni Gibona i mówi "zaufaj mi".I nie wiem oddała klucze , czy zachowała i pojechała autem Gibona.Ale szybko obróciła , bo potem smarkała w Bistro,przy barze. W końcu to dla mnie zagadka , pojechała gibonim autem , czy nie ?Ja to widziałyście? Użyczył zasmarkanej auta , czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 14:21 Tak , w przyszłym tygodniu Wargas wróci z karnego jeżyka do łoża i to będzie na tyle przed długą przerwą. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 14:26 Ja to przyuważyłam! Wg mnie ona mu oddała te klucze tonem mówiącym 'łaski bez!' :p latarnik88 napisała: >Tak , w przyszłym tygodniu Wargas wróci z karnego jeżyka do łoża i to będzie na tyle przed długą przerwą. No ba, wiadomo. Trzeba trochę zrobić sielanki znowu, żeby pojawienie się Wieczorkowskiego-amanta wzbudziło odpowiedni szok, kontrowersje i tysiące znaków zapytania. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 14:45 Dzięki , jednak oddała klucze , mała złośnica. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 15:38 Jakoś nie zarejestrowałam tej wymiany kluczy bardziej zapatrzyłam się na Lemurzy lakier na paznokciach, bo chyba lepiej był wyeksponowany niż kluczyki. Straszliwie za to poruszył mnie wstrząsający brak tego czegoś, co miało być zawarte w owym liście od ojca-mordercy. Treści, która miała poruszyć planetą, ten przed którym ciotka ostrzegała i dopytywała się czy Lemur jest pewna ? Listu, który miał zawierać prawdę skrywaną przez lat 15. A może ktoś coś usłyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 16:29 Kinia świadczy usługi również na zewnątrz , wczoraj Zuza pomagała szykować jej ogromne desery i pakowały do ładnych pudełek.Jak to Zuza wczoraj określiła Chocholą rodzinę , wy jak spadniecie na dno, to zaraz potem wzbijacie się jak orły.Orla rodzina.A jaki szacunek Chochoł zyskał w środowisku , wczoraj ten amant od Zuzy , wzięty prawnik nawet mu pogratulował akcji z wykurzeniem faceta od dopalaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 16:32 Jeszcze jedna , smutna tajemnica Lemura jest nierozwiązana.Dlaczego i kiedy jej matka popełniła samobójstwo?Jak tak będzie odkrywać smutne karty ze swojej przeszłości to nigdy nie odklei się od Gibona. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 16:57 Miejscem, gdzie wczoraj dwaj bracia Dochtor i Gibon, uskuteczniali biegactwo i dyskusje o życiu był BUw na Dobrej. Tam, też oczywiście kieruje swoje kroki wielu naszych drogich bohaterów Mjm. Scenarzyści mają swoje ukochane miejsca, gdzie co i raz widzimy rodzinę i przyjaciele Mostowiaków. Miasteczko Wilanów i okolice pałacu w Wilanowie to nr1 jako miejsce spotkań/spacerów/dumań itp ostatnio b. Wysoko w rankingach notowana jest papiernia w Konstancinie. Scenarzyści widać mają ulubioną trasę wzdłuż Wisły ...no i oczywiście brzeg Wisły do romantycznych spotkań i smyrgań pieńków Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 20:03 Też zauważyłam, że plener występował już kilkakrotnie. Widocznie łatwo tam i dogodnie ustawić kamery, kable im się nie plączą, to uznali, że machną nam tyle scen, ile się da. na4 napisała: >Straszliwie za to poruszył mnie wstrząsający brak tego czegoś, co miało być zawarte w owym liście od ojca-mordercy. Treści, która miała poruszyć planetą, ten przed którym ciotka ostrzegała i dopytywała się czy Lemur jest pewna ? Listu, który miał zawierać prawdę skrywaną przez lat 15. A może ktoś coś usłyszał? Może to się właśnie nazywa "czytać między wierszami"? Może my nie umiemy? Odpowiedz Link Zgłoś
asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.06.16, 23:15 No i cóż to za traumę ma Lemur związaną z tym wypadkiem? Skoro to było 15 lat temu, to ile ona miała wtedy lat? Z 10 chyba. Ojciec-morderca nawiał z miejsca wypadku, pewnie nawet nie wiedział, że kobieta zginęła. No rozumiem, że to może dzieckiem wstrząsnąć. Ale żeby aż kilkunastoletnia depresja???? No i skoro to 15 late temu było, to wycinki z gazet, które przetrzymuje Wezół to jakieś za mało zużyte były. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:35 Ja myślę, że Lemur ma trochę więcej niż 25 lat, w końcu była określana jako doświadczony kurator :D. Moim zdaniem może mieć koło 30tki ;). Jako 15 latka mogła już znacznie bardziej przeżyć ten wypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:52 Dla mnie jeszcze watpliwa jest sytuacja, kiedy dorosla corka stoi w deszczu nad grobem matki i placze. Ona chyba wciaz jest w liceum, wiec ma jakies 18-19 lat, w dniu wypadku 3? Nie bede sie bawic w psychologa, moze po drodze wyszly braki wychowacze i rozne traumy, ale ten spazmatyczny placz po 15. latach troche absurdalny... Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 13:37 Żal serce ściska za matką , której może nawet nie pamiętać .Tkwi to w człowieku jak zadra , ani tego się pozbyć nie można , ani czymś posmarować , żeby nie bolało. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 05.06.16, 23:33 Latarnik ma rację. To nie jest absurdalne. Straciłam ojca w wieku 19 lat, teraz mam 45, do tej pory tęsknię i czasem płaczę. A przecież był ze mną całe dzieciństwo, miałam to szczęście, że go poznałam, był w moim życiu, mogę go teraz wspominać. A ta dziewczyna niemal całe dotychczasowe życie tęskniła za matką. Nie było jej przy niej w momentach, w których matka jest potrzebna dziecku najbardziej. Nie było w żadnym momencie jej życia. To zostawia poczucie niepowetowanej straty i ogromnego żalu do całego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 00:48 Dla mnie mistrzostwem bylo, kiedy Wargas najpierw przyniosl Helenke do domie, wiedzac, jak bardzo jest wszystkim trudno odnalezc sie w tej sytuacji, po czym wyszedl i zostawil dzieciaka Asi... Asia powinna dostac porzadnie w beret na otrzezwienie i wiac, gdzie pieprz rosnie. Facet zrobil sobie dziecko z inna, ona ledwo sie o tym dowiedziala, a ten juz robi z niej darmowa opiekunke. Oczywiscie, na koncu odcinka Asia zakochala sie w Basi, a Wargas odetchnal, ze widmo buntu niewolnicy, zostalo zazegnane. A na konice i tak ja kopnie i wroci do Rudej.... Asia jest najglupsza postacia, jaka kiedykolwiek sdtworzono. Nawet bohaterki brazylijskich telenowel maja wiecej godnosci i rozumu. Chyba, ze to element nowej misji TVP- wmowic kobietom, ze dobra zona/partnerka wybaczy swemu mezczyznie ABSOLUTNIE wszystko i zniesie wszystko, tylko zeby utrzymac portki w domu?! Chce jeszcze zauwazyc, ze serial zrobil sie tak niesamowicie nudny, ze az niestrawny. Bohaterowie snuja sie i marudza. W poniedzialek Wargas snul sie, probujac wkrecic nowego potomka do rodziny, a we wtorek Lemur na przemian z Maria (w przypadku Lemura mialam nadziej, ze w koncu jednak pojdzie na nad Wisle i skoczy z tego chlernego mostu :P). Jedna wielka masakra! Szczerze mowiac, gdyby teraz zakonczyli produkcje, nie byloby nawet wcale zal... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 07:36 >Szczerze mowiac, gdyby teraz zakonczyli produkcje, nie byloby nawet wcale zal... Oj mnie by było... bo ja jestem przekonana, że poziom żenady i absurdu, głupoty i ograniczenia umysłowego postaci nie doszedł do progu krytycznego. Wiem, że scenarzystów stać na więcej pierdół i aż jestem ciekawa, do jakiego stopnia można robić z nas kretynów. Odpowiedz Link Zgłoś
majaa Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 15:22 madi138 napisała: Szczerze mowiac, gdyby teraz > zakonczyli produkcje, nie byloby nawet wcale zal... Produkcji jak produkcji, ale na pewno byłoby mi żal tego wątku, który niezmiennie poprawia mi humor, a w takim wypadku straciłby już rację bytu. Mam więc nadzieję, że scenarzyści będą nas "katowali" jeszcze przez czas jakiś...;D Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 16:27 U Lemura dopiero preludium w odkrywaniu tajemnic z przeszłości .O ojcu już wiemy , za rok dowiemy się dlaczego jej matka popełniła samobójstwo.I tak będzie gnębić Gibona , który też nie miał łatwego dorastania bez matki.Zlemurzy całkowicie Gibona. A co do Dochtorka , on ma ciągoty w kierunku chorych , ale naprawionych dzięki nowoczesnej medycynie, także , kto wie może zainteresuje go japońska baletnica.Mucha jest za przaśna jak na jego gust , on woli spędzać wieczory bardziej wyrafinowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 08:37 Oczywiście że we wtorek w mjm był 6.03. Była rocznica śmierci matki Olgi. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 10:34 Jeszcze Gibon postanowi oczyścić z traumy Lemura i zechce odnależć rodzinę ofiary.Wargas jako przedstawiciel organów ścigania będzie mu to gorąco odradzał , chociażby z uwagi na zemstę i możliwość wystąpienia o gigantyczne odszkodowanie , które dowalą rodzinie sprawcy.Ten ojciec to jechał po pijaku, auto tamtej uderzyło w słup ,a on się zwinął , nie sprowadzając pomocy. Co tam dziewczyna ma do winy ojca , daliby spokój.I co pójdą do Wezóła i się przedstawią , jestem córką sprawcy ,nie mogę spać spokojnie od 15 lat , a Gibon doda, tak ,tak , krzyczy po nocach.Pomóżcie jej , bo dziewczyna nie ma siły do życia.I co Wezół pogłaszcze po główce? Siły do życia ma , szczególnie do wymiany facetów w sposób drastyczny. A co Wargasa i Playa to historia jest naciągnięta już jak struna , jeszcze chwila i pęknie.Musi ktoś być, żeby wydobyć Aśkę z niewoli i służby .Czy ona wie , że Wargas płacił opiekunce , żeby Ruda nie zmęczyła się za bardzo ? Chyba nie ?Dawajcie szybko jakiegoś absztyfikanta , może być i Wieczorkowski. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 10:53 Jak zauważyłam , to obecnie w TVP jest propagowany następujący wizerunek kobiety , oddana rodzinie , wg 3K , kinder , kuchnia i kościół .Oglądam tylko Mjm , zerkam na Bszcz i Klan , ponieważ jest oglądany w domu.Propaganda przygarniania , adopcji dzieci trwa na całego , bez względu na ich uszczerbki psychiczne. Poroniłaś , nie próbuj , tylko adoptuj. Co na innych stacjach , czy bardziej wyzwolony obraz kobiety jest pokazywany , nie wiem ,bo nie oglądam. A Mjm jest zabawne w swojej głupocie i naiwności przekazu , no i jeszcze to Forum... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 12:13 Na innych stacjach kobieta wyzwolona to taka, która ma gó...arskie problemy z facetami albo gorączkowo szuka faceta, bo bez niego jest nikim. To ja już wolę podejście Plejki do facetów, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 14:12 aga_ata napisała: > Na innych stacjach kobieta wyzwolona to taka, która ma gó...arskie problemy z f > acetami albo gorączkowo szuka faceta, bo bez niego jest nikim. To ja już wolę p > odejście Plejki do facetów, serio. Nie , no Playka to nasza bohaterka , wybrana zresztą przez Wojtusia. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-008 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 14:31 za jakieś 12 lat Wojtuś będzie już Wojtkiem i niech sobie weźmie tą swoją Asię za żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 14:37 Playka to jest symbol kobiecości wg Mjm.Ładna, zgrabna , wykształcona , kochająca dzieci (wszystkie), kochana przez dzieci, powabna , namiętna, gospodarna , potrafiąca wszystko w domu ,( kolację wigilijną przygotowała ot tak) , robotna ,lubiana ,(nawet przez rywalkę),szlachetna , dobra córka , potrafiąca wybaczać,odważna.Niestety często określana mianem "kretynka". Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 14:41 Ja do niej generalnie nic nie mam. Lubię ją jako Kurdejową i jako Plejkę, podoba mi się z wyglądu, nie jest wychudzona, jest taka w sam raz, ładna, zgrabna. Jak na mój gust. O wiele bardziej wolę ją niż Koroniewską. A że charakter Plejki jest do porzygu życzliwy wszystkim to inna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 15:40 Moja propozycja jest taka : Asia Play królową serialu Mjm na koniec sezonu 2015/16 i tak co roku wybór, z uwagi na zasługi i wzbudzane emocje wśród widzów. Jeszcze pozostaje wybór króla , ale nie mam propozycji, kto może pretendować?Zaczes,Drakula,Robin, Chocholaki,Gibon ? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 15:55 Mam wrażenie, że ten rok należał do Gibona. Z malutkiej rólki jego postać stała się prawie przodownikiem. To jego urozmaiconych wątków było najwięcej: śmierc Kaśki, problemy okołoporodowe z Szymkiem, potem z Głową i matką, jego kobiety i ich brak, oj u kogo tyle się działo ...Jednak serce puka w rytmie ... Drakula ! Drakula !Drakula! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 02.06.16, 19:55 Serce mi się wyrywa do Tomasza jednak... miotanego nową córką, ukrywaniem młodej Helen przez Rudą, odkrycie Helen, pokochanie Helen i wszystkie około-Tomaszowe sprawy. Generalnie uważam wątek Tomaszowo-Plejkowy za wiodący prym w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 11:11 Tak, zdecydowanie Wargas wybija się na prowadzenie, ale po piętach depcze mu Gibon, który spłodził co najmniej kilka wątków pobocznych. Zresztą Gibon sam był kiedyś wątkiem pobocznym Wargasa. Wszystko zostaje w rodzinie Chodakowskich. Chyba żaden zięć lucków nie doczekał się tak rozbudowanej struktury powiązań: od Wargasa pochodzą wątki Głowy, Gibona, Dochtora, Rudej, Play-a, Matki Chodakowskiej, a nawet Marioli (?) z pracy Wargasa i tego ładnego doktorka, którego wciągnęła czarna dziura, bo to był kolega Chodakowskiego również. Ani Santana, ani Budzyn, że o Ewie Zaczesa nie wspomnę, nie są tak rozbudowani jak Wargas. Bardzo mało w tym roku było Namiota, a szkoda, bo lubię, gdy się Namiot miota. Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:13 Watek Glowy? A kto to taki? :D Odpowiedz Link Zgłoś
mama-008 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:27 głowa siwieje d..pa szaleje Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 03.06.16, 12:43 Ach, no oczywiscie! Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Lemuroza 03.06.16, 12:49 Zauważyliście, że przypadłość na którą cierpi Lemur podstępnie atakuje innych bohaterów? Gibon jakby mnie gibonowaty, coraz bardziej przypomina ruchami i mimiką Lemura, a nawet jak mi się skojarzyło jakiś czas temu, żółwia Franklina. Na dodatek zauważyłam w ostatnich 2 odcinkach objawy lemurozy u córki wezółowej - te powłóczyste spojrzenia w dal, smutek w oczach i zadumanie. Nagle z wesołej i rozrabiającej nastolatki przeistoczyła się refleksyjną i raczej smutną postać. No i dochtóra lemuroza dopada - czekam na wątek, w którym dojdzie do wniosku, że ojcostwo nie dla niego, a musza nadgorliwość w realizowaniu planu wychowawczego uchodźcy go zmęczy. Tak coś czuję, że w kolejnym sezonie będziemy mieli rozwleczony ten temat, zapowiedzi tych rozterek mieliśmy zresztą już w ostatnim odcinku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: Lemuroza 03.06.16, 13:51 Myślę, że 'lemuroza' na stałe wejdzie do naszego słownika :-D Lemuroza dotyka również Maryję, chociaż lemurowatość ma inny wydźwięk. Ale generalnie Gibon zrobił się mega rozlazły, w ogóle jest dla mnie absolutnie nieatrakcyjny w żadnym wypadku, ani jego orangutowanowy styl bycia, wieczny garb i rozstawienie ramion, jakby zaraz miał komuś przywalić, ani jego samotne ojcostwo, które mnie ani ziębi, ani grzeje. Już samotne ojcostwo Tomasza bardziej na mnie by podziałało... a to podobno wabik na płeć piękną. Podobno. >No i dochtóra lemuroza dopada - czekam na wątek, w którym dojdzie do wniosku, że ojcostwo nie dla niego, a musza nadgorliwość w realizowaniu planu wychowawczego uchodźcy go zmęczy. Wieszczę rychły koniec tego małżeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Lemuroza 03.06.16, 14:09 > > >No i dochtóra lemuroza dopada - czekam na wątek, w którym dojdzie do wnios > ku, że ojcostwo nie dla niego, a musza nadgorliwość w realizowaniu planu wychow > awczego uchodźcy go zmęczy. > > Wieszczę rychły koniec tego małżeństwa. Tak sobie dumam, że nie bez kozery dochtorek zajął się analizą swojego związku z Madzią. Czuje, że szykuje nam się gorący romans. Czy to przypadek, że pojawiła się postać japońskiej baletnicy? Stawiałam wcześniej na miłosne uniesienia z Gibonem w roli głównej. Przemyślałam zagadnienie i raczej nie. Nie zostawi Lemura i kiedy jej lemurza przypadłość się dynamicznie rozwija. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Lemuroza 05.06.16, 23:46 na4 napisała: ,Tak sobie dumam, że nie bez kozery dochtorek zajął się analizą swojego związku z Madzią. , No o tym własnie pisałam ;). Myślę, że romans będzie, ale nie wieszczę rozstania, nie w tym serialu, gdzie wszystko układa się jak w bajce niemal a scenarzyści sprzyjają rodzinom. Myślę, że Mucha zajęta wychowaniem Uchodźcy nie zauważy nawet romansu dochtora, a ten wracając kiedyś po tajemnej schadzce z zamiarem wyznania prawdy, zobaczy żonę swą i syna przysposobionego zajętych np wykrawaniem ciastek, albo robieniem na drutach, i taka go rodzinna błogość ogarnie, że postanowi tego nie niszczyć. Potem, dla umocnienia postanowienia poprawy, może Mucha wyląduje kolejny raz na szpitalnym łożu boleści, albo Uchodźca będzie miał wypadek i te okoliczności na amen zabetonują dochtorowski związek i rodzinę :) Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: Lemuroza 06.06.16, 16:53 Słuchajcie, a może wymyślimy jakąś zabawę na wakacje? Np wymyślanie alternatywnych scenariuszy albo zastanawianie się, czym uracza nas scenarzyści po wakacjach. Co Wy na to? Bo nie wyobrażam sobie bez Was 3 miesięcy! Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Lemuroza 06.06.16, 18:10 Wczoraj o tym myślałam. Tylko że założymy sobie nowy wątek może, specjalnie do tego celu :) Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: Lemuroza 06.06.16, 17:15 Koniec sezonu to czas podsumowań. W związku z tym pomyślałam, że warto zrobić listę aktualnie panujących nam postaci i nadanych im przez nas pseudonimów. Lucek i Kamizela - sprawa niezmienna. Córki: Marysia i jej wielbiciele Bilobil oraz ex mąż. Martusia ostatnio zwana Namiotem (wcześniej Papugą) i Budzyn- być może na wylocie mąż. Po Myszce w spadku został nam jej były mąż Tomuś zwany powszechnie Wargasem. I tu mamy zaskakujące powiązanie z Rudą matką jego dziecka, nadreaktywną Panią prokurator oraz z uległą Asią Plejówką-niewolnicą córką Ambergolda. Brat naszego super policjanta jest niejaki Głowasiwiejed..aszaleje co ma żonę, ale pewnie niedługo. Z tegoż związku począł się nam Dochtorek myślący o zdradzie swej żony LadyMuchy i jego brat Gibon. Ten jest w związku depresyjną kuratorką Izą-Lemur. Tejże ojciec zabił po pijaku matkę dziewczyny-zza-firanki, która jest córką biznesmena Wozóła. Tenże jest pracodawcą Piotrusia perły-palestry Marysiowego synka i brata, przedsiębiorczego Pawełka co ma żonę Alę i wielkooką córkę Basię. Obecnie pracuje on u swojego wuja Zaczesa, który ma żonę Ewę i razem wychowują dwóch synów oraz dwie córki. Jedna z nich Natalka ma dziecię z cudownie wrednym synem LadyMakbet - Drakula. Na szczęście na jej drodze stanął bohaterski Robin Leśnik. Czy wszystkie ksywki wykorzystałam ? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: Lemuroza 06.06.16, 17:33 Dodam , że LadyMucha z mężem Dochtorkiem przysposobili synka , sierotkę zwanego Małym uchodżcą. Wszyscy bardzo chętnie korzystają z uroków Siedliska , które prowadzi jako właścicielka , Anna , siostra zmarłej tragicznie Hanki pierwszej żony Zaczesa.W Siedlisku pracują Marzenka zwana Fioną i kulturysta Andrzejek znany jako Shrek. Santa Maryja pierworodna corka Kamizeli , wychowana w niewiedzy o swoim poczęciu przez prawie pół wieku , została poznana przez wielbicieli jej postaci serialowej , jako żona niejakiego Zduńskiego, który w miasteczku Gródek brylował jako Gazela Biznesu , niestety tak się zaharował , że zostawił owdowiałą Santa Maryję , najbardziej poządaną niewiastę w szeregach pielęgniarstwa , o rękę której starali się , schizofrenik Prostamol oraz zwycięski w tym boju doktor Rogowski -Santana , uzdolniony muzycznie, judoka. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: Lemuroza 06.06.16, 21:55 Teraz to już chyba mamy komplet, chyba, że podsumowujemy także postaci drugo i trzecioplanowe. Wówczas dochodzi Zuza, teoretycznie niania Mikołaja, w praktyce zaś nie wiadomo co. Najpierw miała zawrócić w głowie ojcu Kini, ale ten zszedł był z planu i tradycyjnie wszyscy o nim zapomnieli. Powiązano więc dwie postaci trzecioplanowe - ojca dawczyni serca Lady Muchy i kuzynkę ojca Lady Muchy, które to postacie - jak się okazuje - były "przypadkowo" swoimi szkolnymi wielkimi miłościami, kogo to obchodzi. Im więcej postaci trzecioplanowych tym płytsze i głupsze losy postaci pierwszoplanowych. No, chyba że chodzi o Drakulę to wtedy sprawa ma się inaczej, bo losy Drakuli są ściśle powiązane z losami Natalki i szkoda, że Drakula zniknął nam w czeluściach swego mrocznego pałacu. Miejmy nadzieję, że tylko zapadł w sen w trumnie, czekamy na powrót. Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: Lemuroza 06.06.16, 22:27 "Santa Maryja pierworodna corka Kamizeli , wychowana w niewiedzy o swoim poczęciu przez prawie pół wieku.... " - okazała się córką Brunera, nie zapominajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Lemuroza 06.06.16, 22:33 Wiadomo, Niemiec zły, to przeklęty do siódmego pokolenia. To by tłumaczyło los Michała i niechęć Mostowiaków do niego i poczętego przez niego wnuka, który się zresztą nie narodził (wiadomo, przeklęty) Odpowiedz Link Zgłoś
morell93 Re: Lemuroza 06.06.16, 22:32 Zamiast Drakuli mamy teraz Laleczkę Chucky. Ale ja nadal wierzę, że Drakula powróci.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 21:26 Witajcie w ostatnim tygodniu z premierą MjM! Ad rem! :-) Nie wiem jak Wy sądzicie, ale dla mnie Gibon stał się odpychający i aseksualny po stokroć. Nie mogę patrzeć jak zachowuje się niczym szympans wypuszczony z zoo, te ruchy, wieczny przykurcz, garb na plecach, powłóczyście tępe spojrzenie... Lemuroza i jej ból istnienia. Ktoś się pokusi o komentarz, bo mnie zabrakło słów. Cytując Gibona "Iza ma problemy". Czy ktoś z Was mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić, do cholery, JAKIE?! I ta niezrozumiała ani na jotę chora obsesyjna potrzeba poszukiwania i odnajdywania wszystkich. Dawców, biorców, zaginione rodziny, rodziny ofiary, rodziny mordercy i tak dalej... czy nie można po prostu tego... olać? I żyć se dalej? Nie można pewnie... a ja taka gupia egoistyczna jestem :-D Namiot i jego żółta kapota oraz żółte kudłaje. Słuchajcie, ja też miewam czasem tzw. 'bad hair day'. Wiadomo. Nadrabiam wtedy czymś innym, albo staram się udawać, że bałagan na głowie spowodowany deszczem albo wilgocią jest zamierzony i po prostu jestem prowokatorką;d Ale Namiot ma chyba 'bad hair LIFE'. O co chodzi? Czy na planie nie mają suszarek, szamponów, dostępu do wody z kranu? O co chodziiiiiiiiiiiiiii?! WTF?! Panienka z Okienka z nieprzyjemnej dziewuchy rodem z filmu Wredne dziewczyny stała się po prostu głupio zakochaną dziewoją... PS. Zauważyłyście, że wszyscy zdają się przepraszać, że... pracują. Gibon ma co prawda spotkanie i coś tam, ale o 13 już jest wolny (przepraszam Lemurze, że musisz czekać AŻ do 13). Namiot idzie do roboty, bo ktoś zadzwonił (przepraszam siostrzyczko najukochańsza, ale w kancelarii muszę trochę coś porobić i nie mogę poświęcić ci oprócz nocy całego dnia). Kinga przeprasza Gibona, że wraca do pracy (przyszły jakieś dwie pipy no żesz, muszę je obsłużyć, wybacz Marcin, że nie pogadamy sobie nad cafe latte cały boży dzień). PS2: Podoba mi się serialowy motyw pt. 'moja przeszłość wpływa na moje relacje z facetami'. Powtarzany wielokrotnie w rozmaitych serialach wrył mi się w podświadomość, aż sama zaczynam szukać w swojej przeszłości punktów zaczepienia :-D PS3. Skąd Lemur znał 'adres' cmentarza/grobu? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 21:42 Wiem, że nie bardzo radzę sobie z ukrytymi treściami w Mjm, ale nic a nic nie rozumiem. Gibon no to poszukajmy rodziny, Lemur nie to nie ma sensu. Za chwilę Gibon melduje się u Wargasa i prosi o pomoc w poszukiwaniach, no bo Lemur .... O co się rozchodzi? Oczywiście nawet ja zrozumiała, że Piotruś dzwoni do Wargasa w tej samej cmentarnej sprawie ... No i tak na marginesie nasza perła to ma klawe życie, przychodzi do domu, Kinia pod nosek podaje naleśniczka, serek na talerzyk nakłada. Czekałam, że jeszcze, że lada chwila a nózki perełce w misce mu umyje jak to w " Soli ziemi czarnej " Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 22:16 Zarządca cmentarza :D :D czy ktoś z Was widział kiedykolwiek coś takiego na cmentarnej bramie?? Odpowiedz Link Zgłoś
ikarr Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 22:28 Nikt nie widział. I pracuje od 8 do 15, 7 godzin. Ile to jest etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 22:43 na4 napisała: , Gibon no to poszukajmy rodziny, Lemur nie to nie ma sensu. Za chwilę Gibon melduje się u Wargasa i prosi o pomoc w poszukiwaniach, no bo Lemur .... O co się rozchodzi? Oczywiście nawet ja zrozumiała, że Piotruś dzwoni do Wargasa w tej samej cmentarnej sprawie ..., Nie zauważyłaś, że obu zainspirowała KINIA? ;). On w ogóle zaczyna robić za taką centralę doradczą połączoną z budką wiedźmy Ple Ple ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 22:45 Ostatnio oglądałam Interstellar, i tam główny bohater Cooper/ MatthewMcConaughey/ łudząco przypomina styl Gibona - te wiecznie półotwarte usta, i powłóczyste tępe spojrzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 06.06.16, 23:43 aga_ata napisała: > I ta niezrozumiała ani na jotę chora obsesyjna potrzeba poszukiwania i odnajdyw > ania wszystkich. Dawców, biorców, zaginione rodziny, rodziny ofiary, rodziny mo > rdercy i tak dalej... Też się zastanawiam co to im daje, szczególnie, że Lemur najpierw wyciera swoje smarki we wszystkie rękawy : ciotki, Gibona, Kini... a jak Gibon w końcu chce wziąć "sprawy" w swoje ręce to Lemur mruczy, że może jednak nie. Gibon nalega, bo przecież wie, że "trauma" uniemożliwia Lemurowi stanięcie twarzą w twarz z tym... no właśnie, do cholery, z czym? Lemur sprawia wrażenie, jakby to on sam przejechał tę kobitę po pijaku w wieku 5 lat, przy czym ojciec najpierw pięcioletniego Lemura spoił, wsadził za kierownicę, Lemur przejechał kobitę, a następnie ojciec Lemura zgwałcił. Mniej więcej taką rangę traumy reprezentuje Lemur. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 06:50 Skoro Lemur został wychowany przez ciotkę , tzn , że matka odeszła wcześniej i ojciec sam wychowywał córkę . Był w traumie z tego powodu i był nieodpowiedzialny , czyli miał prawo napić się i spowodować wypadek .Musieli znać dane ofiary , może potem nekrologi były w gazetach , sprawa mogła być głośna swego czasu , także mogła wiedzieć na jakim cmentarzu jest grób.Po wypadku porzucił córkę i ukrywał się. Ona musiała już być świadomą sytuacji nastolatką , także fakty poznała dobrze. Wydaje mi się , że jest w wieku ok trzydziestki. Co do Zarządcy cmentarza , to są takowi menadżerowie .U nas to się nazywa Grabarz i nie , nie jest to ten kopiący doły mogilne , tylko człowiek , który pilnuje porządku na cmentarzu decyduje o wszystkim, sprzedaje miejsca a sprawę finalizuje proboszcz(przyjmuje pieniądze).Ma grupkę pracowników od łopaty i murowania grobów w głąb ziemi , takie katakumby.Decyduje , czy akurat ten Kamieniarz może wykonać pomnik.Pewnie biorą procent. Poznałam takiego 2 lata temu , gdy zawczasu kupowałam miejsce pod grób. Tak , Panienka zza firanki zupełnie straciła głowę dla gwiazdy palestry.Może się stać niebezpieczna. A Namiot , co się z tą kobietą dzieje ?Wczoraj wyglądała strasznie , przykro było patrzeć.Żal mi jej. Jak to mówią starość nie radość , może się starzeje nietelewizyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 12:17 latarnik88 napisała: > Poznałam takiego 2 lata temu , gdy zawczasu kupowałam miejsce pod grób. Przepraszam za wścibstwo i niedelikatność: czy pod swój? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 13:54 wawrzanka napisała: > latarnik88 napisała: > > > Poznałam takiego 2 lata temu , gdy zawczasu kupowałam miejsce pod grób. > > Przepraszam za wścibstwo i niedelikatność: czy pod swój? Matka mnie męczyła więc musiałam się wysilić i znależc w okolicy , a wszędzie drogo , że hej. Także zadzwoniłam pod jeden numer wzięty z internetu i ksiądz odebrał , jako że komórkę miał przy sobie.I skierował mnie do właśnie Grabarza , ktory nie czekał aż ja zadzwonię , tylko sam wykonał pierwszy ruch , ksiądz mu dał mój numer.No i poszło błyskawicznie. Zakup działki , umowa o murowanie i umowa z Kamieniarzem.Wykonanie i stoi . W tamtym roku pojechałam sprawdzić czy nie ukradli nam pomnika , to Grabarz z daleka mnie wyczaił , miał lornetę ornitologiczną na piersi iprzybiegł się przywitać a przy okazji przedstawił towarzystwo w pomnikach obok.Matka nie była , ale oglądała zdjęcia.Także ok! Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 20:02 latarnik88 napisała: > miał lornetę ornitologiczną na piersi iprzybiegł się przywitać a przy okazji przedstawił > towarzystwo w pomnikach obok. Towarzystwo ważna rzecz, "jak dobrze mieć sąsiada" itp. Nomen omen - umarłam :D Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 11:43 wawrzanka napisała: > latarnik88 napisała: > > > miał lornetę ornitologiczną na piersi iprzybiegł się przywitać a przy oka > zji przedstawił > > towarzystwo w pomnikach obok. > > Towarzystwo ważna rzecz, "jak dobrze mieć sąsiada" itp. > Nomen omen - umarłam :D Ja rowniez. :D I przypomnial mi sie moj ukochany przystanek Alaska, jak to dr Fleischmann pojechal w dzicz leczyc lesnika. I ten go wyczail z wiezy, wlasnie dzieki lornecie. Chyba odswieze sobie caly serial w wakacje, zeby umilic czekanie na kolejne odcinki polskiej sagi wczechczasow. A zainspirowala mnie Latarnik88. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 15:39 Dzieci mają to do siebie , że komentują zachowania dorosłych w najmniej spodziewanych okolicznościach . Kiedyś tam , moja córka , chyba 5-letnia , weszła ze mną do delikatesów , światło , gwar , ja do stoiska, a ona poczuła się jak na scenie , stanęła na środku , nóżka do przodu , rączki w bok uniesione , jak w jeziorze łabędzim(chodziła na balet), piruet i wypaliła .... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 07:04 Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam się niepokoic o losy Lemura. Coś mi się wydaje, że miły, poczciwy, lekko nieporadny Wezgół zaczyna przeistaczać się w potężnego żądnego krwi-demona zemsty. Widziałam w jego oczach złowrogie błyski i okrutny grumas na widok owych kwiatów spoczywających na zimnym kamieniu. Czuje ogromny niepokój związany z tą sytuacja, to musi się zakończyć straszliwie dla naszego długorzęsego Lemura. I tak albo akt zemsty się dokona ( choć nie mam na razie pomysłu w jaki sposób) albo skończy ona jako macocha Panny-zza-firanki .... Kinia już czas jakiś została namaszczona (na forumie) jako jedyna, godna następczyni Kamizeli. Tylko ona-Kinia, potrafi skutecznie wtykać swój nochal we wszystkie sprawy, sprawki rodziny i przyjaciół Mostowiaków i służy swą fachową psychologiczną radą. Co do Ps3 aga_aty, niektóre cmentarze mają wyszukiwarki. A jak wiemy w Mjm w Warszawie mamy jedną knajpę, jedną kancelarię, jedną ulicę i osiedle to i pewnie 1 cmentarz trudno, więc nie było ... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 07:37 Faktycznie na4! Dzięki za info w sprawie cmentarnego Google:D Lemur mógł skorzystać z takiej opcji... na4 napisała: >Czuje ogromny niepokój związany z tą sytuacja, to musi się zakończyć straszliwie dla naszego długorzęsego Lemura. I tak albo akt zemsty się dokona ( choć nie mam na razie pomysłu w jaki sposób) albo skończy ona jako macocha Panny-zza-firanki .... To by nie było takie najgorsze. Każda opcja wy-outowania Lemura z MjM jest przeze mnie pochwalona i mile widziana i gorąco oczekiwana. wawrzanka napisała: > Lemur sprawia wrażenie, jakby to on sam przejechał tę kobitę po pijaku w wieku 5 lat, przy czym ojciec najpierw pięcioletniego Lemura spoił, wsadził za kierownicę, Lemur przejechał kobitę, a następnie ojciec Lemura zgwałcił. Mniej więcej taką rangę traumy reprezentuje Lemur. I wtedy rozumiałabym jej dramę, przewracanie gałami i skrzywienie na ryju (wybaczcie słownictwo, ale wobec Lemura brak mi ogłady). Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 08:45 Nieodmiennie wkurza mnie zwracanie się Chochoła do żonki: "kotek" a wczoraj: "misiu". To takie sztuczne! Lemurza mina - trzepotanie podoklejanymi do przesady rzęsami, kartoflany nos i nadęte usta. Interesuje mnie czy ta osoba to jeszcze pracuje czy już nie? Bo zachowuje się jakby calutkie dnie przezywała okrutnie swoje cierpienie. A kiedyś, jak przychodziła do Gibona na kontrolę Szymka i była jeszcze normalną panią kurator, to jakoś nie przeżywała wypadku ojca. Żal mi Gibona. Facet też przeżył tragedię, stracił dziewczynę, został sam z malutkim dzieckiem. Teraz jak doszedł wreszcie do siebie, chciałby pewnie odetchnąć, zacząć normalnie żyć a tu mu się trafiła panna z depresją, która zamęcza go swoimi problemami. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 09:36 Czuję , że zaczną się straszne historie Wezółowo-mszczące śmierć żony i skupią się one głównie na Gibonie.Tak , jak ostrzegał Wargas lepiej nie ruszać tej sprawy.Wezół zechce wypalić ród zabójcy do imentu i może pomyśleć , ze mały Szymek to dziecię Lemura i hm, wieszczę ciężkie chwile i porwanie małego Giboniątka. Na dzisiaj zapowiadali sceny gorące Kini z mężusiem , nie wiem gdzie oczy podziać.... Odpowiedz Link Zgłoś
naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 13:10 latarnik88 napisała: > Czuję , że zaczną się straszne historie Wezółowo-mszczące śmierć żony i skupią > się one głównie > na Gibonie.Tak , jak ostrzegał Wargas lepiej nie ruszać tej sprawy.Wezół zechce > wypalić ród > zabójcy do imentu i może pomyśleć , ze mały Szymek to dziecię Lemura i hm, wies > zczę ciężkie > chwile i porwanie małego Giboniątka. > Na dzisiaj zapowiadali sceny gorące Kini z mężusiem , nie wiem gdzie oczy podzi > ać.... Ja juz jestem po, ogladalam w internecie i moglam zwyczajnie przesunac suwak, na szczescie. W sumie musialam to robic pare razy, bo wyjatkowo czesto katowali mnie Shayna Zaid i ta piosenka, ktora jak zadna inna doprowadza mnie do szalu! Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 09:45 iza232 napisała: > Nieodmiennie wkurza mnie zwracanie się Chochoła do żonki: "kotek" a wczoraj: "m > isiu". To takie sztuczne! Lepszy "kotek" Chochołowy niż "kochanie" Muszego doktorka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 09:48 >Lepszy "kotek" Chochołowy niż "kochanie" Muszego doktorka Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam nikogo, kto by tak się zwracał do partnera/męża/żony. Normalnie nikogo. Mnie samej by to przez usta nie przeszło z zażenowania. Odpowiedz Link Zgłoś
malinowykrzak Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 09:51 aga_ata napisała: > >Lepszy "kotek" Chochołowy niż "kochanie" Muszego doktorka > > Nie wiem jak Wy, ale ja nie znam nikogo, kto by tak się zwracał do partnera/męż > a/żony. Normalnie nikogo. Mnie samej by to przez usta nie przeszło z zażenowani > a. > "Kochanie" to i jest i u Pawełka na porządku dziennym. To bardzo drewniane i mało przekonujące "kochanie" Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:07 Te ich 'kochania' są tak żarliwe i prawdziwe jak te ich związki pożal się Boże. Jak tak wczoraj patrzyłam na umizgi i tulenie Lemura przez Gibona to mogłabym się dopatrzeć wielu emocji, ale uczucia to ja żadnego nie widziałam. Lemuroza dopada również Fryczówną. Obie mają podobnie wiecznie umęczony wyraz twarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:16 Tak pasjonujący odcinek, że przycięłam klasycznego komara. Ze snu skutecznie wybudził mnie Namiot. Wygląda koszmarnie... Budzyn - aktor ma bardzo trudną rolę do zagrania, w sensie zakochanego w Namiocie. Czy ona robiła coś z zębami? Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:25 >Czy ona robiła coś z zębami? Ja myślę, że ona generalnie robiła wszystko ze wszystkim. To znaczy... próbowała. Efekt jaki jest - każdy widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 14:01 aga_ata napisała: > >Czy ona robiła coś z zębami? > > Ja myślę, że ona generalnie robiła wszystko ze wszystkim. To znaczy... próbował > a. Efekt jaki jest - każdy widzi. Rok temu widziałam u niej aparat ortodontyczny , stały na zębach , metalem błyskała w Mjm. Skrzynecka też sepleni aż miło , pewnie coś dużego sobie fundnęła. Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 17:52 Pragnę niniejszym wyrazić swoją ogromną wdzięczność za ten wątek - niezawodnie poprawia mi nastrój :-) Normalnie nie włączałabym już tego badziewia, a włączam jak tylko mogę, żeby wiedzieć, o czym piszecie i pękać ze śmiechu :-D Na nowy sezon będzie już potrzebna chyba part III. Już się nie mogę doczekać... Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 18:24 Oj ja też wyczekuję 'nowego sezonu'. We wrześniu założy się wątek part 3, póki co doczłapiemy się na tym bieżącym, jakże już wymęczonym :D Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 18:49 A scenarzyści nam napewno atrakcji przyszykują, że aż strach. Dzięki temu nasz wątek kwitnie w odrôżnieniu od pozostałych. Jakoś przebiedujemy te wakacje, czekając na nowe wymysły scenarzystów. Czytałam, że Natalka jednak rzuci leśnictwo by niczym córa marnotrawna powrócić na łono policji i ruszy zdawać do Szczytna. Panna-zza-firanny dopadnie Piotrusia i go omami swymi urokami. A Ruda z Plejówką skumają się, chroniąc przed Wargasem jakąś tajemną-tajemnicę związaną z MojaAsią i Wieczorkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 19:45 Gdyby nie my, forum Seriale dawno by umarło:p Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Wiecie, że nowa seria zaczyna się już 29 sierpnia? 07.06.16, 23:35 To ładnie z ich strony, że nie musimy czekać do września :D Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:45 My nie dosc, ze czesto sie tak zwracamy, to jeszcze i do nas sie tak zwracaja. Ba! Znam mnostwo par, ktore sie tak wzajemnie do siebie zwracaja, mimo calkiem niezlego stazu bycia w zwiazku Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:51 no przepraszam bardzo, ale do mnie małżon mówi żabciu, zwłaszcza jak czegoś chce :P Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 11:41 Jestem pod wrażeniem Piotrusia perły-palestry jak wspaniale poradził sobie z konkurentem-asystentem. Konkretny, zdecydowany nie da sobie w kasze dmuchać. Przecieram ze zdumieniem oczy, to już nie Piotruś d...a, ale figura. I tak na chwilę wrócę do Lemurzych poszukiwań i ich konsekwencji. Czy rzeczywiście po 15 latach od wypadku, dziś można jakoweś zadośćuczynienia/odszkodowania oczekiwać? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 10:43 Na cmentarzach komunalnych to raczej jest Zarzad Cmentarza - całe biuro. Na małych parafialnych - owszem moze byc jakis sługa proboszcza od wszystkiego, i wtedy czemu nie - taka info calkiem mile widziana. W koncu nie wszyscy zainteresowani kontaktem sa z tej samej wioski. Odpowiedz Link Zgłoś
wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 17:39 Wezgół ze stoickiego biznesmena przeistoczy się nam w demona zemsty, a panna zza firanki z rozbrykanej smarkuli we wzdychającą romantyczkę. Mam wrażenie, że scenarzyści nigdy nie są pewni co czeka naszych bohaterów, ale to akurat jest pozytywne i tak robi wielu pisarzy. Niestety, nasi cudowni scenarzyści nie przygotowują zawczasu żadnego rysu charakterologicznego postaci. Nie szkodzi, że ktoś jest na początku "ostrą babką", bo za kilka odcinków może stać się drętwym, ponurym babolem snującym się to tu, to tam (Lemur). Nieważne, że ktoś jeździ na misje z Ochojską (lady Mucha), bo po paru latach wcale nie będzie go do tego ciągnęło, stanie się nagle przewrażliwioną mamuśką i panią dochtorową na włościach. Z doświadczenia wiem, że ludzie się aż tak diametralnie nie zmieniają. Owszem, czas upływa, lat przybywa to i styl życia może się trochę zmienić, nie neguję tego. Ale tu nie mamy do czynienia ze zmianą stylu życia. Tu chodzi o osobowości wielorakie. Ten film powinien się nazywać S jak Schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
stara.mostowiakowa Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 21:20 Dzis ten mały gó...arz Wojtek przekracza już wszelkie granice, aż to niesmaczne. Mały stary, w tym dziecku nie na nic z dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_ata Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 21:28 Wawrzanka napisała: >Niestety, nasi cudowni scenarzyści nie przygotowują zawczasu żadnego rysu charakterologicznego postaci. Kochana? oni nie znają takich trudnych pojęć jak ?rys charakterologiczny?. Oni nawet nie umieją tego wymówić. No to po raz ostatni w tym sezonie, zaczynam <łza się w oku kręci>: Co prawda nie obracam się w świecie wielkiej finansjery, nie bywam na salonach byyyznesu, ale naszła mnie taka myśl? dlaczego Wezół pracuje w domu? Czy on nie ma biura w wysokim przeszklonym wieżowcu z reprezentacyjnym widokiem na Warszawę albo czegoś w tym stylu i nawet jego dwaj pożal się Boże prawnicy, co to im się ledwo wąs sypnął pod nosem, muszą popylać po jego prywatnej chacie? Z cyklu Tomasz i jego harem: Ruda odbierze Wojtka, nakarmi. Zosia za granicą, nie trzeba się przejmować. Plejka ogarnie stado bachorów w pracy, w domu poda kolację. A Tomasz będzie zajmował się WIELKIMI SPRAWAMI na dolnym Śląsku i śledzeniem rzekomego mordercy Wezółowej, co to zeszła była 15 lat temu. No żesz. I to jego: ?Piotrek, nie wpakuj się w kłopoty? ? zabrzmiało tyle śmiesznie, co żenująco. Pląsy Kini i Chochoła pozostawiam uprzejmie bez słowa. Happy end wątku Plejki i Tomasza, jakiś komentarz, ktoś, coś? Mnie kamień spadł z serca tylko dlatego, że ciągniecie tych wzajemnych fochów byłoby coraz trudniejsze do zniesienia? podobnie jak trudne do zniesienia stają się umizgi Santany i lemuroza Marysi. PS. Wreszcie doczekaliśmy się napomknięcia o jakiś pieniądzach! Rata dla Santany! Za tę jego transakcję roku, autko za sto tysięcy :-D PS. I ta koszmarna pioseneczka, o której już pisałyśmy? matko kochana, jaka ona żenująca w tym swoim wyciu i melodyjce? idealnie wpisuje się w MjM, niestety:p W nowym sezonie rzuciła mi się w oczy nowa fryzura Namiota, czyli rude kudłaje? Odpowiedz Link Zgłoś
beakarp Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 21:43 i Lemur w końcu wyląduje na dywaniku u Wezóła... Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 21:47 Dokładnie o tym samym pomyślałam. Wielki byznes a dwóch młodych nieopierzonych chłopaczków pracuje w Wezółowej chałupie. Może to też taki trynd. I tak prawda jest taka, że scenarzyści czytają naszego foruma i tego mało najbeszczelniej w świecie do tego sciągają. Dowód -> proszę bardzo: to u nas pojawiło się określenie Piotrusiowe - perła palestry a oni dla niepoznaki zamienili tylko na gwiazdę. To u nasz mowa była o karnym jeżyku dla Wargasa. To my domagałyśmy się wyjaśnień co z kasą od Santany dla Piotrusia-perły? Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 07.06.16, 22:10 Jak usłyszałam o gwieździe palestry to o mało nie udlawilam się herbatą, to było piękne :D Zastanawia mnie na jaki obiad miała wziąć Ruda Wojtusia? Przecież ona miała zawsze w lodówce tylko jedną stęchniętą cytrynę i przeterminowany jogurt. Santana zaczął poderwać Maryję na wino a nie na ciacha, jest progres. Dretwy wykład Tomka o wybieganiu zza autobusu hitem całej Warszawy, tłumy dzieci oczekują oczekują kilometrowych kolejkach na tą atrakcję. Dziś stężenie absurdu przekroczyło skalę. Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 00:00 Skąd koleżance pijanej Oli, przyszedł do łba pomysł dzwonienia do Piotra po nocy? I dlaczego ten kretyn ostatni pojechał po gó...arę, porzucając rozgrzaną żonę w łożu małżeńskim? ;) Durny ten odcinek. I jeszcze ta głupia Maryśka, której chyba kumple Roberta musieliby gębę przefasonować, żeby się wreszcie zorientowała, że związek z tym gościem to jedna, wielka pomyłka. Łazi całymi dniami wystraszona, boi się drzwi otwierać i odbierać telefon, ale nic to, ona się martwi o Roberta, a Artur nie ma prawa się wtrącać, bo to są JEJ sprawy. Na miejscu Artura, widząc co się dzieje, odebrałabym jej dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 06:29 No ciekawe jak wyglądało życie panny-zza-firanki przed nastaniem Piotrusia. Jak sobie radziła z powrotami z pijackich libacji ? Kto wkraczał do akcji, aby odbić jej pijaną osobę? No coż, nastolatkowa faza mądrością życiowa zazwyczaj nie grzeszy, ale to to już kuriozum. Skąd pannie-zza- wpadła do głowy idea, że Piotruś spisuje na karteczce plany romantycznego wieczoru i ta właśnie notatka jest skierowana właśnie do niej ? Odpowiedz Link Zgłoś
na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 06:33 I jeszcze ciekawe czy Piotruś w zakresie obowiązków ma szukanie sprawców mordestw przed lat? I czy to w ramach etatu czy w nadgodzinach ma wykonywać owe działania? Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 07:05 Scenarzysci wzięli sobie do serca nasze utyskiwania i pokazali jak Gwiazda Palestry spłaca swoje długi wobec Santany. Mamuśka Maria robi się żałosna , czytałam , że będzie jeżdzić do więzienia , odwiedzać Bilobila przez kraty i nawet ślub brać.Artur zbierze dowody i pokaże je Mamusce Marii , że Bilobil był strasznym kryminalistą a ona na to pogoni Artura i będzie ubolewać nad kochankiem. Kręci ją chyba kochanek kryminalista albo idiocieje na starość.Powinni odebrać jej dziecko. Będzie miała więcej czasu na latanie z paczkami do więzienia i wizyty ze swoim prześcieradłem w pokoju miłości. Herold Wojtuś ogłosił wielką nowinę Adze , dobrze , że w szkole nie pochwalił się przed klasą i panią , że Moja Asia stosuje karne jeżyki , ale jak narazie tylko tata sobie zasłużył i śpi na kanapie. Ale po karze przyszła nagroda i Wargas na ten moment zapomniał o Rudej. Ten Budzyn , moim zdaniem podobny do Borsuka z tą brodą , ty chyba ma jakieś prorocze wizje. Powiedział Namiotowi , że Chochoły są takie zakochane , takie zapracowane i tak im dobrze razem , że im zazdrości , bo oni z Namiotem kiedyś tak samo byli blisko. Zapowiadają sie jakieś niesnaski , delikatnie ujmując w domu Kini , ze strony mężusia , który sprząta po rozróbach pijackich córci Wezóła i kryje jej wyskoki , a ona robi wszystko , żeby uwieść Mężczyznę , Perłę Palestry.Straszna jest ta dziewczyna , żadnych hamulców, po pijaku zdemolowała pół baru , chcieli wzywać policję , byłby areszt i sprawa , ale koleżaneczka z komórki dziewczyny wybrała numer Piotrusia i Ratunku!!! A on biedaczek o każdej porze musi odebrać telefon z służbowej komórki .I będzie coraz gorzej , co za dziewucha namolna , biedna sierotka , a to roszczeniowa , rozwydrzona , zepsuta Olga.Co one musiały nawyprawiać w tym swoim krótkim życiu , to strach się bać.I Piotruś albo ulegnie albo będzie musiał odejść z roboty od Wezóła. Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 08:49 Ech, żałosny ten odcinek był... Mi też się wydaje, że powinni Marii odebrać dziecko, bo nie dość że zidiociała, to jeszcze naraża je świadomie na niebezpieczeństwo. Nie rozumiem tego, bo dla mnie bezpieczeństwo i komfort psychiczny dziecka jest ponad wszystko. Wojtuś z uwagami pod adresem dorosłych przekracza wszelkie granice, a ci się jeszcze cieszą...Niepojęte... I ten Piotruś pędzący z łoża miłości do rozwydrzoną nastolatkę....brak słów... Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 07:38 misterni napisała: > Skąd koleżance pijanej Oli, przyszedł do łba pomysł dzwonienia do Piotra po noc > y? > I dlaczego ten kretyn ostatni pojechał po gó...arę, porzucając rozgrzaną żonę w > łożu małżeńskim? ;) > >Na miejscu Kini chyba bym wystawila panu mezowi perłowemu walizki za drzwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 07:37 na4 napisała: To u nasz mowa była o karnym jeżyku dla Wargasa. A nie, nie - o karnym jezyku bylo duuuuzo wczesniej niz tu na rozmaitych portalach streszczajacych, wiec TO sie nie kwalifikuje pod zerzeniecie z F Odpowiedz Link Zgłoś
the_accidental Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 09:42 Jeśli scenarzyści czytają forum, jak tu spekulowano, to ja mam taki mały postulat: niech wyślą dokądś niejakiego Wojtusia. Do jakiejś szkoły z internatem lub na Księżyc, wszystko mi jedno. Albo niech sobie mamusia o nim przypomni i go zabierze. Z góry dziękuję za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby... Odpowiedz Link Zgłoś
rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 09:46 Ja jestem za! Mega wkurzające to dziecko. A jeszcze bardziej wkurzający jest stosunek do niego dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 10:01 Mamuśka Maria przeżywa teraz trzecią miłość , być może ostatnią w swoim życiu.I albo pierwsza, albo wlaśnie ostatnia może być najsilniejsza , tak ze człowiek normalnie głupieje .To co w młodości wcześniej wydaje się głupie , to jest właśnie niedojrzałość i skłonność do wyskoków młodzieńczych a w wieku dojrzałym to jest właśnie zgłupienie.Często taki rodzic zrywa kontakty z dorosłymi dziećmi , którzy chcą przemówić do rozumu. Natomiast panienka z okienka Olga stanowi poważny problem. I jak się ma zachować nasza Perła , żeby nie narobić sobie kłopotów.Jeśli dalej będzie kryć wyskoki znarowionej pannicy , to stanie się jej wspólnikiem.Jeśli zechce porozmawiać dyskretnie z szefem , to też nie wiadomo jak zareaguje Wezół. Nie powinien jechać na wezwanie , ale wysłać np Budzyna -Borsuka , żeby ratował sytuację. A tak pijana , radosna , rwie się do całowania i ma wszystko gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 10:17 Co do obiadków u Rudej , to ona przecie pracuje , a w domu jest pani opiekunka, która pewnie i obiad wyrychtuje.Aga wróciła do domciu , dziecko do wózeczka i potem z Wojtusiem na spacerek. Przywiozła Wojtusia do domu , sama bez dziecka , które z nianią zostało , po czym wychodząc rzekła , no wracam do domu , czas zmienić nianię. Odpowiedz Link Zgłoś
ultra75 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 08.06.16, 10:23 Olga jest straszna, to fakt, ale az tak bym sie nie czepiała, bo jest w trudnym wieku ;-). Mnie najbardziej rozwalił wątek gwiazdy palestry, który w swoim kajeciku rozpisał sobie plan na romantyczny wieczór! Ta 'intryga' to była to nawet nie była szyta grubymi nicmi, ale chyba dratwą! PS. Brakowało mi tylko godzin po prawej stronie tekstu: 19:30-20:00 romantyczna kolacja, itd. ;-) Wpisz swoją odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
karolla44 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 28.06.16, 18:59 Jak Wam brakuje absurdów w M, to polecam Na wspólnej, nie zdjęli ma wakacje, a tam sprawa w sądzie jest 2 dni po wykroczeniu :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
elmha Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 30.06.16, 00:27 hah ten serial jest przekomiczny. w kazdym odcinku zdarzaa sie cos smiesznego Odpowiedz Link Zgłoś
mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part II 01.08.16, 12:29 Pozwoliłam sobie na założenie już nowego wątku :) forum.gazeta.pl/forum/w,433,162106366,162106366,M_jak_Milosc_lista_absurdow_part_III.html?t=1470047313#p162106366 Odpowiedz Link Zgłoś