Dodaj do ulubionych

M jak Miłość - lista absurdów part IV

• naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 11.04.18, 20:00
      Mateusz brzydki i przepakowany? Ja go widze dokladnie odwrotnie.

Bardziej moja uwage przykulo pojawienie sie Karoliny Sawki, ktora, co nie sposob zauwazyc, jest w typie urody Izy. Czyzby aktorka uzyczajaca Lemurowi rzes pakowala manatki? To by nawet mialo sens, bo wyobrazam sobie, ze Marcinowi udaje sie pozbyc Tygrysa, ale jego celem jest wylacznie zdobycie Gibonowny. A Lemura wystrychyna na dudka, jak zwykle.
      • stara.mostowiakowa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 11.04.18, 20:28
        Ja też nie widze nic brzydkiego w Mateuszu..
        • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 12.04.18, 10:22
          stara.mostowiakowa napisał(a):

> Ja też nie widze nic brzydkiego w Mateuszu..

Mateusz mężnieje po swojemu , jest w serialu od urodzenia , także wybaczam mu słabe zdolności aktorskie.
          Jako podmiot liryczny przy nauczycielce wypada nieporadnie , trochę śmiesznie.

Ciekawe , czy Maryja przybędzie do synka , czy nadal będzie trzymać za rękę Frankensteina.
          Ktoś z otoczenia Pavulona , tu w Polsce , powinien zainteresować się bliżej , skąd takie huśtawki
          nastrojow u porzuconego bliżniaka i następują po telefonach uroczej Basi , która nie daje mu
          wrócić do życia.
      • lodomeria Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 12.04.18, 13:55
        Przepakowany podtrzymuję - taka nienaturalna aczkolwiek modna ostatnio męska sylwetka. Nie potrafię uczwycić, co dokładnie mi się nie podoba... ale widzę to u wielu mężczyzn, także na codzień.

Ale nie napisałam, że brzydki, tylko że brzydkie kaczątko: taki wiek po prostu że dużo gwałtownie się zmienia w organizmie, burzę hormonów widać na twarzy. Napisałam to właśnie niejako w obronie Mateuszka :)
        • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 12.04.18, 14:26
          Zabawna , dziecięca buzia dobrze się sprzedaje w filmie , natomiast w wieku 20 lat to może być przekleństwo natury.Myślę o
          Zosi.
          • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 16.04.18, 11:04
            Zosia jako dziecię była słodka i naturalna z wiekiem stała mocno sztywna .... A tak w kwestii njusów szykuje się moc ślubów. Oto Lemur ( może nie z własnej i nieprzymuszonej woli ) ma stać się panią Szablozębną. Scenarzyści sięgają do starych sprawdzonym tematów i oto nasz Pavulon w przyszłoßci ma fikcyjnie żenić się , coby umożliwić zagranicznej pannie młodej otrzymanie obywatelstwa. Skleroza wszak to już było w wykonaniu Indianina ....
            • konwalka Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.04.18, 11:24
              Ale jak to? Żadnych komentarzy od wczoraj? Don Arturo pojechał już po całości, nieprawdaż. Zaczęłam się bać o zycie izabel i jej jęczącego dzieciątka.
              • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.04.18, 11:55
                szablozębny jest coraz bardziej przerażający, Gibonowe pisanie po serwetkach było jak z thrillera a nie serialu obyczajowego.

Za to gdy Szparka Sekretarka stwierdziła, że musi coś wyznać Pavulonowi to spodziewałam się, że oznajmi mu, że jest w ciąży. Rozczarowałam się, że chodziło tylko o to, że go kocha nad życie nadal, ale będzie jeszcze tylko przez kilka miesięcy.
                • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.04.18, 13:09
                  Nie spodziewałam się , że Szablozębny bedzie aż tak przerażający i zdolny do zabicia Lemura i siebie.Wujek potraktował dziewczynę
                  jak nic niewartego śmiecia , to chyba w zapowiedziach.Biedny , Lemur , biedny.Zaszczuty , bez bliskich ,a ten z przyjemnością pastwi się nad niebożątkiem.Jak to się skończy , czy Lemur w ten sposób pożegna się z serialem?
                  A z Pavulona scenarzyści wyciskają co się da , Maryja z Kamizelą wiedzą , że to nie tylko wypadek pognębił Pawełka ale i wieści z Londynu.Może któraś zadzwoni do Wyłupiastej z prośbą o ciszę na łączach.Ten cały związek to był tylko dla Basi , która
                  chciała zaadoptować Pawełka na tatę i teraz dzwoni do niego zadowolona z informacjami.
                  I Nel się pojawiła(wnuczka dziadka w kapciach i z demencją) i też szykuje się na Pavulona ,żeby go wkręcić.Oj , biedny on
                  biedny i podobno ma kolosalne długi , co odkryje Perła.
                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.04.18, 13:58
                    A mnie smutek jakowyś ogarnął, bo mam wrażenie, że scenarzyßci planują ußmiercić nam Szablozębnego ..Pewnie będzie mocno dramatycznie, ale jak zawsze bohaterski Gibon stanie na wysokości zadania i uratuje ledwożywego Lemura z Giboniątkiem z rąk okrutnika i oprawcy. Ot taki odcinek na koniec sezonu pozostawiający widza z dręczącym go pytaniem na wakacje czy przeżyją ? Czy znów będą razem ? No i najwaźniejsze jak dla mnie, jak to będzie bez Szablozębnego? Ps no i proszę jaki chłopak poszedł do sklepu kupił Lemurowi suknie i znał rozmiar.
                    • wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.04.18, 18:17
                      Rozmiar znał, suknię kupił, ale aż dziw, że z białej sukni tej nie popłynęła krew, gdy Lemur rozpakował pudełko. Tego bym się spodziewała po thrillerze, tudzież horrorze - bo taki klimat panuje w domu Szablozębnych. Brakuje tam tylko jakiegoś ducha, który by się znienacka pojawiał w takt złowieszczych werbli, a nieboszczyków w tym serialu trochę jest. Niewykorzystany potencjał.
                      • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 18.04.18, 08:35
                        Straszny gorąc namiętności w tym odcinku ... Nagabywany Budzyn w toalecie (czy to jest ta prawniczka od Perły ?) , Ruda z Siwym pod kołderką i nieudane Kiniowe próby skłonienia Perły do dzisłań kopulacyjnych. Swoją drogą robi się z niej niezła heteta ... Na miejscu miejscu Perły też bym wolała przytulić się do poduszki ....Zatem możemy spodziewać się, że pewnikiem Kinia zacznie szukać szczęścia w objęciach złotoustego okularnika ...
                        • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 18.04.18, 09:53
                          Jak oceniacie tego sąsiada,Deląga od Joasi .Ja obstawiam cały czas , ze to pisarz , który obwiesia-gangstera zatrudnia w charakterze konsultanta swojej pracy , czyli pisanej powieści kryminalnej .

Ruda dala wreszcie upust namietności , gromadzonej od lat.Wargas odszedł definitywnie , także pomyślała o sobie .

A Perła jest taki śmieszny w tych ogromnych oprawkach , wyglada jak postać z kreskówki.Kamizela wszystkowiedząca zgarnęla
                          dzieci do spania i zostawiła młodym pole do popisu , czyli salon , bo oni chyba tam baraszkują.
                          I kolejna idiotka , młoda mecenas , lecąca na pięknego Budzyna i lepsze stanowisko w kancelarii.A jaka mściwa , odtrącona , donosi konkurencji.
                          • aisab9 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 19.04.18, 14:40
                            Realizm czasu się kochanym twórcom całkiem rozjechał. Wieczorem u Rudej na telefonie data - sobota 23 grudnia, a tu Kamizela rankiem dawała Miśkowi i Lence kanapki do przedszkola i szkoły. Niby taki rodzinny serial, a o świętach ani słowa, jak Kamizela zdąży z tymi wszystkimi makowcami i pierogami na miliony osób... tak wszystko na godzinkę przed wigilią pewnie - dla grabińskiej Supermenki nie ma rzeczy niemożliwych.

Zresztą wszyscy pracoholicy, weekend, dzień przed wigilią, a kancelaria Budzyna pracuje na pełnych obrotach, prokuratura także, nawet biznesy Siwego z Mojąasią nie cierpiały zwłoki.

A jeszcze nawiasem, czy dzieciom daje się kanapki do przedszkola o.O
                            • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 09:17
                              Wczoraj było śmiesznie,
                              Czaki do Matiego , miedzy nami nic nie będzie.A on , maślane oczy uparcie wpatrzone w wybrankę , dąży do celu , dąży.
                              Pieniądze nawet ojcu podbiera i wspomaga Czaki.

Dwoje nosicieli miłości ,
                              Zocha Anioł miłości .Oszalała kobieta , jak to ona wpływa na innych , zachwycona sobą.Nie składa broni i atakuje Staszka.
                              Szatan miłości , czyli Bartek kryminalista.Ula oszalała tam na szosie.Już Sherlock idzie w odstawkę .Nudno się robi , trzeba
                              większej podniety , no i wpadł jej w oko.
                              Następny , prawnik Adaś , oszalały z pożądania do Anny .Prawie wyłamuje drzwi do jej sypialni i w ośnieżonej budrysówce
                              bierze ją w ramiona.
                              A w ogóle to czas przedświąteczny upływa po bożemu , strojenie choinek , prezenty i oczywiście próby do jasełek pod wodzą
                              Ewy , bezrobotnej ostatnio.
                              • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 11:42
                                Oprocz uroku Siedliska, tej czesci na lonie natury, w ostatnim odcinku nuda totalna. W kolo macieju wystawki meblowe albo gary. Watki Anna-Adam, Andrzejek-Marzenka, Janek-Ula jalowe, nijakie, glupawe wypelniacze. Chociaz moze u tych ostatnich cos ruszy po pojawieniu sie kryminalisty. Acha, czy nasze spoleczenstwo jest wg wladz tv tak tepe, ze nie jest w stanie PRZECZYTAC kilku linijek podczas rozmowy w obcym jezyku? Sluchanie koled w kwietniu do zapachu swiezo skoszonej trawy tez srednio mnie kreci, zeby nie powiedziec wcale.

Rodziny w MjM zakladaja bardzo wczesnie, plus minus w wieku dwudziestu lat. Dla mnie to kosmos.
                                • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 12:18
                                  Czasoprzestrzeń zakrzywia się coraz bardziej. W ubiegłym tygodniu w Warszawie był 23 grudnia, w tym tygodniu w Grabinie jest wciąż ta sama data, a może nawet wcześniej, skoro jedynie przygotowania do świąt to niespieszne kupowanie i ubieranie choinki.
                                  Ewunia mówiła o wielu gościach, którzy się w Grabinie zjawią na święta. Ale kto je przygotuje na dzień przed Wigilią, skoro Kamizela wyemigrowała na Deszczową? Chyba że tam ulepi z pięćset pierogów i wyśle do Grabiny kurierem...
                                  Otumanienie Uli kryminalistą jest dla mnie z kosmosu. Owszem, zdarza się że ktoś się oczaruje nowo poznaną osobą i nawet w jakieś flirty popadnie, ale ona zachowywała się jakby ją coś poraziło. Nawet się zastanawiałam, czy oni się nie znają z jakiejś przeszłości i na rzeczy jest coś, o czym nie wiem. Ale chyba nie. Ula poziomem emocjonalnym spadła do poziomu 15-latki.
                                  Relacja Anna-Adam też się robi się jakaś od czapy. Dwoje dorosłych ludzi, będących od kilku lat razem, a nie wiedzą, czy chcą ze sobą być czy nie???? Kolejny związek w stylu "kocham cię, ale nie mogę z tobą być"? W MjM chyba wszyscy zaczynają dojrzałością emocjonalną równać do poziomu Mateusza :DDD
                                  • majaa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 13:09
                                    I znów zadziwiający zbieg okoliczności... kolejny amant Uli poznany na drodze do Grabiny, piorun miłosny po prostu. I to akurat brat Szreka, bo jakżeby inaczej... No i mamy dramat - oświadczyny Szerloka przyjęte, a w głowie kryminalista... ;)

Tak, pan mecenas zdecydowanie im starszy, tym bardziej zdziecinniały emocjonalnie. Najpierw zadurzył się, jak szczeniak w Terezie, a teraz znów zakochany po uszy w Annie... Facet fiksuje normalnie. Zaczyna mi powoli przypominać tatuśków Kini i Indianina.
                                    • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 14:08
                                      majaa napisała:

> Tak, pan mecenas zdecydowanie im starszy, tym bardziej zdziecinniały emocjonaln
                                      > ie. Najpierw zadurzył się, jak szczeniak w Terezie, a teraz znów zakochany po u
                                      > szy w Annie... Facet fiksuje normalnie. Zaczyna mi powoli przypominać tatuśków
                                      > Kini i Indianina.

A tak mi się teraz przypomniało. Gdzie jest Gucio???
                                      Może tajemniczo zniknął i odszedł w niebyt jak wiele innych domowych zwierzaków - Bruder, kot Indianina, kaczka... DDD
                                      • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 22:02
                                        Zatem możemy spodziewać się, że Indianin niedługo zacznie studia. Ciekawe czy to będzie prawo, zarządzanie ? Nie wątpię, że przy tych zdolnościach i umiejętnościach i wszechstronnej wiedzy, Indianin jest warta stanowiska wspólnika, prezesa czy ćóś w najlepszej kancelarii świata i okolic . Scenarzyści chyba przypomnieli sobie o zażyłości z przeszłości Indianina i Pavulona, hohoho to chyba pierwsza od lat ich wspólna scena ... Czyżby to coś miało znaczyć ?
                                      • majaa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 13:48
                                        No faktycznie... Gucio przepadł, jak kamień w wodę... mam nadzieję, że chociaż żyje.
                                • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.04.18, 13:33
                                  naturally_soft napisała:

>
                                  >
                                  > Rodziny w MjM zakladaja bardzo wczesnie, plus minus w wieku dwudziestu lat. Dla
                                  > mnie to kosmos.

Zakładają wcześnie , żeby kilka razy tak zakładać i od prawie wieku nastoletniego do
                                  starości przeżywać rozterki miłosne.
                                  A tego małego amanta to należałoby prowadzać do psychologa , bo zaczyna uważać siebie
                                  za drugiego Makrona.
                                  • antropoid Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 06:48
                                    Śpieszą się zakładać rodziny - tak szybko im się rozpadają.
                                    • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 07:50
                                      Co do Pablo , brak rąk do opadania.
                                      A ta nowa żona , to jakaś taka dziwna , kamuflaż na głowie, co to ma być ?w kulisach.

Magda , genialny strateg w kancelarii.Studia koniecznie , zabłyśnie jako brylant palestry.

Maryja w Szwajcarii , niedługo nie będzie wiedziała co z pieniędzmi robić , pewnie zarabia u Frankensteina , że ho ho.
                                      • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 13:01
                                        Maaadzia jak wroci na studia, to dopiero bedzie science fiction. Na wstepie zalicza jej 4 semestry z powietrza, w serialu "dokonczy" prawo/ biznes w pare miesiecy i jeszcze zostanie szefowa wrednej brunetki.

Szlag mnie trafia, ze udzial w serialu Teresy Lipowskiej ograniczyl sie do pieczenia ciast i gotowania obiadow. Marnuja taka aktorke na takie za przeproszeniem g***o.

A czy Ostalowska na stale odeszla/ zostala wyrzucona z serialu?

• majaa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 13:58
                                          Akcja z Madzią "bystrzachą", co to zakasowała pomysłem genialnego mecenasa z równie genialnej kancelarii normalnie mnie rozwaliła... No jak oni mogli do tej pory nie zauważyć, jaki skarb mają w sekretariacie! :D Teraz natychmiast na studia marsz!;) Najlepiej oczywiście prawnicze, bo wiadomo, że z takim intelektem i wiedzą dostanie się bez problemu i jeszcze przed 40-tką zostanie kolejnym partnerem w kancelarii.
                                          • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 15:15
                                            Domek na Wietrznej fajny , w środku też.Herold Wojtuś teraz ma blisko do babci i prowadzi okupację Perłowej siedziby , razem
                                            z psem.Kinga miała dosyć krzyków dzieci , szczekania psa a Kamizela znosi to na co dzień i jeszcze wypieki produkuje.
                                            Ale ten Pablo upadł nisko , nawet ubezpieczenia nie płacił.Z powodu kobiety , że z nim nie chciała dziecka , a z tamtym nawet
                                            nie zastanawiała się , czy chce , czy nie chce .I teraz z jednego szamba wpadnie w drugie.Zgliszcza i popioły , chyba i mieszkania
                                            swojego nie posiada , tego co miał ze sprzedaży odziedziczonego po Panu nauczycielu.On taki przegrany jak i Zocha Kisielowa.
                                          • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.04.18, 17:56
                                            Ależ bez Indianina najlepsza na świecie kancelaria nie mogłaby tak doskonale działać.Wszak Budzyn wzywał ją po godzinach i w wikendy, aby koniecznie poukładała dokumenty na piękne kupki.... Tylko Indianiec tak doskonale to umie, pracownik niezbędny bez którego ani rusz. Wszelkie potrzeby szefa odgaduje w mig .... Myślę, że była pracodawczyni po dziś dzień nie śpi, bo płacze po nocach, że pozbyła się tak wspaniałego pracownika.... Teraz nasz Indianin rozkwita nowym, oślepiającym blaskiem intelektu, który nas bezlitośnie poraża... Nie wiem być może na tą erupcję wpływa możliwość przebywania w najwspanialszej kancelarii, posród geniuszy paragrafów. Jak mniemam taka aura działa na szare komórki pracowników. Ciekawa jestem, czy dzięki wzrostowi mocy, to właśnie ona_ Indianin wypatrzy dywersyjne działania złej prawniczki ? Udaremni? No chyba nie bez przyczyny nas zachwyciła intelektualnie ..... majaa napisała:

> Akcja z Madzią "bystrzachą", No jak oni mogli do tej p
                                            > ory nie zauważyć, jaki skarb mają w sekretariacie!
                                            • kobieta_leniwa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 04.05.18, 19:09
                                              Czy to juz przerwa wakacyjna?
                                              • stara.mostowiakowa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.05.18, 21:38
                                                Nie no, jak dla mnie dziś było zdecydowanie za dużo Marcina.
                                              • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.05.18, 21:47
                                                Jeszcze chwilka, niedługo już od konca maja czekają nas miesiące posuchy bez Mjm..... A tu sytuacja z giboniątkiem wciąż odala się od szczęsliwego rozwiązania a przed przerwą perspektyw brak ... Mam wrażenie, że Indianin kreowana jest na nafajniejszą bohaterkę serialu, co nawet teściowa uwielbia ją od pierwszego spojrzenia.... Chyba serce od tego nadmiaru miłości Budzynowej w 100 % naprawione, więc i drinkowanie jest u niej na porządku dziennym nocnym a i papierosek czemu nie dla zdrowotności też już nie zaszkodzi .... Ciekawe czy nocowali w tym lesie czy dalej ruszyli w drogę ?
                                                • ikarr Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 07:01
                                                  Nie mogli ruszyć, bo kierowca pił szampana.
                                                  • arnika361 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 08:54
                                                    Najlepsze jest to, że zostawili cały bajzel na stole, niedojedzone jedzenie, brudne naczynia itp i pojechali świętować.
                                                  • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 09:47
                                                    I w dodatku po kolacji zrobionej ręcami indinina pojechali na kolejną kolację do leśniczówki.
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 09:55

Tak , wyjechali spontanicznie , a całe pobojowisko kuchenne i resztki z uczty zostawili.
                                                    Może ogrzewanie wyłączyli i mieszkanie nie zaśmiardnie do ich powrotu .
                                                    Matka Budzyna , pani sędzia , czerpie z zycia garściami .Przegrała dom w kasynie , narobiła długów.
                                                    stała się bezdomną , ale szczęśliwie Kolenda ją przygarnął jako partnerkę życiową , chorowała na serce,będąc prawie umierającą .I co , pali , pije , lata za ocean.żyje na bogato.A do tego świetnie
                                                    wygląda , a tam już pewnie 7my krzyżyk , dobrze zaawansowany.
                                                    Mucha , również podąża tą drogą , tyle ,że jak na razie nie potrafiła uruchomić zapalniczki.
                                                    Zdenerwowana jak młódka .
                                                    A Gibon...Brat mu dopiekł stwierdzeniem , że go boli , że Lemur skłonny był do zdrady,
                                                    nieważne czy jego córka , czy nie , ale zdrada.
                                                    Matka Gibona najlepsza , już miejsce dla wnuczki szykuje w pokoju Staszka.Już chcieliby ciągać
                                                    dzieciuka zgodnie z wyrokiem sądu , bo dla nich to najważniejsze.Matka heroicznie związała
                                                    się z Tygrysem , żeby ją ratować w życiu poczętym , chociaż Tygrysa nie bardzo lubiła,
                                                    a teraz oni już by chcieli dziecko stacjonarnie przyhołubić , a ojciec niepozbierany , ale co
                                                    tam najważniejsze , że się świetnie bawi z synkiem.
                                                  • rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 10:34
                                                    Gibon w ogóle nie nadaje się na ojca - bycie ojcem to nie tylko radosne pląsanie w parku. On się tylko włóczy po mieście, bądź jeździ wypaśnym autem, wciąż ze zbolałą miną a dziecko ogarnia za niego matka. Nawet do swojego domu musiała wziąć Szymusia na noc, bo się ojca "nie doczekali". Masakra jakaś. W ogóle ten cały wątek wzięty z kosmosu.
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 13:23
                                                    A mnie sie podobalo, posmialam sie. Oprocz afery z gotowaniem dla tesciowej, co pewno mialo byc bardzo zabawne, bylo ok. Matka Budzyna miala fajny plaszcz, a ogolnie to sympatyczna i postac, i sama aktorka.
                                                    Z Tygrysa zrobili totalnego swira, z troskliwego bylego probujacego odkupic swoje winy zamienil sie w zuchwalego przestepce i skonczonego idiote, ktory po sfalszowaniu badan wychodzi z sadu i chelpi sie zwyciestwem, bezczelnie przy Marcinie.
                                                    Zauwazylam, ze oszczedzaja na garderobie u Olka - non stop chodzi i przesiaduje w jednej kurtce.
                                                    Nie jestem pewna, czy dobrze doslyszalam, ze pies ma na imie Anglert, w kazdym razie u mnie natychmiast zostal Englertem, dobry i taki w MjM.
                                                    Nie ogladam "Kulis ani nie czytam "na zas", ale cos mi sie wydaje, ze Jamochlon pomoze Gibonowi odzyskac corke.
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 13:24
                                                    PS Niezmiennie smieszy mnie upychanie Uchodzcy w scenariuszu. Po co w ogole wymyslili te postac?
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 13:50
                                                    Uchodżca , albo u dziadka przebywa , który do niedawna nosił 13letniego chłopca na rękach, a jeśli w domu , to przyjmuje prezenty i chwali się kolegom , gdzie to on nie jedzie , albo czego nie dostał,
                                                    od Andrzeja lub od Dochtorka , nibyTaty.Ten to chyba płaci alimenty.
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 16:06
                                                    Dzieci w Mjm nie po to są, aby absorbować rodziców. Na szczęście głównie całymi dniami śpią, rysują po cichutku, zaszywają się gdzieś albo są poprostu poupychane po rodzinie czy też oddawane całodziennym piastunkom .... Duża wygoda, wszak po co mają się plątać, kiedy rodzic zajęty jest naprawianiem świata, romansowaniem czy też wspieraniem obcych pociech.... Ciekawe czy Ewunia zauważyła brak swojego syna ? Przez dłuższy czas pojawiał się tylko Zaczesowy.
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 16:12
                                                    Pies to chyba Albert :) . Niestety czuje się mocno zasmucona mocno przewidywalną metamorfozą Jamochłona. Czy już tylko będzie czynić samo dobro ? .... naturally_soft napisała:

> Nie jestem pewna, czy dobrze doslyszalam, ze pies ma na imie Anglert, w kazdym
                                                    > razie u mnie natychmiast zostal Englertem, dobry i taki w MjM.
                                                    > Nie ogladam "Kulis ani nie czytam "na zas", ale cos mi sie wydaje, ze Jamochlon
                                                    > pomoze Gibonowi odzyskac
                                                  • stara.mostowiakowa Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 21:44
                                                    No dzisiejszy tekst Maryśki do Artura był żałosny, dobrze że jej utarł nosa. Wreszcie będzie się musiała zająć córką zamiast się snuć i rozmyślać.
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 21:59
                                                    Chyba jednak Frankensztajn będzie smalił cholewki do Maryi, więc raczej córka musi się zająć sobą. Na szczęście na Deszczowej jest Kamizela która bez problemu przygarnie wnusie. Oczywiście, spokojnie można się spodziewać, że przeziębienie zaburzyło wynik i Kinia zaciążyła, dzięki przewiewnym gaciochom Perły.
                                                  • arnika361 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 08.05.18, 22:28
                                                    Ohydną perukę dali Katii.
                                                  • ikarr Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 06:04
                                                    Katia mówi po polsku bez żadnego akcentu. To chyba nie jest Polka? Jak patrzę na mimikę twarzy, styl gry i sposób mówienia panny Karoliny Sawki, to mam wrażenie, że to gra Mateusz BIS.
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 09:20
                                                    ikarr napisała:

> Katia mówi po polsku bez żadnego akcentu. To chyba nie jest Polka? Jak patrzę n
                                                    > a mimikę twarzy, styl gry i sposób mówienia panny Karoliny Sawki, to mam wrażen
                                                    > ie, że to gra Mateusz BIS.

Niestety , zatrzymała się na etapie Nel.
                                                    Po co oni wyciągają te nie wiadomo jakie panienki .Nel , to chyba ciekawostka .
                                                    A ta Katia w peruce wygląda dziwnie , nie chcę wdawać się w szczegóły.Co ta peruka ma kamuflować?Brak szyi chyba.Same dziwadła .
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 09:16
                                                    Ohydną !!Wygląda strasznie.
                                                  • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 11:12
                                                    Niezmiernie dziwi mnie powodzenie Maryji i brak przestojów w męskiej adoracji. Oto odrzucany wciąż Santana w końcu chyba odpuścił, to od razu pojawiły się deklaracje ze strony Frankensztajna. Nota bene, chyba ksywkę trzeba mu będzie zmienić, bo mu w tej Szwajcarii nie tylko nogi naprawili, ale i lico podretuszowali.
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 13:18
                                                    asiek25 napisała:

> Niezmiernie dziwi mnie powodzenie Maryji i brak przestojów w męskiej adoracji.
                                                    > Oto odrzucany wciąż Santana w końcu chyba odpuścił, to od razu pojawiły się dek
                                                    > laracje ze strony Frankensztajna.

Mnie to oburza, tym bardziej, ze sporo mlodszej i jakby nie bylo bardzo ladnej Teresie podstawiaja jako adoratora 65-letniego Wezola. Ale widac postac Teresy pojawila sie chyba tylko na chwile, zeby zniknac w czarnej dziurze z nowym wybrankiem. A Maaaarysiiiii nie moze oprzec sie nikt, nawet kuzyn, chociaz ona az zapiera sie nogami przed absztyfikantami, a ci wala jak w dym, 24/7. Mam wrazenie, ze chciala dopowiedziec, ze nie ma powrotu do tego, co bylo, dlatego pragnie z Santana otworzyc nowy rozdzial, ale ten jej przerwal. A, i dobrze, ze Panna zza firany, czy jak jej tam bylo, mloda Ferdkowna zniknela z wizji, bo wyjatkowo nie cierpie imienia "Olga".
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 14:09
                                                    Tereza musi mieć jakieś 42 , skoro 7 lat starsza jest od Pawełka.A Wezół udaje młodszego niż jest , skoro Przylga ma 20 lat.
                                                    Ale i tak starszy jest od Terezy , ale zapewni jej wreszcie stabilizacje życiową i finansową , otoczy opieką i będzie dobrze i jej i jemu.
                                                    Pokazują , jak wyładniała , jaka jest radosna po tym rozwodzie i zadowolona z życia.Wezół , wieczny wdowiec , posiłkujący się
                                                    wdziękami pań , którym trzeba zapłacić za usługę też zasługuje na coś konkretnego.
                                                    A , córeczka pogodziła się z tatusiem , skoro studiuje w Mediolanie.Wreszcie skończyła z tym absurdem pracy w barze i mieszkaniem na zapleczu.Stać ich przecież , tatuś nie okradł nikogo , także trzeba korzystać.I jeszcze ten chłopak , Fanfar ,
                                                    interesowny bardzo , dobrze , że się rozstali.
                                                    A Maryja , tak , zadumana wielce , spoglądała w okno i przeżywała tajemnicze wyznanie kuzyna Łagody.Pary z ust nie puściła.
                                                    Nikomu nie powiedziała jeszcze , rozkoszuje się tym co usłyszała i cieszy się tym co będzie jutro.Oj ona lubi takie nowe otwarcia.Najgorzej , że Santana nie będzie mógł tyle czasu poświęcać ich wspólnej córce.
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 14:27
                                                    latarnik88 napisała:

> Ale i tak starszy jest od Terezy , ale zapewni jej wreszcie stabilizacje życiow
                                                    > ą i finansową , otoczy opieką i będzie dobrze i jej i jemu.
                                                    > Pokazują , jak wyładniała , jaka jest radosna po tym rozwodzie i zadowolona z ż
                                                    > ycia.

Wezol jest kilkanascie lat starszy nawet od naszej amantki Marysi.
                                                    Lubia w serialach promowac stereotyp kobiety-nieudacznicy, chocby wyksztalconej, ktorej stabilizacje zyciowa zapewni wylacznie zwiazek z odpowiednim mezczyzna. A panisku w kazdej chwili moze sie odwidziec i pyk!, po stablizacji. I mamy znowu - czesc Tereska!
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 14:18
                                                    Wyguglowalam aktorke - Katje, Joanne Jarmolowicz, z ciekawosci, zeby ja obejrzec w wersji bez peruki. Uderzajaco podobna do policjantki Soni. Faktycznie bohomaz na glowie, zupelnie bez sensu.
                                                  • antropoid Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 14:59
                                                    I kolejne "zadanie logiczne" scenarzystów - Pawełek decyduje się odpowiedzieć na zaloty eks-sekretarki i jednocześnie na fikcyjne hajtnięcie z nielegalną emigrantką.
                                                    Na bank piszący ten serial nie cierpią postaci - albo odtwórcy.
                                                  • iza232 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 16:57
                                                    Pytań mam kilka:
                                                    1. Jak ma na imię "Misiek" Zduński? Bo przez te parę lat, które on żyje nikt się nigdy inaczej do niego nie zwracał.
                                                    2. Co się stało z fatygantem wezółówny? Bo zrozumiałam ,że ona sama pojechała do tego Mediolanu.
                                                    3. Jak długo szmacił się Artur podlizując się antypatycznej, nabzyczonej, wiecznie skrzywionej Maryi? W sensie ile lat upokorzeń może wytrzymać człowiek?
                                                    4. Ile lat ma Kinga, że zachciało się jej jeszcze dziecka?
                                                    Poza tym moje uwagi po tym odcinku są następujące:
                                                    Rozśmieszyła mnie matka Kini tekstem:" Jesteście wspaniałymi rodzicami. Wychowujecie dwójkę wspaniałych dzieci. Wychowacie i trzecie. A Marysia, babcia Basia i ja POMOŻEMY!" Idealnie się do tego ma komentarz którejś z was powyżej, że dzieci w MjM nie są po to, aby absorbować xwoich rodziców. Poza tym interesuje mnie, gdzie miałoby mieszkać to trzecie dziecko. Dom jest chyba z gumy: państwo wróciło do swojej starej sypialni, to gdzie mieszka Kamizela i drugi Zdunski?
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 17:21
                                                    Misiek to zdrobniale od Mikołaj.

Kinga ma lat 35-36.

Fanfar od Przylgi , corki Wezóla oddalił się na prośbę ojca , ktory wręczył mu na odchodne 50000 zł.Fanfar , miał kłopoty , kuratora i długi u szemranych kumpli.Zostawił jednak ukochanej
                                                    list , że kiedyś tam odnajdzie ją.

Artur , Santana tak ze cztery lata chodził na 4ch lapkach koło Maryji , po tym jak ją ZDRADZIŁ ,
                                                    tzn został uwiedziony przez niespełna rozumu sędzię , koleżankę Namiota.

Z tego co pokazano , Kamizela odwiedzała Lucjana na cmentarzu , razem z Maryją i pewnie została w Grabinie.
                                                    Bliżniak mieszka w suterynie , która stanowi duże pomieszczenie z oknem, po remoncie może być
                                                    to spoko pokój.
                                                    A po urodzeniu dziecka lub dzieci , bo mogą to być bliżniaki , rodzice mogą je hodować koło
                                                    siebie w sypialni.Następnie im sie tak polepszy finansowo , bądż wygrają na loterii, że stać ich
                                                    będzie na nowy , ogromny dom z basenem,
                                                  • arnika361 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 17:44
                                                    To ja też, jak można, mam pytanie - mianowicie przegapiłam kiedy Teresa spiknęła się z Wezółem. Musiał mi umknąć ten wątek. Ktoś może mi objaśnić jak to się stało?
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 18:05
                                                    Wydaje mi się, że scenarzyści postanowili nas mocno zaskoczyć tym związkiem. Wszyscy myśleli, że Tereza rozchichotliła się od kontaktów z Wernerem a tu bum, niespodzianka wybrańcem stał siè nie on, ani nawet Pavulon tylko ktoś kogo nikt nie spodziewał się nic a nic ..... Też się zastanawiałam czy nie przeoczyłam spotkania Terezy i Wezoła? Być może poprostu stało się, gdzieś, kiedyś, może w najlepszej kancelarii ...... arnika361 napisał(a):

> To ja też, jak można, mam pytanie - mianowicie przegapiłam kiedy Teresa spiknęł
                                                    > a się z Wezółem. Musiał mi umknąć ten wątek. Ktoś może mi objaśnić jak to się s
                                                    > tało?
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.05.18, 20:03
                                                    latarnik88 napisała:

> rodzice mogą je
                                                    > hodować koło
                                                    > siebie w sypialni.Następnie im sie tak polepszy finansowo , bądż wygrają na lot
                                                    > erii, że stać ich
                                                    > będzie na nowy , ogromny dom z basenem,
                                                    >

:D:D:D
                                                    Odnosze wrazenie - nie masz armii prababc i tesciowych, zapomnij o dziecku. Generalnie w TVP promuja postawy patologiczne. Masz problemy - napij sie. Masz problemy w zwiazku - napij sie i zacznij nastepny nie konczac poprzedniego. Nie masz kasy - jakos to bedzie, rodzina sie zrzuci albo wygrasz w totka. Nie mozesz zajsc w ciaze - sprobuj z kolega albo bylym, na pewno sie uda. Wielokrotnie bylas ofiara przemocy domowej - natychmiast laduj sie w nastepny zwiazek, do skutku. Itd itp.
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 09:40
                                                    Maryśka jaka dama .Siedzi w swoim nowym mieszkanku z Kamizelą , środek zimy , kaloryfery nie
                                                    grzeją , niebawem Santana przywiezie córkę . A ona co? Nic.Przykryte kocykami nie próbują nic
                                                    zaradzić.Nie szukają pomocy w administracji , wspólnocie , czy u fachowca , hydraulika.
                                                    Albo niedojda , albo faktycznie damulka.Santana przyszedł i zajął się awarią.Podobno prosta sprawa.
                                                    I już rozmarzona miłosnym wyznaniem bogatego kuzyna
                                                    Kamizela wybyla z Basią do Perły , znaczy się blisko mieszkają.I jak zwykle ona, planowała zbliżenie
                                                    byłych małżonków.I palnęła przy okazji mój ulubiony zięć .Faktycznie , u niej z tymi córeczkami
                                                    i ich związkami to raczej wstydliwa sprawa.
                                                    A Ula zbliża się do kręgów przestepczych.Policjanta odrzuciła , tak ją brat Andrzejka pociaga.
                                                    Nawet do więzienia pojechała ale zrezygnowała z widzenia tak ją te gwizdy osadzonych
                                                    Kisielowej odbiło do imentu, jak również Mateuszkowi.
                                                    otrzeżwiły.
                                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 12:36
                                                    latarnik88 napisała:
                                                    > A Ula zbliża się do kręgów przestepczych.Policjanta odrzuciła , tak ją brat And
                                                    > rzejka pociaga.
                                                    > Nawet do więzienia pojechała ale zrezygnowała z widzenia tak ją te gwizdy osadz
                                                    > onych
                                                    > Kisielowej odbiło do imentu, jak również Mateuszkowi.
                                                    > otrzeżwiły.
                                                    >

Otrzezwily na 5 minut. Jak nie jeden to inny, nie gotowa, ale laduje sie w zwiazek, jakikolwiek, jakby opcja bez partnera nie istniala. Te jej porywy serca, przezywanie listu od kryminalisty, a w tle muzyka jak z amerykanskiego filmu romantycznego. Kicz do kwadratu.
                                                    Mateusz rozumiem, ze targnie sie na swoje zycie albo tego oplaconego kochasia.
                                                    A Kolenda, no jakos trzeba wyprowadzic Kisielowa od Mostowiakow, wiec pozbywaja sie Wandeczki. Zaloze sie, ze w planie jest przeprowadzka Zochy do polamanca, niby w ramach pomocy, i tak juz pewnie zostanie, wbrew calej rodzinie krolika i jemu samemu.
                                                  • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 13:56
                                                    Kobiety w MjM cipieją do imentu.
                                                    Ula omamiona jednym spotkaniem z kryminalistą, szaleństwo ją ogarnia, do więzienia jedzie, ślub odwołuje, bo kompletnie nieznany jej człowiek napisał w liście, że dla niej się zmieni. Jezu, co to jest...????
                                                    Maryja w nieustającym stuporze do Santany, jego zaloty odrzuca, ale wszystko inne chętnie przyjmuje. I butlę porto wyżłopała, i kaloryfery dała sobie naprawić, i chętnie z wożenia samochodem korzysta. Fajny gość z tego Santany, dałby sobie już spokój ze świętą Maryją i znalazł normalną, ogarniętą kobietę, która też coś mu od siebie da, a nie tylko będzie ciągnąć całymi garściami.
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 15:15
                                                    Maryja przygarnęła kiedyś Bilobila , makaroniarza kryminalistę , który paradował w szlafroku , a synkowi upadłemu Pawełkowi
                                                    nawet nie zaproponowała , że może u niej by trochę pomieszkał , nie interesuje sie niczym , tylko powzdycha , oczyma poprzewraca i czeka na adoratora.Santana to dureń , że ciagle taki zaangażowany , rozumiem , że wspolne dziecko , itp , ale
                                                    kryminalista gorzej ją potraktował , kiedyś ojciec jej dzieci Gazela zdradził ją na oczach całego miasteczka i mu wybaczyła.
                                                    A teraz , chyba jej sie te gierki podobają.I kolejny amant na horyzoncie.Nawet Prostamol , wariat , kiedyś ją nabrał na miłość i
                                                    w rezultacie porwał Basię , a Kamizela bohatersko wybroniła noworodka z rąk szaleńca.
                                                    Jeszcze do końca nie wiadomo czyje to dziecko , ta Basia , bo przecież Maryja została porwana przez Prostamola i podobnież haniebnie wykorzystana w uśpieniu.
                                                  • madi138 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 21:22
                                                    Ule trafil przyslowiowy piorun sycylijski :P Z jej charakterkiem, wiadome bylo, ze poukladany i porzadny pan policjant w koncu sie znudzi i pojdzie w odstawke. Ciekawe, jak to sie dalej potoczy. Skoro Andrzejek mogl sie ustatkowac pod wplywe milosci, to moze i jego brat rowniez.
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 21:59
                                                    Ile emocji .... Lemur choć może niezbyt dobrowolnie, ale jednak stała się panią Przyczajoną_Tygrysową. Wiemy, też że zdobyła haka na męża_psychola, który trzyma w laptopie katalog z przelewami dla niejakiego Adamczyka. Ów pewnie będzie kluczem do Lemurzej wolności choć to czeka jà długa i wyboista droga.... No w końcu powróciła na łono rodziny z zagranicznych wojaży Zosia z podkurowanym (choć coś tu wisi w powietrzu ... ) Ambergoldem ... Wszyscy trafiają pod gościnny dach MojejAsi. Ona przyjmie każdego z radością, również pod swoje opiekuńcze skrzydła kolejne nie_swoje dziecko do kolekcji nie_swoich pociech. Ma już dwójkę to i trzecie się wychowa ....
                                                  • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.05.18, 22:39
                                                    A daj spokój. Co oni wszyscy z tej aski robią? I jeszcze pytanie dot wczorajszego odcinka. Czy ja dobrze widziałam? Maryja zrobiła w pojedynkę butle czterdziestoletniego porto, nawaliła się jak szpadel, dostawila z dziobem do Santany, opie...la go jak kozę za obierki kuedy ten oddał całusa, wytrzeźwiała w dwie sekundy i jeszcze zdążyła przyjąć ogniste wyznanie od kuzyna? Tak?
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 16.05.18, 11:23
                                                    Pewnie Santana dostał butelkę 40letniego Porto od wdzięcznego pacjenta , ktorego cudownie wyprowadził na prostą w kwestii
                                                    zdrowia.A Maryja jak spróbowała kielonek to ciągnęła do dna.Istna profanacja .
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 16.05.18, 11:30
                                                    To znęcanie się Tygrysa nad Lemurem jest nie do wytrzymania .Wujek też bierze w tym udział , bo posredniczył w sprawie
                                                    fałszowania wynikow DNA.a Ania , dziennikarka sledcza wspomniała coś Gibonowi , że wyszperała w internetach jakieś informacje
                                                    na temat Przyczajonego.Może sprawa ruszy się z miejsca , chyba , że Tygrys przyparty do ściany spali chałupę ze sobą i
                                                    Lemurem oraz Mają.Wykształcona dziewczyna , w stolicy , dała się tak podejść niebezpiecznemu typowi.A on krok po kroku
                                                    zdobył całkowitą władzę nad nią , nawet dokumentację lekarską posiada , że Lemur jest psychicznie chorą i bije dziecko.
                                                    Ale wujek mu pomaga i zaciera slady , a wujkowa żona tak się przypatruje Lemurowi , jakby współczująco.
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 16.05.18, 11:42
                                                    Wróciła Zosia, jak rozumiem maturzystka z przyszłością na salonach po Ib, czyli 19 latka a zachowuje się na poziomie podstawówki .Ekscytacja jakby zobaczyła Dżastina Bibera ( lub kim innym kto wzbudza entuzjazm podlotków). No, ale czego wymagam od 19latki, skoro ciotki zachowują się jak nastolatki ....
                                                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 10:10
                                                    Czytanie przed snem , nawet jak dziecko ma lat 10 to nic złego , czy nadzwyczajnego , taki wieczorny rytuał.Jeszcze rok i to
                                                    zniknie i bedzie żal , że już te lata nie powrócą.
                                                    Natomiast Ala to zła kobieta.Wcześniej , będac w Kanadzie zostawiła córkę pod niby opieką nieodpowiedzialnej siostry , dziecko
                                                    włóczyło się po ulicach , a teraz całkowicie olewa córkę .Nie chodzi już o te zaniedbane lekcje muzyki ale o całokształt opieki i
                                                    odpowiedzialnosci rodzicielskiej.Basia odżyła przy Pavulonie ,on spełniał jej księżniczkowe zachcianki , gdy mamusia bujała się po
                                                    świecie szukając spełnienia.
                                                    Co łączy żonę Pavulona , czyli Spanielkę , z dobrodziejką Nel ? Czyżby jakiś nowy uklad partnerski damsko-damski?
                                                    Tego jeszcze w M/m nie było.I znów Pavulon w niebezpieczeństwie ze strony rodzinki , która może przybyć z Zakaukazia
                                                    czy innego szalonego regionu wiernego tradycji do zaślepienia.
                                                    A Kamizela jak ozdrowiała , z dziećmi przemyka po Warszawie , bez problemu , podskakując wieszała płaszcze na wieszaku.
                                                    Kinga , jak górnik na przodku , wyznacza szychty prokreacyjne Perle .
                                                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 11:06
                                                    Tak coś mi się zdaje, że scenarzyści planują oddać zaniedbaną wyłupiastą pod bezpieczne, opiekuńcze skrzydła Pavulona . Zła Alusia nie ma czasu dla pierworodnej, angielski narzeczony ją ignoruje zatem pozbycie się kukułczego jaja jest jak najbardziej dobrym, a i sprawdzonym rozwiązaniem. Ciekawe czy na pobyt Basi Ala przeznaczy jakiś budżet czy dziewcze będzie na utrzymaniu bankruta. No i gdzie zamieszkają ?.Na Deszczowej ?
                                                  • madi138 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 21:35
                                                    >>I znów Pavulon w niebezpieczeństwie ze strony rodzinki , która może przybyć z Zakaukazia <<
                                                    Przybeda i doplinuja, by malzemnstwo zostalo skonsumowane zgodnie z ich tradycja. A Spanielka, jako zdrowe i plodne dziewcze od razu zajdzie w ciaze i to przy niej sterany zyciem Pawel nareszcie odnajdzie zyciowa przystan. Tak to widze...
                                                  • iza232 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 16.05.18, 18:08
                                                    Czyli co? Ślub się już odbył? W przyspieszonym tempie? Bo nie oglądałam.
    • naturally_soft Mini-spojler. 11.05.18, 12:18
      Przypadkowo natknelam sie na informacje, ze Andrzej Mlynarczyk po jednym sezonie nieobecnosci wraca na plan jako Tomasz Chodakowski... we wspomnieniach Joasi. :D
      • lilia.z.doliny Re: Mini-spojler. 15.05.18, 22:41
        Cóż to będzie za spektakularny powrót!
        • karolla44 Re: Mini-spojler. 16.05.18, 10:56
          Lilia, tak :D :D :D Było dokładnie tak, jak to pięknie opisałaś :D
    • misterni A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili? 19.05.18, 00:03
      Oglądałam dzisiaj na tvp.pl odcinek, w którym pojawił się pierwszy raz Grzegorz, ojciec Gibona. Tomek zaprosił go na kolację i coś tam rozmawiali, że Gibon nie taki zły, tylko młody i głupoty się go trzymają, no i Grzesiek powiedział, że nigdy się od syna nie odwróci, bo on się zaczął zmieniać na gorsze po odejściu JOLKI i każdy dzieciak po tym, jak go własna matka opuściła, sprawiałby problemy. ;) Także była Jolanta, teraz jest Aleksandra, co to w końcu za różnica, nie? ;)

W ogóle strasznie mnie uderzyło, że Wargas za tą Agą tak szalał, jakoś nie zarejestrowałam tego aż tak, gdy oglądałam kilka lat temu. On był po prostu okropny. Ten jego protekcjonalny ton wobec Gośki: "No chyba rozumiesz Gosiu, że Aga nie może dziś zostać sama, muszę do niej pojechać i zostać na pół nocy, chyba mi ufasz?". I tak dzień w dzień. I Ruda, która niby wpierw mówiła, że koniec z ich przyjaźnią, a potem wydzwaniała 10 razy dziennie, żeby gdzieś ją podwiózł, albo przyjechał, bo lampy nie ma jej kto zawiesić. Normalnie, kobieta - bluszcz. Nie dziwię się Goszy, że w końcu sp..ła za Michałem do Stanów, ja bym to zrobiła znacznie wcześniej.
      Sorry za ten wtręt o starym odcinku, ale normalnie mną to wstrząsnęło. :D :D
      • naturally_soft Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 19.05.18, 21:22
        misterni napisała:

> Oglądałam dzisiaj na tvp.pl odcinek, w którym pojawił się pierwszy raz Grzegorz
        > , ojciec Gibona. Tomek zaprosił go na kolację i coś tam rozmawiali, że Gibon ni
        > e taki zły, tylko młody i głupoty się go trzymają, no i Grzesiek powiedział, że
        > nigdy się od syna nie odwróci, bo on się zaczął zmieniać na gorsze po odejściu
        > JOLKI i każdy dzieciak po tym, jak go własna matka opuściła, sprawiałby proble
        > my. ;) Także była Jolanta, teraz jest Aleksandra, co to w końcu za różnica, ni
        > e? ;)

:D:D A w pierwszych odcinkach Grzes nie byl zadnym Chodakowskim, tylko ochroniarzem Marty, kiedy lezala nieprzytomna w szpitalu. Czy oni prowadza papierowa kartoteke z teczkami, jak za komuny, gdzie nie kazdemu chce sie zagladac i stad te bledy? A zamiast kawy grzmoca Baileys?
        • misterni Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 20.05.18, 18:42
          A aktor grający Radosza, w pierwszych odcinkach był lekarzem w szpitalu, gdzie leżał Lucjan po jakimś zasłabnięciu. ;) Natomiast Krystian Wieczorek pracował na początku w firmie żony kochanka Goszy, która wykręciła jej brzydki numer z jakimś konkursem projektowym. ;)
          Jestem pewna, że było więcej takich kwiatków, tylko teraz sobie nie przypomnę.
      • asiek25 Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 21.05.18, 14:21
        misterni napisała:

> Także była Jolanta, teraz jest Aleksandra, co to w końcu za różnica, nie? ;)

Nie pierwszy raz w MjM :) Kisiel w pierwszym odcinku, w którym się pojawia (grają z Luckiem w szachy w pubie u Stefana) jest... Jurkiem. Celowo sprawdziłam i obejrzałam na VOD, kiedy rozgorzała dyskusja czy on był Władek czy Włodek :))
        • stara.mostowiakowa Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 21.05.18, 21:37
          Kinga dziś naprawdę fajnie zagrała. I ładna z niej kobieta.
        • na4 Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 21.05.18, 21:38
          Tak trochę Perły żal.... Bidulek żyje pod presją Kininych działań warzywnych i napastujących od rana do wieczora, bez wytchnienia. No i jak tu być skutecznym. A Lenka to, ile ma lat ? Jak dla mnie wygląda na dziecko w wieku szkolnym i raczej powinna już samodzielnie czytać. Być może scenarzyści jakoś ten fakt przeoczyli, a jak wiemy w temacie pociech są nie bardzo. Rozumiem, że czyta się dzieciskom z roczników Miska czy Helenki a takim co jak juz chodza do szkoły i łacza literki to bardziej dba się o to by doskonaliło samodzielnie takową umiejętność. W każdym razie tak mi się wydaje ...
          • antropoid Re: A wiecie, że matkę Gibona i Olka przechrzcili 23.05.18, 20:47
            Dziecko jest w wieku szkolnym i to już dawno, grało tam już w 2010 (i nie było noworodkiem) - powiedzieć, że w tym serialu są jaja jak balony, to nic nie powiedzieć.
    • misku123 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 10:01
      czekam na scene, jak Perła z Kinią będą spółkować, a Kamizela będzie stała i trzymała drzwi, aby nikt nie wlazł. Obrzydlwie są te sceny ze staranuem i zaangażowaniem w to całej rodziny i znajomych.
      • rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 12:06
        Dla mnie te wszystkie sceny z Kinią i Perłą były obrzydliwe. W ogóle cały odcinek jakiś taki męczący. I wciąż nie rozumiem co babcia robi na tej Deszczowej, zamiast w spokoju siedzieć u siebie w domu w Grabinie. Strasznie durny pomysł. I te umizgi Kini - na oczach babci, dzieci...masakra.
        • aga.doris Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 15:36
          Kinia prokreacyjna do wyrzygu. Obrzydliwe, żenujące. Do takich cienkich scen trzeba jednak prawdziwych aktorów, bo wychodzi ruski striptiz - goła baba na stole;)
          • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 23:15
            Cichopek zawsze grała z irytującą przesadą i manierą, teraz zrobiło się to już nieznośne.
            Natomiast dzisiejszy odcinek był tyleż ekscytujący, co kompletnie oderwany od rzeczywistości. Ukoronowaniem absurdu była scena aresztowania i wyprowadzania Budzynia w kajdankach, jakby już mu coś zostało udowodnione. A tutaj w zasadzie sytuacja słowo, przeciwko słowu i postępowanie jak w przypadku jakiegoś bandziora przyłapanego na gorącym uczynku. I ktoś mi może wyjaśnić, o co chodziło z tym przeszukaniem mieszkania w celu znalezienia broni lub narkotyków? Bo nie wiem, czy coś przeoczyłam, czy może to rutynowe postępowanie w przypadku podejrzenia o gwałt? ;)
            • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 22.05.18, 23:16
              *w przypadku podejrzenia o próbę gwałtu. ;)
              • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 09:42
                Cichopek ustawiają w komediowe scenki .A to remont lazienki , ktory sama miała przeprowadzić , teraz akcje prokreacyjne.
                U Perły i Kini życie rodzinne kwitnie , zawodowe również , raczej nie ma dramatycznych sytuacji , także tak na wesoło i tanecznie.
                Ten jej taniec mnie rozbawił , przy zapalonym świetle i odsłoniętych oknach.Niedawno miała nieciekawą historię ze stalkerem ,
                ktory ją podglądał i terroryzował .Brama na posesje wiecznie otwarta także wiecej umiaru Kinia , tańcz do woli ale zachowaj wiecej prywatności.
                • a_andzia28 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 11:56
                  To był ostatni odcinek przed wakacjami? Czy coś będzie jeszcze za tydzień?
                  • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 13:06
                    Nie, za tydzień dwa ostatnie. Pewnie dwa najbardziej gorące wątki (Marcina i Budzynia) zostaną niewyjaśnione ;)
                    • a_andzia28 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 24.05.18, 13:14
                      Dzięki za odpowiedź. We wtorek byłam pewna, że oglądam ostatni odcinek przed wakacjami i byłam zdziwiona, że takie nuuudy...
            • lodomeria Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 16:17
              No bo to jest tak, że dwie zawodowe adwokackie wygi plus perła palestry, jeśli chodzi o to, co się dzieje w ich kancelarii to dają się wodzić za nos, nie rozmawiają ze sobą. A jak policja przychodzi aresztować, to wiadomo, lepiej wzdychac i cierpieć w milczeniu ewentualnie snując domysły.
              • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 17:56
                Jak tu rozmawiać o sprawach kancelarii, kiedy to amory w głowie. Werner nieustająco rozdarty jak ta sosna między Anna a Terazą. Budzyn wciąż na fali jeszcze dość świeżego konsumowania zwiazku z Indianinem. Nikt im szczęscia nie zakłóca, bo Uchodźca ciągle gdzieś w trasie..No i nasz Perła przygnieciony presją. I co mają oni rozmawiać o tak prozaicznych sprawach jak o kancelarii. Tak mi się wydaje, że Budzyn pracował u tej krewnej Wernera ? Bo ? Czy mogę prosić o przypomnienie ....
                • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 11:33
                  na4 napisała:
                  Tak mi się wydaje, że Budzyn pracował u tej krewnej Wernera ? Bo ? Czy mogę prosić o przypomnienie ....

To była partnerka Wiktora Żaka i oni rzeczywiście jakieś wspólne sprawy z kancelarią Wernera i Budzynia mieli. Ale szczegółów nie pamiętam.
                  • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 18:46
                    Dzięki, wydawało mi sie, że zrobiła Budzynowi uprzejmość zatrudniając u siebie .... no ale pamietam o co się rozchodziło. Czyli co wtedy była dobra teraz jest zła i okrutnie knuje .... misterni napisała:

> na4 napisała:
                    > Tak mi się wydaje, że Budzyn pracował u tej krewnej Wernera ? Bo ? Czy mogę pro
                    > sić o przypomnienie ....
                    >
                    > To była partnerka Wiktora Żaka i oni rzeczywiście jakieś wspólne sprawy z kance
                    > larią Wernera i Budzynia mieli. Ale szczegółów nie pamiętam.
                    >
                    >
                    >
                    • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 18:54
                      No chyba bardziej na miejscu byłoby, gdyby Basią zajął się dziadek, wszak mamy tu jakieś więzy krwi. Kim obecnie Pavulon jest dla wyłupiastej ? Czy ją jakoś ucórkowił ? Ciekawe czy ktos pamięta, że dziewcze ma rodzonego ojca gdzieś w świecie. Z tego co pamiętam po poznaniu córeczki, chyba był zainteresowany jej przejęciem ....
          • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 23.05.18, 14:14
            aga.doris napisała:

> Kinia prokreacyjna do wyrzygu. Obrzydliwe, żenujące. Do takich cienkich scen tr
            > zeba jednak prawdziwych aktorów, bo wychodzi ruski striptiz - goła baba na stol
            > e;)

Dokladnie. Dla mnie scena umizgow w barze byla ostatnia, jaka widzialam, bo juz nie zdzierzylam i jakos nie pale sie do ogladania nastepnych odcinkow. Lipowska siedzi w kacie, a na pierwszym planie Cichopki w rui i spolka. Dzieku bogu za netflix.
            • antropoid Ruja. 23.05.18, 20:51
              Dokładnie tak. Akurat zdarzyło mi się widzieć tę akcję i inaczej się tego nie da nazwać.
              Ruja.
              Kiedyś ocierali się w tym serialu o absurd, dziś wystarczy do niego na chwilę zajrzeć, by się przekonać, że szlabany wyłamane i granice przekroczone.
              Z przytupem.
            • rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 07:16
              Nieee, tylko nie ta Basia!!! A juz miałam nadzieję, że zniknie z ekranu! Nikt mnie tam tak nie irytuje, jak Basia i Wojtuś!
              A największym absurdem tego odcinka było wystąpienie w roli lotniska(Warszawa? Modlin?) dawnego dworca kolejki w Wilanowie.
              • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 10:23
                To się Ulcia wykazała.Odrzucana tyle razy przez facetów , jak się jeden chętny znalazł , to ona
                rzuciła.Jej wybór i prawo.Pociąga ją przestępca po odsiadce , z kosą w torbie .

A Basia faktycznie powraca , pewnie matka zapomni o niej i zostanie u Pawełka na zawsze.Jeszcze ojciec jest,
                Jurek , ale też się buja po świecie.
                • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 11:48
                  Paweł dał się wciągnąć w tę aferę ze ślubem, jak ostatni idiota. Teraz będą go wodzić za nos, przesuwać termin rozwodu, a pewnie jeszcze dostanie wciry od rodziny żony.
                  Ula zawsze miała tendencje do wiązania się z podejrzanymi typami. Ciekawe, ile jej czasu zajmie, zanim dotrze do niej, jaki błąd zrobiła. A Janek nie wygląda na takiego, co będzie wiecznie czekał i chyba przeprosić też łatwo się nie da. Zwłaszcza, jak do niego dotrze, że szlajanie się po hotelach już było. ;)
                  Ta afera z próbą gwałtu w kancelarii, w środku dnia, gdzie kobieta potencjalnego gwałciciela siedzi za ścianą, jest tak grubymi nićmi szyta, że dziwne jest, że doszło w ogóle do postawienia zarzutów. Zresztą, tę cała Karolinę, w normalnym układzie już dawno by zwolnili po tylu ostrzeżeniach za niestosowane, a wręcz chamskie zachowanie wobec personelu, za umizgi wobec szefa w toalecie itd. Było widać, że dziewucha jest bezczelna i nie cofnie się przed niczym.
                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 12:14
                    Ula wykazywała też skłonność do alkoholu , ale jakos jej przeszło.A teraz w dobrym towarzystwie może to wrócić i dziewczyna
                    się zatraci, jak ojciec i matka.
                    A Pavulon zawsze idzie poboczem a nie środkiem drogi jak normalni ludzie.Zemsta rodziny prawdopodobna ale może się uwikłać
                    w jakieś długi czy coś gorszego.
                    Co do byłej żony Ali , to chyba zrozumiał , że kobieta nie warta jego uczucia , bo nawet córką pierworodną nie zajmuje się
                    jak matka odpowiedzialna i nie ma kogo żałować.Nie ma chłopina szczęścia , trafia na niewłaściwe.Zresztą związał się z Alą , bo
                    Basia naciskała.A teraz będzie miał na karku niby żonę i niby córkę.
    • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 22:06
      Noi co, drodzy współoglądacze, koniec sezonu. Twórcy przygotowali dla nas słodko - gorzkie zakończenie. Słodko pierdząca Cichopkowa będzie nam po wakacjach rzygać tęcza w ramach mdłości ciążowych za to Iza vel Lemur vel foch-bo-nie-przeczytał-listu-który-wyslałam-wisłą-w-butelce czekają mroczne chwile. Zwiastun na końcu kulis sugerował śmierć Lemura, ale to raczej kolejny blef Przyczajonego-Szablozębnego. Glonojad jednak nie nawrócił się na dobrą drogę dzięki przygarnieciu psa i nadal będzie mieszać w życiu Muchy-Indianina wraz z Karoliną . Czy nasza pani adwokat Karolina oskarżająca Budzyna ma ksywe? Coś trzeba wymyślić bo wygląda na to, że prędko nas nie opuści.

Dziękuję za wspólne chwilę przy oglądaniu tego dzieła i oczekuję z niecierpliwością następnego sezonu.
      • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 29.05.18, 23:13
        W zapowiedziach było, że w sprawie Budzynia pomoc przyjdzie z najmniej spodziewanej strony. Ciekawe od kogo?
        Odcinek dość słaby jak na zakończenie sezonu, spodziewałam się mocniejszych wrażeń.
        Co do bliźniaczej ciąży - byłam pewna, że tak będzie ;)
        • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 30.05.18, 08:04
          Czeka nas długie, bezproduktywe 3 miesiące bez Mjm :(. Fakt, ostatni odcinek przed przerwą czapki nie zerwał. Klasycznie zaskoczenie ciężarne. Kinia z Perłą od kilku tygodni (?) z kalendarzem pracują nad uaktywnieniem Piotrusiowych plemnikow i tu takie cóś szok, niedowierzanie .... Mniej zdziwiona chyba była niepłodna Alusia, kiedy to zaszło jej się z zamorskim kochasiem. Pewnie ten chorowity potomek to kara z nieba za wiarołomstwo ! No i wracajac do Kini może perle plemniki leniwe, ale jak już wezmą się do roboty to to się wezmą no i w rodzinie Zduńskich mają pojawić się kolejne bliźniaki ..... Zapowiedzi mówią o (być może) śmierci Lemura o którą podstępny Przyczajony oskarży Gibona, czyli póki co Tygrys zostaje. Mroczna historia moze nawet potrwa z sezon ...
    • misku123 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 30.05.18, 11:33
      Myślę że ta nieoczekiwana pomoc dla Budzynskiego to będzie napewno do Jamochłona. W zapowiedziach poszła i powiedziałą ze sama tez była ofiarą - pewnie uda jej się nakłonić mecenaske na zwierzenia ze to kit - co oczywiście nagra na telefon . Do samego końca sprawa będzie wydawała sie przegrana, zobaczymy jak po budzyna wkraczają policjanci z kajdanami i wtedy wyskoczy zbawicielka Jamochłon z owym nagraniem. I wtedy ujęcie na wściekłą twarz mecenaski . Idę o zakłąd że tak będzie
      • rilla-m Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 30.05.18, 12:02
        Tak, ja też obstawiam, że ta nieoczekiwana pomoc to będzie Jamochłon. Wątek z Lemurem i Szablozębnym jest już tak kuriozalny, że dłużej nie da się tego znieść. Scenarzyści nie mają umiaru. Jak Kinia urodzi bliźniaki, to już na bank na Deszczową wprowadzą się obie babcie z prababcią na czele, bo przecież kto ogarnie 4 dzieciaków, jak Kinia zaraz do Bistro będzie musiała lecieć??? Tak że nie wiem z czego się Maryja tak cieszyła?
        • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 30.05.18, 12:40
          Kolejny sezon za nami , mnóstwo wątków do rozwinięcia po wakacjach.A my , widzowie namiętnie
          oglądający i komentujący serial , odpoczywajmy od odmętów absurdu w jakich toniemy
          na swoje własne życzenie.
          A tak na serio, martwię się losem Kini i Perły , jak oni się wszyscy pomieszczą się na Deszczowej.
          Czy Pavulon wyjdzie na prostą , czy też doczeka się dziecka, z tą swoją blondynką , asystentką ?
          No i biedny Lemur , całkiem obity , na łożu boleści , czy przeżyje?
          Budzyn , myślę , że sobie poradzi , trochę go przeczołgają , ale w końcu zostanie oczyszczony
          z zarzutów.
          Ula , oszaleje z miłości do tego typka, jeśli osiądą w Siedlisku , to uczynią z niego gangsterski
          ośrodek wypoczynkowy.
          Poniedziałki i wtorki wolne od Mjm , także ja zabieram się za inny repertuar.
          • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 30.05.18, 17:04
            RESUME:
            Pablo ma na tylku juz nie tylko gruzinska "bardzo tradycyjna" rodzine ale tez Basienke. Nic to, ale nie wiem, co gorsze do ogarniecia.
            Do Marcina startujacego z chuci upustem wala kulsony. Pewnie go zagaruja. Kto zatem, ja sie pytam, bedzie go bronil? Jeden rodzinny adwokat siedzi za gwalt, drugi go broni, trzeci musi zalatwic sprawy obu pierwszych.
            Kinia zafunduje nam jazde bez trzymanki z milionem dzieci, ktore jest laskawa nosic pod swym sercem.
            a "najmniej oczekiwana pomoc" , ktora ma nadejsc dla adwokata, to, imo, nadejdzie ze strony wylaszczonej na cudno Martusi, ktora z odmetow kolumbijskich powroci do tych pol malowanych zbozem rozmaitem.
            I prosze mi nie zabijac Lemura!
            • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 31.05.18, 00:49
              A właśnie, czy Namiot pokaże się jeszcze w MjM? Nawet słowem się nikt o niej nie zająknie, jak i o rudej Ani. Budzyń sobie w ogóle już głowy małą nie zaprząta, tylko uchodźca się dlań liczy, a przecież przez wiele sezonów robił za ojca i zapowiadał, że nie zamierza z tego rezygnować. A tu proszę, szast, prast, pojawił się insekt z kolejnym purchlakiem i o pierwszym się zapomniało. ;)
              Sprawy Przyczajonego, Lemura i Gibona, nawet nie chce mi się komentować. Nie dość było absurdu ze sfałszowanymi badaniami genetycznymi, to jeszcze lewe wariackie papiery Przyczajony Lemurowi wyrobił. A ta idiotka, zamiast zgłosić się z tym do odpowiednich instytucji (a jako kurator sądowy powinna doskonale wiedzieć do jakich), jedzie jak ciele do wujka swojego oprawcy po pomoc. Absurd goni absurd.
          • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 05.06.18, 13:20
            latarnik88 napisała:

> Poniedziałki i wtorki wolne od Mjm , także ja zabieram się za inny repertuar.
            >

Na jaki, jesli moge zapytac?
            • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 13.06.18, 10:40
              naturally_soft napisała:

> latarnik88 napisała:
              >
              >
              > > Poniedziałki i wtorki wolne od Mjm , także ja zabieram się za inny repert
              > uar.
              > >
              >
              > Na jaki, jesli moge zapytac?

Dokument na Netflix- Schody, bardzo ciekawy.
              • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 13.06.18, 10:54
                Tym osobom , głownie dzieciom z układu rodzinno -towarzyskiego , brak wszystkiego co aktor powinien posiadać , czyli
                talent , jakaś plastyczna uroda , przeważnie są niezbyt ładni i to widać , wyksztalcenie aktorskie.Pewnie , ze jak ktos ma talent,
                to szkoła aktorska to strata czasu , ale mozna zrobić dyplom eksternistycznie , jak Olbrychski.
                Pchają się , bo obycie towarzyskie mają w tej branży , zarobić mozna a gdzie indziej to trzeba się trochę pomęczyć i wykazać.
                O , taka Joanna Kulig , dziewczyna z Gór , z licznej rodziny , szkołe skończyła i gra.Ma w sobie duży magnetyzm.
                Chociaż mnie przeszkadza jej rola w Sponsoringu , nie mogę zapomnieć .Oprócz odwagi trzeba mieć warsztat i talent i najlepiej
                dyplom i dużo życiowej skromności.
                • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 14.06.18, 21:45
                  Czy czekają nas tylko powtórki, plażing i smażing ? Nie na szczęscie są niusy budujące napięcie przed nowym sezonem, co nie pozwalają zapomnieć. No i tak SZOK Zaczes odchodzi z Mjm ! Kolumbijski Namiot pojawi z odsieczą Budzynowi !, aktorka Rosati dawna jako dziewczyna Pavulona powraca z niebytu ... Ile jeszcze elektryzujących, wstrząsających wieści czeka nas w ten ogórkowy czas a tu dopiero czerwiec !
                  • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 09:40
                    Wargas-mumia ma się pojawić i przeżywająca Plejka śpiewajaca dla niego.
                  • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 11:57
                    a wiadomo co zrobia z markiem? czy to znowu najpilniej strzezona tajemnica? chyba pierwszy raz to napisze, ale moze i czas konczyc?
                    • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 14:53
                      Wyjadą z Ewcią do Irlandii, nie będzie mógł patrzeć jak się jego córcia Ula stacza i powie basta!
                      Pewnie pobędzie tam ze 2 lata i powróci , mnie Zaczes nie wadzi.Ciekawe , czy synalkowie także wyjadą ? Powinni z rodzicami
                      wyjechać.
                      • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 16:40
                        a moze sobie pouzywamy i damy poniesc fantazji?
                        wymyslamy, co mozna zrobic z mareczkiem
                        ja mysle, ze pojedzie w bieszczady odnalezc wiarolomnego ziecia (natalka wrocimsama z wygnania, ino z dzieciatkiem zbyt pochopnie usynowionym przez robina) i sie tam troche zagubi; odnajda go po szesciu latach, bedzie mial brode do kolan i nauczy sie niecic ogien przy pomocy zaklecia. wroci zalekniony do grabinskich pol, a kamizela machnie czterysta pierogow na powitanie.
                        • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 17:31
                          A czemu w ogóle Marek ma wyjechać? Tzn aktor odchodzi czy o co chodzi?
                          • mariamm87 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.06.18, 17:35
                            Doczytałam że odchodzi. To pewnie dlatego w trybie natychmiastowym ściągneli Namiota bo inaczej z 4 czworga dzieci Kamizeli ostalaby się tylko Maryja.
                            • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 17.06.18, 15:18
                              Wolę Zaczesa od Namiota.
                              • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 18.06.18, 15:18
                                Wargas-Mumia, ja nie moge! :D:D:D

Przeczytalam wlasnie w prasie polbrukowej, ze na planie maja panowac skandaliczne warunki pracy, po 12 godzin, w tym w weekendy. Zaczesa bardzo szkoda, mam nadzieje, ze Teresa Lipowska nie jest nastepna w kolejce. Ale i tak wydaje mi sie, ze to jest poczatek konca, skoro dobrych aktorow stawia sie po katach albo sami odchodza, a nam serwuja byle co. Po koncertowym popisie brakow aktorskich, mam na mysli glownie obrzydliwy show z zapladnaniem Cichopek i jej przewracanie oczami na lozu bolesci, plus jeszcze Ula, ktora tez dopadla ruja, zaczyna od tego mydla mdlic tak, az banki leca.
                                • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 19.06.18, 09:07
                                  Widać ,że pomimo restrykcji oszczędnościowych na planie, nie wychodzą finansowo na tyle ile by chcieli.Stąd te ograniczenia w
                                  emisji , a to święto , a to już w maju koniec nadawania.Był czas , że odcinki leciały od poniedzialku do czwartku nawet.
                                  Lepiej zakupić tureckie badziewie z czwartej ligi i nadawać świątek piątek a Mjm to taka przynęta do ekranu.
                                  Jak dla mnie Mjm bez "starych" postaci to już koniec serialu.
                                  • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 19.06.18, 12:24
                                    latarnik88 napisała:

> Jak dla mnie Mjm bez "starych" postaci to już koniec serialu.
                                    >

Amen. Zeby chociaz jeszcze wies pokazywali, plenery, cokolwiek zamiast tych ohydnych, opatrzonych na wylot wystawek meblowych. Az trudno uwierzyc, ze kiedys w tym serialu byly owce, krowa, pies, rzeka, brzozowy zagajnik :(
                                    • antropoid Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 21.06.18, 13:22
                                      I naturalne kolory, jakie się widzi, po wyjściu z domu (np. zieleń, która nie bije po oczach jak halogeny).
                                      I były też mniej więcej naturalne postaci i mniej więcej naturalne sytuacje/dialogi.

A propos zadymy z "zaczesem" - co on takiego strasznego powiedział, ze nawet Łepkowska go obsobacza? Bo zdaje się, że nie żalił się na swój los i innych aktorów, tylko gadał coś o trudnym życiu ekipy technicznej, m.in. o wielogodzinnym dniu pracy na umowę, o braku ubezpieczenia itp. - czy to jest nieprawda?
                                      Może Łepkowska powinna bardziej zainteresować się poziomem serialu, który tworzyła, a z którego w ostatnich latach zrobiono nieznośną kaszanę, wyrażającą totalny brak szacunku do widzów?

Obecnie wystarczy włączyć to-to na 5 minut, żeby się przekonać, że z obyczajowej rodzinnej sagi z klimatem nic nie zostało, jest skrzyżowanie thrillera klasy D z komedią klasy H.
                                      I z burdelem.
                                      • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.06.18, 07:55
                                        Przez rok towarzyszyła nam mocno nieaktualna czołówka. W końcu, po wakacjach czeka nas nowa odsłona i z przecieków wygląda na to, że czeka nas sporo zaskoczeń. Rodziny Mostowiaków coraz mniej i mniej.... Do czołowki wskakuje Lemur i Ania_żurnalistka, czyli szykuje się coś na wzór starej Wargasa z dziewczynami? Chyba Szrek z Fioną, czyli szykuje się więcej chichów-śmichów. No i hit jak dla mnie Ula z przestępczym kochasiem. Jak widać zasługi jego wielkie, skoro po kilku występach w Mjm udało mu się wkręcić na czołowkę. Choć pewnie czas jej trwania jest określony a więc trzeba było kogoś pokazać a bohaterów bardziej znaczacych jak na lekarstwo .... Pewnie czeka nas czas intensywnego poznawania nowych twarzy i nadawania im pseudo ...
                                        • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.06.18, 09:08
                                          Hanka nie miała ksywy , tak mi się skojarzyło , że ona Matka Teresa.Nabrała dzieci i umyła rączki w kartonach.
                                        • aga.doris Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 27.06.18, 07:37
                                          Nowa czołówka, nowe twarze... To już inny serial. Po wyjeździe Zaczesa i jego żony - chłopaków chyba ze sobą zabiorą, bo przecież nieletni- kto zostanie w Grabinie? Chyba już nikt, bo przecież Kamizela w Warszawie na służbie u rujnej Kini i Chochoła. Powinni tytuł zmienić na "Z jak zmiany"... na gorsze;)
                                          • latarnik88 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 27.06.18, 09:03
                                            Kisielowa bedzie rezydować z jakimś tam pewnie "ukochanym".Może Namiot tam zamieszka jak wróci , bo przecież bezdomny jest , chyba , że w tym mieszkaniu po Wargasie i Goshy zamieszka , bo przecież ono bardziej Goshy , niż Wargasa było.
                                            • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 27.06.18, 17:33
                                              Ale w sumie to przecież tak właśnie wygląda. Ktoś się rozwodzi , ktoś wiąże z przestępca, ktoś inny rozwala Czyjs związek I robi się wyklęty. Chatynki na wsi w końcu murszeja, bo młodzi w dupie ojcowizny.i matkowizny Mają, do Irlandii lecą. Eurosieroty blakaja się bez celu, A nowe dziateczki z nieprawego loża na świat się legna. Bardziej życiowy ten serial teraz niż dawniej.
    • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 05.06.18, 12:54
      rilla-m napisała:

> A największym absurdem tego odcinka było wystąpienie w roli lotniska(Warszawa?
      > Modlin?) dawnego dworca kolejki w Wilanowie.

Nie, dworzec kolejowy w roli lotniska jest do przelkniecia, zwlaszcza dla tych, ktorzy Warszawe znaja wylacznie z wycieczek szkolnych czy wylotow z Okecia. Natomiast zalosne, naprawde mierne jest wciskanie widzowi kitu z gwaltem w kancelarii. Absurdalne najpierw, jak juz tu zreszta wytknieto, jest wyprowadzenie w kajdankach z mieszkania niestawiajacej oporu osoby, na ktora rzucono cien podejrzenia. Chcac nie chcac wyobraznia podsuwa mi niedawny teatr z aresztowaniem Frasyniuka. Dalej, sam zarzut gwaltu. W bialy dzien, w kancelarii, gdzie za sciana ruch, a za najblizsza partnerka napastujacego. Werner zamiast wysmiac glupia larwe i sprawdzic kalendarz, monitoring, marszczy czolo zasepiony. Piotrus nakryl gnide na myszkowaniu przy biurku szefa i nikomu w biurze nawet nie przyszlo do glowy zapytac go o cokolwiek, dopiero przy okazji. Srednio rozgarnieta ksiegowa z wiejskiej piekarni poradzilaby sobie w mig, a tuzy palestry z pytajnikami w oczach snuja domysly co do motywu, litosci! Wyobrazam sobie, ze w realnym swiecie to aspirujaca do rozporka Budzyna smarkula z przerosnietym ego zostalaby przeswietlona i dyscyplinarnie zwolniona. No chyba, ze wladze tvpis chca nam co innego przekazac.

A rui ciag dalszy. Pierwsza uwienczona sukcesem. Musze przyznac, ze chociaz do Cichopkow, Chocholow i innych bez dyplomu czy talentu nie palam nienawiscia, tak nie moge zniesc Cichopkowej i jej lypania oczami na lozu mdlosci "Ale mnie mdli, musialam zjesc cos nieswiezego". Naprawde realnie chce mi sie R Z Y G A C , jak K A Z D A kolejna (dwutygodniowa?) ciaza tak sie objawia, od razu nudnosciami i dramatycznymi omdleniami. Piszacych scenariusz prosze o przejrzenie podrecznikow do biologii (tych sprzed 2015 r.) kiedy nalezy sie spodziewac takich sensacji. Koniec jednej rui nie oznacza konca znecania sie nad widzem. Oto Ula umawia sie na ostre rzniecie z kryminalista w hotelu, bo widocznie tego jej w zyciu brakuje, skoro z Jankiem nie jest szczesliwa.

I jeszcze porwanie w Tiutiurlistanie, czyli uprowadzenie Lemura i Gibonowny, co najmniej jak w zacofanym kraju arabskim. Albo nawet gorzej, w ortodoksyjnym katolandzie, gdzie kobieta stanowi wlasnosc zaslubionego mezczyzny.

Dosc juz mam ocierajacego sie o patologie Pawelka z przekrwionymi oczami. O ile pamietam, posiadal dwa mieszkania, jedno (sprzed Ali) na pewno, wiec dlaczego pozostaje na lodzie? Dodatkowo mam problem z Katja/ Katia/ Catia, ktora wizerunkowo zlewa mi sie z biusciasta policjantka. Nie wiem jak te panie wygladaja poza planem MjM, ale tutaj wygladaja na jednojajowe siostry blizniaczki. Mozna bylo to podobienstwo wykorzystac.

Jedyny mily akcent to Delag i Asia na przedmiesciach Warszawy. A wlasciwie ich skrzypiace domy i pies.

Slabo im wyszlo zakonczenie sezonu. Jak zwykle potraktowali nas jak debilow, zero jakiegokolwiek suspensu, przewidywalnosc i rzyganie tecza. Musieli kiepsko wyliczyc koncowke sezonu i czas emisji ostatnich odcinkow, dlatego punktow kulminacyjnych spodziewam sie po wakacyjnej przerwie. Chociaz srednio mi sie usmiecha ogladanie tego samego w tych samych dekoracjach, teraz slysze, ze w akompaniamencie wrzasku dwoch niemowlakow.
      Jedno wiem na pewno - gdyby nie to forum, juz dawno poswiecilabym te 90 minut tygodniowo na cos innego. ;)
      • asiek25 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 05.06.18, 14:51
        naturally_soft napisała:

> Jedno wiem na pewno - gdyby nie to forum, juz dawno poswiecilabym te 90 minut t
        > ygodniowo na cos innego. ;)

Sądzę, że sporo tu osób, które ogląda ten absurd tylko dla forum. W każdym razie, ja na pewno :)))
        No i będzie mi brakowało forum przez te 3 miesiące. Serialu już niekoniecznie ;)
        Mam nadzieję, że we wrześniu stworzymy kolejny part V :)))
        • na4 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 06.06.18, 07:21
          Tak forum Mjm to główny powód oglądania serialu, wakacje bez niego niestety wielka smuta :( W końcu w nowym sezonie pojawić się ma odświeżona czołówka. Cały roku witała nas mocno nieświeża. A odśpiewać ją ma moja Asia, która tak na marginesie wciągać ma do serialu męża swego Szatana...
          • karolla44 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.06.18, 09:28
            Dziewczyny, a Was też wkurza córka Maryji? Jeżuu, jakie to drewno jest straszliwe i cały czas taka sztucznie zadowolona uj wie czym. I jeszcze to podobieństwo do Maryji, której nie trawię. I sztuczne na siłę robione sceny z nią, bo mamusia zaprotegowała. No masakra z tragedią ;)
            • naturally_soft Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 10.06.18, 12:48
              Na poczatku tez mnie irytowala, ze wzgledu na wybitne podobienstwo do matki, dlatego uwazam, ze grajac corke innej kobiety nie powinna grac w tym samym serialu, bo to rozprasza (albo wkurza) widza. Co do zdolnosci aktorskich trudno powiedziec, bo rolka mala. Natomiast co do angazu wole myslec, ze dostala sie o wlasnych silach i mozliwosciach, zeby w razie czego nie krzywdzic dziewczyny ;)
              • wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 10.06.18, 15:39
                naturally_soft napisała:

> Natomiast co do angazu wole myslec, ze dostala sie o wlas
                > nych silach i mozliwosciach, zeby w razie czego nie krzywdzic dziewczyny ;)

Nie znam nikogo, kto by twierdził, że dostał się po znajomości :) Każde dziecko celebryty zapiera się rękami i nogami, że o własnych siłach, że specjalnie ukrywa tożsamość itp. itd. I ja w to wierzę. Tyle, że w dzisiejszych czasach nie da się takich rzeczy ukryć, a angażujący podświadomie wie, że zatrudnienie kogoś znanego generuje ploteczki i oglądalność, więc... niech nam nie wciskają kitów :) I niech nie szukają współczucia, że "ciężko być dzieckiem znanego rodzica", bo to żenua.
                • madi138 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 10.06.18, 21:48
                  Dokladnie! Swietnym odzwierciedleniem tej tezy jest nasza kochana Ala, czyli Olga Frycz. Badzmy szczerzy: gdyby nie znany ojciec, z jej umiejetnosciami i charyzma dostalaby co najwyzej rolke w rekalmie masci na hemoroidy.
                  • blanka72x Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 06.07.18, 14:36
                    Bardziej cenię jej ojca, ale nie uważam, żeby ona była zła aktorka.
                    • wawrzanka Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.07.18, 14:12
                      blanka72x napisała:

> Bardziej cenię jej ojca, ale nie uważam, żeby ona była zła aktorka.

Według mnie jest bardzo kiepska. Jest pewien wspólny mianownik dla wszystkich tego typu "gwiazd". Nie wiem o co tu chodzi, ale każda z nich gra swoją rolę w podobny, pretensjonalny sposób: bez ikry, bez charakteru, bez życia. Raz jej się udało dobrze zagrać: pamiętam scenę, w której Pawulon dowiedział się o jej ciąży. Rozpaczała dobrze. Myślę, że nadawałaby się do teatru, do ról kostiumowych, melodramatycznych. Ale niestety, nie jest w stanie udźwignąć scen, w których trzeba się szczerze śmiać, okazać entuzjazm, radość, gniew. Taka pretensjonalna panna z lekko obrażoną miną, bez względu na okoliczności, nawet jeśli te są zabawne. O! I to jest ten wspólny mianownik.
    • tabelx Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 25.07.18, 17:00
      od jakiegos czasu nie ogladam tasiemcow w tv
      • karolla44 Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.08.18, 14:01
        ja wiem, że nie w temacie, ale muszę, bo się uduszę. Oglądacie Na Wspólnej? No przecież tam się odjaniepawla jeszcze bardziej kuriozalna sytuacja niż w eMce. Mianowicie GDZIE JEST DZIECKO ŻANETY? Od kilku odcinków kaszojada po prostu nie ma. I nie ma też tekstów, że właśnie zasnęło, ze babcia je zabrała, nic. Byli w sklepie, są sceny w domu, dzieciak zapadł się pod ziemię. No żenada.
        • ikarr Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.08.18, 17:45
          Właśnie wczoraj o tym w domu mówiłam. Zapomnieli o dziecku całkowicie.
          • moniq_c Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 18.09.18, 12:56
            Mamo? to TY? :)
            • moniq_c Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 18.09.18, 12:58
              a z innej beczki? Nikogo nie dziwi ta wielka nagła miłość Frankensteina do Maryi kuzynki jego? Skoro wie, że są po rodzinie? i czemu Marynia nie sprostowała jak mówił że Łagoda się zakochał w Mostowiakównie, przecież z krwi to ona też Łagodówna?
              • moniq_c Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.02.19, 13:46
                jak Wam się podobał nowy Łukanio - młody Józefowicz?
                • misterni Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 07.02.19, 15:21
                  Od pół roku mamy "listę absurdów part V", tam w ostatnich dniach Łukasz już został obgadany. ;)
                  • moniq_c Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 15.02.19, 16:59
                    o ja gupia. Wchodze tu z zapamiętanego watku i się dziwię, co tu tak cicho :) :) :)
                    ide sie pacnąć w ten pusty łeb :)
    • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 12.02.19, 05:56
      ja jestem za nerwowa zeby dalej to ogladac:(
      • lilia.z.doliny Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 12.02.19, 06:04
        ps czy oswiecona norweska pani doktor ma jakies podstawy w kwestii umiejwtmosci rozmawiania z ofiarami przemocy? czy ona jakas glupia jest? mogla jeszcze cala przychodnie zaprosic na pogawedke pt czy maz pania napierdala? Uwazam, ze przydybanie bitej kobity w biegu, miedzy futryna a klamka, pod czujnym uchem.szwendajacej sie bez celu maryji. to po prostu brylancik taktyczny. Baba mi podniosla cisnienie, serio. Naorawde? tak to sie robi? To nie dziwota, ze ofiary przemocy wola milczec jak grob niz publicznie odpowiadac na debilne pytania :|
    • szef_jak_szpieg Re: M jak Miłość - lista absurdów part IV 09.01.21, 21:40
      pełno absurdów

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka