Dodaj do ulubionych

Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miłość"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.05, 22:44
Zastanawiam się ciągle czemu autorzy tego serialu sami sobie zaszkodzili...
chodzi mi o aktora , który teraz gra Pawła...ludzie nie mam sił oglądac tego
serialu kiedy widzę tego Pana na ekranie, nie mam nic osobiście do niego...ale
kurcze jak można było dokonac takiej zmiany i zatrudnić w to miejsce
osobę,która tak fizycznie odbiega od wcześniejszego aktora... cóż za brak
profesjonalizmu... nawet w "Modzie na sukces,która nie jest najwyższych lotów
starają się jak mogą przy podmiance aktora dać kogoś kto choć z koloru włosów
przypominal będzie wcześniejszą osobę!!!! szok, szok szok, a taki siefajny
serial zapowiadał...
Obserwuj wątek
    • Gość: dora KONSEKWENCJE IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.04.05, 15:56
      A co z logiką w tym serialu?! Dlaczego Marysia wzięła dziekankę?! Co z wątkiem
      Sylwia - Marek? Przecież nie byli pokłóceni, a powrót Marka do Teresy miał być
      tylko grą o mieszkanie! Dlaczego nagle przestali się widywać, a Sylwia wyjeżdża
      do innego miasta? Przecież Arturo podrywał Sylwię na prośbę Kingi i nagle ten
      wątek się urwał? Skąd ta ciąża? Nic wcześniej nie sugerowali, jedynie
      narkotyki. Czy scenarzysta ma widzów za idiotów? Ten serial to tragedia.
      • Gość: asia Re: KONSEKWENCJE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 20:14
        Zgadzam się, brak logiki, tak jakby się zaczął nowy serial w serialu...brak
        konsekwencji... ogólnie ta akcja z Markiem ( powrót do domu) od razu wydawała
        mi się jakoś mało sensowna jednak pomyślałam ,że może mają jakiś zamysł ...a tu
        okazuje się ,że Marek siedzi sobie z Teresą jakby nigdy nic- a Teresa to juz w
        ogóle stała się przez ten fakt postacią tak bezbarwną ,że szkoda pisać...
        zapowiadał sie fajny serial, z nowymi, młodymi aktorami...to coś oczywiście
        musieli spierniczyć...
      • Gość: iwka Re: KONSEKWENCJE IP: 217.11.140.* 23.04.05, 17:32
        Sylwia postanowiła odstawić Marka po rozmowie z jego ojcem, który wyłożył jej,
        że Marek nie dostanie ani grosza i wszystko odziedziczy Kinga. Dlatego wymysliła
        , żeby Marek wprowadził się z powrotem do Teresy, niby dla ułatwienia rozwodu.
        • michal_82 Re: KONSEKWENCJE 23.04.05, 17:42
          Nawet jak jest tak jak piszesz to jest to naciągane. Poza tym od rozmowy z
          teściem do listu minęło 6 tygodni. Jak nie chce się z kimś być to rzuca się go
          od razu, a nie kombinuje plany, których wypalenie jest wątpliwe. Przecież mogło
          być tak, że Teresa rzeczywiście będzie chciała się już za wszelką ceną związać
          z Janem i Marka wyrzuci. Tylko nagłe zaćpanie się Kingi i nagły wypadek starego
          Radosza do tego nie doprowadziły.
    • Gość: dssdg Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:36
      no bo tam byl taki motyw w jednym odcinku ze to jest 6 tygodni pozniej
      no i teraz pewnie beda to jakos wyjasniac
      czy co
      jak dla mnie to meg debilne
      serial najpierw jest tak wolny ze jeden dzien trwa taam chyba ze dwa tygodnie (
      odcinkowe) aa tu nagle skok a 6 tygodni to w przeiczeniu naa odcinki byloby
      hmhmh
      jakie 84
      i Wy sie dziwicie ze tam nic nie wiadomo :P

pozdrawiam :)
      • Gość: miśka Porażka - scenografia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 00:42
        porównajcie mieszkanie Teresy i mieszkanie Agnieszki - wystrój dziwnie podobny i
        nawet kolory!... o ile dałoby się to od biedy wytłumaczyć, że np.
        koleżanki-sąsiadki korzystały z jednego projektu albo że razem urządzały, o
        tyle... nijak wyjaśnić identyczność stylistyczną ich mieszkań i mieszkania
        wynajmowanego przez chłopaków
        różnice w kasie, w wieku, w sytuacji życiowej - a jaka niezwykła zbieżność gustów!

no, i... "wiejski" dom Radoszów
        ręce opadają...

naoglądali się scenografowie seriali bawarskich i kalifornijskich, to i serwują
        nam bez sensu duplikaty :(((
    • Gość: kamila Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 08:23
      A właściwie ,to z jakiego powodu wymieniono aktorów(Pawła)?Nie jestem na
      bieżąco.Dzięki za wyjaśnienie.
      • michal_82 Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło 25.04.05, 13:23
        Wg oficjalnej wersji Mateusz nie mógł pogodzić pracy na planie z zajęciami na
        studiach. Kręca we Wrocławiu, a Mateusz jest o ile się nie mylę z Krakowa.
        Pierwsze kilkadziesiąt odcinków było kręconych w sierpniu i wrześniu kiedy
        jeszcze zajęć nie miał.
        • Gość: asia Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 17:28
          Zgadzam się również, że ten skok w czasie jest jak dla mnie dziwaczny... i
          ogólnie znowu próbowałam obejrzeć choć jeden odcinek z nowym Pawłem i ...nie
          mogłam, po połowie wyłączyłam...sorry, ale jest tak sztuczny i lalusiowaty,ze
          szok....
    • Gość: dora Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.04.05, 13:58
      Ja niestety oglądam ten serial tylko po to, by szukać dziury w całym.Teraz
      scenarzyści przenieśli punkt ciężkości na relację Paweł - jego matka i trauma z
      przeszłości. Klubowicz okropna, już raz,niedawno, grała matkę jędzę w Mjm (mama
      Madzi), a wcześniej nieradzącą sobie z dorastającą córką w Czułości i
      kłamstwie. Czy ta aktorka ma patent na takie role, zwłaszcza, że warsztat ten
      sam od lat.Oczywiście akcja znów zwolniona, rozmowa w restauracji przez 2
      odcinki. Potem cudna, dramatyczna scena w kuchni bidula przy kotle z zupą.
      Paweł opowiada kucharce, o czym rozmawiał z matką, więc mamy od razu powtórkę
      tamtej przydługiej i nudnej sceny. No i zapowiedź nowej postaci w szpitalu.
      Sylwia wyjechała, a tu szykuje się nowy romans z jej następczynią, zobaczycie.
      Nadal nie wiem, czy udający masażystę Arturo poderwał Sylwię, co zaplanowała
      Kinga.
      • michal_82 Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło 26.04.05, 14:58
        > Klubowicz okropna, już raz,niedawno, grała matkę jędzę w Mjm (mama
        > Madzi), a wcześniej nieradzącą sobie z dorastającą córką w Czułości i
        > kłamstwie. Czy ta aktorka ma patent na takie role, zwłaszcza, że warsztat ten
        > sam od lat.

Ja ją pamiętam w Klanie jako adwokat i nie miałem nic przeciwko niej. Teraz
        mnie denerwuje, pewnie po części dlatego, że sam serial jest koszmarny. Ale jak
        dyplomowana aktorka może powiedzieć w pierwszej osobie "Nie rozumie"?!
        Pomijając fakt, że ktoś to tak jej napisał, nie sprawdził, a reżyser dopuścił.
        • Gość: asia Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 15:11
          Zgadzam się, Iż nie był to za dobry pomysł aby Pani Klubowicz grała rolę matki
          Pawła...nie mam nic co do jej talentu ale LUDZIE czy w POLSCE nie ma innych
          aktorów? czemu nie obsadzają innych osób? czemu ciągle powtarzają się aktorzy,
          grający już w innych serialach? Mówi się, że nie ma pracy dla aktorów: no pewnie
          ,że nie ma, bo prawie wszystkie role grają ciągle Ci sami ludzie od lat!!!! Ja
          nie rozumiem teggo dziwnego układu...a potem się dziwią, że nie ma żadnej
          obiecującej aktorki / aktora ...a jak mają się objawić gdy ich miejsc ciągle
          jest zajęte....

Szkoda , szkoda fajny serial sie zapowiadał.... i znowu nici...
          • mozambique Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło 27.04.05, 11:08
            wiecie co , mimo ze ten nowy Paweł jest całkiem niemęski to i tak jakies
            pzrebłyskie charakteru można w nim dopatzryć .
            Ale ten trójkąt Marek-Sylwia brzuchata - Tec z Długa Grzywką zajeżdża serialem
            wenezulesko-kolumbijksim, jakaś MIlagros abo co ?
            • Gość: dora Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.04.05, 15:19
              Dołączam się do dyskusji o naszym ulubionym koszmarku serialowym. Zauważyłam
              wczoraj, że realizatorzy filmu zmienili całkowicie koncepcję w układzie fabuły,
              a więc całkowitym novum w tym serialu od 61. odcinka jest achronologiczny układ
              zdarzeń, rozbijający związek przyczynowo-skutkowy, stąd te nasze znaki
              zapytania dotyczące przebiegu wydarzeń. No ale co odcinek odkrywają nowe karty
              i wyjaśniają - dlaczego, co i jak.To pewnie miało podnieść walory artystyczne
              serialu. Zauważyłam też, że obok konwencji realistycznej wprowadzili groteskę -
              patrz nocna scena śpiewających dwóch byłych Sylwii.No jednym słowem - tragedia,
              przerost formy nad treścią, żenada, nie wiadomo, czy śmiać się, czy płakać.
              Wątek Artura i Marka plus Sylwia rzeczywiście jak z Brazylii, chyba jako
              kontrast do traumy Pawła i jego brata.Do tego patos w rozmowie Kingi z matką o
              błogosławieństwie ciąży. Wszystko razi sztucznością.Nikt nie jest dla nas
              wiarygodny psychologicznie.
              • mozambique Re: Porażka -główny bohater serialu"Pierwsza miło 27.04.05, 15:28
                ze względu na zakręcalność wątków to już niedługo Twin Peaks sie zrobi. Jeden
                tajemniczy trup pci żenskiej już jest, nieslubne bachory a jakże tyż , ostatnio
                był policjant na ławce pod katedrą, picie z butelki w papierowej torbie jak w
                usa, marysia znikła na miesiąć - na pewno w exluzywnym burdelu pracowala,
                muzyka w tle taka ze niech sie Badalamenti schowa, i apwel ma skórzaną kurtkę i
                bogatą mamuśkę. Co jescze ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka