shatmach 27.08.05, 02:30 Ten wspaniały serial emitować będzie telewizyjna Dwójka od środy 7 września o godzinie 17:10. Mam tylko program do 11 września więc nie wiem ile razy w tygodniu, ale na pewno środa, czwartek i piątek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nerrrra Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 03:45 Ah nie,a ja na wygnaniu poza krajem do pazdziernika;(Buuuuuuuuuuuuuuu:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 08:37 shatmach napisała: > Ten wspaniały serial (...) Dla ciebie wspaniały, dla mnie idiotyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 10:59 Mnie sie ten serial bardzo podobal ze wzgledu na dowcipne dialogi i charakterystycznie powiedzonka bohaterow. Pewnym zgrzytem jest jednak dla mnie przedstawienie Hitlerowcow jako takich w rzeczywistosci calkiem dobrodusznych, naiwnych, sympatycznych ludzi - z ktorymi jak wiadomo rzeczywiscie Francuzi kolaborowali, i przedstawienie tego faktu jako czegos w sumie zabawnego. Z drugiej jednak strony, takie przedstawienie Niemcow moze sprawic - i to pozytywne, ze nie bedziemy z zalozenia uwazac, ze sa oni (wspolczesnie) zli i winni wszelkiemu zlu. Tak wiec sa plusy i minusy, i trzeba tylko uwazac, zeby te plusy nie przeslonily nam minusow;-) Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 11:46 orald napisał: > shatmach napisała: > > Ten wspaniały serial (...) > > Dla ciebie wspaniały, dla mnie idiotyczny. Przecież nikt nie zmusza do oglądania... Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt A poza tym, 27.08.05, 21:27 niech padnie nieśmiertelne w takiej sytuacji: "Czy lyci z nymi pilot?!" ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
kawonar1 Powiedzonka i postaci i intrygi 27.08.05, 12:44 Dziń dybry. Gdzie są myjtki?- to angielski policjant. Ty głupia kobieto- Rene kdy go żono przyłapuje z Ivet na ściskaniu. Słuchajcie uważnie, bo nie będę dwa razy powtarzać- konspiratorka Miszel. Mój mały czołg- porucznik gej Gruber. Dwaj angielscy lotnicy- saą przerzucani do Anglii do końca serialu. Obraz upadłej madonny z wielkim cycem- przechodzi z rąk do rąk. Her Flick- gestapowiec pozwalający się całować Heldze Von Smolhausen- pomocnik Her Flicka. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: Powiedzonka i postaci i intrygi 27.08.05, 13:15 huuuuuuuuuuuuuuuuurej! no to super, mi sie zawsze łezka kreci w oku gdy wspominam ten serial:) Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Powiedzonka i postaci i intrygi 29.08.05, 00:28 > 'Obraz upadłej madonny z wielkim cycem' dodac jeszcze nalezy, ze 'pedzla Van Klompa':) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Mowa jego 29.08.05, 11:35 Szkoda, że przy tej okazji nie będzie jednej zmiany, której bym sobie życzyła: języka policjanta Crabtree. W wersji oryginalnej jego błędy językowe są naprawdę powalające (np. "I was pissing by the door" zamiast "I was passing..."), natomiast polski tłumacz poszedł troche na łatwiznę i zamiast poszukać rzeczywiście zabawnie brzmiących podobnych słów, pyzminił wszystki symygłyski ny "y" lyb "i" - stynd jiż nimyl kyltywy "dziń dybry" :))) Ale trudno, nie można mieć wszystkiego. Stęskniłam sie już za małym gestapowskim czołgiem porucznika Grubera. A kto z was słyszał przeróbkę słynnego "J'e t'aime" w wersji Rene & Yvette?! Odpowiedz Link Zgłoś
attilathehun Re: Powiedzonka i postaci i intrygi 31.08.05, 18:18 no i jeszcze "to ja, leklerk" Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 16:47 shatmach napisała: > Ten wspaniały serial emitować będzie telewizyjna Dwójka od środy 7 września o > godzinie 17:10. Mam tylko program do 11 września więc nie wiem ile razy w > tygodniu, ale na pewno środa, czwartek i piątek. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=27734870&a=27782331 Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 27.08.05, 18:13 No widzisz, a ja ludziom przypomniałem. :) I nie każdy o tym wiedzIał. :) Odpowiedz Link Zgłoś
fario25 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 29.08.05, 07:20 Ohhhhh Rene, ściśnij mnie swoimi silnymi ramionami!:P A i ta babka od świecących gałek od łóżka haha!"Słuchajcie uważnie bo nie będe powtarzac" ;):):) Serial gicior! Odpowiedz Link Zgłoś
cwirrus Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 29.08.05, 10:48 dobrze,ze serial wraca,bo musialem go ogladac dotychczas na czeskiej publicznej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
e_katt Eeee, to niezłe musiało być;-)) 29.08.05, 11:57 Ciekawe, jak po ichniemu brzmi to tłumaczone na polski "dziń dybry"? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kawonar1 Re: Eeee, to niezłe musiało być;-)) 29.08.05, 12:05 Dziń dybry po czesku to "modre rano" zamiast poprawnego "dobre rano". Modre czyli niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykata Re: Eeee, to niezłe musiało być;-)) 31.08.05, 22:25 To było coś w stylu /gud myrning/ Allo, allo! Tu nocny jastrząb! Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 31.08.05, 22:56 Ja rozumiem że "Allo, allo" to świetny serial, podobnie jak "Hotel Zacisze", ale może już czas na coś innego, może jakaś telewizja zaserwuje nam w primetime coś nowego, coś śmieszy Brytyjczyków teraz, jakiś nowy britcom. Nie można ciągle oglądac tego samego, nawet jeżeli to już klasyka serialu komediowego. Odpowiedz Link Zgłoś
afrykata Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 31.08.05, 23:30 Ale nam się podobają tylko te seriale, które już znamy! ;-) Z nowych rzeczy chciałabym zobaczyć produkcję BBC "Human Remains". Ale to nie przeszłoby w TVP. Nie jest to typowy sitcom, raczej parodia filmów dokumentalnych. Aktorzy wcielają się w każdym odcinku w inną parę i prezentują pełne spektrum ludzkich shiz, dziwactw i takich codziennych banalnych głupotek. Genialnie zagrane i nakręcone. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 01.09.05, 10:08 Za dobrze już te seriale znamy:-) Moja ulubiona produkcja, może nie najnowsza, bo sprzed trzech lat to "Pcim Dolny" ( The League of Gentlemen)za nagromadzenie w jednym miasteczku takiej galerii typów. Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 01.09.05, 13:16 a ja z rozrzewieniem wspominam "Co ludzie powiedza'....powolniak hahaha:P Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 07.09.05, 15:16 Hiacynta Bukiet ( w cywilu Hiacynta Wiadro) doskonała ! no i CZarna Żmija , na początku trudno było mie sie połapac co i jak ale w ogole doskonałe. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Ja bym chciała "Babie Lato" 07.09.05, 15:37 Zna ktoś? Perypetie zwariowanych staruszków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: Ja bym chciała "Babie Lato" 08.09.05, 00:57 he_dzidka napisała: > Zna ktoś? Perypetie zwariowanych staruszków? :) > ja znam:D nie ma jak bbcprime a zna ktoś "some mothers do 'ave' em"-britcom z lat '70?leciało to jakies 8 lat temu na tvp2 pod tytułem "synek mamusi"(dorosły siapsiok i jego żona)-oczywiscie jak przystało na polską tv wstosunku do czegoś co na prawde fajne:P nie wyemitowano od początku tylko od srodka o czym przekonałem sie teraz gdy leci to w bbcprime(pon i wt 13:30)-polecam:) pozostała I liga britcomów: absolutely fabulous-(absolutnie fantastyczne-dwie nei chcące dorosnąć panie w srdnim wieku:D) dad's army(armia tatuśka-w tematyce alo alo)-so 16-17,pt 13:30 one foot in the grave(jedna nogą w grobie-o starym zrzędzie)-czw 20 czarna żmija-pon 23 co ludzie powiedzą -sr czw 13 hotel zacisze open all hours(nasz sklepik-emitowany kiedys w polsce w tvp3-o skąpym sklepikarzu)pt 13 the new statesman(nasz człowiek w parlamencie-znane chyba tylko tym,którzy kupowali tv ok z dodatkiem:D,to jednak nie bbc,ale to szcegół) jakie znacie jeszcze fajne britcomy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Ja bym chciała "Babie Lato" 09.09.05, 13:18 a widziałeś "Good life" ? Serial z lat 70-tych, opowiada o małżeństwie z małego miasteczka, które chce być samowystarczalne : facet rzuca pracę i zaczynają w przydomowym ogródku uprawiać rolnictwo i hodowlę świń. Za sąsiadów mają parę eleganckich snobów - mnóstwo świetnych dialogów i gry aktorskiej.Też aktualnie dają to w BBC Prime. Odpowiedz Link Zgłoś
bonawentura99 Re: Ja bym chciała "Babie Lato" 08.09.05, 15:00 Znam,znam.Nagrałam nawet sobie gdy na wiosnę powtarzali w BBCPrime, co prawda to z polskimi napisami zamiast lektora, ale dobre i to. Czekam na następne odcinki. Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 07.09.05, 14:45 I bardzo dobrze,że powraca. Po tej całej beznadziei w telewizji. Ciekawe tylko, czy zostanie wyemitowany w całości - zapowiedziano 57 odcinków, tymczasem serial liczy ich 85. Ale dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 07.09.05, 17:17 Już się zaczęło i własnie oglądam. Genialne! img171.imageshack.us/img171/2757/alle6rj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
umbradomini1 JEST< JEST< JEST!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.09.05, 19:00 Krzyczę, bo się cieszę:))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
orald Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 07.09.05, 23:06 Proszę moderatora o przeniesienie tego "genialnego" wątku do forum "Seriale". Odpowiedz Link Zgłoś
shatmach Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 07.09.05, 23:32 To ja zamieszcze kilka capsow z dzisiejszego odcinka img251.imageshack.us/img251/1676/allo6rp.jpg img251.imageshack.us/img251/7628/allo29cj.jpg img251.imageshack.us/img251/2189/allo36ig.jpg img251.imageshack.us/img251/3428/allo42xt.jpg img251.imageshack.us/img251/5938/allo58qa.jpg img251.imageshack.us/img251/2237/allo66ua.jpg img251.imageshack.us/img251/1583/allo79al.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
menisk Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 08.09.05, 10:49 orald napisał: > Proszę moderatora o przeniesienie tego "genialnego" wątku do forum "Seriale". Nieee... Proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 17:23 wczoraj w oryginale angielski , z francuskim to juz nie to samo, jakos nie moge zniesc tego żabiego jezyka:) Odpowiedz Link Zgłoś
mason_verger Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 17:29 Właśnie!! Miałem założyć wątek na ten temat! Co się stało z tą ścieżką dźwiękową? Kiedyś chyba zawsze była emitowana angielska z polskim lektorem a teraz francuska(?) z lektorem?? Większosć głosy (zwłaszcza Rene i Edith) są tak nienaturalne że aż cieżko się ogląda. Mam nadzieję że to chwilowe i "za chwilę dalszy ciąg programu"... Odpowiedz Link Zgłoś
mason_verger Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 17:31 "większość głosów brzmi tak nienaturalnie" miało być oczywiscie :) Ciężko oglądać AlloAllo i pisać jednocześnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisowa2 Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 17:45 wlasnie! teraz caly serial traci swoj niepowtarzalny urok:( TVP zawsze musi cos spieprzyc:/, chlipppp! Francuski dubbing jest do niczego, niech powroci oryginalny jezyk-angielski. Glownie chodzi o oryginalne 'głosy' aktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 19:25 Uoooooooooooo Rrrrrrrrrreeeneeeeeeee!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bardu Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 09.09.05, 12:17 Wczoraj obejrzałam i niestety - serial bardzo dużo traci przez francuski dubbing. Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 09.09.05, 13:32 traci ? - Wchodzi Herr Flick do kawiarni i mówi "Bon soir" - to jest kpina ! Może dla osób, które widzą ten serial po raz pierwszy to wszystko jedno. Ja widziałem go po raz pierwszy w 1992 roku ( w "dwójce" albo w WOT) i wszyscy mówili po angielsku. Ciekawe, jak wypadnie w wersji francuskiej żandarm Crabbtree ze swoim "gyd myrning". Zastanawiam się, czy warto to oglądać dalej. Ale wciąż liczę, że TV zauważy błąd i wróci do wersji angielskiej (pilot nadali właśnie po angielsku) Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 09.09.05, 20:25 widze ze nikt chyba nie zauważył mojego wcześnijeszego posta, jeszce raz-w pulsie 3 lata temu była analogiczna sytuacja i trwała przez kilka odcinków,wydaje sie ze teraz tez bedzie tak samo więc heh, trwajmy w nadzieji:) Odpowiedz Link Zgłoś
powolniak99 Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 11.09.05, 20:37 nie ukrywam, że bardzo na to liczę. Wciąż się zastanawiam, czy warto nagrywać serial z tak beznadziejnym dubbingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
surtout Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 13.09.05, 17:40 A skąd oni wytrzasnęli tę potworną wersję francuską???? Przecież nie kupili jej od Anglików... Odpowiedz Link Zgłoś
beaviso Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 21:32 Ja też miałem założyć wątek! Kompletnie skopany odbiór miałem z powodu tej cholernej francuszczyzny! Czułem sięjakbym oglądał niemiecką TV z tym ich idiotycznym dubbingiem. Głosy bardzo nienaturalne, a w dodatku angielski w oryginale był tak komicznie stylizowany na francuski lub niemiecki akcent :) Mam nadzieję, że faktycznie po kilku odcinkach usłyszymy Kim Hartman wołającą twardo po angielsku "kolonel von Klinkerhofen!" a nie tam jakieś "l'colonel, kluchy w gębie". Odpowiedz Link Zgłoś
facecja Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 17:31 no własnie - o co chodzi z tym dubbinegiem? ja chcę stare głosy! Odpowiedz Link Zgłoś
setorika Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 19:14 a myślałam, że mam jakieś zakłócenia fonii, bo głowa mnie tak boli od rana! Ja też chcę angielskiej wersji! Francuski Rene jest drętwy! Odpowiedz Link Zgłoś
olus_stad Re: Dzis ALLO ALLO z francuskim podkładem 08.09.05, 21:06 Nie lubie tak, angielski serial zdubbingowany po francusku z polskim lektorem. Do pelnego obrazu rozpaczy brakuje tylko czeskich napisow. Generalnie jestem zwolennikiem napisow zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
f4u Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 08.09.05, 19:51 cały czas mam nadzieję,że TV OK dotrzyma słowa,i zacznie wydawć allo allo na DVD.BEST FILM wydał dwie płyty i na razie cisza.co do francuskiego podkładu,to podobnie było podczas wcześniejszej emisji w TVP.mam serial nagrany na video z polsatu i tam to się nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarro84 Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 08.09.05, 20:57 pare lat temu na tv puls ten problem z francuskim dubbingiem również sie pojawił ale na szczęscie zniknął po paru odcinkach,mam nadzieje ze teraz będzie tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
sffinx Re: Ale dlaczego o 17:10. Pracuje do 18:00. 08.09.05, 21:04 Są powtórki powtórek bardzo wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_ali Re: Ale dlaczego o 17:10. Pracuje do 18:00. 18.09.05, 12:18 Nie ma :-( Odpowiedz Link Zgłoś
manahman Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 26.10.05, 11:33 Hej! Czy ktos to nagrywa - Allo Allo - zgubiłem 4 odcinki i może ktoś by mi pomógł... GG3889241 Pozdrawiam1 Odpowiedz Link Zgłoś
dordulka Re: Allo, Allo POWRACA!!!! 26.10.05, 16:55 Ja wlasnie sciagam z "mulka" juz 4 sezon allo allo. Nagrywam na dvd i mam prywatna, choc piracka, kolekcje. Odpowiedz Link Zgłoś