Dodaj do ulubionych

,,alergiczne" ucho?

20.01.07, 23:44
moja córka 2 latka i 3 miesiące jest pod opieką laryngologa od miesiąca z powodu jak to pani doktor mówi "czerwonego" ucha w środku. zaczęło się od delikatnej infekcji dostała antybiotyk w kroplach od pediatry następnie na kontroli okazało sie ze nadal nie jest dobrze wiec trafiłyśy do tegoż laryngologa dostała baktrim na 10 dni nic nie było lepiej tylko te ucho które było gorsze stało sie ładniejsze i na odwrót. pani dr stwierdziła ze to alergiczne więc dostałam claritin i defergan i nic tylko znowu uszy sie zamieniły . taka sytuacja sie powtórzyła jeszcze raz. nie wiem co robić w moim mieście jest jeden homeopata ale nie mam zaufania. boję sie ze znowu potraktuje mnie jak przewrazliwioną matke. a ja mam dość tej chemii którą codziennie w nią pakuje. proszę pomóżcie bo pojutrze znowu kontrol
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: ,,alergiczne" ucho? 20.01.07, 23:59
      czy są inne dolegliwości ?
      czy problemem jest to że błona bębenkowa jednego ucha jest inna od tej w drugim
      (różowa, czerwona)
      Z tego co wiem to lekami tradycyjnymi ucho niestety leczy się długo, jeden
      antybiotyk 10 dni, później znów jakieś objawy i kolejny, a jeszcze czas na
      rzeczywiste wydobrzenie ucha.
      Najlepszy byłby homeopata.Na przewlekłe ucho jest np. Aviare, ale napisz coś
      więcej.
      tu masz link, tak żeby coś więcej "liznąć" na temat leków i sposobu ich
      dobierania, ale to jest wieeelki skrót:
      • pepa702 Re: ,,alergiczne" ucho? 23.01.07, 15:52
        Jeśli chodzi o leczenie klasyczne to kiepsko się leczy antybiotykiem podawanym
        doustnie. Z moich doświadczeń wynika, że raczej w ten sposób się "zalecza" niż
        leczy. Ja nie miałam szczęścia trafić na dobrego homeopatę, więc skończyło się
        klasycznie, ale ze względu na to co moje dziecko przeszło to radzę próbować
        homeopatii.
      • nati1455 Re: ,,alergiczne" ucho? 24.01.07, 17:06
        dzieki za odpowiedź jesteśmy po kontroli i juz jest dobrze :-)))chyba jednak alergia po drastyczna dieta i clarityn pomogło.
    • 5_monika Re: ,,alergiczne" ucho 21.01.07, 00:02
      www.heel.pl/files/kwartalnik/45_6.pdf
    • very.martini Re: ,,alergiczne" ucho? 21.01.07, 00:11
      > am zaufania. boję sie ze znowu potraktuje mnie jak przewrazliwioną matke.

i tym lepiej, bo przewrażliwione matki udzielają dokładniejszych informacji w
      czasie wywiadu na pierwszej wizycie. Dzwoń i się umawiaj!
      • gniadus Re: ,,alergiczne" ucho? 21.01.07, 15:00
        Mój syn podobnie miał z uszkiem dosc długo utrzymywało się przekrwione. Dr kazał odstawić na dwa tyg kompleks i zajelismy sie tylko uszkami( lek na to przekrwienie mial rozpuszczony w spirytusie i po kropelce dziennie na jezyk podawany). Po dwóch tygodniach na wizycie uszy były bez zarzutu. Po pół roku od tego złapał znów zapalenie, pediatra zapisała antybiotyk. Szybko pojechalismy do homeo i znów po kilku dniach uszko bylo i jest do dzisiaj zdrowe:)
    • akownik Re: ,,alergiczne" ucho? 21.01.07, 15:38
      Na jakiej podstawie doktor stwierdziła,że to alergiczne?Były jakieś badania?I co
      to oznacza w tym przypadku:alergiczne?

www.e-homeopatia.pl/
      • nati1455 Re: ,,alergiczne" ucho? 22.01.07, 21:02
        nie nie było zadnych badań córka ma dopiero 2 latka i 3 miesiące.pani dr tak stwierdziła dlatego że baktrim nie pomógł. a zrobiło sie troche lepiej po lekach antyalergicznych.
    • pepa702 Re: ,,alergiczne" ucho? 23.01.07, 15:46
      Jak nie ma pomysłu to najczęściej wytłumaczeniem jest alergia. Tego typu
      problem z uszami wynika najczęściej z przewlekłego zapalenia ucha środkowego.
      Oczywiście alergia może w tym przypadku nasilać objawy i powodować większą
      podatność na zachorowanie. "Czerwone" ucho jest chwilowym zaostrzeniem stanu
      przewlekłego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka