Dodaj do ulubionych

seriale lub filmy z przed lat,ach....

• Gość: lorenzo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.85.249.* 26.01.06, 11:48
      Bajki które obecnie są emitowane w programach dla dzieci, np. w Cartoon
      Netwotk to koszmar - krzyki, wrzaski, walka, zabijanie. Pamiętacie takie
      dobranocki, jak: Jacek i Agatka, Piaskowy Dziadek, Miś Koralgol, Przygody kota
      Filemona, Reksio. Pamiętam że amerykańskie kreskówki zazwyczaj można było
      obejrzeć w jednym z dwóch kanałów TV w święta - Jaskiniowcy, Myszka Miki...
      Nie zapomnieny pozostaje też program prowadzony przez S.P Redaktorów program
      pt.: SONDA. Pamiętam jak dziś odcinki, w których prezentowano komputer ZX
      Spectrum - czułem się jakbym oglądał coś co jest dostępne tylko w kosmocie.
      Albo program o płytach wizyjnych.... dzisiaj dostępne w każdym kiosku.
      • Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:08
        Między nami jaskiniowcani Z dubbingiem Brusikiewicza WILMMMMAAAAAAA !!!!!!!!

Byłem fanem Bolka i lolka miałem to potem na slajdach EPOKA SLAJD ,a propo
        mieliście bajki na slajdach ukazało się na nich m.inn.Czterej pancerni i pies

Arsene Lupin o złodzieju

Filmy z Luisem de Funesem FANTOMAS

dwie rosyjskie bajki utkwiły mi w pamięci
        1.o jeżu i jak zmieniał futerka zwierząt i śpiewał coś takiego TO FUTERKO JEST
        MOJE TO FUTERKO MIEĆ PRAGNĘ a jak natrafił na wilka tak wrócił do swojego jeżego
        2.o wrubelku co chciał być dorosły miał dziadka sowę i chciał zbić
        wilka.dziadkowi brał okulary a jak wilk psiknął tak okulary zniszczył ale
        dziadek sowa nie gniewał się

Złoto dla zuchwałych,Działa Nawarony,Tylko dla orłów

Kapitan Sowa na tropie

• Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:20
          Pamiętam że miałem bajki na slajdach.
          Jedyną bajkę co pamiętam to Kwiat Paproci
        • Gość: Dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:09
          o futerku śpiewał Kiwaczek i był tam jeszcze krokodyl Gienia, Super
          • Gość: hana Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 82.160.245.* 26.01.06, 13:16
            A kto pamięta "Dwa Michały"? i piosenkę z tego programu? proszę o słowa, bo
            dręczy mnie, że nie mogę sobie przypomnieć...fragment był taki: scyzoryk i
            piórko i listek bzu i kamień i szkiełko...
            I przychodziła do programu pani psycholog w ciemnych, dużych okularach.
            Albo program "Kółko graniaste"?
          • misiania Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 13:25
            Kiwaczek nie śpiewał o futerku, Kiwaczek śpiewał piosenkę o urodzinach, z
            refrenem "ja igraju na garmoszkie u prachożich na widuuuuuuuu, k sażelenju dień
            rażdienja tolka raz w gadu". O futerku do jeżyk śpiewał.
        • dres12 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 29.01.06, 15:39
          Wilmaaaa... krzyczał Cezary Julski (Fred F.)
          A mały "sówek" myslał,że dzięki okularom dziadka będzie mądry.
          I "mądrze " wykombinował, że wilk nie żyje. I napuścił na wilka zająca ;)
    • tigrissimo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 11:56
      ech łza się w oku kręci na myśl o starych bajkach.
      Polecam zerknąć na stronkę
      starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php
      :-)
    • Gość: monte Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 26.01.06, 11:57
      a pamięta ktoś może bajkę- takie jakieschyba ludziki ni to drewniane ni gałgankowe, był chłopiec ze strasznie okrągłą głową i chyba szpiczastą czapką, babcia, dziadek i wilk z prostokątnym pyskiem, i chłopiec zostawał sam w domku w lesie- co to było??
      • Gość: morrighan Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.bci.net.pl 26.01.06, 12:03
        a kto pamieta Barbapapy???????????? nie jestem pewna, poprawności pisowni,ale
        to byly taei stworki, ktore zmieniały swoje kształty
        • dobiesia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 14:30
          Ja pamiętam!
          Jeden chłopczyk strasznie sie ich bał, ojciec musiał wyłączać telewizor ;)
        • Gość: aga71 Barbapapa IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 11:07
          Do dziasiaj wiem, że była to moja ulubiona bajka z dzieciństwa, ale niestety
          nie pamietam szczegółów. Dopiero link podany w tym wątku (stronę oglądałam
          przez dobre 2 godziny z łezką w oku)przypomniał mi postacie z tej bajki.
    • Gość: ~tins Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:02
      A czy ktoś pamięta taki koszmar "Tajemnice wygasłych wulkanów"? Były tam takie
      gruchy na dwóch nogach, włochate i śłuzowate, strrrraszne!....
      • Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:19
        Co to był za ruski film o oddziale dziewczyn co walczyli z hitlerowcami a potem
        je wybili na moczarach ????? dajcie odpowiedź

aha jeszcze jeden Facet laki gruby znany kiedyś rosyjski aktor pomylił miasta po
        libacji poszedł nieszkać do mieszkania które wyglądało jak jego ale jego nie było

o dwóch małpach co uciekły z ZOO i umiały jeźdźić autem

SYBERIADA wszystko rosyjskie ale mi nie przeszkadzało

Film wojenny ukazujący zemstę rosjan na hitlerowcach był długo zakazany IDŹ I PATRZ

ale mamy inną poprawność polityczną.słuszną. wiele z tych rzeczy nie zobaczymy.
        • Gość: Monica Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:28
          To był film "Tak tu cicho o zmierzchu" świetny film , porządna ruska szkoła
          filmowa ( radziecka )
          • Gość: domator Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.205.* 26.01.06, 16:56
            Ale co zabawne jak przechodziły rzeczkę to pepesze zostawiły na jednym brzegu,
            a na drugim już były.
        • Gość: matuzalem Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:48
          Jak tu cicho o zmierzchu. Straszna scena z zabójstwem bagnetem (sztyletem?) Do dziś pamiętam
        • Gość: germanio Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 26.01.06, 18:00
          Ten film o facecie , ktory pomylil mieszkania mial tytul "Ironija sudby.."
          ("Ironia losu"). Po polsku zatytuowany byl "Szczesliwego nowego roku". Facet
          poszedl do bani, tam sobie popil, akumple zamaiast do Moskwy wsadzili go do
          pociagu do Leningradu. Radziecki system, te same bloki, mebloscianki... Facet
          myslal, ze jest u siebie, a tam mieszkala jakas samotna babka (Barbara Brylska)
          i... happy end
        • pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 18:40
          Co to był za ruski film o oddziale dziewczyn co walczyli z hitlerowcami a potem
          > je wybili na moczarach ????? dajcie odpowiedź
          Ten film nawet niedawno powtarzali. Specjalnie go obejrzałam, bo wstrząsnęłam
          mną śmierć tej dziewczyny w bagnach.
          A "Lecą żurawie" pamiętacie?
          Był taki serial z Leszkiem Teleszyńskim ktoś przypomni tytuł? :)
      • Gość: Aggi Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:54
        Taaak! Wilberforsowie. I śmierdzieli zgniłą kapustą!
      • Gość: Ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.173.16.* 26.01.06, 18:01
        pamietam, to bylo takie obrzydliwe ze az sie balo ogladac
    • Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:14
      A Domowe Przedszkole to był czad
    • Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:18
      A pamiętaci bajki na kasetach magnetofonowych np "Miki Moll", "Tomcio Paluch",
      Kubuś Puchatek itp.
      • Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:21
        bajka KOCHAJMY STRASZYDŁA
        KOZIOŁEK MATOŁEK
        BOMBA BROMBA
    • Gość: hiikko Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:19
      A moja 3-letnia córka uwielbia "Misia Uszatka" razem z Teletubisiami
      • mara_76 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 12:24
        A "Czarnoksiężnik z krainy OZ " , i rysunkowy z takią postacią narysowaną białą
        kredką ,chodził, złościł się ciągle mu cos dorysowywali itp.. Tytułu nie
        pamiętam niestety :( a moja kuzynka tak przezywała serial dla młodzieży, ze
        przy słowach "Przebacz mi Brunhildo" zemdlała i spadła z krzesła :)
        • a2p Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 19:19
          Narysowany, złosliwy ludzik? Czy nie nazywał się przypadkiem "LINEA"? Był
          niesamowicie śmieszny!
    • Gość: monitor Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.netway.com.pl 26.01.06, 12:24
      Pi i Sigma to była dopiero jazda."Oooooooooooo Pi zobacz to chyba zbiór jakiś
      dziwnych, ziemskich elementów." " Ooooooooo Sigma rzeczywiście. Policzmy je."
      Pamiętam jeszcze, że w poniedziałki nadawanie programu zaczynało się dopiero o
      16. Fajny był też czeski serial "Nikogo nie ma w domu" (to chyba leciało w
      ramach "Okienka Pankracego"). No i jeszcze brytyjski serial sensacyjny z lat
      osiemdziesiątych "Demsey i Makepeac na tropie" - tak to się chyba nazywało.
      • Gość: NATKA1972 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.localhost / *.crowley.pl 26.01.06, 12:38
        Czy ktoś pamięta Shadoki, Delfin Um (nie wiem czy dobrze napisałam), Był sobie
        człowiek, jeszcze taki stworek ...powstawał z linii , taki bardzo pechowy :)
        • Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:05
          Shadoki były super i na końcu wybuchały
      • kadinho Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 12:39
        o właśnie,Bonanza...jeju,zapomnaiłem na smierć;).super serial,Hos`a tylko
        pamiętam,który miał ogromną siłę i Michalea Londona (niezapomniania Autostrada
        do nieba).Jeju,ale ten czas leci...Do tgo Robin Hood z tą muzyką...to był
        klimat,pamiętam jak w zimie,tak po 16,zwykle we ferie pustoszały wszystie
        górki,zostawiało się niedokończone bałwany bo za chwilę leciał Robin
        Hood!!;)).eeh...a He-Man ze Skeletorem..."na potęge posępnego
        czerepu...";)).Mam gdzieś schowaną w piwnicy jedną z pierwszych zabawek He-
        Man!!;)).dzięki,tak to była "Banda Rudego"!!!!!!Dokładnie to!!Teraz
        pamiętam,świetny serial!!!
      • Gość: Komo70 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 81.136.18.* 26.01.06, 17:25
        A pamietacie moze taki czeski serial o chyba sie to nazywalo sroko-papuga,
        albo NRD-owskiego Piaskowego Dziadka. O rany jak to dawno bylo, jak widze moje
        dziecko przed telewizorem wpatrzone w Hilary Duff to az mi sie jej zal robi,
        chyba nie bedzie miala takich wspomnien.
    • Gość: pajper seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 193.238.14.* 26.01.06, 12:43
      Siedem życzeń :) "Dariuszu, dziś środa, czas na twoje życzenie!" - kochałam to,
      a hicior Bandy i Wandy do dziś kręci. Do tego "Nikogo nie ma w domu", "Pi i
      Sigma" i program o muzyce, w którym mały człowieczek skakał po pianinie i
      opowiadał o dźwiękach ;) Był też program o prawach fizyki, w którym jakiś
      uczony pan wyjaśniał dwóm chłopakom, o co w tym wszystkim chodzi. I z wielkim
      utęsknieniem czekało się na Teleferie - zawsze coś fajnego nadawali. A w Boże
      Narodzenie piękne, kolorowe radzieckie baśnie - jedna chyba o Fantagiro czy
      jakoś tak. Doskonałe to było. A Wuzzle to faktycznie mało kto pamięta - ja
      zapamietałam Bunię. Kiedyś to były wyczekiwane programy - szkoda, że nie można
      się cofnąć do dzieciństwa :)
      • Gość: patsl Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.01.06, 12:54
        A 'Bolesne dojrzewanie Adriana Mole'a na dwojce?
      • yo_soy_rubia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 13:11
        chetnie bym sie tu rozpisała i nazachwycała, ale dolega mi dzis brak czasu-
        dodam jeszcze "Pajak Chwat-wszystkich brat"
        a na Sąsiadów mowiłam... Chlapacze po odcinku, kiedy cos malowali i wszystkko
        pochlapali farbą (bardzo mała byłam, kiedy to lecialo, ale pamietam do dzis i
        uwielbiam do dziś)
        AAA!! i najwazniejsze, bo przez te programy zalęgła sie we mnie miłość do dwóch
        odległych sobie dziedzin- Pi i Sigma - już wspomniane -studiuje maematykę, oraz
        najukochańszy Duży i Mały - przy fortepianie siedział Duży, a na fortepianie
        Mały(albo to pianino było, tak dokładnie nie pamietam) - śpiewam a w chórze i 2
        zespołach a bez muzyki nie wytrzymuje kilku minut - a spiewać bede do końca
        zycia, choćby nie wiem co!!
        Pozdrawiam

młoda Rubia (rocznik 81,ale bardzo duzo pamiętam z tych wczesnych bajek- nawet
        jacka i agatke)
    • Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 12:56
      a beznadziejny Miś z okienka i Balbina i Ptyś oraz nieśmiertelni Jacek i Agatka
      aha i Pan Cerowany Pozdro
      • Gość: myszy nie pamietam... IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.01.06, 13:03
        ...co to byla za kreskowka o takim psie ktory sobie zakrecal uszy i jak ze
        smiglem zlatywal z dachu...? nawet tytulu nie pamietam...

popieram pomysl TV Nostalgia :)

pozdrawiam wszystkich nostalgikow :)
        • Gość: dusza Re: nie pamietam... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:52
          latający zajączek
        • Gość: i.s Re: nie pamietam... IP: 83.238.109.* 26.01.06, 16:04
          Wujek Fido, albo Karlson z Dachu
    • Gość: gość Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.136.112.* 26.01.06, 13:00
      Boshe to były czasy. Ja się wychowywałem w latach 80-tych i przykro mi się robi
      jak widzę, że mój 4-letni bratanek tylko jetix-a ogląda; same głupty.
      Pamiętacie Dropsa, potem przerobili na 5-10-15. Teleranek był super. No i Tik-
      Tak, ten z wielkim zegarem i ciotką Klotką. A Przybysze z Matplanety? To
      dopiero był numer - prekursorzy kurtek puchowych zwanych "baleronami". Aż się
      łza kręci. W ogóle wydaje mi się, że mimo, że nasze czasy były bardziej przaśne
      i szare to dzieciństwo było fajniejsze. Bardziej wyobraźnię chyba rozwijały
      takie czasy.
      • Gość: aga71 5-10-15 IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 11:17
        Dobrym programem dla dzieci i młodzieży było 5-10-15.... Głos Pana Wojtka
        Manna i robot - lampa (?????) sprawdzający wypracowania (o ile pamietam...)I
        zawsze fajne filmiki animowane na koniec (Załoga G.)
    • Gość: sid Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:02
      pamiętam jak na podwórku wszyscy oglądali zorro a my w domu nie mieliśmy
      przystawki do tv na 2 program, to był dramat, tata w końcu kupił i dołączyłem do
      bandy zorro i nie musiałem być garcia (gruby nie byłem), przystawka zresztą
      zaraz się zepsuła i przycisk trzeba było blokować zapałką.

poza tym pamiętam pogodę dla bogaczy i na ostatni odcinek mieliśmy kolorowy
      telewizor (orgazm), te limuzyny i ten niedobry falconetti, ach.

a dla dzieci, pomysłowy dobromir, zaczarowany ołówek, ta hińska bajka z tą cudną
      piosenką którą mam w głowie do dzisiaj.

przeczytałem cały wątek, aż się oczy szklą...................

• Gość: pop Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:53
        heheh.... a ja pamiętam pierwszą relację "w kolorze" jaką oglądałam - to było z
        igrzysk olimpijskich w Calgary - mecz hokeja z udziałem Szwedów, mój brat wtedy
        z namaszczeniem tłumaczył ojcu: "Szwedzi to ci na żółto" :-)))
    • Gość: hana Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 82.160.245.* 26.01.06, 13:23
      A kto pamięta program "Dwa Michały"? i piosenkę z niego:"scyzoryk i piórko i
      listek bzu(...)i pani psycholog co pomóc chce..."
      i przychodziła pani w ciemnych okularach
      proszę o słowa powyższej piosenki, jeśli ktoś pamięta...
      a jeszcze "Kółko graniaste"?
    • halev TELESFORY! 26.01.06, 13:41
      Pamięta ktoś? Zjadanie liter na koniec programu i wywąchiwanie zapachu z czekolady?
      • Gość: kadinho FRAGLESSY lub FRAGGLESY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:57
        nie pamiętam jak sie topisze.Pamiętacie te "stworki" żyjące pod ziemią??Jakież
        one miały problemy z psem,chyba Sprocket??,które je gonił,ale miał ogromne
        problemy zich złapaniem;))).I bodajże gorgi?Taki włochate ludzie;)),byli
        właścicielami Sprocketa,fajne to było.A Przygody Willi Foga,czyli w 80dni
        dookoła świata??Mega bajka!!;).A bajke Dartagnan??tam chyba psy były bohaterami
        albo koty??cięzko sobie przypomnieć.Gdzie te bajki są??TVP je spaliła czy jak??
        Mieć takie archiwum,taki materiał i trzymać to aż do zapomnienia...to zakrawa
        na SKANDAL;)))
        • Gość: luk Re: FRAGLESSY lub FRAGGLESY IP: 80.51.227.* 26.01.06, 15:51
          MAMO ZŁAPAŁEM FRAGLESA nie zapomniane hasło Gorga
      • Gość: kasia Re: TELESFORY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:24
        O tak, pamiętam! Telesfor zawsze na koniec programu zjadał napis: Do Zo-ba-cze-
        eniaaaaaa -mniam, mniam mniam, mniam!.... Literki w magiczny sposób znikały w
        jego paszczy. Byłam wtedy zafascynowana tym"efektem specjalnym", ale bardziej
        wierzyłam, że on naprawdę zjada te literki:))). Niekiedy pojawiał się drugi
        smok /mniej go lubiłam/ - Teodor, a Telesfor często wołał: " Ciotko
        Teodoooooozjooooo!!!!" Program prowadził młodziutki wtedy jeszcze Maciek
        Damięcki. Ehhhh.... łezka się w oku zakręciła:(
        PS
        Podziękowania dla założyciela wątku!
    • Gość: monitor Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.netway.com.pl 26.01.06, 13:49
      Ja pamiętam jeszcze to:

Gdzie jest slońce kiedy śpi?
      Czy wilk zawsze bywa zły?
      Dokąd tupta nocą jeż ?
      Możesz wiedzieć jeśli chcesz!!!

Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha
      I chce byśmy zawsze ko cha li je trochę
      Domowe pszedszkole, czy słonce czy deszcz
      Przyjść może do ciebię
      Jeśli tylko, jeśli tylko chcesz!!!
    • Gość: ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.media4.pl 26.01.06, 13:52
      wszystkie bajki z tamtych lat są NIEŚMIERTELNE!!Krecik, Delfin Umm, Miś Coralgol
      - zaraziłam już nimi moje dziecko! A Wojna Domowa czy Nikogo nie ma w domu,
      Stawiam na Tolka Banana, Majka. Dlaczego tak ciepło je wspominamy? bo nie było
      ich na wyciągnięcie ręki. Były rarytasem!
      • Gość: kadinho JANKA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:01
        O,a ten serial kojarzycie??Janka,stadnina koni,i chłopaki jej dokuczające,tam
        były chyba dwie konkurujace bandy;).Jednej przewodziła bodajze Janka,a drugiej
        koleś,którego ojciec miał dużo ziemi i kręcił chyba do matki Janki własnie,nie
        jestem pewien,czy tak było,może cos przekręciłem;).
        • misiania Re: JANKA! 27.01.06, 13:31
          wszystko OK, tylko nie było stadniny, ale dwa konie, przedmiot dumy przywódców
          obu band. chłopak jeździł na kasztanie a Janka na srokatej Alasce
      • pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 18:53
        Jakieś odcinki Wojny domowej widziałam w niedzielę. Matka Pawła leży chora,
        Paweł w drugim pokoju czyta. Matka: co czytasz? Paweł książkę. Matka to wiem,
        tylko jaką. Paweł: o wielorybach. Matka: a nie jesteś już za duży na książki o
        zwierzętach? Paweł: oj mamo, to książka dla dorosłych, sama powinnaś ją
        przeczytać. Matka: dla dorosłych? Pokaż no co ty czytasz, bo moze nie
        odpowiednie dla ciebie. Paweł: ja ją mam z biblioteki szkolnej.
        Troszkę pewnie pokręciłam i nie dokładnie, ale dialogi były boskie.
    • Gość: Ździchu Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:11
      a pamiętacie jak na któreś ferie zimowe ktoś z TVP dał ciała i nie było nic dla
      dzieci? tylko taką pisenkę puszczali:

"Czekamy na filmy, czekamy na filmy
      Na dużych i małych ekranach
      Czekamy na filmy, czekamy na filmy
      Czekamy na filmy dla nas!"

jak mnie to wkurzało!!!!!
    • tusia777 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 14:18
      A nikt nie wspomnial o czeskiej dobranocce o piesku,ktory sie zwal Daszenka,na
      poczatku pokazywali slodkiego szczeniaka,a potem lecial chyba jakis film
      animowany.
      Ech,rozczulil mnie ten watek,pozdrowionka dla wszystkich.
      • Gość: efka_79 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.its.it 26.01.06, 14:37
        a ja przez lata nie mogłam sobie przypomnieć takiego brytyjskiego kryminału
        który leciał strasznie dawno temu na 1 w czwratki o 20.00. Kolebała mi się w
        myślach tylko ta melodia, no i w końcu dotarłam, odkryłam i przypomniałam
        sobie :) - "Bergerac". Czy do kogoś przyczepił się ten film równie mocno??:))
        • pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 19:20
          Arsen Lupin? Oj uwielbiałam go.
          A "Pogodę dla Bogaczy" pamiętacie? Falconetti i senator Jordache. Miał syna
          Wessly lub Wesly czy jakoś tak. Większośc dziewczyn kochała się w tym
          młodzieńcu o złotej czuprynie. Ja z koleżanką wzdychałam do senatora. Ryczałam
          jak bóbr jak go zastrzelil Falconetti (nie wiem jak się go naprawdę pisało).
          Powrót do Edenu.
          I taki serial francuski "Lata marzeń i złudzeń" czy jakoś tak z Francisem
          Huster (kochałam się w nim baaaardzo :)
          A przygody psa cywila, to pies?, A lessie wróć?, A Alf?
          • ania.remez Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 03.02.21, 15:49
            Ja pamietam tez serial Synowie i corki.
    • Gość: mały toster Re IP: 195.150.233.* 26.01.06, 14:34
      A pamięta ktoś pełnometrażową animację "Dzielny mały toster"? To nawet bywa
      czasami powtarzane, ale wśród swoich znajomych nie znalazłam nikogo kto by
      wiedział o czym mówię (w dodatku troche dziwnie patrzą). Jak mi się uda na to
      trafić to ogladam razem z rodzinką i wszyscy się strasznie wzruszamy, niemal do
      łez, nawet mój nastoletni brat (!)
      I czy ja dobrze pamietam, że w tym filmie jest piosenka "Holding out for a
      hero" (chyba taki jest tytuł)?
      • Gość: Monica Re: Re IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:37
        I jeszcze takie filmy o koniach : Karino ze Strasburgerem i Maklakiewiczem w
        roli koniuszego ,który uczył konia udawać ,ze kuleje i Czarny Królewicz
    • Gość: jerzyk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:43
      Będą wspominać z sentymentem - każde dzieciństwo jest arkadią.
    • Gość: anna78 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.net.pl / *.net.pl 26.01.06, 14:43
      pamiętacie film o dziewczynce, która miała zaczarowany lejek i rozmiękczała
      książki w miesce z wodą, by wlać sobie wiedzę do głowy.... przed każdym
      egzaminem tonąc w kserach marzę o takim lejku, pozdrawiam ciepło, nostalgia
      ogrzewa....
    • Gość: Hella Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:51
      A pamiętacie Strefę Mroku? Ile nocy nieprzespałam ze strachu...
    • Gość: Mania Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.citynet.pl 26.01.06, 14:58
      Nie taki z amnie dinozaur ale patrzac na moje mlodsze rodzenstwo....nie rozumiem
      jak mozna nie lubic smurfow a za to ubostwiac jakiegos.....titeufa....??! ja
      pamietam jak przez mgle...opowiesci z narni...disneya w niedziele no i
      obowiazkowe 5-10-15. poza tym pomyslowy dobromir i bolek i lolek to byly
      bajki!.....pozdrawiam wszystkich ktorzy pamietaja;)
      • syrena9 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 15:03
        A dwóch facetów z loży w MUPPET SHOW pamięta ktoś?
        • Gość: Melba Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:30
          A pamiętacie jak po raz pierwszy w kinie grali Królewnę Śnieżkę Disneya? Od
          tamtego czasu jej nie cierpię. Po latach byłam na tej samej wersji z moją córką
          i Śnieżka wydała mi się jeszcze koszmarniejsza z tymi obleśnymi krasnalami.
          Ohyda. Chociaż w tamtych czasach Disney był absolutnie najbardziej pożądany
          :-))) Pamiętacie książeczki?
          • Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 15:41
            i pomyśleć że to wszystko oglądałem na TV BERYL 102 i słuchałem na "SZPULOWYM"
            GRUNDIG ZK 120 (później KASPRZAK ZK 140 T) jaki mieliście wy sprzęt ??????
            aha później była zamiana na ruski kolorowy (zapomniałem nazwy)
            • Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 27.01.06, 00:40
              Tez mialam radio Kasprzaka, a telewizor ruski Rubin...Oj to byly czasy...
        • Gość: domator Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.205.* 26.01.06, 17:02
          Jasne że pamiętam, specjalnie czekało się na ich złośliwe komentarze.
        • michal_82 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 17:39
          Tak. Pamietam. Muppet Show zawsze leciało w czwartki. I to przez dobrych kilka
          lat. Dziadków lubiłem, ale najbardziej z tych wszystkich muppetów oczekiwałem
          na szurniętego kucharza.
    • Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 15:37
      Bajka Disneya Siostrzeńcy Kaczora cz jakoś tak akcja w kaczygrodzie, wujek
      sknera...albo brygada RR szkoda że nie powtarzają tych bajek
      • Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 15:44
        jeszcze policyjny serial o psie KANTOR i film EGON rysunkowy

SUPER TEMAT NA FORUM
    • pshemo_c Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 16:03
      ja pamietam taki film produkcji NRD o dzieciach (12-14 lat), ktore znalazły
      przejscie pod murem berlińskim do innego swiata , czy jakos tak, nie pamietam
      szczegolow, pamietam, ze w tych tunelach pod murem byly takie oślizgłe potwory.
      Traumatyczne wspomnienia. pamietam, ze puszczali to ok 10 rano , ale bałem sie
      strasznie, z perspektyy czasu twierdze ze mogl byc to fajny film propagangowy :)

moze ktos pamięta i zna tytuł

był tez film o niemieckich policjantach jeżdzących autem o numerach ADAM 12

a także czeski powrót do przeszłości Adam Bernau (tytuł chyba troche inny był)

pozdrawiam
      • Gość: kadinho Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:24
        Kojarzę ten serial!!Ale niestety tytułu nie.Rany,ile ja się umyślałem o tym
        serialu,juz nawet wątpiłem,że taki był i mi się pomieszało;).ale
        jednak,doskonae pamiętam te oślizłe stwory i dzieci,zawsze mnie ciarki
        przechodziły...;).Pamięta ktoś tytuł?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka