Gość: lorenzo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.85.249.* 26.01.06, 11:48 Bajki które obecnie są emitowane w programach dla dzieci, np. w Cartoon Netwotk to koszmar - krzyki, wrzaski, walka, zabijanie. Pamiętacie takie dobranocki, jak: Jacek i Agatka, Piaskowy Dziadek, Miś Koralgol, Przygody kota Filemona, Reksio. Pamiętam że amerykańskie kreskówki zazwyczaj można było obejrzeć w jednym z dwóch kanałów TV w święta - Jaskiniowcy, Myszka Miki... Nie zapomnieny pozostaje też program prowadzony przez S.P Redaktorów program pt.: SONDA. Pamiętam jak dziś odcinki, w których prezentowano komputer ZX Spectrum - czułem się jakbym oglądał coś co jest dostępne tylko w kosmocie. Albo program o płytach wizyjnych.... dzisiaj dostępne w każdym kiosku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:08 Między nami jaskiniowcani Z dubbingiem Brusikiewicza WILMMMMAAAAAAA !!!!!!!! Byłem fanem Bolka i lolka miałem to potem na slajdach EPOKA SLAJD ,a propo mieliście bajki na slajdach ukazało się na nich m.inn.Czterej pancerni i pies Arsene Lupin o złodzieju Filmy z Luisem de Funesem FANTOMAS dwie rosyjskie bajki utkwiły mi w pamięci 1.o jeżu i jak zmieniał futerka zwierząt i śpiewał coś takiego TO FUTERKO JEST MOJE TO FUTERKO MIEĆ PRAGNĘ a jak natrafił na wilka tak wrócił do swojego jeżego 2.o wrubelku co chciał być dorosły miał dziadka sowę i chciał zbić wilka.dziadkowi brał okulary a jak wilk psiknął tak okulary zniszczył ale dziadek sowa nie gniewał się Złoto dla zuchwałych,Działa Nawarony,Tylko dla orłów Kapitan Sowa na tropie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:20 Pamiętam że miałem bajki na slajdach. Jedyną bajkę co pamiętam to Kwiat Paproci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:09 o futerku śpiewał Kiwaczek i był tam jeszcze krokodyl Gienia, Super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 82.160.245.* 26.01.06, 13:16 A kto pamięta "Dwa Michały"? i piosenkę z tego programu? proszę o słowa, bo dręczy mnie, że nie mogę sobie przypomnieć...fragment był taki: scyzoryk i piórko i listek bzu i kamień i szkiełko... I przychodziła do programu pani psycholog w ciemnych, dużych okularach. Albo program "Kółko graniaste"? Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 27.01.06, 13:25 Kiwaczek nie śpiewał o futerku, Kiwaczek śpiewał piosenkę o urodzinach, z refrenem "ja igraju na garmoszkie u prachożich na widuuuuuuuu, k sażelenju dień rażdienja tolka raz w gadu". O futerku do jeżyk śpiewał. Odpowiedz Link Zgłoś
dres12 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 29.01.06, 15:39 Wilmaaaa... krzyczał Cezary Julski (Fred F.) A mały "sówek" myslał,że dzięki okularom dziadka będzie mądry. I "mądrze " wykombinował, że wilk nie żyje. I napuścił na wilka zająca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tigrissimo Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 11:56 ech łza się w oku kręci na myśl o starych bajkach. Polecam zerknąć na stronkę starzaki.eu.org/~disney/nostalgia/nosmambo/index.php :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monte Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.DWUDZIESTOLATKA.ds.uni.wroc.pl 26.01.06, 11:57 a pamięta ktoś może bajkę- takie jakieschyba ludziki ni to drewniane ni gałgankowe, był chłopiec ze strasznie okrągłą głową i chyba szpiczastą czapką, babcia, dziadek i wilk z prostokątnym pyskiem, i chłopiec zostawał sam w domku w lesie- co to było?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morrighan Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.bci.net.pl 26.01.06, 12:03 a kto pamieta Barbapapy???????????? nie jestem pewna, poprawności pisowni,ale to byly taei stworki, ktore zmieniały swoje kształty Odpowiedz Link Zgłoś
dobiesia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 14:30 Ja pamiętam! Jeden chłopczyk strasznie sie ich bał, ojciec musiał wyłączać telewizor ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 Barbapapa IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 11:07 Do dziasiaj wiem, że była to moja ulubiona bajka z dzieciństwa, ale niestety nie pamietam szczegółów. Dopiero link podany w tym wątku (stronę oglądałam przez dobre 2 godziny z łezką w oku)przypomniał mi postacie z tej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~tins Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:02 A czy ktoś pamięta taki koszmar "Tajemnice wygasłych wulkanów"? Były tam takie gruchy na dwóch nogach, włochate i śłuzowate, strrrraszne!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:19 Co to był za ruski film o oddziale dziewczyn co walczyli z hitlerowcami a potem je wybili na moczarach ????? dajcie odpowiedź aha jeszcze jeden Facet laki gruby znany kiedyś rosyjski aktor pomylił miasta po libacji poszedł nieszkać do mieszkania które wyglądało jak jego ale jego nie było o dwóch małpach co uciekły z ZOO i umiały jeźdźić autem SYBERIADA wszystko rosyjskie ale mi nie przeszkadzało Film wojenny ukazujący zemstę rosjan na hitlerowcach był długo zakazany IDŹ I PATRZ ale mamy inną poprawność polityczną.słuszną. wiele z tych rzeczy nie zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monica Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:28 To był film "Tak tu cicho o zmierzchu" świetny film , porządna ruska szkoła filmowa ( radziecka ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.205.* 26.01.06, 16:56 Ale co zabawne jak przechodziły rzeczkę to pepesze zostawiły na jednym brzegu, a na drugim już były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matuzalem Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:48 Jak tu cicho o zmierzchu. Straszna scena z zabójstwem bagnetem (sztyletem?) Do dziś pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: germanio Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.sub.uni / *.sub.uni-hamburg.de 26.01.06, 18:00 Ten film o facecie , ktory pomylil mieszkania mial tytul "Ironija sudby.." ("Ironia losu"). Po polsku zatytuowany byl "Szczesliwego nowego roku". Facet poszedl do bani, tam sobie popil, akumple zamaiast do Moskwy wsadzili go do pociagu do Leningradu. Radziecki system, te same bloki, mebloscianki... Facet myslal, ze jest u siebie, a tam mieszkala jakas samotna babka (Barbara Brylska) i... happy end Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 18:40 Co to był za ruski film o oddziale dziewczyn co walczyli z hitlerowcami a potem > je wybili na moczarach ????? dajcie odpowiedź Ten film nawet niedawno powtarzali. Specjalnie go obejrzałam, bo wstrząsnęłam mną śmierć tej dziewczyny w bagnach. A "Lecą żurawie" pamiętacie? Był taki serial z Leszkiem Teleszyńskim ktoś przypomni tytuł? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aggi Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:54 Taaak! Wilberforsowie. I śmierdzieli zgniłą kapustą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.173.16.* 26.01.06, 18:01 pamietam, to bylo takie obrzydliwe ze az sie balo ogladac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:14 A Domowe Przedszkole to był czad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 12:18 A pamiętaci bajki na kasetach magnetofonowych np "Miki Moll", "Tomcio Paluch", Kubuś Puchatek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 12:21 bajka KOCHAJMY STRASZYDŁA KOZIOŁEK MATOŁEK BOMBA BROMBA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hiikko Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:19 A moja 3-letnia córka uwielbia "Misia Uszatka" razem z Teletubisiami Odpowiedz Link Zgłoś
mara_76 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 12:24 A "Czarnoksiężnik z krainy OZ " , i rysunkowy z takią postacią narysowaną białą kredką ,chodził, złościł się ciągle mu cos dorysowywali itp.. Tytułu nie pamiętam niestety :( a moja kuzynka tak przezywała serial dla młodzieży, ze przy słowach "Przebacz mi Brunhildo" zemdlała i spadła z krzesła :) Odpowiedz Link Zgłoś
a2p Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 19:19 Narysowany, złosliwy ludzik? Czy nie nazywał się przypadkiem "LINEA"? Był niesamowicie śmieszny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monitor Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.netway.com.pl 26.01.06, 12:24 Pi i Sigma to była dopiero jazda."Oooooooooooo Pi zobacz to chyba zbiór jakiś dziwnych, ziemskich elementów." " Ooooooooo Sigma rzeczywiście. Policzmy je." Pamiętam jeszcze, że w poniedziałki nadawanie programu zaczynało się dopiero o 16. Fajny był też czeski serial "Nikogo nie ma w domu" (to chyba leciało w ramach "Okienka Pankracego"). No i jeszcze brytyjski serial sensacyjny z lat osiemdziesiątych "Demsey i Makepeac na tropie" - tak to się chyba nazywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NATKA1972 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.localhost / *.crowley.pl 26.01.06, 12:38 Czy ktoś pamięta Shadoki, Delfin Um (nie wiem czy dobrze napisałam), Był sobie człowiek, jeszcze taki stworek ...powstawał z linii , taki bardzo pechowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:05 Shadoki były super i na końcu wybuchały Odpowiedz Link Zgłoś
kadinho Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 12:39 o właśnie,Bonanza...jeju,zapomnaiłem na smierć;).super serial,Hos`a tylko pamiętam,który miał ogromną siłę i Michalea Londona (niezapomniania Autostrada do nieba).Jeju,ale ten czas leci...Do tgo Robin Hood z tą muzyką...to był klimat,pamiętam jak w zimie,tak po 16,zwykle we ferie pustoszały wszystie górki,zostawiało się niedokończone bałwany bo za chwilę leciał Robin Hood!!;)).eeh...a He-Man ze Skeletorem..."na potęge posępnego czerepu...";)).Mam gdzieś schowaną w piwnicy jedną z pierwszych zabawek He- Man!!;)).dzięki,tak to była "Banda Rudego"!!!!!!Dokładnie to!!Teraz pamiętam,świetny serial!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komo70 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 81.136.18.* 26.01.06, 17:25 A pamietacie moze taki czeski serial o chyba sie to nazywalo sroko-papuga, albo NRD-owskiego Piaskowego Dziadka. O rany jak to dawno bylo, jak widze moje dziecko przed telewizorem wpatrzone w Hilary Duff to az mi sie jej zal robi, chyba nie bedzie miala takich wspomnien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pajper seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 193.238.14.* 26.01.06, 12:43 Siedem życzeń :) "Dariuszu, dziś środa, czas na twoje życzenie!" - kochałam to, a hicior Bandy i Wandy do dziś kręci. Do tego "Nikogo nie ma w domu", "Pi i Sigma" i program o muzyce, w którym mały człowieczek skakał po pianinie i opowiadał o dźwiękach ;) Był też program o prawach fizyki, w którym jakiś uczony pan wyjaśniał dwóm chłopakom, o co w tym wszystkim chodzi. I z wielkim utęsknieniem czekało się na Teleferie - zawsze coś fajnego nadawali. A w Boże Narodzenie piękne, kolorowe radzieckie baśnie - jedna chyba o Fantagiro czy jakoś tak. Doskonałe to było. A Wuzzle to faktycznie mało kto pamięta - ja zapamietałam Bunię. Kiedyś to były wyczekiwane programy - szkoda, że nie można się cofnąć do dzieciństwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patsl Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.01.06, 12:54 A 'Bolesne dojrzewanie Adriana Mole'a na dwojce? Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 13:11 chetnie bym sie tu rozpisała i nazachwycała, ale dolega mi dzis brak czasu- dodam jeszcze "Pajak Chwat-wszystkich brat" a na Sąsiadów mowiłam... Chlapacze po odcinku, kiedy cos malowali i wszystkko pochlapali farbą (bardzo mała byłam, kiedy to lecialo, ale pamietam do dzis i uwielbiam do dziś) AAA!! i najwazniejsze, bo przez te programy zalęgła sie we mnie miłość do dwóch odległych sobie dziedzin- Pi i Sigma - już wspomniane -studiuje maematykę, oraz najukochańszy Duży i Mały - przy fortepianie siedział Duży, a na fortepianie Mały(albo to pianino było, tak dokładnie nie pamietam) - śpiewam a w chórze i 2 zespołach a bez muzyki nie wytrzymuje kilku minut - a spiewać bede do końca zycia, choćby nie wiem co!! Pozdrawiam młoda Rubia (rocznik 81,ale bardzo duzo pamiętam z tych wczesnych bajek- nawet jacka i agatke) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 12:56 a beznadziejny Miś z okienka i Balbina i Ptyś oraz nieśmiertelni Jacek i Agatka aha i Pan Cerowany Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszy nie pamietam... IP: 192.168.1.* / *.cza.warszawa.supermedia.pl 26.01.06, 13:03 ...co to byla za kreskowka o takim psie ktory sobie zakrecal uszy i jak ze smiglem zlatywal z dachu...? nawet tytulu nie pamietam... popieram pomysl TV Nostalgia :) pozdrawiam wszystkich nostalgikow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dusza Re: nie pamietam... IP: *.asternet.pl 26.01.06, 13:52 latający zajączek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i.s Re: nie pamietam... IP: 83.238.109.* 26.01.06, 16:04 Wujek Fido, albo Karlson z Dachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 195.136.112.* 26.01.06, 13:00 Boshe to były czasy. Ja się wychowywałem w latach 80-tych i przykro mi się robi jak widzę, że mój 4-letni bratanek tylko jetix-a ogląda; same głupty. Pamiętacie Dropsa, potem przerobili na 5-10-15. Teleranek był super. No i Tik- Tak, ten z wielkim zegarem i ciotką Klotką. A Przybysze z Matplanety? To dopiero był numer - prekursorzy kurtek puchowych zwanych "baleronami". Aż się łza kręci. W ogóle wydaje mi się, że mimo, że nasze czasy były bardziej przaśne i szare to dzieciństwo było fajniejsze. Bardziej wyobraźnię chyba rozwijały takie czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga71 5-10-15 IP: *.adsl.inetia.pl 27.01.06, 11:17 Dobrym programem dla dzieci i młodzieży było 5-10-15.... Głos Pana Wojtka Manna i robot - lampa (?????) sprawdzający wypracowania (o ile pamietam...)I zawsze fajne filmiki animowane na koniec (Załoga G.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sid Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:02 pamiętam jak na podwórku wszyscy oglądali zorro a my w domu nie mieliśmy przystawki do tv na 2 program, to był dramat, tata w końcu kupił i dołączyłem do bandy zorro i nie musiałem być garcia (gruby nie byłem), przystawka zresztą zaraz się zepsuła i przycisk trzeba było blokować zapałką. poza tym pamiętam pogodę dla bogaczy i na ostatni odcinek mieliśmy kolorowy telewizor (orgazm), te limuzyny i ten niedobry falconetti, ach. a dla dzieci, pomysłowy dobromir, zaczarowany ołówek, ta hińska bajka z tą cudną piosenką którą mam w głowie do dzisiaj. przeczytałem cały wątek, aż się oczy szklą................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pop Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:53 heheh.... a ja pamiętam pierwszą relację "w kolorze" jaką oglądałam - to było z igrzysk olimpijskich w Calgary - mecz hokeja z udziałem Szwedów, mój brat wtedy z namaszczeniem tłumaczył ojcu: "Szwedzi to ci na żółto" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hana Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 82.160.245.* 26.01.06, 13:23 A kto pamięta program "Dwa Michały"? i piosenkę z niego:"scyzoryk i piórko i listek bzu(...)i pani psycholog co pomóc chce..." i przychodziła pani w ciemnych okularach proszę o słowa powyższej piosenki, jeśli ktoś pamięta... a jeszcze "Kółko graniaste"? Odpowiedz Link Zgłoś
halev TELESFORY! 26.01.06, 13:41 Pamięta ktoś? Zjadanie liter na koniec programu i wywąchiwanie zapachu z czekolady? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho FRAGLESSY lub FRAGGLESY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 13:57 nie pamiętam jak sie topisze.Pamiętacie te "stworki" żyjące pod ziemią??Jakież one miały problemy z psem,chyba Sprocket??,które je gonił,ale miał ogromne problemy zich złapaniem;))).I bodajże gorgi?Taki włochate ludzie;)),byli właścicielami Sprocketa,fajne to było.A Przygody Willi Foga,czyli w 80dni dookoła świata??Mega bajka!!;).A bajke Dartagnan??tam chyba psy były bohaterami albo koty??cięzko sobie przypomnieć.Gdzie te bajki są??TVP je spaliła czy jak?? Mieć takie archiwum,taki materiał i trzymać to aż do zapomnienia...to zakrawa na SKANDAL;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: FRAGLESSY lub FRAGGLESY IP: 80.51.227.* 26.01.06, 15:51 MAMO ZŁAPAŁEM FRAGLESA nie zapomniane hasło Gorga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: TELESFORY! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:24 O tak, pamiętam! Telesfor zawsze na koniec programu zjadał napis: Do Zo-ba-cze- eniaaaaaa -mniam, mniam mniam, mniam!.... Literki w magiczny sposób znikały w jego paszczy. Byłam wtedy zafascynowana tym"efektem specjalnym", ale bardziej wierzyłam, że on naprawdę zjada te literki:))). Niekiedy pojawiał się drugi smok /mniej go lubiłam/ - Teodor, a Telesfor często wołał: " Ciotko Teodoooooozjooooo!!!!" Program prowadził młodziutki wtedy jeszcze Maciek Damięcki. Ehhhh.... łezka się w oku zakręciła:( PS Podziękowania dla założyciela wątku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monitor Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.netway.com.pl 26.01.06, 13:49 Ja pamiętam jeszcze to: Gdzie jest slońce kiedy śpi? Czy wilk zawsze bywa zły? Dokąd tupta nocą jeż ? Możesz wiedzieć jeśli chcesz!!! Domowe przedszkole wszystkie dzieci kocha I chce byśmy zawsze ko cha li je trochę Domowe pszedszkole, czy słonce czy deszcz Przyjść może do ciebię Jeśli tylko, jeśli tylko chcesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.media4.pl 26.01.06, 13:52 wszystkie bajki z tamtych lat są NIEŚMIERTELNE!!Krecik, Delfin Umm, Miś Coralgol - zaraziłam już nimi moje dziecko! A Wojna Domowa czy Nikogo nie ma w domu, Stawiam na Tolka Banana, Majka. Dlaczego tak ciepło je wspominamy? bo nie było ich na wyciągnięcie ręki. Były rarytasem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho JANKA! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:01 O,a ten serial kojarzycie??Janka,stadnina koni,i chłopaki jej dokuczające,tam były chyba dwie konkurujace bandy;).Jednej przewodziła bodajze Janka,a drugiej koleś,którego ojciec miał dużo ziemi i kręcił chyba do matki Janki własnie,nie jestem pewien,czy tak było,może cos przekręciłem;). Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: JANKA! 27.01.06, 13:31 wszystko OK, tylko nie było stadniny, ale dwa konie, przedmiot dumy przywódców obu band. chłopak jeździł na kasztanie a Janka na srokatej Alasce Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 18:53 Jakieś odcinki Wojny domowej widziałam w niedzielę. Matka Pawła leży chora, Paweł w drugim pokoju czyta. Matka: co czytasz? Paweł książkę. Matka to wiem, tylko jaką. Paweł: o wielorybach. Matka: a nie jesteś już za duży na książki o zwierzętach? Paweł: oj mamo, to książka dla dorosłych, sama powinnaś ją przeczytać. Matka: dla dorosłych? Pokaż no co ty czytasz, bo moze nie odpowiednie dla ciebie. Paweł: ja ją mam z biblioteki szkolnej. Troszkę pewnie pokręciłam i nie dokładnie, ale dialogi były boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ździchu Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:11 a pamiętacie jak na któreś ferie zimowe ktoś z TVP dał ciała i nie było nic dla dzieci? tylko taką pisenkę puszczali: "Czekamy na filmy, czekamy na filmy Na dużych i małych ekranach Czekamy na filmy, czekamy na filmy Czekamy na filmy dla nas!" jak mnie to wkurzało!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tusia777 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 14:18 A nikt nie wspomnial o czeskiej dobranocce o piesku,ktory sie zwal Daszenka,na poczatku pokazywali slodkiego szczeniaka,a potem lecial chyba jakis film animowany. Ech,rozczulil mnie ten watek,pozdrowionka dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka_79 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.its.it 26.01.06, 14:37 a ja przez lata nie mogłam sobie przypomnieć takiego brytyjskiego kryminału który leciał strasznie dawno temu na 1 w czwratki o 20.00. Kolebała mi się w myślach tylko ta melodia, no i w końcu dotarłam, odkryłam i przypomniałam sobie :) - "Bergerac". Czy do kogoś przyczepił się ten film równie mocno??:)) Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 19:20 Arsen Lupin? Oj uwielbiałam go. A "Pogodę dla Bogaczy" pamiętacie? Falconetti i senator Jordache. Miał syna Wessly lub Wesly czy jakoś tak. Większośc dziewczyn kochała się w tym młodzieńcu o złotej czuprynie. Ja z koleżanką wzdychałam do senatora. Ryczałam jak bóbr jak go zastrzelil Falconetti (nie wiem jak się go naprawdę pisało). Powrót do Edenu. I taki serial francuski "Lata marzeń i złudzeń" czy jakoś tak z Francisem Huster (kochałam się w nim baaaardzo :) A przygody psa cywila, to pies?, A lessie wróć?, A Alf? Odpowiedz Link Zgłoś
ania.remez Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 03.02.21, 15:49 Ja pamietam tez serial Synowie i corki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały toster Re IP: 195.150.233.* 26.01.06, 14:34 A pamięta ktoś pełnometrażową animację "Dzielny mały toster"? To nawet bywa czasami powtarzane, ale wśród swoich znajomych nie znalazłam nikogo kto by wiedział o czym mówię (w dodatku troche dziwnie patrzą). Jak mi się uda na to trafić to ogladam razem z rodzinką i wszyscy się strasznie wzruszamy, niemal do łez, nawet mój nastoletni brat (!) I czy ja dobrze pamietam, że w tym filmie jest piosenka "Holding out for a hero" (chyba taki jest tytuł)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monica Re: Re IP: *.chello.pl 26.01.06, 14:37 I jeszcze takie filmy o koniach : Karino ze Strasburgerem i Maklakiewiczem w roli koniuszego ,który uczył konia udawać ,ze kuleje i Czarny Królewicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:43 Będą wspominać z sentymentem - każde dzieciństwo jest arkadią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna78 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.net.pl / *.net.pl 26.01.06, 14:43 pamiętacie film o dziewczynce, która miała zaczarowany lejek i rozmiękczała książki w miesce z wodą, by wlać sobie wiedzę do głowy.... przed każdym egzaminem tonąc w kserach marzę o takim lejku, pozdrawiam ciepło, nostalgia ogrzewa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hella Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 14:51 A pamiętacie Strefę Mroku? Ile nocy nieprzespałam ze strachu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.citynet.pl 26.01.06, 14:58 Nie taki z amnie dinozaur ale patrzac na moje mlodsze rodzenstwo....nie rozumiem jak mozna nie lubic smurfow a za to ubostwiac jakiegos.....titeufa....??! ja pamietam jak przez mgle...opowiesci z narni...disneya w niedziele no i obowiazkowe 5-10-15. poza tym pomyslowy dobromir i bolek i lolek to byly bajki!.....pozdrawiam wszystkich ktorzy pamietaja;) Odpowiedz Link Zgłoś
syrena9 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 15:03 A dwóch facetów z loży w MUPPET SHOW pamięta ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 15:30 A pamiętacie jak po raz pierwszy w kinie grali Królewnę Śnieżkę Disneya? Od tamtego czasu jej nie cierpię. Po latach byłam na tej samej wersji z moją córką i Śnieżka wydała mi się jeszcze koszmarniejsza z tymi obleśnymi krasnalami. Ohyda. Chociaż w tamtych czasach Disney był absolutnie najbardziej pożądany :-))) Pamiętacie książeczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 15:41 i pomyśleć że to wszystko oglądałem na TV BERYL 102 i słuchałem na "SZPULOWYM" GRUNDIG ZK 120 (później KASPRZAK ZK 140 T) jaki mieliście wy sprzęt ?????? aha później była zamiana na ruski kolorowy (zapomniałem nazwy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 63.13.232.* 27.01.06, 00:40 Tez mialam radio Kasprzaka, a telewizor ruski Rubin...Oj to byly czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domator Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 217.153.205.* 26.01.06, 17:02 Jasne że pamiętam, specjalnie czekało się na ich złośliwe komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_82 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 17:39 Tak. Pamietam. Muppet Show zawsze leciało w czwartki. I to przez dobrych kilka lat. Dziadków lubiłem, ale najbardziej z tych wszystkich muppetów oczekiwałem na szurniętego kucharza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luk Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: 80.51.227.* 26.01.06, 15:37 Bajka Disneya Siostrzeńcy Kaczora cz jakoś tak akcja w kaczygrodzie, wujek sknera...albo brygada RR szkoda że nie powtarzają tych bajek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex7 Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.185.broadband3.iol.cz 26.01.06, 15:44 jeszcze policyjny serial o psie KANTOR i film EGON rysunkowy SUPER TEMAT NA FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
pshemo_c Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... 26.01.06, 16:03 ja pamietam taki film produkcji NRD o dzieciach (12-14 lat), ktore znalazły przejscie pod murem berlińskim do innego swiata , czy jakos tak, nie pamietam szczegolow, pamietam, ze w tych tunelach pod murem byly takie oślizgłe potwory. Traumatyczne wspomnienia. pamietam, ze puszczali to ok 10 rano , ale bałem sie strasznie, z perspektyy czasu twierdze ze mogl byc to fajny film propagangowy :) moze ktos pamięta i zna tytuł był tez film o niemieckich policjantach jeżdzących autem o numerach ADAM 12 a także czeski powrót do przeszłości Adam Bernau (tytuł chyba troche inny był) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadinho Re: seriale lub filmy z przed lat,ach.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 17:24 Kojarzę ten serial!!Ale niestety tytułu nie.Rany,ile ja się umyślałem o tym serialu,juz nawet wątpiłem,że taki był i mi się pomieszało;).ale jednak,doskonae pamiętam te oślizłe stwory i dzieci,zawsze mnie ciarki przechodziły...;).Pamięta ktoś tytuł? Odpowiedz Link Zgłoś