Dodaj do ulubionych

po co Mostowiakom owce?

25.01.06, 08:47
może ktoś już pytał o to, ale nie mam czasu śledzić calego forum, powiedzcie
mi czy w serialu była o tym choć wzmianka, np. o produkcji serów czy
sprzedaży, nie mówiąc o strzyżeniu czy uboju,
zabawmy się więc i piszmy po co,
ja sądzę, że po to, żeby je karmić ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Sunday Re: po co Mostowiakom owce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 08:49
      Po to, żeby Lucek miał z kim pogadać ;)
      • Gość: oleńka Re: po co Mostowiakom owce? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 08:57
        Fakt, są dopłaty za samo utrzymywanie stada podstawowego/bo owce sa coraz
        rzadsze w gospodarstwach/, . Zakładając, że się ich nie rozmnaża/same samiczki
        w stadzie/, trzeba chyba czasem ostrzyc, żeby brudem i parchami nie zarosły. No
        i moglaby czasem ktoraś zdechnąć, chocby ze starości. Wlaśnie też mnie tknęło
        to zagadnienie przy ostatnich pogwarkach Lucka z owcami.
        • hillary23 Re: po co Mostowiakom owce? 25.01.06, 10:20
          atrakcja turystyczna; jak kinga była niewidoma to miała z nich radoche, jak
          adoptowali natalke też ja kusili owieczkami; zawsze to ciekawsze niż nowy
          telewizor, nie
    • Gość: kochamcie Re: po co Mostowiakom owce? IP: 195.136.47.* 25.01.06, 11:08
      Ja ostatnio sie nad tym zastanawialam, bo oni przeciez nic nie robia z nimi
      oprocz karmienia...Zadnego z nich pozytku czy zarobku. Chyba scenarzysci
      zapomnieli nadac im cel.
      • Gość: jolkaaa Re: po co Mostowiakom owce? IP: *.futuro.pl 25.01.06, 11:38
        Może Stefan zamieni kobiete na owce....nie oglada sie za facetami,nie ma
        humorków,najwyżej poszuka jakiegoś barana:))
        • Gość: pinuś Re: po co Mostowiakom owce? IP: 83.175.181.* 25.01.06, 12:20
          i żeby jeszcze gotować umiała ...
          a swoją drogą jakaś elitarna ta atrakcja turystyczna, bo tym swoim letnikom to
          chyba ani razu owiec nie pokazali
          pomyślałam że może gazela tak zginie, bo owca wpadnie pod auto, ale nie ...
          podobno zawał
    • Gość: bzykacz polny Re: po co Mostowiakom owce? IP: 217.149.242.* 25.01.06, 12:50
      Pełnią funkcje psychoanalityka. Zawsze jak ktoś ma problem, to idzie do
      owczarni.
    • justyszda Re: po co Mostowiakom owce? 25.01.06, 13:08
      Po to , żeby jak chcą porozmawiać o poważnych sprawach, mogli wysłać Mateuszka
      i Natalkę żeby "sprawdzili, czy owce zamknięte". Pewnie woleli owce, łądniej
      brzmi niż świnie czy krowy...
      • Gość: pinuś Re: po co Mostowiakom owce? IP: 83.175.181.* 25.01.06, 13:31
        a czy odwiedził ich kiedyś jakiś weterynarz, ja myślę że w tej owczarni tyka
        ukryta bomba zegarowa w postaci owczej grypy
        • umbradomini1 Re: po co Mostowiakom owce? 25.01.06, 20:10
          jak to po co???
          przecież wiadomo, że Basię zawsze "boli głowa", więc Lucek musi mieć coś w
          zanadrzu;)
          no i biedny Steffen nie ma kobiety...
          • Gość: pinuś Re: po co Mostowiakom owce? IP: *.ghnet.pl 26.01.06, 13:46
            i jeszcze po to, żeby było gdzie szukać dzieci jak zginą ( a stało się to już
            kilka razy)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka