maria_to 24.07.06, 16:42 Zmarła po ukąszeniu pszczoły Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: x. Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 16:48 a to śmieszne wcale nie jest:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taaaaaa o kurcze... IP: *.eu.org 24.07.06, 16:52 rzeczywiście.... za wcześnie...[*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:25 jakim cudem od pszczoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 17:25 może to jakas ściema jest duzo już aktorów niestety usmiercano przez pomyłkę to młoda kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
nikita696 Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 17:28 ona była uczulona...dlaczego nie zdążyli???:([*] Odpowiedz Link Zgłoś
mmorawski Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 17:43 Silne alergeny mają tak gwałtowne działanie, że powodują wstrząs anafilaktyczny po kilkudziesięciu sekundach od kontaktu z organizmem. Jeśli pomoc lekarska nie zostanie udzielona natychmiast, pacjent umiera... Pewnie i tym razem tak było. :( Kondolencje dla bliskich ś.p. Ewy Sałackiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.pai.net.pl 24.07.06, 19:39 Historia jest niestety makabryczna. Piła coca colę z butelki, w której była pszczoła. Została ugryziona bezpośrednio w krtań. Obawiam się, że w takim przypadku nie trzeba być szczególnie uczulonym, aby umrzeć. Przy okazji: i tu i na sąsiednim forum telewizyjnym cały dzień trwały dyskusje, że nie mogła umrzeć, skoro nigdzie o tym nie piszą. To ja opowiem, jak to wygląda z drugiej strony (pracuję w jednym z serwisów o tematyce filmowej). Dowiedzieliśmy się o tym koło dziesiątej, ale "nieoficjalnie". Wszędzie, gdzie zadzwoniliśmy (agencja aktorki, firma, gdzie pracowała), mówiono nam, że słyszeli taką plotkę, ale oficjalnie nikt nie chciał potwierdzić. W tej sytuacji nie zdecydowaliśmy się opublikować wiadomości do czasu pojawienia się w innym medium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axen Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.07.06, 19:38 www.filmweb.pl/Ewa,Sa%B3acka-Krauze,filmografia,Person,id=6060 piła colę i osa uządliła ja w gardło, udusiła się Odpowiedz Link Zgłoś
lylika Re: Ewa Sałacka nie żyje 24.07.06, 20:16 Przy uczuleniu użądlenie nawet jednej osy czy pszczoły może być śmiertelne, niekoniecznie ukąszenie w krtań. Z kolei ukąszenie w krtań jest niebezpieczne dla każdego bo powoduje opuchliznę która może udusić każdego. Ewa Sałacka zmarła z powodu wstrząsu nafilaktycznego, czli powodem było uczulenie. Wstrząsu anafilaktycznego doznałam po zastrzyku z penicyliny. Zrobiłam dwa kroki i straciłam przytomność. Szczęściem dla mnie, było to w przychodni i ratunek był natychmiastowy. W innej sytuacji na ratunek byłoby za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: Ewa Sałacka nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 14:24 Przykre i bardzo smutne... ;-(( 'Życie choć piękne tak kruche jest, wystarczy chwila, by stracić je...' Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Ewa Sałacka nie żyje 25.07.06, 17:56 bardzo lubiłam p. Ewę, bo się wyróżniała, ale nie była nachalna z eksponowaniem swojej osoby. Teraż żal, że tych ról nie było zbyt dużo, życie dopisało Jej rolę wyjętą ze scenariusza "Sześć stóp pod żiemią" Odpowiedz Link Zgłoś