mars151 27.07.06, 11:37 Zakaz emisji uważam za idiotyczny, ale czego można się spodziewać po władzach TVP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jhbsk Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 11:40 Na szczęście mam komplet na DVD. Klossa też. Odpowiedz Link Zgłoś
mati29 Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 11:41 jak to brzmi zakaz a moze decyzja, że nie puszcza serialu po raz n-ty w telewizji jesli chcesz, to myśle ze chetnie Ci go sprzedadza, i bedziesz mógł go puszczac skolko ugodno Odpowiedz Link Zgłoś
mars151 Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 11:43 mati29 napisał: > jak to brzmi zakaz > a moze decyzja, że nie puszcza serialu po raz n-ty w telewizji A gdzie tu różnica? Odpowiedz Link Zgłoś
mati29 Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 11:57 to ze nie zjesz dzis jogurtu nie oznacza ze zakazujesz jogurtu taka różnica niby nic a zabarwia wszystko pejoratywnie Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 18:47 Na ten serial należy patrzeć z dużym przymrużeniem oka. Jeżeli telewizja nie chce go więcej emitować to ich sprawa. Kto ten serial lubi kupuje DVD i patrzy do woli. Nie ma co robić afery - ani z serialu ani z powodu, że telewizja go wysłała na półkę. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 20:29 Masz niezly refleks... Informacje docieraja w blyskawicznym tempie... Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Czterej Pancerni i Pies 27.07.06, 21:34 xxx131 napisał: > > Masz niezly refleks... Informacje docieraja w blyskawicznym tempie... Może byłeś w komitecie decydującym i miałeś informacje z pierwszej ręki. Mnie telewizja już od dawna przestała interesować. Jest to jedyne medium, które prowadzi do zdebilizowania społeczeństw - w każdym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Czterej Pancerni i Pies 28.07.06, 05:12 > Może byłeś w komitecie decydującym i miałeś informacje z pierwszej ręki. Dokladnie czytalem w Wyborczej. Ale gazety zamierzam wyrzucic. Rzeczywsicie debilizuja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Czterej Pancerni i Pies IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.06, 08:10 Ja nie ignorowalbym tego problemu, jakim jest zakaz projekcji filmow, deformujacych historie, lansujacych komunizm i narodowy socjalizm. Moim zdaniem - majac na uwadze aspekt pedagogiczny - takie gnioty, jak Pancerni (przypominam, ze ich autor, Przymanowski to komunistyczny zdrajaca), Sami Swoi (reklama3XTAK-czyli zdrady stanu), Kloss(praca dla Sowietow a nie Brytyjczykow) i mnostwo innych powinny byc zakazane. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.nusz Re: Czterej Pancerni i Pies 28.07.06, 10:28 Jestem skłonny założyć się, że należysz do tej licznej grupy, która namiętnie oglądała Pancernych a teraz udaje patriotów. PS. Większość czytelników BILD Zeitung kupuje go podobno tylko ze względu na dział sportowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Czterej Pancerni i Pies IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 13:46 Te filmy sa zaprzeczeniem przyzwoitosci.Jestem za eliminacja Filmu propagujacego Czerwone Zlo. Zostalem wychowany w duchu poszanowania zdobyczy cywilizacji rzymskiej.Nie wolno bylo ogladac mi wszystkiego co bylo zwiazane z komunizmem-jesli byl pozytywnie prezentowany.Uwazam, ze to zbyt powazny temat a filmy jak Kloss i Szarik zbyt plugawe,aby je eufemizowac. Odpowiedz Link Zgłoś
jhbsk Re: Czterej Pancerni i Pies 28.07.06, 22:06 Trzeba zakazać oglądania ekranizacji Trylogii. Tam dopiero fałszowano historię. Janosika też, Polskich dróg. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norek Re: Czterej Pancerni i Pies IP: *.dip.t-dialin.net 29.07.06, 19:30 > Trzeba zakazać oglądania ekranizacji Trylogii. Tam dopiero fałszowano historię. > Janosika też, Polskich dróg. Kto da więcej? Bardzo sluszna uwaga. Janosik-to obiektywnie zlodziej.Przeciez rabowal.Ignorowal jurysdykcje.Ale komunisci oczywiscie zrobili z niego bohatera. Polskie Drogi - w negatywnym swietle przedstawiona AK Natomiast Piegus i Wojna Domowa sa filmami lagodnymi.Mozna scenariusz dopasowac do kazdego panstwa, Francji, Niemiec, USA, Kanady i tam zrealizowac. Nie ma tam w ogole propagandy komunistycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolka Re: Czterej Pancerni i Pies IP: *.crowley.pl 30.07.06, 09:35 nie łżyj, czerwone ścierwo! wojna domowa to podstepna gloryfikacja gomułkowskiego obezwładnienia narodu. spalic wszytskie kopie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
diorella Re: Czterej Pancerni i Pies 30.07.06, 18:23 UWIELBIAM Pancernych, to kultowy serial i mam nadzieję, że wkrótce znikną przeszkody:D do emitowania go:) I nie wierzę w norka, tacy ludzie po prostu nie mogą istniec, to sciema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: august UWAGA podpucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.06, 09:11 Niejaki "norek" - wielbiciel cywilizacji rzymskiej (co to takiego, nie wyjaśnia)- jest ponoć agentem "prezesa" Wildsteina, mającym za zadanie tropić nieprawomyślność na forach telewizyjnych i serialowych. Dyskutując z "norkiem" podpisujecie wyrok na filmy i seriale, które lubicie. Proponuję zupełne ignorowanie agenta... Odpowiedz Link Zgłoś
halfoat Re: Czterej Pancerni i Pies 30.07.06, 18:37 podobno stawkę i pancernych chce kupić TVN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Re: Czterej Pancerni i Pies IP: *.devs.futuro.pl 31.07.06, 11:24 No cóż Pancerni to serial mojego dzieciństwa, mam go nagranego i nawet niedawno go oglądałam. I wcale nie czuje sie komunistką czy niedouczoną ignorantką. Inteligentny człowiek, który słucha na lekcjach histori, nie będzie traktował tego serialu jako wykładnika sytuacji politycznej Polski w tamtym okresie. Odpowiedz Link Zgłoś