Dodaj do ulubionych

najgorszy odc PB

11.08.06, 22:49
tzn. najbardziej wstrzasajacy dla was? dla mnie odcinek w ktorym powiesil sie
ten mlody chlopaczek(za co on mogl siedziec?), do ktorego dobieral sie T-Bag
oraz ostatni odcinek, kiedy odlecial samolot.normalnie chcialo mi sie plakac:(
Obserwuj wątek
    • mmorawski Re: najgorszy odc PB 11.08.06, 23:23
      Dla mnie najbardziej wstrząsający był odcinek 14, kiedy szykowano Linca do
      egzekucji. Zwłaszcza jego rozmowa z synem przez telefon. Miałem wtedy gulę w
      gardle. :| Później jeszcze pożegnania z Veronicą i Michaelem. Bardzo
      emocjonalny był ten odcinek.
    • lotta79 Re: najgorszy odc PB 13.08.06, 13:42
      Jak na razie ten, w którym Ambruzziem to ścierwo T-Bag podcina żyletką gardło.
    • marok Re: najgorszy odc PB 16.08.06, 13:39
      Trzeba było przyznać, że było kilka mocnych odcinków. Na mnie chyba największe
      wrażenie zrobił jeden z pierwszych odcinków pokazujący bunt w więzieniu.
      Oglądając go nie wiedziałem jeszcze jaki poziom emocji i adrenaliny może
      dostarczyć PB i to było coś co oglądało się z zapartym tchem. Na korzyść tego
      odcinka i serialu przemawiało też zakończenia kwestii więzionego strażnika.
      Normalnie w standardowej produkcji amerykańskiego kina familijnego strażnik by
      się uratował i wszechwiedzący i nad wszystkim panujący Micheal by triumfował,
      iż ocalił niewinną osobę. "Na szczęście" T-Bag wsadził mu kosę między żebra.
      Poza tym wszystkie odcinki - poza jednym, o tym zaraz poniżej - dostarczały
      odpowiedniego poziomu emocji.
      A odpowiadając dosłownie na temat tego wątku to najgorszym odcinkiem PB w
      pierwszym sezonie był moim zdaniem odc. nr 16 pokazujący jak większość głownych
      bohaterów znalazła się w więzieniu. Pokazane to było w takim ujęciu, że tak
      naprawdę to - przynajmniej niektórzy - ci biedni chłopcy nie powinni siedzieć w
      więzieniu bo:
      - Sucre to biedna ofiara miłości i niskiego statusu ekonomicznego obywateli
      pochodzenia latynoamerykańskiego,
      - C-Note to trafił do więzienia bo się przeciwstawił metodom śledczym
      amerykańskiej armii wobec Irakijczyków, a potem walczył o godne utrzymanie
      rodziny tylko biała mniejszość w USA nie chciała mu dać żadnej pracy,
      - T-Bag (uff dobrze, że przynajmniej zamordował i zgwałcił lub zgwałcił i
      zamordował sześcioro studentów) właśnie się nawracał na drogę dobra i chciał
      normalnie żyć tylko ta jędza go wydała policji,
      - o Linconie i Micheal nie wspominam bo oni to są ofiarami spisku rządu USA,

Dobrze, że Abruzzi jest przestępcą z krwi i kości i nie ma żadnych wątpliwości,
      że powinien siedzie. Chociaż może się okazać w drugiej serii, że on okradał
      tylko potężne, bezduszne amerykańskie korporacje, a to co ukradł to przekazywał
      na wspieranie rozwoju kółka parafialnego w Toruniu.

Także według mnie szkoda, że powstał taki odcinek, bo najważniejsze było tylko
      jakimi postaciami są ci bohaterowie tu i teraz w więzieniu i że są to dosyć
      groźni przestępcy, którzy chcą ucieć. A to jak i dlaczego się znaleźli w
      więzieniu jest już mniej istotne. No ale widocznie trzeba było zrobić podział
      na tych dobrych i tych złych.

• anias29 Re: najgorszy odc PB 22.08.06, 15:39
        > - T-Bag (uff dobrze, że przynajmniej zamordował i zgwałcił lub zgwałcił i
        > zamordował sześcioro studentów) właśnie się nawracał na drogę dobra i chciał
        > normalnie żyć tylko ta jędza go wydała policji,

W którym momencie się nawracał?? Przecież się czaił na dzieciaki "jędzy", brrrr.
      • methinks Re: najgorszy odc PB 23.08.06, 13:44
        Dla mnie najgorszy byl wlasnie ten z buntem. Czy ci straznicy to jakies ciezkie
        przypadki? Przeciez kazde wiezienie ma rozpisany plan postepowania w przypadku
        buntu wiezniow i straznicy z takim stazem jak ci, ktorych ogladamy, na pewno
        znaja ten regulamin. I zaloze sie, ze jest w nim punkt dotyczacy blokowania
        automatu otwierajacego cele. W scenach buntu widac bylo wyraznie klucz "w
        stacyjce". Zamiast zamknac urzadzenie i wyjac klucz, to te matoly poprostu
        uciekly. Co za naciag.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka