Gość: ola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.07, 21:57 na co czekałam :)Nie oglądałam "Świadek koronny" ale serial jest (jak narazie) ok i jeszcze dobra muzyka. Pozdrawiam wszystkich oglądaczy odwróconych ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Odwróceni - to jest to IP: *.4web.pl 27.04.07, 12:12 popieram to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: Odwróceni - to jest to IP: 212.76.37.* 27.04.07, 20:35 właśnie oglądam, świetna obsada Odpowiedz Link Zgłoś
wrocek71 słabe słabe 27.04.07, 21:10 niestety. I widowni nie zawojowało szczególnie. Słusznie. Pitbul rządzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco To juz nie jest to IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.07, 21:12 ... siadalo, siadalo i siadlo. "Odwroceni" w odcinku 7 sie "zmagdalili" ... co jest z tym produkcjami TVN, ze maja klopoty z trzymaniem tempa. Zwolnienia ujec, snucie sie po ekranie i ci aktorzy, ktorzy prawie przysypiaja. Zadna tam obsada nie uratuje filmu, jesli rezyser nie trzyma jej w ryzach. I co z tego, ze oni sa na ekranie, jesli zasadniczo to tylko sa i czasami "sprzedaja" jakies srednio ciekawe teksty. Na poczatku wygladalo, ze to moze byc intrygujacy serial ... jesli sie rozkreci, ale z czasem coraz bardziej widac "papierowosc" postaci i nieumiejetnosc budowania odpowiedniego nastroju. Autentyzmu tez ze swieca szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: To juz nie jest to 27.04.07, 22:09 ale w koncu nie bylo powtorek ze swiadka Odpowiedz Link Zgłoś
harriet24 Re: To juz nie jest to 27.04.07, 22:19 Powtórki ze świadka były w 3-4 pierwszych odcinkach. A Forumowicze Szanowni to tylko muszą ciągle wybrzydzać i drwić? Nic Wam się nie podoba oprócz PB i Scofield'a. A mnie po dzisiejszym odcinku po prostu ścięło. Serial trzyma tempo, widać spory nakład kasy no i świetną grę aktorów. Dziś wreszcie nie było Pietruszki i tej umęczonej pani Sikorowej - dzięki temu odcinek to sama przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt_banco Re: To juz nie jest to IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.07, 22:29 Staram sie zwykle dosc mocno uzasadniac swoje opinie. Nie drwie, nie wybrzydzam tylko patrze. Scena "grzebania" w kominku przez Sikore ... jesli to mialo napiecie to chyba z bateryjki. Sztucznie generowane przez dzwiek. Scena "parkowa" ... no jak oni ladnie sobie patrzyli w oczy, no jak sie ladnie przewracali, no a jak sie ladnie Blacha zza pagorka wylanial ... no zaiste realizm pierwsza klasa. Aktorstwo ... no coz, chlopaki graja nie gangsterow, tylko "wyobrazenie 13-latka o tym, jak fajnie byc gangsterem". I moze to i byloby dobre, tylko ze ten serial mial byc ... mial byc ... w miare realnym obrazem mafii. A tak zamiast gangsterow sa grillujace chlopaki. Moze nasza polska gangsterka tak wyglada ... ale jakos nie wydaje mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: To juz nie jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 22:32 Ja jestem o 1 odcinek dalej, oglądam w necie :P dzisiaj zaczeło sie dziac więcej - skalpel nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tini Re: To juz nie jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.07, 23:22 co?skalpel nie zyje?a taki fajny z niego chlopak-no i bobrowski w tej roli (mniam),,, mnie sie ten serial bardzo podoba,muzyka jest swietna, obsada tez super.nie przewala sie chamstwo jak w pitbulu...(akurat mnie ten drugi nie podszedl) trzymam kciuki za odwroconych Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: To juz nie jest to 28.04.07, 08:53 ja nie musze i nie robie tego ;) wiele seriali mi sie podoba i nie czepiam sie szczegolow. wybacz, ze nie zauwazylam, ze do 3-4 odc byly powtorki... nie jestem przyklejona do tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: To juz nie jest to IP: *.4web.pl 28.04.07, 20:54 No własnie tak wygląda polska mafia. Jakbyscie czytali swietne reportaże wyborczej sprzed paru lat, to byście wiedzieli. albo Alfabet mafii- wiele scen z odwróconych jest na faktach tamtych reportaży.. Wiele historii jest tu na faktach. życie to nie bajka, gangsterzy też grillują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agaciaa Re: Odwróceni - to jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 15:31 Wg. mnie chodziło trochę o to by pokazać mafię w nieco innym, bardziej ludzkim świetle. Serial bardzo mi się podoba, ma rewelacyjną obsadę i wspaniałą muzykę. Porównanie postaci serialowych z prawdziwymi gangsterami - odwroceni.deser.org/article.php?id=0494&s=prawdziwi-gangsterzy-czyli-kto-jest-kim-w-serialu-odwroceni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfdfdf Re: Odwróceni - to jest to IP: *.it-net.pl 06.05.07, 18:30 mozna pokazywac gangsterów w innym swietle , tzn , ze oni tez griluja -ok ale ten ich jezyk jest tak nieprawdziwy a aktorzy sa wyraznie przeintelektualizowani jak na mafiozów po zawodówkach, (no moze ptasiek jest ok czy kowal) to razi i to strasznie , poza tym faktycznie serial siadł jesli o fabułe w zasadzie od jakiegos czasu niewiele sie dzieje w kazdym odcinku , dalo by sie to ze 2 razy zagescic Odpowiedz Link Zgłoś