Dodaj do ulubionych

Smak odgrzewanych kotletów

• keradk wlasnie ogladam i chyba wylacze 01.05.07, 20:43
      po prostu przerazajaco nudny.....takiego gniota juz dawno nie bylo
    • tosia35 Bareja ma pecha w tym roku 01.05.07, 20:46
      A nie sądziłam, że będzie coś gorszego od "Rysia".
      • tekameka Ryś przy tym szajsie to oskarowy film 01.05.07, 20:49
        • tosia35 Re: Ryś przy tym szajsie to oskarowy film 01.05.07, 20:52
          Niestety, masz rację. Szkoda tylko że zszargano nazwisko reżysera po raz
          kolejny. Czy teraz dokręcą "Zmienników" czy zrobią "Nie ma róży bez ognia II"?
          Czekam na pomysły...
          • hollowcat Teraz może Rejs II? 01.05.07, 20:58
            Skoro z Bareją im nie wyszło to się wezmą za innych reżyserów, np. Piwowarskiego. Az sie boje...
            • siuil_a_run Re: Teraz może Rejs II? 01.05.07, 21:18
              z ta drobna roznica, ze Rejs nakrecil Piwowski, a nie Piwowarski...

no chyba, ze tytul Twojego postu z zamierzenia nie mial miec nic wspolnego z
              trescia - to zwracam honor :)
            • cudaniewidy To Piwowarski też reżyserował "Rejs"? 01.05.07, 21:18
              To Piwowarski też reżyserował "Rejs"? nie widziałem, musi być wyjątkowo kultowy.
              pewnie nawet bardziej od tego co reżyserował Piwowski, Marek Piwowski.
              • hollowcat Mea culpa 01.05.07, 21:32
                Dwie literki za dużo ;)
              • burlasino Re: To Piwowarski też reżyserował "Rejs"? 02.05.07, 09:56
                Przecież człowiek nie użył słowa "rejs". A reżyser Radosław Piwowarski
                rzeczywiście istnieje i nakręcił znacznie więcej filmów niż Marek Piwowski, w
                tym bardzo udany serial telewizyjny "Jan Serce", a także kilka przebojów
                kinowych jak: "Kochankowie mojej mamy", "Marcowe migdały", "Kolejność uczuć".
                Ostatnio zaś stworzył zupełnie niezłą, telewizyjną "Stacyjkę", która - jako
                komedia - jest w ogóle nieporównywalna z chałowym pierwszym odcinkiem "Dylematu
                5".
            • Gość: krawiec6661 Re: Teraz może Rejs II? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 06:08
              Skoro te kontynuacje wszelkie są gorsze od pierwowzoru średnio 10 razy, to
              strach pomyśleć co by było gdyby się za remake wiedźmnina wzieli :-D
              • nessie-jp Re: Teraz może Rejs II? 02.05.07, 13:48
                Gość portalu: krawiec6661 napisał(a):

> Skoro te kontynuacje wszelkie są gorsze od pierwowzoru średnio 10 razy, to
                > strach pomyśleć co by było gdyby się za remake wiedźmnina wzieli :-D

Umarłam... Nie strasz ludzi takimi pomysłami! :)
    • adam81w Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 20:51
      nie przepraszam nie moge ogladam to i juz nie moge wylaczam.
      • hollowcat Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:00
        Ja wytrzymałem 25 minut i wyłączyłem. Jednym słowem - GNIOT.
    • serinius Mniej niż zero. 01.05.07, 20:53
      Normalnie żenada, kolejny podrzędny sitcom... Dalsza ocena nie ma sensu, bo
      strach napisać, jakie mi się określenia i epitety cisną na usta...
    • jacekkrol1 Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 20:59
      Próbowałem to obejrzeć.
      Wytrzymałem tylko 10 minut. Jedno słowo przychodzi mi na myśl.
      GÓWNO, GÓWNO, GÓWNO,
    • lukaszszsz1 wstydze się jak to oglądam 01.05.07, 20:59
      Właśnie to oglądam.
      Nie rozumiem o co chodzi.
      Czuję irytację i zażenowanie.
      Jak tacy aktorzy mogli się zgodzić zagrać w czymś takim.
      Tu nie ma cienia cienia myśli.
      Myślę sobie o reżyserze, scenarzyście - przecież gdyby oni byli szanującymi
      artystami powinni zrobić wszystko, żeby tego czegoś nie dopuścić do emisji bo to
      jest dowód rzeczowy braku jakiegokolwiek talentu.
      W każdym kraju na zachodzie, ktoś, kto podbisałby się pod czymś takim, byłby
      skończony.
      No widać nie w Polsce.
      Jaki smutny, bezgustny kraj to sie zrobił.
      PRL to przy obecnym poziomie kultury i ironii w Polsce intelektualne i duchowe
      ELDORADO.
      ufff
    • dona.a Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:02
      mam tylko nadzieję, że "na życzenie publiczności" nie dokręcą kolejnych 10
      odcinków
    • bbsbb jedno słowo! 01.05.07, 21:05
      dno...
    • lasica_w_podskokach Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:06
      czegoś tak beznadziejnego i nudnego już dawno nie widziałam, proszę zdjąć to
      coś z anteny
      • konread Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:15
        Niestety podzielam zdanie przedmówcy:((((
    • patman Pan recenzent się myli 01.05.07, 21:14
      Po 15 minutach oglądania stwierdzam, że recenzent zbyt łagodnie potraktował ten serial. To jest kompletne dno - wygląda jak migawki z Big Brothera. Totalna amatorszczyzna, włączając w to aktorów, których nazwiska sugerowałyby wyższy poziom. "Kiepscy" to arcydzieło przy tym gniocie.
    • berloo Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:16
      Nędza, nędza i jeszcze raz nędza! Głupie, tanie, nieśmieszne. Mam nadzieję, że zmienią godziny emisji na środek nocy, a po pokazaniu wszystkich odcinków odłożą na najniższą półkę w najgłębszej piwnicy i zapomną o kręceniu kolejnych serii.
    • rita75 Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:20
      ten szit nie mial scenariusza- spedzili aktorow
      i kazali im improwizowac
      • forresty Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:26
        niech ten Warchoł nie wychodzi lepiej przez miesiac na ulicę razem ze swoimi
        trzema mózgami od scenariusza. Takiej kiły i mogiły nie ogladałem dawno. Co to
        miało wspólnego z dawnymi alternatywami oprócz aktorów? O co w tym chodziło? O
        czym był ten serial? zero, żenada, badziew i co najgorsze ciśnie mi się na usta.
        Taką porute z mojego ulubionego serialu zrobić..... Po prostu syf i nic więcej.
        może ja nawet napisałbym ciekawszy scenariusz nawet.
        Ciekaw jestem co skłoniło aktorów do udziału w takim pozal sie boże gniocie.
        Szczerze mówiąc całośc wyszła gorzej od Bulionerów, Plebanii, badziwiaków i
        reszty tego kręconego z marszu badziewia. Wywalić przez okno i nigdy reszty nie
        pokazywać. Ocena dyskwalifikująca.
        • markus.we.wlasnej.osobie Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 22:20
          Reżyserem "Bulionerów" był właśnie Warchoł, który ma na swoim koncie jeszcze
          takie knoty jak "Dziki" czy "Z pianką czy bez".
          • Gość: obe Re: Smak odgrzewanych kotletów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 03:32
            Dziki ??? to ten film z Lindą,pisany na kacu i rażący grepsami z knajpy ?
    • supernatural_anaesthetist dramat w 3 aktach!!! 01.05.07, 21:24
      W 3 minucie tego badziewia powinna sie pokazac plansza PRZEPRASZAMY ZA USTERKI
      i pozostaly czas powinni wypelnic reklamami. Tego sie nie dalo ogladac! Sam
      bylem bliski rytualnego harakiri...
    • kolodziejo Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:24
      Racja, lipa :D
    • piotrek.er Uff, to była męka... 01.05.07, 21:25
      Czy w ogóle był jakiś scenariusz do tego filmu, bo wygląda to na amatorski film.
      • forresty Re: Uff, to była męka... 01.05.07, 21:32
        scenariusz pisało ponoć trzech ludzi. Zaiste wymyślili historię na miarę kina
        stulecia. po porstu bomba. jakby nie mecz to chyba wywaliłbym tv za okno. niech
        zrobią jeszcze kontynuację 4 pancernych to wo gól eprzestanę płacić abonament bo
        to coś co obejrałem przed chwilą skutecznie mnie do tego przxekonało.
        "Hej sokoły" pod koniec było żałosną kwintesencją nie współczesnej
        rzeczywistosci a współczesnej produkcji marki TVP
        • henryczek-czewa Re: Uff, to była męka... 01.05.07, 21:37
          rzadko sie zdarza obserwować taką zgodność opinii na forum:)

najbardziej mnie zastanawia dlaczego ci dobrzy niby aktorzy zgodzili sie w tym wystąpić? tak krucho u nich z kasą?

kto obejrzał ten shit, powinien żądać o tvp odszkodowania za stracony czas i poczucie zażenowania
        • lukaszszsz1 w szoku jestem 01.05.07, 21:41
          ja tak sobie myślę, ze wyprodukowanie i pokazanie tego czegoś to jak jakieś
          pranie publicznych pieniędzy - no bo przecież nawet kiepskim filmem tego nie
          mozna nazwać, przecież weselne vhs'y miewały cos na kształt fabuly. Była jakas
          kasa do wyciagniecia - załapał sie jakiś Warchoł. Problem w tym, ze nawet szmiry
          mu sie nie udało zrobic. To jest ponizej szmiry. to jest jak postawic kamere i
          czekac i nagrywac co przejdzie.

Ja chyba czegos takiego jeszcze nie widzialem. Ciagle w szoku jestem.
    • mdzj Alternatywa - dylemat - pewność. 01.05.07, 21:39
      Dwie godziny temu miałem ALTERNATYWĘ:
      Oglądać? Nie oglądać?

Godzinę temu miałem DYLEMAT:
      Oglądać dalej? Czy dać sobie spokój?

Teraz mam PEWNOŚĆ:
      Za bardzo szanuję swój czas i dobrą opinię o niektórych aktorach
      żeby je stracić na skutek oglądania tej 'produkcji'.
      :(
    • p.kucz Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:40
      Mam nadzieje, ze to mi sie tylko snilo!!! Nie........NIE........To nie moze byc
      prawda. Tak zniszczyc kultowy serial:(:(
    • tempak1 Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:40
      niestety ale macie KU..A mega rację!! Jestem załamany, wysiedziałem przed
      telewizornią doostatniego ujęcia i się zżygałem. Nie tylko Warchoł i
      scenarzyści ale także buc który dał na to państwowe pieniądze, powinni stanąć
      przed sądem. Dla mnie wszyscy zasłużyli na dożywocie bez prawa łaski, dno dna
      jest określeniem łągodnym wręcz brzmi w tym miejscu jak delikatne ruganie
      dwuletniego dziecka. Faktycznie lepiej niech wszyscy ci wielcy tfuurcy
      (włącznie z aktorami) nie wychodzą z domów bo powinno się ich ukamienować.
      • henryczek-czewa Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:45
        dokładnie

a jak jeszcze sie ogląda te radośnie zapowiadane zwiastuny...czy tv ma nas wszystkich za kretynów? matko, komu to gowno sie moglo spodobac, chyba 10 latkom ktorzy nie lapia jeszcze alternatyw4
        • tosia35 czekam na badania OBOP 01.05.07, 21:49
          Ciekawa jestem jakie będą opinie o serialu na podstawie badań przypadkowo
          wybranych domostw. Czy 89% uzna serial za "całkiem dobry" a tylko 4% za
          "stosunkowo niezły" przy czym pozostali ankietowani wstrzymają się od opinii?
    • lukaszszsz1 dylematu5 - Kultowy Inaczej 01.05.07, 21:48
      mam pomysl - ten szicik moze wejsć do historii polskiego kina jako cos
      absolutnie doskonale gó..anego. Szukam dla niego jekiejś perspektywy i
      kontekstu bo nie widziałem tak słabej rzeczy jeszcze.
      • tekameka filmy dzielimy na: (doszedł 1 stopień) 01.05.07, 22:02
        arcydzieła, wybitne, świetne, bardzo dobre, dobre, średnie, złe, bardzo złe, badziewiaste, beznadziejne gnioty i "dylematu 5"
        • lukaszszsz1 Re: filmy dzielimy na: (doszedł 1 stopień) 01.05.07, 22:17
          bardzo mi sie twój podział podoba

czujemy podobnie

dylematu 5 to film ( tu sie zastanowiłem czy tego słowa uzyć - ale tak, gdyby
          nie takie szajse toby człowiek nie wiedział, że film potrafi być też piekny)
          jedyny w swoim rodzaju.

tylko dlaczego za naszą kasę?
          dlaczego ta telewizja nazywa sie publiczna?
          to nie jest moja telewizja.

a dylematu5 na trwale wejdzie do naszej kultury
          ozywi nadwątlona ostanio dyskusję o stanie polskiego kina - bo jest perłą.
          perlowym swietlanym przykladowym bezprecedensowym absolutnym dnem dna. nie
          wyobazam sobie na razie ze mozna cos bardziej spieprzyc. ale ci TWURCY tyle
          potrafia. szkoda szkoda szkoda

• Gość: gronostaj Re: filmy dzielimy na: (doszedł 1 stopień) IP: *.smgr.pl 02.05.07, 14:21
            > wyobazam sobie na razie ze mozna cos bardziej spieprzyc. ale ci TWURCY tyle
            > potrafia. szkoda szkoda szkoda

Bardziej pasuje TFURCY ;)
    • lukaszszsz1 PRL-alternatywy4, IVerpe-dylematu5 01.05.07, 21:51
      Jaka czwarta erpe taka jej kinematografija
    • tomek.sawyer Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 21:52
      łoooo jezu!!!!
      co to było????
      tragedia, żenada, gniot ...
      nie chcę używać brzydkich słów, więc wzsyłam posta
      • jankowodnik1 Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 22:01
        siedzę i dalej nie mogę wyjść z szoku. Tak zeszmacić jeden z najbliższych mi
        seriali. Zero wyczucia, zero szacunku dla klimatu tamtego serialu....
        KOSZMAAAAAAAAARRRRR. Ukraińskie dziwki, jacyś jeb... strażacy, Osama.... Humor
        na poziomie żenującym. Nie wiem czy komisja rewizyjna nie powinna zając się tym
        serialem bo ktos tu najwyraźniej wyciągnął tvp jakąs kasę za taki badziew ze
        serce się kraje.
        Czuję się tak jakby ktoś mi przełożył Dziady Swinarskiego na wersję rap albo
        nadwiślański hip-hop. Mówiąc krótko - odarł to z wszelkiego kontekstu i patyny.
        Warchoł - jeb..nij ty się w ten pusty czerep razem z twoimi macherami od
        scenariusza.
        "nigdy już więcej nie siadziesz za kierownik" Warchoł!!!
        • sikor_ka Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 22:05
          Jankowodnik 100% masz rację toz to qu..ska żenada była.
        • lukaszszsz1 czuję tak samo 01.05.07, 22:22
          rzadko "postuje". Właściwie nigdy. Ale po tym szajsie, po tym przychylnym i w
          sumie poblazliwym artykule w wyborczej, czuje jakies wzburzenie.

wiesz co ja mysle ze to wzburzenie u nas wynika z tego, ze ci decydenci juz
          nawet nie udaja ze maja nas za idiotow. dowodem to cos. trzeba kompletnie nie
          szanowac ludzi, zeby to puscic na wizji kiedy wszyscy wiedza ze to naszą kase.

• Gość: El Moherro Re: czuję tak samo IP: *.gdynia.mm.pl 02.05.07, 07:21
            Z dobrze poinformowanych źródeł wiem, że będą kolejne odcinki. Premier się
            ślinił, gdy patrzył w ekran, a ..ik dostał kociego orgazmu.
    • tekameka "aktorze" jeśli choć raz zagrałeś w serialu, już 01.05.07, 22:10
      po tobie. Jako artysta jestes martwy, czego przykładem jest gó.. nadane dzisiaj wieczorem, pt "Dylematu 5"
    • mock Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 22:12
      Koszamrny serial. Nawet gdyby to nie była kontynuacja to nie zdobyłby widzów,
      tak jest zły. Kręcony po amatorsku i bez scenariusza, hańba dla wszystkch jego
      twórców.
    • dudala76 Rezyserzy tej chaly moga brac sie za Hamleta 2 01.05.07, 22:13
      Byle trzymali sie z dala od remakow polskich hiciorow. Remake Misia zepsuty,
      Alternatywy 4 tez. Teraz czas na REJS, Lipiarze !
    • porewit Re: Smak odgrzewanych kotletów 01.05.07, 22:20
      Nie liczyłem na wiele ale to co zobaczyłem to jedna wielka tragedia. Taki
      scenariusz mógł wymyślić tylko jakiś pie..ny półmózg. Duch Barei będzie tych
      "twórców" straszył po nocach do końca życia. Może obejrzenie "Nie ma róży bez
      ognia" pozwoli mi się otrząsnąć z tego niesmaku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka