Dodaj do ulubionych

1x16 Brother's Keeper

05.05.07, 23:41
Już jutro :-)
Odcinek z reminiscencjami. Potrzebny czy nie?
Obserwuj wątek
    • luczijka Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 00:28
      magda.evie.zoe napisała:

> Już jutro :-)
      > Odcinek z reminiscencjami. Potrzebny czy nie?

Ja tam lubię ten odcinek (nie tak jak inne, ale zawsze ;D). I uważam, że był
      potrzebny, bo dowiedzieliśmy się kilku ważnych rzeczy o bohaterach dramatu np. o
      Sarci :D
      • moonflower2 Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 10:53
        luczijka napisała
        > Ja tam lubię ten odcinek (nie tak jak inne, ale zawsze ;D). I uważam, że był
        > potrzebny, bo dowiedzieliśmy się kilku ważnych rzeczy o bohaterach dramatu
        np.
        > o
        > Sarci :D
        Osobiście wolałbym, żeby informacje dotyczące biografii naszych ulubionych
        bohaterów były umiejętnie wkomponowane we wszystkie odcinki pierwszej serii czy
        nawer drugiej serii.
        Ale oczywiście bardzo się cieszyłem, że producenci PB w ogóle zdecydowali się
        na podanie tych informacji biograficznych nawet an block np. Sary., które
        tworzyły konstrukcje psychologiczną bohaterów i pozwalały zrozumieć ich
        zachowanie.. To był swietny pomysł. Choć z drugiej strony uczynoniono to dosyć
        sztampowo np. motyw molestowania seksualnego w dzieciństwie T-Baga - czy
        znęcanie się na młodym Scofildem przez ojca..
        • szmegesz Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 11:26
          Też uważam,że potrzebny był ten odcinek.Wyjaśniły się przyczyny znalezienia się
          w FR niektórych.Rozczulił Sucre kradzieżami tylko określonych kwot dla ukochanej
          (cukierkowate, ale miłe.Lekko zaskoczyła trochę przeszłość Sary.Są też moje
          ulubione sceny z Wentem: tete a tete z Veronicą i przygotowanie do napadu na
          bank-boskie spojrzenia na V. i wyraz twarzy przy zawiązywaniu
          krawata:pomieszanie strachu z determinacją.
          • rodzynia Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 11:42
            Albo kto by pomyślał, że C-Note trafił do więzienia w taki sposób...
            • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 13:46
              rodzynia napisała:

> Albo kto by pomyślał, że C-Note trafił do więzienia w taki sposób...

to fakt - szok na miarę Sucre. Mnie to wybielanie trochę razi, ale w końcu to
              jeden w głównych motywów PB, że każdy może nagle znaleźć się w więzieniu nie ze
              swojej winy (bla bla bla).
              Nic dziwnego, skoro taki np. Brett Ratner siedział swego czasu (tak
              przynajmniej mi się wydawało, że słyszałam w jego komentarzu do Pilota, ale był
              tak nudny, że nie mogę się zmusić by przesłuchać go jeszcze raz). W więzieniu
              był też Stacy Keach - i ciekawe kto jeszcze z ekipy PB?
              Ciekawe dlaczego w tym odcinku nie uwzględnili Patoshika i T-Baga ;-)))
              • luczijka Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 14:42
                magda.evie.zoe napisała:
                > Ciekawe dlaczego w tym odcinku nie uwzględnili Patoshika i T-Baga ;-)))

Przecież Teddy był :DDD Odwiedzał panią Hollander i jej dzieci...
                • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 15:02
                  Jezu, racja! - najwyraźniej muszę sobie odświeżyć pamięć (no, jeszcze tylko 5h).
        • luczijka Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 14:45
          moonflower2 napisał:
          czy
          > znęcanie się na młodym Scofildem przez ojca..

To nie ojciec znęcał się nad Michaelem, tylko jakiś daleki krewny lub całkiem
          obcy facet (nie pamiętam dokładnie). Natomiast ojciec wyratował Scofielda z tej
          sytuacji zabijając oprawcę.
          • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 15:02
            luczijka napisała:

> moonflower2 napisał:
            > czy
            > > znęcanie się na młodym Scofildem przez ojca..
            >
            > To nie ojciec znęcał się nad Michaelem, tylko jakiś daleki krewny lub całkiem
            > obcy facet (nie pamiętam dokładnie). Natomiast ojciec wyratował Scofielda z
            tej
            > sytuacji zabijając oprawcę.

to był chyba "ojciec" z rodziny zastępczej - czyli opiekun prawny???
            • namni Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 18:15
              Mam straszne pytanie do Was...

Macie może torrenta do tego odcinka? Właśnie przeczytałam ospis w gazecie do
              tego odcinka i uświadmoniłam sobie że go nie oglądałam!!!!! Chlip :(.Widocznie
              osoba, która nagrywała mi pierwszy sezon pomineła jeden odcinek...Wiem, że za
              chwilkę będę mogła go obejrzeć na Polsacie ale brak mi tej miłej świadomości.
              ze w każdej chwili mogę go obejrzeć jeszcze raz :). Próbowałam sama coś
              odszukać ale jakoś mi nie idzie... Dziękuję :*
              Cudowne uczucie że czeka mnie jeszcze jeden odcinek do obejrzenia :))))
              • rodzynia Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 19:23
                gorsza wersja (szybsze ściąganie ;)
                torrentspy.com//torrent/659748/Prison_Break_1x16_XviD_asd_EnglishV_NapisyPL

wersja normalna :)
                www.bushtorrent.com/torrent.php?id=369196
                • milka323 Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 21:03
                  noo.ciekawych rzeczy sie mozna bylo dowiedziec.
                  sucre uroczy czlowiek a ten jego kuzyn to niezly judasz.
                  c-note no nie spodziewalam sie ze on w sumie byl w porzadku.
                  teos.nieładnie, nieładnie ;DDD.
                  ale smiac mi sie chcialo z tej babki co opluła szybe.eech. ;DDD.
                  braciszek carolinki. no wiedzialam ze cos bedzie o tych jego zebach ;DD.
                  • moonflower2 Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 21:17
                    No i obejrzałem Brother's Keeper'a ponownie. I szczerze powiedziawszy z
                    niekłamaną przyjemnością. O ile kiedy oglądałem ten odcinek serii po raz
                    pierwszy wyadał mi się nieco nużący (na tle pozostałych odcinków) to teraz
                    przykuł mnie do ekranu i co więcej nawet zainteresował -o dziwo moją mamę!. hi
                    hi -nie sądze, że na dłużej ale fakt należy podkreślić. I czy ktoś zwrócił
                    uwagę z jaką "gracją" i "wdziekiem" Bellick próbuje nawiązać nieco bliższe
                    relacje z Sarcią w czasie spotkań AA...hi hi super. Ależ on działa na kobiety
                    jak nie przymierzając Casanova... hi hi
    • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 06.05.07, 21:58
      coś strasznego. w czasie projekcji była u mnie teściowa, więc oglądałam sam
      obraz bez dźwięku (ale nie miałam na tyle manier, żeby w ogóle wyłączyć
      telewizor :-)))).
      Powiem Wam, że w tej wersji najlepsze wrażenie na mnie zrobił T-Bag. W scenie w
      więzieniu, gdy odwiedza go pani Hollander, jego mimika jest po prostu
      niezrównana. Kiedy oglądałam ten odcinek pierwszy raz, cały czas myślałam, że T-
      Bag był manipulatorem, który chciał tylko niecnie wykorzystać rodzinę pani H.
      Dziś wrażenia były zupełnie inne, być może z perspektywy drugiego sezonu?

Poza tym pijana scena między Michaelem a Veroniką jak zwykle przyprawiła mnie o
      rumieńce (przy teściowej!!).

Zaraz obejrzę sobie ten odcinek jeszcze raz, tym razem z wszystkimi efektami.
    • ice_ice Co powiedział T-Bag? 07.05.07, 08:43
      Zadzwonił telefon i nie dowiedziałam się, co też powiedział T-Bag swojej ex-Pani
      i czemu ona tak charknęła na szybę?

I o czym pani wiceprezydent rozmawiała z tym gościem? mniemam, że słynnym
      'zabitym' bratem.

Pomocy:)
      • moonflower2 Re: Co powiedział T-Bag? 07.05.07, 09:23
        ice_ice napisała:
        Pomocy:)
        No cóz T-Bag pochwalił się dobrą pamięcią a ściśle rzecz ujmująć tym, że
        pamięta gdzie mieszka P. Holland i jej dzieci i że kiedyś opuści więzienie(kto
        by pomyślał, że tak szybko..hi hi) co w kontekście jego biografii a i
        zachowania P. Holland (wydanie T-Baga) zabrzmiało jak groźba. Nie dziwi więć
        reakcja P. Holland.
    • mmorawski Re: 1x16 Brother's Keeper 12.05.07, 15:14
      Bardzo lubię ten odcinek, bo dużo wyjaśnia i pozwala spojrzeć na motywacje
      poszczególnych bohaterów w szerszej perspektywie. :)

Z niewspomnianych jeszcze przez Was kwestii - dowiedzieliśmy się dla kogo
      Carolinka robiła koktajle warzywne. :P
      • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 12.05.07, 16:40
        BTW, witaj z powrotem Założycielu!
        • luczijka Re: 1x16 Brother's Keeper 12.05.07, 19:26
          magda.evie.zoe napisała:

> BTW, witaj z powrotem Założycielu!

No właśnie, witaj ponownie Ojczulku <lol>.
    • magda.evie.zoe Re: 1x16 Brother's Keeper 12.05.07, 16:22
      z komentarzy do tego odcinka na DVD - wiecie, że ten gruby kuzyn Sucre tak
      naprawdę nie był taki gruby? Założyli na niego taki specjalny kostium, bo w
      scenariuszu miało być, że się nie zmieści w jakimś przejściu w trakcie ucieczki
      i będzie musiał się ostro odchudzać. Ale ten motyw wypadł ze scenariusza a
      facet do końca się musiał męczyć w kostiumie grubasa :-)))

• cocolatka Re: 1x16 Brother's Keeper 12.05.07, 18:58
        No prosze.O tym to nie wiedziałam.Ile to człowiek może się tu dowiedzieć :)
      • luczijka <Hihihi> dobre!!! 12.05.07, 19:25

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka