Dodaj do ulubionych

Grey's Anatomy Season Finale

IP: *.aster.pl 18.05.07, 10:43
Czy już ktoś widział całość?
Jak się kończy?
Addison oglądałaś już?
Z czym nas zostawiają do jesieni?
Promo w sumie nic konkretnego nie podpowiadało.
www.1dawg.com/video?m=4hvyqwl0ups3
Obserwuj wątek
    • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 11:18
      Z niczym nas nie zostawiają! Sucks! I hate Shonda! Hate Hate! Dobrze, że
      przynajmniej Addison była, bo bez niej season finale nie miałby sensu! Było za
      mało Marka(on był the best best man ever:D)! Niech on lepiej też do LA
      wyemigruje, bo się w Seattle zmarnuje. Do Avy(Rebbeca Pope) przyjechał mąż i
      zabrał ją do domu. Derk powiedział Mer, że dziewczynę poznał. Mer stwierdziła,
      że jak chce to może ją opuścić. Na to Derek, że ja kocha, chce z nią być i co z
      ich przyszłością. Na to Mer nie wiem co powiedzieć, idiotka głupia! Thank God
      nie jestem fanką Mer&Der. Adele dziecko straciła, które btw bylo Richarda. Rich
      chciał Dereka szefem zrobić, ale ten się wreszcie na coś zdecydował i odmówił.
      Fajna rozmowa Addison z Alexem. Mama took my eyebrows - zajebiste :D Burke and
      Cristina ostatecznie ślubu nie wzięli and guess what! To Burke zrezygnował!
      Cham sie wyprowadził bez słowa! W tej scenie ostatniej z Cristiną było mi jej
      żal cholernie! Georgie nie zdał exama. Reszta zdała. Callie została szefem
      rezydentów! Bailey nie jest już tą Bailey, którą znamy! Przybyła banda
      niedorobionych nowych stażystów, na George'a w szatni trafili! A wśród nich
      kto...? Lexie Grey! To już było wiadomo od tygodni przynajmniej, więc Shonda
      nas nie zaskoczyła. That's it! Kind of screwed up!

No fani Mer&Der znowu mają problem, bo muszą czekać. Chociaż Mer ogłaszając
      koniec miprezy, jakby coś zasugerowała. Aaaa... Izzie powiedziała Georgie'emu
      że go kocha. Ale on na szczęście nic nie odpowiedział.

Życzę miłego oglądania :D
      • galaxian1 Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 11:42
        addison napisała:

> No fani Mer&Der znowu mają problem, bo muszą czekać.

Niech oni sie wk oncu rozstana raz a dobrze, a nie zawsdze to robia na koniec
        sezonu. Robi sie z tego odgrzewany kotlet. I tak jak kiedys milo bylo, kiedy
        byli razem - to teraz jestem ich zdecydowanym przeciwnikiem, bo juz mnie
        wkurzaja.
      • migotka24 Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 12:20
        gdzie znaleźliście odcinek 25??
        Pomocy :))
        Dzięki!
      • Gość: kika1982 Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: 80.50.181.* 18.05.07, 15:00
        Wszystkiego się spodziewałam, ale nie tego że to Burk ucieknie. Stawiałam na
        Christinę. Ponieważ od kilku idcinków nie miałam czasu oglądac, czy podano
        powód ucieczki Burka? Czy może coś wywnioskowaliście (ci co oglądali).
        • Gość: lili Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: 80.72.195.* 18.05.07, 15:04
          czy jest 2x25 na torrentach?
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 18.05.07, 11:29
      Dzięki Addison. Ch_o_l_e_r_a, marnie to wygląda.
      Napiszcie gdzie będziecie szukać polskich napisów,
      skoro tyle stron się zamknęło lub zeszło do podziemia.
      • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 11:39
        Nie... no jakieś tam nieliczne momenty było fajne. Wszystkie z Addison
        związane :D Jak Critsina panikowała, bo się jej przysięga z ręki zmazała. Jak
        Callie pisała na ręce Cristiny przysięgę. Ale totakie pojedyncze. Obraz ogólny
        pozostawia niedosyt!
      • amikina Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 11:40
        Nawet jeśli ktoś tłumaczy GA to napisy i tak nie będą wcześniej niż koło soboty/niedzieli. Do tego czasu nie ma sensu ich raczej szukać.

di.com.pl/news/16535,Policja_pl_nie_dziala_-_odwet_za_napisy_org_%5bAKTUALIZACJA%5d.html
    • pol_lop Re: Grey's Anatomy Season Finale 18.05.07, 11:50
      ja jush mam odcinek... ale z angielskim często gęsto jestem na bakier więc jeśli ktoś z was będzie posiadał napisy do odcinka 3x24 wersja xor proszę o przesłanie
      kamzik@o2.pl
      • Gość: Megan Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: 195.117.255.* 18.05.07, 12:24
        Ale przecież ten odcinak ostatni 3x25 to Didn't we almost have it all. Skoro
        odcinek będize do ściągnięcia dzisiaj to skąd napisy , napisów nie ma i może
        nie będzie :(
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 18.05.07, 15:32
      Dla tych którzy nie mogą się doczekać na całość:
      www.youtube.com/watch?v=1mY6TyzU-44&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Eyoutube%2Ecom%2FZahngott
      To scena z odcinka 3.25 gdzie Derek mówi Meredith
      that she is the love of his life.
      Mam nadzieję że oni będą razem in season 4.
    • galaxian1 nuked ? 18.05.07, 22:46
      Czy to prawda, ze w odcinku brak dzwieku od 32 minuty ?
      • amikina Re: nuked ? 19.05.07, 09:48
        W mojej wersji (Greys.Anatomy.S03E25.REPACK.HDTV.XViD-Caph) z dźwiękiem nie było żadnych problemów.
    • Gość: levy dla addison IP: *.aster.pl 19.05.07, 07:03
      Trochę to długie, może już czytałaś. A więc Mark zostaje na 4 sezon w GA.
      Addison jednak w LA. Private Practice (Wednesday nights at 9 pm)
      Shonda Rhimes on Burning Down The House...
      Original airdate: 5/17/07
      So the third season began with Meredith helping Izzie remove her prom dress and
      ended with Meredith helping Cristina get out of her wedding gown. I don’t know
      if you’ve noticed but…I like a little symmetry.
      This season was important to me. It wasn’t as light as Season Two and for good
      reason – our characters were in a darker place. I needed to put Meredith’s
      mother to rest, Izzie’s grief to rest, and the race for Chief to rest. George
      needed to grow up on a monumental level and then come full circle to where he
      was when we first met him in the pilot. Meredith had to finally try to face the
      fact that she’s damaged when it comes to relationships. I wanted to put Bailey
      on the path of questioning her standing as The Chosen One. Both Burke and
      Derek needed to hit a relationship wall, each in their own ways. And then
      there’s Cristina…
      Oh, the Cristina of it all. What this season is about most of all – for all of
      our women – is the idea of “having it all” is a myth. And that was true for
      Cristina more than anyone. Slowly, over the course of the season, we’ve watched
      as hard-nosed Yang sliced off little pieces of herself to accommodate Burke.
      From helping Burke hide his tremor to Colin Marlowe telling her she’s not the
      woman he knew to prepping for the wedding, she slowly morphs from kickass
      surgeon-girl into a woman we don’t quite recognize in that wedding dress with
      penciled eyebrows. I wanted you to have the feeling in the finale that she’s
      become this painted doll – beautiful, everyone’s fantasy bride, but a painted
      doll all the same. No longer our Cristina. There’s that wonderful moment where
      she begs Bailey to let her cut because a part of her knows she’s becoming
      someone she doesn’t recognize. And then, just as she’s lost almost all of
      herself standing there in that gown ready to walk down the aisle, Burke is
      telling her that he can’t marry her. Because even Burke realizes that this
      Cristina is not his Cristina. It’s devastating. I hope you noticed that in
      the beginning of the episode Cristina talks about a heart as a purely anatomical
      thing (“it pumps blood”) and then Burke’s vows are all about the heart as an
      emotional thing (“I promise to lay my heart in the palm of your hands”) and it’s
      so sad to realize that they have completely opposing views of the world. I
      feel for Burke and you should too because he knows that, in a way, by leading,
      pushing, cajoling her down this path to being together, he’s done this to her –
      he’s changed her. That the only way to save her from disappearing completely is
      to set her free. And then in that wonderfully painful moment (how much do we
      love Sandra Oh and her incredible talent?) in the apartment, Cristina turns to
      Meredith and says “He’s gone. I’m free. Damn it.” And it’s so nuanced and so
      layered and so tragic because she’s relieved and terrified and heartbroken and
      suffocated all at once. Watching her journey back from this is going to be
      amazing next season.
      George and Izzie and Callie: you all have your opinions, very strong opinions,
      on how you feel about this love triangle. I’m glad – strong opinions mean you
      care what happens. In the finale, Izzie’s declaring herself and Callie’s
      fighting for her rightful territory. That moment when Callie casually lets
      Izzie know that she’s not only been named Izzie’s boss but that she and George
      are trying to have a baby is very interesting. Callie’s saying “don’t mess with
      me” in the only way she knows how. About the baby thing – for the record, I am
      very strongly against anyone trying to have a baby to save a relationship. It’s
      crazy because it never works and I highly recommend you don’t do it. Plus it
      goes against every feminist bone in my body. But it is also human to delude
      yourself into believing that you’re not having a baby to save your relationship,
      that instead having a baby is a way of taking your relationship to the next
      level. And Callie gives that great speech about her hormones and her body.
      I’ve been there and I know that it is real, this sudden baby rush that happens
      and, if you are firmly into your career, it freaks you out. Callie’s just being
      as honest as she knows how to be with George. Because she can’t bring up Izzie
      again – not when the last time she brought it up, George called Izzie a
      supermodel thereby suggesting that Callie was, well…not.
      George is interesting is this episode. Did you notice that after he looks at
      his test scores, his entire demeanor changes? How he’s vulnerable in a way that
      we haven’t seen in a long time? My favorite moments for him are in that scene
      with Bailey where he says he can’t repeat his intern year over again. He just
      can’t. And then when that girl in the locker room (Lexie Grey! Lexie Grey!)
      asks if he has any advice, he says simply “No.” I love that. Because he
      doesn’t have any answers. He thought he did and then he fails his intern exam
      and Izzie has to go and tell him she’s in love with him. He has no idea what
      the future holds. His whole future is one big question.
      Alex and Ava. My heart beats for them. How amazing was Ava in those scenes?
      And Alex…I’ve said before that Alex is Meredith’s mirror and I’m saying it
      again. He’s too screwed up to give Ava a reason to stay because he doesn’t
      think he’s good enough. And it’s no coincidence that this scene comes right
      before the MerDer scene where Derek is asking her, all pained and raw, to put
      him out of his misery and Meredith is WAY too screwed up to give him an answer.
      They’re damaged people, Alex and Meredith.
      What I love is that for Meredith, Cristina getting married has become this
      incredibly important thing – this sign – that maybe she and Derek can make it
      through. That she can be healthy enough to let herself have this, have him.
      She keeps saying to Cristina “you can do this” and she needs it to be true. She
      needs it desperately. Meredith, the girl with no family model for how a
      relationship works, looks to her best friend. So when Burke shuts the whole
      thing down, Meredith is almost as devastated as Cristina. She does that long
      walk down the aisle, gets up in front of the wedding guests and tells them it’s
      over. And she doesn’t just mean the wedding. She means everything she hoped
      could be true. She means the fairy tale. She means the MerDer of it all. It’s
      over. It’s so over. Because she no longer believes.
      Bailey’s got a lot to contend with next year. She thought she was going to be
      Chief Resident – she really believed it. After all, the Chief spent the season
      practically anointing her with Chief Resident oil. But he also spent the season
      warning her. Because from his own life, he knows what it is to get so caught up
      in a job that you neglect your family. And he wouldn’t wish that on anyone.
      That is a lesson Bailey’s not ready to learn – the fact that there may be a
      choice between family and career isn’t something this generation of women has
      been raised to believe. It’s not something I’m ready to believe. But, like I
      said, what the women start to see this season is that maybe they may not
      necessarily be able to have it all.
      • addison Re: dla addison 19.05.07, 13:12
        czytałam, czytałam. To jest writer's blog. Eric Dane ma kontrakt na 13 albo 14
        (nie pamiętam dokładnie) odcinków kolejnego sezonu. Ludzie z forum też czytali.
        Albo tej Shondzie się pomysły skończyły, albo po porostu chce położyć serial.

"Last but not least are Addison and Mark. We don’t see a lot of them in this
        episode. And for good reason. Their stories were done, finished, earlier.
        For Addison, there’s a brand new future ahead over at Private Practice
        (Wednesday nights at 9 pm!). For Mark, he starts fresh over at Grey’s next
        year. Without Addison. He’ll get to stand on his own and I think you’ll enjoy
        seeing it."
        No nie wiem czy oni skończyli tak definitywnie ze sobą... Poza tym jeśli
        wykopią Addison bez pożegnania, to serial będzie miał u mnie następnego dużego
        minusa!
        Podsumowując, ten sezon nie był rewelacyjny niestety. Na forum z mojej sygn
        można przeczytać, czego najbardziej się obawiamy w przyszłości GA ;p
        Zapraszam :D
        • laminja Re: dla addison 21.05.07, 23:55
          czytałam, że będzie kręcony drugi - bliźniaczy serial o życiu Addison w LA
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 19.05.07, 23:34
      Addison czy ten aktor Isaiah Washington, który grał Prestona Burka, musiał
      odejść z powodu kłótni jaką zrobił na planie? Normalnie serial jest kręcony w LA
      ale plenery do jednego odcinka zrobili w okolicach Seattle i podobno tam to się
      stało. Tutaj o tym mówią, w The Oprah Winfrey Show.
      www.1dawg.com/video?m=ynz8sgonj4o6
      W innej części tego programu Washington zapytany o dalsze losy granej przez
      niego postaci mówi że widzi go gdzieś na misji w Afryce(?), a z off-u słychać
      głos- ciekawe kto tam z nim pojedzie? na co Shonda (też z off-u) -na pewno nie
      ja. Ciekawi mnie dlaczego Shonda Rhimes właśnie jego wycieła. Sama jest czarna i
      gdy Forest Whitaker w tym roku dostał Oscara mówiła w jednym z wywiadów że to
      super bo czarnym w branży jest trudniej. Washington musiał bardzo narozrabiać
      skoro go nie wybroniła.
      • Gość: calliope Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.uznam.net.pl 20.05.07, 09:43
        podobno jest homofobem i robił uwagi i sceny z powodu homoseksualizmu T.R.
        Knighta. Wiec dostał kopa i bardzo dobrze, miałam dosyć Burke'a już dawno.
        Cristina jest chirurghiem, a nie żoneczką!

Inna sprawa, która mnie nurtuje:
        jak długo w USA trwaja studia medyczne? 5 lat? A staż? 3 czy 2? nieważne. Tak
        czy siak - kiedy rodzice się rozstali Mer miała jakieś 5 lat. Lexie zatem
        powinna byc od niej młodsza o MINIMUM 6 - ale to już przy dużym naciąganiu,
        realniejsze jest 7-8. Zatem - jakim cudem 3 lata po Mer ona zaczyna staż?

• Gość: ada Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 11:23
          sa juz napisy do tego odcinka??
          • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 20.05.07, 12:27
            Angielskie napisy są. Szukaj a znajdziesz, ja nie wrzucę niestety.
            TEn filmik z Oprah to jest z listopada zdaje się. Wtedy była właśnie akcja z
            Washingtonem, Dempsey'em i Knightem. Po tym 'incydencie', Washington udał się
            na jakąś terapię. Heigl stwierdziła, że widzi, że on się stara i cieszy się, że
            po prostu tego nie przemilczeli, tylko jakoś się tym zajęli. Pracowali sobie
            spokojnie do końca sezonu. Aktualnie nie wiadomo czy washington wyleciał, czy
            nie. Prawdopodobnie jednak nie. Knight miał odejść po tym sezonie. Ale na
            stronce spoilerowej napisali, że będzie w następnym.

A teraz sprawa Lexie. Może ona jakoś od razu poszła na te studia medyczne, bo
            Mer chyba nie, stara jest. Trzydziestkę ma jak nic. A z założenia to miała mieć
            31 albo 32 nawet nie pamiętam. Niestety nie wiem jak wygląda system kształcenia
            w US ;/. Weź jeszcze poprawkę na to, że timeline w GA jest mocno niedopracowany
            i rozjeżdża się przy każdej nadarzającej się okazji :D Bo teoretycznie dopiero
            minął rok od rozpoczęcia stażu przez naszych stażystów.
            • Gość: calliope Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.uznam.net.pl 20.05.07, 19:21
              Rok? Tylko rok trwa staż?
              No dobra, nawet gdyby to tym bardziej bez sensu - Lexie o rok młodsza od Mer?
              Nawet gdyby Mer nie szła normalnym trybem, nawet gdyby medycynę zaczęła z
              poślizgiem, nawet gdyby Lexie była genialna - to się i tak nie zgadza. Greyowie
              rozstali się jak Mer miała 5 lat i co Thatcher tak natychmiast spłodził dziecko
              z Suzan? Przeciez musiał najpierw do siebie dojść, potem poznał Suzan, nie
              ożenił się po pierwszym spotkaniu chyba? Ciąża tez swoje trwa itd.

Ja już nie zwracam uwagi na wiek aktorów grających te postaci, ale między
              postaciami powinno sie mniej więcej zgadzać chyba?

Mam nadzieję, że George jednak będzie w kolejnym sezonie. I że coś zrobią z nim
              i Izzie, bo ja się nie zgadzam, żeby Callie była skazana na cierpienie :-/
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 20.05.07, 13:25
      Washington homofob ciekawe. Na marginesie, podobno przez 4 lata służył w US Navy.
      Calliope ciekawy wątek poruszyłaś z tymi latami. Ellen Pompeo i Ketherine Heigl
      w rzeczywistości dzieli dekada. Jedna ma 38 lat druga 29. I to widać w filmie.
      Bardziej mentalnie niż fizycznie. Swoją drogą jak mogli Pompeo, 38-latkę,
      obsadzić w roli studentki. Ona wprawdzie jest chuda i wygląda ale mentalnie od
      Heigl jest daleko. A ponieważ marna z niej aktorka trudno jej to ukryć.
      To samo jest między Pompeo i Dempseyem, ich w rzeczywistości dzielą zaledwie 3
      lata i to także widać. Bardziej mentalnie niż fizycznie. Robienie z nich na siłę
      "profesora" i "studentki" jest sztuczne. Kate Walsh jest tylko 2 lata starsza od
      Pompeo, a o rok młodsza od Dempseya, i ta trójka powinna w filmie zagrać
      równolatki. To byłoby bardziej naturalne. A już Sara Ramirez 'Callie' rocznik
      '75 pani doktor i Pompeo '69 studentka to już śmieszne. Kończąc elaboracik,
      ludzie od castingu w GA nie spisali się obsadzając Pompeo.
    • Gość: help hilfe :) Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.07, 15:00
      Pilnie poszukuję napisy do 25 odcinka ... że też te sk...syny zamkneli akurat
      napisy.org. No niech ktoś mi pomoże moja żona będzie wdzięczna :D
      lambert@poczta.wp.pl
      • bujaka_jamajka Re: Grey's Anatomy Season Finale 20.05.07, 22:21
        I ja dołączam się do prośby. Jak ktoś ma napisy baaardzo proszę o wysłanie na
        maila.. Bo bez napisów to zapewne niewiele zrozumiem ;(;(;(;( Co za państwo
        żeby zamykać strony z napisami.. ech..
    • Gość: PZL_62 Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 20.05.07, 18:50
      To słodki Dżordzi kocha inaczej?
      Ja myślałem że on taki wrażliwy mężczyzna z natury.
      A tu się okazuje że naturze wbrew.
      • Gość: agoola Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: 195.136.174.* 21.05.07, 16:03
        jak ktos ma napisy od 16 odcinka 3 serii w gore to bardzo prosze o przeslanie na
        maila - agoola20@wp.pl
        • Gość: Jojo Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 21.05.07, 16:37
          Agula, te napisy sa na www.napisy.info
    • Gość: lambert77 są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hurra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 20:33
      • bujaka_jamajka Re: są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hur 21.05.07, 21:42
        Błagaaaaam wyślij mi na maila te napisy proszęęęeee
        • galaxian1 Re: są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hur 21.05.07, 23:36
          Ludzie, a sami se ściagajta ! Lenistwo nie zna granic...!
          Napisy do odcinka 3x25 sa tu :
          www.napisy24.pl/
          Mozna sciagac, oceniac, komentowac.

• bujaka_jamajka Re: są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hur 22.05.07, 07:40
            Ale tam trzeba być zalogowanym żeby coś ściągnąć:(
            • lambert77 Re: są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hur 22.05.07, 07:56
              to się rejestruj misiu i nie marudź :) ten tekst na dzień dobry przy logowaniu
              o rodzinie i krewnych to ściema :) pare godzin po rejestracji dostaniesz
              potwierdzenie że jesteś mile widziany poza tym napisy.info wróciły
              • galaxian1 Re: są napisy do 3x25 :) na napisy24.pl hurra hur 22.05.07, 08:27
                Wlasnie zarejestruj sie i bedziesz w rodzinie :D
                A napisy.info sa w konflikcie z tlumaczami seriali, wiec nowe odcinki tam
                wogole moge nie trafic.
    • lambert77 To już koniec 22.05.07, 07:57
      No i się skończyło :( k.rwa niby jestem facetem niby takie seriale nie powinny
      mnie kręcić ale cholera był fajny a tu ABC milczy czy w ogóle ma zamiar
      kontynuować serial. Końcówka była ch.jowa i nie nastraja optymistycznie.
      • galaxian1 Re: To już koniec 22.05.07, 08:29
        Taaa... wszystkie watki zakonczyly sie zle !
        I teraz pol roku czekania na ciag dalszy.

A co do kontynuacji to napewno bedzie, bo GA to jeden z seriali z najwieskza
        widownia. Takich seriali w USA nie kasuja :)
        • lambert77 Re: To już koniec 22.05.07, 08:48
          Tylko w tym nadzieja, że nie zarżną kury znoszącej złote jaja
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 22.05.07, 10:18
      Nareszcie ktoś o filmie, a nie tylko o napisach.
      Ludzie czy ktoś korzysta z tej strony?
      www.1dawg.com/video?m=p88mvzw9r4zf
      I czy także wam przy 32 min. ginie dźwięk?
      Człowiek który wkleił ten odcinek napisał, że to poprawi, ale chyba znowu
      wystąpił ten sam błąd.
      A 4 seria będzie. Aktorzy podpisali kontrakty. Pierwsze zjęcia mają ruszyć na
      przełomie czerwca i lipca.
      • bujaka_jamajka Re: Grey's Anatomy Season Finale 22.05.07, 17:09
        Kurcze już chyba nie będę ogladać GA.. Wkurzaja mnie.. Przesadzili z tym
        ślubem. Ogólnie jakoś tak ostatnio dziwnie się tam dzieje..
        • Gość: chichi Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: 74.12.155.* 22.05.07, 18:56
          Studia medyczne to mniej wiecej wyglada tak:
          18 lat - koniec high school, poczatek uniwersytetu
          4 lata zeby zrobic bachelor z science, health sciences, ewentualnie jakas
          kombinacja ale minimum to 4 lata zeby aplikowac do medical school czyli
          delikwent ma co najmniej 22 lata gdy zaczyna studia medyczne
          teraz to juz zalezy od szkoly i zdolnosci, minimu 3, srednio 4 lata zeby zaczac
          staz czyli 22 + 3 co najmniej = 25, srednio jednak to wiekszosc zaczyna staz
          kolo 26 nawet 27 roku zycia, potem rezydentura to bedzie co najmniej 2 lata. To
          sa wszystko wyliczenia idealne gdy zakladamy, ze kazdy student ma wystarczajaco
          forsy na kazdy kolejny rok studiow, nie choruje, zdaje wszystkie egzaminy w
          pierwszym podejsciu, schedules na studiach ukladaja sie idealnie tak, ze nie
          musi czekac na zaden pre-requisite course itd. W praktyce, sami wiecie, zycie
          bywa zlosliwe i malo kto zaczyna staz tak idealnie w te swoje 25 czy nawet 26
          urodziny :) Ponadto wyczytalem na jakiejs website, ze Christina ma juz niby PhD
          z literatury francuskiej, co jest juz naprawde totalnym naciaganiem - zaczela
          uniwersytet w wieku 10-12 lat????
          Uczciwie mowiac, w wiekszosci tego typu seriali rzeczywistosc nie jest
          odzwierciedlana w zaden wiarygodny sposob. Pierwsza podstawowa sprawa to koszty
          studiow, ktore w TV w ogole nie istnieja (z wyjatkiem smakowitego watku o
          modelowaniu bielizny przez Izzy co mialo niby pokryc koszty szkoly - a kiedy
          Ona niby miala czas na to zeby zostac dobrze-platna modelka????), druga to czas
          pracy - prawie wszyscy stazysci i rezydenci maja 24-godzinne zmiany, mozliwosci
          prowadzenia prywatnego zycia w miejscu pracy w takich warunkach sa naprawde
          bardzo ograniczone. No ale to ma byc przeciez tylko bajka, prawda :)
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 23.05.07, 10:00
      Z Grey's Spoiler.
      Czyli to wcale nie jest tak, że jego już definitywnie nie będzie w serialu:

Dr. Preston Burke packed his bags on the season finale of
      Grey’s Anatomy, but that doesn’t mean Isaiah Washington is
      being dumped by the show, his publicist said Friday.

In fact, there’s nothing to suggest he won’t be back.

“We fully expect to return in the fall,” his spokesman, Howard Bragman, said.
      “The deal’s not done but we have no reason to believe he won’t be putting on the
      scrubs.”

A furor over Washington’s use of an anti-gay slur earlier this year had provoked
      speculation that his job might be in jeopardy. He said the word backstage at the
      Golden Globe Awards in January while denying he used it previously against
      castmate T.R. Knight.

Some think that Thursday’s finale, “Didn’t We Almost Have it All,” seemed to
      open the door for the departure of Isaiah Washington’s character.

Preston Burke was on the verge of marrying Dr. Cristina Yang (Sandra Oh), but
      her doubts at first delayed and then suddenly derailed their wedding.
      • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 23.05.07, 11:02
        film.onet.pl/0,0,1539175,wiadomosci.html
        • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 23.05.07, 13:22
          A to już wiadomośc z dzisiaj.
          05/22 - I've now heard from various reliable sources that Isaiah has been
          taking meetings in New York and Los Angeles in search of a new job that would
          take place during the coming TV season, so it certainly appears that Isaiah's
          Grey's days are over. Insiders at ABC tell me "not everyone will be coming
          back" to Grey's this fall, and although T.R. Knight's fate was also left
          hanging in the balance after the season finale, I'm hearing that he's gonna be
          back but like I said, Isaiah looks to be a goner. Source: Kristin on E!Online
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 23.05.07, 19:06
      Addison, Ty jak zwykle na bieżąco. Chylę czoła i mam pytanie:
      Season 02
      Special - Straight to the Heart
      Special - Under Pressure
      Season 03
      Special - Complications of the Heart
      Special - Every Moment Counts
      "Every Moment Counts" widziałem i mam wyobrażenie jak taki odcinek specjalny u
      Greysów wygląda. Ale trzech innych nie. Na waszej stronie też o nich niewiele.
      O "Under Pressure" jest wątek ale wszystkich interesują tylko ... napisy. Jeśli
      jeszcze pamiętasz te odcinki napisz COŚ. Cokolwiek o nich. Czy tam były np.
      wspomiki czy nowe sceny? "Straight to the Heart" Polsat nie pokazał, pewnie
      "Under Pressure" też nie pokaże. Czy te odcinki specjalne są na tej stronie
      www.1dawg.com?
      • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 23.05.07, 19:24
        No więc jest tak... wszystko recap, to po prostu powtórki, z tą różnicą, ze
        mnie osobiście podobał się tylko odcinek 'Every moment counts'. Poprzednie to
        zwykłe powtórki, żadnych nowych scen. W jedny narratorem był Joe. Oczywiście
        nie wiem w którym bo tylko raz oglądałam. 'Every moment counts' to hcyba jakiś
        wyjątek, bo pomimo całej niechęci do tego obleśnego zboka Denny'ego, odcinek mi
        sie podobał. Może miał na to wpływ fakt, że Denny'ego już więcej nie zobaczę.
        Sorry, ze tak krótko i bez szczegółów. A czy są te odcinki gdzieś na
        www.1dawg.com to zapytam, odpisze chyba dopiero jutro, bo cholerny kolos mnie
        czeka.
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 23.05.07, 19:36
      Dzięki. Powodzenia jutro, jeśli kolos jest jutro :)
      • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 23.05.07, 20:04
        Dzięki ;p Na temat recap episodes jeszcze nie wiem nic. Ale mam takiego newsa:

www.nypost.com/seven/05232007/tv/burke_wont_be_regular_tv_michael_starr.htm

By MICHAEL STARR
        May 23, 2007
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 24.05.07, 10:26
      Ty to potrafisz człowieka zaskoczyć.
      Zaglądasz na strony New York Post regularnie?
      Swoją drogą to ciekawe że aktorki nie lubiły go prywatnie. To tylko potwierdza
      jaką dobrą aktorką jest Sandra Oh i chyba sam Washington, w końcu zagrał w kilku
      filmach Spike'a Lee. Szkoda Burketiny. Bardzo. Dla mnie the best couple serialu.
      A to na pożegnanie. Christina & Burke www.youtube.com/watch?v=OSuMdMV5B8U&NR
      Pamiętam Oh z "Sześciu stóp pod ziemią", z oscarowych "Bezdroży" jej męża
      Alexander Payne'a (szkoda że w grudniu się rozwiedli) i z "Pod słońcem
      Toskanii". Ciekawe kogo "dla niej" zatrudnią na miejsce Washington'a?
      • addison Re: Grey's Anatomy Season Finale 24.05.07, 19:33
        New York Post nie czytam prawie wcale, czytam inne stronki, fora itp. A na
        odpowiedź w sprawie tych odcinków specjalnych czema i doczekać się coś nie
        mogę. Szukałam na własną rękę, ale nie znalazłam. Burke ostatnio przestał mnie
        denerwować, to z serialu odchodzi! No pech!
    • Gość: levy Re: Grey's Anatomy Season Finale IP: *.aster.pl 24.05.07, 23:07
      Addy jak żegnać Burketine to żegnać. Ciąg dalszy. Enjoy.
      Syfilis:
      www.youtube.com/watch?v=pu1cV9d_e0w&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ethegreysanatomywiki%2Ecom%2Fpage%2FCristina%2B%2526%2BBurke%2BVideos
      Mieszkanie Krysi:
      www.youtube.com/watch?v=uxc-GArsrv0&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ethegreysanatomywiki%2Ecom%2Fpage%2FCristina%2B%2526%2BBurke%2BVideos
      Problemy z mieszkaniem Krysi:
      www.youtube.com/watch?v=7np6ROwPzjs&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Ethegreysanatomywiki%2Ecom%2Fpage%2FCristina%2B%2526%2BBurke%2BVideos
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka