Dodaj do ulubionych

Niebieskie lato

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 15:47
Wrzuciłam to na forum Film, ale jakoś cisza. Spróbuję tu.
Pytanie: czy ktoś z was pamięta ten serial? Jakieś szczegóły, główne wątki?
Obserwuj wątek
    • Gość: ef Re: Niebieskie lato IP: *.it-net.pl 29.06.07, 16:42
      pamietam jak mieli wybudowac cos w miejscu , gdzie stala lodz , w ktorej
      mieszkal marynarz, cos mi sie przez mgle przebija , ze zasadzili w tym miejscu
      drzewo w nadziei, ze ono powstrzyma inwestora
      a druga sytuacja to jak grubas pirania i jego kumpel chciali porozmawiac z
      marynarzem o seksie, i ten byl strasznie zmieszany dopoki nie zapytyali go "jak
      robia to ryby?" ;)

fajny filmik epoko adriana molea
      • Gość: verano azul Re: Niebieskie lato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 16:59
        po 25 latach.....
        foro.loquo.com/viewtopic.php?p=1258463
    • aniuta75 Re: Niebieskie lato 29.06.07, 17:08
      Pamiętam, że dużo jeździli na rowerach :D. I pamiętam odcinek o tym jak jedna z
      bohaterek dostała pierwszą miesiączkę :P.
      • kropkacom Re: Niebieskie lato 29.06.07, 17:58
        Tez pamiętam ten odcinek :))
    • Gość: gość Re: Niebieskie lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 18:20
      dzięki!
      super,że ktoś to pamięta.
      Ja pamiętam że to był niby taki beztroski serial, w którym jednak pojawiały się
      problemy całkiem serio.
      I dzięki za stronkę hiszpańską, niestety nie znam hiszpańskiego... :(
      • bonnie75 Re: Niebieskie lato 29.06.07, 18:33
        Pamietam imiona kilku bohaterow: Bea, Desi, Panczo, Hawi, Pi (taki grubasek),
        Tito. Taka starsza babka - Julia sluzaca rada mlodocianym bohaterom.
        Boze, jak to dawno bylo :-))))
        I tez zapadl mi w pamiec ten odcinek z pierwsza miesiaczka Beatris :-)
    • Gość: gość Re: Niebieskie lato IP: *.rekin.net 30.06.07, 11:24
      Pamiętam też tę kobietę - była niezależna i strasznie mi imponowała. Ale był też
      w niej jakiś smutek.
      Tak, stary to serial, tak mi się przypomniało co się oglądało jakieś (o rany!)
      15-20 lat temu... na wakacjach.
      • annajustyna Re: Niebieskie lato 30.06.07, 19:03
        W wypadku stracila meza i dziecko...A ten marynarz zmarl w koncu na atak
        serca:(((. pamietam jak siostra jednego z chlopcow poszla na randke, a oni
        intrygowali. Ech, to byly czasy...
    • malgosiek2 Re: Niebieskie lato 30.06.07, 14:21
      Ech a ja juz myślałam,ze znowu mają puścić w telewizorni:(
      Szkoda,bo też wiele razy myślałam o tym filmie i lubiłam go oglądać.
      No i na to wychodzi,ze taka stara już jestem :/)
      Gosia
    • jane795 Re: Niebieskie lato 01.07.07, 23:32
      Wiecie,ja pamiętam ten film w tym sensie,że strasznie mi się podobał ale
      kompletnie nie pamiętam o czym był poza tym,że akcja toczyła się gorącym latem i
      że strasznie chciałam być na ich miejscu.Wiem,że była jakaś grupa dzieci ale czy
      mieszkali w jakieś miejscowości czy przyjechali tam na wakacje nie pamiętam.No
      może jeszcze to,że jeździli na rowerach.Dziwne,wiedzieć,że lubiło się film nie
      pamiętając treści...:(
      • Gość: gość Re: Niebieskie lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:41
        i dlatego też chciałam sobie przypomnieć jakieś szczegóły!
      • stara_dominikowa jane795 03.07.07, 09:20
        mam tak samo. właściwie pamiętam tylko morze, dziadka z białą brodą, łódź.
        wiem, że film bardzo mi się podobał, kojarzył z upalnym latem i rozluzem
        wakacyjnym.
    • Gość: cruella UPDATE: Niebieskie lato IP: *.nwrknj.east.verizon.net 02.07.07, 18:42
      Jak mozna nie pamietac? Pamietam Chanquete, Julie, Bee, Desi, Javiego no i
      wiecznie jedzacego Pirañe! Serial lecial na poczatku lat 80 tych od Portugalii
      poprzez byla Jugoslawie na (sic!) Bulgarii skonczywszy. Mowil o uniwersalnych
      wartosciach: przyjazni, rodzinie, tolerancji, pierwszej milosci.... Sama
      piosenka tytulowa byla przebojem czesto granym przez hiszpanskie radiostacje.
      Sama mam mpg z czolowka:-) Maria Garallon grajaca Julie czesto pojawia sie w
      serialach i telenowelach. W Polsce wspominki znalazlam na
      www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=87&Itemid=119
      A serial niedawno wydano w Hiszpanii na DVD.
    • Gość: gość Re: Niebieskie lato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 15:42
      Ale coś się obawiam, że jakby go dziś obejrzeć to zostałaby tylko nostalgia...
      A poza tym bardzo by nas śmieszył.
      Choć może się mylę.
      W każdym razie, serial był fajny, bo postaci były prawdziwe, podpowiadał co by
      tu robić na nudnych wakacjach, był blisko tzw. normalnego życia (w
      przeciwieństwie to późniejszego BH90210 i innych produkcyjniaków amer.)
      Oglądało się!
      • Gość: mujer_delvis Re: Niebieskie lato IP: *.lublin.mm.pl 03.07.07, 19:48
        tez bardzo lubilam ten serial, w Hiszpanii na status kultowego i cieszy sie
        powazaniem, kolega z Hiszpanii mowil ze jak umarl Chanquete, ten starszy rybak,
        to cala Hiszpania poghrazyla sie w zalobie. Czytalam gdzies na wikipedii chyba,
        ze byl o tyle inny od innych ze pojawial sie jezyk jakim rzeczywiscie mowili
        ludzie tzn pojawialy sie przeklenstwa i zwroty potoczne, pamietam niektore
        odcinki, np jak jakis piosenkarz mial przyjechac do miasta i dziewczyny
        wkladaly sobie pod bluzki polowki pomaranczy.
    • Gość: Gosia a ja do tej pory potrafię zanucić melodię:) IP: 195.205.254.* 09.07.07, 12:16
      • kris.m Re: a ja do tej pory potrafię zanucić melodię:) 09.07.07, 13:03
        Pewnie, że pamiętam - jeden z moim ulubionych seriali dzieciństwa, aczkolwiek było to niebieskie lato na czarno-białym telewizorze:)
        Szczególnie podobał mi się zupełnie niezwykły odcinek, o pewnym człowieku, który medytował na plaży, nie wiadomo do końca kim on był - człowiekiem czy kosmitą..?
        Z tego okresu pamiętam jeszcze Niebezpieczną Zatokę, oraz serial już raczej dla dorosyłych - mistyczne "Stowarzyszenie z Eleusis"
        • Gość: fifi Re: a ja do tej pory potrafię zanucić melodię:) IP: *.tkdami.net 15.07.07, 23:25
          pamietam, super serial i tez pamietam teraz jedynie ten odcinek z pierwsza
          miesiaczka, jak siedziala na fotelu i nie wariowala z innymi bo dostala :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka