galaxian1 31.07.07, 15:43 A ten serial ktos pamieta ? Kiedys to byl prawdziwy wyczes ! :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
almondgirl Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 31.07.07, 15:50 o tak! najbardziej zapadły mi w pamięć neonowe legginsy Pandory i to, jak Adrian odkrył, że jego matka farbuje włosy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kratka Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 IP: *.chello.pl 31.07.07, 20:51 Boski serial, świetne pamiętniki. Adrian ciągle je pisze, tylko nikt ich nie filmuje. Ciekawa jestem, kto mógłby zagrać Pandorę dzisiaj, Amanda Holden na przykład? (ma włosy koloru melasy :)) A Julie Walters ciągle w coraz lepszej formie, byłaby jeszcze lepsza niż wtedy. Odpowiedz Link Zgłoś
jaginger Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 31.07.07, 23:01 Oj!Adrian Mole to była moja wielka, platoniczna i na odległość miłość w podstawówce:)Oprócz tych realnych narzeczonych z podstawówki:) ------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 01.08.07, 10:44 Ach pamiętam jak taksówką wracałam z zajęć, żeby tylko na Mole'a zdążyć. Odpowiedz Link Zgłoś
77misia1 Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 01.08.07, 11:33 czytalam ksiazke ale o serialu nie slyszalam...musial byc super :) Odpowiedz Link Zgłoś
galaxian1 Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 01.08.07, 12:05 Z tego co pamietam, to w TV pokazali chyba 2 sezony. Ale moze bylo i wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 01.08.07, 15:16 Pamiętam, pamiętam :D Dziś pozostaje delektować się książkami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 01.08.07, 15:34 Jeden z najlepszych seriali, jakie pamiętam. Niestety kompletnie nie do zdobycia i nigdzie nie powtarzany. P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 IP: *.neter.pl 07.08.07, 14:50 dostępny - na choices.uk jeśli chcesz kupić i sobie sprowadzić. A może popytaj w bibliotekach brytyjskich - kiedyś miałam pożyczone kasety vhs. Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 07.08.07, 22:00 Dzięki za info, ale wierzę w wolny obrót kulturą to raz, dwa nie mam na czym oglądać vhsów, trzy, dzięki temu wątkowi podszedłem do tematu ambicjonalnie i wreszcie znalazłem. Teraz musze tylko znaleźć 4,5gb wolnego miejsca na dysku :) P:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 IP: *.neter.pl 07.08.07, 14:53 O rany! Jasne,że pamiętam. Zwłaszcza jak sobie linijką sprawdzał czy mu coś urosło w czasie nocy. I jak się beznadziejnie kochał w tej pannie... I generalnie: jak byłeś żałosnym nastolatkiem, to i tak nikt nie był w stanie pobić Adriana. A w książkach Sue Townsend można poznać dalsze losy tej postaci. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pizza_adoloran Re: Adrian Mole, lat 13 i 3/4 07.08.07, 19:12 Gość portalu: zuza napisał(a): > O rany! Jasne,że pamiętam. > Zwłaszcza jak sobie linijką sprawdzał czy mu coś urosło w czasie nocy. > I jak się beznadziejnie kochał w tej pannie... > I generalnie: jak byłeś żałosnym nastolatkiem, to i tak nikt nie był w stanie > pobić Adriana. > A w książkach Sue Townsend można poznać dalsze losy tej postaci. Polecam. W Wielkiej Brytanii sfilmowano większość książek o przygodach Adriana. Niestety, ani nie pokazano tego w naszej tv, ani nie wydano na DVD. Lepiej wydać dziesięć tysięcy wersji serialu "Przyjaciele". Odpowiedz Link Zgłoś