Dodaj do ulubionych

Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.01.08, 23:07
Tyle sezonow, tyle odcinkow i prosze ... prawdziwa przyjemnosc wciaz
mozliwa. Jak z dosc "niemrawej" sprawy zrobic perelke. Skoro
przypadek taki sobie to trzeba pokombinowac z forma. I smakowicie to
wyszlo ... ten restrospekcje, ta muzyka z "American Beauty", te
filmy weselne, te czarno biale zdjecia ... A "biedronkowa"
retrospekcji Grissoma nawiazujaca do jego entomologicznej pasji -
padlem ze smiechu. Odcinek pokazujacy, ze kreatywne podejscie do
nawet dosc okrzeplej konwencji to podstawa.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 29.01.08, 23:06
      Oj, CSI LV ma wiele ciekawych i niecodziennych jeżeli chodzi o formę odcinków.
      Raz gangsterski kryminał a za chwile komedia sytuacyjna. Naprawdę ani CSI NY ani
      Miami tego nie ma.
      • pianchi Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 30.01.08, 17:45
        Miami i tak wymiata, nie wiem naprawdę czym sie tak podniecacie w
        tym LV. Nawet NY jest lepsze od LV.
        • Gość: matt_banco Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.01.08, 20:29
          Hmmm ... obawiam sie, ze to po prostu kwestia gustu. CSI:LV ma
          wedlug mnie najciekawiej charakterologicznie zestawiona ekipe
          technikow no i ma Grissoma i zdecydowanie najwiecej smaczkow
          pobocznych (np. watek Lady Heather czy ojca Catherine). CSI:NY ma
          Garego Sinise i Meline Kanakaredes ... no co ja poradze ze maja
          charyzme ;-) A CSI:Miami jest pomaranczowe ... no wiem, zaden
          argument, ale zawsze mnie drazni ;-) Tak naprawde nie ma co sie
          zastanawiac, oglada sie to co sie lubi i tyle.
          • Gość: abda Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 20:37
            ha, a już myślałam, że tylko mnie ta pomarańczowość drażni. co za pociecha.
            no i jeszcze Horatio (?), jakoś ta postać nie przypadła mi do hustu.

LV najlepsze :) a w niedzielę zaczyna się 8 seria na AXN, nareszcie!
            • kropkacom Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 30.01.08, 22:34
              Horatio jest zbyt moralizatorski i idealny. Taki człowiek nie wypada naturalnie.
              Poza tym Miami jest serialem przeznaczonym raczej dla młodszego widza. Ciągłe
              imprezy, narkotyki.

Las Vegas ma tą przewagą że ma świetne scenariusze.
              • mmoni Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 31.01.08, 00:19
                Poza tym Miami ma bezpłciowego "etatowego glinę" (nawet nie pamiętam, jak się
                nazywa), a Vegas ma Jima Brassa, któremu scenarzyści piszą genialne one-linery.
                A Grissom nie jest taki święty jak Horatio (ten związek z Lady Heather dodaje
                jego postaci smaczku).

Ostatni odcinek "Rashamama" z nawiązaniami do klasyki kina - miodzio!
                • mmoni I jeszcze... 31.01.08, 00:20
                  LV ma dobrych "oprawców muzycznych", dzięki nim nauczyłam się słuchać Lamba.
                • ariwederczi Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 31.01.08, 01:38
                  > A Grissom nie jest taki święty jak Horatio (...)

Z tym się nie zgodzę. Widocznie nie znasz dobrze CSI: Miami, skoro
                  stwierdzasz takie rzeczy. :)

Ale przyznaję, że Miami jakoś tak poupadło w czwartym sezonie. Mam
                  nadzieję, że tylko "na chwilę".
                  • pianchi Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 31.01.08, 10:14
                    Miami oglądam na posacie i na axn, różnica jak sie nie mylę 2
                    sezonów, 4 i 6.
                    Z chęcia obejrzę nową serię LV i poównam. Gra Horatio mi sie
                    podoba, natomiast jakoś nie mam przekonania do gościa z brodą z LV.

...ale jak ktos wyżej napisał, to tylko serial i kwestia gustu.

A co do "pomarńczowości" Miami, fajnie popatrzeć jak ludzie sie
                    bawią "w świecie", wystarczy wyjrzeć za okno i .... się odechciewa.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: kazia Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:27
                      Nie macie ochoty zabrać Horatio okulary? Strasznie zmanierowany jegomość IMHO.
        • Gość: Bolek Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: *.77.classcom.pl 02.02.08, 09:02
          CSI:LV jest po prostu obrzydliwe. I to jest piękne. Grzebanie w wiaderku ze
          śliną, kopulujący ludzie poprzebierani za maskotki, worek zużytych prezerwatych,
          rzesze zboczeńców. W Miami tego nie ma.
    • aniorek Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 31.01.08, 14:52
      Dla mnie CSI Miami to przednia komedia! Horatio (w ogole jakie imie, filozof, co nie :D) zawsze zaklada okulary na koncu odcinka i patrzy na zachod slonca, ktore to oswietla jego ruda grzywe. :D I jeszcze jak do swojego kumpla Franka mowi, to w niemal kazdym zdaniu musi powiedziec jego imie: "I don't know but I'll find out, Frank". :D Ma pelno zlotych mysli, zreszta swietnie go Jim Carrey sparodiowal chyba u Conana O'Briena, polecam. Zauwazylam, ze H (hehe) ma tez przecudna maniere nie patrzenia na rozmowce, dopiero spoglada na niego, gdy pada dramatyczna konkluzja. :D

A wracajac do serialu, oczywiscie zawsze musi byc typowy glosny podklad muzyczny, kazde pomieszczenie tego ich laboratorium jest w innym kolorze, jak cos badaja to zwykle zielen, albo czerwien. No i sami "specjalisci", ktorzy nie dosc, ze wygladaja jak modele, to jeszcze potrafia doslownie wszystko, lacznie z nurkowaniem i rozbrajaniem bomby. :)

Aaaa zapomnialabym tez o tej blond pani (Carrie?). Najbardziej wkurzajacy glos na swiecie. :D Ale przy polskim lektorze to sie tak w uszy nie rzuca, na szczescie.

Sumujac, ogladam, jak chce sobie poprawic humor, no i nie wiem, jakim cudem ten serial moze kogos trzymac w napieciu. :D CSI NY jest jednak lepsze, choc raz widzialam odcinek, gdzie Gary Sinise spotkal sie z H, tez bylo przesmiesznie. :)
      • ag.gu Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 03.02.08, 22:07
        To był Late Night with David Letterman,nie Conan O'Brien
    • jane795 Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 31.01.08, 16:43
      Witam! Ja uwielbiam CSI NY szczególnie Garego Sinise i Danniego.Potem LV na
      końcu Miami ale ogólnie jestem wielbicielka serii,może z racji umiłowania do
      kryminałów.Pozdrawiam
      • ag.gu Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 01.02.08, 11:31
        Jakoś nie mogę przejść do porządku dziennego nad tym,że oni wszyscy
        tacy piękni w CSI Miami.No, może z wyjątkiem Horatio,ale on dla
        odmiany jest pomarańczowy.Może to zabieg celowy,ale serial jak dla
        mnie traci wiarygodność.
        • pianchi Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 01.02.08, 11:47
          Ha ha ha faknie to opisujecie. Czyżby nastała epoka CSImania???
          W sumie fajny cały serial i cały jest na axn-ie. Nawt TVP się
          zlitowała i w poniedziałek daje na 2 dwa odcinki!!!

PS o co chodziło wczoraj w NY z tą babka i testem na HIV bo nie
          oglądałem od początku???
    • Gość: ja__ Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: 83.2.174.* 01.02.08, 15:30
      LAS VEGAS RZĄDZI!!!!!!!!!!! :-D
    • Gość: greczen Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 IP: *.tvkdiana.pl 01.02.08, 20:56
      csi miami- lubię właśnie za tą przerysowaną formę.
      link do parodii jima carreya. nic dodać nic ujać:
      www.youtube.com/watch?v=glvGfQnx3DI
      • pianchi Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 02.02.08, 11:54
        Dobre dobre. Ale zobaczcie, jaki Horatio jest to jest ale da się go
        zapamiętać, Inni bohaterowie mniej rzucają się w oczy. A tak na
        marginesie to zastanawiam się czy ktoś wie jakiej marki są te
        okularki? Może kupił u chińczyków. Nie wyglądają mi na jakieś
        specjalne. No chyba że się nie znam...
    • dziad_borowy Re: Smakowity odcinek CSI:LV - 6/21 05.02.08, 11:52
      Ten odcinek wymiatal. Ale VII seria to dopiero wymiata ze swoim
      miniaturowym zabojca. Po prostu pyszne.
      Dzierżżż!!!