Dodaj do ulubionych

serial Złotopolscy

25.01.09, 15:18
Do niedawna był to jeden moich ulubionych seriali (oprócz Rodziny zastępczej).
Niestety scenariusz prowadzony jest w kierunku dla mnie nie do przyjęcia, a
mianowicie
1.podtrzymuje się gloryfikację postępowania policjantki Kaliny, której
zachowanie staje się chorobliwie maniakalne.
2.Wiesiek, w końcu komendant posterunku, skrajnie niedołężny.
3.Ruda Agnieszka pokazana jako głupia młoda osoba, która nie jest w stanie
wyrazić własnej opinii.

Uwzglęniając fakt, że kilkoro aktorów wycofuje się z gry w tym serialu, trzeba
zaakceptować zmiany w dotychczasowych układach. I tak np dobry pomysł z
wprowadzeniem młodej Zazy. Mało rozwojowy wątek Radka. Nadmiernie eksponowana
głupota i nierozgarnięcie posła Władysława. Na razie tyle.

Jeśli nie zmienicie wątku Kaliny, ja i moja rodzina przestaniemy oglądać ten
ulubiony dotychczas serial. Po prostu to denerwuje!
PS. wydaje się, że p.Anna Dereszowska gra w tym serialu trochę własną osobę,
gdyż w życiu nie umiała zachować się przyzwoicie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • pluskotka Re: serial Złotopolscy 25.01.09, 22:01
      Już myślałam, że fani Złotopolskich wymarli. Ja uwielbiam Kleczkowską, i
      kibicuję Froteckiemu. :) Zaza mnie irytuje, wcale nie taka piękna, toż to
      Marcysia ładniejsza. :)
    • Gość: mikroKtoś Re: serial Złotopolscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 17:59
      cze!
      zgadzam się z tobą.w ogółe obecne odcinki to nie to samo co kiedyś.wszystko traci świeżość,masę niepotrzebnych postaci takich jak kiepski/złotopoloski ferdynand/andrzej ,który ze swym nosem i dziwnym graniem ,tak na pewniaka,na pijaka,a jak,popsół klimat serialu.ale nie tylko on.ponoć ,czytałem w jakieś kolorowej gazetce,po wyjściu z serialu marcysi,ma za nią garać zupełenie inna aktorka..
      no szok,to dopiero popsuje serial do końca.już tak zrobiono z agatą i po postaci.po co ciągnąć coś na siłę,jakąś postać?
      kalina doprowadza do momentu w którym ,możemy wyłączyć telewizor,rzeczywiście senarzyści powinni popracować nad tą postacią.obecnie nadaje się na badania psychiatryczne.paranoiczna podejrzliwość,manipulowanie ludźmi,durnowatość,brak fachowości,zakompleksienie,to się w końcu źle skończy i dla kaliny i dla samego serialu.a przecież kalina to bardzo ładna kobieta i to należy rozwinąć w scenariuszu.a gdzie marylka,zenuś pereszczako?
      do wykorzystania jest ciagle dorastająca chalejcio,podlotek wioskowy,który zmienił się z wiejskiego współpracownika komendanta froteckiego,w ładna ,powabna, młodą kobietę.że naiwna?
      jeszcze dorasta.śmiechu było masę ,a na marylce zawsze zawiesza się meskie oko.
      miałem kiedyś takie marzenie,żeby złotopolskich przenieść na duży ekran.ale teraz już tracę nadzieję.tym musieliby się zająć inni ludzie,inni scenarzyści,korzystajacy tylko z pewenych postaci i,ale nie sytuacji,film miałby być zupełenie o innych sprawach, tak w stylu impresyjno-obyczajowyo-komediowym.z inną muza,bez pewnych irytujących postaci,opowiadjacy coś ważnego o życiu.z innymi scenarzystami,coś świeżego ,w stylu kinowym.innym jezykiem opowiedzieć złotopolskich z innym tytułem.
      i zinnym reżyserem,a moze rezyserką?
      to wyszłoby gdyby to zrobiono z pasją, z talentem.
      korzystając tylko z nastu udanych serialowych postaci,ale w zupełnie innych warunkach i sytuacjach bez powiązania z sytuacjami serialowymi.
      tak z uśmiechem,czasem z przymrużeniem oka,w stylu kina trochę kobiecego,trochę imresyjnego,ale z pasją,śmiało z dobrą erotyką np,z aktualnymi problemami,dramatami,w plenerach,może za granicą także..ech ...z dobrymi dialogami,z nowymi postaciami.
      rozmarzyłem się znów.
      szkoda serialu,kiedyś zabawnego,dziś schodzącego totalnie na psy.
      a tak to kalina tak wszystkich wenrwi ,że wyłączymy telewizor.co ty na to,zgdadzasz się ze mną?może inni właczą się do dyskusji?może ktoś z gazety wyborczej,w końcu na ich forum jesteśmy.
      na ra! pozdrawiam serdecznie.
    • Gość: Edi Re: serial Złotopolscy IP: *.aster.pl 03.03.09, 20:37
      Sami scenarzyści doprowadzą ten serial do poziomu Klanu, którego już prawie nikt
      nie ogląda.
      W Złotopolskich snują się coraz częściej jakieś bez jajeczne postacie, Wiesiowi
      podobni. Serial ratuje jeszcze Józio, Kleczkowska, Biernacki, Zalewska i nieco
      Julia, ale jest ich coraz mniej w filmie, reszta nadaje się tylko na perony do
      Wiesia.
      Kiedyś oglądałem każdy odcinek na żywo, teraz nagrywam sobie i obejrzenie
      jednego odcinka zajmuje mi 7-8 minut. Głupie wątki z Froteckimi, Kasiami,
      Marylkami, Joannami żyrafami czy innymi baranami przewijam. Obejrzę jeszcze
      kilka odcinków, jeśli dalej będę katowany tą nudą to mam to gdzieś, niech sobie
      oglądają to ci którzy piszą scenariusz wraz z tymi którym właśnie wyczerpały się
      baterie w pilocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka