1gosia2 25.02.07, 12:56 jestem pielęgniarką z licencjatem , mąż prowadzi firmę budowlaną chcielibyśmy wyemigrować do kanady w BC mamy rodzinę proszę o informacje od czego musimy zacząć. Z góry dziękuje za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwek07 Re: praca pielęgniarki w kanadzie 25.02.07, 16:20 zaczac nalezy od tej strony: www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
robinhood101 Re: praca pielęgniarki w kanadzie 25.02.07, 20:57 Zeby pracowac w zawodzie pielegniarki w Kanadzie musisz miec ukonczone wyzsze studia z tego zakresu a nastepnie musisz zdac ogolnopanstwowy egzamin na tzw. Registered Nurse. Jedyne wyjscie, to zapisac sie ponownie do college. W wielu clollegach w BC sa specjalne kursy roczne czy polroczne, ktore przygotuja cie do zdania egzaminow i uzupelnienia wiadomosci. Ma to ta dobra strone, ze nauczysz sie angielskiej termonologii i bedziesz wiedziala, co z soba robic w nowych warunkach. Patrz option B: www.mala.ca/calendar/UniversityDegreeCompletion/bscnursing.asp patrz program for RN: www.kwantlen.ca/calendar/programs/nrsg-bc.html www.nursing.ubc.ca/ Jak sobie zorganizuje zycie twoj maz nie wiem. Jedyne co wiem, to to, ze inaczej sie buduje w Polsce a inaczej w Kanadzie. Sadze jednak, ze mozna sie przestawic, jak ktos jest zdolny i zaradny. Zacznijcie jednak od skladania podania i papierow emigracyjnych w ambasadzie kanadyjskiej. Tam sie czeka ale gdzie sie teraz nie czeka. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
1gosia2 Re: praca pielęgniarki w kanadzie 01.03.07, 12:16 Dziękuję za podpowiedzi i prosząc o wyrozumiałość za powtórne pytanie czy mogłby ktoś w pkt. kilku nakreślić mi tryb postępowania w takiej sprawie jak moja.Same linki do stron nie upewniaja mnie jaka droga postępowania jest właściwa(pewnie zbyt słaba znajomośc języka się kłania)Więc jeszcze raz proszę kogoś kto taka drogę w miarę niedawno przechodził o podpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: praca pielęgniarki w kanadzie 01.03.07, 15:23 Pod tym adresem znajdziesz jedyna wlasciwa droge do otrzymania licencji pielegniarki (RN) w BC. crnbc.ca/ Tutaj w kilku punktach jest opisane postepowanie dla pielegniarek zza granicy ktore chca otrzymac rejestracje w BC: www.crnbc.ca/Default.aspx?DN=88553672-2509-4641-9f54-0ea11c5f8cdc Tutaj mozesz sciagnac i wydrukowac formy do wypelnienia wymagane przy aplikowaniu o rejestracje: www.crnbc.ca/downloads/FormIntl.pdf A tutaj wskazowki jak te formy wypelnic: www.crnbc.ca/downloads/FormIntlGuide.pdf A w ogole to zacznij od tego - jezeli zbyt slabo znasz jezyk to od nauki jezyka musisz zaczac. Tutaj znajdziesz informacje na temat egzaminu z angielskiego ktory bedziesz musiala zdac: www.crnbc.ca/downloads/501.pdf Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: do agi_rn 01.03.07, 20:41 Aga, zyjesz??? :o) Odezwij sie, telefon i e-mail ciagle ten sam. Ja jakos nie mam szczescia co zadzwonie to w pracy jestes. Pozdr. P.S. Mam nadzieje, ze wybaczycie prywate :o) Odpowiedz Link Zgłoś
robinhood101 Re: do agi_rn 02.03.07, 21:29 Jak sie nie odzwywa, to znaczy,ze nie chce. To bardzo proste. Jeszcze nie poniala???? Odpowiedz Link Zgłoś
ma.pi Re: do agi_rn 04.03.07, 02:56 robinhood101 napisał: > Jak sie nie odzwywa, to znaczy,ze nie chce. To bardzo proste. > Jeszcze nie poniala???? he, he i nie udalo sie przysrac Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: do agi_rn 03.03.07, 05:37 Sprawdz email w pracy w poniedzialek :) Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
dradam2 Re: praca pielęgniarki w Kanadzie 01.03.07, 21:18 www.cna-nurses.ca/CNA/nursing/default_e.aspx www.cna-nurses.ca/CNA/nursing/becoming/international/default_e.aspx Jest w Kanadzie sporo pielegniarek z Polski , ja osobiscie znam chyba z szesc. Pozdrawiam dradam 1/2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona-lato Re: praca pielęgniarki w Kanadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.07, 19:26 Czy możesz mi podać jakieś namiary na pielegniarki z Polski, pracujące w kanadzie, najlepiej pogadac z nimi jak sie zorganizowac . Odpowiedz Link Zgłoś
dradam2 napisz do mnie 08.04.07, 23:52 na moj adres na gazeta.pl to zobaczymy co sie da zrobic. Pozdrawiam dradam 1/2 Odpowiedz Link Zgłoś