Dodaj do ulubionych

chicago a new jersey-praca

IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 20.05.07, 15:12
Witam mam pytanko,otoz obecnie pracuje w nj jako housekeeper i nanny z zamieszkaniem przez 7
dni w tyg i tylko 1 weekend wolny w mies,ale niestety jestem tutaj sama i chcialabym sie przeniesc
do chicago(mam tam jakas rodzinke i znajomych),ile moge dostac za taka sama prace tylko bez
zamieszkania w chicago i czy jest ciezko(bo tam jest wiecej polakow)?bede wdzieczna
Obserwuj wątek
    • pol-prawnik Re: chicago a new jersey-praca 20.05.07, 22:22
      Na twoim miejscu zapytalbym sie o to kolegow w Chicago a nie nas, my nie
      wiemy. Powinnas sie tez zastanowic dlaczego nikt cie nie zaprasza do Chicago i
      nie oferuje pomocy w zmianie miejsca zamieszkania. A moze masz zamiar zwalic im
      sie na glowe w mysl zasady "jestem i teraz mnie tu macie"?

Jesli jestes na czarno nigdzie ci duzo nie zaplaca i lepiej zebys wrocila do
      domu, bo tu funcjonujesz na zasadzie pol-niewolnicy domowej. Czy warto radze
      sie zastanowic.

Oczywiscie im mniej Polakow dookola tym lepiej stoja sprawy pracy.
      NJ pelen jest Polakow i to zarowno starej XIX wiecznej emigracji jak i nowych,
      wystarczy sie rozgladnac ale raz w miesiacu wolnego, to bardzo niewiele. Zyjesz
      w niewolniczych ukladach.

To samo mozesz robic w Europie i byc blizej znajomych i rodziny i do tego
      legalnie.
      • Gość: witek Re: chicago a new jersey-praca IP: 207.134.85.* 21.05.07, 22:22
        Na Twoim miejscu zastanowilbym sie czy warto zgadzac sie na podobne uklady.
        Jesli tak to powinnas ludzi, u ktorych pracujesz poprosic o sponsorowanie.

I koniecznie zmien prace, bo to wstyd aby w obecnych czasach zgadzac sie na
        podobne warunki, jak tu napisano -niewolnicze.

A to co znalazlem na necie :

Firma sprzatajaca domy i rezydecje w stanie NJ, zatrudni
        kobiety do pracy przy sprzataniu domow.Bardzo dobre warunki pracy.
        Zapewniamy mieszkanie, $450
        tygodniowo, oraz dowoz do pracy z miast South River,
        Old Bridge i okolic.Pomozemy
        w transporcie z lotniska Newark.Jesli posiadasz wize
        USA pomozemy Ci w organizacji wyjazdu.Nie czekaj
        ilosc miejsc ograniczona.
        Przeslij E-mail na adres
        Bkolbu5@aol.com lub
        zadzwon na nr.w USA
        732-970-9793, odpowiemy
        niezwlocznie.Odwiedz nasza
        st.www.cleaning-easy.com

Wyglada jak kolejny zly deal ale dla ciebie obecnie kazdy deal wydaje sie dobry.
        • Gość: ona7 Re: chicago a new jersey-praca IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 21.05.07, 22:58
          ojej ale mnie zjechales,otoz byalam w chicago 2 razy kiedy mialam wolnego czasu
          troszke i to na tydz,wlasnie u znajomych i rodziny ,ktora mi powtarza zebym sie
          do nich przeniosla,jeszcze za 1 razem mi powtarzali ze mam sie przenosic,ale
          poniewaz jest mi tutaj dobrze dlatego zdecydowalam sie zostac dluzej,lecz
          niestety zmienilam zdanie bo jednak samemu to nie jest tak fajnie,a rodzina u
          ktorej obecnie pracuje jest bardzo fajna i traktuja mnie jak czlonka
          rodziny,wiec prosze nie mow mi ze jestem niewolnikiem skoro nie wiesz,jem z
          nimi spie z nimi i spedzam wolny czas wiec o niewolnictwie nie ma mowy,a ty jak
          nie potrafisz komus pomoc to nie zabieraj glosu
          • Gość: Doctor Re: chicago a new jersey-praca IP: *.proxy.aol.com 22.05.07, 09:59
            >poniewaz jest mi tutaj dobrze dlatego zdecydowalam sie zostac dluzej
            - Skoro ci tak dobrze, to siedz gdzie jestes i nie zawracaj gitary na forum.
            >rodzina u ktorej obecnie pracuje jest bardzo fajna i traktuja mnie jak czlonka
            - Traktuja cie jak czlonka - czy traktuja cie czlonkiem? Uscislij!
            >jem z nimi spie z nimi i spedzam wolny czas
            - Dzielisz wiec z nimi loze i stol?
            >wiec o niewolnictwie nie ma mowy...
            - To jest prostytucja. Inny rodzaj niewolnictwa. Ale skoro tobie z tym dobrze...
            • Gość: ona7 Re: chicago a new jersey-praca IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 22.05.07, 17:08
              jeju czlowiek normalnie grzecznie sie pyta a wy od razu z jakimis aluzjami,jak
              nie chcecie pomoc to nie
              • Gość: obserwator Re: chicago a new jersey-praca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.07, 01:42
                Kochana

To forum jest tak pelne pojebusow jak zadne inne. Tutaj kazdy sfrustrowany debil
                co sukcesu nie osiagnal bedzie sie nad toba znecal zamiast morde w kibel wsadzic
                jak nie ma nic do powiedzenia.

Ludzi co moga tu naprawde pomoc mozna na palcach jednej reki policzyc. Na
                szczescie czasem sie odzywaja ...

pozdrawiam

• norma_baker Re: chicago a new jersey-praca 23.05.07, 04:37
                  Czgo by tu ludzie nie napisali, tylko sie po glupiemu odszczekujesz. Czy ty
                  myslisz, ze my jestesmy niankami w Chicago, ze nas pytasz, popytaj rodziny.
                  Nastepnym jednak razem jak bedziesz o cos pytac, to badz grzeczna, bo inaczej
                  niczego sie nie dowiesz. Ludzie tu wiedza, co pisza i radzilbym ich dobrze
                  sluchac. Pytanie tylko, czy masz wystarczajace mozliwosci intelektualne aby to
                  zrobic.
                  • Gość: Doctor Daj spokoj, norma_baker! IP: *.proxy.aol.com 23.05.07, 09:03
                    Nie wyglada na to, zeby sluzko-nianka z NJ miala szanse zrozumiec cokolwiek.
                    Ona "ma rodzinke i przyjaciol w Chicago", ale o prace pyta okrezna droga - na
                    forum. Juz ten fakt powinien nam dac do zrozumienia, ze to smutny przypadek...
                    • Gość: obserwator Re: Daj spokoj, norma_baker! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 06:27
                      Norma, Doctor

Sorry, ale ja wlasnie miedzy innymi o was pisze.
                      Ktos zadaje pytanie. Ktos zadaje nawet GLUPIE pytanie.
                      Jak nie masz nic do powiedzenia TO NIE PISZ!
                      Po co mieszac z blotem czlowieka, ktory zwyczajnie szuka pomocy ??? Nawet jesli
                      ten ktos nie zadaje pytania w sposob 100% klarowny???
                      GDZIE WASZA KU.. MAC DOBRA WOLA I LUDZKIZM ?????

• joe_sixpack Dawanie sobie siana. 24.05.07, 07:45
                        Gość portalu: obserwator napisał(a):

" GDZIE WASZA KU.. MAC DOBRA WOLA I LUDZKIZM ???"

Ditto. Zgadzam sie z Toba Obserwator. Masz racje z powyzszym. Poprawie tylko
                        ten neologizm "ludzkizm" na humanizm albo czlowieczenstwo. Z zyczliwosci to,
                        qrwa, robie :).

Pozdrowka,
                        j6p.

• Gość: darek12345 oj IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 24.05.07, 23:08
                          faktycznie brud i smrod na tym forum,dziewczyna szuka pomocy , a Wy zamiast jej
                          pomoc wyrazacie swoje opinie,a h.. wam to co ona robi,kazdy ma prawo robic to
                          co chce w zyciu,moze jej daje to szczescie wlasnie,a jesli tak to dziewczyno
                          glowa do gory i na pewno cos znajdziesz a na idiotyczne wypowiedzi nie zwracaj
                          uwagii!!!
                          • zpustynii Re: oj 25.05.07, 04:25
                            Zostala potraktowana tak jak na to zasluguje. Sama jestchamka, to dostala
                            chamsko odpowiedz.
                            Nikogo tu nie interesuje czyje ona myje dupy i dlaczego wiec po co to pisze? A
                            jak ludzie odpowiadaja to sie denerwuje. Jak chce tylko informacji, to niech
                            idzie na specjalna web, zaplaci i sie dowie a tu ludzie za darmo majo prawo
                            pisac co chca.
                            • zpustynii Re: oj 25.05.07, 04:26
                              ty jestes z NJ to jej pomorz
                        • zpustynii Re: Dawanie sobie siana. 25.05.07, 04:21
                          Sa granice glupoty prawda? U was tych co piszo i pytaja nie ma i dlatego ludzie
                          sie denerwuja. Majo prawo. Odpowiadajo wam za darmo, powinniscie to uszanowac a
                          wam zawsze malo i czekacie ze was bedo szanowac jak na to nie zaslugujecie.
                          Za professional information placi sie pieniadze a wy macie to za darmo i co
                          jeszcze chcecie. W glowach sie wam poprzewracalo.
                      • Gość: Doctor Obserwatorze! "Jak nie masz nic do powiedzenia..." IP: *.proxy.aol.com 25.05.07, 06:46
                        Obserwujesz forum USA/Kanada z Polski. Nie masz pojecia o temacie. Zamilcz wiec.
                        • Gość: wanda a wiecie co zrobil by amerykanin na wszym miejscu? IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 27.05.07, 18:24
                          oj to jest typowa polska zawisc,zeby ktos nie mial lepiej niz ty sam,stara prawda.

wiecie co by zrobil amerykanin na Waszym miejscu?odpowiedzialby grzecznie na zadane przez
                          dziewczyne pytanie i z usmiechem i najszczersza prawda doradzil dziewczynie,i bez zadnego
                          oczekiwania czegos w zamian,po prostu z checi pomocy komus,z dobroci serca,ale taka wlasnie jest
                          nasza polonia,zawistna,ludzie skad u was tyle nienawisci do drugiego czlowieka?
                        • Gość: Obserwator Re: Obserwatorze! "Jak nie masz nic do powiedzeni IP: *.sip.mem.bellsouth.net 06.06.07, 05:40
                          Doktorze ;))

Umiejetnosc czytania IP sie chwali, ale co teraz zrobisz z moim MEMPHIS?
                          Twojej zelaznej logice umknela jedna wazna nowinka techniczna - samoloty!

Przeczytaj co napisala Wanda. O to mniej wiecej mi chodzilo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka